Beste gezichtsmasker voor ieder type huid

Gezichtsmasker: de beste gezichtsmaskers van 2023 voor ieder type huid

Merijn  •  Laatst bijgewerkt op 26 september 2022

Gezichtsmaskers zijn ontzettend goed voor je huid. Het is altijd belangrijk om je gezicht goed te reinigen en te verzorgen. Toch worden gezichtsmaskers vaak vergeten. Dit terwijl het aanbrengen van een masker helemaal niet lastig of lang hoeft te duren.

Maskers zitten vol met actieve stoffen die binnen een paar minuten je huis kunnen laten stralen. Er zijn veel factoren die de conditie van je huid kunnen beïnvloeden, bijvoorbeeld de zon, stress, te weinig slaap maar ook dingen zoals een airco of te weinig zon. Hierdoor straalt je huid minder dan normaal en een gezichtsmasker kan hier heel goed bij werken.

Hieronder vind je direct de beste gezichtsmaskers voor elk huidtype.

Beste koop van 2024
L'oréal Paris Detoc Pure Clay Gezichtsmasker
Beste gezichtsmasker voor de vettige huid

L’oréal Paris Detoc Pure Clay Gezichtsmasker

 • Snel resultaat & in 10 minuten ingetrokken
 • De huid voelt fris, comfortabel en zacht
 • Lekkere geur & met scrub
 • Mat makend
 • Goedkoop in aanschaf

Afbeelding Product Voor wie? Waar te koop?
L'oréal Paris Detoc Pure Clay Gezichtsmasker

L’oréal Paris Detoc Pure Clay Gezichtsmasker

Onze aanrader als je op zoek bent naar een gezichtsmasker van klei voor een vette huid
Volcanic Earth Europe Barbers Gezichtsmasker

Volcanic Earth Europe Barbers Gezichtsmasker

Onze aanrader als gezichtsmasker speciaal voor mannen.
Ofra Moisture Repair Mask

Ofra Moisture Repair Mask

Een hydraterend masker speciaal voor de droge huid op het gezicht.
Nivea Essentials Urban Skin

Nivea Essentials Urban Skin

Onze aanrader als gezichtsmasker voor het verminderen en voorkomen van onzuiverheden op het gezicht

Wat doet een gezichtsmasker met je huid?

Wanneer je een gezichtsmasker aanbrengt op je gezicht, wordt deze als het ware afgesloten. Hierdoor worden vocht en warmte vastgehouden. Je kunt het zien als een tijdelijke tweede huid. Doordat de warmte en vocht wordt vastgehouden krijg je een betere doorbloeding.

Verder houdt je gezicht meer zuurstof vast, worden de huidcellen actiever en kunnen de gifstoffen sneller worden afgevoerd.

Van te voren is het belangrijk dat je je gezicht goed schoonmaakt met een face wash. Daarna maak je het gezicht droog en kun je het gezichtsmasker aanbrengen. Het is belangrijk dat het gezicht schoon is, zodat er geen vuiligheid worden ingesloten. Sommige skincare professionals raden het gebruik van een gezichtsreiniger apparaat aan voor het aanbrengen van een gezichtsmasker.

Vaak moet je het masker ongeveer 10-20 minuten laten intrekken. Daarna kun je het masker van je gezicht wassen met lauw water. Je voelt en ziet meteen verschil.

Gezichtsmaskers voor iedereen

Bij gezichtsmaskers en huidverzorging wordt er vaak aan vrouwen gedacht. Maar elke huid heeft verzorging nodig, ook die van de man. Veel mannen gebruiken al wel regelmatig een dagcrème of moisturizer maar bijna nooit een gezichtsmasker. Terwijl een gezichtsmasker je huid echt een goede boost geeft en het echt de moeite waard is.

Welk gezichtsmasker is goed voor mijn type huid?

Ieder gezicht is anders en heeft dus andere behoeftes. Hieronder geven we weer welke soorten masker past bij welke soort huid.

Droge huid

Een droge huid wil je graag minder droog maken. Je kunt hiervoor het beste kiezen voor een crème masker. Dit is vergelijkbaar met een dag- of nachtcrème. Je kunt dit makkelijk aanbrengen en het geeft de huid direct de boost die het nodig heeft. Het laat droge plekjes verdwijnen en je huid stralen.

Normale huid

Een normale huid kan eigenlijk alles. Deze huid is niet perse droog of vet. Je kunt hierbij dus veel afwisselen. Kijk wat je huid fijn vindt en waar je die extra straling vandaan krijgt.

Gecombineerde huid

Voor een gecombineerde huid geldt eigenlijk hetzelfde. Deze heeft juist droge en vette plekken. Hierdoor kun je het beste twee maskers gebruiken. Kijk goed wat werkt. Vaak werkt een kleimasker op het voorhoofd, neus en kin gecombineerd met een crème masker op de rest van het gezicht erg goed.

Vette huid

Een vette huid wil je vaak wat droger maken, maar niet te droog! Je kunt hierbij dan het beste kiezen voor een klei masker. Deze halen de viezigheid/vettigheid uit je poriën en absorberen onzuiverheden. Zo wordt je gezicht wat matter. Dit masker wordt meestal hard en moet je dus van je gezicht af peelen.

Voor elke huid geldt dat een exfoliërend masker altijd werkt. Een exfoliërend masker heeft vaak scrub deeltjes dus je in je huid kunt inmasseren. Hierdoor kun je dode huidcellen verwijderen. Dit masker moet je echter niet te vaak gebruiken omdat bij overmatig gebruik je huid kan beschadigen.

Waar een gezichtsmasker eens in de zoveel tijd wordt gebruikt voor het herstellen en optimaliseren van je huid, is een standaard dagcrème ook van belang. Een goede dagcrème is essentieel voor de huid, niet alleen de huid die wat vaker last heeft van probleempjes.

Verschillende soorten maskers

Naast verschillende soorten huiden zijn er ook verschillende maskers. Elk masker heeft zijn eigen voordelen en zijn eigen werking op de huid. Gezichtsmaskers komen voor in crème en klei uitvoering.

Creme gezichts masker van Clinique

Crèmemasker voor ’t gezicht

Een crèmemasker heeft een kalmerende werking en zijn dus ideaal voor mensen met een gevoelige en/of droge huid. Verder drogen deze maskers niet vaak op en kun je ze dus makkelijk van je gezicht afhalen.

Klei gezichtsmasker

Klei gezichtsmaskers

Ook erg populair zijn de klei maskers voor het gezicht. Deze maskers smeer je op en deze worden vervolgens hard. Deze kleimaskers hebben een diep reinigende werking en je kunt deze dus goed gebruiken bij een vette huid. Deze maskers halen het overtollige talg weg en zuiveren de huid.

Gel & gelei maskers

Een gel/gelei masker heeft een reinigende, stimulerende en vochtherstellende werking. Deze zijn dus ideaal voor mensen met een droge of gecombineerde huid. Sommige gel maskers kun je op smeren en daarna gewoon gaan slapen. Deze trekken s’nachts in de huid. Ideaal wanneer je goed voor je huid wilt zorgen maar er niet te veel tijd aan kwijt wilt zijn.

Waarom zou je een gezichtsmasker gebruiken?

De eerste reden waarom veel mensen gezichtsmaskers gebruiken is het ondersteunen van hun huid. Maar er zijn veel meer redenen waarom je een goed gezichtsmasker kunt op smeren.

De voordelen van een gezichtsmasker

 • Ontspanning; Het aanbrengen van een gezichtsmasker geeft niet alleen rust aan je gezicht, maar ook aan jezelf. Je kunt even de tijd nemen om het masker te laten intrekken terwijl je geniet van wat me-time. Ga lekker in bad, steek wat kaarsjes aan, zet je favoriete muziek aan en rust uit.
 • Wanneer je regelmatig een gezichtsmasker gebruikt, wordt je huid ook dieper gereinigd. Dit houdt niet alleen in dat hierdoor je huid verbeterd maar ook dat je gezicht beter andere producten kan opnemen. Hierdoor verbetert ook de conditie van je huid. Wanneer je je huid niet regelmatig reinigt maar alleen producten aanbrengt, dan zullen deze op den duur weinig kunnen betekenen voor je huid.
 • Het aanbrengen van een masker geeft eigenlijk meteen resultaat. Je kunt een masker dus vlak voor een belangrijke afspraak gewoon aanbrengen. Je zult er stralender uit zien.
 • Het aanbrengen van een masker neemt helemaal niet zoveel tijd in beslag. Je hoeft geen uren bezig te zijn met je huidverzorging om een stralende huid te krijgen. Een paar minuten per week zorgt er al voor dat je huidconditie verbeterd. En met een paar minuten per dag geef je een goede ondersteuning aan je dagelijkse gezichtsverzorging.
 • Je kunt hele specifieke huidproblemen aanpakken door middel van een gezichtsmasker. Er zijn maskers voor allerlei soorten huiden en probleemgebieden. Zo heb je gezichtsmaskers voor de droge huid, vettige huid maar ook gecombineerde huid. Er is altijd wel een gezichtsmasker dat past bij jouw huidtype.

De beste gezichtsmaskers

Om de keuze voor het juiste gezichtsmasker nog iets makkelijker te maken hebben we vier producten uitgelicht. Hieronder vind je het beste gezichtsmasker voor de vettige huid, het beste gezichtsmasker voor mannen, het beste gezichtsmasker voor de droge huid en het beste gezichtsmasker voor onzuiverheden.

 • Snel resultaat & in 10 minuten ingetrokken
 • De huid voelt fris, comfortabel en zacht
 • Lekkere geur & met scrub
 • Mat makend
 • Goedkoop in aanschaf
L’oréal Paris Detoc Pure Clay Gezichtsmasker

Het gezichtsmasker van L’oréal Paris is ontwikkeld voor de vettige huid. Het masker is gemaakt van klei. Dit zorgt ervoor dat je gezicht diep gereinigd wordt en het teveel aan talg wordt geabsorbeerd. Verder bevat het masker veel mineralen die de imperfecties aanpakken.

Geef jezelf een moment van rust met het Detoc Pure Clay gezichtsmasker van L’oréal Paris. De klei is verrijkt met onder andere eucalyptus, oligo elementen en andere mineralen. Breng de klei aan op je gezicht en relax. Na ongeveer 10 minuten kun je het masker van je gezicht wassen en ziet je gezicht en stralend uit. Je huid voelt direct fris en zuiver aan. Aangeraden wordt om het masker ongeveer 2-3 keer per week te gebruiken voor een langdurig resultaat.

Het masker haalt de vermoeidheid uit je gezicht en verheldert de algehele teint. Het zuivert de huid en heeft een matterend effect. Na gebruik ziet je huid er helderder uit. Breng het masker 2-3 keer per week aan met een fijne laag. Laat hierbij de oogcontouren, neusgaten en mond open. In een potje L’oreal Paris Detoc Pure Clay zit 60ml masker.

Conclusie: Het gezichtsmasker van L’oréal Paris is ideaal voor de vettige huid omdat het kleimasker een diepe reiniging geeft waardoor het teveel aan talg wordt geabsorbeerd. Het masker geeft direct een mooi effect.

  • Zuiveren, voeden en verwijderen van overtollig talg
  • Oneffenheden verminderen
  • Voorkomen huidirritaties
  • Te gebruiken na het scheren of los
  • Voor dagelijks gebruik
  Volcanic Earth Europe Barbers Gezichtsmasker

  Het gezichtsmasker van Volcanic Earth Europe is gemaakt voor mannen. De crème kan gebruikt worden na het scheren of gewoon zomaar. Ook voor mannen geldt namelijk dat het belangrijk is om de huid dagelijks goed te reinigen en hydrateren. Dit masker ondersteunt bij het zuiveren en voeden van de huid.

  Verder zorgt deze crème ervoor dat overtollig talg en oliën worden verwijdert. Hierdoor verminderen de oneffenheden en kun je huidirritaties beter voorkomen. Dit maakt het een goede crème om na het scheren op te smeren.

  De clay mask bevat kokosnootolie, essential olie en daarnaast ook vulkanisch as. Dit maakt het een milde klei geschikt voor iedere huid. Het masker verhoogt bovendien de bloedcirculatie naar het gezicht. Dit zorgt voor een gezonde look en zorgt ervoor dat huidcellen sneller vernieuwen. Hierdoor kunnen huidirritaties worden voorkomen.

  Het Volcanic Earth masker kun je één keer per week gebruiken. Smeer het op een schone huid en laat het masker niet uitdrogen. Na een paar minuten kun je het afspoelen met lauw water.

  Conclusie: Deze crème is ideaal voor mannen omdat het kan helpen bij huidirritaties na het scheren. Verder neemt het aanbrengen van deze crème niet veel tijd in beslag, je hoeft de crème maar één keer per week te gebruiken voor een goed gereinigde en gezonde huid.

   • Hydraterend
   • vermindert roodheid
   • Kalmeert de huid
   • vermindert droge plekken
   • Verhoogt de collageenproductie
   • Vegan en cruelty free
   • Kan worden gebruikt als nachtcrème
   • herstelt de huid
   • Hogere prijs
   Ofra Moisture Repair Mask

   Het Ofra Moisture repair pack is het meest geschikt voor mensen met een droge huid. Dit gezichtsmasker zorgt er niet alleen voor dat de droge plekken minder droog worden, het herstelt de huid ook en zorgt dat de algehele gezicht conditie verbetert.

   Ook gaat dit masker de roodheid tegen en kalmeert het de huid. Zo wordt je huid minder gevoelig. De crème is gemaakt met peptiden, dit zijn als het ware bouwstenen voor je huid en maken je huid sterker en steviger. Verder zorgt dit masker ervoor dat de collageenproductie wordt verhoogd. Dit zorgt er weer voor dat de helderheid en de gezondheid van je huid op peil blijven.

   Het gebruiken van de Ofra moisture repair pack is erg simpel; reinig je gezicht en breng vervolgens een dunne laag aan op het gezicht en de hals. Laat de crème 10 minuten inwerken en spoel het daarna af met warm water. Gebruik de crème twee keer per week voor het beste resultaat. Een mooi bijkomend voordeel, dit gezichtsmasker is vegan én cruelty free.

   Conclusie: De crème van Ofra is een ideaal gezichtsmasker voor mensen met een droge huid. De crème zorgt er namelijk voor dat de droge plekken minder droog worden, de roodheid wordt vermindert, de huid kalmeert en dat de huid wordt hersteld. Zo zorg je ervoor dat je huid er gezond en stralend uitziet. Bovendien is de crème vegan, cruelty free en te gebruiken als nachtcrème.

    • Versterkt het huideigen afweersysteem
    • Speciaal voor de overbelaste huid
    • Met magnolia-extract
    • Zeer effectieve reiniging
    • Slecht 1 minuut nodig
    • Onttrekt overtollig talg
    • Verwijdert dode huidcellen
    • Detoxificeren de huid
    • Zuivert de huid
    • Met lichte scrub
    • Eerste keer geeft het een licht prikkelend gevoel
    Nivea Essentials Urban Skin

    De urban detox mask van Nivea is ontwikkelt voor mensen die snel aan hun huidverzorging willen werken. Het gezichtsmasker is ideaal wanneer je last hebt van onzuiverheden en je het huideigen afweersysteem wilt verbeteren.

    De crème van niveau bevat kaolien (witte klei) en magnolia extracten. Dit zorgt voor een effectieve reiniging van de huid. Tot diep in de huid wordt er gereinigd. Het masker onttrekt overtollig talg en voorkomt oneffenheden. Het geeft de huid een detox en vermindert vermoeidheid in het gezicht.

    Verder verwijdert de crème dode huidcellen. Dit zuivert de huid en zorgt ervoor dat de huid er egaal en gezond uit ziet.

    Het gebruik van de Nivea urban detox mask is erg simpel en kort. Je reinigt je gezicht, smeert de crème op en na één minuut was je het eraf met wat lauw water. Werken aan je huidverzorging hoeft dus niet lang te duren.

    Conclusie: Voor wanneer je in weinig tijd wilt werken aan de onzuiverheden aan je gezicht is de Nivea Urban Detox Mask een aanrader. Je hoeft de crème maar één minuut op je gezicht te smeren voor het gewenste effect. Het geeft de huid een dieptereiniging, een goede detox en vermindert de vermoeidheid in het gezicht.

     Op voorraad. Nu besteld, donderdag in huis via bol voor €18

     Waarom een gezichtsmasker gebruiken?

     Gezichtsmaskers zijn goed voor je huid. En omdat er verschillende gezichtsmaskers zijn met verschillende doeleinden, past er altijd eentje bij jouw huid en wensen. Kies voor een hydraterend masker wanneer je een droge huid hebt. Het gezichtsmasker zal de droge plekken verminderen. Kies voor een reinigend gezichtsmasker wanneer je last hebt van onzuiverheden. Of maak gewoon een momentje voor je zelf. Door een gezichtsmasker te gebruiken kom je even helemaal tot rust.

     Hoe vaak moet je een gezichtsmasker gebruiken?

     Aangeraden wordt om één of twee keer per week een gezichtsmasker te gebruiken. Wanneer je een vettige huid hebt kun je wat vaker een gezichtsmasker aanbrengen en wanneer je een droge huid hebt wat minder vaak.

     Welk gezichtsmasker voor oudere huid?

     Een gezichtsmasker voor de oudere huid zit vol met antioxidanten en helpt het collageen verhogen. Dit zorgt er namelijk voor dat ze huid vernieuwd. Ook moet het een goed hydraterend masker zijn waardoor de huid goed gehydrateerd en verzorgd wordt.

     Welk gezichtsmasker voor vettige huid?

     Voor een vettige huid raden wij de L’oréal Paris Detoc Pure Clay aan. Dit gezichtsmasker geeft snel resultaat en zorgt ervoor dat je huis fris en zuiver aan voelt. Je kunt dit masker 2-3 keer per week gebruiken en het heeft direct effect.

     Welk gezichtsmasker voor droge huid?

     Volgens onze koopgids is de Ofra Moisture Repair het beste gezichtsmasker voor de droge huid. Het vermindert roodheid, kalmeert de huid en zorgt daarbij dat droge plekken verminderd worden. Daarnaast verhoogt het de productie van collageen en kun je het gebruiken als nachtcrème.

     Gebruiken in de ochtend of avond?

     Gebruik je een gezichtsmasker tegen onzuiverheden, dan kun je deze het beste in de avond aanbrengen. Zo kan je huid alle goede stoffen opnemen gedurende de nacht. Wanneer je een droge huid hebt en een hydraterend gezichtsmasker gebruikt kun je deze juist het beste in de ochtend aanbrengen.

     Mag je gezichtsmasker de gehele dag ophouden?

     Het wordt afgeraden om een gezichtsmasker de hele dag te dragen. Het kan namelijk ervoor zorgen dat je huid uitdroogt of de poriën op je gezicht verstopt raken. Lees altijd de verpakking door, hierop staat wat de maximale tijd is.


     Reacties

     Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

     Geef een reactie:

     Bij Popula staan we altijd open voor vragen en feedback. Je hart luchten mag natuurlijk ook. Dit kan je doen door een reactie achter te laten of contact op te nemen via het contact formulier op onze contact pagina.