Beste versterkers met wifi Airplay en bluetooth

De beste versterkers van 2023

Joost  •  Laatst bijgewerkt op 12 september 2022

Om het allerbeste uit je muziekinstallatie te halen is een versterker essentieel. Een goede versterker zorgt er namelijk voor dat muziek op hoge kwaliteit afgespeeld kan worden en zo wordt muziek luisteren een ongekende beleving. Daarnaast zorgt een versterker ervoor dat de klanken levensecht de woonkamer inkomen en maakt het daarnaast mogelijk om muziek van vele verschillende apparaten af te kunnen spelen. Een versterker is dus de onmisbare schakelaar in de woonkamer van de echte muziekliefhebber.

Beste koop van 2024
Yamaha R-N303D
De beste koop versterker

Yamaha R-N303D

 • mogelijk om eenvoudig te schakelen tussen meerdere kamers
 • ruim aanbod aan afspeelmogelijkheden dankzij vele verbindingsmogelijkheden

Afbeelding Product Voor wie? Waar te koop?
Yamaha R-N303D

Yamaha R-N303D

Voor de echte muziekliefhebber
Fenton AV320BT

Fenton AV320BT

Voor de muziekliefhebber met surround sound
Pioneer SX-20DAB Zwart

Pioneer SX-20DAB

Voor de muziekliefhebber die een versterker met traditionele aansluiting zoekt
Denon AVR-X1600H

Denon AVR-X1600H

Voor de slimme muziekliefhebber
Denon PMA-600NE

Denon PMA-600NE

Voor de muziekliefhebber die een versterker met bluetooth zoekt

Wat is een versterker

Iedere audio installatie bestaat uit verschillende onderdelen. Allereerst een apparaat om de media af te spelen zoals een CD-speler, computer of een platenspeler. Daarnaast een of meerdere luidsprekers om het geluidssignaal tot geluidsgolven om te zetten. Tot slot is er de schakelaar die het geluidsbestand naar een voor de luidsprekers speelbaar signaal omzet: de versterker.

Een versterker zorgt er simpelweg voor dat het signaal dat door het media apparaat uitgezonden wordt, versterkt wordt en zo door de luidsprekers afgespeeld kan worden. Zonder een versterker kan een luidspreker geen muziek van het signaal maken omdat het signaal doorgaans te zwak is en zal het dus eerst versterkt moeten worden. Een versterker doet dit zonder de kwaliteit van het nummer te beïnvloeden. Vandaar ook de naam versterker.

Waarom een versterker?

Een versterker zorgt er dus voor dat het signaal versterkt wordt op zo’n manier dat de muziek met een ongekend hoge kwaliteit afgespeeld kan worden. Dit maakt een versterker essentieel in een audio setup waarbij meerdere luidsprekers gekoppeld zijn.

Daarnaast zorgt een versterker ervoor dat verschillende media apparaten aangesloten kunnen worden. Tijdens het afspelen van de media zorgt een versterker ervoor dat het signaal met de beste kwaliteit afgespeeld wordt. Ongeacht of de bron digitaal of analoog is. Een versterker haalt zo het beste uit je muziek.

Hier let je op bij het kopen van een goede versterker

Om de versterker te vinden die het beste in jouw woning past, hebben de belangrijkste aandachtspunten voor je op een rijtje gezet. Dit zijn de belangrijkste punten om op te letten bij het aanschaffen van een versterker:

 • Aantal audiokanalen
 • Bluetooth en Airplay
 • Ingebouwde Wifi
 • RCA ingangen
 • Vermogen en impedantie
 • Multiroom streaming

1. Aantal audiokanalen

De standaard audio opstelling bestaat uit een 2.0 audio kanaal waarbij twee luidsprekers in stereo gekoppeld zijn. Dit zorgt voor diepte in het geluid. Beschik je thuis nog over een subwoofer dan is het noodzakelijk dat de versterker over een 2.1 audio kanaal beschikt. Hiermee is er ook nog een ingang voor een subwoofer.

Mocht je over een grotere set beschikken en heb je naast luidsprekers en een subwoofer ook nog twee tweakers? Dan zoek je een versterker die een 5.1 audio kanaal heeft.

Bij een versterker met een 7.1 audio kanaal is er ruimte om nog twee extra luidsprekers toe te voegen. Dit is vooral wenselijk bij bovengemiddeld grote ruimten.

2. Bluetooth

Steeds meer apparaten zijn tegenwoordig draadloos. Hierdoor zijn ze onderling via bluetooth met elkaar verbonden wat vooral optisch veel winst oplevert: er zijn namelijk geen kabels meer in het zicht. Wel is het essentieel dat al je apparatuur over een bluetooth connector beschikt om de muziek op hoge kwaliteit af te kunnen spelen over de verschillende speakers. De nieuwste apparaten van Apple beschikken over Apple AirPlay. Zoek je een Airplay versterker, dan is de Yamaha R-N303D onze aanrader.

3. Ingebouwde Wifi

Een ander type verbinding wat de laatste jaren een enorme opmars gemaakt heeft is de Wifi verbinding van apparatuur. Een aantal versterkers kun je direct op je netwerk aansluiten wat grote voordelen met zich mee brengt. Je kunt hierdoor bijvoorbeeld direct muziek van je telefoon of tablet naar je versterker streamen. Hierdoor is het mogelijk om met je telefoon nummers in een afspeelwachtrij te plaatsen. Op deze manier speel je het direct af vanaf je versterker en komen de klanken via je audioset de kamer binnen.

4. RCA ingangen

De meeste media apparaten beschikken over een traditionele RCA aansluiting. Dit is een kabelaansluiting die aan de hand van een rode en een witte kabel aangesloten wordt. Een RCA aansluiting maakt het mogelijk om media apparaten op je versterker aan te sluiten. Hoe meer ingangen je versterker heeft, des te meer media apparaten er aangesloten kunnen worden.

5, Vermogen en impedantie

Het vermogen van een versterker wordt uitgedrukt in watt (W). Hiermee wordt aangetoont wat het maximale vermogen van de versterker is en hoeveel vermogen er naar de aangesloten speakers gaat. Hoe hoger het vermogen van de apparatuur is, hoe hoger het volume kan.

Een andere factor die bepalend is voor een goed resultaat is de impedantie. Dit is de weerstand die door elektrische apparatuur loopt. Hoe lager de waarde, hoe minder weerstand de apparatuur ondervindt. Om ervoor te zorgen dat de apparatuur zo goed mogelijk functioneert en dat er geen schade ontstaat is het belangrijk dat de weerstand van de versterker overeenkomt met die van de luidsprekers.

6. Meerdere kamers

Een andere feature die steeds vaker gewild is voor het opzetten van een audio installatie is de multiroom feature. Hiermee is het mogelijk in verschillende kamers van je huis de muziek gelijktijdig af te kunnen spelen.

De versterker heeft hierbij een aansluiting voor twee paar speakers zodat de versterker het geluidssignaal naar twee verschillende kamers stuurt. Op deze manier is het mogelijk in twee verschillende kamers te luisteren of eenvoudig te schakelen tussen de kamers.

De top 5 beste versterkers

Dit zijn de beste versterkers verkrijgbaar: de beste versterker voor een bluetooth verbinding, de beste versterker met een traditionele aansluiting, de beste versterker met ingebouwde smart assistent, de beste versterker voor surround sound, de beste versterker voor multiroom audio.

 • mogelijk om eenvoudig te schakelen tussen meerdere kamers
 • ruim aanbod aan afspeelmogelijkheden dankzij vele verbindingsmogelijkheden
 • beschikt niet over een aansluiting voor een subwoofer
Yamaha R-N303D

De Yamaha R-N303D is een multiroom versterker met een 2.0 audio kanaal. Het ruime aantal verbindingsmogelijkheden zorgt voor een geweldig beleving in meerdere kamers en de beschikbare app maakt het gebruik van de Yamaha R-N303D eenvoudig.

Met internet verbonden

De Yamaha R-N303D beschikt over een 2.0 audio kanaal en er kunnen twee paar luidsprekers voor twee kamers aangesloten worden. Daarnaast kunnen er tot drie media apparaten aangesloten worden via een RCA verbinding, is er ruimte voor een antenne om FM-radio te luisteren en is er een ingang voor een netwerkkabel. Op deze manier heeft de versterker een verbinding met internet waardoor je eenvoudig nummers kunt streamen.

Multiroom schakeling

De Yamaha R-N303D is een prachtige versterker die verkrijgbaar is in zilver en zwart met beide een prachtige matte afwerking. Waar deze versterker vooral in excelleert is het feit dat het speakers in meerdere kamers aan kan sturen en er ontzettend makkelijk tussen de speakers geschakeld kan worden. Op de voorzijde zijn namelijk twee knoppen te vinden waarmee de kamers simpelweg in- en uitgeschakeld kunnen worden. Naast deze output knoppen kunnen vanaf de voorzijde ook direct de balans, bass, treble en het volume aangepast worden.

Gebruiksvriendelijk

De versterker heeft een impedantie van 8 – 16 Ω en beschikt over een maximaal vermogen van 125 W. De Yamaha R-N303D is erg gebruiksvriendelijk en wordt standaard met een afstandsbediening geleverd, al is er ook een app beschikbaar die het gebruik van de afstandsbediening zowat overbodig maakt.

  • sluit tot wel 5 speakers aan dankzij het 5.1 audiokanaal
  • ruim aanbod aan ingangen maakt het mogelijk op allerlei manieren audio aan te sluiten
  • sluit tot twee microfoons aan via de 6,3 mm jacks
  • het ontwerp oogt wat goedkoop
  Fenton AV320BT

  De Fenton AV320BT is een krachtige versterker die een vermogen van wel 245 watt kan leveren aan 5 verschillende speakers. Daarnaast beschikt de AV320BT over verschillende ingangen waaronder twee 6,3 mm jacks om microfoons op aan te sluiten.

  Surround sound

  De AV320BT van Fenton is een versterker met een 5.1 audio kanaal. Dit maakt het een van de beste versterkers verkrijgbaar voor een surround sound opstelling. Je kunt hiermee namelijk een opstelling met twee luidsprekers, twee tweakers, een centrale speaker en een subwoofer realiseren. Op deze manier wordt het geluid rondom afgespeeld en is er een ongekende diepte te horen.

  Verbindingsmogelijkheden

  Apparaten kunnen op verschillende wijze met de Fenton AV320BT verbonden worden. Via de RCA aansluiting verbind je tot 3 media apparaten. Daarnaast beschikt de Fenton AV320BT over bluetooth waardoor je ook via telefoon of tablet kunt streamen en is er op de voorzijde een USB ingang te vinden.

  De minimale impedantie van de Fenton AV320BT is 4 tot 16 Ω en de versterker levert een maximaal vermogen van 245 W totaal, verdeeld over de 5 speakers.

  Microfoon ingang

  De Fenton AV320BT beschikt daarnaast over een dubbele 6,3 mm jack ingang waarop een microfoon aangesloten kan worden. Op deze manier is het mogelijk om naast muziek af te spelen ook zelf muziek te maken. Naast de 6,3 mm jack ingangen op de voorzijde zijn de bedieningsknoppen te vinden om de instellingen aan te passen. Zo kies je er bijvoorbeeld voor om meer echo naar voren te halen of de bas, treble en balans aan te passen.

   • extra ingangen maken het mogelijk om een extra paar speakers aan te sluiten
   • ingebouwde digitale tuner maakt het mogelijk radio te luisteren
   • het is niet mogelijk een subwoofer op de versterker aan te sluiten
   https://www.popula.nl/wp-content/uploads/2021/05/Pioneer-SX-20DAB-Zwart.png

   De Pioneer SX-20DAB is een versterker die over een traditionele kabel aansluiting beschikt wat resulteert in een betrouwbare verbinding die altijd kraakhelder is. Het feit dat twee paar speakers gekoppeld kunnen worden maakt het mogelijk in verschillende kamers te luisteren.

   Dubbele ingang

   Het ontwerp van de Pioneer SX-20DAB is minimalistisch. Het model is verkrijgbaar in een mat zwart en zilver met een metalen afwerking. Aan de voorzijde zijn de bedieningsknoppen te vinden en aan de achterzijde zijn de poorten met luidspreker aansluiting te vinden. Er kunnen twee paar luidsprekers aangesloten worden zodat het mogelijk is om in twee kamers naar muziek te luisteren. Dankzij de kabelaansluiting ben je altijd gegarandeerd van een connectie tussen je apparaten omdat de apparatuur niet afhankelijk is van antennes en chips om de connectie te onderhouden.

   Geen subwoofer

   De versterker heeft een impedantie van 4 – 16 Ω. Dit betekent dat het gekoppeld kan worden aan luidsprekers met een weerstand tot 16 Ω. Het totale maximale vermogen is 200 W.

   Wel is het zo dat er geen aansluiting voor een subwoofer is. Mocht je dus een aparte subwoofer willen dan komt deze versterker tekort.

   Ingebouwde tuner

   Daarnaast is het zo dat de Pioneer SX-20DAB over een ingebouwde digitale radio tuner beschikt. Hiermee is het met deze versterker mogelijk om naar je favoriete radiostations te luisteren. Mocht je thuis over een platenspeler beschikken dan kan deze via de phono ingang aangesloten worden. Naast deze phono ingang zijn er nog 3 RCA ingangen voor andere media apparaten aan de achterzijde te vinden.

    • eenvoudige bediening dankzij smart assistent integratie
    • 7.2 kanaals audio zorgt voor de ultieme surround sound ervaring
    • sluit al je media apparaten aan dankzij de 6 HDMI ingangen
    • voor de optimale functionaliteit ben je afhankelijk van een stabiele internetverbinding
    Denon AVR-X1600H

    De Denon AVR-X1600H is een krachtige versterker die dankzij de smart assistent integratie erg makkelijk te bedienen is. Daarnaast beschikt deze 7.2 kanaals versterker over maarliefst 6 HDMI ingangen zodat je al je media apparaten eenvoudig aansluit.

    Smart assistent integratie

    De Denon is ontworpen om het gebruik nog makkelijker te maken. Deze versterker kan namelijk eenvoudig op je smart assistent aangesloten worden. Mocht je dus thuis al over Amazon Alexa, Google Home of Siri van Apple beschikken dan kan deze aangesloten worden op je versterker. Het is zelfs mogelijk om de commandos via je telefoon door te geven. Zo voer je de belangrijkste bestuursfuncties uit met je stem en pas je bijvoorbeeld het volume aan of ga je naar het volgende nummer met slechts een commando.

    7.2 kanaals

    De Denon AVR-X1600H is een 7.2 kanaals versterker. Dit betekend dat er in plaats van twee speakers maarliefst 4 speaker aangesloten kunnen worden. Daarnaast beschikt deze set over ingangen voor een subwoofer, centrale speaker en twee tweakers. Hiermee zorgt je voor een ultieme geluidsbeleving waarmee veel diepte in de muziek zit.

    Vooral om de audio van een film levensecht te laten klinken, is een 7.2 kanaals surround sound set een geweldige toevoeging.

    Multimedia apparaat

    Daarnaast is het met de Denon AVR-X1600H mogelijk om tot maar liefst 6 verschillende apparaten aan te sluiten via een HDMI kabel. Denk hierbij aan een console, blu-ray speler, computer en nog meer. Verder is het ook nog mogelijk om een toestel via bluetooth te verbinden.

     • cast via bluetooth vanaf je smartphone, tablet of computer naar je versterker
     • Analog Mode zorgt voor een optimale geluidsbeleving van analoge media
     • natuurlijke bediening via versterker of afstandbediening
     • beschikt niet over een HDMI aansluiting
     Denon PMA-600NE

     De Denon PMA-600NE is een degelijke versterker om je stereoset goed mee uit te laten komen. Deze versterker beschikt over een bluetooth ontvanger om draadloos mee te casten en heeft daarnaast een speciale analoge modus om je analoge muziek optimaal te laten klinken.

     Bluetooth

     De Denon PMA-600NE is een versterker met een bluetooth ontvanger. Hierdoor is het erg makkelijk om muziek vanaf je tablet of smartphone naar de versterker te casten. Daarnaast is het via verschillende RCA aansluitingen mogelijk om tot maarliefst 4 media apparaten aan te sluiten.

     De Denon PMA-600NE beschikt over een 2.1 audio kanaal waarmee naast de standaard stereo opstelling ook nog een subwoofer aangesloten kan worden. Het totale vermogen van de versterker is 185 W.

     Analog Mode

     Om ervoor te zorgen dat je signaal zo goed mogelijk versterkt wordt, beschikt deze versterker over de Analog Mode, een ingebouwde feature voor analoge muziek. Deze modus zorgt ervoor dat de geluidskwaliteit haarscherp blijft op het moment dat je een analoog apparaat aansluit. Zo komt muziek van bijvoorbeeld je platenspeler volledig tot zijn recht.

     De impedantie van de versterker is 4 – 16 Ω. Hierbij kun je de meeste luidsprekers probleemloos aansluiten.

     Intuïtieve bediening

     De bediening van de Denon PMA-600NE is eenvoudig. Op de voorzijde van de versterker zijn verschillende bedieningsknoppen te vinden, onder andere voor het volume en de inputbron. Daarnaast wordt de Denon PMA-600NE met een afstandsbediening geleverd die over dezelfde functionaliteit beschikt en erg intuïtief aanvoelt.

      Wat is het voordeel van een versterker?

      Een versterker zorgt ervoor dat je muziek of geluid kunt afspelen. Het versterkt als het ware het signaal dat van een CD-speler of platenspeler komt zodat het geluid goed hoorbaar is.

      Welke merken zijn betrouwbaar?

      Bekende en betrouwbare merken zijn onder andere: Denon, Marantz, Yamaha, Audiolab, LEAK, Cambridge audio, Fenton, Pioneer, Sonos.

      Hoe kies je een goede versterker?

      Kies voor het juiste aantal audiokanalen. Bij een standaardopstelling (2.0) kunnen er twee luidsprekers worden gekoppeld. Wil je nog een subwoofer koppelen dan heb je een 2.1 audio kanaal nodig. Kijk ook naar de RCA ingangen, hiermee kun je apparaten aansluiten op de versterker. Ook het vermogen en de impedantie zijn belangrijk. Het vermogen staat redelijk gelijk aan het volume. Dus hoe hoger het vermogen, hoe harder de muziek kan. De impedantie is de weerstand die door het apparaat kan lopen. De impedantie tussen de luidsprekers en versterker moet ongeveer gelijk staan. Andere extra functies zijn bijvoorbeeld bluetooth en ingebouwde wifi.

      Wanneer heb je een versterker nodig?

      Je hebt een versterker nodig als je muziek door speakers wilt afspelen vanaf een ander apparaat. Bijvoorbeeld vanaf een platenspeler of cd-speler.

      Wat is het verschil tussen een receiver en versterker?

      Het verschil tussen een receiver en een versterker is dat beide een audio-signaal versturen, alleen de receiver heeft de optie om ook een videobron aan te sluiten.


      Reacties

      Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

      Geef een reactie:

      Bij Popula staan we altijd open voor vragen en feedback. Je hart luchten mag natuurlijk ook. Dit kan je doen door een reactie achter te laten of contact op te nemen via het contact formulier op onze contact pagina.