BK Conical Deluxe is de beste lichtgewicht koekenpan voor inductie

Review: BK Conical Deluxe Koekenpan

Plus- en minpunten

  • Lichte koekenpan (28 cm) van slechts 1,1 kg
  • Speciale bodem voor verspreiding olie of vet
  • Snelle warmteopname / gelijkmatige verdeling
  • Perfect voor het braden van vlees
  • Hoge bouwkwaliteit en materialen
  • Beweegt door het lichte gewicht sneller heen en weer
  • Hogere prijs

Op zoek naar een goede koekenpan die niet te veel weegt? Dan zit je bij de Conical Deluxe serie van BK aan het juiste adres. Met een gewicht van slechts 1,1 kilo en een diameter van 28 centimeter is deze koekenpan makkelijk op te tillen en te verplaatsen tijdens het koken. En je hoeft er geen spierbonk voor te zijn (ook al mag dat uiteraard wel). De Conical Deluxe biedt een lichte koekenpan die perfect werkt op inductie. Is dit de juiste keuze voor jou?

Lichtgewicht op inductie, werkt dat?

Wat zwaardere pannen zijn perfect als het aankomt op koken op inductie. Zwaardere pannen bewegen minder snel over het gladde glazen oppervlak van de inductie kookplaat. Logischerwijs zit niet iedereen te wachten op een koekenpan die met twee handen moet worden opgetild.

Door een combinatie van zowel roestvrij staal en een 3Ply (een combinatie van het zeer goed geleidende aluminium en roestvrij staal) heeft de Conical Deluxe nog steeds een dikke bodem, maar zonder al te veel gewicht. Deze bodem zorgt dus voor een snelle warmteopname en een gelijkmatige warmteverdeling.

Perfect voor het braden van vlees

Altijd al een fan geweest van goed gebraden vlees? Dan maakt dit de keuze nog makkelijker. De Conical Deluxe heeft een speciale bodem met kleine kraters aan de binnenkant van de pan waardoor het vet uit het vlees gelijkmatig wordt verdeeld over de bodem van de pan. Dit maakt het braden eenvoudiger en ben je verzekerd van een egaal gebruind stuk vlees.

De koekenpan is daarnaast ook gewoon te gebruiken in de oven. Mocht je beschikken over een vaatwasser, dan is dat met deze pan ook geen enkel probleem.

Meerdere reviews van kopers prijzen de pan aan voor het koken op inductie. Daarnaast wordt door kopers aangegeven dat de bodem niet snel aanbakt. Dit komt met name door de speciale bodem.

Product specificaties:

  • Aantal artikelen in verpakking: 1 stuk(s)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Bij Popula staan we altijd open voor vragen en feedback. Je hart luchten mag natuurlijk ook. Dit kan je doen door een reactie achter te laten of contact op te nemen via het contact formulier op onze contact pagina.