Ba Byliss Sensor 6500FRE

De beste haardrogers van 2023

Popula  •  Laatst bijgewerkt op 25 december 2021

Een makkelijke manier om er verzorgd uit te zien en om volume te geven aan je haar, is het gebruiken van een haardroger. Natuurlijk is het niet elke dag nodig om dat half uur aan je haar te besteden, maar voor de speciale gelegenheden is het toch leuk om je beste beentje voor te zetten. In deze review lees je meer over de verschillende functies en opzetstukken van haardrogers, hoe je je haar goed kunt beschermen, en vergelijken we zes modellen.

Beste koop van 2024
Remington Keratin Protect AC8820
Beste koop haardroger

Remington AC8820 Keratin Protect

 • Ionische technologie
 • Verzorgende ring verrijkt met keratine en amandelolie
 • Verschillende warmte- en snelheidsstanden
 • Goede prijs/kwaliteitverhouding

Afbeelding Product Voor wie? Waar te koop?
Remington Keratin Protect AC8820
Beste koop

Remington AC8820 Keratin Protect

Onze persoonlijke favoriet en bekroond als beste koop haardroger dankzij de goede prijs, kwaliteit en gebruiksgemak.
Philips Moisture Protect HP8280/00

Philips Moisture Protect HP8280/00

Deze goedkope haardroger is perfect voor gevoelig en droger haar
Philips Thermo Protect HP823200
Budget

Philips ThermoProtect HP8232/00

Beste keuze voor een goedkope haardroger en een kleiner budget, zonder dat je inlevert op de belangrijkste kwaliteiten van een haardroger.
Ba Byliss Sensor 6500FRE
High-end

BaByliss 6000E Pro Digital Dryer

Beste haardroger voor professioneel gebruik
Remington D7777 AIR3D

Remington D7777 AIR3D

Beste haardroger voor als elke seconden geldt in de ochtend: lekker snel droog!

Waar let je op bij de aanschaf van een haardroger?

Het concept van een haardroger (ook wel föhn genoemd) is vrij simpel. Er wordt een luchtstroom eerst langs een ventilator geblazen, en vervolgens langs verwarmde gloeidraden. Bij het ontwikkelen van haardrogers wordt er erg gelet op het voorkomen van oververhitting. Dit betekent dat er constant nieuwe manieren worden uitgevonden om de luchtstroom zo koel mogelijk te houden; dat is ook beter voor je haar!

Een goede haardroger hoeft absoluut niet prijzig te zijn. Aangezien het basis concept van haardrogers zo simpel is, betaal je vooral de hoofdprijs voor uiterlijk en extra functies. Een factor die toch voor velen toch wel belangrijk is. Wie wil nou niet zijn of haar dag beginnen in stijl?

Als je een haardroger aan wil schaffen is het van belang om op een aantal dingen te letten: Ten eerste vragen verschillende soorten haar voor verschillende verzorging. Als je dunne, steile lokken hebt, ben je op zoek naar een ander effect dan als je een dikke bos pluizige krullen hebt. Hieronder beschrijven we welke functies en opzetstukken het beste bij jouw haar passen.

Functies

De meeste föhns komen tegenwoordig met een aantal belangrijke functies. De volgenden zul je vaak tegenkomen bij het uitkiezen van een haardroger:

Warmtestanden

Een goede haardroger heeft meerdere warmtestanden. Op de warmste stand je haar drogen zorgt voor sneller resultaat, wat voordelig kan zijn voor mensen met zeer lang en dik haar. Omdat de warmste stand zo heftig droogt, kan je haar hier ontzettend pluizig en breekbaar van worden. Probeer dus, als het niet absoluut noodzakelijk is, een koelere stand uit te kiezen.

Veel föhns hebben een koude stand. Deze stand werkt erg langzaam, maar is wel een stuk beter voor je haar. Probeer als je dun haar hebt zo vaak mogelijk de koudere stand te gebruiken. Ook is de koude stand ideaal om je haar ‘vast’ te zetten in een bepaald model. Heb je net je haar precies in de slag die je wilde gekregen? Ga er even met de koude stand van je haardroger overheen, en het blijft langer in model.

Keramische technologie

Voor beschadigd of chemisch behandeld haar is het aanschaffen van een haardroger met keramische technologie een goed idee. Normaal worden de verhitte gloeidraden, waar de koude luchtstroom langs komt, ongelijk verhit. Dit betekent dat het niet te voorspellen is hoe de warme lucht wordt verdeeld en zorgt voor onbetrouwbare resultaten. Met keramische hitte-elementen wordt de warme lucht exact verdeeld binnen de föhn. Dit zorgt voor een zachtere warmtestroom met dezelfde effecten. Ideaal voor dat extra beetje bescherming.

Ionische functie

Was je laatste ervaring met haardrogers hetzelfde als wanneer je een opgeblazen ballon over je hoofd wrijft? Tegenwoordig hebben ze daar een oplossing voor. Met ionische technologie wordt de statische elektriciteit drastisch verminderd door het opwekken van negatieve ionen in de föhn. Je haar is dan minder statisch en veel makkelijker in model te brengen. Leuke bijkomstigheden zijn zachter, stralender haar en herstelling van de vochtbalans in je haar.

Opzetstukken

Voor een extra boost aan je haar zijn er een aantal opzetstukken op de markt voor haardrogers. Zowel voor krullend als stijl haar zijn er verschillende opzetstukken die de natuurlijke val van je haar behouden.

Diffuser

Een diffuser is een opzetstuk voor haardrogers die ontworpen is om de luchtstroom beter te verdelen over het haar. Omdat de luchtstroom hierdoor een stuk milder wordt is dit opzetstuk ideaal voor krullen. De verspreide lucht zorgt ervoor dat de natuurlijke krul of slag wordt behouden en voor minder pluizig haar. Door de tanden in een diffuser kan je je haar optillen en blaas je meer volume in je haar.

Geïnteresseerd in een diffuser? Let dan goed op dat je je haardroger op de laagste blaas- en hittestand zet. Het gebruik van een diffuser op de hoogste stand heeft geen zin; dit doet als het ware hetzelfde als een haardroger zonder opzetstuk.

Blaasmond

Een goede haardroger komt met minstens twee verschillende maten blaasmonden. Een blaasmond concentreert de luchtstroom in een smalle strook, waardoor je secuur details in je lokken kan blazen. Hoe groter de blaasmond, hoe groter het oppervlak dat je kan bewerken. Gebruik dit opzetstuk op steil haar of als steiler haar het gewenste effect is. Ook hier geldt weer dat dit opzetstuk het beste werkt op de wat lagere standen.

Hittebescherming

Met het aanbrengen van hitte aan je haar, verdampt het water in je haren sneller. Je haar droogt dus snel uit. Ook worden de natuurlijke eiwitten die je haar stug houden beschadigt. Het resultaat kan breekbaar en dof haar zijn. Het is erg belangrijk om je haar dus te beschermen tegen hittebeschadiging door het drogen van je haar.

Gelukkig zijn er genoeg oplossingen om je haar te beschermen tegen hittebeschadiging. Er zijn een hoop sprays, serums en haarmaskers te koop die op verschillende manieren bescherming bieden aan je haar.

‘Heat protector’ producten

De meeste producten die zijn gemaakt om je haar te beschermen tegen hitte, zitten bomvol siliconen. Deze siliconen zorgen voor een soort laagje om iedere individuele haar waardoor de hitte de echte haar niet door kan dringen. Bij het dagelijks stylen van je haar kan dit een handig product voor je zijn. Helaas zijn siliconen niet heel goed voor je haar, en zorgt het ervoor dat er ook geen gezonde vetten uit je hoofdhuid in je haar opgenomen kunnen worden.

Natuurlijke oliën al hittebescherming

Naast de talloze producten die op de markt zijn voor hittebescherming, kunnen ook natuurlijke oliën een goede uitkomst bieden. Het gebruik van natuurlijke oliën is een stuk gezonder voor je haar en hoofdhuid en biedt toch goede bescherming tegen hitte. Het nadeel is dat, afhankelijk van de olie, het best duur kan worden om deze stap in je dagelijkse routine op te nemen. Wat ervoor zorgt dat natuurlijke olie bescherming tegen hitte biedt, is het rookpunt van de olie. Dit houdt in dat verschillende oliën tot verschillende temperaturen intact blijven. Wanneer de olie aan hogere temperaturen dan het rookpunt wordt blootgesteld, verliest deze zijn beschermende kwaliteiten. Heeft een olie bijvoorbeeld een rookpunt van 200℃? Zorg er dan voor dat je stylingtool niet hoger dan 200℃ komt. Wanneer je gebruik wil maken van hogere temperaturen, is het handig om een olie te gebruiken met een hoger rookpunt. Hieronder een aantal verschillende oliën met hun rookpunt.

 • Ongeraffineerde zonnebloemolie: 107°C
 • Extra virgin olijfolie: 160°C
 • Kokosnootolie: 177°C
 • Macadamia olie: 199°C
 • Druivenpit olie: 216°C
 • Virgin olijfolie: 216°C
 • Zonnebloemolie: 227°C
 • Extra light olijfolie: 242°C
 • Avocado olie: 271°C

Dit zijn onze 5 favoriete haardrogers

Met alle bovenstaande informatie kan het alsnog erg moeilijk zijn om een keuze te maken uit het grote assortiment haardrogers. Hieronder hebben we een selectie gemaakt van de beste föhns in verschillende categorieën; voor ieder wat wils!

 • Ionische technologie
 • Verzorgende ring verrijkt met keratine en amandelolie
 • Verschillende warmte- en snelheidsstanden
 • Goede prijs/kwaliteitverhouding
 • Lastig mee te nemen door gewicht en afwezigheid reisverpakking
Beste koop
https://www.popula.nl/wp-content/uploads/2019/06/RemingtonKeratinProtectAC8820.jpg

Remington is al lange tijd een van de leidende merken op het gebied van haarverzorging. Ook de AC8820 Keratin Protect is geen uitzondering op de hoge kwaliteit van het merk Remington.

De föhn beschikt over een verzorgende ring verrijkt met keratine en amandelolie, die bewezen tot wel 3x meer verzorging aan je uitgedroogde haar geeft. Deze verzorgende elementen worden gelijkmatig over je haar verdeeld. Dit wordt ook wel microconditioning genoemd. Deze microconditioning zorgt voor zachte en veerkrachtige lokken in een handomdraai. Ook biedt het extra hittebescherming, wat nooit kwaad kan bij het regelmatig stylen van je haar.

De haardroger is uitgerust met een 2200 watt motor. Hierdoor is je haar binnen de kortste keren droog. Ook heb je de luxe van drie verschillende warmtestanden en twee snelheden, waardoor je zelf de afweging kan maken tussen snel resultaat of betere verzorging.

Alles wat je nodig hebt is bij deze föhn inbegrepen. Zowel twee verschillende blaasmonden als een diffuser worden meegeleverd, en door de afgave van ionen heb je minder last van pluis en statisch haar. Al met al is dit voor bijna iedereen een goed model met een zacht prijsje.

  • Infrarood sensor meet het vochtgehalte van je haar en past de temperatuur hierop aan
  • Is een lust voor het oog
  • Je krijgt heel veel voor een klein prijsje
  • Wordt geleverd met diffuser en smalle blaasmond
  • Beschikt over ionische technologie
  • Heeft maar één formaat blaasmond
  • Is met bijna een kilo wel aan de zware kant
  https://www.popula.nl/wp-content/uploads/2019/06/PhilipsMoistureProtectHP828000.jpg

  Deze prachtige haardroger van Philips is door zijn uitgebreide selectie aan functies en zachte prijsje het ideale midden model. De föhn biedt niet alleen optimale verzorging aan je lokken, maar staat ook nog eens hartstikke mooi in je badkamer.

  De Philips Moisture Protect is het dichtst bij een ‘smart-föhn’ dat je kan komen. Met de innovatieve infrarood sensor wordt het vochtgehalte in het haar gemeten. Wanneer de sensor merkt dat je haar droog begint te worden, schakelt hij de temperatuur automatisch een standje terug. Dit zorgt voor bescherming tegen oververhitting van je haar én voor een minder pluizige finish. Door de ionische technologie wordt je haar nog extra verzorgd. Je haar wordt hierdoor een stuk minder snel statisch. De Philips Moisture Protect trekt dus alles uit de kast om het eindresultaat zo verzorgd en netjes mogelijk te maken.

  Door de zes verschillende temperatuur- en snelheidsstanden maak je van het drogen van je haar snel werk. Het wordt je erg makkelijk gemaakt om de perfecte stand voor jouw haar te selecteren. Wees ook niet bang om te experimenteren; de sensor zorgt ervoor dat de temperatuur niet te hoog wordt voor de huidige staat van je haar.

  Tot slot beschikt de Moisture Protect over een ‘cool shot’ stand’. Hiermee is het simpel om na het drogen van je haar, je lokken in model te fixeren. Door het snelle afkoelen met de koude luchtstroom, houd je haar na het gebruik van de ‘cool shot’ zijn vorm extra lang vast.

   • Erg goedkoop
   • Zorgt door de ThermoProtect stand voor gezond haar
   • Asymmetrische diffuser voor makkelijker gebruik
   • Beschikt over ionische technologie
   • Komt maar met één blaasmond
   • Heeft geen keramische coating
   Budget
   https://www.popula.nl/wp-content/uploads/2019/06/PhilipsThermoProtectHP823200.jpg

   De Philips ThermoProtect is een goed voorbeeld van veel voor weinig. Voor een minimale prijs beschikt deze föhn over alles wat je nodig hebt om je haar tijdens het drogen extra verzorging te bieden.

   Met de speciale thermoprotect functie wordt je haar beschermd tegen oververhitting en wordt je verzekerd van een glanzend en verzorgd resultaat. De luchtstroom wordt met deze speciale stand op een lage temperatuur gehouden, en even over je haar verspreid. Gecombineerd met de ionische technologie, waarbij negatieve ionen statische elektriciteit minimaliseren, zorgt dit voor extra zachte en glanzende lokken. Voor wat sneller resultaat is het natuurlijk ook mogelijk om je haar op een wat hogere stand te föhnen. Met twee snelheidsstanden en drie temperatuurstanden is deze haardroger helemaal naar jouw voorkeur in te stellen.

   De haardroger wordt geleverd met een diffuser en een blaasmond. Wat speciaal is aan deze diffuser, is dat deze specifiek gevormd is naar de contouren van je hoofd. Op deze manier is het makkelijker om je krullen in een natuurlijke vorm te drogen. Maak na afloop gebruik van de ‘cool shot’ stand om je haar in het gewenste model te fixeren.

    • Met digitale motor voor krachtig blazen
    • Met ionische technologie
    • Koude blaasstand
    • Wordt geleverd met diffuser
    • Licht in gewicht (400 gram)
    • 8 temperatuurstanden
    • Met twee blaasmonden
    • Lang snoer (2,8 meter)
    • 5 jaar garantie
    • Geluidsniveau van 80db
    • Heeft geen meedraaiend snoer
    High-end
    https://www.popula.nl/wp-content/uploads/2019/06/BaBylissSensor6500FRE.jpg

    Voor een professioneler resultaat kom je al snel uit op de BaByliss Pro Digital Föhn. Deze föhn staat, door de recente technologie en functies, een stapje boven de normale föhn.

    Wat dit model van BaByliss doet uitblinken is de Digitale motor. Dit betekent dat het apparaat elektronisch is aangestuurd. Deze motor kan hierdoor krachtiger blazen en het gaat langer mee. Bovendien koelt de motor zichzelf binnen no-time af.

    Zoals je zou verwachten van een wat duurdere haardroger, wordt deze geleverd met alle nodige opzetstukken. Zowel een compacte diffuser als twee blaasmonden zijn inbegrepen.

     • Droogt je haar snel
     • Met ionentechnologie tegen pluizen en statisch haar
     • 3D luchtstroom
     • Blaasmond van 11mm
     • 3 warmtestanden, 2 snelheden
     • Cool Shot
     • Diffuser
     • Ophanglus
     • Antislipmat
     • Snoer van wel 3 meter
     • Hoge prijs
     Remington D7777 AIR3D

     De haardroger van Remington is ideaal voor mensen die snel hun haar willen drogen. Door de drie warmtestanden en twee snelheden kan je haar snel gedroogd worden zonder te worden zonder te beschadigen. De temperaturen die het apparaat bereikt zijn precies goed om je haar in model te brengen. En met de Cool Shot fixeer je het haar voor een langdurig resultaat,

     De ionentechnologie in de Remington D7777 AIR3D haardroger zorgt ervoor dat je haar mooi glanst zonder te pluizen of statisch te worden. Bijgeleverd is een diffuser. De diffuser zorgt ervoor dat je krullen mooi en snel kunnen drogen en ook nog eens de hele dag in vorm blijven.

     De Remington D7777 AIR3D dankt zijn naam aan de manier waarop het apparaat werkt. De haardroger maakt namelijk gebruik van een 3D luchtstroom. Deze 3D luchtstroom zorgt ervoor dat de lucht goed wordt verdeeld. Ook de blaasmond van 11 mm zorgt ervoor dat de lucht met een hoge snelheid er wordt uitgeblazen waardoor je haar snel droogt.

     Verder heeft de haardroger een handige ophanglus zodat je deze op een handig plek kan hangen. Ook heeft het apparaat een antislipmat zodat de haardroger makkelijk in je hand blijft liggen. Bovendien is het snoer van de Remington D7777 wel drie meter lang.


      Reacties

      Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

      Geef een reactie:

      Bij Popula staan we altijd open voor vragen en feedback. Je hart luchten mag natuurlijk ook. Dit kan je doen door een reactie achter te laten of contact op te nemen via het contact formulier op onze contact pagina.