Beste snoeischaren voor in de tuin

De beste snoeischaar van 2023

Joost  •  Laatst bijgewerkt op 15 februari 2022

Een goede snoeischaar maakt het precisiewerk in de tuin een stuk eenvoudiger. Snoeischaren maken het onderhoud van je tuin ook sneller, zeker als je momenteel een botte snoeischaar gebruikt. Popula.nl heeft voor deze test naar een groot aantal modellen gekeken. De vier beste snoeischaren vergelijken we hieronder en belichten we per snoeischaar in een review. Eerst gaan we in op de punten waar je op moet letten als je een snoeischaar gaat kopen: de kwaliteit van de messen, gebruiksgemak en het resultaat na het snoeien.

Maar ook belangrijk: wat zijn de voordelen van een goede snoeischaar?

 • Snoeischaren kunnen snijden zonder de tak te beschadigen
 • Extra comfort: zachte handvatten voor langdurig knipwerk
 • Snoeischaren met accu: knippen zonder zelf veel kracht te zetten
Beste koop van 2024
Gardena Comfort is de beste koop snoeischaar
Beste koop snoeischaar

Gardena Comfort (Instelbaar)

 • Geschikt tot takken van 24mm
 • Handgrepen op maat instelbaar
 • Perfect voor veelgebruik
 • Goede prijs kwaliteitverhouding
 • Veiligheidssluiting snel bereikbaar met je duim

Afbeelding Product Voor wie? Waar te koop?
Gardena Comfort is de beste koop snoeischaar
Beste koop

Gardena Comfort (Instelbaar)

De beste snoeischaar voor tuiniersters die een degelijke en comfortabele snoeischaar met een instelbaar handvat, zodat je bij alle tak diktes de perfecte grip kan zetten.
De Felco No2 is de beste high-end snoeischaar
High-end

Felco 2 Snoeischaar

Voor mensen die een professionele snoeischaar zoeken. Niet enkel voor professionals, maar ook voor in jouw tuin. Geschikt voor dikkere takken en van goede makelij.
De Gardena Classic is de beste goedkope snoeischaar voor een kleiner budget
Budget

Gardena Classic

Voor mensen die een betaalbare snoeischaar zoeken maar op zoek zijn naar een schaar met scherpe messen en een comfortabel handvat.
Talen Tools - Snoeischaar

Talen Tools – Snoeischaar

Snel last van pijntjes tijdens het groene vingerwerk? Onze favoriete snoeischaar is de beste koop voor iedereen en comfort voorop stelt. Een goede snoeischaar voor mensen met gewrichtsklachten.

Waar moet je op letten bij het kopen van een snoeischaar?

Strakke rechte lijnen, dat is wat je kan verwachten bij een snoeischaar van kwaliteit. Het snoeien van kleine planten tot de wat dikkere takjes moet makkelijk gaan. Een gezonde tuin betekent dat takken en stengels die beschadigd, dood of ziek zijn, worden weggesneden.

Het bijhouden van jouw planten heeft als resultaat dat de planten beter kunnen groeien, je vervelende insecten voorkomt en dat ze er altijd goed en gezond bijstaan.

De snoeischaar is dan ook een van de belangrijkste tools als je tuinwerk wat serieuzer gaat nemen. Klein en multi-inzetbaar, het is dan belangrijk dat je niet zomaar een willekeurig model uitkiest. Alle snoeischaren uit onze vergelijking (boven in de tabel) zijn goedgekeurd en variëren in prijsklasse.

Type messen van snoeischaren

Twee termen komen vaker naar boven bij snoeischaren: bypass- en aambeeld snoeischaren.

Bypass (papegaaienbek) snoeischaren zijn het meest populair. Bypass snoeischaren geven een mooie, rechte snede. Dit is belangrijk voor een gezond herstel van de plant. Ze zijn voornamelijk bedoeld voor jonge, groene planten en dunnere takken. Afhankelijk van de kwaliteit van de messen kunnen ook de wat sterkere takken worden geknipt, zoals bij de Felco 2.

Aambeeld snoeischaren zijn beter geschikt voor het snijden van hard (dood) hout en kleinere takken. Ze worden vaak ingezet bij de wat grotere klussen waar dikke takken moeten worden gesnoeid.

Voor het bijhouden van je tuin raden wij bypass snoeischaren aan.

Bypass snoeischaren zijn standaard het meest populair en het best geschikt voor de meeste klussen in de tuin. Denk hierbij aan het bijhouden van planten, struiken en dunne takken tot circa 30 mm dik.

Comfort tijdens het snoeien

Zeker niet onbelangrijk is het comfort tijdens het snoeien. Het handvat van de snoeischaar moet niet te hard zijn. Een softgrip rondom het handvat zorgt ervoor dat het geen pijn doet wanneer je wat harder moet knijpen. Dit gebeurt vaak genoeg bij dikkere takken.

Stootrubber tussen de twee handvatten zorgt ervoor dat na het snoeien van een stevige tak de klap niet wordt opgevangen door je hand en pols. Als je wat langer in de tuin bezig bent, dan is de aanwezigheid van stootrubber een belangrijke factor.

Een veiligheidssluiting zorgt ervoor dat de snoeischaar eenvoudig en veilig is op te bergen. Niet alleen handig als je kinderen hebt, maar ook zeker een veiligheidsmaatregel voor jezelf. Snoeischaren zijn gemaakt om met gemak door dikkere takken te snijden, wees hier altijd van bewust. Al onze aanbevolen snoeischaren beschikken dan ook over een veiligheidsaansluiting.

Elektrische snoeischaren bieden extra gemak

Tegenwoordig zijn er ook elektrische modellen te koop. De Bosch EasyPrune is als beste elektrische snoeischaar uit de test gekomen. Snoeischaren met accu beschikken over knip-assistentie, zodat je niet zelf alle moeite hoeft te doen bij het snoeien van dikkere (maar ook dunne) takken.

Top 4 beste snoeischaren

Van goedkoop tot duurkoop: er is bijna te veel keuze als het aankomt op het kopen van een goede snoeischaar. Wij hebben de beste koop, professionele en budget snoeischaar uitgezocht. Zo kies jij een snoeischaar die niet te duur is en perfect bij jouw eisen aansluit.

 • Geschikt tot takken van 24mm
 • Handgrepen op maat instelbaar
 • Perfect voor veelgebruik
 • Goede prijs kwaliteitverhouding
 • Veiligheidssluiting snel bereikbaar met je duim
Beste koop
https://www.popula.nl/wp-content/uploads/2019/08/GARDENA-Comfort-Snoeischaar-2.jpg

Een snoeischaar die toch wat meer kan dan onze budget keus plus extra comfort tijdens het snoeien? De instelbare Gardena Comfort is niet zonder reden een van de best verkochte modellen, maar ook aanbevolen als onze beste koop snoeischaar.

Met een maximale diameter van 24mm zijn ook dikkere takken geen probleem. De bypass messen zorgen ervoor dat er een mooie en precieze snede wordt gemaakt in de tak. Qua messen krijg je dezelfde ervaring als de Gardena Classic, maar je kan wel grotere takken bijsnijden.

De Gardena Comfort heeft niet voor niks deze naam gekregen. De soft-grip van het zachte handvat zorgt voor een comfortabele greep. De ingebouwde shock absorption zorgt er op haar beurt weer voor dat ook na een harde knip je dit minder hard voelt in je handen en polsen. Deze is niet zo geavanceerd als die van de Felco 2.

Dankzij de instelbare handvaten heb je meer controle tijdens het snoeien. Ook ligt de Comfort op deze manier goed in je handen, of je nou grote of kleine handen hebt. De kleine grip is beter geschikt voor dunnere takken, waar de grote grip beter werkt op dikke takken.

Vaak bezig met het onderhouden van je tuin- of kamerplanten en op zoek naar een snoeischaar die het beste voor heeft met je planten? Dan is de instelbare Gardena Comfort de beste keuze.

  Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, zaterdag in huis via bol voor €17.99
  • Zeer scherpe messen
  • Geschikt tot takken van 25 mm dik
  • Perfect voor de grote tuinklussen
  • Lange levensduur bij goed onderhoud
  • Makkelijk te hanteren: niet te breed
  • Veiligheidssluiting snel bereikbaar met je duim
  • Hogere prijs, niet geschikt voor een enkel tuinklusje
  High-end
  https://www.popula.nl/wp-content/uploads/2019/08/Felco-Snoeischaar-No2-2.jpg

  Dit model is al jaren populair bij hoveniers en ook consumenten zien nu de waarde van een professionele snoeischaar in. De scherpe messen snijden zonder problemen door dikkere takken. Er is weinig kracht vereist bij het gebruik van de Felco 2 snoeischaar en de redelijke prijs maakt de keuze duidelijk. Je hoeft niet verder te kijken als je een snoeischaar zoekt waar je de komende decennia op kan vertrouwen.

  Comfortabel en gebruiksvriendelijk

  De Felco 2 is dan ook erg fijn in gebruik. De messen snijden zonder problemen door dikkere takken heen, ook met het bypass snijsysteem. Als je de op zoek bent naar de scherpste snoeischaar, dan is de keuze nu al gemaakt.

  Dankzij het stootrubber, dat tussen het handvat zit, worden je handen en polsen gespaard: geen pijnlijke klappen zodra je een dikke tak doormidden snijdt. Het handvat van de Felco 2 is ook niet te breed, waardoor je geen grote handen nodig hebt om de snoeischaar te gebruiken. Bij goedkopere modellen is dit vaak een probleem en Felco pakt dit goed aan.

  Het handvat voelt niet stijf aan en blijft niet haken tijdens het snijwerk. Hierdoor is de Felco 2 langer te gebruiken dan de goedkopere snoeischaren; je handen kunnen het simpelweg langer aan.

  Met de populariteit van de Felco is het ook geen probleem om onderdelen te vinden in Nederland. Tegenwoordig kan je zelfs online reservemessen aanschaffen voor de Felco 2.

  De reacties op de snoeischaar zeggen dan ook genoeg: meerdere hoveniers die na tientallen jaren terugkomen bij hetzelfde model. Hoewel de snoeischaar misschien wat duurder is dan andere modellen, moet je bewust zijn dat je voor de komende decennia een goede aankoop hebt gedaan.

   Uiterlijk 23 april in huis via bol voor €50
   • Niet duur, maar scherp & comfortabel
   • Perfect voor af-en-toe tuinwerk
   • Geschikt tot takken van 20 mm dik
   • Veiligheidssluiting
   • Niet geschikt voor dikkere takken
   • Geen stootrubber voor gewrichtsbescherming
   Budget
   https://www.popula.nl/wp-content/uploads/2019/08/Gardena-Classic-Snoeischaar-2.jpg

   Niet iedereen heeft de krachtigste snoeischaar nodig. Als je voor het wat kleinere tuinonderhoud een goede maar goedkope snoeischaar zoekt, dan is de Gardena Classic een goede koop. De Gardena voldoet aan de belangrijkste eisen van een degelijke snoeischaar. Voor een zeer gunstige prijs kan je direct aan de slag in de tuin.

   Geschikt om zowel kleine struiken, jonge bloemen en planten te snoeien. Dit klassieke model is niet geschikt voor het grotere werk. Voor dikke en stevige takken raden we het grotere broertje Gardena Comfort of de Felco 2 aan. Waar de Gardena voor bedoeld is, doet deze ook goed. Dunnere takken en bloemen kosten niet al te veel moeite om weg te halen.

   Zorgeloos aan de slag

   Dit model van Gardena heeft een reikwijdte van 20mm, waardoor ook iets stevigere takken gesnoeid kunnen worden. Met een gewicht van slechts 205 gram kan je zorgeloos aan de slag met de Classic zonder last van het gewicht te ervaren. Handgrepen die voorzien zijn met een soft-grip zorgen voor een comfortabele snoeisessie. Het enige wat wij missen op de Classic is stootrubber, waar de Comfort editie wel over beschikt.

   De messen van de Felco 2 zijn eigenlijk te scherp om aan een kind toe te vertrouwen. De Classic is niet gemaakt voor de heftigste tuinklussen en is hierdoor een goede keus voor een gezin met jonge kinderen. Uiteraard beschikt de Gardena Classic dan ook over een veiligheidssluiting.

    Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis via bol voor €13.9
    • Met 2 accu's
    • Met opbergkoffer
    • Snoeit tot 25mm dik
    • Snoeien kost veel minder moeite, kracht en energie
    • Gaat 3 tot 4 uur mee
    • Korte oplaadtijd
    • Met lege batterij niet te gebruiken
    Talen Tools – Snoeischaar

    Is het tijd voor een grotere klus? Is die rozenstruik dit jaar toch echt te stevig om handmatig bij te snoeien? Talen Tools introduceert de Talen Tools elektrische snoeischaar, een handige tuinschaar die werkt op een elektrische accu. Perfect voor het bijhouden van het grotere tuinwerk, zonder zelf te veel inspanning te leveren. De Talen Tools is ontworpen voor het bijhouden van rozen, struiken, heggen en dikkere takken.

    Het grootste voordeel van de Talen Tools is toch het feit dat het bijhouden van je tuin een gemak wordt. Waar dikke takken met handmatige modellen soms nog wel een uitdaging vormen, zorgt de accu voor een eenvoudige knip zonder tegenstand. Als je wat minder vingerkracht hebt en je wat makkelijker wilt tuinieren, dan is de Talen Tools het overwegen waard.

    Met een volledig opgeladen accu kan je tussen de 400 en 450 snedes maken. Deze elektrische snoeischaar is dan ook zeker voor langere sessies te gebruiken. Met de bijgeleverde oplader duurt het ruim 3 uur voordat de Talen Tools volledig is opgeladen, maar dit is in de meeste scenario’s geen ramp.

    Knip-assistentie maakt het knippen makkelijker. Je kan zelf de weerstand bepalen: easy, medium en strong. Enkel wanneer de Talen Tools weerstand voelt zal de knip-assistentie worden gebruikt. Zo heb je ook bij dunnere takken met minder weerstand nog steeds controle en gevoel bij het snoeien. Een elektrische snoeischaar is vaak wat duurder. Het feit dat je losse messen kan aanschaffen als vervanging is dan ook wel goed om te weten. Als de messen dan na veel gebruik toch te bot zijn geworden, hoef je geen hele nieuwe snoeischaar te kopen.

     Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis via bol voor €154.99

     Reacties

     Er zijn nog geen reacties op dit artikel.