Beste Staafmixer voor in de Keuken

De beste staafmixers van 2023

Popula  •  Laatst bijgewerkt op 18 februari 2022

Staafmixers zijn niet meer weg te denken uit de keuken. Zodra je één keer het pannenkoekenmengsel hebt opgeklopt met een vork wil je niets liever dan een goede staafmixer aanschaffen. Dit nooit meer. Gelukkig zijn staafmixers niet alleen voor het mengen te gebruiken, maar kun je ze voor alle pureer- en vermaaltaken inzetten. Kortom, het maakt het kokende leven een stuk aangenamer!

Beste koop van 2024
Tristar MX-4154
Beste koop staafmixer

Tristar MX-4154

 • Ligt goed in de hand
 • Met verschillende accessoires zoals een garde en maatbeker
 • 200 Watt vermogen
 • 2 snelheden
 • Accessoires zijn vaatwasser bestendig
 • Makkelijk op te bergen
 • Licht in gewicht

Afbeelding Product Voor wie? Waar te koop?
Tristar MX-4154

Tristar MX-4154

Beste koop staafmixer met accessoires voor een leuke prijs - met hakmolen, maatbeker en garde
Bamix Swissline M200

Bamix Swissline M200

Voor mensen die op zoek zijn naar de beste professionele staafmixer - een lange voet, directe aansturing en multi-functionele opzetstukken.
Philips Avance HR1673/90 Staafmixer Review

Philips Avance HR1673/90

De beste keuze voor een staafmixer voor extra opzetstukken, turbofunctie en traploze snelheidsbesturing - geschikt voor keukenprinsen en -prinsessen.
Russell Hobbs Horizon Staafmixer Review

Russell Hobbs Horizon

Onze aanrader voor een goede staafmixer met een goedkoper prijskaartje - goede prestaties, mengbeker en sterke motor.
Braun MultiQuick 9

Braun MultiQuick 9

De beste staafmixer met veel accessoires. Raspen snijden, stampen, opkloppen en hakken - een echte alleskunner voor de keuken.

Hoe werkt een staafmixer?

Een staafmixer bestaat uit een handvat met een motor en een lange staaf met scherpe mesjes aan het uiteinde. Door de staafmixer aan stroom te verbinden, kan het motortje worden aangezet en worden de mesjes in hoog tempo rondgedraaid. Wanneer de mesjes in aanraking komen met voedsel, wordt dit gepureerd.  Door het kleine formaat van de staafmixer kan je met deze mesjes handig voedsel pureren in pannen en bakjes.

Accessoires

Om je staafmixer meer functies te geven, zijn er verschillende accessoires te koop. Je staafmixer is per slot van rekening niets meer dan een draaimotortje en daar kan van alles op!

Garde

Sommige staafmixers worden geleverd met een garde. Aangezien deze alleen om zijn as kan draaien, is er nog wel wat beweging voor nodig om optimale resultaten te bereiken. Je bent met dit opzetstuk wel een stuk sneller klaar met slagroom kloppen!

Food processor

Met een los bakje waarin mesjes zijn geïnstalleerd, maak je vlug werk van klusjes zoals uitjes snipperen en noten hakken. Je gooit het ingrediënt naar keuze in het bakje, doet de deksel erop en drijft de mesjes aan met je handige staafmixer. Een compact, maar effectief alternatief voor een echte food processor.

Mengbeker

De meeste staafmixers komen met een mengbeker. Dit is een (vaak plastic) hoge beker waar de staafmixervoet perfect inpast. Je kan dit zien als de aangewezen plek om in te mixen en te pureren. Doordat het formaat precies is afgestemd op het formaat van de mengbeker, wordt ieder hoekje bereikt.

Wandhouder

De wandhouder is ideaal voor mensen met weinig opbergruimte. Je kan hiermee jouw staafmixer makkelijk ophangen aan een vrij plekje aan de muur. Je hoeft hem dan nooit meer achter uit een la te vissen.

Waar je op moet letten bij de aanschaf van een staafmixer

Standen

De meeste staafmixers hebben een aantal verschillende snelheidsstanden. Zo kan je er bijvoorbeeld voor zorgen dat je een zeer vloeibare soep niet te snel pureert en hiermee spetters op de hele keukenmuur voorkomen. Op een wat hogere snelheid heb je met de staafmixer wat sneller resultaat, wat weer handig is voor grote hoeveelheden eten. Een degelijke staafmixer beschikt over minstens een paar snelheidsstanden. Sommige staafmixers beschikken zelfs over een turbofunctie.

Er zijn ook traploze staafmixers beschikbaar. Bij deze staafmixers houd je de snelheidsknop ingedrukt om te pureren. Wanneer je de messen sneller wil laten draaien, druk je de snelheidsknop wat harder in. Om weer op een lagere stand te werken, oefen je wat minder druk uit op de knop. Zo kan je geleidelijk de snelheid omhoog laten gaan en heb je veel controle over de kracht waarmee het mes ronddraait.

Vermogen

Hoe hoger het vermogen van je staafmixer, hoe meer kracht het apparaat heeft om te pureren. Voor het beste resultaat blijft het aan te raden om een staafmixer met hoger vermogen aan te schaffen. Met meer vermogen wordt de puree gladder en minder grof. Je hebt staafmixers te koop vanaf minder dan 200 watt tot meer dan 800 watt. Welke je uiteindelijk het beste aan kan schaffen hangt af van het gewenste resultaat en hoe vaak je hem gaat gebruiken.

Kabel

Je hebt zowel staafmixers met snoer als draadloze staafmixers te koop. Kwalitatief is er weinig verschil tussen de twee. Het voordeel van een staafmixer met snoer is dat deze niet opgeladen hoeft te worden. Het nadeel is dat je afhankelijk bent van het bereik van het snoer, en dus in de buurt van een stopcontact moet blijven. Een draadloze staafmixer is qua bewegingsvrijheid toch de duidelijke winnaar. Het nadeel is dat deze opgeladen moet zijn voor gebruik.

Afkoppelbare staafmixervoet

Vaak kun je het voetstuk van de staafmixer loskoppelen. Hierdoor is deze gemakkelijk af te wassen en ook nog eens handig op te bergen door het compacte formaat. Wat wel handig is om te weten, is dat de staafmixer vaak krachtiger is wanneer deze geen afkoppelbaar voetstuk heeft. Dit omdat de motor direct gekoppeld is aan de messen. Wanneer de staafmixervoet af te koppelen is, betekent dit dat de motor los van de messen zit en deze contact maakt wanneer deze aangekoppeld wordt. Dit is niet zo’n probleem bij hogere wattages, maar bij de goedkopere modellen is dit zeker iets om in gedachten te houden.

Formaat

Natuurlijk komen staafmixers in alle verschillende maten. Je hebt langere, dunnere modellen (ideaal voor het bereiken van lastige plekjes) en wat robuustere exemplaren. Waar je op dit gebied voor gaat, hangt helemaal van je voorkeur af. Bij wat kleinere keukens met weinig opbergruimte is het natuurlijk altijd aan te raden om voor een wat kleiner modelletje te gaan.

De vijf beste staafmixers

Om een keuze te maken uit het grote assortiment aan staafmixers hebben we de beste hieronder op een rijtje gezet. We hebben geprobeerd voor iedere categorie gebruikers een goed model te vinden.

 • Ligt goed in de hand
 • Met verschillende accessoires zoals een garde en maatbeker
 • 200 Watt vermogen
 • 2 snelheden
 • Accessoires zijn vaatwasser bestendig
 • Makkelijk op te bergen
 • Licht in gewicht
 • Niet super krachtig
Tristar MX-4154

Met de staafmixerset van Tristar heb je meteen een handige set in huis waarmee je als het ware vier apparaten mee vervangt. In de set zitten een garde, hakker, maatbeker en natuurlijk staafmixer. En dat alles voor een leuke prijs.

De staafmixer heeft twee verschillende snelheden voor hakken, kloppen en blenden. Ook ligt het apparaat goed in de hand en kan je zonder moeite de snelheidsknoppen bedienen.

De messen van de Tristar staafmixer zijn gemaakt van roestvrijstaal waardoor het apparaat langer mee gaat. De afneembare plastic staaf en alle accessoires zijn geschikt voor de vaatwasser. Het schoonmaken van de staafmixer is dus net zo makkelijk als het gebruik ervan.

  • Hoog toerental voor optimaal resultaat
  • Ook geschikt voor het crushen van ijs
  • Met handige wandophanger
  • Verschillende opzetstukken voor verschillende ingrediënten
  • Stil, zuinig maar krachtig in gebruik
  • 10 jaar garantie
  • Niet alle onderdelen kunnen in de vaatwasser
  Bamix Swissline M200

  Voor professioneel gebruik is de Bamix Swissline M200 de beste keus. Alles aan deze staafmixer is zo ontworpen om hem geschikt te maken voor langdurig gebruik met professionele resultaten. 

  De extra lange staafmixervoet (13,5 cm)  is erg handig wanneer je aan het werk bent in grote en hoge pannen. Zelfs met grote porties kun je ieder hoekje in je pan bereiken, en krijg je een zeer gelijkmatig eindresultaat. Helaas is de staafmixervoet niet van de motor af te halen. Dit heeft voordelen en nadelen. Het belangrijkste voordeel is dat de motor van de staafmixer met dit ontwerp direct de messen aanstuurt, waardoor er meer kracht achter zit. Door de directe aandrijving en de 17.000 toeren per minuut kan de 200 watt motor zelfs ijs crushen. Het duidelijke nadeel is dat het onderhoud wat lastiger gaat.

  Bij een professionele staafmixer horen natuurlijk meerdere opzetstukken. Bij dit model van de Bamix Swissline M200 krijg je een aantal zeer compacte (zo ook makkelijk op te bergen) accessoires. Zowel twee verschillende mesjes komen bij je bestelling, als een klopper. Dit opzetstuk is bijvoorbeeld erg handig voor het maken van milkshakes of het kloppen van slagroom. Ook krijg je een handige wandhouder meegeleverd waar je de staafmixer makkelijk in kan opbergen.

   • Veel opzetstukken
   • Hoog vermogen (800 watt)
   • Traploze snelheidsfunctie
   • Hakmolens hebben geen titanium messen
   https://www.popula.nl/wp-content/uploads/2019/06/Philips-Avance-HR1673-90.jpg

   Elke keukenprins of prinses zou zich gelukkig voelen met deze luxe staafmixer van Philips. Zelfs zonder alle bijgeleverde accessoires bereik je met de krachtige motor nog professionele resultaten.

   De krachtige 800 watt motor verwerkt zelfs de stugste ingrediënten. Met behulp van de driehoekige kop van de staafmixer, waarmee alle hoeken van de pan of mengbeker bereikt kunnen worden, maak je vlot werk van alle lastige pureer-klusjes.

   Met de traploze snelheidsbesturing kun je ontzettend veel controle uitoefenen over de kracht waarmee je pureert. De innovatieve SpeedTouch knop is zo ontworpen dat hoe harder je knijpt, hoe sneller het mes ronddraait. Is het normale vermogen nog niet snel genoeg voor je? Zelfs voor jou heeft Philips iets bedacht: de turbofunctie. Met de turbofunctie draaien de mesjes op de hoogst mogelijke toeren rond. Zo ben je in een mum van tijd klaar met pureren. Ook is de staafmixervoet voorzien van anti-spat technologie. Hoe snel je dus ook iets pureert, van spetters zul je geen last hebben.

   De Philips Avance komt met een hoop handige opzetstukken. Allereerst wordt er een garde meegeleverd. Met de garde klop je snel je slagroom, ei of andere vloeibare ingrediënten op. Dit opzetstuk is vooral handig voor mensen die veel bakken, en wat sneller willen zijn met het opkloppen. Naast de garde worden ook twee hakmolens meegeleverd: een compacte hakmolen (300 ml) en een XL hakmolen (1000 ml). Met deze hakmolens snijd je snel moeilijk te snijden ingrediënten klein zoals kruiden, kaas of noten. Ook zijn de hakmolens door de grote messen ideaal voor als je van iets grovere resultaten houdt. Tot slot krijg je bij je staafmixer een handige mengbeker.

    • Goedkope prijs
    • Hoog wattage
    • Afneembare staafmixervoet
    • Geen opzetstukken meegeleverd
    • Slechts twee standen
    https://www.popula.nl/wp-content/uploads/2019/06/Russell-Hobbs-Horizon-Staafmixer.jpg

    Je hoeft geen bakken met geld uit te geven om goede resultaten te bereiken als het om staafmixers gaat. Met dit model van Russell Hobbs ben je voor een paar tientjes voorzien. Voor een basismodel wat precies doet wat je zoekt in een staafmixer, ben je bij de Horizon aan het goede adres 

    De kracht van 500 watt is niet slecht voor zo’n klein bedrag. Met dit wattage krijg je de meeste stugge ingrediënten binnen een handomdraai klein. Dankzij de verschillende standen heb je ook nog eens controle over de snelheid waarmee je pureert. Met het RVS design van de staafmixervoet heb je minder last van spetters. Na afloop is de voet makkelijk los te koppelen en te wassen in de vaatwasser.

    Tot slot wordt een mengbeker meegeleverd, waar de staafmixer precies goed in past. Door in deze mengbeker de gewenste ingrediënten te pureren, ben je altijd verzekerd van gelijkmatige resultaten.

    Al om al is de Russell Hobbs Horizon staafmixer de perfecte kandidaat als je op zoek bent naar een goedkope staafmixer die van degelijke kwaliteit.

     • Accessoires: hak, klop, pureer, blend en stamp
     • Sterk vermogen van 1000 watt
     • Meeste onderdelen vaatwasser bestendig
     • Veel accessoires nemen ook meer ruimte in
     Braun MultiQuick 9

     Op zoek naar een staafmixer waar je net wat meer mee kan? Dan is een staafmixer met accessoires het overwegen waard. Braun heeft met de MultiQuick 9 een zeer krachtige staafmixer van 1000 watt op de markt gezet inclusief handige accessoires die je tijdens het koken vaker gebruikt dan je denkt.

     Hakken, kloppen, pureren, blenden en stampen

     Met de Braun MultiQuick 9 ben je dankzij de vele accessoires in principe voorzien van een kleine keukenmachine.

     • Rasp en snijd stukjes en sliertjes met het foodprocessor opzetstuk
     • Blend ingrediënten in de blender kan
     • Stamp verse aardappelen met de pureestamper
     • Opkloppen (van b.v. slagroom) met de ballongarde
     • Hak noten klein en fijn in de hakmolen

     Over het ontwerp van de Braun Multiquick is ook goed nagedacht. Zo bleek het snoer van 1,2 meter in de meeste gevallen niet tekort te komen. De staafmixervoet heeft een lengte van 21 centimeter, waardoor de staafmixer ook in wat diepere pannen kan worden gebruikt: perfect voor soepen en sauzen.

     Het unieke van deze staafmixer is natuurlijk het uitgebreide assortiment aan opzetstukken die je meegeleverd krijgt. Naast de normale staafmixervoet kan de motor aangesloten worden op een ballongarde. Deze garde is erg handig om vloeibare ingrediënten mee te mixen. In combinatie met de handige mengbeker meet en mix je makkelijk al je vloeibare gerechten.

     Met de hakmolen hak je grovere en moeilijk te snijden ingrediënten zoals kaas, kruiden en noten. Door de grotere messen bereik je een grover resultaat, wat voor sommige gerechten voordelig kan zijn. Wanneer je niet het hele hakmolentje wil installeren, kan je ook gewoon gebruik maken van het losse hakmes. Je kan deze, net als de normale staafmixervoet, in de pan of mengbak gebruiken die op dat moment het beste uitkomt.

     Wanneer je klaar bent met het gebruiken van de staafmixer kan je de verschillende onderdelen gewoon in de vaatwasser zetten. Het handvat zelf kan je vervolgens ophangen aan de handige wandhouder.


      Reacties

      Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

      Geef een reactie:

      Bij Popula staan we altijd open voor vragen en feedback. Je hart luchten mag natuurlijk ook. Dit kan je doen door een reactie achter te laten of contact op te nemen via het contact formulier op onze contact pagina.