Beste kattenbak met zeef

Kattenbak met zeef: de beste kattenbakken met zeef van 2023

Merijn  •  Laatst bijgewerkt op 28 december 2021

Een kattenbak met zeef is een kattenbak waarin aan de onderkant een filtersysteem te vinden is wat de urine scheidt van de korrels en waardoor de geuren tot een minimum beperkt blijven. Waar anders een sterke odeur van je huisdier zou hangen, is het dankzij de ingebouwde zeeffilter vrijwel geurloos. Daarnaast is een kattenbak met zeef een stuk makkelijker te verschonen.

Katten zijn geen moeilijke dieren om te houden. Ze zijn zelfstandig, schoon en weten waar ze hun behoeften moeten doen. Toch is het niet even rooskleurig en daarom is het belangrijk om voor een goed model met zeef te kiezen.

Beste koop van 2024
PeeWee Kattenbak EcoHus Startpakket
Beste koop kattenbak met zeef

PeeWee Kattenbak EcoHus Startpakket

 • Direct gebruiksklaar dankzij de bijkomende kattenbakvulling
 • Sparrenhouten korrels zijn biologisch afbreekbaar
 • Verkrijgbaar in drie varianten
 • Kattenluik zorgt ervoor dat het afgeschermd is
 • Biedt veel kattenbak voor een scherpe prijs

Afbeelding Product Voor wie? Waar te koop?
PeeWee Kattenbak EcoHus Startpakket

PeeWee Kattenbak EcoHus Startpakket

Voor de dierenvriend die een uitstekende kattenbak met zeef zoekt
MakeSure Kattenbak XL

MakeSure Kattenbak XL

Voor de dierenvriend die een stijlvolle kattenbak met zeef zoekt
Petsafe Simply Clean

Petsafe Simply Clean

Voor de dierenvriend die een goede automatische kattenbak zoekt
Moderna Lift To Sift

Moderna Lift To Sift

Voor de dierenliefhebber die een simpele kattenbak zoekt
Hoopo Dome Kattenbak

Hoopo Dome Kattenbak

Voor de dierenvriend die een moderne kattenbak zoekt

Wat is een kattenbak met zeef?

Oke, nog even  in het kort. Om de zorgen voor het kattentoilet zo minimaal mogelijk te maken, zijn er dus kattenbakken met een zeef. Deze kattenbakken zijn in een handomdraai schoon waardoor je kat fijner gebruik kan maken van het toilet en er zo weinig mogelijk geurtjes vanaf komen. De plek die jouw kat als toilet gebruikt moet regelmatig verschoont worden en blijft daarnaast niet geheel geurloos.

Een kattenbak is een plek voorzien van speciale kattenbakvulling waar je kat kan plassen en poepen. De ondergrond is geschikt voor een kat om zijn behoeften te doen omdat hij zijn uitwerpselen kan begraven wat in het instinct van een kat zit. De korrel, het kattengrit of het zand imiteren een natuurlijke ondergrond zoals zand of aarde maar zorgen er tegelijkertijd voor dat de kattenbak eenvoudig te reinigen is en de geurtjes minimaal zijn.

De kattenbak is het omhulsel wat daaromheen zit. Het heeft een rand of volledige omsluiting zodat de kat zorgeloos kan graven zonder dat de korrels alle kanten opgaan. Tegelijkertijd biedt het een beschutte plek voor katten aangezien katten vrij kieskeurig zijn en ze voor hun behoeften een beschutte plek willen.

Waarom een kattenbak met zeef?

Een kattenbak met zeef is een kattenbak waarin aan de onderkant een filtersysteem te vinden is wat de urine scheidt van de korrels en waardoor de geuren tot een minimum beperkt blijven. Waar anders een sterke odeur van je huisdier zou hangen, is het dankzij de ingebouwde filter vrijwel geurloos en is de kattenbak daarnaast een stuk makkelijker te verschonen.

De ideale kattenbak met zeef

Jouw ideale kattenbak met zeef zorgt ervoor dat je kat een geschikte, beschutte plek heeft om zijn behoeften te doen. Dankzij de ingebouwde zeef zijn er in jouw woning geen geurtjes te bekennen van de kattenbak en maak jij je kat zijn toilet in een handomdraai schoon.

Waar let je op bij het kopen van een kattenbak met zeef?

Om de ideale kattenbak met zeef voor bij jou thuis te vinden, hebben we de belangrijkste punten om op te letten voor je op een rijtje gezet:

1. Formaat

Een toilet wordt niet voor niets het kleinste kamertje genoemd. Voor een kattenbak is dit niets anders. Het liefst besparen we zoveel mogelijk ruimte op het toilet van onze harige vrienden.

Een kattenbak neemt meestal een achtergestelde plek in onze woning in en het liefst komt het in een ver hoekje te staan, ver uit het zicht en uit het bereik van ons reukvermogen. Over het algemeen bemoeilijkt een groter formaat het wegstoppen van de kattenbak.

2. Afgesloten of open

De klassieke kattenbak heeft een open ontwerp waarbij opstaande randen voorkomen dat de kattenbakvulling over de rand gaat tijdens het omwoelen. Een open ontwerp is eenvoudig te reinigen en neemt over het algemeen minder ruimte in. Toch zorgt het ervoor dat geur zich makkelijker verspreid en de kattenbak meer ruikt.

Een afgesloten ontwerp is voorzien van een ingang voor je kat. Doordat een afgesloten kattenbak minder luchtstroom heeft, verspreiden geuren zich minder en is de lucht rondom je kattenbak fris. Daarnaast vinden sommige katten het hebben van een beschutte plek voor hun behoeften erg fijn. Voor katten is het namelijk een delicate kwestie.

3. Soort grit of korrels

Een belangrijke factor bij het hebben van een succesvolle kattenbak is het soort materiaal wat je voor de kattenbakvulling gebruikt. Dit kan namelijk bestaan uit verschillende structuren en materialen. Sommige materialen hebben een uitstekende absorberende werking en andere zijn gemakkelijk schoon te maken.

Welk materiaal je gebruikt is ook afhankelijk van de voorkeur van je kat.

4. Ontwerp

Een kattenbak is voornamelijk ontworpen om een goed kattentoilet te creëren. Toch wil het oog, van het baasje, ook wat. Het komt namelijk ergens in de woning te staan en hiervoor kan het beter maar zo goed mogelijk bij de rest van het interieur passen.

Kattenbakken zijn er daarom ook in stijlvolle ontwerpen die een compliment naar de rest van je interieur zijn. Het hebben van een stijlvolle kattenbak zorgt voor veel genot en maakt dat je kat zich geliefd voelt op het moment dat hij een prachtige plek heeft om naar het toilet te gaan.

Dit zijn de beste kattenbakken

Dit zijn de beste kattenbakken met zeef verkrijgbaar: de beste kattenbak met zeef met stijlvol ontwerp, de beste kattenbak met zeef met automatisch reinigingssysteem, de beste kattenbak met zeef met bijkomende kattenbakvulling, de beste kattenbak met zeef budget en de beste kattenbak met zeef met modern ontwerp.

 • Direct gebruiksklaar dankzij de bijkomende kattenbakvulling
 • Sparrenhouten korrels zijn biologisch afbreekbaar
 • Verkrijgbaar in drie varianten
 • Kattenluik zorgt ervoor dat het afgeschermd is
 • Biedt veel kattenbak voor een scherpe prijs
 • Kattenbak neemt behoorlijk wat ruimte in
PeeWee Kattenbak EcoHus Startpakket

De PeeWee Kattenbak EcoHus is een kattenbak die doet wat verwacht wordt. Doordat hij met biologisch afbreekbare houtkorrels komt, is hij direct gebruiksklaar en laat hij een minimale geur achter.

Effectief Systeem

De PeeWee EcoHus is een gesloten kattenbak met een kattenluik. Hierdoor kruipt je kat naar binnen en heeft hij een afgeschermde plek om zijn boodschap te doen. Om de kattenbak te legen, hoef je simpelweg de klep aan de bovenzijde te openen en de vieze korrels met de poepschep te verwijderen. Deze schep hang je na gebruik weer aan de zijkant op.

Biologische Korrels

De bijkomende korrels die met de PeeWee EcoHus komen hebben zo’n absorberende werking dat ze de urine volledig opnemen en hiermee ook de stank volledig wegnemen. De korrels zijn gemaakt van sparrenhout en zullen zelfs de geur van sparrenhout verspreiden. Zodra de korrels gebruikt zijn, verpulveren ze zodra je kat ze probeert te begraven. Hierdoor vallen ze door de zeef en kun je ze eenvoudig weggooien. Mocht je kat niet bekend zijn met deze korrels, dan kan het even duren voordat hij doorheeft dat dit zijn nieuwe toilet is.

Eenvoudig Te Reinigen

De PeeWee EcoHus heeft een afmeting van 56 bij 39 bij 38,5 cm en is volledig gemaakt van kunststof wat eenvoudig te reinigen is. Daarnaast komt de kattenbak in drie verschillende varianten waardoor je een uitvoering kiest die het beste bij jouw wensen past.

  Op voorraad. Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis via bol voor €41.5
  • Prachtige ontwerp is een compliment naar je interieur
  • Afgesloten ontwerp weert geurtjes
  • Hang het schepje uit het zicht met het haakje aan de binnenkant
  • Leverbaar in drie prachtige uitvoeringen
  • Heeft een behoorlijk prijskaartje
  • Het ontwerp is groot en neemt veel ruimte in
  MakeSure Kattenbak XL

  De MakeSure Kattenbak XL is een prachtige ronde kattenbak die amper te herleiden is tot het toilet voor je kat. Het prachtige futuristische ontwerp tilt je interieur naar een hoger niveau.

  Prachtig Ruim Ontwerp

  De afgesloten koepel met afgeronde hoeken geeft niet alleen een stijlvolle twist aan je kamer, het zorgt er ook nog eens voor dat geurtjes zo bijna niet ontsnappen. De ingang van je kat is namelijk voorzien van een tunnel waar je kat door naar binnen kruipt. Dit houdt het verspreiden van de geuren zoveel mogelijk tegen.

  Eenvoudig Verschoonbaar

  Om de kattenbak te verschonen hoef je enkel de voorklep open te slaan. Dit gebeurt aan de hand van een simpel mechanisme. Eenmaal geopend verwijder je de lade eenvoudig en kun je deze schoonmaken. Zodra het grind weer schoon is, plaats je de lade weer terug en klaar ben je. Aan de binnenzijde van de klep is een haakje voor het schepje te vinden. Zo hangt deze bij de hand maar uit het zicht.

  Drie Hippe Uitvoeringen

  Met 60 bij 38 bij 45 cm is het een vrij grote kattenbak al maakt het prachtige design het geen enkel probleem. De kattenbak is verheven van de grond dankzij vier kleine pootjes en daarnaast is hij leverbaar in drie prachtige uitvoeringen: wit, mintgroen en bosgroen. Op deze manier heb je altijd een kleur die goed in je woning past en is de kattenbak niet langer iets om te verstoppen in een donker hoekje.

   Uiterlijk 18 april in huis via bol voor €119.95
   • Nooit meer scheppen dankzij automatische reiniging
   • Opvangreservoir eenvoudig en hygiënisch te reinigen
   • Reinigingssysteem is erg stil
   • Moet aan een stopcontact verbonden zijn om te werken
   • De kattenbak is niet geschikt voor katten zwaarder dan 6,8 kg
   Petsafe Simply Clean

   De Petsafe Simply Clean is een slimme kattenbak die automatisch het grind van je kat verschoont. Hierdoor is poepscheppen verleden tijd en heb je minimale inspanningen met deze kattenbak.

   Automatische Reiniging

   Met deze kattenbak heb je amper omkijken naar je kat omdat het slimme automatische reinigingssysteem het schoonmaken voor jou doet. Ieder half uur zorgt een slimme filter ervoor dat de uitwerpselen van je kat uit het grind gehaald worden en in een opslagbak komen. Op deze manier hoef je enkel dit reservoir te legen en blijven geurtjes beperkt tot deze ruimte. De koolfilter helpt hierbij en is een effectief wapen tegen geuroverlast.

   Geluidloos

   Het reinigingssysteem beschikt over een filter en een as die maakt dat de bak ronddraait. Iedere 30 minuten is dit systeem actief en voert het zo de uitwerpselen af. Dit systeem is bijzonder effectief en is daarnaast volledig geluidloos.

   Hygiënisch Ontwerp

   Dit slimme systeem zorgt er niet alleen voor dat je zelf minder werk hiervan hebt maar het brengt tegelijkertijd een hygiënische aanpak waarmee het scheppen van poep verleden tijd is. Het enige wat je nog hoeft te doen is het reservoir te legen. Dit kun je eenvoudig met een klik uitnemen en maakt het mogelijk dat je dit op een erg hygiënische manier doet. De kattenbak is geschikt voor katten tot 6,8 kg.

    • Eenvoudige kattenbak komt met een scherpe prijs
    • Handzame formaat is eenvoudig schoon te maken
    • Kleine deeltjes vallen door de filter en zullen met een schepje verwijderd moeten worden
    Moderna Lift To Sift

    Met de Moderna Lift To Sift heb je een kattenbak met filter voor een klein budget. Dit maakt het de ideale kattenbak om te kijken of je kitten kan wennen aan zijn nieuwe toilet.

    Basic Design

    De Lift To Sift van Moderna is een basis kattenbak met een open design. De randen zijn opstaand waardoor je kat ongestoord kan graven zonder een rotzooi te maken. Met 50 bij 38,5 bij 24 cm is het een middelgrote kattenbak die voor iedere kat geschikt is. De Lift To Sift  is volledig gemaakt uit kunststof en makkelijk schoon te maken.

    Effectief In Gebruik

    Om de kattenbak te verschonen hoef je enkel de bak op te tillen en uitwerpselen blijven in de filter liggen. De schone kattenbakvulling blijft in de onderste bak liggen en kan weer opnieuw gebruikt worden. Dit systeem is erg effectief al blijkt dat kleine deeltjes ook door te filter vallen en je deze handmatig met een schep moet verwijderen.

    Natuurlijk Voor Katten

    Het kan een aantal keer nodig hebben maar als je kat eenmaal gewend is geraakt aan zijn nieuwe toilet, zal hij zijn bezoekjes aan de Moderna Lift To Sift helemaal geweldig vinden. Het open ontwerp is uitnodigend doordat je kat direct ziet dat de kattenbakvulling de beste plaats in de woning is om zijn behoefte te doen.

     Uiterlijk 19 april in huis via bol voor €30.3
     • Prachtig ontwerp ziet er niet uit als een kattentoilet
     • Leverbaar in drie verschillende kleuren
     • Geen kattenbakkorrels in de kamer dankzij tunnelontwerp
     • Ingang is vrij smal
     Hoopo Dome Kattenbak

     De Dome Kattenbak is een kattenbak met zeef die dankzij het prachtige vierkante ontwerp meer weg heeft van een geluidsbox dan van een kattenbak. Door het prachtige ontwerp staat het op iedere plek in je woning.

     Strak Ontwerp

     Het eerste wat opvalt aan de Dome Kattenbak is het vierkante ontwerp met de afgeronde hoeken. Hierdoor lijkt het in niets op een plek waar je kat zijn behoeften doet. Dit betekent dat hij hierdoor gemakkelijk in de kamer kan staan zonder dat het een associatie met een kattenbak heeft.

     Nooit Meer Grit Overal

     De bak zelf heeft een afmeting van 50 bij 38 bij 37,5 cm. Dit is vrij groot en betekent dus ook dat je kat alle ruimte heeft. De bak beschikt over een ingang voor de kat die als een soort tunnel naar binnen leidt. Deze ingang is voorzien van een filter waarom je kat zich eerst schoon kan maken voor hij weer de kamer inloopt. In praktijk zorgt dit er vooral voor dat de kattenbakkorrels minder makkelijk meegenomen worden door je kat en je kamer schoon blijft. De tunnel is vrij klein en hierdoor niet geschikt voor grote katten met een gewicht van meer dan 5 kg.

     Complete Set

     De Dome Kattenbak is leverbaar in drie kleuren: roze, wit en zwart. Ook wordt de kattenbak met een schepje geleverd om de kattenbak mee schoon te maken. Om hem schoon te maken hoef je enkel de bovenkant van de bak open te maken en je kunt direct de inhoud verversen.

      Andere artikelen voor katten

      Naast de kattenbakken hebben we ook andere artikelen voor jouw harige huisdier bekeken. Bekijk hier bijvoorbeeld onze review over kattenmanden en kattenreismanden. Daarnaast hebben we ook de beste krabpalen, kattenluiken met en zonder chip en kattenbakvullingen voor je op een rijtje gezet. Zo haal je meteen de beste spullen voor jouw kat in huis!


      Reacties

      Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

      Geef een reactie:

      Bij Popula staan we altijd open voor vragen en feedback. Je hart luchten mag natuurlijk ook. Dit kan je doen door een reactie achter te laten of contact op te nemen via het contact formulier op onze contact pagina.