Beste Flosapparaten en waterflossers

Flosapparaat kopen: dit zijn de beste flosapparaten en Waterpiks van 2023

Popula  •  Laatst bijgewerkt op 26 september 2022

Flossen is voor veel mensen een vervelend klusje. Je snijdt makkelijk in je tandvlees en het duurt doorgaans een stuk langer dan alleen je tanden poetsen. Toch zorgt het voor een stuk schoner gebit dan als je alleen een tandenborstel gebruikt. Om het klusje wat sneller en gemakkelijker te kunnen klaren, is een elektrisch flosapparaat een uitstekende uitvinding.

Beste koop van 2024
Philips Sonicare AirFloss Ultra HX8494/01
Voor iedereen die willen flossen met water en lucht

Philips Sonicare AirFloss Ultra HX8494/01

 • Gebruikt water en lucht waardoor je spetters op de spiegel voorkomt
 • Inclusief extra spuitkop
 • Ingebouwd reservoir geschikt voor mondspoeling
 • Een, twee of drie stralen tegelijkertijd
 • Gaat lang mee op de accu

Afbeelding Product Voor wie? Waar te koop?
Philips Sonicare AirFloss Ultra HX8494/01

Philips Sonicare AirFloss Ultra HX8494/01

Beste waterflosser die ook werkt met lucht, reinigt het hele gebit in 30 seconden
Covr Elektrische Waterflosser

Covr Elektrische Waterflosser

Makkelijk mee op reis te nemen dankzij het compacte design en meegeleverde hoesje
Waterpik WF05 Waterflosser Review

Waterpik WF-05

Voor flossers die een luxe apparaat zoeken
Waterflosser Koopgids

Waterpik WP-660

Voor mensen die automatisch willen flossen met water
De Panasonic EW1211W845 is de goedkoopste waterflosser
Budget

Panasonic EW1211W845

Voor mensen die een betaalbaar flosapparaat zoeken

Waarom een flosapparaat of waterflosser?

Veel mensen flossen niet of nauwelijks omdat het simpelweg teveel gedoe is. Een elektrisch flosapparaat kan hierin uitkomst bieden. Omdat je met een elektrische waterflosser een stuk sneller klaar bent dan met normale flosdraad, is de drempel wat minder hoog om er gebruik van te maken. Naast de snelheid, is ook het resultaat beter. Door de handige kopjes kom je makkelijker op moeilijk te bereiken plekken.

Soorten flosapparaten

Flossen met water

Met de monddouche spuit het elektrische flossapparaat een harde, dunne straal water tussen je tanden. Dit water zit vaak in een reservoir, waardoor het ook aan te lengen is met mondwater voor een nog frisser effect. Er is veel meer onderzoek gedaan naar de effecten van flossen met water dan naar flossen met lucht. Je kan er dus echt van op aan dat het product werkt. Een nadeel is dat flossen met water veel meer spetters oplevert, en dus wat geknoei kan veroorzaken.

Flossen met lucht en water

Een nieuwere technologie is het flossen met een combinatie van lucht en water. Hoewel er nog niet veel onderzoek naar deze techniek is gedaan, werkt het vrijwel op dezelfde manier als bij het flossen met alleen water. Het grote voordeel, en zo ook de reden dat sommige mensen liever een lucht flosapparaat aanschaffen, is dat er een stuk minder spetters ontstaan. Je hoeft dus niet iedere avond na gebruik je spiegel schoon te vegen.

Verschillende functies

Intensiteit standen

De meeste flosapparaten zijn voorzien van verschillende standen. Vaak verschillen deze standen in water- of luchtdruk en zo intensiteit. Hoe hoger de druk, hoe sneller je je tanden geflost hebt.

Waterstraal standen

Sommige flosapparaten beschikken over de mogelijkheid om verschillende soorten stralen te creëren. Zo heb je bijvoorbeeld spiralende stralen, rechte stralen of pulserende stralen. Deze stralen kunnen in bepaalde hoeken voor betere resultaten zorgen.

Massagefunctie

De massagefunctie is bedoeld om je tandvlees zacht te masseren. Hiermee verbeter je de doorbloeding van het tandvlees en hiermee de gezondheid.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een waterflosser?

Flosmethode

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen zijn er verschillende soorten flosapparaten met verschillende voor- en nadelen. De eerste stap in het aankoopproces is om te beslissen welk product jouw voorkeur heeft.

Water- en luchtdruk

De water- en luchtdruk zegt veel over de kwaliteit van het flosapparaat. Als de druk te laag is, is het lastig om tandplak en etensresten effectief te verwijderen. Als de druk te hoog is, dan kan dit beschadiging en pijn opleveren. Een goede druk voor elektrisch flossen ligt rond de 7 bar.

Stroomvoorziening

Je flosapparaat kan van stroom worden voorzien door middel van een kabel of een accu. De meeste flosapparaten hebben een accu die kan worden opgeladen op een bijpassend docking station. Zo kan je jouw waterflosser ook op reis meenemen en hoef je niet altijd een stopcontact bij de hand te hebben.

Accessoires

Net als bij elektrische tandenborstels, lees overigens hier over de beste elektrische tandenborstels, moet na een tijdje het opzetstuk van het flosapparaat worden vervangen. Als je een wat duurder model aanschaft krijg je vaak een aantal van deze opzetstukken bij je bestelling. Er is een groot aantal verschillende soorten opzetstukken waaronder een accessoire voor een beugel, voor je tong en voor het extra grondig aanpakken van tandplak. Naast verschillende opzetstukken kan bij je bestelling ook een reisetui en docking station voor het flosapparaat geleverd worden.

De vijf beste waterflossers

Omdat er best wat komt kijken bij het kiezen van een goed flosapparaat, hebben wij de beste modellen voor je op een rijtje gezet. We hebben in totaal vijf producten beoordeeld, waardoor er voor iedereen wel een goed model tussen zit.

 • Gebruikt water en lucht waardoor je spetters op de spiegel voorkomt
 • Inclusief extra spuitkop
 • Ingebouwd reservoir geschikt voor mondspoeling
 • Een, twee of drie stralen tegelijkertijd
 • Gaat lang mee op de accu
 • Geen meerdere intensiteit standen
Philips Sonicare AirFloss Ultra HX8494/01

Het flosapparaat van Philips reinigt jouw gebit met water en lucht. De Sonicare Airfloss HX8211/02 verwijdert tot vijf keer meer tandplak dan gewone waterflossers. Het apparaat maakt gebruik van een speciale technologie die lucht en microdruppels gebruikt om tandplak te verwijderen. Zelfs op de moeilijkste plekken.

Ook heeft het apparaat een functie voor automatische activering. Met deze functie reinig je je gehele mond in 30 seconde. Mondhygiëne hoeft niet lang te duren!
Bovendien gaat de accu ruim twee weken mee wanneer deze volledig is opgeladen. De batterij indicator gaat knipperen wanneer de batterij bijna leeg is. Op deze manier zit je nooit zonder de Sonicare Airfloss HX8211/02. De oplaadtijd, om het apparaat volledig op te laden is dan wel 24 uur.

Meegeleverd worden een oplader, een Airfloss handle, een Airfloss spuitkop en een spuitkophouder. Aangeraden wordt om de spuitkop iedere zes maanden te vervangen. Verder is de Sonicare Airfloss HX8211/02 zo ontworpen dat deze gemakkelijk kan bewegen in kleine ruimtes. Bovendien heeft het een comfortabele handgreep met antislip. Dus zelfs met natte handen kan je het apparaat goed vasthouden

  • Ideaal voor op reis
  • Draadloos
  • Met opbergzakje
  • 4 opzetstukjes
  • 3 standen
  • 40 minuten gebruik
  • waterdicht
  • transparant reservoir van 230 ml
  • Ergonomisch design
  • Oplaadkabel meegeleverd
  • Opladen duurt 3 uur
  Covr Elektrische Waterflosser

  De elektrische waterflosser van Corv is ideaal om mee op reis te nemen. Het apparaat is compact, draadloos, lichtgewicht en komt met een meegeleverd opbergzakje. Het apparaat is binnen 3 uur opgeladen. Waarna je deze ongeveer 40 minuten kunt gebruiken.  En je kunt het apparaat weer opladen via de meegeleverde kabel.

  De Corv waterflosser verwijdert tandplak, bacteriën en achtergebleven etensresten. Het apparaat kan op 3 verschillende standen worden gebruikt. Iedere stand heeft zijn eigen doeleinden. Zo is de zachte modus ideaal voor mensen met gevoelig tandvlees, kinderen of mensen met een beugel. De standaardmodus is geschikt voor de dagelijkse reiniging. En de laatste modus wisselt tussen een sterk en zwakke waterdruk, deze is geschikt voor een grondige reiniging. Perfect voor het gehele gezin!

  Het apparaat is bovendien compleet waterdicht, zelfs de oplaadpoort. Zo kun je de waterflosser bijvoorbeeld ook onder de douche gebruiken.  Ook het waterreservoir van 230ml is lekvrij. Geen zorgen dus dat het apparaatje gaat lekken onderweg. Dit deel van het apparaat is ook nog eens transparant zodat je goed ziet hoeveel water er nog in het reservoir zit. Meegeleverd worden 4 opzetstukjes.

   • Zeer effectief in het verwijderen van tandplak
   • Speciaal opzetstuk maakt de Waterpik geschikt voor beugels
   • Geschikt voor de Waterpik Whitening tabletten
   • Hydropulserende massagestand om tandvlees gezond te houden
   • Hogere prijs en spettert wat op de hoogste stand
   https://www.popula.nl/wp-content/uploads/2019/06/Waterpik-WF-05.jpg

   Hoewel dit apparaat wat meer ruimte inneemt in de badkamer, kun je met de WF-05 van Waterpik genieten van resultaten waar de tandarts jaloers op zou zijn. Dit luxe flosapparaat kost wat meer, maar komt dan ook niets tekort als het op mondhygiëne aankomt. De WF-05 verwijdert 25% meer verkleuringen dan een normale tandenborstel en 99,9% van de tandplak. Met het waterreservoir kan je, wanneer deze volledig gevuld is, tot 90 seconden flossen.

   Met de 10 verschillende druk standen heb je voor ieder soort tandvlees een geschikte intensiteit. Naast de normale flosstand heeft dit apparaat van Waterpik ook een hydropulserende massagestand. Je kan deze stand gebruiken om je tandvlees gezond te houden. Tot slot is de WF-05 voorzien van een timer van een minuut. Zo flos je nooit te lang en voorkom je onnodige beschadigingen.

   Bij je WF-05 krijg je twee standaard spuitkoppen, één voor mensen met een beugel en één die extra effectief is tegen tandplak. Naast de opzetstukken horen bij dit flosapparaat oplosbare whitening tabletten. Bij je bestelling krijg je genoeg voor een maand gebruik. Hierna kun je ze los bestellen. Het is natuurlijk niet essentieel om van deze tabletten gebruik te maken.

    • Opzetstuk voor gevoelig tandvlees om schade te voorkomen
    • Opzetstuk om effectief tandplak te verwijderen
    • Opzetstuk voor het reinigen van de tong
    • Goede waterdruk em maar liefst 10 verschillende standen inclusief massagestand
    • Makkelijk op te bergen dankzij de handige bewaaretui
    • De hoogste stand kan flink wat spetters veroorzaken
    https://www.popula.nl/wp-content/uploads/2019/06/Waterpik-WP-660.jpg

    Waterpik is een van de leidende merken als het op flosapparaten aankomt. Met de WP-660 is het ze weer gelukt om een product van zeer hoge kwaliteit, maar met een klein prijskaartje op de markt te brengen. Met een waterdruk van 7 bar heeft dit waterflosapparaat genoeg kracht om tot 99% van de tandplak te verwijderen maar is de druk laag genoeg om beschadigingen en pijn te voorkomen. Met het reservoir kun je tot 90 seconden per keer flossen.

    De WP-660 heeft 10 verschillende standen om de waterdruk aan te passen. Heb je wat gevoeliger tandvlees, dan kun je dus de kracht van de waterstand aanpassen naar je eigen voorkeur. Naast de normale flos stand heeft dit apparaat van Waterpik ook een hydropulserende massagestand. Je kan deze stand gebruiken om je tandvlees gezond te houden. Tot slot is de WP-660 voorzien van een timer van een minuut. Zo flos je nooit te lang en voorkom je onnodige beschadigingen.

    Je bestelling komt compleet met 6 verschillende opzetstukken: de standaard jet tip, een opzetstuk voor een beugel, een opzetstuk dat extra effectief is tegen tandplak, een opzetstuk voor gevoelig tandvlees, een opzetstuk met borsteltje en een opzetstuk voor het reinigen van de tong.

    Je komt dus nooit iets tekort. Je hoeft ook niet bang te zijn dat het een grote rommel in de badkamer wordt. Met het bewaaretui houd je de verschillende opzetstukken gemakkelijk bij elkaar.

     • Lagere prijs zonder in te leveren op kwaliteit
     • Geïntegreerd waterreservoir
     • Prettige waterdruk voorkomt irritatie
     • 3 verschillende standen zodat je nooit teveel druk levert
     • Geen extra spuitkoppen en een wat gedateerd ontwerp
     Budget
     https://www.popula.nl/wp-content/uploads/2019/06/Panasonic-EW1211W845.jpg

     Dit flosapparaat van Panasonic maakt gebruik van zowel water als lucht voor optimale flosresultaten. Met een waterdruk van 5,9 bar verwijder je op een comfortabele manier tandplak en verkleuringen. Het reservoir is in de flosmachine zelf geïntegreerd. Je hoeft dus geen grote tank op je badkamer te hebben staan. Je kan het reservoir naast normaal water ook vullen met mondspoeling.

     De EW1211W845 heeft drie intensiteitsstanden: zacht, normaal en hard. Wissel de standen af voor verschillende resultaten. De zachte stand kun je bijvoorbeeld, dankzij de combinatie van water en lucht, ook gebruiken als massage voor het tandvlees.

     Je kan dit flosapparaat draadloos gebruiken en, wanneer de accu leeg is, opladen op het meegeleverde laadstation. Op dit laadstation zit tevens een houder waarop je de spuitkoppen kan opbergen.

      Wat is het beste flosapparaat?

      Uit onze beoordeling is gekomen dat de Philips Sonicare Airfloss Ultra HX8494/01 de beste waterflosser met water en lucht is. Daarnaast is het beste flosapparaat voor op reis de Covr elektrische waterflosser. De waterpik WF-05 is het beste luxe apparaat, en de Waterpik WP-660 het beste flosapparaat met water. Ten slotte hebben de we Panasonic EW1211W845 benoemd tot beste budget flosapparaat.

      Hoe effectief is een waterflosser?

      Een waterflosser is zeer effectief. Wanneer je het dagelijks gebruikt verwijdert het meer tandplak dan een normale flos. Veel etensresten zijn namelijk makkelijker te verwijderen met een waterflosser dan met flosdraad.

      Hoe vaak moet je flosapparaat gebruiken?

      Pas wanneer je elke dag het flosapparaat gebruikt heeft het effect, net zoals met normale flosdraad. Het is belangrijk dat het onderdeel wordt van je dagelijkse routine. Blijf naast het gebruiken van het flosapparaat ook twee keer per dag je tandenpoetsen.

      Wat gebruik ik nog meer naast flosapparaat?

      Naast het gebruiken van een flosapparaat is het ook belangrijk om normaal te blijven poetsen. Aangeraden wordt om twee keer per dag je tanden te poetsen. Daarnaast kun je ook flosdraad gebruiken voor het extra goed reinigen van je gebit. Verder kun je in je flosapparaat mondwater gebruiken in plaats van water voor een fris gevoel.

      Eerst flossen of eerst tanden poetsen?

      Je kunt het beste eerst flossen om alle etensresten los te maken van je tanden. Alle hoekjes zijn dan vrij zodat je daarna met je tandenborstel alles goed schoon krijgt.


      Reacties

      Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

      Geef een reactie:

      Bij Popula staan we altijd open voor vragen en feedback. Je hart luchten mag natuurlijk ook. Dit kan je doen door een reactie achter te laten of contact op te nemen via het contact formulier op onze contact pagina.