De beste draadloze oordopjes van Apple, Samsung, Philips en JBL

De beste draadloze oordopjes van 2023

Popula  •  Laatst bijgewerkt op 29 augustus 2022

Draadloze oordopjes zijn sinds hun komst, een jaar of 5 geleden, niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Deze draadloze revolutie heeft het vooral te danken aan het praktische gemak dat het met zich meebrengt ten opzichte van de bekabelde variant: dankzij deze bluetooth oortjes, heb je nooit meer last van draadjes die in de knoop zitten, het vast moeten houden van je mobiel of het kapotgaan van de kabel.

Naast de koopgids waarin we vertellen waar je op moet letten hebben we ook meerdere modellen vergeleken en de vijf beste draadloze oordopjes uitgekozen op gebruik, prijs en features.

Beste koop van 2024
Apple Airpods Pro
De beste draadloze oordopjes voor iPhones

Apple Airpods Pro

 • Comfortabel in de oren
 • Krachtige noise-cancelling
 • Goede accuduur
 • Goed geluid

Afbeelding Product Voor wie? Waar te koop?
Apple Airpods Pro

Apple Airpods Pro

De beste keuze voor draadloze oortjes met noise-cancelling voor je iPhone
Philips SHB2505

Philips SHB2505

Favoriete budget keuze zonder in te stemmen met slechte audio kwaliteit
Apple Airpods 2

Apple Airpods 2

De beste keuze qua prijs-kwaliteit als je op zoek bent naar degelijke draadloze oortjes voor je iPhone.
JBL Tune 220 TWS

JBL Tune 220 TWS

Favoriete keuze voor bass-liefhebbers mede door het haarscherp geluid dankzij de PureBass technologie
Samsung Galaxy Buds+

Samsung Galaxy Buds+

Voor langere sessies is een lange accuduur nodig. De Samsung Galaxy Buds+ hebben een lange accuduur van maar liefst 5 uur.

Draadloze oordopjes

De draadloze revolutie

Sinds een jaar of 5 geleden de eerste draadloze oordopjes op de markt kwamen, werden deze lyrisch ontvangen. Het gemak wat met deze draadloze oordopjes kwam, wass enorm.

Een van de eerste en meest kenmerkende draadloze oordopjes waren Apple’s Airpods. Deze oordopjes vielen op door het witte, langwerpige design en de hoge kwaliteit. Niet veel later volgden merken zoals Samsung, JBL en Philips met hun eigen draadloze varianten, ieder met andere eigenschappen en in verschillende prijsklassen.

Waarom kiezen voor draadloze oordopjes?

Draadloze oordopjes zorgen voor een praktischer gebruik van je telefoon. Je telefoon is kostbaar en een veelgebruikt item in het dagelijkse leven. Toch is het fijn om de momenten te koesteren waarbij we niet perse op ons scherm hoeven te kijken: tijdens het luisteren van muziek, het afluisteren van voice berichten, het telefoneren met vrienden of bestuderen van een podcast.

Met draadloze oordopjes kunnen we dit allemaal doen en onze telefoon op een veilige plek wegbergen. Dankzij de bluetooth verbinding kun je alles eenvoudig naar je oortjes streamen.

Draadloos is praktischer

Het belangrijkste voordeel van de draadloze oordopjes is dat je er op praktisch gebied heel veel mee wint. Hoe vaak gebeurde het niet dat je telefoon viel of ergens achter bleef haken, alleen omdat het koord van je oordopjes in de weg zat. Hiermee liep niet alleen je telefoon een gevaar maar kon het ook zijn dat de oortjes hierdoor vel uit je oren getrokken werden. Dit is dankzij de komst van draadloze oordopjes verleden tijd.

Voor het sporten

Een ander groot voordeel is, dat jij je telefoon nog beter kunt benutten tijdens het sporten. Zo is er geen slingerend kabeltje meer en kun jij je telefoon overal op je lichaam dragen terwijl je aan het hardlopen of fietsen bent. De oordoppen sluiten comfortabel in je oor en hangt er geen gewicht van de draad aan. Dit verhoogt het comfort aanzienlijk.

Extra veiligheid

Daarnaast is het mogelijk om je telefoon veilig achter een rits op te bergen. Je hoeft niet langer je telefoon in een open zak te bewaren om het kabeltje ruimte te geven. Je telefoon is voortaan minder opzichtig en hierdoor is de kans op diefstal kleiner.

Waar let je op bij het kopen van draadloze oordopjes?

Van draadloze oordopjes in het dure segment tot scherp geprijsde oortjes: in alle prijsklassen zijn er draadloze oordopjes te vinden. Belangrijk hierbij is dat je oordopjes kiest die bij jouw wensen passen. Let hierbij op punten zoals prijs, compatibiliteit, batterijduur, geluidskwaliteit en functionaliteit.

Compatibiliteit met iPhones en Android smartphones

1. Kies draadloze oordopjes die compatibel zijn met jouw telefoon

Het principe van draadloze oordopjes is eenvoudig. Je verbindt je telefoon met de oordopjes via bluetooth. Dit maakt het mogelijk dat alle oordopjes zonder problemen te verbinden zijn met iedere telefoon.

Toch is het zo dat het zo is dat bijvoorbeeld oordopjes van Apple, optimaal werken met een Apple toestellen. In deze gevallen zijn er bijvoorbeeld instellingen om een bepaalde modus van Apple te activeren.

Kies de juiste functionaliteiten

2. Kies de functionaliteit die bij je past

Ga voor oordopjes die passen bij jouw gewoonten. Wil je ze gebruiken voor het luisteren van muziek, dan zijn de audiokwaliteit en de batterijduur belangrijke punten waar je op moet letten. Dit is met name van toepassing als je de oordopjes de hele dag door wil gebruiken.

Mocht je ze willen gebruiken voor vergaderingen, telefoneren of het afluisteren en inspreken van geluidsfragmenten, dan is de microfoon van groot belang en kan een noise cancelling functionaliteit veel voordeel opleveren.

Batterijduur van Airpods in oplaad case

3. Draadloze oortjes komen met een batterijduur

Een belangrijke factor in het uitzoeken van de juiste draadloze oordopjes is de batterijduur. Zo zit er een enorm onderscheid in de luistertijd van oordopjes: een capaciteit van een volledige dag of slechts een paar uur.

Als jij je oordopjes niet langer dan een paar uur gebruikt, is de batterijduur minder van belang: bijvoorbeeld als je 30 minuten naar je werk reist.

Toch kan het vervelend zijn als de capaciteit onvoldoende is. Tijdens het opladen in hun case, kun je geen gebruik maken van je draadloze oortjes zoals je dit kan bij normale oortjes.

Draadloze in-ear buds

4. Type: In-ear vs. bud

Er zijn twee soorten draadloze oordopjes: de in-ear sluiting en de bud sluiting.

In-ear, zoals de naam het zegt, gaan volledig in je oor. Dankzij de rubberen fitting, sluiten ze exact op je oor aan. Hierdoor is de geluidsvervuiling bij dit type draadloze oortjes over het algemeen minder omdat de omgevingsgeluiden gedempt worden. Daarnaast beschikken een aantal van deze draadloze oordopjes van dit type ook over noise cancelling.

Bud sluiting oordopjes zijn oortjes die als het ware in het oor gehaakt worden. De sluiting is niet exact zoals bij de in-ear oortjes maar er is nog ruimte. Dit type oortjes komen dus ook niet zo diep in je oren te zitten. Dit doet verder niet af aan de geluidskwaliteit.

Over het algemeen is comfort de doorslaande factor bij de keuze. Dit is een puur persoonlijke afweging.

Draadloze oordopjes met noise cancelling om te buitenwereld af te sluiten

5. Noise cancelling

Noise cancelling is een techniek die een aantal jaar geleden geïntroduceerd is. Toen de techniek net op de markt was, was de prijs voor een paar oordopjes met deze functie hoog. Dit was zeker de realiteit bij draadloze oordopjes. Inmiddels is zijn ze betaalbaarder geworden en wordt deze functie ruimschoots aangeboden.

Noise cancelling zorgt dat de omgevingsgeluiden gedempt worden door tegen trillingen te produceren. Dankzij deze techniek wordt er in plaats van geluid, stilte door de oordopjes afgegeven. Dit kan bijvoorbeeld goed van pas komen in een nachtelijke vlucht of een gehorige trein. Daarnaast is het dankzij deze functie mogelijk om probleemloos je eigen muziek of berichten te beluisteren. Geluiden klinken helder en je hebt geen last van de onaangename ruis van je omgeving.

De vijf beste draadloze oordoppen

Het aanbod is enorm en om je een goed beeld te krijgen over de mogelijkheden, is het volgende overzicht voor je gemaakt. Hierin hebben we op een rijtje gezet wat de beste draadloze oordopjes voor jou zijn.

Mocht je een iPhone of een Android toestel hebben, in dit overzicht wordt duidelijk gemaakt welke draadloze oordopjes compatibel met jouw telefoon zijn, welke oordopjes de beste geluidskwaliteit of de langste luistertijd bieden en welke draadloze oordopjes de beste prijs-kwaliteitsverhouding hebben.

 • Comfortabel in de oren
 • Krachtige noise-cancelling
 • Goede accuduur
 • Goed geluid
 • Hogere prijs
 • Werkt enkel met Apple devices
Apple Airpods Pro

De Airpod Pro’s zijn Apple’s vlaggenschip als het aankomt op draadloze oordopjes. Volgens Apple zijn dit de beste oortjes verkrijgbaar en het is dan ook niet zonder reden dat ze zo populair zijn. Deze oordopjes bieden je veel mogelijkheden en een goede kwaliteit. Deze prachtige in-ear oordopjes bieden je de beste geluidskwaliteit en beschikken daarnaast over een uitstekende noise cancellings functie.

In-ear design met noise cancellings functie

Het nieuwe model van Apple is zo ontworpen dat het over het nieuwe in-ear ontwerp beschikt. Ten opzichte van de Apple Airpods en Airpods 2, is dit model ontworpen met een zachte eartip die zorgt dat de oortjes perfect op je oor aansluiten. Hierdoor verminderen ze de omgevingsgeluiden aanzienlijk en daarnaast beschikken ze over een noise cancellings functie.

De noise cancelling van de Airpods Pro is uitstekend. Hij blinkt uit in het wegfilteren van de achtergrondgeluiden. Daarnaast bieden ze de mogelijkheid om deze functie eenvoudig uit te schakelen met een druk op de knop. Deze knop bevindt zich op de uiteinden van de oortjes.

Accuduur

De accu van de Airpods Pro geeft je 4,5 uur luistertijd. Mochten je Airpods Pro leeg zijn, dan laad je ze eenvoudig op via de oplaad case. 5 minuten laadtijd geeft je 1 uur luistertijd. De totale accuduur van de Airpods Pro met de oplaad case bedraagt 24 uur.

Functionaliteit en compatibiliteit

Zoals alle Apple producten, haal je de optimale functionaliteit uit je producten door ze te gebruiken met andere Apple producten. De oortjes kunnen zo bijvoorbeeld gekoppeld worden aan je Siri. Hiermee is het mogelijk om berichten en instructies vanaf je telefoon op te laten lezen.

Echter zijn deze functies enkel compatibel met een iPhone 6s of nieuwer en een 2012 Macbook of nieuwer.

  • Oordopjes zitten comfortabel
  • Scherpe prijs
  • Prima audio kwaliteit
  • Detectietechnologie
  • Universeel te gebruiken
  • Kortere accuduur
  Philips SHB2505

  Degelijke kwaliteit voor een scherpe prijs

  Deze in-ear oordopjes van Philips bieden je een degelijke kwaliteit voor een scherpe prijs. De ingebouwde detectietechnologie maakt het een zeer gebruiksvriendelijke toevoeging voor je telefoon.

  In-ear oordopjes op maat

  De Philips SHB2505 zijn oordopjes met de in-ear technologie. Hierdoor sluiten ze goed aan op je oor en worden omgevingsgeluiden geminimaliseerd. Om ervoor te zorgen dat de oortjes goed in je oor passen, worden ze geleverd met verschillende maten rubberen dopjes.

  Accuduur en detectietechnologie

  De Philips SHB2505 beschikt over een accu die 3 uur lang speeltijd levert. Dit is een stuk minder vergeleken met zijn concurrenten. De oplaad case geeft je nog eens 12 uur oplaadtijd.

  Verder beschikken de SHB2505 over een slimme detectietechnologie. Hierdoor gaan ze automatisch aan als ze uit de case gehaald worden en uit bij het terugplaatsen. Ook zullen ze direct verbinding maken met met je toestel. Dit komt de accuduur ten goede omdat jij je geen zorgen hoeft te maken dat je oortjes ongewild aan blijven staan.

  Deze oordopjes zijn universeel in gebruik en kunnen met ieder toestel gelinkt worden.

   • Comfortabel in de oren
   • Lange accuduur
   • Goed geluid voor de prijs
   • Gebruiksvriendelijk is super voor iPhones
   • Ook geschikt voor MacOS en iPadOS
   • Enkel compatibel met Apple devices
   Apple Airpods 2

   De tweede generatie Airpods van Apple zijn de meest populaire oortjes op de markt. Deze esthetisch ontworpen oortjes zijn scherper geprijsd ten opzichte van hun Pro variant. De oordopjes komen met een ruim aanbod in mogelijkheden om nog meer uit jouw iPhone te halen.

   Ergonomisch en esthetisch

   Het grote verschil met de Airpods Pro zit hem vooral in het ontbreken van de noise cancelling en de in-ear technologie. De esthetische Airpods 2 zijn prachtige witte earbuds en liggen hiermee comfortabel in het oor. Het ergonomische design zorgt dat ze erg comfortabel zijn.

   Accuduur en detectietechniek

   De totale accuduur van de Airpods 2 bedraagt ook 24 uur. De oortjes zelf bieden een luistertijd van 5 uur en beltijd van 3 uur.

   De Airpods 2 beschikken over een slimme detectie techniek. Hiermee weten de oortjes automatisch wanneer ze in je oor zitten en wanneer je ze uit doet. Hiermee hoef jij je dus geen zorgen te maken dat ze per ongeluk aan blijven staan. Dit resulteert in een efficiënt gebruik van de accu.

   Functionaliteit en compatibiliteit

   Zoals alle Apple producten, haal je de optimale functionaliteit uit je producten door ze te gebruiken met deze Airpods 2. Deze Airpods 2 beschikken over dezelfde koppelingsmogelijkheden als de Airpods Pro.

   De Airpods 2 zijn enkel compatibel met een iPhone 5 of nieuwer en een 2010 Macbook of nieuwer.

    • Touch bediening
    • Scherpe prijs
    • Goede audio kwaliteit
    • PureBass
    • Snelle oplaad case
    • Universeel te gebruiken
    • Kortere accuduur
    JBL Tune 220 TWS

    Deze scherp geprijsde Tune 220 TWS oordopjes blinken net als zijn voorgangers uit in geluidskwaliteit en gebruiksgemak. Met deze oortjes luister jij jouw muziek met een haarscherpe kwaliteit dankzij de purebass technologie.

    Gemaakt voor muziek

    Zoals we van deze koptelefoon- en speaker producent gewend zijn, is de audiokwaliteit van deze JBL oordopjes hoog. De oortjes komen met de purebass technologie waardoor de bassen dieper zijn en de klanken nog beter in je oren klinken.

    Handige touch bediening

    Daarnaast beschikken deze oortjes over een touch bediening waardoor jij je telefoon niet hoeft te gebruiken. De knoppen zitten aan de buitenkanten van de oortjes en kunnen eenvoudig bereikt worden. Met deze handige feature onderscheidt de JBL Tune 220 TWS zich van zijn concurrenten.

    Accuduur

    De JBL Tune 220 TWS beschikt over een accu die 3 uur lang speeltijd levert. Dit is een stuk minder vergeleken bij zijn concurrenten. De oplaad case geeft je wel nog eens 20 uur oplaadtijd. Hiermee is dit een van de krachtigste oplaad cases verkrijgbaar en kun je dus met gemak een volledige dag doorkomen.

    Deze oordopjes zijn universeel in gebruik en kunnen met ieder toestel gebruikt worden.

     • Lange accuduur
     • Microfoon met helder geluid
     • Noise-cancelling
     • Zeer helder geluid
     • Universeel te gebruiken
     Samsung Galaxy Buds+

     De prachtig ontworpen Galaxy Buds+ zorgt er dankzij de enorme batterij voor dat jij altijd en overal muziek kunt luisteren. Verder blinken deze Samsung oordopjes uit in de functionaliteit. Dankzij de Samsung app kun jij ze precies zo afstellen als jij het wilt.

     Gigantische luistertijd

     Samsung heeft met zijn Galaxy Buds+ een enorme sprong gemaakt in de ontwikkeling van de luistertijd. Ten opzichte van zijn voorganger heeft de Galaxy Buds+ 5 uur meer luistertijd. Zo komt de capaciteit op 11 uur neer. Hiermee steekt de Galaxy Buds+ ver boven de rest uit.

     Dankzij deze gigantische accu kom je met gemak een dag door. Daarnaast geeft de oplaad case je nog eens 11 extra uren.

     Hoge kwaliteit audio

     Een ander punt waar de Galaxy Buds+ in uitblinkt, is de scherpe microfoon. De microfoon zorgt voor een haarscherpe geluidsoverdracht. Hiermee zullen al je voice en videoberichten voorzien zijn van een goede audio.

     De Galaxy Buds+ beschikt over een krachtige speaker met een goede kwaliteit geluid. Zo klinken al je tunes kraakhelder.

     Prachtig in-ear design

     Het ontwerp van de Galaxy Buds+ is zeer verfijnd. De prachtige ronde oortjes komen in drie verschillende kleuren. Ze zijn verkrijgbaar in de klassieke kleuren zwart en wit en daarnaast in het cloud blue.

     Dankzij de in-ear technologie, passen deze oortjes goed in je oor en beschikken ze over de noise cancelling functie. Deze is bij de Galaxy Buds+ uitstekend en biedt je een uitmuntende ervaring.

     De speciale Samsung app, zorgt voor vele extra mogelijkheden. Zo is het mogelijk om de sterkte van de noise cancelling naar wens aan te passen. De Galaxy Buds+ zijn compatibel met ieder toestel.

      Veelgestelde vragen

      Waar let je op bij het kopen van draadloze oordopjes?

      Allereerst is het belangrijk om draadloze oordopjes te kopen die te koppelen zijn met jouw telefoon. Lees van te voren goed voor welke merken de oordopjes geschikt zijn, vaak staat dit op de verpakking of in de beschrijving. Veel draadloze oordopjes zijn in verschillende maten verkrijgbaar, er is altijd een maat die comfortabel in je oor past. Let ook goed op de grootte en vorm van je oor. Verder zijn er functies die goed van pas komen, zoals batterijduur, audio kwaliteit, microfoon en noise canceling.

      Hoe werkt noise cancelling?

      Noise cancelling is het weghalen van constant omgevingsgeluid. Het onderdrukt ruis en creëert een soort antigeluid. Kleine microfoontjes aan de buitenkant van je oordopjes of headphones herkennen constant, monotone geluid. Bijvoorbeeld het geluid van een rijdende trein. De speakers produceren vervolgens geluid op dezelfde frequentie. Hierdoor wordt het gezoem een stuk minder. En doordat ze alleen monotone en constant geluid blokkeren kun je het nog wel horen wanneer iemand tegen je begint te praten. Ook overstemt het je muziek niet en kun je er juist beter van genieten.

      Wat is het verschil tussen draadloze en Bluetooth oordopjes?

      Draadloze oordopjes komen in twee varianten, draadloos en volledig draadloos. De draadloze oordopjes zijn niet volledig draadloos, maar zijn door een kabel met elkaar verbonden achter je nek. Hierdoor is de verbinding stabieler en wordt deze minder onderbroken. De volledig draadloze oordopjes maken altijd gebruik van bluetooth om te koppelen met je telefoon. Dit is ook een stabiele verbinding en hapert weinig, alleen als er een ander bluetooth apparaat tussen komt.

      Werken draadloze oordopjes op elke telefoon?

      Alle draadloze oordopjes die werken via bluetooth kunnen worden gekoppeld aan telefoons met bluetooth. Wel kan het zo zijn dat bij bijvoorbeeld draadloze oordopjes van Apple niet alle functies werken omdat je de oordopjes hebt gekoppeld aan een Samsung telefoon. Deze functies werken niet omdat de Samsung telefoon niet deze functies heeft ingeprogrammeerd. Kijk dus goed naar welke functies je wilt gebruiken en of deze aansluiten op de telefoon die je gebruikt voordat je draadloze oortjes aanschaft.

      Wat zijn de meest betrouwbare merken?

      De meest bekende draadloze oordopjes zijn de Airpods van Apple. Daarnaast hebben veel andere merken ook goede, draadloze oordopjes ontwikkelt, bijvoorbeeld JBL, Sony en Samsung. Wanneer je op zoek bent naar draadloze oordopjes voor het sporten is Shokz een betrouwbaar merk. Als je er zeker van wilt zijn dat je goede en betrouwbare draadloze oordopjes koopt, koop ze dan bij een bekende en betrouwbare winkel.


      Reacties

      Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

      Geef een reactie:

      Bij Popula staan we altijd open voor vragen en feedback. Je hart luchten mag natuurlijk ook. Dit kan je doen door een reactie achter te laten of contact op te nemen via het contact formulier op onze contact pagina.