Beste massageguns

De beste massageguns van 2023

Maikel  •  Laatst bijgewerkt op 5 september 2022

Een massage gun is zoals de naam al zegt een ‘geweer‘ dat is ontworpen om (gespannen) spieren te laten ontspannen. Naast het ontspannen zorgt het ook voor een verbetering van de bloeddoorstroming. Tegenwoordig zie je massage guns steeds meer op de markt, maar wat is het nou precies en hoe gebruik je zo’n apparaat? 

Het is recent bewezen dat dit product een van de beste massageapparaten is die de spierfuncties herstelt na een inspanning en zelfs verbeterd. De gun is een eenvoudig product en kan daardoor door iedereen gebruikt worden. Het is aan te raden om het product vooral bij spierpijn en stijve spieren te gebruiken, maar mocht je je spieren gewoon even willen opwarmen voor een Workout dan kan dat natuurlijk ook. 

Beste koop van 2024
Hyperice Hypervolt gun
Beste massagegun voor alle spiergroepen

Hyperice Hypervolt gun

 • Het apparaat heeft een extra stille motor.
 • Er worden 5 verschillende opzetstukken meegeleverd hierdoor kun verschillende drukpunten toepassen.
 • 3 verschillende intensiteitsstanden.

Afbeelding Product Voor wie? Waar te koop?
Hyperice Hypervolt gun
Stil

Hyperice Hypervolt gun

Alle spiergroepen
MUSCLE&FIT massage gun
Budget

MUSCLE&FIT massage gun

Budget
Thera gun G3 Elite Black

Thera gun G3 Elite Black

Fanatieke sporters

Wat is een massagegun precies en waar wordt het voor gebruikt?

Massage guns werken volgens de welbekende pijnpoorttheorie. Volgens de pijnpoorttheorie is het mogelijk om het zenuwstelsel te misleiden waardoor de pijn vermindert of voorkomen wordt. Tijdens het gevoel van pijn moet er een goede stimulatie en responsiviteit van het zenuwstelsel zijn. Dit kan wanneer de juiste hoeveelheid van zenuwimpulsen verzonden wordt en de pijn vervolgens wegtrekt. Dit is de manier die de machine gebruikt om het effectieve resultaat te leveren. De heen en weer pulsaties worden bereikt en levert het gewenste resultaat. Dit helpt bij de activatie van de spieren en zorgt voor een verbetering van de bloedstroom. De guns zorgen er ook voor dat de bloedstroom naar een specifieke spiergroep vergroot wordt, waardoor ontstekingen voorkomen worden en spierspanning dus vermindert wordt.

Masseurs en masseuses gebruiken al tijden een reeks lichte slagen van de handen of polsen naar de gegeven spiergroep om dit effect te krijgen. Massagepistolen kunnen hetzelfde leveren en dit is veel makkelijker. Zo kan een sporter zichzelf altijd masseren en hoeven ze niet meer regelmatig te betalen voor luxe spa-diensten of afspraken bij de masseur. In tegenstelling tot Myofasciale massagehulpmiddelen, zoals schuimrollen, die vergelijkbare resultaten kunnen opleveren, kunnen massagepistolen een specifiek probleemgebied aanpakken. Klanten die foamrollen onhandig of pijnlijk vinden, vinden massage kanonnen geweldig, omdat je zelf de kracht en snelheid bepaald.

Verschillende opzetstukken voor een massagegun

Bij de meeste massage-guns worden verschillende opzetstukken meegeleverd. Hieronder volgt een korte toelichting van de verschillende soorten opzetstukken en waarvoor deze gebruikt kunnen worden.

Plat opzetstuk

Plat opzetstuk

Deze is voor algemeen gebruik en kan worden gebruikt voor elke spiergroep.

Rond opzetstuk

Rond

Dit opzetstuk wordt gebruikt voor grote spiergroepen zoals rug, borst en heupen.

Vork opzetstuk

Vork

Dit opzetstuk wordt gebruikt voor gevoelige spieren of spiergroepen waar veel bot in de buurt zit. Bijvoorbeeld de nek, schouders of de wervelkolom.

Kogelvormig opzetstuk

Kogelvormig

Dit opzetstuk wordt gebruikt voor diep weefsel, acupunctuurpunten, pezen, gewrichten, handpalmen en voetzolen.

Voor het eerste gebruik

Wanneer je een massage gun voor het eerst gebruikt, dan is het handig om te weten dat je hem voor het gebruik oplaadt en checkt op welk niveau je het apparaat zet. Begin met een laag niveau en hoog rustig op zodat je niet schrikt of jezelf blesseert door het apparaat. Elk persoon zal anders reageren op het apparaat, dus probeer het rustig uit en ervaar de fijne massage standen van het product. 

Mocht je het lastig vinden om de goede drukpunten te vinden in je lichaam, bekijk dan gerust de video hieronder, daar wordt uitgelegd hoe een gun werkt en waar je nog meer op moet letten.

De voordelen van massage guns:

 • Geeft een hogere hersteltijd door de bloedstroom naar het specifieke gebied te sturen.
 • Helpt bij het voorkomen van spierpijn na een zware training.
 • Versnelt het herstelproces van spieren door de zuurstoftoevoer en groeihormonen te verhogen.
 • Vermijd vermoeidheid van de spieren door de ophoping van melkzuur minimaal te houden.
 • Het kan ook worden gebruikt voor het masseren van andere gebieden, zoals gewrichten.
 • Vermindert het hebben van stijve spieren doordat afvalstoffen beter afgevoerd worden.
 • Voorkomt ontstekingen en blessures, door spieren op te warmen voor het sporten.
 • Maakt bijna geen geluid (45dB).
 • Het apparaat heeft een extra stille motor.
 • Er worden 5 verschillende opzetstukken meegeleverd hierdoor kun verschillende drukpunten toepassen.
 • 3 verschillende intensiteitsstanden.
 • De massagekop is niet verstelbaar, hierdoor kun je lastige plekken zoals de rug en schouders minder goed bereiken.
Stil
Hyperice Hypervolt gun

De Hyperice Hypervolt is een massage gun die pijnlijke en stijve spieren helpt te ontspannen met doelgerichte vibratiemassages. Dit massage apparaat verbetert de doorbloeding in je spieren, waardoor ze sneller herstellen en je mobiliteit toeneemt. De Hypervolt heeft 3 standen met verschillende intensiteiten. Je gebruikt de 4 meegeleverde massagekoppen om verschillende lichaamsdelen goed te bereiken. Het apparaat heeft een sterke motor die dankzij ‘’Quiet Glide’’ technologie weinig lawaai maakt. De oplaadbare batterij gaat maximaal 3 uur mee. Dat is genoeg, omdat je het apparaat per spierzone ongeveer 1 minuut gebruikt.

Conclusie:

De Hyperice Hypervolt massage gun is een zeer goed doelgericht product. Het verbetert de doorbloeding en zorgt voor een betere mobiliteit. Helaas heeft deze gun maar 3 intensiteitstanden en slechts 4 verschillende massagekoppen, dit zorgt ervoor dat geen ruime keuze hebt en je je spieren altijd met dezelfde 4 koppen zal moeten masseren.

  • 8 verschillende opzetstukken en 9 verschillende massagestanden
  • Extra sterke batterij
  • Goede prijs/kwaliteit verhouding
  • De massagekop is niet verstelbaar, waardoor je lastige plekken zoals je rug en schouders minder goed bereikt.
  Budget
  MUSCLE&FIT massage gun

  De MUSCLE&FIT massage gun is perfect te gebruiken voor na het sporten. Hierdoor ontspan je de spieren en voorkom je spierpijn. Spierpijn is vervelend voor sporters, want met spierpijn kun je niet maximaal presteren. Met de massage gun hersteld u aanzienlijk sneller en heeft u een heerlijke massage. Met de 9 verschillende massage standen en 8 verschillende massagekoppen wordt u altijd op de ideale manier gemasseerd. De massage gun heeft een uitgebreid LCD touchscreen waar u onder andere het aantal verbrande calorieën kunt zien, uw hartslag kunt meten, een timer kunt instellen, het batterij niveau kunt zien en uw lichaamstemperatuur kunt zien.

  De massage gun ligt goed in de hand door het siliconen handvat en is van duurzaam materiaal gemaakt. Dankzij de extra sterke 24V 5200mAh batterij kunt u extra lang genieten van een krachtige massage. De oplaadtijd is 3 á 4 uur en dan kunt u de massage gun 6 tot 8 uur gebruiken! 

  Conclusie:

  De MUSCLE&FIT gun is een zeer goede gun met een korte oplaadtijd. Hij heeft 9 massagestanden en 8 opzetstukken, dit maakt de gun zeer aantrekkelijk. Dit is een van de redenen waarom deze gun het beste uit de test komt. De MUSCLE&FIT gun heeft ook een zeer sterke batterij en is van duurzaam materiaal gemaakt.

   • Er is een app beschikbaar voor extra begeleiding tijdens de massages.
   • De gun heeft een massagekracht van 20 kilogram, dit zorgt ervoor dat je intensief en gericht kunt masseren.
   • Het apparaat heeft 4 intensiteitsstanden.
   • De massagekop is niet verstelbaar, waardoor je bepaalde spiergroepen lastig kan bereiken.
   Thera gun G3 Elite Black

   De Thera gun Elite massage gun is een ideaal massage apparaat voor fanatieke sporters. Het apparaat maakt stijve spieren los en kan verbonden worden met de Thera body app voor meer begeleiding. Ook kan men 3 massageroutines via de app volgen, wat het masseren stukken makkelijker maakt. De gun maakt gebruik van een snelle klopmassage, met een maximale kracht van 20kg, waardoor de spieren veel beter gemasseerd worden dan in een massagestoel. Hierdoor is de Thera gun Elite geschikt voor sporters die regelmatig intensief trainen en spierherstel moeten bevorderen. De gun heeft verschillende opzetstukken, hierdoor kun je altijd optimaal masseren door het juiste opzetstuk per spiergroep te kiezen. 

   Conclusie: 

   De Theragun is een ontzettend goede massage gun, maar heeft een minder goedee prijs/kwaliteit verhouding. Het werkt super makkelijk omdat er ook een app aan gekoppeld is, maar voor een veel lager bedrag kun je een gelijkwaardig apparaat aanschaffen. Wellicht zit daar geen app bij, maar die heb je ook niet nodig als je de uitleg ook gewoon op youtube kunt vinden.

    Werkt een massage gun echt?

    Ja, een massage gun werkt goed en op verschillende manieren. Het zorgt voor een goede doorbloeding en je kunt het hierdoor goed gebruiken voor een workout om de spieren op te warmen en na een workout om het herstel te bevorderen.

    Kunnen massageguns averechts werken?

    Het is belangrijk dat je het apparaat niet zonder nadenken gebruikt. Aangeraden wordt om de massage gun maximaal 2 minuten per spier te gebruiken. Wanneer je erg last hebt van een blessure is het een beter idee om je huisarts te bellen in plaats van de massage gun erop te zetten. Als je de handleiding volgt en oplet wat je doet, kan het gebruik van een massage gun geen kwaad.

    Werkt een massage gun voor knopen in het lichaam?

    Een massage gun zorgt ervoor dat de doorbloeding in verschillende spieren wordt verbeterd. Hierdoor worden afvalstoffen verwijdert uit je lichaam. Hierdoor vermindert de spierspanning en kan het zijn dat spierknopen ook minder worden. Gebruik hiervoor eerst een lage stand met een grote kop. Zo zorg je ervoor dat het gebied rondom de knoop goed doorbloedt wordt. Wanneer je er nog steeds last van hebt kun je een kleinere kop gebruiken op een hogere stand om de knoop eruit te masseren.

    Waar op het lichaam kan je een massage gun gebruiken?

    Een massage gun komt met verschillende opzetstukken. De bekendste en meest gebruikte zijn de bollen. De grote variant kun je gebruiken voor de taille-, billen-, benen- en buikspieren, waar de kleine variant ook geschikt is voor rondom de schouderbladen. Het platte opzetstuk is vooral geschikt voor de quadriceps en borstspieren. De pinkop heeft een puntvorm en gebruik je dus voor diepere punten, bijvoorbeeld spierknopen maar ook de onderkant van de voeten en de handpalmen. Ten slotte is er de vork. Deze is vooral geschikt rondom de ruggengraat en de schouders.

    Hoe vaak kan je een massage gun gebruiken?

    Je kunt een massage gun in principe elke dag gebruiken. Hierbij is het wel belangrijk dat je een lage stand gebruikt en goed afwisselt. Gebruik een massage gun voor een ontspannen massage voor dat je gaat slapen. Of gebruik het na een lange dag werken om te relaxen.


    Reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

    Geef een reactie:

    Bij Popula staan we altijd open voor vragen en feedback. Je hart luchten mag natuurlijk ook. Dit kan je doen door een reactie achter te laten of contact op te nemen via het contact formulier op onze contact pagina.