Hoofdlamp handig tijdens het kamperen

Beste hoofdlampen van 2023

Popula  •  Laatst bijgewerkt op 8 augustus 2022

Hoe kies je de hoofdlamp die het beste bij jou past? Popula heeft, om antwoord te geven op die vraag, verschillende modellen met elkaar vergeleken. Zo kunnen we deze hoofdlampen tegen elkaar afwegen. We maken het je gemakkelijk om een keuze te maken tussen alle verschillende modellen hoofdlampen.

Laten we ons eerst afvragen wat een goede hoofdlamp zou moeten kunnen. In een ideale situatie zorgt een hoofdlamp ervoor dat je vrijwel dezelfde kwaliteit zicht hebt als overdag. Dit is bij verschillende outdoor sporten van enorm belang, zeker als je ze ‘s avonds of ‘s nachts beoefend. Zo kun je bijvoorbeeld ‘s avonds tijdens het hardlopen minder snel jezelf bezeren. Daarmee zorgt een hoofdlamp er ook voor dat je minder snel verdwaald als je op trektocht bent. De paden zijn immers beter te zien. Maar ook tijdens het verkennen van een grot, om maar een extreem voorbeeld te noemen, is een goede kwaliteit van licht ook van groot belang.

Tijdens het onderzoek naar de beste hoofdlamp zijn we er van uitgegaan dat de specificaties die de fabrikanten meegeven niet altijd gelijk zijn aan de werkelijkheid. Er is gekeken naar de beoordelingen van experts en consumenten. Dit om per hoofdlamp een eerlijke beoordeling te kunnen geven. Ook hebben we een tweetal modellen hands-on getest.

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: de Ledlenser MH6 is gekozen als beste koop als het aankomt op hoofdlampen. Dit model hoofdlamp is in tegenstelling tot de meeste andere modellen nog niet heel lang verkrijgbaar, maar wist zich toch te bewijzen. De MH6 is voor de functionaliteiten goed geprijsd. Ideaal voor elke outdoor fanaat die wil kunnen vertrouwen op zijn of haar materiaal.

Beste koop van 2024
King Mungo KMHL011 LED
Beste keuze hoofdlamp

King Mungo KMHL011 LED

 • Gaat lang mee
 • Oplaadbare accu
 • Bewegingssensor om aan en uit te zetten
 • Enigszins waterdicht met IPX4

Afbeelding Product Voor wie? Waar te koop?
King Mungo KMHL011 LED

King Mungo KMHL011 LED

Voor de avonturiers
Black Diamond ReVolt

Black Diamond ReVolt

Interessante keuze voor trektochten dankzij de oplaadbare batterij met een duur van 10 uur.
Black Diamond Sprinter

Black Diamond Sprinter

Hoofdlamp speciaal voor hardlopers. Hij zit lekker op het hoofd, is veilig door de rode achterlamp en is oplaadbaar.
Ledlenser MH6

Ledlenser MH6

Onze favoriete hoofdlamp voor het kamperen. Goed geprijsd, een spot- en floodlight functie en een prima accuduur.
Ledlenser neo10R

Ledlenser NEO10R

Een goede keuze voor fietsers en hardlopers dankzij de reflecterende band.

Voordelen van een goede hoofdlamp

Maar wat zijn de voordelen van een hoofdlamp in tegenstelling tot een normale zaklamp of zelfs de flashlight modus van je mobiele telefoon? Hieronder staan de vier grootste voordelen op een rijtje.

 • Beiden handen vrij: perfect voor outdoor activiteiten
 • Reikwijdte doet niet onder voor een zaklamp
 • Compact en licht: makkelijk mee te nemen
 • Waterproof: gemaakt voor meerdere weersomstandigheden

Beiden handen vrij

Het grootste voordeel dat een hoofdlamp heeft tegenover een standaard zaklamp is dat je beiden handen vrij hebt. Dit is perfect voor klimmers, boulderaars en wandelaars. Als je vaak in donkere omgevingen werkt en een zaklamp moet gebruiken, dan is een hoofdlamp perfect. Het licht is altijd gericht op hetgeen waar je aandacht op dat moment op staat. Een simpele beweging met je hoofd en het licht schijnt waar je dit wilt, veel handiger dan dit ga je geen lichtbron vinden.

Reikwijdte

De reikwijdte die een hoofdlamp kan bereiken doet niet onder voor de reikwijdte die een zaklantaarn kan bereiken en is vele malen beter dan het lichtbereik dat je telefoon kan produceren. Een grote reikwijdte komt vooral goed van pas als je tijdens het wandelen van het pad afgaat en het langzaam donker wordt. Door de grote afstand die je met je hoofdlamp kan verlichten kun je eenvoudiger je kamp of het pad terugvinden.

Compact en licht

Heel simpel: hoofdlampen wegen erg weinig en nemen weinig ruimte in beslag. Perfect voor tijdens langere tochten, maar ook tijdens het hardlopen. Je hebt er geen last van en je bent amper bewust dat je überhaupt een hoofdlamp aan het dragen bent.

Bouwkwaliteit

De hoofdlampen die in deze review naar voren komen zijn allemaal van goede bouwkwaliteit. De modellen kunnen de regen trotseren en enkele modellen kunnen zelfs tot een meter diep het water in. Perfect voor gebieden waar je niet altijd zeker bent van het weer.

Waterproof

De meeste modellen hoofdlampen van merken zoals Petzl en Black Diamond hebben minimaal de IPX4 waardering. Hoofdlampen met een IPX4 waardering zijn bestand tegen opspattend water en regen. De meer high-end modellen zijn gewaardeerd met een IPX7 waardering, wat inhoudt dat deze lampen het 30 minuten in water van een meter diep kan overleven. Mocht je echt in een stortbui zitten, dan weet je dat je met een IPX7 model je geen zorgen hoeft te maken.

De drie soorten lichten

Er zijn verschillende soorten modellen op de markt. Niet elke hoofdlamp beschikt over dezelfde functionaliteit als een ander, en deze functionaliteiten zorgen ook voor de soms grote prijsverschillen.

Floodlight

Bijna alle modellen hoofdlampen, zowel de dure als de goedkope, beschikken over een floodlight modus. Waar goedkopere modellen vaak enkel over een floodlight modus beschikken, is dit bij duurdere modellen slechts één van de modussen.

De floodlight modus zorgt voor een wijde verdeling van het licht. Perfect voor situaties waarbij je iets dichtbij moet kunnen verlichten: op het kampeerterrein, in huis en bij het verlichten van je tent.

Spotlight

Waar je bij de floodlight modus van je hoofdlamp een grote wijdte kan verlichten, kan je bij een spotlight juist goed een doel verlichten. De beste hoofdlampen kunnen tot wel 150 meter verlichten. Spotlight komt goed van pas als je in de avond gaat wandelen of gaat hardlopen (hoewel je dan de hoofdlamp niet op de hoogste helderheid wilt zetten). De meeste hoofdlampen boven de €30 beschikken over zowel een flood- als spotlight modus.

Rood licht

Veel hedendaagse modellen hebben tegenwoordig ook een rood licht ingebouwd. Dit rode licht kan op meerdere manieren goed van pas komen. Als er een echte rode LED zit ingebouwd (en niet enkel een rood klepje voor een wit licht schuift) dan is deze vele malen zuiniger qua energie.

Rood licht is daarnaast plezieriger voor de ogen dan fel wit of blauw licht. Wel zo fijn dat je tijdens het wandelen de rest van de groep normaal kan aankijken, zonder dat je ze verblind. Doordat het rode licht minder fel op de ogen is, is het ook een keuze waar sterrenkijkers van kunnen genieten. Aangezien het wel een uur kan duren voordat je ogen aan het donker zijn gewend sinds je voor het laatst fel licht hebt gezien. Met rood licht is dit minder het geval, en hoef je in de tussentijd niet nachtblind te raken.

Zelfs voor het spotten van dieren in de nacht is rood licht een aanrader voor je hoofdlamp. Dieren schrikken minder snel af door rood licht, waardoor je meer kans hebt om wilde dieren tegen te komen.

Hoofdlamp uitermate geschikt voor tijdens het kamperen

Hoofdlamp uitermate geschikt voor tijdens het kamperen

Waar moet je op letten bij het kiezen van de juiste hoofdlamp?

Als we kijken naar de functionaliteiten die een hoofdlamp kan bieden, dan zijn er drie onderwerpen die als belangrijk worden gezien: de reikwijdte, de batterijduur en uiteraard het doel waar je de hoofdlamp voornamelijk voor wilt gaan gebruiken.

Reikwijdte

Als we de reikwijdte van een hoofdlamp vertalen naar de werkelijkheid dan wordt de combinatie van de helderheid en het vermogen van de lamp om het licht tot een verre straal om te vormen.

Elk model op de markt geeft duidelijk aan wat de reikwijdte is. In gevallen van de hoofdlampen met zowel een spot- als een floodlight, vind je ook vaak de specificaties van deze twee modussen.

Het is belangrijk om te weten dat uit verschillende testen is achterhaald dat de aangegeven reikwijdte vaak niet 100% gelijk is aan de werkelijkheid. Ga er van uit dat gemiddeld de reikwijdte 9% wordt overschat. Bij een afstand van 60 meter is dit nog steeds rond de 54 meter, maar het voorkomt teleurstellingen.

Daarnaast zijn de batterijen ook van invloed op de prestaties van de reikwijdte en de helderheid die een hoofdlamp kan produceren. Het merk van de batterijen is van invloed, maar ook hoeveel energie er nog in de batterij zit.

Batterijduur

Het is wel zo fijn om niet in het donker te zitten wanneer je écht licht nodig hebt. Hoe lang de batterij meegaat is dan ook een belangrijk punt. Helaas maken de fabrikanten het niet veel eenvoudiger om een juiste keuze te maken.

Bij het kiezen van een hoofdlamp zul je vaak de reikwijdte en de batterijduur vlak bij elkaar zien staan. Neem als voorbeeld het volgende: je ziet een hoofdlamp met een batterijduur van 60 uur en een reikwijdte van 100 meter. Dit betekent echter niet dat je 60 uur lang 100 meter ver kan schijnen.

In de werkelijkheid zul je er snel achterkomen dat je waarschijnlijk tussen de 5 en 10 uur volledig gebruik kan maken van de 100 meter reikwijdte, en dat deze daarna snel aftakelt naar 20 of 10 meter.

Je kan dit zien als zowel false als smart advertising. Het betekent vooral dat je niet moet uitgaan van de aangegeven batterijduur. Houdt dit vooral in het achterhoofd. Wil je hier meer info over, dan heeft Outdoor Gear Lab een erg duidelijk artikel gepubliceerd over de batterijduur bij hoofdlampen.

Bouwkwaliteit en stevigheid

De meeste hoofdlampen zijn uiteindelijk niet veel meer dan een goede lamp gemonteerd op een stretchende hoofdband. Toch komt er bij een hoofdlamp van goede kwaliteit een stuk meer kijken.

De door ons uitgelichte modellen hebben bewezen degelijk te zijn; zowel in batterijduur, bouwkwaliteit en reikwijdte.

Wij namen de proef op de som en hebben de Ledlenser MH6 en Ledlenser NEO10R hands on getest!

Beste en bekende merken voor hoofdlampen

De drie grootste spelers op het gebied van hoofdlampen zijn de outdoormerken Black Diamond, Ledlenser en Petzl. Petzl heeft in Nederland het grootste assortiment, waar het assortiment van Black Diamond toch wat lager ligt. Gelukkig zijn de meeste modellen van beiden fabrikanten die goed scoren wel beschikbaar in Nederland, met een paar kleine uitzonderingen.

Naast de drie grootste merken heb je enkele kleinere spelers zoals Princeton Tec. Dit merk heeft ook enkele goede modellen.

Andere ‘merkloze’ merken zijn vaak goedkoper, maar dat merk je direct in de kwaliteit. Gelukkig hebben de topmerken ook goedkopere modellen zoals de Black Diamond Spot en de Petzl Tikka 200, twee modellen die voor de meesten precies bieden wat ze nodig hebben.

 • Gaat lang mee
 • Oplaadbare accu
 • Bewegingssensor om aan en uit te zetten
 • Enigszins waterdicht met IPX4
King Mungo KMHL011 LED

Deze LED hoofdlamp van King Mungo is onze huidige beste keuze voor mensen die een goede hoofdlamp zoeken. De lamp beschikt over felle LED-verlichting in 3 standen wit licht en 2 standen rood licht. De accu is 1200 mA en gaat dus wel even mee. De hoofdlamp geeft maximaal 200 lumen verlichting, wat prima is voor de meeste activiteiten. Daarnaast is de hoofdlamp ook nog eens waterafstotend (IPX4), ideaal voor de meeste outdoor activiteiten.

Handig in gebruik

De KMHL011 van King Mungo is met name erg prettig in het gebruik. Je kunt de hoofdlamp namelijk gemakkelijk opladen na gebruik via een USB-adapter. Naast de standaard bedieningsknoppen voor het witte en rode licht, kun je de hoofdlamp ook aan en uit zetten met de bewegingssensor. Ideaal voor als je vieze handen hebt na het klussen. Ook zit de lamp prettig op je hoofd met een comfortabele band.

In de sterkte stand houdt de hoofdlamp het ongeveer 3 tot 4 uur vol. Als je de strobe functie gebruikt gaat de lamp wel tot 20 uur mee.

Geschikt voor allerlei activiteiten

Deze hoofdlamp is door zijn gebruiksgemak, lange werking en indien nodig, sterke verlichting geschikt voor veel outdoor activiteiten. Denk bijvoorbeeld aan kamperen, wandelen, hardlpen, vissen en hiken. Maar ook in de tent of in de caravan en bij stroomuitval thuis komt deze hoofdlamp zeer van pas.

  Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis via bol voor €25.95
  • Extreem lange batterijduur van 10 uur op hoogste stand
  • Oplaadbaar
  • IPX8 waardering: waterdicht tot 2 meter
  • Werkt ook op AAA batterijen
  • Reikwijdte van 57 meter in plaats van 70
  https://www.popula.nl/wp-content/uploads/2019/06/blackDiamondReVolt.jpg

  Waar batterijen vroeger oh-zo-gewoon waren, is oplaadbare elektronica de nieuwe standaard. Niet elke hoofdlamp pakt het oplaadbare gedeelte al goed aan, maar bij de Black Diamond Revolt is dat een ander verhaal. Deze is dan ook gekroond als de beste oplaadbare hoofdlamp!

  Zeer lange batterijduur op hoogste stand

  Wat maakt deze oplaadbare hoofdlamp dan zo bijzonder? De looptijd op de maximale helderheid is ruim 10 uur, waar veel andere modellen van goede merken tussen de 4 en 7 uur op de hoogste helderheid kunnen presteren. Hierdoor steekt de ReVolt met kop en schouders boven andere hoofdlampen uit als het aankomt op batterijduur. Niet gek, voor een hoofdlamp met oplaadbare accu.

  Het oplaadbare gedeelte is dan ook veelzijdig: door de USB-poort kan je de ReVolt met bijna alles opladen: de sigarettenaansteker van je auto, powerbanks, het stroomnet thuis, of als je écht outdoor bent, aan zonnepanelen. Mocht je geen stroom in de buurt hebben, wat tijdens een outdoor avontuur zomaar kan gebeuren, dan kan je de accu snel vervangen met drie AAA-batterijen.

  Reikwijdte niet als aangegeven

  Als we kijken naar de prestaties op het gebied van verlichting, dan mag de ReVolt er ook zijn. Uit testen is gebleken dat de reikwijdte niet precies voldoet aan de indicatie van Black Diamond zelf, die op 70 meter uitkomt, waar testen aanduiden dat de werkelijke afstand rond de 57 meter kwam. Als we kijken naar de accuduur, is dit al een prestatie op zich.

  Daarnaast is de Black Diamond Revolt eenvoudig te bedienen. Het is duidelijk dat Black Diamond hier goed over heeft nagedacht. Ook heeft de Revolt hoofdlamp een IPX8 waardering, de beste IPX waardering van de door ons gereviewde hoofdlampen

  De Revolt is is een goede hoofdlamp, zelfs als deze niet oplaadbaar zou zijn. De Revolt is geschikt voor veel outdoor activiteiten, waaronder vissen, jagen en uiteraard langere wandeltochten.

   • Floodlight modus zorgt voor minder snel misselijk
   • Extra hoofdband over het hoofd voor stevigheid
   • Rode lamp achterkant voor extra zichtbaarheid
   • Oplaadbaar
   • Enkel floodlight, minder handig voor andere activiteiten
   https://www.popula.nl/wp-content/uploads/2019/06/blackDiamondSprinter.jpg

   Als je in de avond nog even rustig wilt gaan hardlopen is het wel zo fijn dat je het pad kan blijven zien. Met een zaklamp ga je niet rondrennen, dus een hoofdlamp is dan voor hardlopers een hele goede optie.

   De naam van deze hoofdlamp verraadt het al bijna, de Black Diamond Sprinter, is speciaal ontwikkeld met hardlopers en fietsers in gedachte. Met de Sprinter kan je ongeveer 30 meter ver kijken. Daarnaast zicht er aan de achterkant een rode lamp, zodat fietsers en auto’s je ook van een afstand al zien lopen.

   Floodlight modus

   De Sprinter beschikt enkel over een floodlight modus, wat perfect is voor het hardlopen. Spotlight zorgt door het op en neer gaan van je hoofd sneller voor een misselijk gevoel, omdat de straal blijft bewegen. Dit probleem voorkom je met een floodlight modus.

   Met een gewicht van 106 gram, wat onder het gemiddelde ligt van de meeste hoofdlampen, merk je na enkele minuten amper dat je de hoofdlamp op hebt. Voor extra stevigheid heb je de mogelijkheid om een extra band te bevestigen, die bovenlangs je hoofd loopt. Dan heb je nog minder last van het op en neer gaan van het licht.

   Goede oplaadbare batterij

   De batterij van de Sprinter kan de maximale helderheid ongeveer 5 uur weergeven, daarna begint de helderheid snel af te nemen (net als bij alle andere hoofdlampen het geval is). Daarnaast wordt er een oplaadbare accu bijgeleverd, dus als je veel hardloopt hoef je niet elke week de batterijen te vervangen.

   Conclusie over de Black Diamond Sprinter

   De Sprinter is dus perfect voor het hardlopen. Hij zit lekker op het hoofd, is veilig door de rode achterlamp en is oplaadbaar. De prijs van de Sprinter is echter redelijk hoog, het is dus een investering die alleen interessant is wanneer je daadwerkelijk veel hardloopt in de avond.

    • Maxmimale reikwijdte van 120 meter
    • Batterij gaat 5 uur mee
    • Oplaadbare accu
    • Batterijen passen ook
    • Floodlight en spotlight
    • IPX6 waardering
    https://www.popula.nl/wp-content/uploads/2019/06/ledlenserMH6.jpg

    Als je een goede hoofdlamp zoekt die je tijdens het kamperen en outdoor tochten wilt gaan gebruiken, dan is de Ledlenser MH6 een bewuste keuze. Met een oplaadbare accu, de mogelijkheid om daarnaast normale batterijen te gebruiken en een brandtijd van 20 uur is het een goede koop.

    De MH6 kenmerkt zich door de hoge reikwijdte van maar liefst 120 meter op de hoogste stand. Op de hoogste stand brandt de hoofdlamp rond de 5 uur, waardoor deze voor langere wandeltochten in de avond genoeg licht kan bieden. Als je minder licht nodig hebt kan je op 20 uur rekenen op de laagste lichtstand, wat goed genoeg is voor de vroege avonduren. In totaal zijn er drie lichtstanden: high power, medium power en low power.

    Flood- en spotlightfunctie

    De MH6 beschikt over zowel een floodlight als een spotlight functie. De lichtstraal is te veranderen door aan de kop van de lamp te draaien. Dit is eenvoudig te doen met slechts één hand.

    Een van de beste functionaliteiten is het feit dat je zowel de oplaadbare accu als energiebron kan gebruiken, als een set van drie AAA batterijen. Aangezien AAA batterijen niks wegen, is het handig om deze altijd op zak te hebben tijdens langere wandeltochten. Hierdoor ben je ook niet afhankelijk van de oplaadbare accu. De accu is gelukkig wel op te laten met een micro-USB poort. Zo kan je deze eenvoudig opladen met een een powerbank of bijvoorbeeld zonnepanelen.

    Het zijn ook de kleine dingen die ervoor zorgen dat de MH6 meer is dan alleen een degelijke hoofdlamp. De batterij indicator laat duidelijk zien hoeveel batterij er nog over is, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

    Comfort en gebruikersgemak

    Maar ook het gemak waarmee de MH6 te bedienen is zorgt voor complimenten. Na enkele minuten spelen met de verschillende standen heb je zo door hoe de MH6 moet worden bediend.

    Qua comfort is de MH6 ook een topper. De hoofdlamp zit niet te strak, en na een klein half uurtje heb je niet eens door dat je deze op hebt. Door de IPX6 waardering hoef je ook geen zorgen te maken dat deze nat wordt door een flinke regenbui.

    De Ledlenser MH6 raden we dan ook aan voor outdoor-activiteiten waar een hoofdlamp niet cruciaal is. De prestaties en de prijs vallen goed samen, wat het een goede budget outdoor hoofdlamp maakt. Als je iets meer power wilt, dan is de Ledlenser MH10 het bekijken waard.

     • Maximale reikwijdte van 150 meter
     • Reflecterende hoofdband
     • Rode lamp op achterkant voor betere zichtbaarheid
     • Borstband wordt meegeleverd
     • Hogere prijs
     https://www.popula.nl/wp-content/uploads/2019/06/ledlenserneo10R.jpg

     Als je in de avond nog even rustig wilt gaan hardlopen is het wel zo fijn dat je het pad kan blijven zien. Met een zaklamp ga je niet rondrennen, dus een hoofdlamp is dan voor hardlopers een hele goede optie.

     Met een zeer technische naam verwacht je het niet direct, maar de Ledlenser NEO10R is toch echt een hoofdlamp speciaal ontwikkeld voor hardlopers. Dit model is eind februari 2018 op de markt gekomen, waardoor het direct het nieuwste model op de markt is voor hardlopers en fietsers. Het borstharnas waar de lamp aan kan worden gemonteerd is perfect voor het hardlopen.

     Het is duidelijk dat de Ledlenser NEO10R speciaal ontwikkeld is voor hardlopers. Als we kijken naar de afwerking van de hoofdband, reflecteert de hoofdband het licht door de reflectiestrips. Dit in combinatie met de rode LED aan de achterkant van de hoofdlamp zorgt ervoor dat automobilisten en fietsers je van tevoren kunnen zien.

     Hoge reikwijdte

     De lamp zelf presteert ook beter dan we hadden verwacht van een hoofdlamp die ontwikkeld is voor hardlopen. De NEO10R redt zich namelijk prima als deze wordt gebruikt voor outdoor activiteiten. Met een maximale reikwijdte van 150 meter hoef je je geen zorgen te maken dat je verdwaald raakt tijdens een wandeling.

     Toch is het duidelijk dat de NEO10R excelleert als het aankomt op hardlopen. De hoofdlamp zit stevig op het hoofd, mede door de extra band die door het midden loopt. De oplaadbare batterij aan is aan de achterkant gemonteerd. Hierdoor blijft het gewicht verdeeld over de voor- en achterkant, zodat je hoofd niet naar voren neigt te buigen tijdens het lopen.

     Flood- en spotlight

     De NEO10R beschikt over zowel een flood- en spotlight functie. De floodlight is het meest prettig tijdens het hardlopen, aangezien deze het minst heen en weer lijkt te bewegen. De spotlight functie komt toch van pas als je toch iets verder wilt kijken. Gelukkig kan je zelf bepalen hoe ver tussen de spot- en floodlight je wilt zitten qua lichtverdeling. Dit komt door de handige draairing die aan de kop van de lamp zit gemonteerd.

     De NEO10R is een van de beste hoofdlampen voor hardlopers en fietsers, maar is nog maar net op de markt. Het enige minpunt is de gekrulde kabel die er wat sullig uit kan zien. Maar ach, je gebruikt de hoofdlamp in het donker.

      Waarom zit er een rood lampje op een hoofdlamp?

      Rood licht verstoort je nachtvisie een stuk minder dan wit licht. Ideaal bijvoorbeeld als je in het donker wilt kaartlezen. Ook voelt het ’s nachts prettiger aan je ogen.

      Hoeveel lumen heb je nodig op jouw hoofdlamp?

      Dat verschilt heel erg per gebruik. Met 100 lumen heb je genoeg om om je heen te kijken op de camping of om achter een gids aan te lopen. Als je zelf de weg door het donker moet vinden, heb je al gauw 200 of zelfs 300 lumen nodig.


      Reacties

      Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

      Geef een reactie:

      Bij Popula staan we altijd open voor vragen en feedback. Je hart luchten mag natuurlijk ook. Dit kan je doen door een reactie achter te laten of contact op te nemen via het contact formulier op onze contact pagina.