Tefal Expertise is de beste koop voor inductie grillpannen

Review: Tefal Expertise Grillpan

Plus- en minpunten

  • Beschikt over een anti-aanbaklaag
  • Handvat wordt niet heet
  • ThermoSpot geeft aan wanneer de juiste temperatuur is bereikt
  • Veel lichter dan gietijzer
  • Goede prijs-kwaliteit verhouding
  • Ribbels niet zo diep als bij gietijzer

Beste prijs voor de beste kwaliteit? Dan zit je bij deze grillpan van Tefal goed. De Tefal Expertise grillpan is geschikt voor inductie en alle andere vormen van koken. De bouwkwaliteit van de Tefal is bovengemiddeld goed. De prijs ligt echter weer lager dan je verwacht bij een pan van deze kwaliteit.

Typische Tefal pan, maar dan op inductie

In Nederland is Tefal een merk geworden dat je in de meeste huishoudens wel tegenkomt, al is het maar een enkele losslingerende pan. De handige Thermo-Spot (erg herkenbaar) in het midden van de grillpan geeft duidelijk aan wanneer de pan de juiste temperatuur heeft bereikt. Dit werkt ook gewoon op een inductie kookplaat, wel zo handig.

Waar veel grillpannen zijn vervaardigd uit gietijzer, heeft Tefal met de Expertise een andere weg ingeslagen: een aluminium grillpan die een stuk lichter is dan gietijzer. Met een gewicht van 1,9 kilo is de pan zeker niet zwaar.

Het handvat is gemaakt uit zowel roestvrij staal als kunststof, waardoor deze niet zomaar heet wordt, zeker niet als je kookt op inductie. Bij gietijzeren pannen is dit wel anders, aangezien de pan en het handvat daar vaak één geheel vormen.

Grillen op inductie met anti-aanbaklaag

In tegenstelling tot gietijzeren grillpannen beschikt de Tefal Expertise grillpan wel over een anti-aanbaklaag. Dit heeft zo haar voor- en nadelen. Het grootste voordeel is dat niks vast gaat koeken aan de pan zelf en dat je minder olie of boter nodig hebt. Het nadeel is dat de ribbels minder diep zijn dan bij gietijzer en dat deze echt niet in de vaatwasser kan. Door de anti-aanbaklaag is de pan gelukkig in een handomdraai goed schoon.

De afgelopen jaren is Tefal afgestapt van PFOA (teflon) in haar anti-aanbaklagen. Hierdoor hoef je je geen zorgen maken over giftige stoffen die vrijkomen tijdens het grillen.

De pan heeft een oppervlakte van 26 bij 26 centimeter, waardoor je genoeg ruimte hebt om meer dan één ding tegelijkertijd te grillen. Zo kan je een heerlijk lapje vlees grillen terwijl je daarnaast wat paprika of courgette voor de vegetariërs aan het maken bent.

Product specificaties:

  • Aantal artikelen in verpakking: 1 stuk(s)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Bij Popula staan we altijd open voor vragen en feedback. Je hart luchten mag natuurlijk ook. Dit kan je doen door een reactie achter te laten of contact op te nemen via het contact formulier op onze contact pagina.