De beste massagekussens voor de schouders, rug, dijen en nek

Beste massagekussens van 2023

Popula  •  Laatst bijgewerkt op 29 december 2021

We leven in een drukke wereld en de stress van het dagelijks leven kan soms flink oplopen. Veel mensen zijn hierdoor op zoek naar oplossingen om met deze spanning om te gaan. Een eeuwenoude techniek, die nog steeds wordt beschouwd als de beste manier om van overmatige spanning in het lichaam af te komen, is massage.

Gelukkig hoef je tegenwoordig ook geen honderden euro’s per massage neer te leggen. Al helemaal niet als je kiest voor een massagekussen. In dit artikel bespreken we alle ins en outs van het massagekussen. Voor meer informatie over de beste massagekussens van 2021, lees vooral verder.

Beste koop van 2024
Medisana MC825
Beste koop massagekussen

Medisana MC825

 • Shiatsu- en acupressuurmassage
 • Bereikt nek, rug, taille en bovenbenen
 • Drie intensiteitsstanden
 • Inclusief infrarood functie
 • Hoes nekmassage koppen is wasbaar

Afbeelding Product Voor wie? Waar te koop?
Medisana MC825
Beste koop

Medisana MC825

Voor mensen die op zoek zijn naar het beste massagekussen. Inclusief Shiatsu- en acupressuurmassage en bereikt de nek, rug, taille en bovenbenen.
Medisana MCH

Medisana MCH

Onze favoriete goedkopere massagekussen biedt zeker een goede verlichting. De massagekoppen zijn gemaakt van gel en bieden zo extra flexibiliteit en comfort.
Beurer MG147

Beurer MG147

Voor mensen die op zoek zijn naar een compact en klein massagekussen. Uitermate geschikt voor de benen, de hele rug en de nek.
Beurer MG151

Beurer MG151

Voor mensen die op zoek zijn naar een compact en mobiel massagekussen. Perfect voor in de auto, maar ook klein genoeg om mee op reis te nemen.
HoMedics NMS-620

HoMedics NMS-620

Onze favoriete massagekussen voor de nek. Perfect voor iedereen die regelmatig last heeft van een stijve nek of schouders, de Beurer biedt een prima verlichting.

Wat is een massagekussen precies?

Een massagekussen is een kussen waar, tussen de lagen zachte vulling, bewegende bollen of schijven zijn geplaatst. Door de kussens aan te sluiten aan de stroom, kun je genieten van beweging in verschillende patronen, snelheden en richtingen. De vele fabrikanten die massagekussens produceren doen hun uiterste best om de ervaring van een professionele massage na te bootsen. Het resultaat is een heerlijke, ontspannende massage in je eigen huis.

Soorten massages

Rolmassage

Een rolmassage is een oppervlakkige massage over de huid. Bij een massagekussen wordt dit veroorzaakt door bollen die in bepaalde patronen langzaam over je rug of nek rollen. Deze soort massage is vooral bedoeld voor ontspanning en het verbeteren van de bloedsomloop. Het zal dus geen pijn doen en is geschikt voor mensen met een gevoelige huid of rug. De rolmassage techniek is het meest voorkomend binnen de massagekussens en is toegankelijk voor iedereen.

Vibratiemassage

Zoals de naam al zegt, houdt deze massage in dat bepaalde lichaamsdelen door middel van een massagekussen gevibreerd worden. Vaak kan je dit gebruiken in combinatie met andere massagetechnieken. Deze simpele vibratie is bedoeld voor complete ontspanning en het losschudden van vastzittende spieren en stijf weefsel. Ook wordt door het vibreren de bloedsomloop verbeterd.

Klopmassage

Iedereen kent het beeld van de klopmassage: het snel tikken met de rand van de handen op de rug. In de praktijk wordt deze techniek vaak ingezet om de bloedvaten (afhankelijk van de gebruikte techniek) samen te laten trekken of te verbreden. Deze techniek zorgt voor een verbetering van de bloedsomloop en kan zeer ontspannende resultaten opleveren. Massagekussens met een klopmassage systeem bootsen deze techniek na met de elektrisch aangedreven massagekoppen.

Shiatsu massage

Massagekussens met koppen die shiatsu massage kunnen toedienen, beschikken over de meest geavanceerde technologie en massagekoppen. Hierdoor zijn deze ook wat duurder. Wel is de shiatsu techniek een van de meest populaire en meest effectieve vormen van massage. Bij de shiatsu techniek wordt door de masseur gebruik gemaakt van afwisselend draaiende en duwende bewegingen met de vingers en handpalmen. Door de bewegingen juist toe te passen wordt dieper weefsel bereikt en zul je dus ook meer ontspanning ervaren dan bij bijvoorbeeld de meer oppervlakkige klop- en rolmassages. Deze eeuwenoude techniek is nu ook gewoon in de vorm van een massagekussen aan te schaffen. Zo kun je er wanneer je wilt van genieten.

Functies van massagekussens

Infrarood

Met een infrarood functie op je massagekussen wordt het gemasseerde lichaamsdeel door middel van infraroodstraling verwarmd. Dat is wel zo prettig wanneer je aan het genieten bent van een ontspannende massage. Infrarood straling verwarmt het lichaam zonder dat er warme lucht aan te pas komt. De straling wordt voor 80% meteen omgezet in lichaamswarmte.

Intensiteit

Natuurlijk heeft iedereen andere tolerantie voor de intensiteit van de massage. Een goed massagekussen heeft dan ook de functie om verschillende intensiteitsniveaus in te kunnen stellen. Zo blijft de massage voor iedereen prettig en kan je de intensiteit, indien gewenst, langzaam opbouwen.

Massageprogramma’s

Met vastgestelde massageprogramma’s hoef je totaal niet meer stil te staan bij instellingen en timers, maar ben je slechts een druk op de knop verwijderd van ontspanning. Programma’s zijn in te stellen op tijd, afwisseling van verschillende technieken en zelfs op de route die de massagekoppen afleggen. Afhankelijk van de prijs en kwaliteit van het massagekussen dat je aanschaft, zijn de programma’s soms zeer uitgebreid en zorgen ze voor optimale resultaten.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een massagekussen?

Welk lichaamsdeel moet gemasseerd worden?

Natuurlijk is het niet alleen je rug en nek die gemasseerd hoeven te worden. Ook een massage van je armen en benen zijn beschikbaar. Het zal je verbazen hoeveel spanning de mens vasthoudt in de ledematen. Een goede been- of armmassage kan beslist geen kwaad. Natuurlijk kan je de massage ook simpel houden en een kussen kopen dat uitsluitend je rug en/of schouders kan masseren.

Sommige massagekussens hebben ook verschillende zone’s. Zo kan je bijvoorbeeld een heel programma op je onderrug laten draaien of uitsluitend je nek laten masseren. Ideaal als je wat minder tijd hebt.

Waar wil je het massagekussen gebruiken?

Wil je dat je massagekussen makkelijk mee te nemen is of vind je het prima om een wat groter kussen op een vaste plek te houden? Dit zijn dingen die je goed in het oog moet houden wanneer je een massagekussen gaat aanschaffen. De kussens komen in verschillende soorten en maten en zijn dus niet allemaal even geschikt om mee te slepen. Voor mensen die het kussen gebruiken in verband met rugklachten, is het misschien een goed idee om een wat draagbaarder product aan te schaffen.

Wasbare onderdelen

Wanneer je van plan bent om je massagekussen echt veel te gebruiken, is het natuurlijk wel prettig om bepaalde onderdelen te kunnen wassen. Let hier dan goed op wanneer je een massagekussen gaat aanschaffen. Niet bij elk massagekussen is het mogelijk om verschillende onderdelen los te koppelen. Wanneer je massagekussen geen wasbare onderdelen heeft, is dit gemakkelijk op te lossen door een dekentje over het kussen te leggen of gebruik te maken van een hoes.

De vijf beste massagekussens

Een uiteindelijke keuze maken is altijd lastig. Om je een stapje vooruit te helpen hebben we hieronder de 5 beste massagekussens van 2019 op een rijtje gezet. Op zoek naar een goedkoop massagekussen of een compact massagekussen? Lees vooral door.

 • Shiatsu- en acupressuurmassage
 • Bereikt nek, rug, taille en bovenbenen
 • Drie intensiteitsstanden
 • Inclusief infrarood functie
 • Hoes nekmassage koppen is wasbaar
 • Geen vibratie- of klopmassage
 • Niet compact of eenvoudig mee te nemen
Beste koop
https://www.popula.nl/wp-content/uploads/2019/06/Medisana-MC825.jpg

Soms wil je gewoon een product dat zonder toeters en bellen alles in huis heeft. De MC825 is precies zo’n product. Medisana combineert in dit strakke design alle massagetechnieken in één kussen. Zowel de intensere Shiatsu massage als een wat rustigere rolmassage zijn slechts een druk op de knop van je verwijderd.

De MC825 is geschikt voor massage van de rug, nek, taille en bovenbeenzone. Deze zones zijn onderverdeeld in verschillende standen. Je kan er dus voor kiezen om alles tegelijk te laten masseren of bijvoorbeeld alleen je nek. Het rugstuk van het massagekussen is ook in drie zones verdeeld: onderrug, bovenrug of gehele rug. Zoals je ziet is dit kussen dus helemaal in te stellen naar jouw massage-behoeften. Om het kussen nog extra te personaliseren is de massage in te stellen in drie intensiteiten. Je hoeft je dus niet elke keer schrap te zetten voor een pijnlijke sessie. Mag wel!

De massagekoppen voor de Shiatsu massage zijn voorzien van infrarood lampen, waarmee je lichaam lekker warm wordt gehouden gedurende de massage. Voor je taille en bovenbenen is er acupressuur beschikbaar. Dit is een zachte, rustige vorm van massage waarmee op voorzichtige wijze de spieren in je bovenbenen en taille worden gemasseerd. Fijn voor mensen die in deze lichaamsdelen veel spanning ervaren.

Tot slot kan je genieten van een heerlijke nekmassage. Het nekstuk op het kussen is volledig verstelbaar, zodat hij voor iedereen op de juiste hoogte zit. De massagekoppen zijn bedekt door een zachte stof die je los kan halen om te wassen.

  Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis via bol voor €157
  • Het massageapparaat is draadloos
  • Automatische uitschakeling na 15 minuten
  • Budget vriendelijk
  • Je masseert je bovenrug, onderrug en zitvlak tegelijkertijd of los van elkaar
  • Geen afneembare, wasbare elementen
  Medisana MCH

  Door de grote hoeveelheid technologie die in massagekussens wordt verwerkt, kan de prijs van de producten soms flink oplopen. Wanneer je op zoek bent naar een goedkoper model met dezelfde voordelen als een massagekussen voor een hogere prijs, ben je bij de MCH van Medisana aan het juiste adres.

  Het unieke aan de MCH is dat de massagekoppen gemaakt zijn van gel. Dit zorgt voor meer flexibiliteit tijdens de massage en een comfortabeler gevoel. De vier gel-massage koppen bewegen in de lengte door de rugsteun heen en missen zo geen enkel plekje. Alleen een massage in de onderrug nodig? Dit massagekussen is ingedeeld in 4 verschillende zones. Zo kun je in een sessie alleen de onderrug laten masseren, alleen de bovenrug of de gehele rug. Het kussen heeft zelfs een vibratiemassage functie en een infrarood warmte element. Ideaal voor een ontspannende massage.

  Afhankelijk van de gewenste ervaring, kan je vibratiestand van de MCH makkelijk instellen in vijf verschillende intensiteitsstanden. Wees ook niet bang om in slaap te vallen. Na 15 minuten schakelt het apparaat automatisch uit.

   Op voorraad. Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis via bol voor €57.5
   • Compact design
   • Te gebruiken op verschillende lichaamsdelen
   • Inclusief infrarood functie
   • Meegeleverde hoes is eenvoudig te wassen
   • Kabel is aan de korte kant
   • Geen vibratie-, rol- of klopmassage
   https://www.popula.nl/wp-content/uploads/2019/06/BeurerMG147.jpg

   Van de bureaustoel naar de bank en van de bank naar de eettafel; dit massagekussen kan overal met je mee naartoe! De meeste massagekussens zijn gemaakt om aan een stoel te bevestigen, dit is meestal wat minder handig wanneer je het kussen op veel verschillende plekken wil gebruiken. De MG147 van Beurer is een klein model met vier massagekoppen. Het nadeel is uiteraard dat een volledige lichaamsmassage er niet in zit. Wel is het kussen wendbaar genoeg om op veel verschillende lichaamsplekken te gebruiken. In je nek, op je schouders, in je rug of onder je bovenbenen. Het kan allemaal.

   Met de twee verschillende standen worden de vier massagekoppen over het gewenste lichaamsdeel geroteerd en worden zo de spieren soepel gekneed. Met de handige afstandsbediening wissel je de koppen af en toe makkelijk van richting voor een gevarieerde massage. Voor de massage wordt gebruik gemaakt van de Shiatsu techniek, waarmee er druk wordt uitgeoefend op verschillende spieren.

   Voor een extra comfortabele massage kun je de infrarood functie gebruiken. Met deze functie worden de massagekoppen verwarmd en kan je genieten van een prettig temperatuurtje tijdens de massage. Na een tijdje van de MG147 gebruik gemaakt te hebben, is de hoes gemakkelijk van het kussen af te nemen en kan deze gewoon in de wasmachine.

    Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis via bol voor €53
    • Acht massagekoppen
    • Inclusief infrarood functie
    • Makkelijk mee te nemen
    • Geschikt op hele lichaam
    • Automatische uitschakeling
    • Alleen shiatsu massage
    • Werkt uitsluitend op netstroom
    • Geen wasbare hoes
    https://www.popula.nl/wp-content/uploads/2019/06/BeurerMG151.jpg

    De meeste massagekussens zijn grote, niet zo draagbare apparaten. De Beurer MG151 is speciaal ontwikkeld voor mensen die overal gemasseerd willen worden. Neem het kussen mee naar je werk of zelfs op vakantie! Overal waar netstroom is, kun jij van een massage genieten.

    Met de lussen houd je het compacte massagekussen makkelijk op zijn plek. Je kan hem gebruiken voor je nek, je schouders, je rug en zelfs je benen. Door de flexibele massagekoppen is ieder lichaamsdeel te masseren. De MG151 is voorzien van maar liefst 8 massagekoppen. Dat het een compact apparaat is, betekent dus niet gelijk dat er geen optimaal comfortabele massage gegeven kan worden.

    Heb je liever een zachtere massage of een harde massage? Met de drie intensiteitsstanden kun je zelf kiezen of bouw je het langzaam op. De bediening zit op een paneeltje op het kussen zelf. Je hoeft dus niet rond te graaien voor de afstandsbediening. Voor echte ontspanning is het kussen voorzien van een infrarood functie. Val je in slaap? Geen zorgen. De automatische uitschakeling zorgt ervoor dat je massagekussen niet de hele nacht blijft draaien.

     Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis via bol voor €68.67
     • Vibratie- en shiatsu massagefunctie
     • Automatische uitschakeling
     • Inclusief infrarood functie
     • Zachte, wasbare stof
     • Alleen geschikt voor de nek
     • Geen rol- of klopmassage
     https://www.popula.nl/wp-content/uploads/2019/06/HoMedicsNMS-620.jpg

     De nek is de plek waar men het snelst spanning vasthoudt. Als het er eenmaal zit, kom je er ook lastig vanaf. Met een nekmassagekussen is dit probleem makkelijk verholpen. Sluit het apparaat een keer per week aan terwijl je bijvoorbeeld televisie zit te kijken, en houd de stijve nek op zo op afstand.

     De NMS-620 is een simpel maar effectief massagekussen. De bediening zit op het kussen zelf en is in te stellen op vibratiemassage, shiatsu massage en infrarood verwarming. Met de shiatsu massage worden de massagekoppen geroteerd en worden de spieren zacht soepel gekneed. In combinatie met de heerlijke warmte van de infrarood functie is een comfortabele massage al helemaal gegarandeerd. Over in slaap vallen hoef je je ook geen zorgen te maken; het kussen schakelt vanzelf, met behulp van een timer, uit.

     Door je handen in de handige lussen te steken houd je met het gewicht van je eigen armen het massagekussen op zijn plek. Verwijder je handen uit de lussen voor een zachtere massage. Het kussen is voorzien van een prettige zachte stof en is wasbaar. Ook geschikt voor veelvuldig gebruik dus.

      Op voorraad. Nu besteld, morgen in huis via bol voor €89.49

      Reacties

      S.Groenen

      S.Groenen

      Bedankt voor dit artikel. Ik ben dankzij jullie op zoek gegaan naar een rug massage apparaat. Ik heb uiteindelijk een andere gekozen die jullie niet in de lijst hebben opgenomen. Ik denk omdat deze nogal vrij nieuw was van het merk Blu Lion. Ik ben er in ieder geval heel blij mee ondanks dat het in het begin best pijnlijk was. Nu heb ik na een maand al een stuk minder rug-klachten en vind ik het steeds lekkerder.
      Bedankt voor jullie artikel, want zonder dit artikel had ik misschien nooit een rugmassage apparaat besteld!

      Geplaatst op 18 jun 2022

      Geef een reactie:

      Bij Popula staan we altijd open voor vragen en feedback. Je hart luchten mag natuurlijk ook. Dit kan je doen door een reactie achter te laten of contact op te nemen via het contact formulier op onze contact pagina.