Beste retinol serum en cremes

Retinol: 5x de beste retinoids van 2023

Merijn  •  Laatst bijgewerkt op 18 januari 2022

Vanuit de cosmetische wetenschappen zijn er een tal van producten op de markt die de veroudering van de huid positief beïnvloeden.  De eeuwige jeugd, dit is een droom van alle tijden. De Grieken filosofeerden hier volop over en bij historische stammen was het een weelderige wens. Vandaag de dag is het niet anders en is het een stiekem verlangen wat in iedere ziel te vinden is. Sinds deze droom bestaat, is de eindeloze zoektocht naar een wondermiddel bezig.

Retinol

Een middel wat wereldwijd geprezen wordt voor het positieve effect op het behouden van een jonge huid is retinol. Retinol is een van de meest toonaangevende producten voor het tegengaan van huidveroudering. Retinol, wat sinds de jaren 80 al een naam in de medische industrie is, is een vitamine uit de vitamine-A familie. Het wordt van nature vanuit voedsel gehaald.

Retinol zorgt ervoor dat de celvernieuwing sneller verloopt waardoor de huid jonger blijft. Daarnaast stimuleert het de productie van collageen en elastine. Deze twee stoffen zorgen voor een egale en elastischere huid. De huid ziet er stralender uit, rimpels verminderen en het aantal rode vlekjes, oftewel rosacea, neemt af. Retinol wordt door de huid opgenomen en geactiveerd door middel van een enzym.

Beste koop van 2024
Paula's Choice Clinical 1% Retinol Serum
Beste krachtige retinol serum met vitamine C

Paula’s Choice Clinical 1% Retinol Serum

 • Volle en stralende huid dankzij vitamine C
 • Tegen hyperpigmentatie
 • Vermindert oxidatie
 • Snelle opname door de huid
 • Enkel wetenschappelijk aangetoonde ingrediënten

Afbeelding Product Voor wie? Waar te koop?
Paula's Choice Clinical 1% Retinol Serum

Paula’s Choice Clinical 1% Retinol Serum

Paula's Choice Clinical 1% Retinol Serum is een effectief serum met 1% retinol. Deze krachtige retinol zorgt dankzij de toevoeging van vitamine C er ook voor dat je huid en vol, stralend en gezond uitziet.
Elizabeth Arden Retinol Ceramide Line Erasing Night Serum

Elizabeth Arden Retinol Ceramide Line Erasing Night Serum

De handige capsules van Elizabeth Arden zijn de ideale toevoeging voor een droge huid. Deze retinol beschikt namelijk over ceramide waarmee de huid vocht beter vasthoudt en er stralend uitziet.
Dr. Murad - Retinol Youth Renewal Night Cream

Dr. Murad – Retinol Youth Renewal Night Cream

Deze retinol nachtcrème heeft toevoeging van natuurlijke ingrediënten die de elasticiteit van de huid bevorderen. De bloemen- en algenextracten zorgen voor een enorme elastische boost.
The Ordinary trio set

The Ordinary trio set

De combinatie van deze drie complimenterende retinols zorgen voor een optimaal resultaat van je huid. Met deze combinatie ziet je huid er snel strak en vol uit.
The Ordinary Retinoid 2%

The Ordinary Retinoid 2%

Het 2% Retinoid Serum van The Ordinary is een zeer krachtig 2% retinol serum wat voor een enorme cel omslag zorgt. Met dit krachtige serum blijft je huid stralend en jong.

Verschillende soorten

Retinol is er in verschillende vormen. Hoewel ze allemaal grotendeels dezelfde eigenschappen hebben, zitten en toch kleine verschillen in hun werking. Retinol is onderdeel van de familie retinoïden.

Retinoïden zijn stoffen die zowel natuurlijk als synthetisch gewonnen worden en een stimulerend effect hebben op het verjongingsproces van de huid. Een ander retinoid is retin-A:  een stof waarbij er direct effect plaatsvindt zonder dat hiervoor enzymen nodig zijn. Retin-A is dan ook sterker en potenter wat voor sterkere resultaten zorgt maar ook risico’s met zich mee brengt. Retin-A retinoids worden enkel gebruikt op aanraden van een specialist.

Jouw ideale retinol

Retinol kan dus met zekerheid een wondermiddel genoemd worden. Toch is het niet voor iedereen even geschikt en brengt onjuist gebruik risico’s met zich mee. Daarom wil je retinol op de juiste manier gebruiken om op deze manier de huid van je dromen te krijgen.

Omdat geen huid hetzelfde is, heeft ook het gebruik van retinol op iedereen een ander effect. Hierbij is het belangrijk erop te letten dat jij het product gebruikt wat het beste is voor jouw huid. Jouw ideale retinol zorgt ervoor dat jij er stralend uitziet en je huid strak, egaal en vol is.

Belangrijke punten bij het kiezen van retinol

Dit zijn de belangrijkste punten om op te letten bij het vinden van de beste retinol voor jouw huidtype.

Huidtype

Ga voor jezelf na wat voor een soort huidtype, de belangrijkste eerste stap voordat je een retinol kan kiezen. Een gevoelige huid zal eerder reageren op retinol. Het is zelfs zo dat een verkeerde retinol tot huidkwalen leidt. Ook is de behoefte per huidtype verschillend. Heb je een oudere huid dan ben je meer opzoek naar een retinol die de elasticiteit verbetert. Bij een jongere huid is het meer van belang de oneffenheden te verminderen en de huid jong te houden.

Ga vooraf goed na wat jouw huidtype is en bespreek dit eventueel met een dermatoloog wanneer je van jezelf een gevoelige huid hebt.

Sterkte

Het percentage van de retinol bepaalt onder andere hoe krachtig het serum op de huid is. Retinols met een hoger percentage hebben een krachtiger effect op de huid. Bij een gevoelige huid kan een krachtige retinol tot uitslag, droogheid of rode plekken leiden.

Een te hoog percentage kan tot een overmatige cel omslag zorgen waardoor er teveel nieuwe huidcellen geproduceerd worden. De overmatige cellen hebben geen binding met de rest van de huid en dit kan leiden tot uiteenlopende huidkwalen. Daarnaast kan een overmatig gebruik tot droogheid, uitslag en rode vlekken leiden. Bij een te laag percentage kan het gewenste effect van retinol uitblijven.

Vitamine C

Soms wordt bij retinol vitamine C toegevoegd om de huid extra te stimuleren. Vitamine C zorgt voor een vollere en stralendere huid. Het gaat daarnaast hyperpigmentatie tegen en verder zorgt het voor een vermindering van oxidatie in de huid. Oxidatie is een van de belangrijkste factoren bij het verouderen van de huid.

Let er wel op dat bij gebruik van vitamine C de huid gevoeliger wordt voor verouderingsfactoren zoals zonlicht. Gebruik altijd zonnebrand bij het gebruik van vitamine C op je huid.

Ceramine

Een andere toevoeging in retinol is ceramide. Dit is een natuurlijk voorkomend vet wat ervoor zorgt dat vocht beter vastgehouden wordt door de huid. Dit zorgt er niet alleen voor dat de huid langer jong blijft maar ook dat de huid er voller en strakker uitziet.

Beste retinoids van 2021

Dit zijn de beste retinoids verkrijgbaar: 1. de beste retinol met vitamine C, 2. de beste retinol met ceramide, 3. de beste retinol nachtcrème, 4. de beste retinol complete verzorgingsset en 5. de beste retinol met hoog percentage.

 • Volle en stralende huid dankzij vitamine C
 • Tegen hyperpigmentatie
 • Vermindert oxidatie
 • Snelle opname door de huid
 • Enkel wetenschappelijk aangetoonde ingrediënten
 • Wat kleinere verpakking
 • Ongeschikt voor gevoelige huid
Paula’s Choice Clinical 1% Retinol Serum

Paula’s Choice Clinical 1% Retinol Serum is een effectief serum met 1% retinol. Deze krachtige retinol zorgt dankzij de toevoeging van vitamine C er ook voor dat je huid en vol, stralend en gezond uitziet.

Retinol serum

Paula’s Choice staat bekend om het gebruik van uitsluitend producten waarvan wetenschappelijk aangetoond is dat het effect heeft. Bij deze Clinical 1% Retinol Serum is dat niet anders. Dit krachtige 30 ml serum beschikt over een 1% Retinol. Dit hoge percentage zorgt voor een snel effect waarmee rode vlekjes en oneffenheden snel verdwijnen.

Het is een retinol die geschikt is voor gebruikers met een jonge huid. Het hoge percentage kan tot huidkwalen leiden bij een gevoelige huid.

Vitamine C toevoeging

Dit serum is erg effectief dankzij de combinatie van retinol en vitamine C. Vitamine C zorgt dat de natuurlijke verouderingsprocessen tegen gegaan worden, ideaal voor als jij je huid jong wilt houden. De toevoeging van vitamine C zorgt er daarnaast voor dat de huid er vol en stralend uit komt te zien. Ook heeft vitamine C heeft een stimulerende werking in de egalisatie van de huid.

De combinatie van de krachtige dosis retinol en de toevoeging van vitamine C zorgt dat je huid er in no-time jong en stralend uitziet en tegelijkertijd het verouderingsproces tegen gegaan wordt.

  • Voorgedoseerde capsules hermetisch afgesloten
  • Vochthoudend ceramide is ideaal voor droge huid
  • Voor een stralende en jong ogende huid
  • Capsules zorgen voor onnodig afval
  Elizabeth Arden Retinol Ceramide Line Erasing Night Serum

  De handige capsules van Elizabeth Arden zijn de ideale toevoeging voor een droge huid. Deze retinol beschikt namelijk over ceramide waarmee de huid vocht beter vasthoudt en er stralend uitziet.

  Ceramide toevoeging

  Deze retinol beschikt over de toevoeging van ceramide. Dit is een lipide, oftewel vet, wat van nature in de huid voorkomt. Het is hiermee dus geen lichaamsvreemde stof en wordt eenvoudig door de huid opgenomen. Het heeft vochthoudende eigenschappen en gaat tegelijkertijd het verouderingsproces tegen. Deze retinol is erg geschikt voor gebruikers met een droge huid vanwege de geweldige vochthoudende eigenschappen. Je huid komt er vol, stralend en gezond uit te zien.

  Handige capsules

  De retinol van Elizabeth Arden komt in handige capsules waarmee de ideale dosis al bepaald is. Daarnaast hoef jij je geen zorgen te maken dat de blootstelling aan lucht de werking van de retinol beïnvloed. De set van 60 capsules is eenvoudig in gebruik, hij beschikt namelijk over een handig tuitje wat je met een paar omwentelingen verwijdert. Vervolgens heb je de inhoud van de capsule klaar om te gebruiken. De capsules zijn efficiënt maar zijn niet heel milieubewust. De verpakking zorgt voor behoorlijk wat afval.

  De Elizabeth Arden Retinol Ceramide Line Erasing Night Serum is dankzij de toevoeging van ceramide de ideale retinol voor een droge huid.

   • Strakke en vollere huid
   • Tri-Active werking voor optimaal resultaat
   • Natuurlijke extracten voor toename elasticiteit
   • In de vorm van een handige nachtcrème
   • Hogere prijs
   Dr. Murad – Retinol Youth Renewal Night Cream

   Deze retinol nachtcrème heeft toevoeging van natuurlijke ingrediënten die de elasticiteit van de huid bevorderen. De bloemen- en algenextracten zorgen voor een enorme elastische boost.

   Nachtcrème met retinol

   De Retinol Youth Renewal Night Cream is een 50 ml nachtcrème, ontwikkelt door Dr. Murad. Deze nachtcrème, breng je voor het slapen gaan, aan op de huid en laat hem ‘s nachts zijn werk doen. Bij de Retinol Youth Renewal Night Cream is gebruik gemaakt van Tri-Active retinol. Dit is een combinatie van drie soorten retinol. De eerste is een snelwerkende retinol, deze wordt snel en direct geactiveerd.

   Vervolgens is er een langwerkende retinol aanwezig. Deze retinol wordt gereguleerd afgegeven gedurende een lange periode. De derde component is de retinol-booster. Deze optimaliseert de werking van de retinols. Deze krachtige combinatie geeft jouw huid weer de elasticiteit waarvan je droomde.

   Natuurlijke extracten

   De nachtcrème is ontwikkeld voor een oudere, minder elastische huid. Dit blijkt uit de toevoeging van natuurlijke ingrediënten met een elastische werking. Zo is er een Swertia Bloem Extract te vinden. Dit is een natuurlijke stof die de elastische werking van de huid verbetert. Daarnaast is er een Peptide Rijk Rode Algen Extract toegevoegd wat ook de elastische werking van de huid verbetert en wat de huid daarnaast ook nog kalmeert.

   De Tri-Active werking van de retinol en de natuurlijke stoffen voor een verbeterde elasticiteit maken het een optimale retinol nachtcrème voor een oudere huid.

    • Complimenterende producten
    • Speciaal eye serum voor vermoeide huid rondom de ogen
    • Tri-Active werking voor optimaal resultaat
    • In 1 keer alles wat je nodig hebt
    • Vooral geschikt voor de droge huid
    The Ordinary trio set

    De combinatie van deze drie complimenterende retinoids zorgen voor een optimaal resultaat van je huid. Met deze combinatie ziet je huid er snel strak en vol uit.

    Complimenterende set van 3 producten

    De retinol set van The Ordinary bestaat uit drie verschillende producten. De eerste is een serum die de elasticiteit van de huid verbetert. De tweede is een serum speciaal voor de huid rondom de ogen. Vooral als de huid rondom de ogen vermoeid is, zal dit serum daar wonderen verrichten. Lijntjes en rimpels verdwijnen namelijk snel.

    Tot slot zorgt de nachtcrème voor een afsluitende dekking waarmee de retinol goed door de huid opgenomen wordt. Daarnaast verbetert de crème de elasticiteit en stevigheid van de huid.

    Tri-Active werking

    Ook deze set van The Ordinary beschikt over een Tri-Active werking waarbij de set bestaat uit een snelwerkende en een slow release retinol. Dit zorgt voor een optimaal resultaat waarbij de huid zowel direct als geleidelijk gestimuleerd wordt. De retinol booster optimaliseert de werking van de retinols.

    Het eerste serum heeft een inhoud van 30ml, de eye serum een inhoud van 15 ml en de nachtcrème een inhoud van 30 ml. Dit is in praktijk niet echt veel al gebruik je door de afwisseling van deze drie producten relatief weinig per keer.

    Dit is de ideale set voor als jij op zoek bent naar een complete set voor een oudere huid. Het bijgeleverde eye serum zorgt voor een strakkere huid rondom je ogen.

     • Zeer krachtig
     • Serum met 2% retinol
     • Snelle werking met resultaat
     • Ongeschikt voor de gevoelige huid
     The Ordinary Retinoid 2%

     Het 2% Retinoid Serum van The Ordinary is een 2% retinol serum wat voor een enorme cel omslag zorgt. Met dit krachtige serum blijft je huid stralend en jong.

     Krachtig met 2% retinol

     Het 2% Retinoid Serum is een van de meest krachtige retinoids verkrijgbaar. De 2% retinol is hierdoor erg geschikt voor gebruikers met een resistente, jonge huid die opzoek zijn naar een retinol die krachtig is. Deze retinol zorgt dankzij zijn hoge percentage voor een enorme cel omslag in de huid waardoor de huid snel egaal, jong en strak oogt. Houd er wel rekening mee dat deze retinol niet geschikt is voor gevoelige huidtypen.

     Stevige, egale huid

     Deze retinol van The Ordinary dien je aan te brengen voor het slapen gaan. ‘s Nachts doet het serum zijn werk en stimuleert het de vernieuwing van de cellen. Rimpels verdwijnen hierdoor en dit verbetert de stevigheid en egaliteit van de huid. Het resultaat is een prachtige huid die straalt en er jong uitziet.

     Ondanks het kleine formaat van 30 ml doet deze krachtige retinol van The Ordinary zijn werk. Deze effectieve retinol is geschikt voor de jonge en resistente huid.


      Reacties

      Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

      Geef een reactie:

      Bij Popula staan we altijd open voor vragen en feedback. Je hart luchten mag natuurlijk ook. Dit kan je doen door een reactie achter te laten of contact op te nemen via het contact formulier op onze contact pagina.