Beste kattenreismand en kattenreistas

Kattenreismand: De beste kattenreismanden van 2023!

Joost  •  Laatst bijgewerkt op 28 december 2021

Heb je een kat als huisdier? Dan zal je vroeg of laat ook een kattenreismand aan moeten schaffen. Het beestje moet nu eenmaal af en toe naar de dierenarts of je moet hem naar een logeeradresje brengen als je op vakantie gaat. Dan is een kattenreismand erg handig, omdat dit ideaal is om je kat in te vervoeren.

Kattenreismanden zijn er in allerlei soorten en maten en in deze koopgids leggen we je precies uit waar je op moet letten tijdens je zoektocht naar een geschikte reismand. Tot slot geven we je ook inzicht in de beste modellen van het moment, om zo jouw zoektocht nog makkelijker te maken!

Beste koop van 2024
Curver Reismand
Beste koop kattenreismand

Curver Reismand

 • Verkrijgbaar in verschillende kleuren
 • Geschikt voor katten tot 8kg
 • Opening aan de bovenkant
 • Makkelijk schoon te maken
 • Geschikt voor in de auto

Afbeelding Product Voor wie? Waar te koop?
Curver Reismand

Curver Reismand

Voor dierenvrienden die de beste kattenreismand zoeken
Trixie Kattenreismand

Trixie Kattenreismand

Voor mensen die een grote kat willen kunnen vervoeren
Opvouwbare Transportbox Gerimport

Opvouwbare Transportbox Gerimport

Voor dierenliefhebbers die een compacte kattenreismand zoeken
Savic Trotter Reismand

Savic Trotter Reismand

Voor de dierenvriend die een betaalbare kattenreismand zoekt
Lovely Pets - Draagtas voor katten

Lovely Pets – Draagtas voor katten

Voor de dierenvriend die een lichte kattenreismand zoekt

Wat is een kattenreismand?

Een kattenreismand, ook wel een kattenbench genoemd is een soort kooitje waar je jouw kat tijdelijk in kunt zetten om deze makkelijk te vervoeren. Deze reismanden hebben vaak een opening aan de voorkant, maar sommige zijn voorzien van een dubbele opening aan zowel de voor- als achterkant. Weer andere kattenreismanden hebben juist een opening aan de bovenkant. Hierdoor kun je jouw kat makkelijker uit de reismand halen en kun je deze ook makkelijker schoonmaken.

Waar let je op tijdens de aanschaf van een kattenreismand?

Er zijn aardig wat verschillen te benoemen tussen verschillende kattenreismanden. Zo zijn ze groot of klein, kunnen ze gemaakt zijn van verschillende materialen en kunnen ze al dan niet opvouwbaar zijn om ze makkelijk op te bergen. Kortom, genoeg om rekening mee te houden wanneer je een kattenreismand aan gaat schaffen, dus laten we alles eens bekijken.

Formaat

Het formaat van de kattenreismand is van belang omdat je niet wil dat jouw kat in een te klein kooitje zit. Maar een te grote reismand kan voor jou weer erg onhandig zijn, omdat dit niet makkelijk draagt. Meestal staat er in de omschrijving van de kattenreismand bij vermeldt voor welk gewicht katten deze bestemd is.

Materiaal

Kattenreismanden worden gemaakt van allerlei materialen. Zo kunnen ze worden gemaakt van kunststof, metaal of zelfs van riet, hout of stof. Door de vele verschillende materialen zijn ze dus ook verkrijgbaar in vele verschillende kleuren. Kunststof kattenreismanden komen in vrijwel alle kleuren voor, van fluoriserend groen, tot zachtroze of gewoon wit of zwart.

Metalen kattenreismanden zien er vaak meer uit als een bench. Dit heeft als voordeel dat je ze makkelijk op kunt vouwen en ze daardoor weinig ruimte in beslag nemen wanneer je ze niet gebruikt. Ze zijn echter ook zwaarder, wat een nadeel kan zijn als je je kat moet vervoeren.

Opening

Voor de meeste katten is een kattenreismand niet hun favoriete plekje om te verblijven. Vaak zitten ze al in het achterste hoekje onder de bank verscholen als je alleen maar de kast openmaakt waar de kattenreismand in staat. En heb je ze eenmaal in de reismand gekregen, dan krijg je ze er lastig weer uit.

Veel kattenreismanden hebben een opening aan de voorkant aan de smalle kant van de mand. Dit is natuurlijk erg stevig, maar een opening aan de bovenkant maakt het voor jou makkelijker om je kat in de reismand te zetten en er ook weer uit te halen. Er zijn ook kattenmanden met een combinatie, die hebben dus zowel een opening aan de voorkant als aan de bovenkant, zodat je kunt kiezen wat op dat moment het makkelijkste is.

Gewicht

Het gewicht van de kattenreismand bepaalt hoe zwaar het is om jouw kat te vervoeren. Hoe lichter de kattenreismand, hoe makkelijker het is om je kat te vervoeren. Het materiaal speelt hier een belangrijke rol in, want kunststof is een stuk lichter dan metaal. Maar ook het formaat van de kattenreismand speelt hierin een rol, want het is logisch dat een grotere reismand zwaarder weegt dan een kleine.

Handvat

Een kattenreismand draag je over het algemeen niet in je armen, maar aan een handvat. De meeste kattenreismanden hebben een enkel handvat aan de bovenkant. Anderen hebben een dubbel handvat, waardoor je de mand makkelijker met twee handen kunt dragen om het gewicht te verdelen. Er zijn ook kattenreismanden beschikbaar met een schouderriem, zo draag je de reismand gemakkelijk over je schouder, dat vaak een stuk minder moeite kost.

Hygiëne

Wanneer je kat in de reismand zit kan het wel eens gebeuren dat er een ongelukje plaats vindt. Door de stress kan het zijn dat je kat moet overgeven of andere behoeftes doet. Dan is het wel zo fijn dat je de mand goed kunt schoon maken. Kunststof reismanden zijn erg goed en makkelijk schoon te maken, maar eigenlijk wordt er altijd wel rekening mee gehouden.

Een reismand die aan de bovenkant open kan, of zelfs helemaal uit elkaar gehaald kan worden is natuurlijk makkelijker om schoon te maken dan een reismand die alleen je aan de voorkant open kan maken. Denk hier dus ook over na voordat je een reismand aanschaft voor je kat.

Opbergen

Een kattenreismand is vaak niet erg klein en opbergen kan dan ook een heel gedoe zijn. Gelukkig zijn er kattenreismanden die ingeklapt of opgevouwen kunnen worden om ruimte te besparen. Zo hou je plek over in de kast voor een extra paar schoenen, de stofzuiger of iets anders dat je kwijt moet.

Ventilatiegaten in een kattenreismand

Tot slot is het belangrijk om er rekening mee te houden dat er voldoende ventilatiegaten in de kattenreismand zitten. Niet alleen om jouw kat van voldoende frisse lucht te voorzien, maar ook zodat het beestje om zich heen kan kijken. Als hij ziet wat er in zijn omgeving gebeurt zal hij zich al snel prettiger en gerust voelen.

Top 5 van de kattenreismand

Met bovenstaande informatie kun je waarschijnlijk al een hoop kattenreismanden wegfilteren, omdat zij niet de eigenschappen hebben waar jij naar op zoek bent. Maar dan nog is de kans groot dat er een groot aantal andere kattenreismanden overblijven en wat is nu precies de beste? Om jou daar beter inzicht in te geven zetten we hieronder de top 5 beste kattenreismanden van het moment op een rijtje. Zo hoef je eigenlijk helemaal niet meer verder te zoeken, maar kun je direct een kattenreismand bestellen waarvan je zeker weet dat hij goed zal bevallen. Vaak is de reismand zelfs de volgende dag al in huis!

 • Verkrijgbaar in verschillende kleuren
 • Geschikt voor katten tot 8kg
 • Opening aan de bovenkant
 • Makkelijk schoon te maken
 • Geschikt voor in de auto
 • Niet opvouwbaar
Curver Reismand

De curver kattenreismand is een chique reismand met een praktische grote opening aan de bovenkant. Je kunt er een kat tot maximaal 8 kg in kwijt en vervolgens draag je deze reismand aan het grote handvat in je hand of over je arm.

Je kunt deze kattenreismand met behulp van het Easy Car System snel en goed vastzetten in de auto, zodat jouw kat niet heel de auto door slingert bij een scherpe bocht of als je onverwachts hard op je rem moet trappen.

Deze kattenreismand heeft een aantal kijkgaten aan de voor- en achterkant zodat je kat de omgeving in zich op kan nemen. Ook kun je een klein luikje openen om je kat onderweg te aaien of een beloning te geven.

  • Geschikt voor katten tot 12kg
  • Geschikt voor in de auto
  • Handvat aan de bovenkant
  • Met klepdeur
  • Opbergruimte voor schepje en plastic zakjes
  • Opvouwbaar
  • Compleet gemaakt van stof, geen plastic onderdelen
  Trixie Kattenreismand

  Heb jij een grote kat? Dan kun je die prima vervoeren in deze Trixie Reismand. Door de grote uitvoering houdt jouw kat voldoende bewegingsvrijheid om zich zo prettig mogelijk te voelen. Rondom zijn kijkgaten, zodat jouw kat kan zien wat er om hem heen gebeurd.

  Erg fijn van deze reismand is dat je met behulp van riempjes de kattenreismand makkelijk achterop je bagagedrager kunt bevestigen en deze stevig blijft staan. Zelfs wanneer je over een hobbelig weggetje moet fietsen. Uiteraard kun je deze kattenreismand dus ook goed bevestigen in de auto.

  Tot slot zit er aan de zijkant van deze reismand een opbergvakje waar je een drinkbakje, kattensnoepjes, riempje of andere spulletjes in kunt doen die je onderweg eventueel nodig hebt. Deze kattenreismand heeft een kleine hendel, waardoor je deze alleen in de hand kan dragen.

   • Opvouwbaar, dus makkelijk op te bergen
   • Opening aan de zijkant
   • Makkelijk schoon te maken
   • Handvat aan de bovenkant
   • Niet geschikt voor grotere dieren
   Opvouwbare Transportbox Gerimport

   Deze kattenreismand heeft een erg slim design en bestaat in plaats van vier zijdes uit drie zijdes. Hierdoor kun je deze reismand heel gemakkelijk in elkaar klappen als je hem niet gebruikt. Zo neemt hij weinig kostbare ruimte in beslag.

   Doordat de opening van deze kattenreismand is geplaatst aan de lange zijde, heb je een grote opening om jouw kat in de reismand te plaatsen of er juist uit te halen. De afmetingen van deze reismand zijn 46x36x35cm, het is dus niet geschikt voor elk dier. De reismand heeft een handvat aan de bovenkant, waardoor je deze in een hand kunt dragen.

    • Kunststof en metaal
    • Geschikt voor katten tot 8kg
    • Opening aan de voorkant
    • Makkelijk schoon te maken
    • Niet opvouwbaar
    Savic Trotter Reismand

    Deze kattenreismand van Savic is een van de betere opties wanneer je voor een budget reismand wil gaan. Het is een vrij luxe uitvoering van kunststof en het deurtje is van metaal. Aan de bovenkant zit een stevig handvat waarmee je de reismand kunt dragen en geheel rondom zitten kijkgaten zodat je kat voldoende ventilatie krijgt en de mogelijkheid heeft om om zich heen te kijken.

    Ondanks dat de kattenreismand alleen een deurtje aan de voorkant heeft, kun je deze reismand wel makkelijk schoon maken, want je kunt de bovenkant en de onderkant van elkaar afhalen. Is de kattenreismand schoon, dan klik je de twee onderdelen zo weer op elkaar en is hij gereed voor een volgend gebruik.

     • Stof en doorzichtig kunststof
     • Geschikt voor katten tot 7kg
     • Opening aan de voorkant en bovenkant
     • Makkelijk schoon te maken
     • Veel ventilatiegaten
     • Niet geschikt voor grote katten
     • Niet alle katten vinden het even leuk
     Lovely Pets – Draagtas voor katten

     Als je op zoek bent naar een super handige en lichtgewicht kattenreismand, dan haal je met deze Lovely Pets rugzak precies in huis wat je in gedachte hebt. Deze kattenreismand is gemaakt van stof en kunststof en weegt daardoor los niet zoveel.

     Ondanks dat de reismand van stof is, is hij super stevig, door een verstevigde en uitneembare bodem zal jouw kat er in ieder geval niet doorheen zakken. De bodem is waterdicht en je kunt hem makkelijk afnemen in het geval jouw kat onderweg een ongelukje heeft gehad. De transporttas is ruim en beschikt over voldoende ventilatie mogelijkheden.

     Katten stappen makkelijk in de tas en door de tas rustig om te doen kan je kat meebewegen.  Daarbij zitten er voldoende ventilatiegaten in om je kat te voorzien van voldoende frisse lucht en uitzicht. Door het doorzichtige kunststof kan je kat van de buitenwereld genieten en andersom!

      Andere artikelen voor katten

      Naast de reismanden voor katten hebben we ook andere artikelen voor jouw harige huisdier bekeken. Bekijk hier bijvoorbeeld onze review over normale kattenmanden. Daarnaast hebben we ook de beste krabpalen, kattenluiken met en zonder chip en kattenbakvullingen voor je op een rijtje gezet. Zo haal je meteen de beste spullen voor jouw kat in huis!

       


      Reacties

      Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

      Geef een reactie:

      Bij Popula staan we altijd open voor vragen en feedback. Je hart luchten mag natuurlijk ook. Dit kan je doen door een reactie achter te laten of contact op te nemen via het contact formulier op onze contact pagina.