Beste Stijltangen

De beste stijltangen van 2023

Popula  •  Laatst bijgewerkt op 8 augustus 2022

Of je nou gaat voor een strakke en steile look of meer romantisch en golvend, met een stijltang tover je je kapsel om naar een onherkenbaar meesterwerk. Veel mensen denken dat je een stijltang alleen kan gebruiken om je haar steil te maken. Niks is echter minder waar. Met de juiste techniek kun je je haar laten golven of zelfs krullen! Voor meer informatie over verschillende soorten stijltangen, wat je ermee kan en de beste stijltangen op de markt, lees je de rest van dit artikel.

Beste koop van 2024
Remington S8500 Shine Therapy
De beste koop stijltang

Remington S8500 Shine Therapy

 • Goede prijs-kwaliteitverhouding
 • Gekozen als beste koop
 • Binnen 15 seconden klaar voor gebruik
 • De temperatuur is instelbaar tussen 150°C & 230°C graden
 • Schakelt na 60 minuten automatisch uit

Afbeelding Product Voor wie? Waar te koop?
Remington S8500 Shine Therapy

Remington S8500 Shine Therapy

Gekozen als de beste koop stijltang vanwege de goede prijs-kwaliteitverhouding en de 400+ positieve reviews & ervaringen.
CHI Volcanic Lava Ceramic Stijltang
Beste koop

CHI Volcanic Lava Ceramic

Onze favoriete stijltang en de beste koop. Verrijkt met vulkanisch lava poeder & ionische technologie voor het beste resultaat.
Carmen CR3200 Stijltang Review
Budget

Carmen CR3200

Beste keuze voor een goedkope stijltang voor een kleiner budget. Instelbare temperatuur en flexibele platen voor meerdere haarstijlen.
Beste Stijltangen

Remington S8598 Keratin Protect Intelligent

Voor stijltanggebruikers met gevoelig haar. De sensoren meten het vochtgehalte in je haar en past de temperatuur hierop aan.
BaByliss ST481E Stijltang

BaByliss ST481E

Voor de gehaaste gebruikers is deze snelle stijltang een prachtig product. Binnen 30 seconden staat deze stijltang maximaal aan en kun je aan de slag.

Hoe werkt een stijltang?

Een stijltang bestaat uit twee losse platen op een tang-systeem. De platen kunnen tot een hoge temperatuur opwarmen. Wanneer je je haren tussen de platen klemt en langzaam de platen over het haar naar beneden beweegt, maakt het je haren steil. De werking is in principe hetzelfde als een strijkbout over een gerimpeld shirt: de hitte zorgt ervoor dat het wordt gladgestreken.

Functies

Temperatuursensor

Stijltangen met een temperatuursensor meten hoe vochtig of droog je haar is en passen hier de temperatuur op aan. Aangezien het gebruik van een te hoge temperatuur grote schade kan toebrengen aan je haar, zorgt de temperatuurfunctie voor extra veiligheid.

Temperatuurinstellingen

Sommige stijltangen hebben een instelbare temperatuur. Je kan dan de temperatuur van de platen op de stijltang zelf instellen en hebt zo meer controle over het resultaat. Wanneer je stijltang geen zelf in te stellen temperatuur heeft, zijn er vaak losse temperatuurstanden waar je gebruik van kan maken. Er zijn dan een aantal vaste temperaturen van te voren ingesteld waar je uit kan kiezen. Hoewel stijltangen met temperatuurstanden vaak wat goedkoper zijn, heb je wel minder controle over hoeveel hitte je aanbrengt op je haar.

Boost functie

Met een boostfunctie kun je tijdelijk de temperatuur verhogen. Deze functie is bedoeld voor momenten waarop je lokken niet goed onder controle kan krijgen. Je verhoogt de temperatuur voor een korte periode, waarin je extra controle heb over de lok. Handig voor mensen met moeilijk controleerbaar haar of een grote bos krullen.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een stijltang

Keramische coating of keramische platen?

De meeste goedkopere stijltangen coaten hun verhitbare platen met een laagje keramiek. Het keramiek zorgt ervoor dat de hitte zo gelijk mogelijk verdeeld en losgelaten wordt, waardoor je haar wordt beschermd. Wanneer je niet dagelijks je haar stijlt, is een stijltang met een keramische laag prima.

Het nadeel is echter, dat dit laagje na een aantal stijlbeurten begint te slijten en de hitte op de versleten plekken direct op het haar wordt aangebracht. Dit is slecht voor je haar en droogt het uit. Stijltangen met een keramisch laagje hebben dus een kortere levensduur.

Wanneer je je haar vaak stijlt, kun je het beste een stijltang met volledig keramische platen aanschaffen. Hoewel deze stijltangen een stuk duurder zijn, kan het keramische laagje niet slijten en heb je een stuk langer plezier van je stijltang.

Soms hebben duurdere stijltangen volledig titanium platen. Dit doet in principe hetzelfde als keramische platen en is dus ook een goede optie bij veel gebruik.

Ionische technologie

Met Ionische technologie worden er tijdens het stijlen van je haar ionen vrijgegeven. Dit ontlaad als het ware je haar en zorgt ervoor dat er minder statische elektriciteit vrijkomt bij het stijlen. Wanneer een stijltang gebruik maakt van ionische technologie is het resultaat een  stuk minder pluizig en heeft je haar meer glans.

Flexibele platen

Sommige stijltangen hebben flexibele platen waardoor je meer controle hebt bij het creëren van slag of krullen in je haar. De platen bewegen heen en weer met je bewegingen. Zo worden er geen gekke hoeken in je haar gezet die je er vervolgens moeilijk uit krijgt. Ben je van plan je stijltang veel te gebruiken voor het creëren van krullen en slag? Zorg er dan voor dat je een stijltang uitzoekt met flexibele platen.

Vochtig haar stijlen

Het liefst ben je natuurlijk niet al te lang bezig met je ochtendroutine. Soms is het dus fijn als je na het douchen meteen je haar kan gaan stijlen. Niet elke stijltang is helaas geschikt voor het stijlen van vochtig haar. Weet je dat je vaak na het douchen je haar stijlt, let er dan op dat de stijltang die je aanschaft dit kan.

Hittebescherming & jouw haar stijlen

Met het aanbrengen van hitte aan je haar, verdampt het water in je haren sneller. Je haar droogt dus snel uit. Ook worden de natuurlijke eiwitten die je haar stug houden beschadigd. Het resultaat kan breekbaar en dof haar zijn. Het is erg belangrijk om je haar dus te beschermen tegen hittebeschadiging door het drogen van je haar.

Gelukkig zijn er genoeg oplossingen om je haar te beschermen tegen hittebeschadiging. Er zijn een hoop sprays, serums en haarmaskers te koop die op verschillende manieren bescherming bieden aan je haar.

‘Heat protector’ producten

De meeste producten die zijn gemaakt om je haar te beschermen tegen hitte, zitten bomvol siliconen. Deze siliconen zorgen voor een soort laagje om iedere individuele haar waardoor de hitte de echte haar niet door kan dringen. Bij het dagelijks stylen van je haar kan dit een handig product voor je zijn.

Helaas zijn siliconen niet heel goed voor je haar, en zorgt het ervoor dat er ook geen gezonde vetten uit je hoofdhuid in je haar opgenomen kunnen worden.

Natuurlijke oliën al hittebescherming

Naast de talloze producten die op de markt zijn voor hittebescherming, kunnen ook natuurlijke oliën een goede uitkomst bieden. Het gebruik van natuurlijke oliën is een stuk gezonder voor je haar en hoofdhuid en biedt toch goede bescherming tegen de hitte. Het nadeel is dat, afhankelijk van de olie, het best duur kan worden om deze stap in je dagelijkse routine op te nemen.

Wat ervoor zorgt dat natuurlijke olie bescherming tegen hitte biedt, is het rookpunt van de olie. Dit houdt in dat verschillende oliën tot verschillende temperaturen intact blijven. Wanneer de olie aan hogere temperaturen dan het rookpunt wordt blootgesteld, verliest deze zijn beschermende kwaliteiten.

Heeft een olie bijvoorbeeld een rookpunt van 200℃? Zorg er dan voor dat je stylingtool niet hoger dan 200℃ komt. Wanneer je gebruik wil maken van hogere temperaturen, is het handig om een olie te gebruiken met een hoger rookpunt. Hieronder een aantal verschillende oliën met hun rookpunt.

 • Heat protector producten - bescherming via siliconen
 • Natuurlijke oliën - van zonnebloem tot avocado olie
 • Stijltang van kwaliteit - maak geen miskoop
Type olie Rookpunt
Ongeraffineerde zonnebloem olie 107°C
Extra virgin olijf olie 160°C
Kokosnoot olie 177°C
Macadamia olie 199°C
Druivenpit olie 216°C
Virgin olijf olie 216°C
Zonnebloem olie 227°C
Extra light olijf olie 242°C
Avocado olie 271°C

De vijf beste stijltangen

Hieronder de beste stijltangen uit de test. Populair onder consumenten en uitgelicht als goede stijltang door experts en testpanels.

 • Goede prijs-kwaliteitverhouding
 • Gekozen als beste koop
 • Binnen 15 seconden klaar voor gebruik
 • De temperatuur is instelbaar tussen 150°C & 230°C graden
 • Schakelt na 60 minuten automatisch uit
Remington S8500 Shine Therapy

Een stijltang die niet alleen lager in prijs is, maar ook een goed resultaat geeft bij de meeste gebruikers! Met een zeer snelle opwarmtijd van rond de 15 seconden is het een van de snelste stijltangen van ’t moment. Ook bij lagere temperaturen lukt het met de Remington om je haar te stijlen. Hoe lager de temperatuur, hoe beter voor je haar – zeker als je last heb van frizz en droger haar.

Aangezien het snoer meedraait is het een goede keuze als je zelf krullen hebt. Ook voor dikker haar is deze stijltang geschikt, zonder in te leveren op tijd. Je kan vrij dikke plukken haar tegelijkertijd aanpakken, waardoor je ook met een flinke haardos in de ochtend niet veel langer dan 10 minuten bezig zal zijn.

Wel is op te merken dat bij de maximale temperatuur, rond de 230 graden, de Remington S8500 voelbaar warm kan worden. Gelukkig beschikt de S8500 Shine Therapy over een kinderslot! Dit is een fijne gedachte bij een apparaat dat flink hoge temperaturen kan bereiken.

Lees vooral enkele reviews op Bol.com – je zult snel zien dat je geen fortuin uit hoeft te geven voor een goede stijltang. Niet alleen wij zijn positief, 100en andere zijn het ook.

  • Volledig keramische platen verrijkt met vulkanisch lava poeder
  • Ionische technologie
  • 9 Temperatuurstanden met turbo boost functie
  • Hittebeschermer meegeleverd
  • Flexibele platen voor meerdere stijlen
  • Niet geschikt voor gebruik op vochtig haar
  Beste koop
  https://www.popula.nl/wp-content/uploads/2019/06/CHI-Volcanic-Lava-Ceramic-Stijltang.jpg

  Wie wil er nou geen stijltang met lavapoeder? Deze luxe stijltang is gemaakt door CHI, een van de koplopers als het om styling tools gaat. Met de Volcanic Lava Ceramic hebben ze alles uit de kast getrokken om een prachtig, luxueus model te ontwikkelen.

  Je leest het goed: de platen van deze stijltang zijn verrijkt met écht lava poeder. Lava is de beste natuurlijke geleider van hitte en zorgt ervoor dat je op lage temperatuur je haar volledig steil kan krijgen. Doordat je maar weinig hitte nodig hebt, is de Volcanic Lava Ceramic de allerbeste stijltang voor jouw haar. Hoe minder hitte, hoe minder beschadiging.

  De platen zijn volledig gemaakt van keramiek waardoor de hitte gelijkwaardig over je haar wordt verdeeld. Door de ionische technologie wordt er minder statische elektriciteit opgewekt voor een minder pluizig en beter verzorgd resultaat. De temperatuur is in te stellen op 9 verschillende standen.

  Lastig te controleren plukjes? Maak gebruik van de temperatuur boost functie waarmee je tijdelijk de temperatuur van de stijltang verhoogt. Zo is zelfs oncontroleerbaar haar gemakkelijk in model te brengen. Voor krul- of kroeshaar kan je gebruik maken van de meegeleverde CHI silk infusion, welke extra bescherming biedt aan je haar.

  Met de flexibele platen is deze stijltang zelfs geschikt voor het creëren van verschillende haarstijlen. Het meedraaiende snoer zorgt voor optimale bewegingsvrijheid.

   • Niet duur: maar goede kwaliteit
   • Instelbare temperatuur
   • Ionische technologie
   • Flexibele platen voor meerdere stijlen
   • Keramische coating gaat minder lang mee dan keramische platen
   Budget
   https://www.popula.nl/wp-content/uploads/2019/06/Carmen-CR3200-Stijltang.jpg

   Voor goede kwaliteit hoef je niet per sé bakken met geld te betalen. De Carmen CR3200 heeft alle functies die je nodig hebt voor goede resultaten voor een zacht prijsje.

   De extra lange platen van de CR3200 (110 mm) zijn voorzien van keramische coating waardoor de hitte evenredig over je haar wordt verdeeld. Door de lengte van de platen kun je grotere plukken tegelijk stijlen en ben je binnen een handomdraai klaar met het stijlen van je haar. Helaas zijn deze platen niet volledig keramisch, maar hebben ze een keramisch laagje. Dit laagje zal op een gegeven moment gaan slijten, waardoor de levensduur van deze stijltang wat korter is dan die van een wat duurdere stijltang. Gelukkig krijg je toch het voordeel van de effecten van keramische technologie.

   Niet alleen zijn de platen keramisch gecoat, ze zijn ook ontwikkeld met gebruik van ionische technologie. Hiermee worden ionen vrijgegeven tijdens het stijlen, die ervoor zorgen dat er minder statische elektriciteit wordt opgewekt. Het resultaat is minder pluizig haar met een mooie glans.

   De temperatuur van de CR3200 is zelf in te stellen tussen de 150℃ en 230℃. Zo heb je volledige controle over de hitte die op je haar wordt gebruikt. Heb je wat gevoeliger haar? Stel dan de stijltang in op een wat lagere temperatuur. Door de flexibele platen is deze stijltang ook handig om krullen of slag mee te creëren. Het snoer draait mee, waardoor je optimale bewegingsvrijheid hebt bij het stijlen van verschillende kapsels.

    • Keramische platen verrijkt met amandelolie
    • Sensoren meten vochtgehalte in je haar en passen de temperatuur hierop aan
    • Zelf in te stellen temperatuur met beveiliging
    • Flexibele platen voor meerdere stijlen
    • Geen ionische technologie
    https://www.popula.nl/wp-content/uploads/2019/06/Remington-S8598-Keratin-Protect-Intelligent-Stijltang.jpg

    Dagelijks stijlen is niet het beste voor je haar. Gelukkig zijn er stijltangen die hun uiterste best doen om het stijlen zo min mogelijk je haar te laten beschadigen. Zo ook de Keratin Protect Intelligent van Remington.

    Zoals de naam al zegt beschikt dit model over smart technologie. Sensoren in de stijltang meten het vochtgehalte in je haar en passen de temperatuur van de platen hierop aan. Hierdoor kan je ervanuit gaan dat deze stijltang altijd de beste instellingen voor jouw haar aanhouden. Door deze technologie is deze stijltang zelfs op vochtig haar te gebruiken. Wel wordt aangeraden hier voorzichtig mee te zijn. Het stijlen van vochtig haar gebeurt op zo een laag mogelijke temperatuur, maar blijft erg schadelijk voor je haar.

    De platen van de S8598 zijn volledig keramisch, waarmee de levensduur van deze stijltang aanzienlijk wordt verlengd. De keramische platen zorgen door optimale verdeling van de hitte over het haar voor betere resultaten en minder beschadiging. Voor extra verzorging zijn de platen verrijkt met amandelolie. Hiermee wordt je haar extra zacht en glanzend.

    Voor de veiligheid schakelt de Keratin Protect Intelligent na 60 minuten geen gebruik uit zichzelf uit. Ook kan je de temperatuur (die je zelf in kan stellen) vergrendelen, waardoor je niet per ongeluk te heet stijlt. Met de flexibele platen is deze stijltang zelfs geschikt om krullen of slag in je haar te stijlen.

     • Geschikt voor vochtig haar
     • Snelle opwarmtijd
     • Volledig keramische platen met ionische technologie
     • Flexibele platen voor meerdere haarstijlen
     • Geen display en geen instelbare temperatuur
     https://www.popula.nl/wp-content/uploads/2019/06/BaByliss-ST481E-Stijltang.jpg

     Soms heb je geen tijd om je haar te drogen voor je begint met stijlen. Voor die gelegenheden is het aan te raden om een stijltang aan te schaffen die je kan gebruiken op vochtig haar, bijvoorbeeld de ST481E van BaByliss.

     De ST481E is een goed voorbeeld van een perfecte stijltang voor de haastige spoed. De hitte elementen zijn binnen 30 seconden opgewarmd tot één van de 5 in te stellen temperatuurstanden (230℃ is de hoogste stand). Voor vochtig haar is de stijltang het minst schadelijk wanneer je hem op één van de lagere standen zet. Gelukkig is de stijltang geschikt voor het stijlen van vochtig haar en hoef je je dus geen zorgen te maken over extra beschadiging.

     De platen zijn gemaakt van volledig keramisch materiaal waardoor de hitte gelijkwaardig over het haar wordt verdeeld. Dit zorgt voor goede verzorging van het haar en minder beschadiging. Ook beschikken de platen over ionische technologie. Door het afgeven van ionen wordt er minder statische elektriciteit aangemaakt tijdens het stijlen en heb je minder last van statisch en pluizig haar.

     Dankzij de flexibele platen met afgeronde hoeken is deze stijltang zelfs geschikt voor het creëren van verschillende haarstijlen.

      Veelgestelde vragen

      Wat is beter voor je haar keramisch of titanium?

      Titanium platen zijn steviger dan keramische platen en zijn daardoor beter geschikt voor dik, stug en kroeshaar dan keramische platen. Professionele stijltangen bevatten meestal keramische en/of titanium platen.

      Hoe vaak kan je je haar stylen?

      Aangeraden wordt om je haar maximaal om de 2 a 3 dagen te stijlen. Wanneer je merkt dat je haar tekenen van beschadiging vertoond is het aan te raden om nog minder vaak je haar te stylen. Zorg er daarnaast voor dat je een goede hittebescherming gebruikt. Dit heeft namelijk ook invloed op de reactie van je haar.

      Kan je nat haar ook stylen?

      Door de warmte van een stijltang zal het water dat in je haar zit gaan koken. Wanneer je je haar nat styled dan zul je het geluid horen van het water dat uitzet en bubbelt. Het is dan ook beter voor je haar om te stylen wanneer het droog is.


      Reacties

      Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

      Geef een reactie:

      Bij Popula staan we altijd open voor vragen en feedback. Je hart luchten mag natuurlijk ook. Dit kan je doen door een reactie achter te laten of contact op te nemen via het contact formulier op onze contact pagina.