Beste katten draagtas

Beste katten draagtassen van 2023

Merijn  •  Laatst bijgewerkt op 28 december 2021

Heb je een kat of ben je van plan er binnenkort voor één te gaan zorgen, dan zal je er niet aan ontkomen een katten draagtas aan te schaffen. Je kunt een kat namelijk gemakkelijk verplaatsen met behulp van een draagtas, bijvoorbeeld als je ermee naar de dierenarts moet, of wanneer je op reis gaat en je kat mee neemt of weg moet brengen naar een pension.

Op deze pagina leggen we precies uit wat een katten draagtas is, wat je eraan hebt en natuurlijk ook waar je op moet letten wanneer je zo’n draagtas gaat aanschaffen. Tot slot zetten we ook de beste draagtassen van het moment op een rijtje, om daarmee jouw zoektocht nog makkelijker te maken!

Beste koop van 2024
winmax Transporttas voor katten, honden, transportmand, ademend, voor kleine dieren, licht, comfortabel, zacht en opvouwbaar, met mat voor op reis (M)
Beste budget katten draagtas

Winmax transporttas

 • Veel ventilatie
 • Tot 8 kg
 • Wasbare bodem pads
 • Grote opening
 • Beschikbaar in meerdere maten
 • Met schouderband
 • Makkelijk schoon te maken

Afbeelding Product Voor wie? Waar te koop?
winmax Transporttas voor katten, honden, transportmand, ademend, voor kleine dieren, licht, comfortabel, zacht en opvouwbaar, met mat voor op reis (M)

Winmax transporttas

Voor de dierenliefhebber die een koopje zoekt
Rexa reistas

Rexa reistas

Voor dierenliefhebbers die graag hun kat op hun rug meedragen
Rexa Schoudertas

Rexa Schoudertas

Voor dierenliefhebbers die een luxe katten draagtas zoeken
Trixie autostoeltas

Trixie autostoeltas

Voor de dierenliefhebber die een huisdier in de auto wil vervoeren
Innopet Roller

Innopet Roller

Voor dierenliefhebbers die een verrijdbare draagtas zoeken voor hun kat

Wat is een katten draagtas?

Een katten draagtas is een tas die speciaal is ontworpen om een kat in te kunnen vervoeren. De tas is voorzien van ventilatiegaten en heeft een grote opening waardoor je je kat er gemakkelijk in kunt plaatsen. Je hebt ook katten transportboxen, deze zijn vaak van metaal of kunststof. Hoewel het doel hetzelfde blijft, namelijk het vervoeren van je kat, zijn er toch ook een aantal verschillen:

Wat zijn de voordelen van een katten draagtas?

Een katten draagtas heeft ten opzichte van een kunststof transportbox een aantal voordelen.

 • Katten draagtassen wegen vaak een stuk minder dan kunststof of metalen transportboxen.
 • Je kunt een tas makkelijker dragen dan een transportbox.
 • De ervaring leert dat sommige katten minder gestrest zijn wanneer ze in een tas vervoerd worden in plaats van in een transportbox.
 • Je kunt een draagtas vaak veel kleiner opvouwen, waardoor hij minder ruimte in beslag neemt wanneer je hem niet nodig hebt.

Verschillende soorten katten draagtassen

Er zijn allerlei soorten katten draagtassen. De ene is niet perse beter dan de andere, maar het ene type past misschien beter bij jou of jouw kat. Want je wil het zowel je kat als jezelf natuurlijk zo makkelijk en comfortabel mogelijk maken om het beestje te vervoeren. Hieronder staan een aantal verschillende soorten katten draagtassen uitgelegd.

Schoudertas

De term schoudertas geeft het eigenlijk al aan. Dit is een katten draagtas die je met behulp van een schouderband over je schouder kunt dragen. Hierdoor heeft het iets weg van een sporttas. Uiteraard is het meer dan dat, want er zitten ventilatiegaten in, zodat je kat voldoende frisse lucht krijgt. Soms zitten er ook transparante stukken in verwerkt, zodat jouw kat een beetje uitzicht heeft, maar jij ook goed zicht op je kat kunt houden.

Reismand

Een reismand lijkt eigenlijk meer op een transportbox voor katten. De vorm en het idee zijn hetzelfde, alleen is een reismand gemaakt van flexibel en zachter materiaal, waardoor het echt iets weg heeft van een mandje.

Trolley

Een trolley is een katten draagtas op wieltjes. Dit is ideaal wanneer je zelf niet zo sterk bent, maar je jouw kat wel wil kunnen vervoeren. Door de wieltjes die eronder zitten rol je de tas gemakkelijk voor je uit of achter je aan, zodat de belasting op je lichaam een stuk minder wordt. Ook is dit type draagtas natuurlijk ideaal wanneer je met je kat gaat vliegen.

Rugtas

Een rugtas is een katten draagtas die je met behulp van twee banden op je rug kunt dragen. Hierdoor kun je je tas gemakkelijk vervoeren op de fiets of in het openbaar vervoer. Uiteraard zijn ook deze speciale katten rugtassen voorzien van ventilatiegaten en soms ook van doorzichtige stukken, zodat jij en je kat elkaar in de gaten kunnen houden.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een katten draagtas?

Bovenstaand hebben we een aantal verschillende soorten katten draagtassen benoemd en uitgelegd. Je hebt hierdoor misschien al een keuze gemaakt wat betreft het type draagtas dat jij wil aanschaffen. Maar voordat je dat doet, willen we nog een aantal andere eigenschappen met je doornemen waar je op kunt letten voordat je er een gaat kopen. Zo weet je zeker dat je een goede katten draagtas koopt.

Reisdoel

Het reisdoel is belangrijk om in gedachte te houden wanneer je op zoek gaat naar een goede katten draagtas. Wil je alleen je kat af en toe mee kunnen nemen naar de dierenarts, dan heb je voldoende aan een kleinere draagtas.

Maar het kan natuurlijk ook zijn dat je veel heen en weer pendelt tussen twee locaties en je kat mee neemt in de auto. Dan is het prettig om meer in de richting van een katten reismandje te zoeken die wat meer ruimte biedt, zodat jouw kat lekker kan liggen terwijl jij auto rijdt.

Ga je vliegen met je kat, zorgt dan dat de katten draagtas IATA goedgekeurd is. Natuurlijk wil je je kat tijdens een lange vliegreis ook extra bewegingsruimte geven, kijk dus voor een wat groter formaat.

Maat

Het formaat van de draagtas is erg belangrijk. Want een te kleine tas is erg oncomfortabel voor je kat, maar een te grote tas kan juist voor jou weer erg onhandig zijn om te dragen. Vaak worden zowel de afmetingen van de tas als de maximale afmetingen van de kat weergegevens bij de productinformatie. Je kunt in ieder geval beter een iets ruimere tas nemen dan een te kleine tas!

Materiaal

Zeker wanneer je langer onderweg bent kan het materiaal een groot verschil gaan maken in jouw beoordeling. Het kan immers voorkomen dat jouw kat zijn behoeftes doet in de tas of moet overgeven tijdens de reis. Dan is het wel zo prettig dat je dit makkelijk en goed schoon kunt maken. Kies daarom voor waterafstotend materiaal. Dit zorgt er ten eerste voor dat eventuele ontlasting van je kat niet in de stof van de tas trekt. En daarbij is dit materiaal een stuk makkelijker schoon te maken.

Draagvermogen

Het draagvermogen van de katten draagtas is een belangrijke eigenschap. Het materiaal van een draagtas is vaak niet zo stevig als dat van een transportbox en daarom moet je goed op het draagvermogen letten.

Wanneer jouw kat zwaarder is dan het draaggewicht kan het zijn dat de bodem doorzakt of de tas zelfs helemaal uit elkaar valt. Dat wil je natuurlijk ten alle tijden voorkomen. Let dus goed op of jouw kat lichter is dan het maximale draagvermogen van de katten draagtas.

Grootte ingang

De grootte van de ingang bepaalt hoe makkelijk je jouw kat in en uit de draagtas kunt halen. Het komt tenslotte best vaak voor dat katten al in geen velden of wegen te bekennen zijn zodra de kast open gaat waar de draagtas in opgeborgen staat. Ze laten zich niet makkelijk vangen en als je ze eenmaal te pakken hebt stribbelen ze nog even flink tegen waardoor je ze maar met moeite in de draagtas krijgt.

Herken jij je kat hierin? Kies dan een katten draagtas met een extra grote opening, want dan zal je er een stuk minder moeite mee hebben om je kat (nadat je hem ta pakken hebt) in de katten draagtas te krijgen.

Ventilatie

We hebben allemaal frisse lucht nodig en jouw kat natuurlijk ook. Let daarom op de ventilatiegaten in de katten draagtassen. Sommige tassen hebben slechts enkele gaten, waardoor je kat wel frisse lucht krijgt, maar weinig zicht heeft. Dit kan ze extra stress opleveren.

Kijk dus altijd of er voldoende ventilatie is toegevoegd aan de katten draagtas. Vaak is dit in de vorm van een soort gaas. Hierdoor krijgt je kat zowel frisse lucht als zicht. Er zijn ook draagtassen die zowel ventilatiegaten als doorzichtige vlakken hebben. Zo kan jouw kat goed in de gaten houden wat er allemaal om hem heen gebeurd. Maar ook kun jij zo goed in de gaten houden of alles goed gaat met je kat.

Top 5 beste katten draagtassen van 2020

Kom je er toch nog niet helemaal uit wat nu een goede draagtas is voor jouw kat? Bekijk dan onderstaande top 5 om inspiratie op te doen.

 • Veel ventilatie
 • Tot 8 kg
 • Wasbare bodem pads
 • Grote opening
 • Beschikbaar in meerdere maten
 • Met schouderband
 • Makkelijk schoon te maken
 • Geen zijvakken
https://www.popula.nl/wp-content/uploads/2020/12/Group-1-1.png

Voor een leuke prijs haal je met deze Winmax transporttas echt een hele leuke katten draagtas in huis. De tas biedt namelijk veel ventilatie en een grote opening over de volledige zijkant.

Deze katten draagtas wordt geleverd met twee verschillende pads die je op de bodem kunt leggen. Eentje is voor de warmere maanden en eentje is voor de koudere maanden. Doordat je de pads gemakkelijk uit kunt nemen en kunt wassen zijn ze erg makkelijk schoon te maken als dit nodig is.

Je kunt de tas zowel over je schouder als in je hand dragen door de verschillende banden die eraan zijn bevestigd.

  • Tot 12 kg
  • Leuk design
  • Op je rug dragen
  • Met zijvakken
  • Makkelijk schoonmaken
  • Vrij kleine opening
  Rexa reistas

  Met deze Rexa reistas kunnen jij en je kat voor de dag komen. Het leuke design heeft twee grote ventilatie vlakken waardoor jouw kat voldoende frisse lucht krijgt en ook nog eens lekker naar buiten kan kijken.

  In de zijvakken kun je kleine dingetjes kwijt die je mee moet nemen. Bijvoorbeeld een paar kattensnoepjes om je kat gerust te stellen of een kattentuigje om je kat onderweg een ommetje te laten lopen. Het materiaal van de tas is waterafstotend en daardoor erg makkelijk schoon te maken.

  Je kunt de kat via de bovenkant in de tas zetten en vervolgens de tas dichtritsen. Met behulp van de schouderbanden kun je de tas gemakkelijk op je rug dragen en bijvoorbeeld op de fiets springen om naar de dierenarts te gaan. Ook zit er een draaghendel aan de bovenkant, waardoor je de tas ook in je hand kunt houden.

   Op voorraad. Voor 16:00 uur besteld, donderdag in huis via bol voor €64.95
   • Meerdere grote openingen
   • Veel ventilatie
   • Tot 7,5 kg
   • Makkelijk schoon te maken
   • Inclusief schouderband
   • Inclusief wasbaar mandje
   • Geen zijvakken
   Rexa Schoudertas

   Ook dit design van Rexa is zeer fraai en je kunt dan ook absoluut voor de dag komen met deze Rexa Schoudertas. Je kunt de tas aan beide zijkanten en bovenop openen, waardoor je voldoende manieren hebt om je kat in de tas te zetten. Vervolgens neem je je kat mee door de tas over je schouder te dragen met de schouderband. Je kunt de tas eventueel ook in je hand dragen met behulp van het handvat. 

   Er zit lekker veel ventilatie in de tas waardoor je kat voldoende frisse lucht krijgt en ook nog eens om zich heen kan kijken. Deze katten draagtas wordt geleverd met een lekker zacht fluffig mandje. Dat geeft jouw kat een fijn en comfortabel gevoel wanneer hij buiten zijn vertrouwde omgeving komt. Je kunt dit mandje gemakkelijk uitnemen en in de wasmachine wassen.

   De rest van de tas is gemaakt van hoogwaardig en makkelijk te reinigen nylon. Het enige dat je nodig hebt is een vochtige doek en eventueel een klein beetje neutrale zeep. Deze tas ziet er zo fraai uit dat je hem zelfs in huis kunt laten staan als vertrouwde plek voor jouw kat.

    • Tot 9 kg
    • Ook als draagtas te gebruiken
    • Makkelijk schoonmaken
    • Plat opbergen
    • Voorzien van aanleglijn
    • Grote opening
    • Biedt weinig zicht voor je kat
    Trixie autostoeltas

    Ben je veel onderweg met de auto en neem je je kat vaak mee? Dan is deze autostoeltas van Trixie echt waar jij naar op zoek bent. Je kunt je kat via de grote opening makkelijk in de tas zetten en vastzetten aan de aanleglijn. Hierdoor zou je de tas eventueel zelfs open kunnen laten in de auto.

    Je bevestigt de tas met behulp van een band rond de hoofdsteun van de autostoel zodat hij goed op zijn plaats blijft staan. De bodem van de tas is voorzien van antislip materiaal, zodat het meer houvast biedt. En loop je van de auto naar de plaats van bestemming, kun je de tas aan de handvaten met je meedragen.

    De tas is gemaakt van polyester, waardoor je het ontzettend makkelijk schoon kunt maken. Ook zitten er zijvakken op die extra opbergmogelijkheden bieden.

     • Veel ventilatie
     • Tot 9 kg
     • Anti-kantel design
     • Met vier wielen
     • Met zijvakken
     • Ook als rugtas te dragen
     • Makkelijk schoonmaken
     • Plat opbergen
     • Voorzien van aanleglijn
     • Wieltjes maken veel herrie
     Innopet Roller

     De innopet roller is een ideale oplossing wanneer jij minder sterk bent, maar wel graag met je huisdier op pad wil. Deze katten draagtas is voorzien van wieltjes en een uittrekbaar handvat, waardoor je hem als trolley kunt gebruiken.

     Door het innovatieve scharnier systeem kantelt de trolley niet wanneer je hem achter je aan trekt, hierdoor kan jouw kat dus gewoon rechtop blijven zitten. Ook is deze katten draagtas voorzien van twee banden, zodat je hem eventueel ook als rugtas kunt dragen.

     Heeft jouw kat de neiging om er snel vandoor te gaan zodra je de katten draagtas opent? Dan kun je hem vastzetten aan de aanleglijn. Dan kan hij in ieder geval nooit ver weg lopen wanneer je de tas opent.

     Uiteraard is de tas voorzien van voldoende ventilatie vlakken. Ook heeft de tas zijvakken waarin je de nodige extra’s mee kunt nemen. Heeft jouw kat per ongeluk zijn behoeftes in de tas gedaan? Dat is geen enkel probleem, want het materiaal waar deze trolley van is gemaakt kun je heel makkelijk schoon maken. En heb je de draagtas niet meer nodig, dan vouw je hem plat op zodat hij weinig ruimte in beslag neemt en je hem dus makkelijk op kunt bergen.

      Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis via bol voor €99.95

      Reacties

      Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

      Geef een reactie:

      Bij Popula staan we altijd open voor vragen en feedback. Je hart luchten mag natuurlijk ook. Dit kan je doen door een reactie achter te laten of contact op te nemen via het contact formulier op onze contact pagina.