Beste draadloze opladers getest en vergeleken voor iPhone en Samsung

Beste draadloze opladers van 2023 voor smart devices: smartphones, smartwatches en oordopjes

Popula  •  Laatst bijgewerkt op 20 december 2021

De meeste high-end smartphones en smart accessories van de afgelopen drie jaar ondersteunen Qi Wireless Charging of Powermat. De laatste jaren is de techniek verbeterd en zijn er veel merken die ieder op hun eigen manier de wireless charging techniek inzetten.

Fabrikanten als Apple (waaronder de Apple Watch 2, iPhone 8, X en 11) en Samsung (S9, Note 9, S10) hebben sinds 2017 draadloos opladen standaard gemaakt in hun nieuwe producten. Wij helpen jou met het kiezen van de beste draadloze oplader die past bij jouw smartphone en andere smart gadgets.

Beste koop van 2024
Belkin Qi wireless charger met standaard
Beste koop draadloze oplader

Belkin Qi wireless charger met standaard

 • Opladen tot een snelheid van 10W
 • Inclusief kabel en oplaadblok
 • Werkt met Apple, LG, Nokia, Sony, Samsung
 • Anti-slip voetjes
 • Werkt met hoesjes tot 3mm
 • Verkrijgbaar in zwart en wit

Afbeelding Product Voor wie? Waar te koop?
Belkin Qi wireless charger met standaard

Belkin Qi wireless charger met standaard

Gekozen als beste koop draadloze oplader: kwalitatief sterk en goede prestaties
Samsung Draadloze Oplader voor smartphones van het merk Samsung (10W)

Samsung Wireless Stand 15W

Beste draadloze oplader voor Samsung smartphones
Zens Dual 10W Draadloze Oplader voor Apple (iPhone, Apple Watch, Airpods)

Zens Dual 10W

Beste draadloze oplader voor jouw iPhone, Apple Watch en Airpods
Belkin Qi Draadloze Oplader

Belkin Qi Draadloze Oplader

Deze draadloze oplader voor de telefoon komt met een handige standaard. Je kunt in liggende en staande modus gebruik blijven maken van je telefoon.
Zens QI dubbele draadloze lader

Zens QI dubbele draadloze lader

Beste draadloze oplader voor jouw IPhone, Apple Watch en Airpods - laadt twee devices tegelijkertijd op

Wat is draadloos opladen?

De naam van de techniek is gelukkig vrij duidelijk: opladen zonder dat er een kabel aan te pas komt. Draadloos opladen vermijd het gedoe van opladen met een kabel en ondersteunt kan tamelijk hoge snelheden (tot 10W) aantikken.

Hoewel wireless charging een grote opmars aan het maken is in de meeste nieuwe smart devices, is de techniek niet perfect. Een bekabelde oplader kan hogere snelheden leveren (als de smartphone het ondersteunt) en draadloze opladers kunnen in sommige gevallen vrij warm worden. Belkin heeft een duidelijke uitleg over veilig draadloos opladen en waar een goede draadloze oplader over moet beschikken.

 • De oplader moet druppelladen ondersteunen
 • De oplader moet voldoen aan alle veiligheidseisen
 • De oplader moet beschikken over overspanningsbeveiliging
 • De oplader moet minimaal 10W en Qi ondersteunen

Dit zijn de beste draadloze opladers voor iPhone

De iPhone blijft een van de populairste telefoons die draadloos opladen ondersteunt. Zowel nieuwe modellen van de iPhone, iPad, AirPods en de Apple Watch ondersteunen draadloos opladen.

Als je een draadloze oplader zoekt voor enkel je iPhone, dan is de staande, draadloze oplader van Belkin onze aanrader. Wil je ook je Apple Watch en AirPods opladen? Dan is de Zens Dual geschikt om alle drie deze Apple devices tegelijkertijd op te laden.

Is elke smartphone compatibel met draadloos opladen?

Niet elke smartphone ondersteunt draadloos opladen. Fabrikanten zoals bijvoorbeeld Apple (vanaf de iPhone 8 en hoger), Samsung (vanaf de S6), Microsoft, Google en LG hebben momenteel enkele modellen op de markt gebracht die ook draadloos ondersteunen.

De verwachting is dat de fabrikanten die het draadloos opladen hebben geïntegreerd in de laatste uitgebrachte modellen, dit in de toekomst ook zullen doen.

Wat is Qi Wireless Charging?

Bij elke nieuwe technologie zijn er standaarden die met elkaar moeten concurreren. De meeste smartphones en andere devices die draadloos opladen ondersteunen, werken via Qi. Deze standaard is opgericht door het Wireless Power Consortium.

Qi is in een groot stijgend tempo de meest populaire draadloze oplaadstandaard aan het worden. Grote techbedrijven als Apple en Samsung hebben de standaard van Qi omarmd in hun smartphones en gadgets.

Hoe werkt een draadloze oplader?

Draadloos opladen werkt door de energie over te brengen van de oplader naar het device. Dit gebeurt via magnetische elektromagnetische inductie. De inductiespoel in de oplader zorgt voor een wisselend elektromagnetisch veld. De ontvangstspoel van het device zet deze weer om naar elektriciteit voor de batterij.

Als je smartphone een dikkere case (vanaf 3-4 mm) heeft, dan kan het voorkomen dat het draadloos opladen minder goed werkt. Daarnaast werken metalen cases niet. Draadloos opladen werkt nog niet door metaal heen. De smartphones die het daarom ondersteunen hebben vaak een glazen of kunststof achterkant.

Vijf dingen die je moet weten voordat je een draadloze oplader koopt

Bij een draadloze oplader is het belangrijk dat je weet wat de mogelijkheden zijn betreft deze nieuwe technologie.

1. Goedkoop is vaak duurkoop

Online zijn er veel verschillende modellen te vinden. Het aanbod is groot: merken als Samsung zijn aanwezig, maar ook talloze goedkope draadloze opladers zonder merk. Deze laatste categorie is qua prijs vaak aantrekkelijk, maar zullen op den duur niet goed zijn voor de levensduur van je smartphone batterij. Onze budgetkoop (de Adata Qi Charger) is de goedkoopste draadloze oplader die wij aanraden.

2. Kies voor Qi charging bij iPhones en Samsung

Als je een trotse eigenaar van een iPhone of Samsung smartphone bent, dan moet de oplader Qi charging ondersteunen. Enkel draadloze opladers met de Qi technologie zijn compatibel met Apple en Samsung telefoons. Maar zowel de AirPods 2, AirPods Pro en de Samsung Galaxy Buds+ kunnen draadloos worden opgeladen.

3. iPhones draadloos opladen tot 7,5W

Momenteel ondersteunen iPhones vanaf de iPhone 8 ook Apple Wireless Quick Charging. Deze manier van draadloos opladen zorgt dat iPhones tot 7,5W kunnen gebruiken. Ook draadloze opladers die bijvoorbeeld 10W en 15W ondersteunen kunnen iPhones tot 7,5W opladen.

4. Niet elke draadloze oplader komt met een adapter voor de muur

Ook draadloze opladers hebben een adapter nodig om van stroom te worden voorzien. Goedkopere modellen, zoals onze budgetkoop (de Adata Qi Charger), komen helaas zonder kabel. Om wel gebruik te maken van de maximale oplaadsnelheid heb je ook de juiste adapter nodig die deze snelheden ondersteunt.

5. De technologie zal snel groeien

Waar veel smartphones nu een maximale restrictie van 10W, 7,5W of zelfs 5W hebben, zal dit in de komende jaren snel veranderen. Waar je huidige telefoon wellicht nog niet de hoogste snelheden ondersteunt, zal je volgende smartphone wellicht wel snellere snelheden ondersteunen. Wij raden dan ook aan om te kiezen voor minimaal 10W. De modellen die wij aanraden ondersteunen dan ook deze fast charging.

Naast het opladen van je smartphone kan je ook verwachten dat je jouw smartwatch, tablet en draadloze oortjes binnenkort allemaal draadloos kan opladen.

De vijf beste draadloze opladers

De opmars van de draadloze oplader zorgt voor een groot aanbod van verschillende fabrikanten, bouwkwaliteit en features. De wensen van de consument betreft een draadloze oplader hebben we meegenomen in het onderzoek.

Met een selectie van de vijf beste draadloze opladers, van budget tot high-end, koop jij het model dat het meest aansluit bij jouw wensen. Op zoek naar de beste oplader voor je iPhone? Dan is de beste koop, de Belkin Stand 10W, een goede keus. De Zens Dual 10W is geschikt voor je Apple oortjes, smartwatch en iPhone.

 • Opladen tot een snelheid van 10W
 • Inclusief kabel en oplaadblok
 • Werkt met Apple, LG, Nokia, Sony, Samsung
 • Anti-slip voetjes
 • Werkt met hoesjes tot 3mm
 • Verkrijgbaar in zwart en wit
 • Huawei en Xiaomi smartphones tot maximaal 5W
Belkin Qi wireless charger met standaard

De standaard versie van de Belkin Boost Up is niet veel meer dan een cirkel. Het model van de Boost Up met standaard is qua technologie en functionaliteiten hetzelfde als het standaard model: een maximale wattage van 10W, wordt geleverd met oplaadblok + kabel (van 150 cm) en werkt met de smartphones van alle grote merken.

Belkin heeft goed nagedacht over het ontwerp. Draadloos opladen werkt zowel voor liggende als staande smartphones. Hierdoor kan je eenvoudig video’s kijken in de liggende modus en de smartphone gebruiken als normaal in de staande modus.

Huidige iPhones, zoals de iPhone 11, kunnen tot maximaal 7,5W draadloos opladen. De Belkin is nog steeds een slimme koop. De komende jaren zullen meer smartphones draadloos opladen ondersteunen en zal de technologie enkel groeien.

De hoek waarin de telefoon ligt is helaas niet aan te passen. Niet vervelend, maar het was een fijne feature geweest. Voor de lage prijs waar Belkin een kwalitatief sterk product mee kan aanbieden dat qua prijs niet onderdoet voor het liggende model, is de Boost Up met standaard een goede koop.

  • Opladen tot een maximale snelheid van 15W
  • Compatibel met Samsung en Apple Fast Charging
  • Inclusief USB-C kabel en oplaadblok
  • Standing view: handig design voor het bureau
  • Ingebouwde ventilator goed voor levensduur batterij
  • Werkt enkel met Samsung en Apple smartphones
  • Niet elke smartphone kan tot 15W opladen
  https://www.popula.nl/wp-content/uploads/2019/11/Samsung-Draadloze-Oplader-met-Stand.jpg

  Onze favoriete keuze voor Samsung smartphones. Deze future proof oplader heeft genoeg power om ook nieuwe high-end flagship smartphones snel op te laden.. Met een maximale draadloze oplaadsnelheid van maar liefst 15W zijn zelfs de grootste accu’s snel opgeladen. De stand is van goede kwaliteit, beschikt over anti-slip voetjes en bevat een ventilator om de batterij van je smartphone te verkoelen. Als extra krijg je van Samsung een oplaadblok en USB-C kabel meegeleverd.

  Future proof met 15W fast charging

  Wireless charging is een nieuwe standaard voor smartphones. Enkele nieuwe modellen, zoal de Galaxy Note 10, ondersteunt al het opladen tot 15W. Maar ook de nieuwe Samsung Galaxy S20 en S20 Ultra ondersteunen wireless charging tot snelheden van 15W. Deze stand is dus ook ideaal voor de S20.

  Het handige staande ontwerp zorgt ervoor dat ook tijdens het opladen de smartphone eenvoudig het scherm kan bedienen. De anti-slip bodem kan werkt goed en zorgt ervoor dat de draadloze oplader stevig blijft staan.

  Het draadloos opladen werkt zowel voor liggende en staande telefoons in de oplader. Liggend is erg handig voor het bekijken van video’s op bv. YouTube en Netflix. Rechtopstaand kan je eenvoudig reageren op binnenkomende notificaties en je smartphone volledig bedienen, maar ook videobellen werkt ideaal.

  Geschikt voor Samsung en iPhones

  De oplader werkt met meer dan enkel Samsung devices, maar ook met de Fast Charging (7,5W) functionaliteit die in iPhones zijn verwerkt. De iPhones gebruiken dus niet de maximale oplaadcapaciteit. De maximale watt voor iPhones is op moment van schrijven (iPhone 11 & SE 2) 7,5W.

  Dankzij de ingebouwde ventilator in de oplader wordt zowel de oplader als de telefoon niet te warm. Dit is goed voor de levensduur van je batterij in je smartphone.

  Voor de momenten dat je extreem snel wilt opladen, kan je de wall charger en USB-C kabel gebruiken met maar liefst 25W.

   • Drie devices: iPhone, Watch en Airpods
   • Snelladen tot 10W (7,5W voor iPhones)
   • Inclusief kabel en adapter
   • Anti-slip voetjes
   • Een kabel: drie devices tegelijkertijd
   • Werkt ook met Samsung tot 10W
   • Geen adapter meegeleverd
   • Werkt enkel met Qi compatible devices
   https://www.popula.nl/wp-content/uploads/2019/11/Zens-Dual-draadloze-oplader-voor-Apple-10W.jpg

   Perfect voor het slapen gaan: laadt tot drie devices tegelijkertijd op met deze snelle draadloze oplader van Zens. De Zens is compatibel met alle iPhones (vanaf de iPhone 8). Daarnaast is er nog ruimte om je Airpods (vanaf versie 2) en je Apple Watch draadloos op te laden met een snelheid van 10W. 

   Hoewel het ontwerp van de Zens Dual niet wereldschokkend is, kan je wel merken dat de fabrikant goed heeft nagedacht over de vormgeving. De antislip noppen op de onderkant zorgen voor een stevige basis voor de oplader, zodat deze niet zomaar van plek schuift.

   Naast het opladen van Apple apparaten ondersteunt de Zens ook opladen tot 10W voor Samsung smartphones. De maximale snelheid van 10W zal niet met alle andere merken compatibel zijn, zoals Microsoft, Google, LG en Sony.

   Jouw Apple Watch hang je eenvoudig op, zodat het scherm altijd in zicht is. Draadloos opladen werkt enkel met de Apple Watch en niet met smartwatches van andere merken.

   Oordopjes van andere merken die Qi wireless charging ondersteunen kunnen wel opgeladen worden met de Zens Dual.

   De Zens Dual is de beste koop voor Apple draadloze opladers. Als je trotse eigenaar bent van een iPhone, Apple Watch en Airpods dan is dit de beste oplader.

    • Met standaard voor optimaal comfort
    • Telefoon kan gebruikt worden tijdens het opladen
    • Qi-gecertificeerd voor veilig opladen
    • Smartphone gebruiken en opladen tegelijk
    • Kabellengte van 1,2 meter
    • Goede prijs-kwaliteitverhouding
    • Opladen voor apparaten tot 10 watt
    • Kan telefoon in hoesje (max. 3mm) opladen
    • Oogt modern
    • Controleer van te voren goed of jouw telefoon hiervoor geschikt is
    • Nog niet geheel geschikt voor smartphones van Huawei en Xiaomi
    Belkin Qi Draadloze Oplader

    De draadloze oplader van Belkin is geschikt voor bijna alle telefoons, alleen met de smartphones van Xiaomi en Huawei heeft het apparaat nog wat moeite. Het gebruik van de Belkin draadloze oplader is simpel en snel. De oplader komt met een standaard waardoor je je telefoon makkelijk kunt gebruiken tijdens het opladen.

    Verder kun je je smartphone op twee verschillende manier in de houder bevestigen; staand en liggend. Op de staande manier kun je het apparaat gemakkelijk gebruiken voor het bekijken van de tijd, bankzaken etc. In de liggende modus kun je filmpjes kijken terwijl je smartphone aan het opladen is. Een klein minpuntje is dat je maar één apparaat tegelijk kan opladen.

    Ook heeft de Belkin Boost Up een snellaad functie. Je smartphone is dus snel weer geheel opgeladen. Wanneer je je smartphone wilt opladen hoef je vaak niet eens het hoesje van je smartphone af te halen. Wanneer het hoesje geen metaal bevat en dunner is dan 3mm kan deze gewoon opladen.

     • Laad twee apparaten tegelijk op
     • Voor telefoons en Apple Airpods
     • Met draadloos snelladen
     • Mooi design
     • Makkelijk te gebruiken
     • Waar voor je geld
     • Compact apparaat
     • Smartphones van andere merken laden niet op optimale snelheid op
     • Kan geen smartwatches opladen
     Zens QI dubbele draadloze lader

     Met de ZENS Dual draadloze oplader laad je binnen no-time zowel je IPhone als je Airpods op. Je kunt dus met deze draadloze oplader twee apparaten tegelijk opladen. Of dat nou twee IPhones of twee paar Airpods zijn maakt niet uit.

     De ZENS draadloze oplader heeft een oplaadsnelheid van 10w. Ook beschikt het apparaat over de snelladen functie, waardoor het opladen helemaal niet zolang duurt. Bijgeleverd zijn ook een oplader en een kabel waarmee je ervoor kunt zorgen dat de draadloze oplader genoeg stroom krijgt om twee apparaten tegelijk op te laden. Deze kabel is ongeveer 1,5 meter lang.

     Naast een IPhone kun je deze ZENS Dual draadloze oplader ook gebruiken voor je Samsung smartphone. De maximale snelheid van 10W zal niet met alle andere merken compatibel zijn, zoals Microsoft, Google, LG en Sony. Ook hoef je niet je hoesje van je smartphone af te halen wanneer je wilt opladen. Wanneer het hoesje niet dikker is dan 3mm komt het signaal er gewoon doorheen.  Bovendien is het design van de draadloze oplader erg modern en valt het niet erg op.


      Reacties

      Nick

      Nick

      Vorige week een muismat van Multipad gekocht met ingebouwde draadloze oplader. Geweldig dat dit kan. Tijdens mijn werk kan ik mijn telefoon en muis opladen op de muismat. Zelfs snel laden werkt hierop.

      Geplaatst op 15 apr 2020

      Geef een reactie:

      Bij Popula staan we altijd open voor vragen en feedback. Je hart luchten mag natuurlijk ook. Dit kan je doen door een reactie achter te laten of contact op te nemen via het contact formulier op onze contact pagina.