Beste draadloze opladers getest en vergeleken voor iPhone en Samsung

Beste draadloze opladers van 2021 voor smart devices: smartphones, smartwatches en oordopjes

Popula  •  Laatst bijgewerkt op 16 juli 2021

De meeste high-end smartphones en smart accessories van de afgelopen drie jaar ondersteunen Qi Wireless Charging of Powermat. De laatste jaren is de techniek verbeterd en zijn er veel merken die ieder op hun eigen manier de wireless charging techniek inzetten.

Fabrikanten als Apple (waaronder de Apple Watch 2, iPhone 8, X en 11) en Samsung (S9, Note 9, S10) hebben sinds 2017 draadloos opladen standaard gemaakt in hun nieuwe producten. Wij helpen jou met het kiezen van de beste draadloze oplader die past bij jouw smartphone en andere smart gadgets.

Beste koop van 2021
Belkin Boost Up 10W met Standaard is de beste koop
Beste koop draadloze oplader

Belkin Boost Up met standaard 10W

 • Opladen tot een snelheid van 10W
 • Inclusief kabel en oplaadblok
 • Werkt met Apple, LG, Nokia, Sony, Samsung
 • Anti-slip voetjes
 • Werkt met hoesjes tot 3mm
 • Verkrijgbaar in zwart en wit

Afbeelding Product Voor wie? Waar te koop?
Belkin Boost Up 10W met Standaard is de beste koop
Beste koop

Belkin Boost Up met standaard 10W

Gekozen als beste koop draadloze oplader: kwalitatief sterk en goede prestaties
Samsung Draadloze Oplader voor smartphones van het merk Samsung (10W)

Samsung Wireless Stand 15W

Beste draadloze oplader voor Samsung smartphones
Zens Dual 10W Draadloze Oplader voor Apple (iPhone, Apple Watch, Airpods)

Zens Dual 10W

Beste draadloze oplader voor jouw iPhone, Apple Watch en Airpods
Belkin Boost Up 10W Draadloze Oplader
Compact & Klein

Belkin Boost Up 10W

Beste kleine & compacte draadloze oplader kan ondanks het kleine formaat op hoge snelheid jouw apparaten opladen.
Adata Qi Draadlopze oplader is de beste goedkope keus
Budget

Adata Qi Charger 10W

Beste goedkope draadloze oplader voor een kleiner budget

Wat is draadloos opladen?

De naam van de techniek is gelukkig vrij duidelijk: opladen zonder dat er een kabel aan te pas komt. Draadloos opladen vermijd het gedoe van opladen met een kabel en ondersteunt kan tamelijk hoge snelheden (tot 10W) aantikken.

Hoewel wireless charging een grote opmars aan het maken is in de meeste nieuwe smart devices, is de techniek niet perfect. Een bekabelde oplader kan hogere snelheden leveren (als de smartphone het ondersteunt) en draadloze opladers kunnen in sommige gevallen vrij warm worden. Belkin heeft een duidelijke uitleg over veilig draadloos opladen en waar een goede draadloze oplader over moet beschikken.

 • De oplader moet druppelladen ondersteunen
 • De oplader moet voldoen aan alle veiligheidseisen
 • De oplader moet beschikken over overspanningsbeveiliging
 • De oplader moet minimaal 10W en Qi ondersteunen

Dit zijn de beste draadloze opladers voor iPhone

De iPhone blijft een van de populairste telefoons die draadloos opladen ondersteunt. Zowel nieuwe modellen van de iPhone, iPad, AirPods en de Apple Watch ondersteunen draadloos opladen.

Als je een draadloze oplader zoekt voor enkel je iPhone, dan is de staande, draadloze oplader van Belkin onze aanrader. Wil je ook je Apple Watch en AirPods opladen? Dan is de Zens Dual geschikt om alle drie deze Apple devices tegelijkertijd op te laden.

Is elke smartphone compatibel met draadloos opladen?

Niet elke smartphone ondersteunt draadloos opladen. Fabrikanten zoals bijvoorbeeld Apple (vanaf de iPhone 8 en hoger), Samsung (vanaf de S6), Microsoft, Google en LG hebben momenteel enkele modellen op de markt gebracht die ook draadloos ondersteunen.

De verwachting is dat de fabrikanten die het draadloos opladen hebben geïntegreerd in de laatste uitgebrachte modellen, dit in de toekomst ook zullen doen.

Wat is Qi Wireless Charging?

Bij elke nieuwe technologie zijn er standaarden die met elkaar moeten concurreren. De meeste smartphones en andere devices die draadloos opladen ondersteunen, werken via Qi. Deze standaard is opgericht door het Wireless Power Consortium.

Qi is in een groot stijgend tempo de meest populaire draadloze oplaadstandaard aan het worden. Grote techbedrijven als Apple en Samsung hebben de standaard van Qi omarmd in hun smartphones en gadgets.

Hoe werkt een draadloze oplader?

Draadloos opladen werkt door de energie over te brengen van de oplader naar het device. Dit gebeurt via magnetische elektromagnetische inductie. De inductiespoel in de oplader zorgt voor een wisselend elektromagnetisch veld. De ontvangstspoel van het device zet deze weer om naar elektriciteit voor de batterij.

Als je smartphone een dikkere case (vanaf 3-4 mm) heeft, dan kan het voorkomen dat het draadloos opladen minder goed werkt. Daarnaast werken metalen cases niet. Draadloos opladen werkt nog niet door metaal heen. De smartphones die het daarom ondersteunen hebben vaak een glazen of kunststof achterkant.

Vijf dingen die je moet weten voordat je een draadloze oplader koopt

Bij een draadloze oplader is het belangrijk dat je weet wat de mogelijkheden zijn betreft deze nieuwe technologie.

1. Goedkoop is vaak duurkoop

Online zijn er veel verschillende modellen te vinden. Het aanbod is groot: merken als Samsung zijn aanwezig, maar ook talloze goedkope draadloze opladers zonder merk. Deze laatste categorie is qua prijs vaak aantrekkelijk, maar zullen op den duur niet goed zijn voor de levensduur van je smartphone batterij. Onze budgetkoop (de Adata Qi Charger) is de goedkoopste draadloze oplader die wij aanraden.

2. Kies voor Qi charging bij iPhones en Samsung

Als je een trotse eigenaar van een iPhone of Samsung smartphone bent, dan moet de oplader Qi charging ondersteunen. Enkel draadloze opladers met de Qi technologie zijn compatibel met Apple en Samsung telefoons. Maar zowel de AirPods 2, AirPods Pro en de Samsung Galaxy Buds+ kunnen draadloos worden opgeladen.

3. iPhones draadloos opladen tot 7,5W

Momenteel ondersteunen iPhones vanaf de iPhone 8 ook Apple Wireless Quick Charging. Deze manier van draadloos opladen zorgt dat iPhones tot 7,5W kunnen gebruiken. Ook draadloze opladers die bijvoorbeeld 10W en 15W ondersteunen kunnen iPhones tot 7,5W opladen.

4. Niet elke draadloze oplader komt met een adapter voor de muur

Ook draadloze opladers hebben een adapter nodig om van stroom te worden voorzien. Goedkopere modellen, zoals onze budgetkoop (de Adata Qi Charger), komen helaas zonder kabel. Om wel gebruik te maken van de maximale oplaadsnelheid heb je ook de juiste adapter nodig die deze snelheden ondersteunt.

5. De technologie zal snel groeien

Waar veel smartphones nu een maximale restrictie van 10W, 7,5W of zelfs 5W hebben, zal dit in de komende jaren snel veranderen. Waar je huidige telefoon wellicht nog niet de hoogste snelheden ondersteunt, zal je volgende smartphone wellicht wel snellere snelheden ondersteunen. Wij raden dan ook aan om te kiezen voor minimaal 10W. De modellen die wij aanraden ondersteunen dan ook deze fast charging.

Naast het opladen van je smartphone kan je ook verwachten dat je jouw smartwatch, tablet en draadloze oortjes binnenkort allemaal draadloos kan opladen.

De vijf beste draadloze opladers

De opmars van de draadloze oplader zorgt voor een groot aanbod van verschillende fabrikanten, bouwkwaliteit en features. De wensen van de consument betreft een draadloze oplader hebben we meegenomen in het onderzoek.

Met een selectie van de vijf beste draadloze opladers, van budget tot high-end, koop jij het model dat het meest aansluit bij jouw wensen. Op zoek naar de beste oplader voor je iPhone? Dan is de beste koop, de Belkin Stand 10W, een goede keus. De Zens Dual 10W is geschikt voor je Apple oortjes, smartwatch en iPhone.

 • Opladen tot een snelheid van 10W
 • Inclusief kabel en oplaadblok
 • Werkt met Apple, LG, Nokia, Sony, Samsung
 • Anti-slip voetjes
 • Werkt met hoesjes tot 3mm
 • Verkrijgbaar in zwart en wit
 • Huawei en Xiaomi smartphones tot maximaal 5W
Beste koop
https://www.popula.nl/wp-content/uploads/2019/11/Belkin-Boost-Up-10W-met-Standaard.jpg

De standaard versie van de Belkin Boost Up is niet veel meer dan een cirkel. Het model van de Boost Up met standaard is qua technologie en functionaliteiten hetzelfde als het standaard model: een maximale wattage van 10W, wordt geleverd met oplaadblok + kabel (van 150 cm) en werkt met de smartphones van alle grote merken.

Belkin heeft goed nagedacht over het ontwerp. Draadloos opladen werkt zowel voor liggende als staande smartphones. Hierdoor kan je eenvoudig video’s kijken in de liggende modus en de smartphone gebruiken als normaal in de staande modus.

Huidige iPhones, zoals de iPhone 11, kunnen tot maximaal 7,5W draadloos opladen. De Belkin is nog steeds een slimme koop. De komende jaren zullen meer smartphones draadloos opladen ondersteunen en zal de technologie enkel groeien.

De hoek waarin de telefoon ligt is helaas niet aan te passen. Niet vervelend, maar het was een fijne feature geweest. Voor de lage prijs waar Belkin een kwalitatief sterk product mee kan aanbieden dat qua prijs niet onderdoet voor het liggende model, is de Boost Up met standaard een goede koop.

  • Opladen tot een maximale snelheid van 15W
  • Compatibel met Samsung en Apple Fast Charging
  • Inclusief USB-C kabel en oplaadblok
  • Standing view: handig design voor het bureau
  • Ingebouwde ventilator goed voor levensduur batterij
  • Werkt enkel met Samsung en Apple smartphones
  • Niet elke smartphone kan tot 15W opladen
  https://www.popula.nl/wp-content/uploads/2019/11/Samsung-Draadloze-Oplader-met-Stand.jpg

  Onze favoriete keuze voor Samsung smartphones. Deze future proof oplader heeft genoeg power om ook nieuwe high-end flagship smartphones snel op te laden.. Met een maximale draadloze oplaadsnelheid van maar liefst 15W zijn zelfs de grootste accu’s snel opgeladen. De stand is van goede kwaliteit, beschikt over anti-slip voetjes en bevat een ventilator om de batterij van je smartphone te verkoelen. Als extra krijg je van Samsung een oplaadblok en USB-C kabel meegeleverd.

  Future proof met 15W fast charging

  Wireless charging is een nieuwe standaard voor smartphones. Enkele nieuwe modellen, zoal de Galaxy Note 10, ondersteunt al het opladen tot 15W. Maar ook de nieuwe Samsung Galaxy S20 en S20 Ultra ondersteunen wireless charging tot snelheden van 15W. Deze stand is dus ook ideaal voor de S20.

  Het handige staande ontwerp zorgt ervoor dat ook tijdens het opladen de smartphone eenvoudig het scherm kan bedienen. De anti-slip bodem kan werkt goed en zorgt ervoor dat de draadloze oplader stevig blijft staan.

  Het draadloos opladen werkt zowel voor liggende en staande telefoons in de oplader. Liggend is erg handig voor het bekijken van video’s op bv. YouTube en Netflix. Rechtopstaand kan je eenvoudig reageren op binnenkomende notificaties en je smartphone volledig bedienen, maar ook videobellen werkt ideaal.

  Geschikt voor Samsung en iPhones

  De oplader werkt met meer dan enkel Samsung devices, maar ook met de Fast Charging (7,5W) functionaliteit die in iPhones zijn verwerkt. De iPhones gebruiken dus niet de maximale oplaadcapaciteit. De maximale watt voor iPhones is op moment van schrijven (iPhone 11 & SE 2) 7,5W.

  Dankzij de ingebouwde ventilator in de oplader wordt zowel de oplader als de telefoon niet te warm. Dit is goed voor de levensduur van je batterij in je smartphone.

  Voor de momenten dat je extreem snel wilt opladen, kan je de wall charger en USB-C kabel gebruiken met maar liefst 25W.

   Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis via bol voor €45.99
   • Drie devices: iPhone, Watch en Airpods
   • Snelladen tot 10W (7,5W voor iPhones)
   • Inclusief kabel en adapter
   • Anti-slip voetjes
   • Een kabel: drie devices tegelijkertijd
   • Werkt ook met Samsung tot 10W
   • Geen adapter meegeleverd
   • Werkt enkel met Qi compatible devices
   https://www.popula.nl/wp-content/uploads/2019/11/Zens-Dual-draadloze-oplader-voor-Apple-10W.jpg

   Perfect voor het slapen gaan: laadt tot drie devices tegelijkertijd op met deze snelle draadloze oplader van Zens. De Zens is compatibel met alle iPhones (vanaf de iPhone 8). Daarnaast is er nog ruimte om je Airpods (vanaf versie 2) en je Apple Watch draadloos op te laden met een snelheid van 10W. 

   Hoewel het ontwerp van de Zens Dual niet wereldschokkend is, kan je wel merken dat de fabrikant goed heeft nagedacht over de vormgeving. De antislip noppen op de onderkant zorgen voor een stevige basis voor de oplader, zodat deze niet zomaar van plek schuift.

   Naast het opladen van Apple apparaten ondersteunt de Zens ook opladen tot 10W voor Samsung smartphones. De maximale snelheid van 10W zal niet met alle andere merken compatibel zijn, zoals Microsoft, Google, LG en Sony.

   Jouw Apple Watch hang je eenvoudig op, zodat het scherm altijd in zicht is. Draadloos opladen werkt enkel met de Apple Watch en niet met smartwatches van andere merken.

   Oordopjes van andere merken die Qi wireless charging ondersteunen kunnen wel opgeladen worden met de Zens Dual.

   De Zens Dual is de beste koop voor Apple draadloze opladers. Als je trotse eigenaar bent van een iPhone, Apple Watch en Airpods dan is dit de beste oplader.

    Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis via bol voor €109.95
    • Opladen tot een snelheid van 10W
    • Inclusief kabel en oplaadblok
    • Werkt met Apple, LG, Nokia, Sony, Samsung
    • Anti-slip voetjes
    • Werkt met hoesjes tot 3mm
    • Huawei en Xiaomi smartphones tot maximaal 5W
    Compact & Klein
    https://www.popula.nl/wp-content/uploads/2019/11/Belkin-Boost-Up-10W-Draadloze-Oplader.jpg

    Een simpel design zonder te veel poespas: de Belkin Boost Up is klein, minimalistisch en kan ondanks de form-factor flinke oplaad snelheden bereiken.

    Smartphones en andere gadgets die draadloos opladen tot 10W ondersteunen via Qi Charging kunnen optimaal gebruik maken van deze Belkin oplader. Hoewel de huidige iPhones (vanaf de iPhone 8 t/m iPhone 11) tot maximaal 7,5W draadloos kunnen opladen, is de Belkin Boost Up nog steeds een goede keus. Nieuwe generaties van smartphones zullen de komende tijd in een rap tempo hogere snelheden ondersteunen.

    De anti-slip voetjes aan de onderkant van de oplader zorgen ervoor dat deze stabiel blijft liggen.  Daarnaast komt de Belkin Boost Up met een kabel en oplaadblok voor in het stopcontact.

    De Boost Up heeft geen extra bijzondere functionaliteiten, maar kenmerkt zich vooral door de goede bouwkwaliteit. De kleine ronde oplader is niet opvallend en misstaat niet op het bureau, nachtkastje of op de bankleuning. Een kleine en erg handige gadget waar veel gebruik van zal worden gemaakt.

     Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis via bol voor €27.99
     • Snelladen tot 10W
     • Goedkoop, perfect voor een klein budget
     • Werkt met Apple, Samsung, LG, Nokia, Sony
     • Anti-slip voetjes
     • Werkt met cases tot 3mm
     • Geen adapter meegeleverd
     • Werkt enkel met Qi compatible devices
     Budget
     https://www.popula.nl/wp-content/uploads/2019/11/Adata-Qi-Draadloze-oplader-10W.jpg

     Met een maximaal vermogen van 10W is de kleine Adata de beste goedkope draadloze oplader die wij aanraden. De Adata ondersteunt Qi draadloos opladen, waardoor je deze zorgeloos met je iPhone of Samsung smartphones kan gebruikt.

     Naast deze twee grote merken zijn ook smartphones van Google, Microsoft, Sony en LG compatibel, het zij dan op langzamere snelheden.

     De Adata heeft een kleine form factor, waardoor deze makkelijk mee op reis mee te nemen is. Door de kleine maat moet je de smartphone wel altijd correct op de oplader plaatsen. Grotere draadloze opladers hebben dit probleem niet.

     Helaas wordt de Adata geleverd zonder oplaadblok. Je hebt een adapter nodig van minimaal 2A om de Adata te gebruiken.


      Reacties

      Nick

      Nick

      Vorige week een muismat van Multipad gekocht met ingebouwde draadloze oplader. Geweldig dat dit kan. Tijdens mijn werk kan ik mijn telefoon en muis opladen op de muismat. Zelfs snel laden werkt hierop.

      Geplaatst op 15 apr 2020

      Geef een reactie:

      Bij Popula staan we altijd open voor vragen en feedback. Je hart luchten mag natuurlijk ook. Dit kan je doen door een reactie achter te laten of contact op te nemen via het contact formulier op onze contact pagina.

      Specificatie Belkin Boost Up met standaard 10W Samsung Wireless Stand 15W Zens Dual 10W Belkin Boost Up 10W Adata Qi Charger 10W
      Aantal aansluitingen 1 aansluitingen 1 aansluitingen 0 aansluitingen 1 aansluitingen 1 aansluitingen
      Ampere 1 Ampère 1,67 Ampère 1 Ampère 1 Ampère 2 Ampère
      Draadloos op te laden Ja Ja Ja Ja Ja
      Geschikt voor apparaat Smartphone Smartphone Smartphone Smartphone Smartphone
      Geschikt voor merk ZTE | Xiaomi | Wileyfox | Sony | Samsung | Razer | OnePlus | Nokia | Motorola | Microsoft | LG | Huawei | HTC | Honor | Google | Asus | Apple | Alcatel | Acer Universeel Apple | Samsung | Sony | LG | Nokia | Xiaomi | Huawei | Google ZTE | Xiaomi | Wileyfox | Sony | Samsung | Razer | OnePlus | Nokia | Motorola | Microsoft | LG | Huawei | HTC | Honor | Google | Asus | Apple | Alcatel | Acer Samsung | Apple | Google | HTC | LG | Huawei | Nokia
      Geschikt voor model Samsung Galaxy S10+ | Samsung Galaxy S10 | Samsung Galaxy S10e | Samsung Galaxy S9 | Samsung Galaxy S9+ | Samsung Galaxy S8 | Samsung Galaxy S8+ | Samsung Galaxy S7 | Samsung Galaxy S7 Edge | Samsung Galaxy S6 | Samsung Galaxy S6 Edge | Samsung Galaxy Note9 | Samsung Galaxy Note8 | Samsung Galaxy Note5 | LG V30 | LG G6 | Apple iPhone XR | Apple iPhone Xs | Apple iPhone 8 | Apple iPhone 8 Plus | Sony Xperia XZ2 | Sony Xperia XZ3 Universeel Universeel Apple iPhone 11 | Apple iPhone 11 Pro | Apple iPhone 11 Pro Max | Apple iPhone 8 | Apple iPhone 8 Plus | Apple iPhone X/10 | Apple iPhone XR | Apple iPhone Xs | Apple iPhone Xs Max | Huawei Mate 20 Pro | Huawei P30 Pro | LG G7 ThinQ | LG V30 | LG V40 ThinQ | Samsung Galaxy S10 | Samsung Galaxy S10+ | Samsung Galaxy S10e | Samsung Galaxy S6 | Samsung Galaxy S6 Active | Samsung Galaxy S6 Edge | Samsung Galaxy S6 Edge+ | Samsung Galaxy S7 | Samsung Galaxy S7 Active | Samsung Galaxy S7 Edge | Samsung Galaxy S8 | Samsung Galaxy S8 Active | Samsung Galaxy S8+ | Samsung Galaxy S9 | Samsung Galaxy S9+ Apple iPhone 8 | Apple iPhone Xs |
      Geschikt voor type apparaat Smartphone Smartphone Smartphone Smartphone Smartphone
      Gewicht 528 gram 436 gram 804 gram 208 gram 101 gram
      Inclusief kabel Ja Ja Ja Ja Ja
      Kabellengte 1,5 meter 1 meter 1,5 meter 1,2 meter 1 meter
      Kleur wit Zwart Zwart Zwart Zwart
      Merk Belkin Samsung Zens Belkin Merkloos
      Qi Gecertificeerd Ja Ja Ja Ja Ja
      Quick Charging Ja Ja Ja Ja Ja
      Stroomaansluiting Netstroom USB-kabel Netstroom Netstroom Accu | Batterij | Netstroom | Sigarettenaansteker auto
      Type Certificering Geen certificering Apple gecertificeerd Geen certificering USB-C IF gecertificeerd
      Type input/output Voeding USB Voeding Voeding USB 2.0 micro
      Voltage 5 V 9 V 5 V 5 V 9 V
      Watt 10 W W 15 W W 10 W W 10 W W 10 W W
      led-indicator Nee Nee Ja Ja Ja