Beste epilators voor de bikinilijn en onder de douche

Epilator: 5x de beste epilators van 2023 voor een gladde huid

Popula  •  Laatst bijgewerkt op 21 december 2021

De zwoele zomerdagen komen er aan en het wordt tijd om de zomerjurkjes uit de kast te trekken. Voor veel vrouwen is dit de tijd om het stof van de scheermesjes en ladyshaves af te blazen. Niet zo’n zin om dit jaar om de week een half uur onder de douche je benen te scheren? Dan is een epilator misschien wel wat voor jou. Een epilator is een van de meest effectieve manieren voor een vrouw om enkele weken een gladde, haarloze huid te hebben (ook al voel je het flink).

Klinkt dat perfect? Wij vergeleken de populairste modellen om zo de beste epilator te kunnen kiezen. De gebruikerservaringen tellen hier zwaar in mee, net als de prijs-kwaliteitverhouding. Onze favoriet is de waterdichte Satinelle Advanced BRE640/00 van Philips. Geleverd met handige opzetstukjes, van goede bouwkwaliteit en geschikt voor het gezicht, oksels en de bikinilijn!

Beste koop van 2024
Philips Satinelle Advanced BRE60500 Epilator is het beste middenmodel
Beste koop epilator

Philips Satinelle Advanced BRE640/00

 • Lagere prijs, maar veel opzetstukken
 • Mis geen plek dankzij OptiLight
 • Geschikt voor gezicht, oksels en bikinilijn
 • 100% waterdicht: handig onder de douche

Afbeelding Product Voor wie? Waar te koop?
Philips Satinelle Advanced BRE60500 Epilator is het beste middenmodel
Beste koop

Philips Satinelle Advanced BRE640/00

Beste koop voor een goede prijs/kwaliteit met veel verschillende opzetstukken
Philips Satinelle Advanced BRE605/00

Philips Satinelle Advanced BRE605/00

Beste koop voor een goede prijs/kwaliteit met veel verschillende opzetstukken
Braun Silk-epil 9-9-980 SkinSpa SensoSmart is de beste all-round epilator

Braun Silk-épil 9 9-980 SkinSpa SensoSmart

Voor mensen die een all-round epilator zoeken
Braun BS 7-885

Braun BS 7-885

Voor mensen die een luxe epilator zoeken met opzetstukken voor de bikinilijn
Braun Silk-épil 5

Braun Silk-épil 5

Voor mensen die de beste epilator voor onder de douche zoeken

Hoe werkt een epilator?

Een epilator is een apparaatje waarvan de (vaak flexibele) kop van tientallen kleine klemmetjes is voorzien. Wanneer je het apparaat aanzet gaat de kop draaien en sluiten de klemmetjes zich om de haartjes. Met de haartjes ertussen geklemd, draait de kop voort waardoor de haren met wortel en al worden verwijderd.

Epileren of scheren?

In dit geval zijn er aan beide opties duidelijke voor- en nadelen verbonden. Om het wat overzichtelijker te maken vind je hieronder een lijst met de voor- en nadelen. Een epilator is namelijk een ook een goede toevoeging naast je scheermesjes.

Voor- en nadelen van epileren

 • De haartjes blijven een stuk langer weg dan na het scheren
 • De haartjes groeien steeds minder dik terug en worden steeds makkelijker te verwijderen
 • Je koopt nooit meer maandelijks nieuwe, dure scheermesjes
 • Een epilator is gewoon geschikt voor het gezicht, oksels en de bikinilijn
 • De juiste keuze als je het zat bent om vaak te scheren
 • Epileren is de eerste paar keer een pijnlijke klus
 • Kan de huid na het epileren wat rood en gevoeliger achterlaten
 • Langer bezig dan met scheren, wel een langer resultaat

Als je een epilator koopt hoef je geen vaarwel te zeggen tegen je scheermesjes. Het is een superhandig apparaat dat na verloop van tijd zeker haar vruchten afwerpt. Haartjes groeien minder snel terug en zullen ook minder dik terugkomen.

Bij de meeste epilators krijg je enkele opzetstukjes. Deze kan je gebruiken voor je gezicht, oksels en bikinilijn. Zo gebruik je een epilator niet enkel voor je armen en benen. Wat kan je verwachten van de opzetstukjes? Wat zijn de ervaringen en resultaten?

Epilator voor het gezicht

Gezichtsepilator

Een epilator kan je ook voor het gezicht gebruiken. Niet elke epilator is hiervoor geschikt, maar veel epilatoren worden tegenwoordig geleverd met een opzetstuk voor het gezicht. De huid op je gezicht is een van de gevoeligste plekken en het is belangrijk om gezichtsbeharing, hoe (on)zichtbaar dan ook, rustig en secuur aan te pakken.

Een epilator doet wonderen voor het verwijderen van gezichtsbeharing en zorgt dat de haartjes langer wegblijven. Consumenten delen hun ervaringen en geven aan dat hoewel het geen pijnloze klus is, het resultaat beter en langduriger is dan na het scheren.

Epilator voor de oksels

Epilator voor de oksels

Ook voor de oksels is het fijn om een apart opzetstuk te gebruiken. Net als de bikinilijn wil je hier secuur te werk gaan, het is namelijk een minder makkelijk oppervlakte dan je benen of armen. Ga rustig te werk en kies een kleine scheerkop voor het epileren van de oksels. Zowel goedkopere epilators worden tegenwoordig vaak geleverd met een opzetstuk voor de oksels of bikinilijn.

Als je enkel een opzetstuk voor de oksels of de bikinilijn als opzetstuk krijgt, dan kan je deze vaak voor beide lichaamsdelen gebruiken. Zowel de oksels als de bikinilijn moeten namelijk secuur worden aangepakt en de haartjes hebben dezelfde dikkere, stugge haarzakjes die je niet op de armen en benen vindt.

Epilator en opzetstukken voor de bikinilijn

Epilator voor de bikinilijn

Waar de oksels al een meer secuur werkje zijn, is dit nog meer het geval als je de bikinilijn gaat aanpakken. Gelukkig is er anno 2021 meer dan genoeg keuze om dit een stuk makkelijker te maken en de kans op sneetjes en stoppeltjes te voorkomen. Onze aanrader als epilator voor de bikinilijn (en de rest van je lichaam) is de Philips Satinelle Advanced BRE640/00. Deze wordt geleverd met veel opzetstukken en is heel fijn te gebruiken voor de bikinilijn.

De gebruikerservaringen zijn positief en de prijs, kwaliteit en alle opzetstukken maken het een no-brainer als favoriete keuze.

Functies van een epilator

Standen

De meeste epilatoren hebben meerdere standen en zo meerdere snelheden. Door van snelheid te verwisselen heb je meer controle over het te epileren oppervlak. Zo kun je bijvoorbeeld op een lage snelheid beginnen om de gevoelige plekjes van haar te ontzien en vervolgens op een hogere snelheid de grote oppervlakken epileren.

Scheerfunctie

Sommige epilatoren beschikken over de mogelijkheid om de epileerkop te verwisselen met een ladyshave kop. Het apparaat is dan in staat om onderscheid te maken tussen de twee methoden van haarverwijdering en past de juiste kracht en snelheid toe. Een epilator met scheerfunctie is ideaal voor mensen die niet alles willen epileren maar wel het gemak van een enkel apparaat willen hebben.

Massagefunctie

Wanneer je epilator over een massagefunctie beschikt, kun je het apparaat voorzien van een speciaal opzetstuk waarmee je vervolgens de geëpileerde huid kan masseren. Door specifieke massagetechnieken toe te passen wordt de kans op ingegroeide haartjes kleiner, de huid soepeler en de doorbloeding beter. Een handige functie als je zo veel mogelijk verzorging uit je epilator wil halen.

Waar je op moet letten bij de aanschaf van een epilator

In het kort: Kies voor een flexibele kop, deze volgt de contouren van je lichaam voor een beter resultaat. Als je kiest voor een ladyshave met kabel, dan is deze niet onder de douche te gebruiken. De meeste draadloze ladyshaves zijn waterdicht, maar controleer dit altijd van tevoren voor je deze zometeen koopt. Zoek je een ladyshave voor de bikinilijn? Niet elk apparaat is hiervoor geschikt, kies dan voor de Philips SatinShave Prestige BRL180/00 of de BRL130/00 van Philips.

Flexibele kop

De meeste epilatoren beschikken over een flexibele kop. Hiermee worden de contouren van je lichaam gevolgd en zal het resultaat beter zijn. Als je de keuze hebt tussen een zeer goedkope epilator zonder flexibele kop en een epilator voor een tientje meer met een flexibele kop, dan is het zeker aan te raden om voor de laatste optie te gaan.

Geschikt lichaamsdeel

Niet iedere epilator is voor ieder lichaamsdeel geschikt. Waar je bij de meeste apparaten je benen gemakkelijk kan behandelen, is het verwijderen van gezichtsbeharing en het epileren van je bikinilijn een wat specifiekere klus.

Wanneer je graag meer dan alleen je benen met je nieuwe epilator van haar wil bevrijden, is het aan te raden om een epilator aan te schaffen met een opzetstuk dat voor deze klussen gemaakt is. Zo heb je voor je bikinilijn een dunner en wendbaarder opzetstuk nodig en voor je gezicht een epileerkop die op een rustige en verzorgende manier haar kan verwijderen.

Draadloos of op netstroom

Als je de keuze hebt, is een draadloze epilator de beste keus. Een draadloze epilator is niet alleen makkelijk op te laden en mee te nemen, maar ook een stuk wendbaarder als het om het epileren zelf gaat. Je komt, door draadloos te epileren, niet meer in de knoop met eventuele bedrading. Naast deze voordelen zijn draadloze epilatoren vaak ook nog eens waterdicht.

Waterdicht

Zoals hierboven beschreven zijn draadloze epilatoren meestal waterdicht. Het grote voordeel hiervan is dat je het apparaat dan onder de douche of zelfs in bad kan gebruiken. Door water bij de hand te hebben doet het epileren een stuk minder pijn en wordt de hele ervaring een stuk prettiger.

Accessoires

Bij je epilator is het mogelijk om een hoop verschillende opzetstukken te krijgen. Allereerst krijg je vaak meerdere opzetstukken bij je bestelling. Zo krijg je soms verschillende maten epileer opzetstukken (voor verschillende lichaamsdelen), een scheerkop, een trimkop en soms zelfs een massage- of borstelkop voor extra verzorging.

Ook een trimmer- en scrub-opzetstuk wordt soms meegeleverd. Hoe meer opzetstukken, hoe meer je met je epilator kan. Naast deze opzetstukken krijg je meestal een opbergetui en schoonmaakborsteltje meegestuurd.

Top 5 beste epilators voor de bikinilijn en meer

Als je besloten hebt een epilator in huis te nemen, ben je nog maar op de helft. Je kunt vervolgens nog kiezen tussen een basismodel en een compleet verzorgd, draagbaar spa-resort, met alle accessoires en opzetstukken die erbij horen.

Benieuwd wat dat toevoegt? Lees hieronder verder.

 • Lagere prijs, maar veel opzetstukken
 • Mis geen plek dankzij OptiLight
 • Geschikt voor gezicht, oksels en bikinilijn
 • 100% waterdicht: handig onder de douche
 • Geen massagefunctie
 • Geen verdere verzorging
Beste koop
https://www.popula.nl/wp-content/uploads/2019/06/Philips-Satinelle-Advanced-BRE640-00-Epilator.jpg

Voor een perfect werkend apparaat met een wat kleiner prijskaartje zit je met de Philips Satinelle Advanced helemaal goed. Dit model is draadloos en 100% waterdicht waardoor je hem zelfs onder de douche te gebruiken. Om de epilator op te laden sluit je het apparaat aan op de netstroom en wacht je 1,5 uur (korter wanneer je epilator niet helemaal leeg is). Vervolgens kun je de Satinelle Advanced maar liefst 40 minuten gebruiken.

Door van de twee verschillende snelheidsstanden gebruik te maken oefen je controle uit over intensiteit van de epileerbeurt. Heb je per ongeluk een stuk overgeslagen? Met de ingebouwde ‘optilight’ zie je in een oogopslag waar je al wel en nog niet geweest bent.

Dankzij de vele accessoires die je bij je bestelling krijgt, is deze epilator geschikt voor je hele lichaam. Met de extra brede, keramische epileerkop verwijder je haar van grotere oppervlakken zoals je benen. Met de scheer- en trimkop kun je gemakkelijk de wat moeilijker te bereiken en gevoelige zones ontharen. Voor je gezicht is een speciaal kapje meegeleverd om de gevoelige huid van je gezicht te beschermen.

  • Goedkoper model
  • Epileert haartjes al vanaf 0,5 mm
  • Ingebouwde verlichting
  • Draadloos en waterdicht
  • Geen flexibele kop
  • Geen verdere opzetstukken
  Philips Satinelle Advanced BRE605/00

  Als je op zoek bent naar een goedkope maar effectieve epilator, is de Satinelle Advanced een aanrader. Dit model van Philips mist de luxe van extra opzetstukken en verzorging, maar doet alles wat je van een basis epilator zou verwachten. Het apparaat is draadloos en 100% waterdicht. Een opgeladen accu gaat tot wel 40 minuten mee.

  De Satinelle Advanced beschikt over twee snelheidsstanden om de ontharing helemaal naar behoefte te kunnen laten verlopen. Het ingebouwde lichtje zorgt ervoor dat je altijd zicht hebt op het te ontharen oppervlakte en dat je in een oogopslag kan zien of je een stukje hebt overgeslagen. De klemmetjes pakken haartjes vanaf 0,5 mm al beet.

  Bij je bestelling ontvang je een handige reisetui zodat je de epilator overal mee naartoe kan nemen.

   • Veel verschillende opzetstukken
   • Draadloos en waterdicht
   • Geschikt voor bikinilijn en gezicht
   • Druksensor zorgt voor optimale resultaten
   • Hogere prijs
   • De folie van de scheerkop is niet hypoallergeen
   https://www.popula.nl/wp-content/uploads/2019/06/Braun-Silk-epil-9-9-980-SkinSpa-SensoSmart-Epilator.jpg

   Soms wil je gewoon met één aankoop gelijk alles in huis hebben. Met de Braun Silk-épil SkinSpa SensoSmart wordt deze droom werkelijkheid. Je betaalt wat meer, maar hebt vervolgens alles in huis dat je nodig hebt voor effectieve haarverwijdering. Je hebt je nieuwe epilator al binnen een uur helemaal opgeladen waarna je er 50 minuten lang draadloos gebruik van kan maken.

   Wat dit apparaat van Braun zo’n succes maakt is de SensoSmart technologie. Dit houdt in dat een aantal slimme sensoren meten wat de beste druk is die uitgeoefend kan worden om effectief alle haren te verwijderen. Dankzij deze begeleidende functie van Braun is dit apparaat de wat hogere prijs zeker waard. Met de flexibele kop van de SensoSmart wordt er ook nog eens voor gezorgd dat de contouren van je lichaam zo exact mogelijk gevolgd worden en hoef je niet tientallen keren over hetzelfde stuk heen met de epilator. Mocht je toch wat missen, valt dit snel op dankzij het ingebouwde lichtje. Hiermee heb je altijd zicht op het te behandelen oppervlak.

   Met het grote assortiment opzetstukken dat je bij je bestelling krijgt, heb je gelijk alles in huis dat je ooit nodig zal hebben voor haarverwijdering. Naast de standaard epileerkop krijg je ook een scheeropzetstuk, een trimopzetstuk en een gezichtsopzetstuk. Om vervolgens je huid zoveel mogelijk te verzorgen, kun je gebruik maken van de meegeleverde scrubborstels en het massage-opzetstuk. Om de hele ervaring wat minder pijnlijk te maken kun je de epilator ook onder de douche gebruiken.

    • Veel opzetstukken voor complete verzorging
    • Geschikt voor bikinilijn, oksels en gezicht
    • Epileert haar vanaf 0,5 mm en platliggende haren
    • Draadloos en waterdicht
    • Beschikt over een intelligente druksensor
    • Nat epileren vergt een beetje oefening
    Braun BS 7-885

    Voor het echte ‘spa’ gevoel is de Braun BS 7-885 de juiste keuze. Dit draadloze model van Braun is helemaal waterdicht en kan dus ook onder de douche of in bad worden gebruikt. Ideaal voor een avondje zelfverzorging. Het apparaat is al binnen een uurtje opgeladen en gaat vervolgens tot wel 50 minuten mee.

    Alle functies van de SensoSmart zijn ontwikkeld om het epileren zo pijnloos en effectief mogelijk te maken. Zo meet een intelligente druksensor precies hoeveel druk er uitgeoefend moet worden voor optimale resultaten en pakken de klemmetjes dankzij de ‘close-grip’ technologie haartjes vanaf 0,5 mm op. Wanneer de haartjes plat liggen kunnen ze door de meeste epilatoren niet worden aangepakt. Dit model van Braun heeft echter ‘soft-lip tips’ waarmee zelfs platliggende haartjes verwijderd kunnen worden. Na het epileren wordt de huid en doorbloeding gestimuleerd door een hoogfrequentie massagesysteem. Het resultaat is een soepele, verzorgde huid.

    Bij je bestelling krijg je een aantal handige opzetstukken. Natuurlijk ontvang je de standaard flexibele epileerkop, welke de contouren van je lichaam perfect volgt. Deze is ook voor de bikinilijn te gebruiken. Met het scheer- en trim opzetstuk kun je de gevoeligere plekken alsnog ontharen zonder de haartjes met wortel en al te verwijderen. Het massageopzetstuk zorgt voor de verzorgde, soepele huid en de verschillende kapjes zorgen ervoor dat je zelfs je gezicht kan ontharen. Tot slot is dit model gemakkelijk mee te nemen dankzij de handige reisetui.

     • Waterdicht en draadloos
     • Twee snelheidsstanden
     • Haartjes vanaf 0,5 mm kunnen al verwijderd worden
     • Inclusief verlicht pincet en massageroller
     • Opzetstukken voor het gezicht en de bikinilijn worden niet meegeleverd
     Braun Silk-épil 5

     De meest comfortabele en pijnloze manier van ontharen is onder de douche of in bad. Door het warme water gaan de poriën verder open staan en kan het haar gemakkelijk worden verwijderd. Helaas is niet iedere epilator hier geschikt voor. Deze epilator van Braun is er echter voor ontworpen om zowel droog als nat te kunnen gebruiken. Ideaal wanneer je nog niet gewend bent aan het ontharen met een epilator.

     Met de twee snelheidsstanden kun je helemaal naar behoefte de intensiteit van de epileerbeurt bepalen. Wil je wat sneller klaar zijn, dan ben je op de hoogste stand binnen een handomdraai klaar met ontharen. De 28 microgrip klemmetjes verwijderen haartjes al vanaf 0,5 mm.

     Bij je bestelling krijg je een aantal handige hulpmiddelen. Naast de standaard epileerkop ontvang je een massagekop. Twee rollers stimuleren de doorbloeding van de huid en zorgen voor een verzorgd en soepel resultaat. Daarnaast krijg je een pincet die voorzien is van verlichting voor het echte secure werk.


      Reacties

      Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

      Geef een reactie:

      Bij Popula staan we altijd open voor vragen en feedback. Je hart luchten mag natuurlijk ook. Dit kan je doen door een reactie achter te laten of contact op te nemen via het contact formulier op onze contact pagina.