Beste hogedrukreinigers van 2018

Beste hogedrukreinigers van 2023

Popula  •  Laatst bijgewerkt op 27 december 2021

Als je veel tijd aan je tuin besteedt, wil je natuurlijk dat het er op en top uitziet. Voor hardnekkig vuil kan het soms wat onhandig zijn om met sponzen en afwasborstels in de weer te gaan. Als je grover geschut nodig hebt, kun je altijd gebruik maken van een hogedrukreiniger, ook wel hogedrukspuit genoemd.

Beste koop van 2024
Bosch EasyAquatak 100
Beste koop hogedrukreiniger

Bosch EasyAquatak 100

 • Compact en draagbaar model
 • Lagere prijs
 • Inclusief hogedruklans voor reinigingsmiddel
 • Hogedrukpistool is 360 graden draaibaar

Afbeelding Product Voor wie? Waar te koop?
Bosch EasyAquatak 100
Beste koop

Bosch EasyAquatak 100

Voor iedereen die een paar keer per jaar gebruik wil maken van een hogedrukreiniger en er niet heel veel geld aan wil besteden.
EUROM Force 2000 Plus
Budget

EUROM Force 2000 Plus

Mensen die sporadisch gebruik maken van een hogedrukreiniger
Kärcher K 7 Premium Smart Control Home

Kärcher K 7 Premium Smart Control Home

Mensen met een groot terras of apparatuur die regelmatig gereinigd moet worden.
Karcher K3 Full Control Car & Home

Karcher K3 Full Control Car & Home

Voor mensen die op zoek zijn naar een multifunctionele hogedrukreiniger
Nilfisk Premium 180-10

Nilfisk Premium 180-10

Geschikt voor de professionele gebruiker

Hoe werkt een hogedrukreiniger?

De meeste hogedrukreinigers sluit je gemakkelijk aan het waternetwerk aan via de tuinslang. Door stroomtoevoer aan te sluiten, wordt een motor met een pomp aangestuurd. Deze pomp perst het water naar buiten en zorgt voor de gewenste waterdruk. Door middel van een lanskop is de vorm van de straal naar eigen voorkeur te aan te passen.

Waar je op moet letten bij de aanschaf van een hogedrukreiniger

Waterdruk

Natuurlijk is het belangrijkste kenmerk wanneer je een hogedrukspuit aanschaft de waterdruk. Hoe hoog de druk is wordt uitgedrukt in ‘bar’. Hierbij geldt over het algemeen: hoe meer bar, hoe grondiger de reiniging. Pas wel op met hogedrukreinigers met zeer hoge druk. Bij verkeerd gebruik op kwetsbare oppervlaktes kun je ook beschadiging veroorzaken. Voor welke klus je welke waterdruk nodig hebt vind je in de tabel hieronder.

 

Spullen Hoe vaak Waterdruk
Tuinmeubelen, tuingereedschap, fiets Een paar keer per jaar 110 Bar
Auto, schutting, terras Regelmatig schoonmaken 110-130 Bar
Metselwerk, tractor, zwembad Regelmatig 130 Bar

Wateropbrengst

Let wanneer je een hogedrukreiniger koopt op de wateropbrengst. Dit drukt in liters uit hoeveel water er door het apparaat wordt gepompt per uur. Hoe hoger de wateropbrengst, hoe makkelijker je iets schoon krijgt.

Aandrijving

Er zijn zowel hogedrukreinigers te koop die op stroom werken als hogedrukreinigers die op benzine werken. Hogedrukspuiten die gebruik maken van benzine zijn voor de huis- tuin- en keuken klussen door het verbruik wat minder handig. Doordat de hogedrukreiniger op benzine draadloos is, is deze wel makkelijk voor professioneel gebruik of voor wanneer je op moeilijk bereikbare plekken moet schoonmaken. Hogedrukspuiten die op stroom werken kun je gemakkelijk met een stekker aansluiten aan de netstroom. Aan het kW (kilowatt) is te zien hoeveel stroom het apparaat verbruikt. Hoewel het stroomverbruik hoger is, zijn hogedrukspuiten met een hoger kW over het algemeen effectiever.

Watertemperatuur

Hoewel reinigen met warm of heet water vaak makkelijker gaat, is niet iedere hogedrukreiniger hiervoor geschikt. Ben je van plan om gebruik te maken van hogere watertemperaturen, controleer dan vóór aankoop of de hogedrukreiniger die je op het oog hebt hiervoor geschikt is.

Accessoires

Vuilfrees

Met een vuilfrees kom je op de meest moeilijk te bereiken plekjes. Dit accessoire zorgt voor een snelle roterende straal waarmee zelfs het meest hardnekkige vuil makkelijk te verwijderen is.

Terrasreiniger

Wanneer je vooral van plan bent om je hogedrukreiniger voor het terras te gebruiken, dan is dit accessoire zeker aan te raden. Doordat in een overkapping twee stralen tegenover elkaar staan, ontstaat er een soort harde waterspiraal. Dit zorgt voor een groter werkvlak waardoor je terras sneller schoon is. Ook hoef je je dankzij de overkapping geen zorgen te maken om opspattend water.

Wasborstels

Voor het schoonmaken van iets kwetsbaardere materialen (fiets, auto, etc.) is een wasborstel een handig accessoire. Dit verlengstuk beschikt over een borstel (zowel harde als zachte borstels verkrijgbaar) waarmee je lastig te verwijderen vuil los kan maken.

Lansen

Met een las kun je de vorm van de straal bepalen die uit je hogedrukreiniger komt. Hoe meer lansen je bij je hogedrukreiniger meegeleverd krijgt, hoe meer opties je hebt. Zo kun je bijvoorbeeld gebruik maken van brede, platte stralen of ronde, wijdverspreide stralen.

De vijf beste hogedrukreinigers

Om je een beetje op weg te helpen hebben we hieronder de vijf beste hogedrukspuiten van 2018 op een rijtje gezet.

 • Compact en draagbaar model
 • Lagere prijs
 • Inclusief hogedruklans voor reinigingsmiddel
 • Hogedrukpistool is 360 graden draaibaar
 • Weinig accessoires
 • 100 bar druk aan de lage kant voor het meest hardnekkige vuil
 • Geen regelbare waterdruk
Beste koop
https://www.popula.nl/wp-content/uploads/2019/06/BoschEasyAquatak100.jpg

Wanneer je de hogedrukreiniger slechts een paar keer per jaar wil gebruiken, is het niet nodig om bakken met geld aan het apparaat uit te geven. Voor een goedkoper alternatief, dat nog steeds van goede kwaliteit is, is de Bosch Easy Aquatak een goede optie.

Hoewel dit model niet voor zeer intensief gebruik is bedoeld, krijgt het toch nog redelijk wat klusjes geklaard. Met 100 bar waterdruk en een wateropbrengst van 300 liter per uur is deze hogedrukreiniger geschikt voor tuinmeubilair, auto’s, fietsen, terrassen en andere huis- tuin- en keuken klussen. Door het compacte design is de Bosch EasyAquatak 100 makkelijk op te bergen en mee te nemen en neemt deze niet veel ruimte in beslag. De wijde onderkant zorgt er echter voor dat het apparaat stabiel blijft staan tijdens gebruik.

Het speciale Hogedrukpistool van Bosch is 360 graden te draaien. In combinatie met de drie meter hogedrukslang krijg je zelfs de meest moeilijk te bereiken plekjes schoon. Ook is deze in te stellen van een zachte stand tot een stand met maximale druk. Tot slot krijg je een hogedruklans meegeleverd waarmee reinigingsmiddelen zo effectief mogelijk worden verdeeld over de straal.

  • Veel accessoires
  • Lage prijs
  • Hoge waterdruk (150 bar)
  • Geen instelbare waterdruk
  • Geen meegeleverde wasborstel
  Budget
  https://www.popula.nl/wp-content/uploads/2019/06/EUROMForce2000Plus.jpg

  De EUROM Force 2000 Plus is perfect voor mensen die niet van plan zijn om het apparaat intensief te gebruiken. Voor een lagere prijs heb je met de EUROM Force nog steeds lang plezier van je hogedrukreiniger. Met een wateropbrengst van 400 liter per uur en een maximale waterdruk van 150 bar kan deze hogedrukreiniger de meest intensieve klussen aan.

  Met je bestelling krijg je een hogedrukpistool, een hogedrukslang van 8 meter, een powerlans, een vuilfrees, een verlenglans en een terrasreiniger. Genoeg accessoires om ieder klusje te kunnen klaren. De slang is door de nieuwe haspel gemakkelijk op te rollen, waardoor er niet zomaar knikken in de hogedrukslang komen. Helaas is de waterdruk niet in te stellen en blijft de druk op 150 bar. Prima voor de meeste materialen, maar hierdoor is deze hogedrukreiniger niet geschikt voor de meest kwetsbare materialen.  

   • Geschikt voor intensief gebruik op veel verschillende oppervlakken
   • Door de slang van 10 meter heb je veel bewegingsvrijheid
   • Je hoeft dankzij de Multi-Jet niet van spuitlans te wisselen
   • 180 bar waterdruk
   • Geleverd zonder rioolslang, wasborstel en tuinslang
   Kärcher K 7 Premium Smart Control Home

   Heb je een groot terras of apparatuur die regelmatig gereinigd moet worden? Dan is dit model van Karcher misschien wel perfect voor jou. Deze hogedrukreiniger beschikt over de nieuwste technologie, en kan zeker tegen een stootje.

   Met de 3-in-1 Multi-Jet kun je, door het handige display te gebruiken, kiezen uit drie verschillende spuitstralen. Je hebt een vlakstraal, een roterende straal en een reinigingsmiddelmodus tot jouw beschikking. Dankzij deze verschillende standen is het niet nodig om de spuitlans te wisselen. Voor mensen met weinig ervaring is de Multi-Jet voorzien van handige symbolen die aangeven welke druk voor welk oppervlak gebruikt moet worden. Je past de waterdruk, die 180 bar kan bereiken, vervolgens gemakkelijk aan door gebruik te maken van de + en – knoppen op het display. De waterdruk is op drie standen in te stellen: hard, medium en soft. Je kan de gebruikte druk, na de waterspuit eenmalig met de machine gekoppeld te hebben, gemakkelijk in de gaten houden op het LCD scherm.

   De K7 is ontwikkeld om elke reinigingsklus zo gemakkelijk mogelijk te maken. Dankzij het plug ‘n clean systeem kun je binnen een handomdraai het gebruikte reinigingsmiddel verwisselen en de 10 meter slang is makkelijk op te rollen om de bevestigde haspel. Je krijgt een terrasreiniger en vuilfrees meegeleverd en bereikt met deze hogedrukreiniger een oppervlakteprestatie van 60 m²/u.

    • Komt met accessoires voor je auto en rondom je huis
    • Hoge maximale druk van 120 bar
    • Apart reinigingsmiddelreservoir
    • Handig LED-display om de huidige druk op af te lezen
    • Instelbare druk
    • Met een hogedrukslang van 6 meter wat minder bewegingsruimte
    • Geen slanghaspel
    https://www.popula.nl/wp-content/uploads/2019/06/KarcherK3FullControlCarHome.jpg

    Als je op zoek bent naar een multifunctionele hogedrukreiniger voor een lage prijs, heeft Karcher het product voor jou. De Karcher K3 Full Control Car & Home komt met een wijd assortiment aan accessoires. Hierdoor kun je ieder huis- tuin- en keukenklusje door dit model geklaard kan worden.

    Het absolute voordeel van de K3 is het enorme pakket aan accessoires dat meegeleverd wordt. Er zit onder andere een spuitpistool quick connect, een vuilfrees, de VarioPower spuitlans, de T-Racer 150 terrasreiniger, een wasborstel, een schuimsproeier, steenreiniger en zelfs autoshampoo. Met dit pakket wil Karcher ervoor zorgen dat je alles in huis hebt voor het reinigen van je auto en je tuin of terras.

    De K3 heeft een oppervlakteprestatie van 25 m²/u en een maximale druk van 120 bar. De waterdruk is gemakkelijk aan te passen waarbij je kan kiezen uit de standen zacht, medium, hard of mix (speciaal voor reinigingsmiddel). Op het led display van het hogedruksysteem kun je makkelijk zien welke drukstand op dat moment geselecteerd is. Wanneer je gebruik wil maken van reinigingsmiddel is dit makkelijk toe te voegen aan het handige reservoir.

    Let op: bij amazon worden niet alle accessoires meegeleverd.

     • Professionele resultaten door waterdruk- en wateropbrengst regulatie
     • Speciale tank voor reinigingsmiddelen met doseringshulp
     • Extra lange hogedrukslang en haspel voor veel bewegingsvrijheid
     • Erg geschikt voor intensief gebruik
     • Verrijdbaar met wielen
     • Werkdruk van 180 bar
     • Zonder terrasreiniger, rioolslang en wasborstel geleverd
     Nilfisk Premium 180-10

     De Nilfisk Premium lijn is bedoeld voor semi-professioneel gebruik op grotere apparatuur. Dat wil niet zeggen dat dit model niet geschikt is voor simpele klussen! Deze Nilfisk hogedrukreiniger biedt professionele resultaten voor de grootste reinigingsbeurt en is geschikt voor intensief gebruik.

     De hogedrukslang is met zijn 15 meter extra lang, waardoor je zonder het apparaat te hoeven verplaatsen in een grote werkruimte aan de slag kan. Deze slang is dankzij de geïntegreerde handige haspel makkelijk op te rollen waardoor ook knikken voorkomen worden. Andere accessoires voor de Premium lijn, zoals een wasborstel, terrasreiniger en rioolslang, dienen helaas apart aangeschaft te worden.

     De waterdruk kun je helemaal zelf instellen. Ook is de wateropbrengst zelf te reguleren. Zo is dit model van Nilfisk naar eigen voorkeur in te stellen en daardoor geschikt voor bijna iedere klus. Dankzij de handige injecteur van reinigingsmiddel kun je verschillende middelen in de speciale 2 liter tank toevoegen. Zo hoef je je daar geen zorgen over te maken.


      Reacties

      Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

      Geef een reactie:

      Bij Popula staan we altijd open voor vragen en feedback. Je hart luchten mag natuurlijk ook. Dit kan je doen door een reactie achter te laten of contact op te nemen via het contact formulier op onze contact pagina.