Reviews
Beste diepvriezers 2019

Beste diepvriezers van 2019

Bijgewerkt op 6 augustus 2019 door Joost

Elk huishouden heeft wel behoefte aan een diepvriezer. De ijsjes moeten tenslotte ergens worden opgeslagen. Maar ook voor het invriezen van vleeswaren, snacks en restanten van maaltijden is een diepvriezer geschikt. Kortom, een handige aanwinst voor het huishouden. Vaak nemen mensen genoegen met een beperkt vriesvak in de koelkast, maar dat zit veel te snel vol. Helaas neemt een echte diepvriezer veel ruimte in beslag.

Afhankelijk van hoeveel ruimte je nog over hebt in huis, kun je een model kiezen dat daar het beste bij aansluit. Zo heb je hele diepvriezers waarin je genoeg kunt opslaan om de hele winter thuis te blijven. Er zijn natuurlijk ook meer bescheiden modellen die je voor vlees en de restanten van de maaltijd van gisteren gebruikt. Aan jou de keuze. Hoe dan ook, een diepvriezer in huis hebben is niet verkeerd.

Liebherr GNP 2313-21

Beste keus: Liebherr GNP 2313-21

Deze uitstekende diepvriezer is uitgerust met een SuperFrost- en NoFrost-functie, heeft een duizelingwekkende inhoud en werkt als een trein. Een uitstekende koop dus.

Afbeelding Product Voor wie? Waar te koop?
Liebherr GNP 2313-21

Liebherr GNP 2313-21

Voor mensen die op zoek zijn naar een grote kastmodel diepvriezer
Exquisit GB05-4.1A+

Exquisit GB05-4.1A+

Voor éénpersoons gezinnen en studentenkamers
Whirlpool AFB 601 AP/1 - Tafelmodel Diepvries

Whirlpool AFB 601 AP/1

Voor mensen die op zoek zijn naar een degelijke tafelmodel diepvriezer

Typen diepvriezers

Als je op zoek bent naar een diepvriezer thuis, is het handig om je eerst te verdiepen in alle soorten modellen die beschikbaar zijn. Zo zijn er grote modellen te koop die praktisch als koelkast werken, maar ook diepvrieskisten die in de schuur gezet kunnen worden. Je hebt zelfs mini diepvriezers waar je wat kleine etenswaren in kunt bewaren. Kortom, voor ieder wat wils.

Diepvrieskast

Een diepvries is qua vorm vergelijkbaar met een koelkast. Hij is langwerpig en staat rechtop. Het voordeel van dit model is dat je gemakkelijk bij alle ingevroren waren kunt. Perfect om bijvoorbeeld in de schuur te zetten.

Tafelmodel diepvriezer

De naam van dit model geeft het al een beetje weg. Een tafelmodel diepvriezer is een compacte vrieskast ter hoogte van een normale tafel. Het model neemt weinig ruimte in beslag maar heeft dan ook geen indrukwekkende capaciteit. In principe heeft een tafelmodel diepvriezer genoeg ruimte voor een huishouden van 1 tot 2 personen.

Diepvrieskist

Een diepvrieskist is een echte traditionele diepvriezer. Zie het als een soort grote kist waarin je etenswaren kunt invriezen. Door de brede en diepe vorm kun je hier het meeste in kwijt. Het nadeel aan deze vriezers is dat een paar keer per jaar ontdooid moeten worden om het ijs weg te werken.

Mini diepvriezer

Mini diepvriezers zijn kleine, compacte diepvriezers. Deze modellen zijn niet geschikt voor het invriezen van enorm voorraden, maar hebben twee kleine vakjes. Mini diepvriezers zijn vooral geschikt voor bijvoorbeeld onderweg in de caravan of in een studentenkamer.

Inbouw diepvriezer

Inbouw diepvriezers zijn modellen die je netjes achter een keukenkastje kunt wegwerken. Zo hoeven ze niet op te vallen in de keuken. Het is dan natuurlijk wel belangrijk dat je de juiste maten weet voordat je een inbouwmodel aanschaft.

Energiegebruik

Bij het zoeken naar een goede diepvriezer is het erg belangrijk om op het energiegebruik te letten. Een vriezer is namelijk, samen met de koelkast, de grootste energieverbruiker van het huis. Daarnaast heb je een goede diepvriezer namelijk al gauw 15 tot 20 jaar in gebruik. Als je elk jaar een paar tientjes bespaart, tikt dat uiteindelijk wel aan.

Om het energiegebruik van apparaten weer te geven wordt gewerkt met energielabels. In Nederland is het verplicht dat diepvriezers een label hebben van A+ over hoger. De zuinigste vriezers hebben een A+++. De energiekosten tussen de labels verschillen al snel een aantal tientjes per jaar. Een prijsverschil van 100 tot 200 euro heb je er dus binnen 5 tot 10 jaar uit!

Onderhoud

Het onderhoud van apparatuur is altijd een belangrijk aandachtspunt. Je wilt namelijk zo min mogelijk extra klusjes door het jaar heen. Met een goede investering kan je die tot een minimum beperken bij diepvriezers.

Ontdooien

Vroeger moesten diepvriezers regelmatig ontdooid worden om het ijs kwijt te raken. Na een tijdje ontstond er namelijk een laag ijs op de bodem en tegen de wand aan. Uiteindelijk slibt dan de hele vriezer dicht. Tegenwoordig zijn er echter diepvriezermodellen gemaakt die dit tot een minimum kunnen beperken. Dit komt door een continue luchtcirculatie, waardoor er geen ijs ontstaat in de vriezer. Handig hierbij is ook dat de producten geen rijpvorming ontwikkelen, wat ze nog langer houdbaar maakt in de vriezer!

Schoonmaken

Misschien wel de vervelendste klus van een diepvrieseigenaar: het schoonmaken. Na een poosje ontstaan er vieze luchtjes in de vriezer. Meestal heeft dit te maken met ijs dat er al te lang in zit. Toch is het, ook zonder vieze luchtjes, verstandig om te diepvriezer af en toe schoon te maken. Dit gaat het beste met een schone doek en speciale diepvriesspray. Hiermee heb je de binnenkant in een handomdraai schoon. Wel is het natuurlijk handig om voor het schoonmaken de diepvriezer te ontdooien.

Extra handige eigenschappen

De hedendaagse diepvriezer kunnen meer dan alleen maar erg koud worden. Sommige eigenschappen zullen voor jou misschien overbodig zijn, maar het is goed om te weten waaruit je kunt kiezen!

No Frost of anti ijsvorming

Het grote frustratiepunt van vriezers is dat je na verloop van tijd de vriezer moet ontdooien om van al het ijs af te komen. Nu zijn er een aantal modellen op de markt die hier wat aan kunnen doen. Deze modellen beschikken namelijk over een No Frost-functie.

Deze functie zorgt ervoor dat de producten wel gekoeld worden met koude lucht, maar de vochtige bestanddelen afgevoerd worden. Zo voorkom je dat deze vocht ijs wordt en de diepvriezer gaat vullen. Dit scheelt toch in het onderhoud en voorkomt het jaarlijkse ontdooien!

Supervriezen of Superfrost

Veel hoogwaardige modellen beschikken tegenwoordig ook over een supervriesfunctie. Soms wordt dit ook wel Superfrost genoemd, maar dat betekent eigenlijk hetzelfde. De vriezer kan dan de temperatuur kortdurend extra laag brengen zodat producten versneld invriezen. Dit zorgt voor een beter behoud van de vitaminen van de levensmiddelen die je invriest.

Licht- en geluidssignalen

Tegenwoordig zijn diepvriezers, en zeker de modellen in een hoger prijssegment, uitgerust met handige licht- en geluidssignalen. Zo kunnen er bijvoorbeeld LED-lampjes branden die aangeven of de vriezer goed werkt of niet. Of een geluidssignaal dat aangeeft of de temperatuur in de vriezer te hoog oploopt. Wij zullen dit in de specifieke reviews duidelijk aangeven.

IJsdispenser

Wil je niet meer in de weer gaan met plastic invriesvormpjes om een koud ijsblokje in jouw drankje te kunnen doen? Dan heb je geluk. Sommige diepvriezers hebben namelijk een ijsdispenser. Hiermee kun je razendsnel een ijsblokjes tevoorschijn toveren.

De drie beste diepvriezers

In onze zoektocht naar de beste diepvriezers hebben we aantal uitstekende modellen gevonden. Hieronder lichten we deze modellen verder uit en hebben we ze onderverdeeld naar de soorten diepvriezers die je nodig kunt hebben. 

Liebherr GNP 2313-21
 • Superfrost-functie
 • NoFrost-functie
 • Inhoud en deurbeweging aan te passen
 • energiezuinig
 • Waarschuwende signalen bij open laten staan en storing
 • Veel inhoud
 • Niet de stilste diepvriezer

Specificaties:

Afmetingen h x b x d (cm): 144,7 x 60 x 60
Inhoud: 185 liter
Energieverbruik per jaar: 206 kWh, klasse A++
Geluidsniveau: 42 dB

Ontwerp en inhoud:

De binnenkant van de Liebherr is ingericht met 6 transparante lades. Hierdoor is het makkelijk te zien welke producten in welke lades zitten. Ook zijn de lades makkelijk uit te schuiven door een handig rolsysteem met wieltjes onder elke lade. Mochten de lades je niet bevallen dan is dat ook geen probleem. Ze zijn namelijk volledig uitneembaar en bijvoorbeeld te vervangen door glasplateaus.

Aan de bovenkant van de diepvriezer zit een bedieningspaneel waarmee je de vriezer kunt bedienen. Hier kan je de vriezer aan- en uitzetten en bijvoorbeeld de Superfrost-functie inschakelen. Ook zie je hier hoe koud de diepvriezer ongeveer is.

Extra eigenschappen:

Dit model is uitgerust met een aantal handige extra eigenschappen. Zo kun je bijvoorbeeld de draairichting van de deur aanpassen. Erg handig als bijvoorbeeld een openslaande deur naar rechts niet uitkomt met de inrichting van de schuur of kamer.

Daarnaast beschikt de Liebherr GNP 2313 over een NoFrost-functie. Zo hoef je de diepvriezer nooit meer te ontdooien om hem schoon te maken. Dit wordt gerealiseerd met een ventilator aan de binnenkant, die overigens geen extra geluid maakt. Ook is er een Superfrost-functie aanwezig, die levensmiddelen snel kan invriezen.

Tenslotte maakt dit model een waarschuwend geluid als je per ongeluk de deur open laten staan. Zo verspil je geen kostbare energie door een stommigheidje. Ook bij een storing zul je zowel een lichtje als een geluidje horen, zodat je weet dat er wat aan de hand is.

Conclusie:

De Liebherr GNP 2313-21 is een uitstekende vrijstaande vrieskast, typisch geschikt om in de schuur te plaatsen. Met een ruime inhoud, een NoFrost functie en uitgebreide mogelijkheden om het model aan te passen is dit een goede koop. Zeker als je op zoek bent naar een kastmodel diepvriezer. Wel raden we je aan dit model niet in de keuken te zetten, daar kan de geluidsproductie als storend worden ervaren.

  Exquisit GB05-4.1A+
  • Klein en compact
  • Goedkoper model
  • Draairichting deur aan te passen
  • Niet zo zuinig
  • Geen extra eigenschappen

  Specificaties:

  Afmetingen h x b x d (cm): 51 x 44 x 47
  Inhoud: 34 liter
  Energieverbruik per jaar: 146 kWh, klasse A+
  Geluidsniveau: 41 dB

  Ontwerp en inhoud:

  Deze mini diepvriezer van Exquisit is simpel ontworpen en heeft twee vakken aan de binnenkant. De vriesinstallatie zit achterin de onderste lade, wat betekent dat die minder diep is dan de bovenste lade. De lades worden van elkaar gescheiden door een wit rooster.

  Je kunt de draairichting van de deur aanpassen aan de inrichting van jouw keuken of kamer. Zo past dit model zich mooi aan. De vrieskracht kun je met een draaiknop aanpassen naar jouw wensen.

  Extra eigenschappen:

  De extra eigenschappen van dit model zijn beperkt. Er is geen Superfrost- of NoFrost-functie aanwezig en er zijn geen waarschuwende signalen bij het open laten staan van de deur. Wel maakt het ontwerp van deze diepvriezer het makkelijk om een plekje te vinden in jouw woonruimte.

  Conclusie:

  Bovenstaande diepvriezer is een simpele en compacte minivriezer die doet waar hij voor gemaakt is. Hij is handig te plaatsen en goed te betalen. Een ideale keuze voor éénpersoons gezinnen en studentenkamers. Als je de diepvriezer voor meer mensen wilt gebruiken raden wij een groter model aan.

   Whirlpool AFB 601 AP/1 - Tafelmodel Diepvries
   • Lagere prijs
   • Makkelijk te plaatsen
   • Draairichting deur aan te passen
   • A+ energielabel
   • Geen extra eigenschappen

   Specificaties:

   Afmetingen h x b x d (cm): 85 x 55 x 58
   Inhoud: 88 liter
   Energieverbruik per jaar: 179 kWh, klasse A+
   Geluidsniveau: 39 dB

   Ontwerp en inhoud:

   Deze diepvriezer is een klassiek tafelmodel en heeft hiermee dus ongeveer de hoogte van een bijzettafel. Je kunt hem makkelijk in de woonkamer of de garage plaatsen. De inrichting bestaat uit een viertal lades, waarvan de bovenste drie dezelfde afmeting hebben. De onderste lade is wat hoger, maar minder diep. De lades zijn transparant, waardoor je goed kunt zien wat waar ligt.

   Ook bij dit model kun je de draaiing van de deur makkelijk van kant laten wisselen. Hierdoor hoef je jouw inrichting niet aan te passen aan de diepvriezer. Voor de rest ziet deze diepvriezer er vrij simpel uit met een strak, wit design.

   Extra eigenschappen:

   Deze Whirlpool diepvriezer is in principe een vrij simpel model, maar dat merk je ook terug in de prijs. Je kunt de temperatuur in de vriezer aanpassen met een draaiknop. Helaas beschikt hij niet over een NoFrost-functie, dus je zult de diepvriezer enkele keren per jaar moeten ontdooien en schoonmaken.

   Conclusie:

   Dit handige tafelmodel diepvriezer is een goede keuze als je op zoek bent naar een goed functionerende, simpele diepvriezer. Hoewel het model weinig extra eigenschappen te bieden heeft, doet het zeker wat hij moet doen.


    Reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

    Geef een reactie:

    Bij Popula staan we altijd open voor vragen en feedback. Je hart luchten mag natuurlijk ook. Dit kan je doen door een reactie achter te laten of contact op te nemen via het contact formulier op onze contact pagina.