Beste gezichtsroller

Gezichtsroller: dit zijn de beste gezichtsrollers van 2023

Merijn  •  Laatst bijgewerkt op 15 augustus 2022

Een goede gezichtsroller is een mooie toevoeging aan je huidverzorgingsroutine, want ze bieden je erg veel gebruiksmogelijkheden heeft. De gezichtroller kan je helpen bij de dagelijkse verzorging van je gezicht en helpt je met het uitrollen van je dagelijkse crèmes. Het neemt als het ware de taken van je vingers over, waardoor er ook minder viezigheid over je gezicht wordt gesmeerd. Een gezichtsroller helpt je dus met het dieper masseren van je verzorgingsproducten in de huid. Ook stimuleer je hiermee de bloedsomloop in je gezicht en dit zorgt er weer voor dat verschillende afvalstoffen beter worden afgevoerd. Je huid wordt er mooier en stralender door.

Waar let je op bij het kopen van een nieuwe gezichtsroller? Wat zijn de verschillen tussen de modellen en wat is de beste gezichtsroller uit de test? Hieronder het advies van de expert inclusief onze aanbevelingen welke het meest geschikt is voor jou.

Beste koop van 2024
Falkann Rose Quartz
Beste koop gezichtsroller van kwarts

Falkann Rose Quartz

 • Helpt te ontspannen
 • Stimuleert de bloedsomloop
 • Twee maten rollers
 • Bevordert lymfedrainage
 • Gemaakt van 100% natuurlijke roze kwarts
 • Rosé gouden frame

Afbeelding Product Voor wie? Waar te koop?
Falkann Rose Quartz

Falkann Rose Quartz

Een van onze favoriete gezichtsrollers gemaakt van kwarts
YouNeed Jade

YouNeed Jade

Een gezichtsroller van jade die wordt geleverd in een luxe bewaardoos
OneCare Titanium Microneedle Dermaroller

OneCare Titanium Microneedle Dermaroller

Gekozen als beste koop dermaroller
J.I.P. Massageroller

J.I.P. Massageroller

De beste keuze als je op zoek bent naar een goedkope massageroller voor het gezicht

Wat is een gezichtsroller?

Een gezicht roller bestaat uit drie delen; een handvat, een metalen beugel en een wals. Het handvat hou je vast en de wals gaat over je huid heen. Dit zorgt ervoor dat je huid goed gemasseerd wordt.

Een gezicht roller lijkt eigenlijk een beetje op een kleine verfroller. Maar in plaats van het schilderen van muren masseer je je gezicht er mee. De wals van de gezichtsroller is vaak gemaakt van steen of gehard plastic. Luxe uitvoeringen zijn gemaakt van jade of kwarts.

De wals draait rond aan een tweezijdige beugel. Op deze manier kan de wals niet eraf en kun je het goed tegen je huid aandrukken. Sommige gezichtsrollers hebben aan de onderkant een kleine wals. Deze kun je gebruiken voor plekjes op je gezicht die iets moeilijker te bereiken zijn. Bijvoorbeeld rondom je neus of ogen.

Ook zijn er gezichtsrollers die een motief hebben. Dit motief zorgt voor nog meer massage en lijkt een beetje op acupressuur. Hierdoor stimuleer je huidcellen en kunnen ze zich sneller vernieuwen.

Jade en kwart gezichtsrollers

Bij deze gezichtsrollers is de wals gemaakt van jade of kwarts. Deze mineralen zijn erg populair en zouden genezende eigenschappen bezitten. De meningen zijn verdeeld of deze eigenschappen daadwerkelijk impact hebben. Jade en kwarts hebben verschillende eigenschappen. Jade zou innerlijke rust en harmonie brengen. Kwarts heeft meer een zuiverende werking en zou positieve energie bevorderen.

Positieve energie van jade & kwarts

Hierdoor masseer je niet alleen je gezicht maar krijg je ook positieve energieën binnen. Een gezicht roller met jade en kwarts heeft dus meerdere effecten. Naast gezichtsrollers van jade en kwarts  zijn er ook varianten zonder deze mineralen.

Wat is het verschil tussen een dermaroller en gezichtsroller?

Een dermaroller is net wat anders dan een jade- of kwarts gezicht roller. De jade- en kwartsgezichtrollers zijn namelijk glad zonder enig motief.

De dermaroller bestaat uit een wals met micronaalden. Wanneer je deze over je gezicht rolt, worden en mini gaatjes in je huid geprikt. Hierdoor wordt de aanmaak van collageen bevordert. Collageen geeft stevigheid en structuur aan je huid. Dus door regelmatig met een dermaroller over je gezicht te rollen wordt je huid steviger.

Dit is een ander effect dan de jade- en kwarts rollers. Deze zijn vooral bedoeld om je gezicht te masseren en om verzorgingsproducten de huid diep te laten reinigen.

De voordelen van een gezicht roller

Hierboven vertelden we al dat je met een gezichtsroller je gezicht kunt masseren en ook verzorgingsproducten dieper in de huid kunt masseren. Maar er zitten meer voordelen aan het gebruiken van de gezichtsrollers, hier in het kort de voordelen:

 • Masseer je verzorgingsproducten dieper in de huid
 • Koude dermaroller tegen puffy gezicht & wallen
 • Verkoelt en verzacht je huid tegelijkertijd
 • Stimuleert de bloedcirculatie
 • .. het is gewoon echt een fijn en ontspannend gevoel!

Zo kun je met de roller er voor zorgen dat je minder last hebt van een puffy gezicht of wallen onder je ogen. Een tip hierbij is om de gezichtsroller eerst een paar minuten in de koelkast te leggen, zo wordt deze koud en wordt het nog makkelijker om wallen weg te walzen.

De gezichtsrollers verkoelen en verzachten de huid doordat je met de rollers de bloedcirculatie stimuleert. Hierdoor ziet je huid er strakker en stralender uit. Dit kan ook helpen met het voorkomen en omgaan van onzuiverheden in het gezicht.

Hoe gebruik je de gezichtsroller?

1. Voorbereiden en schoonmaken

Allereerst is het belangrijk dat je zowel je huid als de gezichtsroller schoonmaakt. Vooral wanneer je producten gebruikt in combinatie met de gezichtsroller is het belangrijk dat je deze na elk gebruik goed schoonmaakt. Er kunnen namelijk altijd bacteriën op de roller blijven zitten. Je kunt gezichtsreinigers makkelijk schoonmaken met een reinigingsdoekje of met zeep, warm water en een doekje. Ook kun je hiervoor micellair water gebruiken.

2. Aanbrengen een serum, crème of olie

De tweede stap is het gebruik. Breng eerst een serum, dagcrème of olie aan op je huid. Kies vooral producten die jij vindt en die werken voor jouw huid. Psst. Niet zeker waar je moet beginnen met je huidverzorging? Check hier de zonnebrand test en onze aanbevelingen voor een goede dagcrème.

3. Tijd om te rollen

Vervolgens is het tijd om te gaan rollen. Een gezicht roller bestaat vaak uit twee rollers. De grote roller gebruik je voor de grote delen van je gezicht; het voorhoofd, de wangen, de kin en de hals. De kleine roller gebruik je dus voor de kleine delen van je gezicht, dit zijn je ogen, de wenkbrauwen, de lippen en de kaaklijn.

Je begint bij je voorhoofd. Je rolt met de gezichtsroller van je haargrens naar je slaap, herhaal dit een aantal keer totdat je je hele voorhoofd hebt gehad. Zodra je begint zal dit een relaxerend effect geven.

Vervolgens rol je met de kleine roller onder je ogen, richting je slaap. Dit kun je daarna ook doen vanaf je ooglid (niet te hard drukken!) en je wenkbrauwen. Daarna pak je de grote wals weer en ga je vanaf je neus over je jukbeenderen en wangen richting je oor. Herhaal dit totdat je het gehele oppervlak van je wangen hebt gehad.

Hierna kun je met de gezichtsroller je lippen masseren. Je zet de roller halverwege je lippen en rol vervolgens naar je oren. Vergeet hierbij niet beide kanten van de lip te doen.

Dan is de kaaklijn aan de beurt. Hiervoor gebruik je ook de kleine wals. Begin hiervoor op het midden van je kin en rol over je kaak door naar je oor. Tenslotte plaats je de wals iets onder je kin. Je rolt vanaf daar naar beneden tot ongeveer je sleutelbeen.

Beste gezichtsrollers uit de test

Er zijn tegenwoordig veel verschillende gezichtsrollers op de markt, dit kan de keuze moeilijk maken. Daarom hebben we vier producten op een rijtje gezet en wordt de keuze hopelijk iets minder lastig.

Achtereenvolgens vindt je de beste kwarts gezichtsroller, de beste jade gezichtsroller, de beste dermaroller en de meest goedkope gezichtsroller.

 • Helpt te ontspannen
 • Stimuleert de bloedsomloop
 • Twee maten rollers
 • Bevordert lymfedrainage
 • Gemaakt van 100% natuurlijke roze kwarts
 • Rosé gouden frame
Falkann Rose Quartz

De Kwartsgezichtrsoller van Falkann bestaat uit een grote en een kleine wals. Op deze manier kun je zowel de grote delen als de kleine delen van je gezicht goed bereiken. Deze gezichtsroller helpt tegen acne, stress, hoofdpijn, rimpels, wallen en stimuleert de bloedsomloop.

Je kunt de gezichtsroller gebruiken in de dagelijkse verzorging van je huid. Hierdoor worden cellen vernieuwd en wordt je huid stralend en vitaal. Door het masseren worden rimpels verminderd en krijg je minder fijne lijnen in je gezicht. Ook is de huid minder geïrriteerd. Bovendien worden verzorgingsproducten beter opgenomen. Wanneer je de kwarts gezichtsroller van Falkann in de hals gebruikt kun je ook de lymfedrainage bevorderen.

De Falkann gezicht roller wordt gemaakt van 100% natuurlijke rozenkwarts. Ook wordt deze geleverd in een mooie bewaardoos. Het frame is gemaakt van Rosé goud voor een chique look. Verder is er een siliconen pad tussen het kwarts en het metaal aangebracht. Dit voorkomt zwarte aanslag door slijtage.

Conclusie: De Kwarts gezichtsroller van Falkann is gemaakt van 100% natuurlijk roze kwarts. Het product bestaat uit twee rollers en een rosé gouden frame. De ene roller is groot en kan gebruikt worden voor de hals, voorhoofd en wangen. De andere roller is kleiner en is geschikt voor de neus, ogen en lippen. De gezichtsroller is duurzaam gebouwd.

  • Gemaakt van 100% Jade
  • Met Gua Sha steen
  • In een luxe bewaardoos
  • Stimuleert productie collageen
  • Stimuleert lymfedrainage
  • Verbetert bloedcirculatie in het gezicht
  • Vermindert donkere kringen rondom de ogen
  • Kleur kan afwijken van afbeeldingen
  YouNeed Jade

  De Jade gezichtsroller van youNeed is gemaakt van 100% Jade steen. Dit geeft het product nog meer positieve eigenschappen. Jade brengt rust en innerlijke harmonie. Door het gebruiken van een gezicht roller neem je tijd voor jezelf, wat er voor zorgt dat je relaxed en minder gestresst wordt.

  De gezichtsroller heeft een grote roller van ongeveer 6 centimeter en een kleinere roller aan de andere kant van ongeveer 3 centimeter. Bovendien wordt er een Gua Sha steen meegeleverd. Deze is ook gemaakt van Jade. Met deze steen kun je je gezicht masseren en bovendien kun je hierdoor je gezichtscontouren strakker maken.

  Verder is de Jade gezichtsroller van youNeed goed om de bloedcirculatie in je gezicht te verbeteren. Ook stimuleert het de productie collageen en bevordert het de lymfedrainage. Wanneer je de gezichtsroller voor gebruik even in de koelkast legt, geeft het een verkoelend effect op de huid. Hierdoor vervagen donkere kringen rondom de ogen en zie je er opgewekter uit.

  Je kunt de Jade gezicht roller gebruiken met en zonder verzorgingsproducten. Bovendien wordt de gezichtsroller geleverd in een mooie bewaardoos.

  Conclusie: De Jade gezichtsroller van youNeed is geschikt om verzorgingsproducten die in de huid te masseren maar kan ook los gebruikt worden. Het bevordert de collageen productie en zorgt voor een stralende huid. Bijgeleverd wordt een Gua Sha steen. Hier kun je je gezicht ook mee masseren en je gezichtscontouren strakker maken.

   • Geschikt voor elke huidtype
   • Tegen huidveroudering, rimpels, striemen en cellulitis
   • Aanmaak van collageen, hyperpigmentatie
   • Voor betere opname van huidverzorgingsproducten
   • Met Nederlandse handleiding
   • Gemaakt van titanium
   • Voelt niet altijd erg fijn
   OneCare Titanium Microneedle Dermaroller

   De dermaroller van OneCare maakt gebruik van microneedling, de naaldjes van deze derma zijn 0,5mm groot. Deze dermaroller is geschikt voor de fijne lijntjes rondom de ogen en oppervlakkige (acne) littekens.

   Daarnaast kan het gebruik van de OneCare dermaroller helpen bij je aanmaak van collageen en tegen hyperpigmentatie. En de dermaroller zorgt ook nog eens voor een betere opname van huidverzorgingsproducten. De 540 naalden prikken gaatjes in de huid, en zo kunnen de verzorgingsproducten dieper in de huid doordringen. En krijg je een beter resultaat. 

   Het apparaat is gemaakt van titanium, hierdoor is het makkelijk schoon te maken, ook wordt het product steriel verpakt geleverd. Het is belangrijk dat je de dermaroller na gebruik goed reinigt. Dit kan met 80% alcohol. Je kunt de dermaroller niet uitlenen aan andere mensen ivm hygiene. 

   Je kunt de dermaroller maximaal 1 keer per dag gebruiken. Met meer gebruik maak je de huid kapot. Wanneer je huid onrustig of geïrriteerd wordt, stop ermee. Voordat je het apparaat gebruikt is het belangrijk dat je huid en de roller beide schoon zijn.

   Conclusie: De dermaroller zorgt voor verzorging dieper in de huid. Door de microneedling worden er mini gaatjes in de huid gemaakt waardoor verzorgingsproducten dieper in de huid kunnen worden gebracht. De dermaroller helpt bij de aanmaak van collageen en tegen hyperpigmentatie. 

    • Goedkoop in aanschaf
    • Massage roller voor het gezicht
    • Kan 360 graden roteren
    • Voor huid en contouren
    • Rustgevend en stressverminderend
    • Gebruik met en zonder verzorgingsproducten
    • Stevige greep
    • Tegen donkere kringen, wallen en puffy face
    • Gemaakt van plastic
    J.I.P. Massageroller

    De gezichtsroller van J.I.P is ideaal wanneer je je gezicht een goede massage wilt geven maar hier niet veel geld aan wilt besteden. Met de J.I.P gezicht roller kun je dezelfde resultaten behalen als duurdere gezichtsrollers. Zo kun je het gebruiken tegen hoofdpijn, rimpels en stimuleert het product de bloedsomloop.

    Deze gezichtsroller heeft geen twee afzonderlijke walsen maar 2 gelijke bollen. Hierdoor kun je het masseren van je gezicht combineren met het creëren van contouren. De bollen kunnen 360 graden draaien waardoor je het product met en zonder verzorgingsproducten kunt gebruiken.

    Je kunt de gezichtsroller van J.I.P gebruiken voor een gezichts- of lichaamsmassage om tot rust te komen en stress te verminderen. Of gebruik het om je favoriete verzorgingsproducten goed in de huid te masseren.

    Ondanks dat het product gemaakt is van plastic heeft het een stevige greep en voelt het solide aan. Ook kun je deze gezichtsroller voor gebruik in de koelkast leggen voor een verkoelend gebruik. Dit is goed wanneer je veel last hebt van een puffy face in de ochtend, wallen of donkere kringen rondom de ogen.

    Conclusie: De gezichtsroller van J.I.P is budgetvriendelijk maar heeft dezelfde voordelen als duurdere gezichtsrollers. Het product heeft twee gelijke bollen die ieder 360 graden kunnen draaien. Je kunt het gebruiken voor een gezichtsmassage maar ook voor het inmasseren van verzorgingsproducten.

     Hoe reinig je een gezichtsroller?

     Veeg overtollige olie en viezigheid af met een zacht en schoon washandje. Het is aan te raden om na elk gebruik de gezichtsroller te reinigen. Gebruik een zachte facial wash om bacteriën te verwijderen van de roller en zorg dat je de roller afspoelt met lauw water. Vermijd het gebruik van heet water. Leg de face roller op op een schone, droge doek om deze te laten drogen.

     Met welke verzorgingsproducten kan je een gezichtsroller gebruiken?

     Het gebruik van een gezichtsroller verhoogt de bloedcirculatie in de huid en verplaatst vocht en zuurstofrijk bloed in het rond, waardoor dofheid afneemt en u een warmere gloed krijgt. Je mag een gezichtsroller met al je favoriete verzorgingsproducten gebruiken, zoals gezichtsoliën, serums, of moisturizers die al deel uitmaken van je huidverzorgingsroutine.

     Wanneer gebruik je een gezichtsroller?

     Gebruik de roller maximaal twee keer per dag, ’s ochtends of ’s avonds. De ochtend is een goed moment om je gezichtsroller te gebruiken omdat vloeistoffen kunnen stagneren in het lymfesysteem terwijl je slaapt. Dit veroorzaakt wallen bij het ontwaken, en de gezichtsroller zal helpen bij het spoelen van de overtollige vloeistoffen uit je gezicht.


     Reacties

     Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

     Geef een reactie:

     Bij Popula staan we altijd open voor vragen en feedback. Je hart luchten mag natuurlijk ook. Dit kan je doen door een reactie achter te laten of contact op te nemen via het contact formulier op onze contact pagina.