Beste draadloze koptelefoons uit de test van o.a. Sony en JBL

De beste draadloze koptelefoons van 2023

Maikel  •  Laatst bijgewerkt op 20 december 2021

Luister jij ook altijd en overal muziek? Er is namelijk niets fijner dan volledig ontspannen naar muziek te luisteren. Het genot om je muziek overal met je mee te dragen en af te spelen wanneer jij het wilt. 

Met draadloze koptelefoons luister je overal de muziek die je wilt. Of je nu in de trein, auto, bus of op de fiets zit, jouw tunes komen in je oren zoals jij het wilt. De beste geluidservaring en volledig draadloos.

Beste koop van 2024
Sony WH-1000XM3
Beste koop draadloze koptelefoon - krachtig & veelzijdig

Sony WH-1000XM3

 • Krachtige noise cancelling
 • Ingebouwde microfoon
 • Touchpad op koptelefoon
 • Quick charging
 • Lange accuduur van 38 uur

Afbeelding Product Voor wie? Waar te koop?
Sony WH-1000XM3

Sony WH-1000XM3

Onze aanrader als beste koop voor een draadloze koptelefoon. Goede prestaties, veelzijdig in gebruik en beschikt over goede noise-cancelling.
JBL T-line T560BT

JBL T-line T560BT

Onze aanrader voor iedereen die een goedkope draadloze koptelefoon zoekt die wel beschikt over degelijke audio prestaties.
Beats Studio 3 Wireless Over-Ear headphones

Beats Studio 3 Wireless Over-Ear headphones

Onze aanrader voor een draadloze koptelefoon met een focus op de bass. Prima kwaliteit, maar je betaalt wel een premium voor het merk.
JBL Live 650BT NC

JBL Live 650BT NC

Onze aanrader als je een compacte, draadloze koptelefoon zoekt met goede audio prestaties en beschikt over noise-cancelling.
Sennheiser HD 350 BT

Sennheiser HD 350 BT

De Sennheiser HD 350 BT geeft je een geweldige luisterervaring dankzij de spraakassistent en de krachtige accu.

Het principe

Een koptelefoon is een systeem waarbij aan beide zijden een kleine speaker bij de oren gehouden wordt. Het zorgt ervoor dat de muziek alleen voor jouw oren hoorbaar is. De speakers zitten in een oorschelp die dankzij een zacht, rubberen kussen voor een demping van zowel de muziek als van de externe geluiden zorgen. Hiermee worden jouw muziek en je omgeving van elkaar gescheiden gehouden.

Bij draadloze koptelefoons staat je koptelefoon in verbinding met je toestel dankzij een bluetooth verbinding. Je muziek wordt draadloos vanaf je toestel naar je koptelefoon gestuurd en afgespeeld. Dankzij de bluetooth verbinding zijn kabeltjes verleden tijd en kan jij overal je muziek afspelen zolang je telefoon maar binnen het bereik van de headset is. 

Waarom draadloze koptelefoon?

De manier van luisteren die je de beste muziekervaring geeft, is via een koptelefoon. Geen oordopjes kunnen tegen het geluid van een koptelefoon op. Het is zelfs zo dat met koptelefoons studiokwaliteit geëvenaard wordt. 

De speakers in de koptelefoon kunnen hoge tonen tot diepe bassen perfect te simuleren waardoor je geluidservaring subliem is. 

Praktisch gewin

Het praktische gewin van draadloze koptelefoons is enorm. Je kunt ze verbinden met je toestel en eindeloos de muziek luisteren die je wilt. Zonder snoeren of kabels. Hierdoor zijn de mogelijkheden om muziek te luisteren gegroeid ten opzichte van koptelefoons met kabels. Je kunt zo overal en bijna tijdens iedere activiteit de muziek luisteren die je wilt.

Tijdens het sporten

Vooral met de groei van individuele sport is het gebruik van draadloze koptelefoons toegenomen: sportscholen zijn voller dan ooit, parken worden overlopen met hardlopers en thuis sporten is soms een noodgedwongen alternatief geworden. De draadloze koptelefoon is de perfecte, muzikale toevoeging.

Het fijne van de draadloze koptelefoon is de handigheid die het biedt tijdens het sporten. Je kunt muziek of zelfs sportlessen luisteren terwijl je aan het sporten bent en je hoeft je telefoon niet eens bij je te dragen. De bluetooth connectie staat toe om tot wel op 10 meter afstand te luisteren en er zijn zelfs koptelefoons de komen met een externe bediening. Ideaal voor als je in de sportschool je telefoon liever in een kluisje bewaard.  

Minder kwetsbaar

Een ander groot voordeel van draadloze apparatuur is, dat het over het algemeen bestendiger is dan de bekabelde varianten. De kabel is altijd een gevoelig deel van elektronica en extra bij items die je altijd met je meeneemt. Bij bekabelde koptelefoons is de kabel vaak het eerste deel wat het begeeft met verloop van tijd. Vooral als deze veel bij het fietsen of hardlopen gebruikt wordt, is de kans op een kabelbreuk groot. 

Met de komst van draadloze koptelefoons is dit verleden tijd.

Vijf aandachtspunten bij het aanschaffen van een draadloze koptelefoon:

Draadloze koptelefoons zijn er in uiteenlopende soorten. Instapmodellen voor een kleine prijs of premium koptelefoons die je een ongeëvenaarde geluidservaring bieden. Daarnaast is er een groot onderscheid in de functionaliteit van het product. Met het volgende overzicht weet jij wat je in een draadloze koptelefoon zoekt en vind jij hiermee het perfecte product. 

1. Accuduur en opladen

Een van de grootste ergernissen bij het gebruik van draadloze koptelefoons is het leegraken van de accu. Dit betekent dat je de koptelefoon op moet laden en dat je geen muziek kunt luisteren.

Gelukkig beschikken koptelefoons, in vergelijking met draadloze oordoppen, over behoorlijke accu’s waarmee je urenlang muziek kunt luisteren. Mocht je veel gebruik maken van je koptelefoon en jij niet iedere dag de koptelefoon op wilt hoeven laden, dan is het raadzaam een koptelefoon met een stevige accu uit te zoeken. 

Mocht je headset toch leeg zijn, dan wil je natuurlijk zo snel mogelijk weer muziek kunnen luisteren. Tegenwoordig is een veel voorkomende functies de snellaad techniek. Hiermee wordt de accu snel volgeladen en wordt er in bijvoorbeeld 5-10 minuten genoeg opgeladen om weer een uur vooruit te kunnen. Ideaal als je bijvoorbeeld gestrand bent op een plek met stopcontacten en jij zo snel mogelijk weer muziek wilt kunnen luisteren. 

2. Type: On-ear vs. over-ear

Draadloze koptelefoons beschikken over een schelp met speakers en een kussen. Er zijn twee typen koptelefoons: on-ear en over-ear.

On-ear zijn koptelefoons waarbij het oorkussen op je oorschelp ligt. Dit type koptelefoon is vaak iets kleiner omdat het oorkussen niet over het oor hoeft te passen. Hierbij is de geluidsoverdracht directer omdat de speaker dichter op het oor zit.  

Over-ear koptelefoons hebben een oorkussen waarbij de oorschelp volledig omringt wordt. Bij over-ear komt het geluid op een meer natuurlijke manier het gehoor binnen. Hierdoor klinkt muziek natuurlijker en ruimtelijker. Dit type koptelefoon is minder compact. 

3. Noise cancelling

Noise cancelling zorgt dat de omgevingsgeluiden gedempt worden door tegen trillingen te produceren. Dankzij deze techniek wordt er in plaats van geluid, stilte door de speakers afgegeven. Dit kan bijvoorbeeld goed van pas komen in een nachtelijke vlucht of een gehorige trein. Daarnaast is het dankzij deze functie mogelijk om probleemloos je eigen muziek of berichten te beluisteren. Geluiden klinken helder en je hebt geen last van de onaangename ruis van je omgeving. 

4. Microfoon

Het hebben van een microfoon brengt veel voordeel met zich mee als je bijvoorbeeld veel belt of gebruik maakt van spraakfuncties op je telefoon. Hiermee kun jij jouw berichten inspreken zonder hiervoor je telefoon bij je mond te hoeven houden. 

Ben je een actief gebruiker van de spraakfuncties op je telefoon dan is het de moeite waard een koptelefoon met microfoon te kiezen. 

5. Bluetooth verbinding

Alle koptelefoons werken door middel van een bluetooth verbinding. Deze verbinding heeft zich in de afgelopen jaren flink ontwikkeld. Hierdoor zijn er vele verschillende versies op de markt. Voor bluetooth geldt dat hoe nieuwer de versie, hoe beter de verbinding is. De verbinding is hiermee sneller, sterker en energiezuiniger. De nieuwste versie is bluetooth 5.0.

De beste draadloze koptelefoons verkrijgbaar:

De kwaliteit en functionaliteit van koptelefoons kunnen erg uiteenlopen. Om je een beeld te geven van alle producten die er aangeboden worden, hebben we het volgende overzicht voor je gemaakt. 

Hierin hebben we de vijf beste draadloze koptelefoons op een rijtje gezet. In dit rijtje hebben we de beste koptelefoons verkrijgbaar in verschillende prijsklassen, met verschillende kwaliteiten voor je uitgezocht.

 • Krachtige noise cancelling
 • Ingebouwde microfoon
 • Touchpad op koptelefoon
 • Quick charging
 • Lange accuduur van 38 uur
 • Hogere prijs
Sony WH-1000XM3

De WH-1000XM3 van Sony is een veelzijdige koptelefoon met microfoon die eenvoudig met je toestel verbonden kan worden. De accu is, net als de speakers, krachtig. De touchpad aan de buitenkant maakt deze koptelefoon makkelijk in gebruik. 

Krachtige accu

De Sony WH-1000XM3 biedt je urenlang luisterplezier. Met een accu die 38 uren speeltijd levert en de quick charge optie waarmee je in 10 minuten laadtijd 5 uur speeltijd wint, haal jij een koptelefoon met een van de beste accu’s verkrijgbaar in huis. Op deze manier hoef jij je nooit zorgen te maken dat je zonder muziek komt te zitten. 

Heldere klanken en krachtige noise cancelling

De noise cancelling van de Sony WH-1000XM3 is krachtig. Daarnaast leveren de speakers heldere klanken. Van hoge boventonen tot lage bassen, de tonen zijn helder en laten je muziek tot leven komen. Vooral de krachtige bass maakt veel indruk. 

Via de Sony connect app, past de koptelefoon zijn krachtige noise cancelling automatisch aan je omgeving aan. Daarnaast biedt deze draadloze koptelefoon een eenvoudige bediening dankzij de touch pad op de buitenkant. De WH-1000XM3 beschikt over bluetooth 4.2. De koptelefoon kan maar met een toestel tegelijkertijd verbonden zijn. 

De WH-1000XM3 biedt je een volledige koptelefoon voor een stevige prijs die aan al je wensen voldoet.

  • scherpe prijs
  • degelijke geluidskwaliteit
  • ingebouwde bedieningsknoppen
  • multi pairing
  • quick charge
  • 3 kleuren opties
  • geen noise cancelling
  • geen aux poort
  JBL T-line T560BT

  De JBL T-line T560BT is een erg scherp geprijsde koptelefoon die een degelijke geluidskwaliteit laat zien. Voor deze scherpe prijs krijg je misschien niet alles maar wel veel. 

  Degelijke geluidskwaliteit en degelijke accu

  De T-line T560BT kenmerkt zich vooral door de degelijkheid. Het is een on-ear koptelefoon die je alles biedt om muziek te kunnen luisteren. De kwaliteit van de muziek is goed en de accu biedt je 16 uur speeltijd. Dit is genoeg om een volledige dag meer door te komen. Daarnaast beschikt de koptelefoon ook nog over een snellaad techniek en heb je met 5 minuten laden, 1 uur speeltijd. 

  Multi pairing

  Een van de concessies is het ontbreken van noise cancelling. Natuurlijk kan dit niet verwacht worden voor deze zachte prijs. Mocht je hier specifiek naar op zoek zijn, dan zal de T560 BT niet aan je wensen voldoen. 

  De JBL koptelefoon laat vooral zijn handigheid zien door het feit dat hij aan meerdere apparaten tegelijk gekoppeld kan worden. Hiermee haal jij een erg gebruiksvriendelijke koptelefoon in huis.

   De Studio 3 Wireless is de prachtige koptelefoon van audio producent Beats. De koptelefoon kenmerkt zich door de premium looks en specs.

   Premium in looks en specs

   De Studio 3 Wireless is een prachtig ontworpen koptelefoon die je er niet alleen mooi uitziet maar ook nog eens een geweldige kwaliteit levert. Het geluid is uitmuntend en evenaart een studio ervaring. Dankzij de krachtige accu, levert de Studio 3 Wireless een luistertijd van 22 uur. Mocht je batterij leeg zijn, dan laad je hem in 10 minuten voldoende op om 3 uur speeltijd te krijgen dankzij de fast fuel technologie.

   Met de krachtige noise cancelling heb je geen last van omgevingsgeluiden. Zo heb jij de optimale geluidservaring met deze Studio 3 Wireless. Daarnaast beschikt deze koptelefoon over een microfoon. Zo kun je hem dus gebruiken voor al je telefoontjes en spraakberichten.

   Razendsnelle schakeling tussen je toestellen

   De headphones zijn gemaakt om perfect samen te gaan met jouw Apple producten. De koptelefoon beschikt over een razendsnelle w1 chip. Hiermee kun je vloeiend schakelen tussen al jouw Apple apparaten. Daarnaast komt de Studio 3 met een bedieningsknoppen waarmee jij eenvoudig je muziek kunt wijzigen of Siri kunt bereiken.

   De Studio 3 Wireless beschikt over bluetooth 4.0.

    • Google Assistent integratie
    • Goede speakers
    • Microfoon
    • 30 uur luistertijd
    • Matige noise cancelling
    JBL Live 650BT NC

    De JBL Live 650BT biedt je alles wat je wenst. Dankzij de Google integratie kun jij je koptelefoon als draadloze assistent gebruiken.

    Goede speakers, matige noise cancelling

    Deze over-ear koptelefoon van JBL beschikt over goede speakers. Je zult hiermee jouw muziek op goede kwaliteit af kunnen spelen. Het geluid van de speakers is vol en diep. Hiermee haal je voor een scherpe prijs een koptelefoon met een goede sound in huis. 

    De noise cancelling is matig. Hiermee zullen omgevingsgeluiden gedempt worden maar blijven ze aanwezig. De Live 650BT NC biedt je 30 uur luistertijd en beschikt daarnaast over een microfoon. 

    Eenvoudige bediening met Google Assistent

    De bediening van de JBL Live 650BT NC is eenvoudig en gaat via de externe bediening op de koptelefoon. Daarnaast beschikt deze koptelefoon over een geïntegreerde Google Assistent. Op deze manier wordt jouw koptelefoon een smart toestel waarmee jij alles aan Google kunt vragen. Dit zul je natuurlijk wel hardop moeten zeggen.

    De JBL Live 650BT NC beschikt over bluetooth 4.2.

     • Goede prijs-kwaliteit
     • Spraakassistent knop
     • 30 uur luistertijd
     • Bluetooth 5.0
     • Ingebouwde microfoon
     • Geen noise cancelling
     • Geen AUX poort
     Sennheiser HD 350 BT

     De Sennheiser HD 350 BT geeft je een geweldige luisterervaring dankzij de spraakassistent en de krachtige accu. Ondanks het ontbreken van de noise cancelling, vind je veel kwaliteit in deze scherp geprijsde koptelefoon.

     Lange luistertijd en krachtige speakers

     De Sennheiser HD 350 BT is een prachtig ontworpen over-ear koptelefoon die veel kwaliteit biedt. De koptelefoon beschikt over een paar krachtige speakers die je een uitstekende geluidservaring bieden. Daarnaast beschikt de koptelefoon over een sterke accu waarmee jij je van 30 uur luistertijd verzekerd.

     Maximale functionaliteit dankzij spraakassistent knop

     De Sennheiser HD 350 BT beschikt over een spraakassistent knop waarmee je direct bij Siri of Google Assistent komt. Hiermee haal je de maximale functionaliteit uit je telefoon zonder hem ook maar aan te hoeven raken. Ideaal voor als jij bijvoorbeeld op de fiets zit.

     De Sennheiser HD 350 BT beschikt over bluetooth 5.0.


      Reacties

      Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

      Geef een reactie:

      Bij Popula staan we altijd open voor vragen en feedback. Je hart luchten mag natuurlijk ook. Dit kan je doen door een reactie achter te laten of contact op te nemen via het contact formulier op onze contact pagina.