Beste Inkjetprinters

De beste inkjetprinters van 2023

Maikel  •  Laatst bijgewerkt op 27 december 2021

Je kent het wel. Je bent druk aan het werk en je wilt iets printen maar je printer wil niet meewerken. Niets is frustrerender dan een slecht functionerende printer. Zeker omdat je wilt kunnen printen op de momenten dat het moet.

Het is daarom van groot belang een printer te hebben die goed functioneert en waarmee jij geen tijd verspilt bij het wachten op je afdrukken.

Beste koop van 2024
HP OfficeJet Pro 8022
Geweldig allround printer voor al je taken

HP OfficeJet Pro 8022

 • Krachtige all-in-one
 • Draadloos
 • Hoge afdruksnelheid
 • Automatische documentinvoer scanner
 • Lage verbruikskosten
 • HP Instant Ink

Afbeelding Product Voor wie? Waar te koop?
HP OfficeJet Pro 8022

HP OfficeJet Pro 8022

Voor de dagelijkse printjes, snel en gemakkelijk
HP PageWide Pro 477dw

HP PageWide Pro 477dw

Ideaal voor thuiswerkers en kleine kantoren
Epson EcoTank ET-2720

Epson EcoTank ET-2720

Beste energiezuinige en milieuvriendelijke printer
Canon PIXMA TS3150

Canon PIXMA TS3150

Ideaal voor studenten of andere met kleiner budget
Epson Expression Photo XP-8600

Epson Expression Photo XP-8600

Ideaal voor het printen van hoge kwaliteitsfoto's

Inkjetprinter voor thuis(kantoor)

Printers zijn sinds de komst van computers niet meer weg te denken uit de bureaukamer. Een printer is een instrument wat ervoor zorgt dat jij je digitale bestanden op papier af kunt drukken. Denk hierbij aan verslagen, opdrachten, samenvattingen of financiën.

Tegenwoordig is het belang van printers wel iets afgenomen. Niet meer alles hoeft afgedrukt te worden en mede vanuit milieuoverwegingen wordt er steeds vaker voor gekozen om bestanden digitaal te bewaren.

Toch kan het in vele gevallen erg handig zijn om de bestanden af te drukken. Het maakt het lezen een stuk makkelijker en is minder schadelijk voor je ogen. Daarnaast levert het veel voldoening op om je verslag in hardcopy te zien.

Vooral op universiteiten en kantoren vind je printers terug maar ook bij fotostudio’s, internetcafés en in apotheken zie je ze. Daarnaast hebben veel mensen thuis een printer staan. Dit omdat de afdrukkwaliteit steeds beter is geworden en omdat het veel gemak met zich meebrengt. Tegenwoordig kun jij je vakantiefoto’s in geweldige scherpte afdrukken. Dit scheelt weer een bezoek aan de fotospecialist.

Laserprinter vs. inkjetprinter

Er zijn twee soorten printers die de markt domineren: laserprinters en inkjetprinters. Printers die op kantoren staan zijn meestal laserprinters. Deze printers staan bekend om de hoge verwerkingssnelheid en het efficiënte ink gebruik. Bij een laserprinter wordt het inktpoeder met behulp van een laser op het papier gesmolten.

De meest voorkomende soort printers voor particulier gebruik zijn de inkjetprinters. Hierbij worden de minuscule inktdruppeltjes door de printer op het papier gedrukt. De kwaliteit van de inkjetprinter is ten opzichte van een laserprinter stukken beter al liggen de kosten van de inkt wel iets hoger.

Extra functionaliteiten van inkjetprinters

Printers zijn meer dan alleen printers. De meeste printers beschikken ook over extra functies om jouw leven nog makkelijker te maken. Denk hierbij aan functies zoals kopiëren, scannen en faxen. Dankzij deze functies heb jij je office taken binnen no-time gedaan. Hierdoor kun je nog efficiënter werken en houdt je meer tijd over voor belangrijke dingen.

Jouw ideale printer neemt zoveel mogelijk werk uit handen en levert de optimale resultaten voor jouw werk. Hetzij al je documenten in een mum van tijd geprint of juist jouw foto’s zo scherp mogelijk afgedrukt. De ideale printer is een genot om te hebben en je profiteert keer op keer weer van het gewin.

Inkjetprinter kopen – belangrijke punten

Hoe jouw ideale printer eruit ziet is erg afhankelijk van je wensen. Je wilt natuurlijk een printer die je afdrukken zo goed mogelijk afdrukt of jou juist zo veel mogelijk tijd bespaart. De volgende aandachtspunten helpen je bij het vinden van de ideale inkjetprinter.

Functies – printen, scannen & kopiëren

Jouw ideale printer doet exact wat jij wenst. Toch lopen printers erg uiteen als het op de functies aan komt. Sommige printers zijn echte alleskunners en blinken in geen specifieke taak uit, andere printers zijn er juist op gericht om een functie zo goed mogelijk uit te voeren.

Gebruik jij je printer om meerdere taken uit te voeren zoals printen, scannen en kopiëren? Zoek dan een all-in-one printer die deze functies heeft.

Inkjetprinter voor fotograven

Werk je als fotograaf en zoek jij enkel een printer om je foto’s zo mooi mogelijk af te drukken? Zoek dan een printer die gespecialiseerd is in het afdrukken van foto’s en jouw plaatjes zo scherp mogelijk afdrukt.

Gebruik en verbruik – inkt en de kosten

Ga ook voor jezelf na hoeveel gebruik je van een printer gaat maken. Printers zijn in iedere prijsklasse te vinden. Toch is de goedkoopste printer niet altijd de meest gunstige optie. Bepaalde printers zijn namelijk veel zuiniger met de inkt distributie. Hierbij komen de netto kosten per afdruk veel lager uit. Dit is ideaal voor als je veel afdrukken maakt. Bij grote hoeveelheden prints is het dus voordeliger om zuinigere printer te verkiezen boven een goedkope printer. Dit levert op de lange termijn een behoorlijke besparing op.

Snelheid van een inkjet

Tijd is geld en dus speelt de afdruksnelheid van een printer een grote rol. Wachten op je printjes kan ergerlijk zijn, zeker als je een document van een paar honderd pagina’s afdrukt. De snelheid van een printer wordt uitgedrukt het aantal pagina’s per minuut (ppm).

Werk je als zelfstandig ondernemer en wil je een printer voor in je kantoor let dan vooral op de afdruksnelheid van de printer. Een printer die 40 prints per minuut kan maken, levert een behoorlijke tijdswinst op ten opzichte van een printer die op 10 prints per minuut gelimiteerd is. In dit geval heb jij je opdrachten 4 keer zo snel afgedrukt en heb je meer tijd voor je andere taken.

Afdrukresolutie (dpi)

De resolutie waar je foto’s mee afgedrukt worden, heet de de afdrukresolutie. Dit wordt gemeten in dots per inch (dpi). Dit staat letterlijk voor het aantal stippen per inch. Hoe hoger het dit getal ligt hoe scherper je prints worden. Het aantal stippen is hoger en kleiner. Hierdoor heeft je afbeelding meer scherpte.

Als je opzoek bent naar een printer om je foto’s af te drukken dan is deze factor van groot belang. Zoek een printer met minimaal 600 dpi om je foto’s scherp te printen.

Formaat

Een printer kan veel ruimte innemen en we willen onze technologie steeds compacter en efficiënter hebben. Daarom is het bij printers ook van belang hoe groot ze zijn. Heb je ruimte op je bureau voor een grotere, snellere printer of wil jij een compacte printer die doet wat je wenst.

De beste inkjetprinters

We hebben de beste inkjetprinters verkrijgbaar voor je op een rijtje gezet. In dit overzicht vind je: de beste inkjetprinter voor all-in-one gebruik, de beste inkjetprinter voor vele afdrukken, de beste inkjetprinter voor fotoafdrukken, de beste inkjetprinter voor lage verbruikskosten en de beste inkjetprinter voor een klein budget.

 • Krachtige all-in-one
 • Draadloos
 • Hoge afdruksnelheid
 • Automatische documentinvoer scanner
 • Lage verbruikskosten
 • HP Instant Ink
 • Zwakke papierlade
HP OfficeJet Pro 8022

De HP OfficeJet Pro 8022 is een complete all-in-one printer voor al je dagelijkse print-, scan- en kopieerwerk. Dankzij zijn snelle print- en scanfuncties ben je nooit meer veel tijd met printen kwijt. 

Allround krachtpatser

De OfficeJet Pro 8022 is een allround krachtpatser die vooral uitblinkt in zijn goede overall functies. De OfficeJet Pro 8022 heeft een afdruksnelheid van 20 pagina’s per minuut in zwart-wit en 10 pagina’s per minuut in kleur op een afdrukresolutie van 1200 dpi. Daarnaast scant de printer razendsnel al je documenten dankzij de automatische documentinvoer. Je kunt hiermee het volledige document onder de scanner leggen en de printer zorgt er automatisch voor dat al je pagina’s gescand worden. 

De verbruikskosten zitten gemiddeld op 0,037 euro per pagina. De OfficeJet Pro 8022 heeft HP Instant Ink integratie. Mocht je dit geactiveerd hebben dan stuurt HP je nieuwe cartridges toe zodra je oude bijna leeg zijn. Op deze manier zit je nooit meer met lege cartridges. 

Krachtig ontwerp

De OfficeJet Pro 8022 heeft een groot en vierkant ontwerp wat niet licht is. De papierlade bevindt zich aan de bovenzijde. Je legt het papier eenvoudig in de papierlade en de printer zal zijn werk doen. Deze papierlade valt op omdat hij niet dezelfde degelijkheid heeft als de rest van de printer. 

De OfficeJet Pro 8022 kan zowel draadloos als bedraad aangesloten worden. 

  • Razendsnel printen & scannen
  • Automatische documentinvoer scanner
  • Lage verbruikskosten
  • Groot & zwaar
  HP PageWide Pro 477dw

  De PageWide Pro 477dw is een krachtige printer gemaakt voor intensief gebruik. Met 40 prints per minuut is deze razendsnelle printer uitermate geschikt voor kleine kantoren waar veel geprint wordt.

  Snelheid

  Deze krachtige all-in-one printer van HP blinkt uit met zijn snelheid. Met 40 pagina’s per minuut zijn al je opdrachten afgedrukt voor je er erg in hebt. Het printen is niet het enige wat deze printer snel uitvoert. Al je bestanden worden met 25 pagina’s per minuut gescand en het handige is dat je het hele document onder de scanner kunt leggen. Deze printer zorgt er automatisch voor dat pagina voor pagina automatisch gescand wordt. Zo hoef jij nooit meer te wachten en iedere pagina apart onder het glas te leggen. 

  Met 0,059 euro per pagina gemiddeld is het een vrij economische keuze om veel te printen. 

  Groot ontwerp

  De PageWide Pro 477dw is groot en zwaar qua ontwerp. Met 22,5 kilo is hij alles behalve handzaam en heeft hij een behoorlijke ruimte nodig. 

  Als je opzoek bent naar een razendsnelle printer die je veel tijd uit handen neemt dan is de PageWide Pro 477dw de ideale printer voor je. Met 1200 dpi worden je doorsnee documenten scherp geprint.

   • Lage verbruikskosten en extreem zuinig
   • Duurzaam
   • Hoge printresolutie
   • Draadloos
   • Lage afdruksnelheid
   Epson EcoTank ET-2720

   De Epson EcoTank ET-2720 is een extreem zuinige inkjetprinter met een complete functionaliteit. De Epson EcoTank ET-2720 is een ideale printer voor als je weinig pagina’s afdrukt en op zoek bent naar lage verbruikskosten.

   Lage verbruikskosten

   De Epson EcoTank ET-2720 is ontworpen om de verbruikskosten zo laag mogelijk te houden. Per afdruk zitten de kosten op 0,008 euro. Hiermee is het een van de zuinigste printers verkrijgbaar. De Epson EcoTank ET-2720 heeft niet de hoogste verwerkingssnelheid, 10 pagina’s per minuut in zwart-wit en 5 pagina’s per minuut in kleur, dus als je opzoek bent naar een snelle printer om bestanden met vele pagina’s af te drukken, dan zal deze printer niet aan je wensen voldoen. Toch biedt de Epson EcoTank ET-2720 je veel kwaliteit, met een printresolutie van 1400 x 5760 dpi zien al je afdrukken er namelijk haarscherp uit.

   Eenvoudig ontwerp

   Het ontwerp van de Epson EcoTank ET-2720 is erg eenvoudig. De inkjetprinter komt met een kleine display waar je de instellingen aan kunt passen. Het papier wordt aan de bovenkant van de printer geladen en staat dus rechtop. Hiermee neemt deze printer relatief veel ruimte in qua hoogte.

   De Epson EcoTank ET-2720 kan zowel met kabel als op je Wifi-netwerk aangesloten worden. Naast afdrukken, kun je met de ET-2720 ook nog scannen en kopiëren.

    • Uitstekende prijs-kwaliteit
    • Niet de hoogste snelheid
    • Papierlade minimaal, papier staat rechtop
    Canon PIXMA TS3150

    Deze complete inkjetprinter biedt je alles voor een klein budget. De PIXMA TS3150 is een goedkope printer, scanner en kopieerder in een, ideaal voor als je bijvoorbeeld op kamers gaat wonen voor je studie! 

    Licht, compact en compleet

    De PIXMA TS3150 is een complete all-in-one inkjetprinter. Met deze printer kun je eenvoudig al je taken uitvoeren. Hij beschikt namelijk over alle functies die je in een printer zoekt. Deze printer beschikt over een scan- en kopieerfunctie en daarnaast ook over een degelijke printfunctie. De afdruksnelheid van deze printer is niet extreem snel maar met 7,4 pagina’s per minuut in zwart-wit en 4 in kleur is het een geschikte printer voor als je kleine bestanden print of sporadisch een klein document afdrukt. 

    Prima kwaliteit

    De PIXMA TS3150 werkt zowel draadloos als bedraad. Je kunt hem dus op je Wifi netwerk aansluiten en op deze manier de opdrachten naar je printer versturen. De papierlade bevindt zich aan de bovenzijde en hierdoor neemt de papieropslag wat hoogte in. De resolutie van de printer is 1200 bij 4800 dpi. Hiermee zijn je afdrukken haarscherp, ook als je bijvoorbeeld foto’s afdrukt. 

    Per afdruk zitten de kosten op 0,126 euro. Hiermee is het niet de goedkoopste optie maar ook verre van de duurste optie. Dit samen met zijn kleine prijs, maken het een erg economische optie voor als je niet veel print en je een goedkope, complete printer zoekt.

     • Hoge afdrukkwaliteit
     • Draadloos
     • Connectie met telefoon
     • Prachtig ontwerp
     • Aparte lade voor fotopapier
     • Niet heel zuinig
     Epson Expression Photo XP-8600

     De Epson Expression Photo XP-8600 is een krachtige inkjetprinter die zich specialiseert in fotoafdruk. Deze prachtig ontworpen printer heeft een afdrukresolutie van 1400 bij 5760 dpi waarmee al je foto’s haarscherp geprint worden.

     Ontworpen voor foto’s

     De Expression Photo XP-8600 is speciaal ontworpen om jouw foto’s tot leven te laten komen. Deze krachtige printer van Epson beschikt niet alleen over een afdrukkwaliteit van 1400 bij 5760 dpi maar daarnaast ook nog over een speciale papierlade voor fotopapier. Hiermee verzeker jij je dat je foto’s er precies zo uit komen zoals jij het wilt.

     Mocht je op normaal papier willen printen dan is dit ook mogelijk. De andere lade is voor normaal papier. De printer beschikt daarnaast over een goede scan- en kopieerfunctie waarmee jij alles kunt uitvoeren zoals je wilt.

     Printen vanaf je telefoon

     De printer heeft een licht en klein formaat. Dit maakt het een erg handzame tool voor in je kantoor, studio of woonkamer. De printer kan zowel bedraad als draadloos aangesloten worden. Deze sluit je eenvoudig op je Wifi-netwerk aan. Als deze eenmaal aangesloten is, kun je zelfs de foto’s vanaf je telefoon printen. Dit is ideaal voor als jij al je prachtige foto’s op je telefoon opgeslagen hebt. Zo komt er geen computer meer aan te pas.

     Vanwege de hoge afdrukkwaliteit is dit niet de meest zuinige printer verkrijgbaar, met 0,214 euro per afdruk is dit een vrij kwistige printer. De Expression Photo XP-8600 heeft een afdruksnelheid van 9 pagina’s per minuut.


      Reacties

      Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

      Geef een reactie:

      Bij Popula staan we altijd open voor vragen en feedback. Je hart luchten mag natuurlijk ook. Dit kan je doen door een reactie achter te laten of contact op te nemen via het contact formulier op onze contact pagina.