Beste pilotenkoffers

Pilotenkoffer: de beste pilotenkoffers van 2023

Merijn  •  Laatst bijgewerkt op 8 januari 2022

Een van de meest gebruikte koffers voor compact reizen is de pilotenkoffer. Deze koffer werd oorspronkelijk door piloten gebruikt om spullen en waardevolle items mee te dragen tijdens de vele vluchten. Inmiddels is een goede pilotenkoffer een veelgebruikt item voor iedereen die wel eens een reis maakt.

Bij reizen is het hebben van de juiste bagage essentieel om de reis goed te laten verlopen. Zeker als je via luchttransport reist, is je koffer het belangrijkste item wat je hebt. Een pilotenkoffer zorgt er voor dat jij alles wat je met je meedraagt op een goede manier bewaart en dat tegelijkertijd alles zo compact, veilig en licht mogelijk verpakt is. Deze koopgids helpt je met de aanschaf van een goede pilotenkoffer die voldoet jouw verwachtingen. Onze onderstaande selectie van de beste pilotenkoffers helpt je direct op weg.

Beste koop van 2024
Alumaxx Discovery Pilotenkoffer
Sterke hardcase

Alumaxx Discovery Pilotenkoffer

 • Aluminium hardcase voor optimale bescherming
 • Speciale ruimte voor laptop en snoertjes
 • Verkrijgbaar in zilver of zwart aluminium
 • Trolley systeem voor eenvoudig meenemen

Afbeelding Product Voor wie? Waar te koop?
Alumaxx Discovery Pilotenkoffer

Alumaxx Discovery Pilotenkoffer

Een stevige, minimalistische pilotenkoffer gemaakt van aluminium. Hardcase buitenlaag voor goede bescherming en handige indeling binnen.
Tassia Leren Pilotenkoffer Trolley

Tassia Leren Pilotenkoffer Trolley

De Tassia Pilotenkoffer is een prachtige softcase leren koffer die al je spullen bewaart in de beste stijl. Het klassieke ontwerp is je go-to koffer voor elke kleine reis in stijl.
Juscha JU-46099 Trolley

Juscha JU-46099 Trolley

De Piloto Firenze van Gabol is een softcase pilotenkoffer gemaakt van een stevig nylon wat bestand is tegen heel wat avonturen. Dankzij de vele ritsen berg je alles eenvoudig op.
Alassio Genova

Alassio Genova

De Genova van Alessio is een compacte handkoffer die dankzij het ontbreken van wieltjes en een trolley handvat een stuk op gewicht bespaart.

Wat is een pilotenkoffer?

Een pilotenkoffer is iets groter en robuuster dan een aktetas en zorgde er oorspronkelijk voor dat piloten hun spullen netjes en georganiseerd het ruim mee in konden nemen. Deze koffer beschikt over een of meerdere compartimenten voor de spullen en een handvat om de koffer te dragen.

De meeste pilotenkoffers beschikken daarnaast over een trolley systeem waarbij de koffer dankzij wieltjes en een telescopische handgreep gesleept kan worden.

Ook zijn de meeste pilotenkoffers voorzien van een veilig slot waardoor alles ook netjes opgeborgen en alleen toegankelijk voor de eigenaar is. Dit alles maakte het een betrouwbare en draagbare koffer om mee te reizen. Het is dan ook niet voor niets dat de pilotenkoffer enorm in populariteit is toegenomen en niet langer exclusief voor piloten is.

Tegenwoordig kun je bijna niet om de pilotenkoffer heen als je op een vliegveld bent. Op iedere vlucht zijn er meerdere passagiers te vinden die zo’n koffer bij zich dragen. Een pilotenkoffer is een relatief kleine koffer waarmee je voldoende ruimte hebt om je documenten, spullen en kleding te bewaren. De koffer kenmerkt zich door het compacte formaat waarmee je deze in het passagiersruim mee mag nemen.

Waarom kiezen voor een pilotenkoffer?

In de constant veranderende maatschappij waarbij ruimte steeds schaarser wordt, is het compacteren van onze bagage van groeiend belang. Dit geldt misschien wel het meeste voor tijdens vluchten en reizen. Hier zitten namelijk behoorlijke kosten verbonden aan het overschrijden van de ruimte.

Met een pilotenkoffer heb je plek voor al je belangrijke spullen. Of je nu een lang weekend weg gaat of dat je voor een aantal weken naar de zon vertrekt, met een pilotenkoffer heb je een koffer waarin al je spullen passen en die jij gewoon met je mee de passagiersruimte van een vliegtuig in kunt nemen. Dit scheelt niet alleen in kosten maar het voorkomt ook nog eens dat je bij aankomst moet wat wachten tot je ruimbagage op de lopende band verschijnt.

De ideale pilotenkoffer

De ideale pilotenkoffer biedt genoeg ruimte voor al je spullen tijdens een reis of is de ideale tweede bagage die je mee de passagiersruimte inneemt. Het biedt een optimale bescherming en zorgt er met een slot voor dat je spullen veilig blijven en alleen toegankelijk zijn voor jouw handen. Daarnaast is de ideale pilotenkoffer handzaam en kun je hem moeiteloos dragen of achter je aan rollen.

Waar let je op bij de aanschaf van een pilotenkoffer?

Dit zijn de vijf belangrijkste punten om op te letten bij het aanschaffen van je ideale pilotenkoffer.

 • Hardcase of softcase behuizing
 • Formaat van de pilotenkoffer
 • Gewicht
 • Wel of geen wieltjes
 • Kies voor een koffer met een slot

1. Behuizing: hardcase of softcase

Wat voor een behuizing wil je voor je koffer. In praktijk zijn er twee soorten behuizingen die weer van verschillende materialen vervaardigd kunnen zijn.

De hardcase behuizing is niet flexibel en vormt een harde laag om je spullen. De hardcase pilotenkoffers zijn meestal gemaakt van metaal of kunststof en zijn totaal niet vormbaar. Het grote voordeel hiervan is dat je spullen in de koffer volledig beschermd zijn. De koffer biedt zo’n sterke laag waardoor botsingen en bewegingen geen impact zullen hebben op je spullen. Vooral als een vlucht turbulent is, is het een enorme opluchting te weten dat je spullen beschermd zijn.

Een softcase behuizing kan gemaakt zijn van kunststof maar ook van een natuurlijk materiaal als leer. De softcase behuizing zorgt ervoor dat er nog enige flexibiliteit in de koffer zit waardoor je hem makkelijker op plekken kan stoppen die anders net niet gepast zouden hebben. Daarnaast voelt het materiaal over het algemeen zachter aan. Toch kunnen je spullen beschadigd raken door krachten die door de buitenlaag van je pilotenkoffer gaan.

2. Formaat

Het formaat van een pilotenkoffer is erg van belang bij de functionaliteit. Over het algemeen zijn pilotenkoffers compact en handzaam. Toch verschillen ze qua formaat behoorlijk. Een kleinere koffer is handzamer maar je kunt er minder spullen in kwijt. Een grotere koffer biedt meer ruimte maar kan weer lastiger zijn bij het opbergen.

Ga voor jezelf na wat je over het algemeen meeneemt op je reizen en hoeveel ruimte je nodig hebt.

3. Gewicht

Ook het gewicht van de pilotenkoffer speelt een belangrijke rol. Steeds vaker zit er ook een limiet aan het gewicht van handbagage bij vluchten en hierdoor is het van belang ook efficiënt met het gewicht om te gaan. Het gewicht van een koffer wordt bij het totaalgewicht opgeteld en hierdoor is het belangrijk dat je met je koffer en je spullen niet over de limiet heen gaat.

4. Wieltjes

Van oorsprong beschikken pilotenkoffers over wieltjes waarmee jij de koffer achter je aan kunt trekken. Dit zorgt er niet alleen voor dat je de koffer nooit meer hoeft te dragen, het levert ook enorme gezondheidsvoordelen op aangezien jij niet hoeft te bukken en tillen.

Toch maakt het hebben van wieltjes de koffer groter en iets zwaarder in gewicht.

5. Slot

Een pilotenkoffer kan daarnaast ook nog over een slot beschikken. Dit zorgt voor een extra beveiligingslaag tegen diefstal. Hierdoor plaats jij je koffer zorgeloos in het vliegtuig en hoef jij niet constant met een oog op je koffer te letten. Het enige wat jij nog hoeft te doen is de juiste code van het cijferslot onthouden.

Beste pilotenkoffers

Dit zijn de beste pilotenkoffers verkrijgbaar: de beste pilotenkoffer hardcase, de beste pilotenkoffer klassiek ontwerp, de beste pilotenkoffer softcase en de beste pilotenkoffer zonder wieltjes. 

 • Aluminium hardcase voor optimale bescherming
 • Speciale ruimte voor laptop en snoertjes
 • Verkrijgbaar in zilver of zwart aluminium
 • Trolley systeem voor eenvoudig meenemen
 • Het gewicht van 4,2 kg is behoorlijk zwaar
 • Telescopische draaghendel hapert bij het in- en uittrekken
Alumaxx Discovery Pilotenkoffer

De Discovery van Alumaxx is een stevige, minimalistische pilotenkoffer vervaardigd uit een prachtig aluminium. De hardcase buitenlaag zorgt er niet alleen voor dat je spullen goed beschermd blijven maar beschikt daarnaast ook nog over een handige indeling waarmee al je spullen netjes en geordend blijven.

Minimalistisch ontwerp

De Alumaxx Pilotenkoffer Discovery is een stevige pilotenkoffer met een minimalistisch ontwerp. De koffer, met een afmeting van 47,4 bij 40 bij 23,5 cm en zijn afgeronde hoeken en gladde aluminium buitenlaag, heeft een moderne uitstraling. De Discovery is leverbaar in zowel zwart als zilver wat het een uiterst geschikte koffer maakt voor de millennial en past perfect bij de zilverkleurige tablets en laptops.

Slimme indeling

Dat ook de indeling van de Alumaxx Pilotenkoffer Discovery gericht is op deze doelgroep blijkt uit het feit dat er een speciaal laptopvak aanwezig is. Deze is geschikt voor laptops tot een afmeting van 15,6 inch en hiermee weet je zeker dat jouw laptop niets gebeurt. Daarnaast zijn in de deksel van de koffer speciale vakjes te vinden voor kabeltjes en andere electronische accessoires. Zo houd je niet alleen alles goed beschermt maar blijft alles ook nog eens perfect geordend.

Trolley systeem

Met een gewicht van 4,2 kg is het niet een van de lichtere koffers verkrijgbaar. Toch maken de twee sterke wieltjes en het slimme telescopische trolley systeem waarmee de trekhendel volledig inklapbaar is en uitgenomen kan worden om de koffer ergonomisch achter je aan te dragen, het een erg fijne koffer in gebruik. De telescopische draaghendel kan ver uitrekken alleen zorgt dit er wel voor dat hij bij het in- en uitklappen af en toe hapert. Verder is aan de bovenkant van de koffer een handvat te vinden, mocht je de koffer in je hand mee willen dragen.

  1 - 2 weken via bol voor €173.25
  • Prachtig klassiek ontwerp van fijn afgewerkt leer
  • Groot laptopvak draagt laptops van ieder formaat
  • Ingebouwde cijferslot zorgt voor een extra beveiligingslaag
  • Lang telescoop handvat is enigszins instabiel
  Tassia Leren Pilotenkoffer Trolley

  De Tassia Pilotenkoffer is een prachtige softcase leren koffer die al je spullen bewaart in de beste stijl. Het klassieke ontwerp is je go-to koffer voor elke kleine reis in stijl.

  Gedetailleerd leer

  De Pilotenkoffer van Tassie heeft een afmeting van 48,5 bij 27 bij 38 cm en is vervaardigd uit zwart leer. Dit maakt het een klassieke pilotenkoffer die iedere outfit complimenteert. Daarnaast wordt het leer met de jaren mooier.

  Het telescopische handvat kan tot wel 63 cm uittrekken en hierdoor is de koffer erg gemakkelijk om mee te nemen. De lange lengte zorgt er echter voor dat het handvat enigszins instabiel voelt toch heeft dit geen invloed op de functionaliteit. De twee wieltjes dragen de koffer op een comfortabele manier en maken dat jij hem soepel achter je aan kunt trekken. Met een gewicht van 4 kg is de koffer niet licht maar dit merk je bijna niet als je hem achter je aan trekt.

  Cijferslot

  Om je spullen goed te beschermen en te zorgen dat de koffer niet zomaar opengaat, beschikt de Tassie Leren Pilotenkoffer over een kliksluiting met een cijferslot. Dit is erg handig in gebruik. Je hoeft enkel de sluiting dicht te drukken en de klik bevestigt dat je koffer goed dicht zit. Vervolgens kun je met het cijferslot de koffer op slot doen.

  Klassieke indeling

  Je spullen in de koffer hebben veel ruimte. Zo is de koffer voorzien van een ruim laptopvak voor laptops van maar liefst 19 inch. Dit vak biedt extra bescherming en daarnaast nog een sluiting die zorgt dat de laptop op zijn plek blijft. Ook is er ook nog een vak speciaal voor documenten te vinden en een vak voor pennen en notities. Aan alle zijden van de koffer zijn ook nog kleine vakken te vinden die ieder voorzien zijn van een kliksluiting. Het vak aan de achterzijde beschikt over een ritssluiting.

   • Beschikt over 4 verschillende compartimenten om je spullen te ordenen
   • Sluitingen beschikken over meerdere ritsen
   • 2.5 kg van de koffer is licht
   • Met cijferslot
   • Bij zwaar gewicht is de hendel niet geheel stabiel
   Juscha JU-46099 Trolley

   De JU-46099 van Juscha is een softcase pilotenkoffer gemaakt van een stevig nylon wat bestand is tegen heel wat avonturen. Dankzij de vele ritsen berg je alles eenvoudig op.

   Robuust nylon

   De JU-46099 bestaat uit een sterk zwart nylon wat erg duurzaam aanvoelt. Daarnaast is de koffer aan de randen rondom de koffer voorzien van een extra versteviging. Dit zorgt ervoor dat de koffer robuust is en bestand is tegen al je avonturen.

   Aan de onderkant en bij de wieltjes is ook een verstevigingslaag van kunststof te vinden. Deze laag voorkomt dat de bodem beschadigd raakt. De koffer heeft een gewicht van 2,5 kg en is hierdoor lichter dan de doorsnee pilotenkoffer.

   Verscheidene ritsen

   De verschillende compartimenten worden allen met een rits gesloten. De hoofdvakken beschikken over twee ritslopers waardoor het vak in alle richtingen gesloten en geopend kan worden en waardoor het eenvoudig met een slot af te sluiten is. De koffer zelf beschikt namelijk niet over een slot en hierdoor zal dit apart aangeschaft moeten worden.

   Ook bij het trolley handgreep is een rits te vinden. Deze kan dus, als hij niet gebruikt wordt ook volledig afgesloten worden en zo voorkom je dat de koffer ergens achter blijft haken. De trolley handgreep is gemaakt van een stevig aluminium en voelt degelijk aan.

   Ruime compartimenten

   De binnenkant van de koffer biedt veel ruimte voor al je spullen. De JU-46099 van Juscha beschikt namelijk over twee grote vakken waarmee je al je spullen geordend houdt maar daarnaast ook twee kleinere compartimenten. Zo is er bijvoorbeeld een groot compartiment voor spullen, een slanker compartiment voor documenten en papieren en een speciaal compartiment voor je laptop. Hier is ruimte voor een 15,6 inch laptop en alle bijkomende kabels.

   Binnenin zijn ook nog aparte vakjes te vinden die door een rits afgesloten worden. Dit is erg handig om je spullen te scheiden maar oogt enigszins onoverzichtelijk doordat het gladde materiaal met streepjes patroon en de vele ritsen en banden het vrij druk maken.

    Uiterlijk 23 april in huis via bol voor €91
    • Handzaam formaat en licht van gewicht
    • Cijferslot biedt extra beveiligingslaag tegen diefstal
    • Afgeronde hoeken en zwart kunstleer
    • Mooie afwerking en dubbele stiksels
    • Ontbreken van meerdere compartimenten bemoeilijkt het ordenen
    Alassio Genova

    De Genova van Alessio is een compacte handkoffer die dankzij het ontbreken van wieltjes en een trolley handvat een stuk op gewicht bespaart.

    Compact ontwerp

    De Alassio Genova heeft het ontwerp van de klassieke pilotenkoffer zonder wieltjes. Het handvat bevindt zich aan de bovenkant en de afgeronde hoeken geven het een klassieke look. Aan beide zijden van de koffer zijn kleine vakken te vinden die ieder voorzien zijn van een kliksluiting. Deze vakjes zijn ideaal om notitieboekjes of pennen in te bewaren maar ook erg geschikt om je paspoort of andere belangrijke documenten te plaatsen. De koffer heeft een dimensie van 46 bij 35 bij 20,5 cm en weegt slechts 2,9 kg.

    Klassieke uitstraling zonder poespas

    Ondanks dat de Alassio Genova gemaakt is van kunstleer, ziet het er erg degelijk uit en voelt hij stevig aan. De randen van de koffer zijn voorzien van een dubbel stiksel waardoor het een premium gevoel geeft. Ook de sluitingen en de detaillering bevestigen dit.

    De indeling van de koffer is overzichtelijk. Aan de bovenzijde is ruimte voor pennen en andere kleine spullen. Het hoofdcompartiment beschikt over ruimte voor boeken, kleding en zelfs een laptop tot 15 inch. Door het ontbreken van meerdere compartimenten is het lastig spullen georganiseerd te bewaren in deze koffer.

    Sluitingsmechanisme

    Dit alles wordt afgesloten door een kliksluiting met cijferslot. Je plaatst eenvoudig de bovenflap over de koffer en met een lichte klik wordt deze gesloten. Vervolgens haal je het handvat ook nog door de flap heen en sluit je de koffer zo volledig. Om hem weer te openen hoef je enkel de knopjes aan de zijkant van het mechanisme in te drukken. Daarnaast zijn de mechanismen voorzien van een cijferslot waarmee je de koffer afgesloten houdt voor ongewenste bezoekers.


     Reacties

     Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

     Geef een reactie:

     Bij Popula staan we altijd open voor vragen en feedback. Je hart luchten mag natuurlijk ook. Dit kan je doen door een reactie achter te laten of contact op te nemen via het contact formulier op onze contact pagina.