De beste hakmolens uit de test van Popula.nl

Hakmolen: de beste hakmolens van 2023

Maikel  •  Laatst bijgewerkt op 25 december 2021

Zeker wanneer je gerechten maakt waarvoor je meerdere ingrediënten klein moet snijden is een hakmolen echt een uitkomst. Deze helpt je namelijk een handje om dit voor elkaar te krijgen. En een beetje sneller ook nog! In deze gids bespreken we wat een hakmolen precies is en waar je op moet letten bij de aanschaf van een hakmolen. Onderaan vind je overigens ook een overzicht van de vijf beste hakmolens van het moment, wellicht dat jij jouw keuze daarop kunt baseren.

Beste koop van 2024
CloudBlue - Mini Hakmolen
Beste multifunctionele hakmolen

CloudBlue – Mini Hakmolen

 • Met blenderfunctie
 • Met spiralizer
 • Roestvrijstalen messen
 • Vermogen van 300W
 • Inhoud van 0,3 L
 • Makkelijk op te bergen
 • Met veiligheidssluiting

Afbeelding Product Voor wie? Waar te koop?
CloudBlue - Mini Hakmolen

CloudBlue – Mini Hakmolen

Onze favoriete hakmolen voor groente, fruit, noten, koffiebonen.
Black+Decker SC350 Hakmolen

Black+Decker SC350 Hakmolen

Een goede hakmolen die uitermate geschikt is voor groente en fruit - en goedkoop in aanschaf.
Kenwood CH550 Hakmolen

Kenwood CH550 Hakmolen

Deze krachtige hakmolen van Kenwood is geschikt voor zowel groente, fruit, noten en ijs - een alleskunner.
Tefal 5-Second Chopper Hakmolen

Tefal 5-Second Chopper Hakmolen

Een handmatige hakmolen die geschikt is voor groente, fruit, noten, ijs - spierballen niet vereist.
Moulinex Chopper Moulinette

Moulinex Chopper Moulinette

Een echte krachtpatser - geschikt voor groente, fruit, noten, ijs, vlees en kaas.

Wat is een hakmolen?

Een hakmolen, ook wel een hakmachine genoemd, is een apparaatje dat meestal werkt op stroom. In het bakje dat wordt geleverd kun je de ingrediënten doen die je fijn wil snijden. Vervolgens zet je de deksel erop waar messen aan vast zitten. Vergrendel de molen en zet hem aan en tadaa een paar seconden later zijn de ingrediënten prachtig klein gesneden. Dat is dus super makkelijk en het scheelt jou een hoop werk en tijd!

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een hakmolen?

Wanneer je van plan bent om een hakmolen te kopen, en misschien al even op internet hebt zitten rondneuzen, zal je er al snel achter komen dat er 1000-en-een hakmolens te verkrijgen zijn. Lekker veel keuze dus! Maar waar baseer je nu precies op of het een goede hakmolen is en of de hakmolen aan jouw wensen voldoet? Daar helpen we je mee op weg door hieronder een aantal punten te bespreken waar je op kunt letten bij de aanschaf van een hakmolen.

1. Waar ga je de hakmolen voor gebruiken?

Groentes zijn vaak zacht en daarom kun je vrijwel alle groenten met een hakmolen snijden. Maar wil je liever een hakmolen die bijvoorbeeld ook noten, koffiebonen of zelfs ijs kan crushen, let hier dan goed op voordat je overgaat op koop. Voor dergelijke hardere producten is het nodig een krachtige hakmolen te hebben met een vlijmscherp mes.

2. Soort en materiaal van het mes

Het mes van een hakmolen is zo ongeveer het belangrijkste onderdeel. Een scherp mes hakt gemakkelijk door de ingrediënten heen, waardoor de klus snel geklaard is. En een mes van roestvrijstaal gaat lekker lang mee en kun je zonder problemen in de vaatwasser zetten om schoon te maken.

De meeste hakmolens worden geleverd met een mes zonder karteltjes, deze zijn dus echt speciaal om groente en eventueel fruit klein te snijden. Dit zijn zachtere ingrediënten waar zo’n mes gemakkelijk doorheen hakt. Echter, met sommige hakmolens wordt ook een gekarteld mes meegeleverd, zodat je met de hakmolen ook ijs kunt crushen of chocola fijn kunt snijden. Dit zijn hardere ingrediënten, waar niet ieder mes zomaar doorheen hakt.

3. Andere functionaliteiten

Sommige hakmolens kunnen meer dan groente fijn snijden. Denk maar eens aan pureren, slagroom kloppen, ijs crushen, smoothies maken etc. Dus als jij op zoek bent naar een hakmolen die net een beetje meer kan, bedenk je dat wat je precies wil dat hij kan. Er zijn ook alles-in-een hakmolens verkrijgbaar, die we ook in het overzicht onderaan deze koopgids zullen bespreken.

4. Meegeleverde extra’s – van puree tot slagroom

We hebben zojuist al even kort besproken dat sommige hakmolens meer kunnen dan groente fijn snijden. Vaak worden er hiervoor andere onderdelen meegeleverd, zoals een tweede mes. Maar ook onderdelen om te kunnen pureren of slagroom te kloppen. Let er dus goed op of alles daadwerkelijk wordt meegeleverd of dat de onderdelen los verkrijgbaar zijn, om verwarring en teleurstelling te voorkomen.

5. Vermogen – keuze afhankelijk van de ingrediënten

Het vermogen van de hakmolen is belangrijk om rekening mee te houden wanneer je meer wil dan alleen groente snijden. Hoe hoger het vermogen, hoe krachtiger de hakmolen, dus hoe hardere ingrediënten je er in het algemeen mee kunt hakken.

Het vermogen staat altijd aangegeven op de verpakking en meestal ook in de productomschrijvingen van online winkels. Het vermogen wordt aangegeven met het Wattage. Het minimale vermogen van een hakmolen is zo’n 100 W en maximaal zal dit richting de 1000W gaan. Maar wanneer je dus een hakmolen wil om gewoon groente te snijden, dan is 100 W al meer dan voldoende.

6. Inhoud – compact of gezinsmodel

De inhoud is ook niet geheel onbelangrijk. Hoe groter de inhoud, hoe meer groente je in een keer kunt snijden. Maar aan de andere kant is het ook zo, dat wanneer de inhoud iets kleiner is, het apparaatje compacter is waardoor je deze makkelijker kunt opbergen. De meeste hakmolens bieden een inhoud tussen de 350 mL en 1 L. Met een groter huishouden wil je wellicht toch een wat grotere inhoud, zodat je alles in één keer kunt snijden. Terwijl een ander juist meer waarde hecht aan een klein en compact apparaatje in de verzameling van keukenapparatuur. Dit kun je alleen zelf bepalen.

7. Vaatwasserbestendig

Als je thuis een vaatwasser hebt, is het wel zo handig om even na te gaan of de onderdelen van de hakmolen afwasmachinebestendig zijn. Bij de meeste hakmolens kunnen de kom, de deksel en het mes namelijk losgehaald worden van het apparaat. Hierdoor kunnen de losse onderdelen in de afwasmachine, maar komt het apparaat zelf niet in contact met water.

Conclusie: belangrijk om op te letten

Het kiezen van een hakmolen geeft je een hoop mogelijkheden. In het kort, hier moet je op letten:

 • Waar ga je de hakmolen voor gebruiken - harde of zachte ingrediënten?
 • Let op het materiaal en de vorm van de messen - deze bepalen in grote maten de mogelijkheden!
 • WIl je naast snijden ook pureren, kloppen of ijs crushen?
 • Let op het vermogen - erg belangrijk, vooral bij het snijden van harde ingrediënten.
 • Vaatwasser? Niet elke hakmolen is hiervoor geschikt, controleer dit eerst nog.

De 5 beste hakmolens

 • Met blenderfunctie
 • Met spiralizer
 • Roestvrijstalen messen
 • Vermogen van 300W
 • Inhoud van 0,3 L
 • Makkelijk op te bergen
 • Met veiligheidssluiting
 • Alleen geschikt voor kleine etenswaren
CloudBlue – Mini Hakmolen

Op zoek naar een hakmolen die net even iets meer kan dan alleen groente snijden? Dan is de CloudBlue blender de ideale optie. Naast groente snijden en hakken, kun je met deze keukenmachine namelijk ook smoothies maken, groente spiraliseren en ingrediënten raspen.

Dit apparaat wordt compleet geleverd met meerdere opvang kommen en deksels, een snijmes en een spiralizer mes, hulpmiddelen om de groente op een veilig manier door het apparaat te drukken en zelfs met een receptenboekje waarin je meer dan 70 recepten kunt vinden.

De CloudBlue heeft een vermogen van 600W en is daarmee ook geschikt om noten en koffiebonen te hakken. Echter zijn de messen niet bestand om ijs te crushen.

  • Groente snijden
  • Vermogen van 120 W
  • Inhoud van 350 mL
  • Compact formaat
  • Niet geschikt om ijs te crushen
  Black+Decker SC350 Hakmolen

  Deze hakmolen doet wat het moet doen: jouw groente klein snijden. En dat met een simpele druk op de knop. Door de meegeleverde transparante beker kun je gemakkelijk zien hoe fijn jouw groentes zijn gesneden en kun je het apparaatje dus weer uitzetten wanneer de klus geklaard is.

  De beker en het mes kunnen van elkaar verwijderd worden, zodat het makkelijk is om schoon te maken. De losse onderdelen kunnen ook in de afwasmachine. Door het kleine formaat zet je de hakmolen zo weer weg wanneer je deze niet meer nodig hebt. 

  Met een vermogen van 120W kun je groentes prima snijden, maar hardere ingrediënten, zoals noten, koffiebonen of ijs, zal niet gaan. 

   • Groente snijden
   • IJs crushen
   • Vermogen van 400W
   • Inhoud van 0,5 L
   • Compact formaat
   Kenwood CH550 Hakmolen

   Met een vermogen van 400 Watt kun je met deze Kenwood hakmolen al jouw ingrediënten fijn hakken. Zowel zachtere groenten als harde koffiebonen en ijs maalt deze molen met gemak fijn. 

   De inhoud van de meegeleverde beker is een halve Liter, dat voldoende capaciteit biedt om ruimschoots groente in te kunnen snijden, maar nog steeds compact genoeg is om het apparaat makkelijk op kunnen te bergen.

   Deze hakmolen wordt geleverd met twee verschillende messen. Het ene mes is speciaal voor de zachtere groenten en het andere mes is beter om ijs en andere harde ingrediënten mee te crushen. Er zijn twee standen, waardoor je zelf in de hand kunt houden hoe fijn alles gesneden wordt.

    • Groente snijden
    • IJs crushen
    • Slagroom opkloppen
    • Pureren
    • Inhoud van 0,9 L
    • Niet op stroom
    • In 5 seconden gepiept
    Tefal 5-Second Chopper Hakmolen

    Tefal komt met een hand-hakmolen en niet zomaar een. Deze hakmolen werkt dus niet op stroom, maar door aan een hendel te trekken. Geen paniek, je hoeft slechts een keer te trekken om jouw ingrediënten netjes klein gesneden te hebben, dus de klus is in 5 seconden gepiept.

    Je kunt er overigens niet alleen groente mee klein snijden, want met de meegeleverde accessoires kun je ook fruit pureren, ijs, noten of chocola crushen en zelfs slagroom opkloppen.

    De inhoud van de mengkom is 0,9L, dat vrij ruim is. Maar omdat er geen stroomvoorziening aan zit, blijft het een compact model. Alle losse onderdelen kunnen na gebruik in de mengkom bewaard blijven, zodat je alles bij elkaar houdt. En doordat dit apparaat niet op stroom werkt, wordt kun je alle onderdelen in de vaatwasser zetten om hem goed en makkelijk schoon te maken.

     • Groente snijden
     • Vermogen van 1000 W
     • Inhoud van 350 mL
     • Compact formaat
     • Geen turbofunctie
     • Geen ijs crushen
     Moulinex Chopper Moulinette

     Met het handige 1-2-3 systeem van deze Moulinex hakmolen, maal je alle ingrediënten fijn. Eerst vul je de meegeleverde beker, vervolgens draai je de deksel erop en tot slot duw je het geheel naar beneden om de hakmolen in werking te stellen. Zo simpel kan het zijn. 

     Door het grote vermogen, kun je met deze hakmolen naast groente ook gemakkelijk hardere ingrediënten, zoals noten, chocola en koffiebonen fijnhakken. Je kunt er zelfs vlees en kaas mee snijden, ideaal voor eenpansgerechten! 

     De hakmolen heeft een inhoud van ongeveer 350 mL, dat voldoende is voor een kleiner huishouden. Natuurlijk kun je in een groter huishouden de hakmolen ook gewoon meerdere keren vullen. Na gebruik kunnen alle onderdelen in de vaatwasser gezet worden, dat is dus makkelijk schoon maken! 


      Reacties

      Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

      Geef een reactie:

      Bij Popula staan we altijd open voor vragen en feedback. Je hart luchten mag natuurlijk ook. Dit kan je doen door een reactie achter te laten of contact op te nemen via het contact formulier op onze contact pagina.