Oral-B PRO 600 Cross Action elektrische tandenborstel

Beste elektrische tandenborstels van 2023

Popula  •  Laatst bijgewerkt op 21 december 2021

Een goede glimlach kan je zelfvertrouwen maken of breken. Waar celebrities als de Kardashians zonder omkijken facings op hun tanden laten plaatsen, geloven wij dat je hetzelfde resultaat kan bereiken met goede mondhygiëne. Maar waar begin je? Een goede mondverzorging begint mij het kiezen van de beste elektrische tandenborstel voor jou. De meeste mensen weten dat elektrisch poetsen van het onderhouden van je tanden het halve werk maakt. De technologie wordt steeds beter en de apparaten steeds fraaier.

Maar door het uitgebreide assortiment elektrische tandenborstels is het voor velen lastig om een keuze te maken. In dit artikel helpen wij je met het uitzoeken van een passend product. Vergelijk verschillende tandenborstels uit de test. Wil je weten waar je op moet letten, wat het verschil is tussen verschillende merken en wat überhaupt de voordelen zijn van elektrisch poetsen? Ook dat leggen we uit in de koopgids.

Beste koop van 2024
Oral-B Elektrische Tandenborstel 2 2500 Review
Beste koop elektrische tandenborstel

Oral-B PRO 2 2500

 • Zeer goede prijs-kwaliteitverhouding met belangrijke functies
 • Drievoudige poetsdruksensor voorkomt tandbeschadiging
 • Beschikt over een wissel-timer en eind-timer
 • Beschikt over twee verschillende standen

Afbeelding Product Voor wie? Waar te koop?
Oral-B Elektrische Tandenborstel 2 2500 Review
Beste koop

Oral-B PRO 2 2500

De Oral-B Pro is een mid-range elektrische tandenborstel die de meest belangrijke functies bezit: meerdere standen, een druk-sensor om schade te voorkomen en een wissel- en eindtimer.
Philips Sonicare DiamondClean 9000 HX9911/13

Philips Sonicare DiamondClean 9000 HX9911/13

De beste keuze voor iedereen die effectief het gebit wil reinigen. De smartphone app van Philips helpt je met het inzien van jouw poetsgedrag en helpt je met het verbeteren van je poetsgedrag.
Oral-B Genius 9000N

Oral-B Genius 9000N

De Oral-B Genius 9000 beschikt over veel uitgebreide functies, en in vergelijking met andere smart elektrische tandenborstels betaal je niet de hoofdprijs.
Oral-B Pro 2 2500 CrossAction

Oral-B Pro 2 2500 CrossAction

Beste goedkope elektrische tandenborstel voor een kleiner budget. Geschikt voor iedereen die effectief elektrisch wilt poetsen zonder de hoofdprijs te betalen.
Philips Sonicare DiamondClean Deepclean Elektrische Tandenborstel Review
Topkwaliteit

Philips Sonicare DiamondClean HX9353/56 DeepClean

Deze high-end editie van de Philips Sonicare DiamondClean is perfect voor reizigers dankzij de handige en robuuste reisetui. Dankzij de lithium-ion batterij kan je deze tandenborstel drie weken lang gebruiken tijdens je reis.

Waarom elektrisch poetsen?

Het grootste verschil tussen elektrisch en handmatig poetsen, is dat bij elektrisch poetsen de poetsbeweging wordt geautomatiseerd. Hierdoor kun jij je volledig richten op de plaatsing van de borstel en wordt het proces makkelijker. Dit betekent niet dat je er verder geen aandacht aan hoeft te besteden. Het is nog altijd van belang om zorgvuldig je tanden te poetsen en er zelf voor te zorgen dan alle moeilijke plekjes met de borstel worden bereikt. Samengevat is een elektrische tandenborstel simpelweg effectiever in het schoonmaken van je tanden. Door het hoog aantal draaiingen of trillingen per seconde wordt er meer tandplak weggepoetst per seconde.

Functies van een elektrische tandenborstel

Op een elektrische tandenborstel zitten vaak een aantal functies die het gebruiksgemak verhogen. Bij het reviewen van de producten wordt gelet op de volgende functies:

Elektrische tandenborstels met wisseltimer en eindtimer

De timer

Op bijna elke elektrische tandenborstel zit een timer. De manier waarop het poetsen getimed wordt gebeurt vaak door middel van trillingen of geluidssignalen. Het voordeel van getimed poetsen is dat je gemakkelijk de aangeraden tijd van twee minuten kan bijhouden. Niet alleen wordt er meestal aangegeven wanneer de twee minuten voorbij zijn, ook wordt er vaak een signaal afgegeven wanneer je op de helft of zelfs op een kwart van de tijd bent.

Zo blijf je alert en weet je wanneer je moet wisselen van kant. Ook erg handig als je het lastig vind om routine te vinden in het poetsen van je tanden.

Sommige elektrische tandenborstels van Oral-B beschikken over een poetsdruksensor

Poetsdruksensoren

Te hard poetsen kan je tandvlees en tandglazuur flink beschadigen. Wanneer het tandglazuur weggepoetst wordt, bestaat het gevaar dat je tanden aangetast worden. De effecten hiervan zijn onder andere donkerdere tanden en gaatjes. Met een poetsdruksensor wordt een seintje afgegeven wanneer je te hard aan het poetsen bent.

Hiermee voorkom je dat je tandglazuur aan het wegpoetsen bent. Tandglazuur moet goed worden beschermd en een poetsdruksensor is bewezen dat deze helpt met het aanpassen van je poetsgedrag.

Poetsstanden van elektrische tandenborstels

Poetsstanden

Afhankelijk van de tandenborstel die je aanschaft, kunnen er een aantal poetsstanden beschikbaar zijn. Hierbij moet je denken aan speciale standen voor bijvoorbeeld gevoelig tandvlees of voor extra witte tanden. De poetsstanden hebben invloed op alle functies van je tandenborstel zoals snelheid, poetsduur en draaiing.

Afhankelijk waar in de mond de tandenborstel zich bevind kan je een andere poetsstand selecteren. Zo voorkom je geïrriteerd tandvlees op gevoelige plekken en gebruik je juist extra power op de plekken die je goed schoon wilt poetsen.

Smartphone app met connectie voor je slimme tandenborstels

Connectie met smartphone

De wat meer luxe tandenborstels beschikken vaak over een connectie met verschillende apps. Deze app houdt onder anderen in de gaten of je plekjes hebt overgeslagen, of je de juiste poetsbewegingen maakt én of je poetsdruk niet te hard is. Kortom: met deze ‘smart’ tandenborstels wordt mondverzorging een gemakkelijke klus.

Als je van plan bent een elektrische tandenborstel met smartphone app te kopen, besef je dan wel dat het belangrijk is dat je de app dan ook gaat gebruiken. De meerprijs voor deze modellen zit vooral in het effectief gebruiken van de app. Doe je dit niet, dan raden we je aan een goedkoper model te kiezen.

Verschillende opzetstukken voor elektrische tandenborstels

Opzetborstels

Waar veel mensen een probleem krijgen met de elektrische tandenborstel is het vervangen van de opzetborstels. De A-merk borstels zijn peperduur en de goedkope varianten doen het vaak toch stukken minder goed dan je van je apparaat gewend bent. Wat veel mensen zich niet realiseren is dat de soort opzetborstel die je koopt, een groot effect heeft op het resultaat. Je krijgt dus zeker waar voor je geld! Er zijn verschillende borstels voor wittere tanden, gevoelig tandvlees, melktanden en zelfs tegen een slechte adem.

Over het algemeen wordt aangeraden om je opzetborstel iedere 10 tot 12 weken te vervangen. Na een tijdje verliezen de haren op de borstel hun stugheid en heeft het elektrisch poetsen nog weinig voordeel. De borstel kan dan niet goed meer op de moeilijkere plekken komen. Ook is er verhoogde kans op bacteriële infecties wanneer je de borstel lang genoeg niet hebt vervangen. Er blijven ten slotte meer bacteriën in de borstel zitten dan de meesten denken.

De beste elektrische tandenborstels

Er is tegenwoordig een groot assortiment elektrische tandenborstels te vinden. Om het zoeken wat makkelijker te maken, hebben we een selectie gemaakt van de beste elektrische tandenborstels. Of je nou op zoek bent naar een luxe elektrische tandenborstel of de goedkoopste elektrische tandenborstel, hieronder staan ze voor je op een rijtje.

 • Zeer goede prijs-kwaliteitverhouding met belangrijke functies
 • Drievoudige poetsdruksensor voorkomt tandbeschadiging
 • Beschikt over een wissel-timer en eind-timer
 • Beschikt over twee verschillende standen
 • Weinig accessoires en lastiger wordt niet geleverd met reisetui
Beste koop
https://www.popula.nl/wp-content/uploads/2019/06/Oral-B-PRO-2-2500.jpg

Speciaal voor de mensen die op zoek zijn naar een goed middenmodel, zijn we op zoek gegaan naar de goedkoopste tandenborstel met de meeste functies. De absolute winnaar op dit gebied is de Oral-B PRO 2 2500. Voor rond de 50 euro heb je een elektrische tandenborstel die alles doet wat je nodig hebt.

De PRO 2 2500 is voorzien van zowel een timer als een poetsdruksensor. De dubbele timer geeft een signaal af wanneer je van kant moet wisselen en laat je weten wanneer de 2 minuten voorbij zijn. Hierbij kun je door middel van de poetsdruk sensor niet te hard poetsen. Wanneer je te harde druk uitoefent, gaat de borstel in drie stappen langzamer roteren. Hierdoor voorkom je dat je je tandglazuur wegpoetst.

Tot slot beschikt de PRO 2 2500 over twee verschillende poetsstanden. De eerste poetsstand is voor intense reiniging en de tweede is een zachtere stand voor gevoelige tanden. In combinatie met het uitgebreide assortiment aan Oral-B opzetborstels is er voor ieder wat wils met dit model. Combineer dit met de zeer zachte prijs en je hebt het ideale instapmodel voor mensen die graag elektrisch willen poetsen.

  • Uitgebreide functies
  • Altijd persoonlijk poetsadvies via de app
  • Makkelijk te gebruiken door de automatisch ingestelde standen
  • Door een microchip worden je poetsgegevens altijd opgeslagen
  • Lange accuduur
  • Lange oplaadtijd (19 uur)
  • De functies uit de app zijn echt nodig om de hoge prijs te rechtvaardigen
  Philips Sonicare DiamondClean 9000 HX9911/13

  Als je wat meer geld in je tandenborstel-budget hebt, is de Philips Sonicare DiamondClean Smart de ultieme keuze. Als echt luxeproduct komt deze elektrische tandenborstel met alle functies en extra’s die je maar kunt bedenken. Het volledige pakket komt in drie kleuren: wit, zwart en rose-goud; voor ieder wat wils!

  Laten we beginnen met wat er allemaal wordt meegeleverd. Met deze tandenborstel komen 4 opzetborstels: de ‘Premium Plaque Defense-opzetborstel’ is speciaal ontwikkeld om moeilijk bereikbare plekken te poetsen en tandplak zo grondig mogelijk te verwijderen. De ‘Premium Gum Care-opzetborstel’ zorgt, zoals de naam al zegt, voor het tandvlees. De borstel zorgt voor minder kans op tandvleesontsteking en houdt het tandvlees gezond. Met de ‘Premium White-opzetborstel’ wordt de tandaanslag verwijderd en worden de tanden witter. Tot slot wordt er een speciale tong-borstel meegeleverd: de TongueCare+. Met deze speciale opzetborstel wordt er, in combinatie met de speciale spray, gezorgd voor een frisse adem.

  Laad je nieuwe tandenborstel in stijl op door hem in het speciale oplaad glaasje te plaatsen of maak gebruik van de meegeleverde reisetui met USB-oplaadfunctie (hierdoor is de tandenborstel ook handig mee te nemen). De accu gaat tot drie weken mee door de lange gebruiksduur van 84 minuten.

  Zoals iedere luxe tandenborstel zou moeten, beschikt dit model over een poetsdruksensor. De sensor geeft door een zachte trilling in het handvat aan wanneer je te hard aan het poetsen bent. Door de verschillende standen kan je de trillingen en de poetsintensiteit zelf instellen om gevoelige tanden en bloedend tandvlees te voorkomen.

  Om de Sonicare DiamondClean Smart echt goed zijn werk te laten doen, kan deze via bluetooth gekoppeld worden aan een speciale app op je smartphone. Met deze app wordt de poetsintensiteit en de poetsstand automatisch naar de geschikte stand ingesteld. Ook wordt op de app aangegeven of je de juiste poetsbeweging maakt, of je plekjes overslaat, hoe hard je aan het poetsen bent en zelfs welke route je met de tandenborstel bent afgelegd. De gegevens worden zelfs door een microchip opgeslagen als je de app niet bij de hand hebt zodat je het later kan terugkijken.

  Om de hoge prijs van deze elektrische tandenborstel te rechtvaardigen moet dus wel echt gebruik worden gemaakt van de app. Dit is waar de verschillende functies van dit model van Philips echt uit kunnen blinken. Voor een luxe tandenborstel met een sjieke uitstraling blijft de Sonicare DiamondClean Smart de beste keus.

   • Poetsdruksensor en 6 poetsstanden
   • Lange batterijduur (12 dagen)
   • USB oplaadbaar
   • Poetsdetectie in combinatie met smartphone
   • 2-Minuten timer
   • Personaliseerbare LED-verlichting
   • Zonder kunstmatige intelligentie
   Oral-B Genius 9000N

   Voor een tandenborstel die alles kan voor een redelijke prijs ben je bij de Oral-B Genius 9000N aan het goede adres. Het is niet voor niets dat dit product als beste uit de test is gekomen. Oral-B heeft alles uit de kast getrokken om een betrouwbare en luxe tandenborstel te ontwikkelen.

   De poetsdruksensor op de Oral-B Genius 9000N laat je niet alleen door middel van LED-verlichting weten wanneer je te hard poetst, maar het verminderd ook de snelheid van de borstel om te voorkomen dat je je tandglazuur beschadigt. De LED-ring op de tandenborstel is in te stellen in 12 verschillende kleuren om de tandenborstel helemaal je eigen te kunnen maken. Door je tandenborstel te koppelen aan je smartphone kan je gebruik maken van de speciale poets detectie, waarbij je in een oogopslag ziet welke tanden je hebt gehad. Speciaal voor deze functie wordt een smartphone houder meegeleverd die je op de spiegel kan plakken.

   Wat deze elektrische tandenborstel laat uitblinken zijn de maar liefst 6 verschillende poetsstanden waaronder de standen PRO Clean, whitening, tandvleesverzorging en gevoelige tanden. Door de speciaal ontwikkelde ronde opzetborstels van Oral-B wordt je tandvlees optimaal verzorgd en worden oppervlakte vlekken vanaf de eerste dag al voorzichtig verwijderd.

   Als klap op de vuurpijl beschikt de Oral-B Genius 9000N over een speciale Lithium Ion-batterij die tot 12 dagen meegaat. Daarnaast wordt de tandenborstel geleverd met een reisetui met een USB-poort waarmee je zowel je elektrische tandenborstel als je telefoon kan opladen.

   Ter conclusie is het, gezien de uitgebreide functies waar deze tandenborstel over beschikt, logisch dat dit product de nummer één elektrische tandenborstel is. Je betaald ongeveer de helft van wat je voor andere smart-tandenborstels betaald voor dezelfde functies.

    • Goedkoop met de kracht en effectiviteit van een elektrische tandenborstel
    • Robuust en waterafstotend ontwerp
    • Oplaadbare accu met oplaadstation
    • Timer van 2 minuten - zo poets je nooit te lang
    • Beschikt niet over verschillende programma's en komt zonder reis-etui
    Oral-B Pro 2 2500 CrossAction

    Ben je op zoek naar het ultieme basis model? Dan ben je bij de Oral-B Pro 2-2500 Cross Action aan het juiste adres. Deze tandenborstel is voor mensen die zo min mogelijk willen uitgeven, maar wel een goed product in huis willen halen. Een ideaal model voor mensen die het elektrisch poetsen willen uitproberen dus!

    Laten we eerlijk zijn: wat betreft functies laat deze tandenborstel wat te wensen over. Na de 2-minuten timer houdt het met extra functies ook wel op. Wel geeft deze timer je om de 30 seconden een seintje zodat je weet wanneer je van kant moet wisselen.

    Gelukkig is deze elektrische tandenborstel wel te combineren met alle verschillende opzetborstels van Oral-B, en dit is waarin het merk uitblinkt. Met speciale borstels voor wittere tanden, gevoelig tandvlees, gevoelige tanden en zelfs voor het schoonmaken tussen een beugel, is dit goedkope model toch helemaal te personaliseren naar jouw wensen. Standaard wordt de Oral-B Pro 2-2500 Cross Action, zoals de naam suggereert, met de Cross Action opzetborstels geleverd. Je kan het apparaat dus zodra je hem binnenkrijgt gebruiken.

     • Handig mee te nemen in de reisetui met USB-oplader
     • Vijf unieke poetsstanden
     • Batterijduur van 3 weken
     • Verschillende opzetborstels voor verschillend resultaat
     • Hoge prijs en nieuwe opzetborsteltjes zijn wat duurder
     Topkwaliteit
     https://www.popula.nl/wp-content/uploads/2019/06/Philips-Sonicare-DiamondClean-HX935356-Black-Deepclean.jpg

     Als kleine broertje van de Sonicare DiamondClean Smart kun je van de normale DiamondClean dezelfde poets resultaten verwachten. Zoals de meeste Philips elektrische tandenborstels ligt de prijs wat hoger, maar hiervoor krijg je toch echt de beste kwaliteit terug. Ga je op reis? Overweeg dan zeker om de DiamonClean aan te schaffen. Door de handige meeneemetui en lange accuduur is dit model ideaal om mee te nemen.

     De uitgebreide poetsstanden van dit model van Philips maken het de prijs waard. Met vijf verschillende standen kun je precies instellen welk resultaat je wil bereiken: een deep clean, wittere tanden, verzorging van je tandvlees en meer. De poetsintensiteit en zelfs de lengte van het programma wordt vervolgens hierop aangepast. Naast de standaard meegeleverde borstels krijg je de ‘Adaptive Clean’ borstel bij je bestelling. Een speciale borstel om ontstoken tandvlees tegen te gaan. De DiamondClean heeft voor ieder gebit wat in huis.

     Wat deze tandenborstel optimaal maakt voor op reis is de compacte reisetui met USB-oplaadfunctie. Zo houd je je nieuwe tandenborstel schoon en beschermd. Door de speciale Lithium-ion batterij gaat de tandenborstel tot wel 84 minuten mee, wat vertaald naar 3 weken poetsen. Wanneer je thuiskomt van vakantie kun je de tandenborstel contactloos opladen in een fraai oplaadglas.


      Reacties

      Oscar

      Oscar

      Al een poosje wil ik de Oral B elektrische tandenborstel uitproberen. Komende week koopt mijn moeder 1 voor mij en mijn zusje. Ik zit al twee dagen artikelen te lezen over elektrische tandenborstels. Zo enthousiast ben ik.

      Geplaatst op 20 jun 2019

      Geef een reactie:

      Bij Popula staan we altijd open voor vragen en feedback. Je hart luchten mag natuurlijk ook. Dit kan je doen door een reactie achter te laten of contact op te nemen via het contact formulier op onze contact pagina.