Beste trampolines

De beste trampolines van 2023

Joost  •  Laatst bijgewerkt op 20 februari 2022

Iedereen heeft er wel eens op gesprongen: een trampoline. In de speeltuin, bij iemand thuis of op een feestje. Trampolines zijn populair onder kinderen maar stiekem ook onder volwassenen.

Beste koop van 2024
Salta Comfort Edition
De beste trampoline voor kinderen

Salta Comfort Edition

 • Stevig veiligheidsnet
 • Goede kwaliteit
 • Makkelijk in elkaar te zetten
 • Stevig materiaal
 • Gaat lang mee
 • Mooi ontwerp
 • Duidelijke handleiding
 • Net wordt gespannen door fiberring
 • Op de website van Salta staan video’s over het opzetten van de trampoline

Afbeelding Product Voor wie? Waar te koop?
Salta Comfort Edition

Salta Comfort Edition

Onze favoriete trampoline voor kinderen - de ideale vorm voor kinderen met een stevig net aan de zijkant.
Salta Excellent Ground

Salta Excellent Ground

Onze favoriete trampoline voor volwassenen - deze trampoline is geschikt voor een gewicht tot 150 kilo.
Tunturi-4-folding-Fitness-Trampoline

Tunturi opvouwbare fitness trampoline

Voor mensen die een trampoline zoeken voor workouts - deze opvouwbare trampoline is ook geschikt voor kleinere ruimtes.

Wat is een trampoline?

Een trampoline is eigenlijk alleen een strak gespannen vel. Hier spring je op voor ontspanning of voor (gymnastiek)sport.

Het trampoline springen komt uit de circuswereld en werd eerst alleen gedaan door de circusartiesten. Rond 1926 ontstond het idee om er een sport van te maken en dit werd snel doorontwikkeld. Zo ontstond rond de jaren vijftig de sport trampolinespringen. In het jaar 2000 werd het voor het eerst gezien als olympische sport.

Naast de sportwereld kwamen trampolines ook steeds meer voor in het ‘’normale’’ leven. Veel vakantieparken en scholen hebben een trampoline. Het kan overal staan, in de buitenlucht, in een zaal, gymlokaal etc. Trampolines worden vaak in de grond ingegraven of staan op een aantal poten boven de grond.

Maten

Trampolines die thuis, op de camping of op school worden gebruikt hoeven natuurlijk niet te voldoen aan bepaalde maten. Deze trampolines hebben vaak verschillende vormen en ook maten. Maar vaak zijn ze rond met een zwart springvlak.

En wedstrijdtrampoline is een rechthoekig springvlak van 4,26 meter bij 2,13 meter. Het springvlak van de wedstrijdtrampolines is gemaakt van 4×4 mm gevlochten witte touwen. Daarnaast is dit vlak onderverdeeld in verschillende vlakken en bevat het een kruis in het midden. Dit is de plek waar de springers zich steeds moeten afzetten om de veerkracht van de trampolines maximaal te kunnen benutten. Daarnaast is dit springvlak bevestigd aan een metalen frame en 118 stalen veren om de boel bij elkaar te houden. De totale afmeting van een wedstrijdtrampoline is dan 5,20 x 3,05 meter.

Wat voort soort trampolines zijn er?

Er zijn veel soorten verschillende trampolines. Elke soort heeft zo z’n eigen voor- en nadelen. Hieronder hebben we de soorten voor je op een rij gezet.

Ronde trampolines

De ronde trampoline is de meest voorkomende. Vaak zijn deze ook goedkoper dan de rechthoekige/vierkante variant. De grootste voordelen van deze soort trampoline zijn dat je sneller terugspringt naar het midden. Ook zijn ze voordeliger en kun je bij de ronde trampolines gebruik maken van het gehele springoppervlak doordat er geen hoeken zijn. De vorm is vaak ook persoonlijke voorkeur. Wanneer de trampoline groter is kunnen kinderen minder goed aan de zijkant blijven hangen en dit is veiliger.

Vierkante trampolines

De vierkante trampoline wordt vaak gekocht met een praktisch doel in gedachte. De vierkante trampoline is namelijk veel makkelijk te plaatsen en neemt minder ruimte in beslag. De vierkante vorm wordt altijd in wedstrijden gebruikt omdat het meer ondersteuning biedt in de technische uitvoering van sprongen in vergelijking met een ronde trampoline. Voor kinderen is de vierkante trampoline minder veilig. Door de vorm kunnen kinderen minder goed in het midden van de trampoline blijven. De vierkante trampoline is vaak duurder dan de ronde trampoline omdat er meer materiaal wordt gebruikt.

Mini-trampolines

Deze variant wordt vooral gebruikt voor het doen van een workout. Deze trampolines staan daarom ook wel bekend als fitness trampolines. Dit wordt steeds populairder omdat je veel calorieën kan verliezen met het springen. Het springen op een trampoline is ook een stuk beter voor je gewrichten in vergelijking met het springen op de grond. Op de trampoline worden je gewrichten namelijk ondersteund en minder belast.

Bij het aanschaffen van een mini trampoline moet je goed kijken naar de doeleinden en het gewicht dat de trampoline aan kan. Wanneer je te zwaar bent voor een bepaalde trampoline kan je er doorheen zakken, maar wanneer je te licht bent kom je niet omhoog.

Waar let je op bij het aanschaffen van een trampoline?

Allereerst is het belangrijk dat je kijkt hoeveel ruimte je hebt voor een trampoline. Zo kan je ook de afmeting bepalen van de trampoline die je wilt aanschaffen. Hierbij is het ook belangrijk dat je kijkt naar de vorm.

Een trampoline kiezen voor kinderen

Zoals hierboven al besproken is een ronde trampoline uitermate geschikt voor kinderen. Kinderen springen op een ronde trampoline makkelijker terug naar het midden. Een vierkante trampoline is vaak makkelijker in een tuin te plaatsen. Vierkante trampolines kunnen vaak ook meer gewicht aan en zijn daarom geschikt voor zowel kinderen als volwassenen. Daarnaast is er nog de minitrampoline. Deze is vooral geschikt voor een work out.

Een trampoline voor in de grond

Daarnaast heb je nog de optie om een trampoline op poten aan te schaffen of in de grond te verwerken. Deze eerste optie is handig wanneer je de trampoline nog wilt opbergen en dus niet het hele jaar gaat gebruiken. Bij de tweede optie zit de trampoline in de grond. Dit is ideaal wanneer je het hele jaar gebruik wilt maken van de trampoline.

Veiligheid van een trampoline

Verder heb je nog een aantal accessoires, namelijk een veiligheidsnet, trap, beschermhoes en de verankeringsset. Deze worden niet altijd bij de trampoline geleverd maar dragen zeker wel bij aan de veiligheid op de trampoline. Met een veiligheidsnet kan een kind namelijk niet meer naast de trampoline springen, ze worden namelijk tegengehouden door het net. Met een trap kunnen kinderen zelf op en af van de trampoline.

Dit betekent dat zij niet meer geholpen hoeven worden maar ook dat kinderen niet meer zomaar van de trampoline af kunnen vallen. Met een beschermhoes kan je de trampoline afdekken wanneer je het niet gebruikt. Zo gaan de materialen nóg langer mee. En als laatste de verankeringsset, hiermee zet je de trampoline stevig vast in de grond. De trampoline staat zo altijd stevig op de grond en is daardoor beschermd tegen harde wind.

De drie beste trampolines

Zoals in elke review zetten we een aantal modellen op een rijtje. Zo maken we de keuze voor u nóg makkelijker. Hieronder staan de beste trampoline voor kinderen, de beste trampoline voor de enthousiasteling en de beste trampoline voor workouts.

 • Stevig veiligheidsnet
 • Goede kwaliteit
 • Makkelijk in elkaar te zetten
 • Stevig materiaal
 • Gaat lang mee
 • Mooi ontwerp
 • Duidelijke handleiding
 • Net wordt gespannen door fiberring
 • Op de website van Salta staan video’s over het opzetten van de trampoline
 • Ritssluiting zit hoog waardoor kinderen hierover kunnen struikelen
 • Regenwater blijft op de rand liggen.
Salta Comfort Edition

De Salta Comfort trampoline is uitermate geschikt voor kinderen. Dit komt doordat de trampoline is gemaakt volgens de laatste regelgeving. Het stalen frame van de trampoline is extra duurzaam doordat zij zijn gegalvaniseerd, daarnaast heeft het een strakke look door de zwart glanzende coating.

Specificaties:

Gewicht 46,9 kg
Afmetingen 251x251x250
Garantie 2 jaar

De trampoline staat goed in elke tuin. Het frame is zwart glanzend gecoat en in combinatie met het veiligheidsnet ziet het geheel er elegant uit. Verder is de beschermrand van de trampoline 20mm dik en 29 cm breed. Hierdoor zijn de conische veren helemaal afgeschermd. De trampoline is tot 100 kg belastbaar.

Het veiligheidsnet is fijnmazig en strak gespannen. In het net zit een dubbelzijdige rits waarmee je de trampoline kan betreden en sluiten. Deze rits kan voor kleine kinderen als hoog worden ervaren, zij hebben hier dus wat hulp bij nodig.  Doordat de trampoline rond is, springen kinderen makkelijk naar het midden. In combinatie met het veiligheidsnet zit eraf vallen er dus niet meer in. Door het materiaal gaat de trampoline lang mee maar mocht er toch wat gebeuren heeft het product twee jaar garantie.

Conclusie

De Salta Comfort Edition trampoline is ideaal voor kinderen door het duurzame materiaal, het veiligheidsnet en de ronde vorm. Hierdoor kunnen kinderen in principe zonder toezicht op de trampoline springen. Alleen hebben kleine kinderen hulp nodig om op de trampoline te komen.

  • Belastbaar tot 150 kg
  • Voor volwassenen en kinderen
  • Eenvoudig in elkaar te zetten en zit vast in de grond
  • Je hoeft geen diepe kuil te graven
  • Weinig geluid bij het springen
  • Materiaal is stevig en is roestvrij
  • Zonder veiligheidsnet of verdere accessoires
  • Pinnen voor het doek worden als kort ervaren.
  Salta Excellent Ground

  De Salta excellent is geschikt voor kinderen maar ook voor (enthousiaste) volwassenen. Dit komt vooral door de vorm en de belastbaarheid. Daarnaast gaat deze trampoline beter op in uw tuin doordat het ingegraven kan worden.

  Specificaties:

  Gewicht 30,6 kg
  Afmetingen 213 x 153 x 25 cm
  Garantie 2 jaar

  De Salta Excellent is een trampoline die wel tegen een stootje kan. Het is namelijk belastbaar tot 100kg, ideaal voor volwassenen die ook van trampoline springen houden. De trampoline zit in de grond en staat hierdoor stevig vast. Een ingebouwde trampoline is een goede keuze wanneer je van plan bent de trampoline het hele jaar te gebruiken.

  Er wordt bij deze trampoline van Salta geen veiligheidsnet meegeleverd. Deze is nog wel aan te schaffen. Door de lage instap is de kans wel kleiner dat je je bezeert. Door de lage instap kunnen kinderen zelf op de trampoline komen en er ook zelf weer vanaf. Daarnaast wordt het springen op de Salta Excellent als stil ervaren.

  Het frame is gemaakt van staal en de bevestigingshaken van gegalvaniseerd staal. Dit zorgt ervoor dat het er mooier uitziet maar ook dat het materiaal beter bestendig is tegen roest. Hierdoor gaat de trampoline dus langer mee.

  Conclusie

  Deze trampoline is geschikt voor volwassenen die wel houden van trampoline springen. De trampoline kan ongeveer 150 kg aan. Door het materiaal gaat de trampoline lang mee. Wordt alleen geleverd zonder verdere accessoires. Er zit bijvoorbeeld geen veiligheidsnet of beschermhoes bij. Die laatste is wel handig wanneer de trampoline het hele jaar buiten staat.

   • Spieren trainen op een leuke manier
   • Binnen en buiten te gebruiken
   • Wordt geleverd met poten van verschillende hoogte voor afwisseling in oefeningen
   • Makkelijk op te vouwen
   • Stevige bounce
   • Belastbaar tot 135 kg
   • Tijdens het springen wat lawaai
   • Weinig randbescherming
   https://www.popula.nl/wp-content/uploads/2019/08/Tunturi-4-folding-Fitness-Trampoline.jpg

   De ideale trampoline voor mensen die willen werken aan hun conditie. De trampoline is opvouwbaar en daardoor ook makkelijk op te bergen. Je kan de trampoline buiten maar ook binnen gebruiken.

   Specificaties:

   Gewicht 8 kg
   Afmetingen 40 x 20 x 70 cm
   Garantie 2 jaar

   De Tunturi trampoline is zeer geschikt voor korte (en lange) workouts. Maar daarnaast ook geschikt voor kinderen. Ideaal wanneer je geen ruimte hebt voor een vaste trampoline en het na gebruik wilt opruimen.

   De trampoline is belastbaar tot 135 kg en kan dus iedereen aan. Het wordt geleverd met verschillende lengte poten. Hierdoor kan je er veel verschillende oefeningen mee doen. Je workout kan dus nooit saai zijn.

   Verder heeft de trampoline een stang waardoor je je kan vasthouden tijdens het springen als je nog niet stevig op de trampoline staat. Ook handig voor kinderen. Zij kunnen zich vasthouden tijdens het springen en kunnen zo minder snel vallen.

   Wel maakt de trampoline tijdens het springen wat lawaai. Maar met wat muziek aan hoor je dit al bijna niet meer is de ervaring.

   De trampoline is gemaakt van staal en gaat daardoor lang mee. De handgrepen zijn van foamgrip. Zo heb je altijd een goed grip tijdens het springen.

   Conclusie:

   De Tunturi trampoline is een trampoline die bedoeld is voor een workout maar kan daarnaast ook binnen gebruikt worden voor kinderen. De trampoline is opvouwbaar en daardoor makkelijk op te bergen.


    Reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

    Geef een reactie:

    Bij Popula staan we altijd open voor vragen en feedback. Je hart luchten mag natuurlijk ook. Dit kan je doen door een reactie achter te laten of contact op te nemen via het contact formulier op onze contact pagina.