Beste handmixers

Handmixer kopen: de beste handmixers van 2023

Joost  •  Laatst bijgewerkt op 15 augustus 2022

Met een goede handmixer meng je eenvoudig vloeibare en fijne ingredienten. Superhandig, ook voor het kloppen van room of eierdooiers. Maar waar let je op bij het kopen van een handmixer en wat zijn de beste modellen uit de test? Hieronder sommen we kort de beste handmixers op uit de test, gevolgd door een koopgids en een review per handmixer. Deze zijn uitgekozen op de ervaringen van gebruikers, functionaliteiten, prijs-kwaliteitsverhouding en gebruiksgemak.

Het maken van taartdeeg en het kloppen van slagroom, daar excelleert de handmixer in. Natuurlijk kan je kiezen voor een garde, maar dat voelt vaak erg zwaar. Onze favoriete handmixer, goed geprijsd en van prima kwaliteit, is de Philips Viva HR3741/00. Deze is geschikt voor de meeste keukenavonturen, maar als je wat meer kracht zoekt is de KitchenAid handmixer een betere keuze.

Beste koop van 2024
Philips Viva Collection Mixer HR3741001 is de beste koop handmixer
De beste koop handmixer

Philips Viva HR3741/00

 • Eenvoudig in gebruik
 • Goede prijs-kwaliteit verhouding
 • Makkelijk schoon te maken
 • Vijf snelheidsstanden
 • Turbostand voor net dat beetje extra kracht

Afbeelding Product Voor wie? Waar te koop?
Philips Viva Collection Mixer HR3741001 is de beste koop handmixer
Beste koop

Philips Viva HR3741/00

Voor mensen die een uitstekende handmixer zoeken die het best uit de test komt qua prijs-kwaliteit
Oxo Good Grips is de beste goedkope handmixer voor een lager budget
Budget

OXO Good Grips Handmixer

Voor mensen die een betaalbare handmixer zoeken
Kenwood kMix HMX750BK is de ultieme Handmixer

Kenwood kMix Handmixer

Deze handmixer is speciaal voor keukenprins- en prinsessen die een krachtige handmixer zoeken
KitchenAid 5KHM9212EER is de beste high-end handmixer
High-end

KitchenAid 5KHM9212EER Handmixer

Voor mensen die een hoogwaardige handmixer zoeken voor dagelijks gebruik

Wat is een handmixer?

Met een handmixer kan je dus ingrediënten mixen zonder dat je dat zelf hoeft te doen. Je hoeft alleen de mixer aan te zetten en het werk wordt voor je gedaan. Hierin heb je verschillende soorten. Je hebt bijvoorbeeld handkloppers en elektrische mixers. Bij de handkloppers gebruik je je handen om het apparaat te laten bewegen. Bij de elektrische variant wordt al het werk voor je gedaan.

Waarom zou je een handmixer kopen?

Het mixen van taartbeslag, slagroom, sauzen en dergelijke neemt veel tijd in beslag. Daarnaast is het ook een zwaar werkje en moet je vaak snel kloppen om de inhoud lekker luchtig te maken. Dat kan natuurlijk veel makkelijker en bovendien sneller met een handmixer. Deze apparaten zijn niet erg groot en nemen daardoor ook minder ruimte in beslag.

Verschillende soorten handmixers

Vroeger werd er vooral gebruik gemaakt van de handklopper. Deze werkte niet op elektriciteit maar dus op je eigen kracht. De handklopper  bestaat uit meerdere tandwielen. Allereerst heb je het grootste tandwiel, deze is tweezijdig. Daaraan verbonden zitten twee kleinere tandwielen. Door aan de greep te draaien gaan de kleinere tandwielen draaien. Aan het einde van de kleinere tandwielen zitten de kloppers. Deze gaan dan ook draaien in tegengestelde richting. En zo worden je ingrediënten gemixt.

Voordeel van de handklopper is dat je met meer controle ingredienten mixt. Je kan dus ook beter aanvoelen of iets goed gemixt is ja of nee. Bij een elektrische mixer kan je vaak te snel gaan waardoor bijvoorbeeld je slagroom mislukt. Bij de handklopper zal dit niet gebeuren.

Binnen de handkloppers heb je ook vele verschillen. Zo heb je de traditionele handklopper, dit model bestaat enkel uit de draaiende tandwielen en de garde. Deze is niet uit elkaar te halen. Het is een ideaal model wanneer je de mixer niet elke dag gebruikt. Daarnaast is er ook een traditionele handklopper die je wel uit elkaar kan halen. Zo kan je gardes verwisselen met bijvoorbeeld deeghaken, zodat je er ook iets anders mee kunt maken. Ook zijn er handkloppers waarbij je de haken in een bak hangt en hier in de ingrediënten mixt. Dit wordt vaak gedaan met het kloppen van slagroom.

Elektrische handmixers

Tegenwoordig worden de handkloppers minder gebruikt omdat er een elektrische variant op de markt is.  De elektrische handmixer heeft meestal twee (afneembare) kloppers en twee deeghaken. Verder heeft het apparaat verschillende snelheden, voor verschillende ingrediënten een andere snelheid. De kloppers en deeghaken moeten op de juiste manier in het apparaat worden gezet. Er is een linkerkant en een rechterkant. Dit is vooral belangrijk bij de deeghaken. Wanneer deze verkeerd om worden geplaatst kruipen de ingrediënten als het ware omhoog.

Voordeel van de elektrische handmixer is dat je zelf geen zwaar werk hoeft te doen. Je zet de mixer aan en het apparaat doet het werk voor je. Je taartbeslag is daardoor ook sneller goed gemixt. Een elektrische handmixer is dus sneller en efficiënter dan een handklopper. Ook in de elektrische handmixers zijn er veel verschillen. We kennen allemaal de standaard elektrische handmixer. Hier zitten vaak drie tot vijf standen op en de haken zijn te verwisselen voor kloppers.

Welk accessoire gebruik je voor welk soort beslag?

Soms is het lastig om te bepalen welk accessoire het beste bij welk soort beslag past. Je hebt namelijk nogal veel keuze als het op accessoires aankomt. Daarom hebben wij het even uitgezocht.

De ballongarde is bedoeld voor het kloppen van een luchtig mengsel. Bijvoorbeeld slagroom of eiwitten. Voor het maken van een biscuit en andere dunne beslagen is de ballongarde ideaal doordat dit accessoire veel lucht meeneemt.

De kneedhaak wordt vooral gebruikt voor brooddeeg en andere zwaardere degen. Dit komt doordat het ronde accessoire stevig gebouwd is. Hierdoor kan een kneedhaak het relatief zware mengsel goed bewegen.

De platte menghaak wordt het vaakst gebruikt voor koekjes, cakes en bijvoorbeeld cheesecakes. Er wordt ook bij dit accessoire veel lucht meegenomen wat zorgt voor een luchtig en lekker beslag.

Bij handmixers zijn vaak haken en kloppers meegeleverd. De deeghaken wordt meestal gebruik voor het kloppen van stevige degen, bijvoorbeeld brood, maar ook koekjes. De kloppers zijn, zoals de naam al zegt, vooral geschikt voor het opkloppen van bijvoorbeeld slagroom. Maar hier kan ook een cakebeslag mee worden gemixt.

De vier beste handmixers uit de test

Zoals u van ons gewend bent hebben we weer een paar exemplaren voor u op een rijtje gezet. Zo maken we de keuze voor een product wat makkelijker. In dit artikel staan achtereenvolgens de beste handmixer voor de thuiskok, de beste handmixer voor de .. en de beste keuze voor cocktails.

 • Eenvoudig in gebruik
 • Goede prijs-kwaliteit verhouding
 • Makkelijk schoon te maken
 • Vijf snelheidsstanden
 • Turbostand voor net dat beetje extra kracht
 • Kort snoer
 • Geen anti-slip op het handvat
 • Geen mengkom meegeleverd
Beste koop
https://www.popula.nl/wp-content/uploads/2019/08/Philips-Viva-Collection-Mixer-HR3741-00-1.jpg

Wanneer je vaker in de keuken staat wil je een apparaat waarmee je snel kan werken. Met de Philips Viva heb je vijf standen waarmee je aan de slag kunt.

Gewicht 1,27 kg
Afmetingen 30 x 9 x 19 cm
Garantie 2 jaar

Deze Philips handmixer is ideaal om luchtige cakes te bakken, maar door de kegelvormige kloppers en de krachtige motor kan je ook brood maken. De mixer heeft vijf snelheidsstanden dus voor elk beslag de ideale snelheid. Daarnaast heeft de mixer ook een turbo functie, wanneer je net dat beetje extra vermogen nodig hebt. 

De onderdelen van de handmixer zijn vaatwasserbestendig én de onderkant is een recht oppervlak, hierdoor heb je alles makkelijk en snel schoon. Verder bevat het apparaat een motor met een vermogen van 450 Watt. 

De kloppers zijn eenvoudig te bevestigen door middel van de ontgrendelknop. Hierdoor is het makkelijk om je kloppers te verwisselen voor deeghaken. Geen lastig draaisysteem maar gewoon een druk op de knop.

Conclusie

Wanneer je meer wilt dan alleen eieren of slagroom kloppen, is de Philips Viva HR3741/00 ideaal. Door de krachtige motor en de kegelvormige kloppers kan je met deze handmixer ook steviger beslag mixen. Daarnaast is het apparaat makkelijk in gebruik en goed schoon te maken door het platte oppervlak. Verder kunnen de haken en kloppers zo in de vaatwasser. Wat het apparaat alleen mist is een soft grip handvat waardoor je ook goed te werk kan gaan met natte of vette handen. 

  • Makkelijk in gebruik
  • Vaatwasmachinebestendig
  • Licht in de hand
  • Makkelijk op te bergen
  • Anti-slip grip
  • Lagere prijs
  • Niet elektrisch
  Budget
  https://www.popula.nl/wp-content/uploads/2019/08/OXO-Good-Grips-Handmixer-1.jpg

  Ga je thuis regelmatig aan de slag in de keuken en ben je op zoek naar een lichtgewicht handmixer? Dan is de OXO Good Grips wat voor jou. De handmixer weegt 250 gram en is klein van formaat. Hierdoor kan je het makkelijk opbergen wanneer je het niet nodig hebt. 

  Gewicht 250 gram
  Afmetingen 30 x 10 x 1 cm
  Garantie 1 jaar

  Het merk OXO Good Grips richt zich op keukenmachines en andere hulpmiddelen. Hun doel is om het werken in de keuken zo makkelijk en efficiënt mogelijk te maken voor iedereen. Daarom hebben ze deze handmixer ontwikkeld. Licht in gewicht en makkelijk in gebruik. 

  De handmixer draait erg licht, dus binnen no-time zijn de eieren, slagroom of het beslag geklopt. De greep van het apparaat bevat een anti-slip grip, hierdoor ligt de handmixer goed in de hand en heb je zelfs met natte handen genoeg grip om slagroom te kloppen. Om er voor te zorgen dat je armen niet te veel worden belast is de brug van de handmixer langer gemaakt. Hierdoor rust dit gedeelte op de bodem van de kom. 

  Wanneer je taart in de oven staat wil je snel de keuken opruimen. Met de OXO Good grips handmixer ben je zo klaar. De roestvrijstalen gardes zijn makkelijk los te klikken. Dit doe je door beide knoppen aan de zijkant van het apparaat in te klikken. De gardens klikken dan uit het apparaat en kunnen direct de vaatwasser in. 

  Conclusie

  De OXO Good Grips Handmixer is makkelijk te gebruiken door de anti-slip grip en de langere brug. Hierdoor kan je het apparaat gebruiken terwijl je natte handen hebt en worden je armen niet te veel belast. Daarnaast is het makkelijk te reinigen doordat het gehele apparaat in de vaatwasser kan. Verder is het apparaat goed op te bergen door het kleine formaat zijn de haken makkelijk te verwisselen voor de kloppers. Een perfecte handmixer voor sporadisch gebruik.

   • Kan elk deeg aan
   • Gemaakt van roestvrij staal
   • Vijf snelheidsstanden
   • SureGrip handvat
   • Onderdelen kunnen in de vaatwasser
   • Stijlvol opbergsysteem
   • Gewicht is even wennen
   • Geen extra accessoires
   • Relatief hoge prijs
   https://www.popula.nl/wp-content/uploads/2019/08/Kenwood-kMix-HMX750BK-Handmixer-1.jpg

   Voor de keukenprinses en -prinsen die graag in de keuken staan en een krachtig apparaat willen hebben die mooie recepten snel op tafel willen hebben.

   Gewicht 1620 gram
   Afmetingen 21 x 19 x 13 cm
   Garantie 2 jaar

   Deze Kenwood handmixer is een puur gemaakt voor de keukenprinsessen en -prinsen. Het handvat van SureGrip zorgt ervoor dat je het handvat uitstekend vast kan houden, zelfs met natte handen. De mixer van Kenwood is wat zwaarder dan andere mixers doordat het gemaakt is van metaal. Hierdoor kan het in het begin wat wennen zijn, maar daarna is de ervaring dat het apparaat goed in de hand ligt.

   De haken en kloppers zijn gemaakt van roestvrij staal. Hierdoor gaan ze lang mee en kunnen ze ook in de vaatwasser. Hierdoor is ook het schoonmaken van het apparaat snel gedaan. Bijgeleverd is een handig en stijlvol opbergsysteem. Hierdoor kan het apparaat netjes op het aanrecht worden gezet en is het ook makkelijker om de handmixer op te ruimen. Het apparaat is verkrijgbaar in zwart, wit en rood.

   Verder heeft het apparaat vijf snelheidsstanden. Dit zorgt ervoor dat elk soort deeg makkelijk wordt gemixt. Naast de vijf snelheden heeft de mixer ook een pulsestand. Hierdoor heb je meer controle over ingrediënten in de kom. 

   Conclusie

   Deze handmixer van Kenwood is vooral geschikt voor mensen die veel in de keuken staan en veel gebruik gaan maken van de mixer. Dit komt vooral door relatief hoge aanschafprijs en het verdere gebruik van het apparaat. Verder is het apparaat makkelijk op te bergen in een kast of gewoon op het aanrecht door het bijgeleverde opbergsysteem. Het apparaat kan goed tegen een stootje en is ook makkelijk schoon te maken. Het is de investering dubbel en dwars waard!

    • Wordt geleverd met tal van accessoires
    • Softstart voorkomt spetteren
    • Automatische sensor die de snelheid hetzelfde houdt
    • Maakt geen lawaai
    • Stijlvol design
    • Hogere prijs
    • Geen turbostand
    High-end
    https://www.popula.nl/wp-content/uploads/2019/08/KitchenAid-5KHM9212EER-Handmixer-1.jpg
    Gewicht 1,1 kg
    Afmetingen 15 x 8 x 20 cm
    Garantie 2 jaar

    Deze KitchenAid handmixer is dé perfecte handmixer. Alles wat je verwacht van een goede handmixer, heeft dit model geperfectioneerd. Daarnaast ziet het model er ook nog eens erg strak uit, wat het een mooie aanwinst voor de keuken maakt. 

    Prettig in gebruik

    Niet alleen ligt deze handmixer fijn in je hand, hij werkt ook nog eens fijn. Als je begint met mixen, start het model langzaam op, zodat spatten van deeg wordt voorkomen. Ook werkt deze KitchenAid handmixer erg stil, waardoor je je niet opeens in een verbouwing van je huis waant. 

    Deze handmixer is werkelijk op iedere klus voorbereid. Bij je bestelling komen namelijk een boel opzetstukken: een tweetal kloppers, een 16-draadgarde, een tweetal deeghaken, een mengstaaf en een mooie katoenen hoes om ze veilig in op te bergen. Daarnaast heeft het apparaat ook nog 9 snelheidsstanden om goed te mixen. 

    Wat ook bijdraagt aan het makkelijk mixen is het soft grip handvat. Hierdoor ligt de mixer altijd stevig in de hand, zelfs met natte of vette handen. Ook zijn de verschillende soorten haken makkelijk te verwisselen. Met één druk op de knop vallen de haken eruit en kun je deze omwisselen voor kloppers. 

    Je kan de handmixer makkelijk even neerzetten wanneer je even iets moet pakken of twee handen nodig hebt. Het apparaat heeft namelijk een platte achterkant waardoor hij makkelijk kan worden neergezet. 

    Conclusie

    De KitchenAid handmixer is dé ultieme handmixer voor thuis. Het model werkt erg prettig door de slow-start en het ligt prettig in je hand. Met het uitgebreide accessoirepakket en de verschillende standen kan je iedere klus aan, terwijl de handmixer zelf een lust voor het oog is. 

     Wat is de beste handmixer?

     Uit de test komt de Philips Viva HR3741/00 naar voren als beste koop handmixer qua prijs-kwaliteitverhouding. Deze mixer beschikt over meerdere standen, is eenvoudig te reinigen en beschikt daarnaast over een turbo-stand wanneer je net wat extra kracht nodig hebt. Voor meer kwaliteit (en een hogere prijs) raden we de professionele Kenwood kMix handmixer aan, die dankzij de sterke motor geschikt is voor vrijwel elk soort deeg – hoe dik dan ook.

     Hoeveel watt voor een handmixer?

     We raden aan om te kiezen voor een handmixer die beschikt over genoeg kracht, waarbij 500 watt wordt aangeraden. Niet enkel het vermogen in watt is belangrijk, ook hoe kwalitatief de motor is ontworpen. Kies daarom voor een model dat ook goede recensies van andere consumenten ontvangt.

     Waar gebruik je een handmixer voor?

     Een handmixer is een eenvoudige manier om veel soorten beslag op te kloppen, maar kan ook geschikt zijn voor deeg met een minder dikke consistentie. Toch raden we voor het maken van deeg aan om te kiezen voor een keukenmixer of keukenmachine, omdat bij een handmixer dit de levensduur van de motor kan verkorten.


     Reacties

     Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

     Geef een reactie:

     Bij Popula staan we altijd open voor vragen en feedback. Je hart luchten mag natuurlijk ook. Dit kan je doen door een reactie achter te laten of contact op te nemen via het contact formulier op onze contact pagina.