Beste makeup spons en beauty blender

Beautyblender: de beste make-up spons en beauty blenders

testschrijver  •  Laatst bijgewerkt op 29 augustus 2022

Een beautyblender is een sponsje, vaak in de vorm van een druppel, die wordt gebruikt voor het aanbrengen van make-up. Het wordt veel gebruikt door professionele visagisten maar ook onder make-up liefhebbers.

De beautyblender is een bijna onmisbare make-up accessoire. Met behulp van de blender kun je make-up gelijkmatig op je gezicht aanbrengen. Hierdoor ziet je make-up look er natuurlijker uit. Je kunt de beautyblender voor allerlei soorten make-up gebruiken, van poeder tot vloeibaar.

De beautyblender is dus zeker niet alleen voor professionals. Iedereen kan een beautyblender kopen en deze gebruiken. Wanneer je veel make-up gebruikt of houdt van experimenteren is het aan te raden om er eentje aan te schaffen. Een beautyblender hoeft helemaal niet duur te zijn!

Beste koop van 2024
J.I.P Beauty spons blender
Beste koop beauty blender

J.I.P Beauty spons blender

 • Geschikt voor het aanbrengen van primer, foundation, bb creme, poeder en blush
 • Smaller bovenkant is voor moeilijkere plekjes
 • Makkelijk schoon te maken
 • Goedkoop in aanschaf
 • Latex vrij

Afbeelding Product Voor wie? Waar te koop?
J.I.P Beauty spons blender

J.I.P Beauty spons blender

Voor wie de beste beautyblender zoekt
Real techniques miracle complexion

Real techniques miracle complexion

Voor wie een beautyblender zoekt voor verschillende toepassingen
FAIR Studios beauty blender

FAIR Studios beauty blender

Voor wie een duurzame en vegan beauty blender zoekt
Trendo silicone make-up spons

Trendo silicone make-up spons

Voor wie een aparte beauty blender zoekt

Hoe gebruik je een make-up sponsje?

Wanneer je de beautyblender wilt gaan gebruiken om je make-up aan te brengen zorg je er eerst voor dat je gezicht goed schoon is. Zo kan je huid het beste de make-up aan en ziet het er beter uit. In het kort, zo gebruik je jouw make-up sponsje.

Wanneer je de beautyblender voor gezichtsmake-up wilt gebruiken maak je de make-up spons eerst nat en knijp je deze uit. Op deze manier is de blender zowel zachter als iets groter. Vervolgens doe je niet de make-up meteen op je gezicht maar eerst op je handpalm. Je dipt de beautyblender als het ware in de poeder of vloeistof en daarna pas op je gezicht. Dip de beautyblender zachtjes op je huid voor het beste effect.

Je kunt de beautyblender ook voor andere make-up, zoals lippenstift,  gebruiken en zelfs voor haarverf. Eigenlijk gelden dezelfde stappen voor wanneer je de beautyblender voor lippenstift wilt gebruiken. Maak de spons eerst nat en knijp deze vervolgens uit. Smeer een beetje lippenstift op je handpalm en dip vervolgens met de blender erin. Je kunt op deze manier veel verschillende kleuren op een goede manier mengen.

Je kunt de beautyblender dus ook voor het aanbrengen van haarverf gebruiken. Sommige kappers gebruiken de blender vooral voor het verven van de wortels. Hierbij doe je geen haarverf op je handpalm maar gewoon in een speciaal bakje voor haarverf.

Welke beautyblender past bij mij?

Als je al op zoek bent geweest naar beautyblenders heb je vast gezien dat er verschillende kleuren verkrijgbaar zijn. Je kunt natuurlijk gewoon kiezen welke kleur je het leukste vindt. Maar de verschillende kleuren hebben verschillende doeleinden.

Zo is de roze beautyblender de originele kleur. Deze zie je ook het meest voorbij komen. Deze beautyblender is vooral geschikt voor primers, concealers en foundation. Daarnaast kun je deze blender ook gebruiken voor verschillende poeders.

De zwarte beautyblender vooral geschikt voor het aanbrengen van donkerdere tonen en dikkere texturen. Bijvoorbeeld foundation voor donkerdere huidskleuren en lippenstift. De zwarte blender is vaak ook groter dan de anderen beautyblenders, dit maakt de blender ook geschikt voor make-up over het hele lichaam. Wanneer je deze beautyblender gebruikt zal het een airbrush look geven.

En de beige beautyblender is vooral geschikt voor het aanbrengen van foundation in lichte huidskleuren en voor het aanbrengen van concealer.

Overigens kun je elke beautyblender kleur gebruiken voor wat je wilt. De reden dat de donkere blender meer geschikt is voor donkerdere huidskleuren is alleen omdat deze foundation donkerder is en daardoor meer zal vlekken op een roze of beige beautyblender.

Hoe maak je de beautyblender schoon?

Je wilt natuurlijk dat je beautyblender zo schoon mogelijk is. Op deze manier gaat de blender het langste mee en krijg je het mooiste effect. Ook zorgt dit ervoor dat er zo geen bacteriën in en op gaan zitten die slecht zijn voor je huid.

Allereerst is het belangrijk dat je de beautyblender spoelt met veel warm water. Hiermee spoel je vaak al de oppervlakkige viezigheid weg. Vervolgens heb je schoonmaakmiddel voor sponzen of voor cosmetische producten nodig. Maak een sopje met de beautyblender en het schoonmaakmiddel. Daarna wrijf je met je vingertoppen over de make-up spons. Er zal veel vies sop uitkomen maar dat is natuurlijk wat we willen.

Wanneer er geen vies sop meer uitkomt kun je de beautyblender weer onder warm water spoelen. Zo verwijder je alle schoonmaakmiddelen. Wanneer je de blender een paar keer met warm water hebt gespoeld is het belangrijk dat je deze goed uitknijpt. Daarna moet de blender goed drogen. Dit duurt zeker wel 24-48 uur. Daarna kun je de beautyblender weer gebruiken. Probeer je blenders één keer per maand schoon te maken zodat ze lang meegaan en een mooi effect blijven geven.

Waar let je op bij de aanschaf van een beautyblender?

De beautyblender is geschikt voor elke huidtype maar toch zijn er onderling nog wat verschillen. Sommige merken gebruiken bijvoorbeeld andere materialen en hebben daardoor een ander effect. De originele beautyblender is altijd een goede keuze, maar wel duurder. Maar waar moet je nou precies op letten bij de aanschaf van een beautyblender?

Huidtype

De meeste beautyblenders zijn geschikt voor alle huidtypes. Blenders zijn gemaakt van spons en bovendien erg zacht, vandaar ook de naam make-up spons. Toch is het handig om van te voren te kijken of er beautyblenders die speciaal zijn ontwikkelt voor bijvoorbeeld de gevoelige huid. Deze zijn wellicht van een lichte spons gemaakt en bevatten bovendien weinig toegevoegde stoffen.

Ingrediënten

Over allergenen hoef je je weinig zorgen te maken. Bijna alle beautyblenders zijn gemaakt zonder latex. De meeste beautyblenders zijn gemaakt van spons maar je hebt ook soorten gemaakt van siliconen. Natuurlijk is het altijd verstandig om te kijken wat voor ingrediënten er in producten zitten zodat je zeker weet dat je het juiste voor je huid gebruikt.

 • Geschikt voor het aanbrengen van primer, foundation, bb creme, poeder en blush
 • Smaller bovenkant is voor moeilijkere plekjes
 • Makkelijk schoon te maken
 • Goedkoop in aanschaf
 • Latex vrij
 • Gaan minder lang mee
J.I.P Beauty spons blender

Deze beauty blenders van J.I.P zijn een handige tool waarmee het aanbrengen van make-up nog een stuk makkelijker wordt. Bovendien zijn de sponsjes goedkoop in aanschaf. Met deze beauty blender kun je verschillende soorten make-up gemakkelijk aanbrengen. Zo is de spons geschikt voor het aanbrengen van primer, BB-creme, foundation, poeders en blush.

De bovenkant van de beautyblender is smaller waardoor je een punt krijgt. Hiermee kun je make up aanbrengen op plekken waar je anders lastiger bijkomt, bijvoorbeeld de neus en de ogen. Je kunt de bredere kant gebruiken voor plekken waar je makkelijker bijkomt zoals de wangen, hals, voorhoofd etc.

De beauty blender van J.I.P is gemaakt van spons en bevat geen latex of andere stoffen. Je kunt de spons meerdere keren gebruiken. Het is wel belangrijk dat je na elk gebruik het product goed uitspoelt en schoonmaakt. Laat de beauty blender daarna op kamertemperatuur drogen.

Conclusie

De beauty blender sponzen van J.I.P zijn goedkoop in aanschaf en dus ideaal wanneer je wat minder te besteden hebt. Een nadeel hiervan is dat de sponzen wat minder lang meegaan en het belangrijk is dat je ze goed schoonhoudt. De spons bevat geen latex. Om make-up aan te brengen rondom de neus en ogen is de punt smaller gemaakt, zo kom je er goed bij.

  • Veelzijdig, voor meerdere gebruiken
  • Vochtige spons = gloed/shine
  • Droge spons = volledige dekking
  • Ideaal voor vloeibare foundation
  • Gaat lang mee
  • Vlekken zijn moeilijk te verwijderen
  • Zuigt make-up op
  Real techniques miracle complexion

  De veelzijdige beauty blender van Real techniques heeft naast een bolle kant, een punt ook platte kant. Al deze zijdes kun je voor verschillende doeleinden gebruiken. De bolle kant is bedoeld voor het aanbrengen van make-up op de grotere oppervlakken in je gezicht. De punt van de beauty blender gebruik je voor het aanbrengen van make-up rond de ogen en neus. Dit zijn de plekken waar je minder goed bij kunt en misschien wat extra wilt aanbrengen. De platte zijde kun je gebruiken voor het contouren van je gehele gezicht.

  Wanneer je de spons nat gebruikt zuigt deze minder make-up op en krijg je een mooie gloed of shine op je gezicht. Toch is deze ook droog te gebruiken. Je krijgt dan een meer dekkende finish.

  De spons heeft een mooie oranje kleur waardoor make-up vlekken wat minder opvallen. Verder is de beauty blender gemaakt van spons en bevat deze geen latex. De beauty blender van Real Techniques komt in een mooie verpakking met duidelijke handleiding en tips.

  Conclusie

  De beautyblender van Real techniques is een veelzijdig make-up sponsje. Je kunt op de meeste ideale manier make-up aanbrengen op je gehele gezicht. De verschillende kanten van de beauty blender hebben allemaal hun eigen functie. Verder is de beautyblender latexvrij en komt deze in een mooie verpakking.

   Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, donderdag in huis via bol voor €12
   • Gemaakt van speciaal Aero-Memory Foam
   • Extra zacht voor de huid
   • Latex vrij
   • Vegan
   • Perfect gevormde punt
   • Deel van de winst gaat naar een goed doel
   • Redelijk prijzig
   FAIR Studios beauty blender

   De beautyblender van FAIR studios is 100% en duurzaam. Dit maakt het een goed product voor mensen die duurzaamheid belangrijk vinden. Ook is de beautyblender latex vrij.

   Verder is de spons gemaakt van speciaal aero-memory foam. Hierdoor past de blender zich makkelijk aan aan je huidstructuur. Vanaf het eerste gebruik zal de beautyblender soepel en zacht aanvoelen. Ook wordt hierdoor de vorm goed behouden, ook wanneer je de blender regelmatig schoonmaakt.

   Het schoonmaken van de beautyblender gaat overigens erg gemakkelijk. Je hoeft alleen wat warm water en zeep te gebruiken. Aangeraden wordt om zeep te gebruiken die geschikt is voor cosmetische producten

   De punt van de beautyblender is zo gevormd dat je overal gemakkelijk bij kunt met de spons, zelfs op de moeilijk bereikbare plekken zoals naast je neus en je ooghoeken. Dit maakt het ook makkelijker om lippenstift op te doen met behulp van de FAIR Studios beautyblender.

   Conclusie

   De beautyblender van FAIR Studios is vegan, latexvrij en gemaakt van aero-memory foam. Hierdoor voelt de spons vanaf het eerste gebruik zacht aan op de huid. Bovendien doneert FAIR Studios elk jaar een deel van hun winst aan het goede doel. Dit goede doel plant bomen in Nederland en het buitenland.

    Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis via bol voor €12.99
    • Verdeeld make-up gelijkmatig
    • Non-absorberend
    • Makkelijk te reinigen
    • Gemaakt van siliconen aan de binnenkant en thermoplastische polyurethaan aan de buitenkant
    • Bestand tegen oliën en vetten
    • Gemakkelijk te gebruiken
    • Niet iedere huid kan tegen siliconen
    Trendo silicone make-up spons

    De siliconen beauty blender van Trendo is iets anders dan de gebruikelijke beautyblenders. Deze is namelijk niet gemaakt van spons maar van siliconen aan de binnenkant. De buitenkant is van thermoplastisch polyurethaan. Een voordeel van dit materiaal is dat het erg elastisch en transparant is. Plus, het materiaal is bestand tegen olie, vet en slijtage.

    Deze beauty blender is niet absorberend; make-up hecht zich hierdoor niet aan de spons. Hierdoor gaat er geen vloeistof, poeder en dergelijke verloren. Ook blijft de beautyblender hierdoor vrij van bacteriën. Verder verdeelt de siliconen beautyblender hierdoor de make-up goed over je gezicht.

    Daarnaast is het make-up sponsje makkelijk te reinigen. Dit komt doordat make-up zich niet hecht aan de siliconen spons en door het niet poreuze oppervlak. Het siliconen sponsje van Trendo kan in elke make-uptas worden meegenomen. De makeup spons heeft een afmeting van 6x4x0,8 cm.

    Conclusie

    De siliconen make-up blender van Trendo heeft als eigenschappen dat het erg elastisch en transparant is. Verder is de blender bestand tegen olie, slijtage en vet. Make-up gaat niet in het materiaal zitten zoals bij de bekende sponsjes. Hierdoor gaat de makeup blender lang mee en is het makkelijk schoon te maken.

     Veelgestelde vragen

     Wat is een beauty blender?

     Beautyblenders of make-up sponsjes zijn zijn een schoonheids gadget die worden gebruikt voor het mixen en aanbrengen van make-up producten, met name foundation, blusher en concealer.

     Wat is het verschil tussen een beauty blender en make-up kwast?

     Zeker als je een droge huid hebt, is een beautyblender een goede keuze. De borstels van een kwast kunnen de huid namelijk irriteren en een schilferig uiterlijk opleveren. Het gladde en zachte oppervlak van een beautyblender is veel vriendelijker voor de huid, en helpt je met het aanbrengen van je make-up, zonder enige irritatie.

     Hoe maak je een beauty blender schoon?

     Dep een kleine scheut afwaszeep op de beauty blender spons en masseer dit 60 seconden in. Goed knijpen met de vingers en laat hierna een paar minuten weken in het sopje. Goed uitknijpen en spoel de beauty blender hierna grondig af tot er geen zeep meer uitkomt. Maak de blender voorzichtig droog met een schone handdoek en laat deze hierna goed drogen op de handdoek.


     Reacties

     Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

     Geef een reactie:

     Bij Popula staan we altijd open voor vragen en feedback. Je hart luchten mag natuurlijk ook. Dit kan je doen door een reactie achter te laten of contact op te nemen via het contact formulier op onze contact pagina.