De beste powerline adapter van TP-Link en Devolo

Powerline adapter: de beste powerline adapters van 2023

Merijn  •  Laatst bijgewerkt op 8 augustus 2022

Nu werken op afstand meer dan ooit voorkomt, is een powerline adapter een belangrijke aankoop geworden. Als thuis de wifi niet goed te bereiken is op je werkple of als je simpelweg een betere dekking in huis wil – een powerline adapter is een van de makkelijkste oplossingen.

Ze zijn vooral handig als je een wifi netwerk hebt die niet overal in huis te bereiken is. De beste powerline adapters sommen we op in deze koopgids, zo maak jij geen miskoop en heb je straks betrouwbaar internet – draadloos of in combinatie met ethernetkabels.

Een powerline adapter zorgt er dus voor dat elk device in huis of op kantoor toegang heeft tot het internet. Daarnaast zijn er modellen met een ethernetpoort – heel handig als je geen lange netwerkkabels wilt gaan leggen.

Beste koop van 2024
TP-Link TL-WPA4220T KIT WiFi
De beste koop powerline adapter voor de meeste huishoudens

TP-Link TL-WPA4220T KIT WiFi

 • Perfect voor de meeste huishoudens
 • Geleverd met 3 adapters
 • Wifi tot 300 Mbps
 • Adapters beschikken over 2 fast ethernet poorten

Afbeelding Product Voor wie? Waar te koop?
TP-Link TL-WPA4220T KIT WiFi

TP-Link TL-WPA4220T KIT WiFi

Gekozen als de beste koop - geleverd met 3 adapters, beschikt over Wifi en 2 ethernetpoorten.
TP-Link TL-PA4010P
Budget

TP-Link TL-PA4010P

De beste koop als je een goedkope powerline adapter zoekt met ethernetpoorten & geintegreerde stopcontacten.
TP-Link TL-WPA8630P Wifi

TP-Link TL-WPA8630P Wifi

Perfect voor zowel thuisgebruik als op werk met wifi en ethernet. Een handige set van 2 of 3 adapters. Drie Gigabit-poorten per adapter en wifi snelheden tot ruim 850 Mbps.
Devolo Magic 2 WiFi next Multiroom Kit

Devolo Magic 2 WiFi next Multiroom Kit

Een betrouwbare set van 3 powerline adapters met een hoge snelheid, zowel via dual-band als de Gigabit ethernetpoorten (1300 Mbps).

Wat is een powerline adapter?

Een powerline adapter is een apparaat waarmee je zonder het aanleggen van kabels in het hele huis van internet kan genieten. Een powerline adapter werkt via het elektriciteitsnetwerk om zo de signalen door te geven.

Powerline adapters worden altijd in een setje van minimaal twee stuks geleverd. Een van de adapters plaats je naast de router zodat deze het signaal kan ontvangen en kan doorsturen naar het elektriciteitsnetwerk. De andere powerline adapter kan je in alle kamers van het huis op het stopcontact aansluiten. Perfect voor kamers waar de wifi ontvangst slecht is, zonder dat je moet gaan rommelen met ethernet kabels.

Hoe kies je de juiste powerline adapter?

Bij het kopen van een powerline adapter zijn een heel wat mogelijkheden. Wat zijn de minimale eisen voor een goede powerline adapter?

Powerline adapters ondersteunen gigabit en fast ethernet via wifi of netwerkkabels

Fast ethernet of Gigabit ethernet

Gebruik je de powerline adapter in combinatie met een ethernetkabel en wil je de maximale snelheid behalen die je provider aanbiedt? Met een Gigabit ethernetpoort haal je het maximale uit je powerline adapter, tot maar liefst 1000Mbps.

Zeker als je veel fast-paced online games speelt, dan is een ethernetpoort met Gigabit verbinding aan te raden. Wifi zal altijd een hogere input lag hebben dan bekabeld internet. Daarnaast is een Gigabit aansluiting vooral interessant als je snelheden van minimaal 500+ Mbps aantikt.

Powerline adapter met een geintegreerd stopcontact en ethernet poorten

Powerline met geïntegreerd stopcontact

De meeste powerline adapters beschikken over een ingebouwd stopcontact. Erg handig, want anders neemt de adapter direct een plekje van je stopcontact over. Aangezien een powerline adapter niet goed functioneert in een stekker, is de geïntegreerde stopcontact in onze ogen een must have als dit betekent dat je weinig beschikbare stopcontacten overhoud.

Hoewel de meeste powerline adapters over een stopcontact beschikken, zijn er ook modellen die dit niet aanbieden. Vaak wat goedkoper, want het is een kostenpost minder. Er zijn dan ook enkele zeer goede powerline adapters zonder stopcontact. Zo is de TP-Link TL-WPA4220TKIT niet voor niks een van de bestverkochte modellen.

Een goed setje van 3 adapters met wifi tot 300 Mbps, ethernetpoorten en een geintegreerde switch. Het enige nadeel is de single-band 2.4Ghz frequentie.

Als je een goede, betrouwbare powerline adapter zoekt met een geïntegreerd stopcontacten dan is de XX onze aanrader.

Geintegreerde netwerk switch powerline

Adapters met een geïntegreerde switch voor meerder kabels

Wat is een geïntegreerde switch bij powerline adapters? Powerline adapters die beschikken over een geïntegreerde switch hebben twee of drie ethernetpoorten. Deze kan je gebruiken om verschillende devices met een ethernet kabel te verbinden – ideaal voor een thuiswerkplek of op kantoor.

Let bij aanschaf goed op de maximale snelheid – fast ethernet en gigabit ethernet verschillen flink in snelheid. Als je geen ethernetpoorten nodig heb, raadt ik aan om te kiezen voor een model zonder deze poorten. Vaak zijn deze powerline adapters met enkel wifi flink wat goedkoper.

Powerline adapters met wifi

Deze powerline adapters ondersteunen enkel wifi en beschikken niet over een ethernetpoort. Beschikbaar in veel varianten, zowel goedkope basis modellen als de duurdere en snellere high-end powerline adapters. De meeste huishoudens hebben baat bij een dual-band adapter – deze werkt op zowel de 2,4 en 5 Ghz band. Met een dual-band router kan je er van uitgaan dat jouw apparaten de wifi van de powerline adapter kunnen gebruiken en op beiden bandbreedtes werkt.

Single-band powerlines beschikken enkel over de 2,4 of 5 Ghz band.

Dual-band Powerline Adapter Devolo Wifi

Single-band of (simultaneous) dual-band

Powerline adapters met wifi werken op 2 of 3 verschillende frequenties. Deze frequenties hebben ieder hun eigenschappen. Zo is de 2,4 GHz frequentieband weliswaar langzamer, maar biedt deze betere dekking in je huis. De 5 GHz band is sneller, maar de dekking hiervan is minder groot. Met een dual-band router beschik je over alle twee deze banden, ideaal als je veel devices thuis hebt.

Beste powerline adapters

 • Perfect voor de meeste huishoudens
 • Geleverd met 3 adapters
 • Wifi tot 300 Mbps
 • Adapters beschikken over 2 fast ethernet poorten
 • Geen geintegreerd stopcontact
 • Single-band 2,4 Ghz
TP-Link TL-WPA4220T KIT WiFi

De goedgeprijsde TP-Link WPA4220 Wifi Kit is een ideale keuze als je simpel en snel beter internet wilt ontvangen thuis (of op kantoor).

De setup van de WPA4220 Wifi is erg eenvoudig. Binnen een minuut kan je de powerline adapter verbinden met je router en je kan direct an de slag. Sluit de powerline adapter aan in je werkkamer, slaapkamer of woonkamer.

Ook het aansluiten van een ethernetkabel is geen probleem – de adapters beschikken beiden over 2 fast ethernetpoorten. Met een snelheid van maximaal 100 Mbps is dit voor veel mensen meer dan genoeg. Wil je echter high-latency games spelen, dan is een stabielere powerline adapter die over dual-band beschikt een betere keuze.

Het gemis van dual-band is voor veel mensen niet een groot probleem. Als je huishouden vol met smartphones, laptops en smart devices staat, dan is dual-band zeker een aanrader.

Met een wifi snelheid van maximaal 300 Mbps zijn de meeste huishoudens tevreden. Beschik je echter over glasvezel waar je gigasnel internet mee ontvangt, dan is een meer high-end powerline adapter meer geschikt.

Op zoek naar een powerline adapter die het eenvoudig maakt om thuis overal goed wifi te ontvangen? Gewoon Netflix in Full-HD of 4K streamen, YouTube en browsen zonder lange laadtijden? Dan is deze set met 3 adapters een goede keuze die je geen rib uit je lijf kost.

  • Goedkoop van prima kwaliteit
  • Geïntegreerd stopcontact
  • Plug & play installatie
  • Kleine en compacte vormgeving
  • Automatische standby stand
  • Niet geschikt voor een wifi hotspot
  • Niet de snelste met maximaal 100 Mbps
  Budget
  TP-Link TL-PA4010P

  Het aanleggen van een ethernetkabel kan een vervelende en vermoeiende klus zijn. De goedkope TP-Link TL-PA4010P KIT is een setje van twee powerline adapters: een voor naast de router, de ander in het stopcontact bij je werkplek. Gekozen als de beste goedkope powerline adapters zonder wifi en enkel gericht op het aanbieden van ethernetpoorten.

  Met een snelheid tot 100 Mbps is biedt de set niet de hoogste snelheden aan en mist deze wifi, maar de prijs, gebruiksgemak en eenvoud maken het onze favoriet als je zonder gedoe een ethernetpoort wil aanleggen – en je stopcontact behouden.

  Tot 100 Mbps en geen wifi

  Dit setje powerline adapters is goed geprijsd, maar je levert met de 100 Mbps ook wat snelheid in. Voor veel huishoudens is de 100 Mbps echter nog meer dan genoeg. Netflix, YouTube en algemeen internetgebruik is geen enkel probleem tot deze snelheden. Download je veel grote bestanden, dan is het interessant om te kijken naar een powerline adapter met een Gigabit ethernetpoort.

  Een pluspunt is de standby modus. De powerline adapter gaat automatisch over naar een energiebesparende modus wanneer deze niet wordt gebruikt, waardoor deze 85% minder energie gebruikt.

  Ook het installeren van de adapters is echt plug & play: Je drukt de verbindknop in en binnen enkele minuten zullen de twee adapters met elkaar verbinden. Ethernetkabel erin, en je kan aan de slag.

  Ethernetpoort zonder gedoe

  We raden deze set powerline adapters zeker aan als goedkope ethernetpoort oplossing. Is de wifi al goed genoeg en ben je enkel op zoek naar een makkelijke oplossing voor het aanleggen van een ethernetkabel? De TP-Link is goed geprijsd en de gebruikers ervaringen online spreken dan ook veelal positief en dat begrijpen we goed. Geen poespas en simpelweg een product dat een probleem goed oplost.

   • Hoge snelheid via wifi en kabel
   • Setje van drie + uitbreidingsmogelijkheden
   • Met geintegreerd stopcontact
   • Dual-band frequentie tot 1200 Mbps
   TP-Link TL-WPA8630P Wifi

   Gekozen als de beste powerline adapter voor streamen en gamen. Gigabit internet voor snelheden tot 1000 Mbps via de kabel en tot 1300 Mbps verdeeld over de dual-band frequenties: de TP-Link TL-WPA8630P ondersteunt zowel 2.4 en 5Ghz. Ook de installatie is eenvoudig en is het mogelijk om extra adapters aan te schaffen om je powerline netwerk uit te breiden. Verkrijgbaar in een set van 2 of 3 adapters, maar uiteraard ook los te koop.

   Adapter met wifi en Gigabit ethernet

   Dankzij de drie ethernetpoorten per adapter kan je flink wat apparaten via een internetkabel aansluiten. Alle drie de adapters beschikken dan ook over de snelle Gigabit ethernetpoorten, waardoor je een bekabelde snelheid tot maximaal 1300 Mbps kan aantikken.

   De TP-LINK TL-WPA8630P set biedt ondersteuning voor alle draadloze netwerkstandaarden tot 802.11ac. De TP-Link beschikt over een dual-band frequentie die een maximale bandbreedte van 1200 Mbps belooft.  Gebruik je de dual-band frequentie? In de vorm van 867Mbps op de 5GHz-band en 300Mbps op de 2,4GHz-band ontvang je de wifi. Hierdoor kan je veel apparaten tegelijkertijd met de wifi verbinden, zonder dit te merken in de internetsnelheid. Ook is het voor de meeste huishoudens meer dan genoeg snelheid en is deze set ook direct futureproof voor glasvezel.

   Installatie is een makkie

   Als je na het kopen de set verder wil uitbreiden met andere TP-Link adapters, dan is dat eenvoudig te doen via de Auto-Sync. Een functie die vaak wordt overzien, terwijl het je een hoop uren frustratie kan schelen. Netwerkproblemen zijn nooit een pretje!

   Super aan deze set van TP-Link is dat de adapters niet een nieuw netwerk met een aparte wifi naam aanmaakt. Ze nemen namelijk dezelfde naam aan als het bestaande wifi netwerk, wel zo overzichtelijk.

   Zeer snel, van hoge kwaliteit en gebruiksvriendelijk

   De installatie van deze powerline adapters is gelukkig ook erg simpel. Je steekt ze simpelweg in het stopcontact en gebruikt de connect knop. Binnen enkele minuten is je powerline netwerk geregeld. Ideaal als je op zoek bent naar een plug&play oplossing met snelle wifi en Gigabit ethernet. Er zijn goedkopere adapters op de markt, maar met de L-WPA8630P powerline adapters krijg je gegarandeerd hoge internetsnelheden, zowel wifi als via de kabel.

    • Beste keuze voor downloaden, streamen & gamen
    • Gigabit ethernet tot 2400 Mbit/s
    • Wifi tot 867 Mbit/s
    • Adapters beschikken over 2 ethernetpoorten
    • MIMO-technologie voorkomt overbelasting
    • Hogere prijs
    Devolo Magic 2 WiFi next Multiroom Kit

    Als je thuis beschikt over supersnel internet (denk aan glasvezel), dan wil je dit ook terugzien in je hele huis. Devolo zet met de Magic Kit 2 Wifi een set powerline adapters op de markt waar je het maximale uit je internetverbinding mee kan halen. Via de Gigabit ethernetpoorten kan je tot 2400 Mbp/s downloaden. Via de dual-band router is de maximale snelheid maar liefst 867 Mbp/s – flink snel dus!

    Deze set wifi powerline adapters hebben niet voor niks de titel Multiroom. De verbinding is zeer goed, waardoor je in meerdere kamers een goede internetverbinding kan verwachten via de wifi. In huizen met dikke muren is dit zeer prettig, maar als je in een wat groter huis woont heb je simpelweg ook meer bereik nodig. De Magic 2 WiFi Kit is hiervoor een goede keuze – alleen komt dit wel met een meerprijs. Deze set is dan ook niet bedoeld voor huis, tuin en keukengebruik – juist de echte power users met een goede internetverbinding halen het meeste uit deze goede high-end powerline adapters.

    Deze set van Devolo beschikt over daarnaast multi-user-MIMO-technologie. Hierdoor maak je je geen zorgen wanneer je meerdere devices tegelijkertijd gebruikt. De MIMO-technologie zorgt ervoor dat de gegevensoverdracht gelijktijdig eerlijk wordt verdeeld over meerdere apparaten. Hierdoor voorkom je dat je disconnect van je games, laden voorkomt bij streamen en je downloadsnelheid minder fluctueert.

    Conclusie: Kwalitatief zeer goed, maar hoger in prijs. We raden deze Magic 2 WiFi Kit van Devolo aan als je huis of werkomgeving beschikt over snel internet – zowel via ethernet als via de wifi. De krachtige adapters zorgen voor een goed bereik in het hele huis en de slimme MIMO-technologie voorkomt overbelasting op het netwerk. Perfect voor gamen en het streamen van 4K beelden op meerdere devices – wel zo fijn met een groot huishouden!

     Veelgestelde vragen

     Wat is een powerline adapter?

     Een powerline adapter is een apparaat waarmee je zonder het aanleggen van kabels in het hele huis van internet kan genieten. Een powerline adapter werkt via het elektriciteitsnetwerk om zo de signalen door te geven.

     Kan een powerline adapter ook in een stekkerdoos?

     Nee. Een powerline adapter kan niet in een stekkerdoos. Het powerline netwerk doet het dan helemaal niet.


     Reacties

     Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

     Geef een reactie:

     Bij Popula staan we altijd open voor vragen en feedback. Je hart luchten mag natuurlijk ook. Dit kan je doen door een reactie achter te laten of contact op te nemen via het contact formulier op onze contact pagina.