logo
Reviews
Beste vriezers en diepvriezers

Beste diepvriezers van 2020

Popula  •  Laatst bijgewerkt op 27 juli 2020

Elk huishouden beschikt wel over een vriezer. De meeste keukens beschikken over een koelkast met een ingebouwde vriezer. Als je echter meer dan de twee of drie lades wilt om etenswaren in te vriezen, dan is het kopen van een vriezer de juiste keuze. Popula.nl heeft onderzoek gedaan naar de beste vriezers van 2020. Verschillende type modellen, van vrieskisten tot inbouwvriezers, hebben we vergeleken en getest.

Helaas neemt een echte diepvriezer veel ruimte in beslag. Afhankelijk van hoeveel ruimte je nog over hebt in huis, kun je een model kiezen dat daar het beste bij aansluit. Zo heb je hele diepvriezers waarin je genoeg kunt opslaan om de hele winter thuis te blijven. Er zijn natuurlijk ook meer bescheiden modellen die je voor vlees en de restanten van de maaltijd van gisteren gebruikt. Aan jou de keuze. Hoe dan ook, dit zijn de best geteste en best verkochte vriezers van 2020.

Beste koop van 2020
Liebherr GNP 2313-21
Beste koop diepvriezer

Liebherr GNP 2313-21

 • Superfrost-functie
 • NoFrost-functie
 • Inhoud en deurbeweging aan te passen
 • energiezuinig
 • Waarschuwende signalen bij open laten staan en storing
 • Veel inhoud

Afbeelding Product Voor wie? Waar te koop?
Liebherr GNP 2313-21
Beste koop

Liebherr GNP 2313-21

Voor mensen die op zoek zijn naar een grote kastmodel diepvriezer. Deze uitstekende diepvriezer is uitgerust met een SuperFrost- en NoFrost-functie, heeft een duizelingwekkende inhoud en werkt als een trein.
Exquisit GB05-4.1A+
Budget

Exquisit GB05-4.1A+

Voor éénpersoons gezinnen en studentenkamers. Deze compacte minidiepvriezer is handig te plaatsen en laag in prijs. Een ideale keuze voor éénpersoons gezinnen en studenten.
Beko RFSA240M33W Vrieskast

Beko RFSA240M33W

Beste keuze voor een vriezer in de schuur of garage. Kan temperaturen tot -15 aan en heeft een inhoud van 203 liter en een A++ energielabel.
Whirlpool AFB 601 AP/1 - Tafelmodel Diepvries

Whirlpool AFB 601 AP/1

Voor mensen die op zoek zijn naar een degelijke tafelmodel diepvriezer

Vijf verschillende soorten vriezers

Als je op zoek bent naar een diepvriezer thuis, is het handig om je eerst te verdiepen in alle soorten modellen die beschikbaar zijn. Zo zijn er grote modellen te koop die praktisch als koelkast werken, maar ook diepvrieskisten die in de schuur gezet kunnen worden. Je hebt zelfs mini diepvriezers waar je wat kleine etenswaren in kunt bewaren. Kortom, voor ieder wat wils.

Kastmodel vriezer

Vrieskasten

Een vrieskast is qua vorm te vergelijken met een koelkast. Diepvrieskasten zijn langwerpig en staan rechtop. Een diepvrieskast neemt verticaal flink wat ruimte in, maar deze ruimte krijg je uiteraard ook terug. Een diepvrieskast is ideaal voor grotere gezinnen.

Vrieskasten worden vaak in de schuur gebruikt om voor langere tijd veel voedsel te bewaren.

Tafelmodel vriezer

Tafelmodel diepvriezer

Een tafelmodel vriezer is een compacte vrieskast ter hoogte van een normale tafel. Hierdoor neemt een tafelmodel vriezer gemiddeld de helft van de ruimte in van een vrieskast.

Tafelmodellen nemen hierdoor minder ruimte in beslag en zijn eenvoudiger weg te werken. Het model neemt weinig ruimte in beslag maar heeft dan ook geen indrukwekkende capaciteit. In principe heeft een tafelmodel diepvriezer genoeg ruimte voor een huishouden van 1 tot 2 personen.

Mini vriezer

Mini diepvriezers

Mini diepvriezers zijn kleine, compacte diepvriezers. Een mini diepvriezer is niet geschikt voor het invriezen van enorme voorraden, want ze hebben vaak maar twee lades. Mini diepvriezers kan je het best inzetten als je echt weinig ruimte hebt. Ze zijn hierdoor samen met tafelmodel vriezers uitermate geschikt voor kleinere huishoudens en studentenkamers. Ook zijn mini-vriezers uitermate geschikt voor op de camping en in de caravan.

Diepvrieskist

Diepvrieskist

Een diepvrieskist is een echte traditionele diepvriezer. Zie het als een soort grote kist waarin je etenswaren kunt invriezen. Door de brede en diepe vorm kun je hier het meeste in kwijt. Het nadeel aan deze vriezers is dat een paar keer per jaar ontdooid moeten worden om het ijs weg te werken.

Inbouw vriezer

Inbouw diepvriezers

Naast de vrijstaande modellen bestaan er ook inbouw vriezers. Een inbouw diepvriezer is een model dat mooi wordt verwerkt achter een keukenkastje. Hierdoor val een inbouw diepvriezer minder op dan een vrijstaand model. Bij het kopen van een inbouw diepvriezer is het belangrijk om te letten op de afmetingen. Jouw keuken moet namelijk wel de ruimte hebben om het model in te bouwen.

Als je ruimte in de keuken over hebt achter de keukenkastjes, dan is is een inbouw wellicht wel de beste vriezer voor jou situatie.

Energiegebruik van een diepvriezer

Bij het zoeken naar een goede diepvriezer is het erg belangrijk om op het energiegebruik te letten. Een vriezer is namelijk, samen met de koelkast, de grootste energieverbruiker van het huis. Daarnaast heb je een goede diepvriezer namelijk al gauw 15 tot 20 jaar in gebruik. Als je elk jaar enkele tientallen euro’s bespaard, kan dit in de loop van tijd flink oplopen. Goedkoop is vaak duurkoop, zeker als het gaat om grote energieverbruikers zoals een vriezer.

In dit artikel gaan we dieper in op de energiekosten van een vriezer.

Om het energiegebruik van apparaten weer te geven wordt gewerkt met energielabels. In Nederland is het verplicht dat diepvriezers een label hebben van A+ over hoger. De zuinigste vriezers hebben een A+++. De energiekosten tussen de labels verschillen al snel een aantal tientjes per jaar. Een prijsverschil van 100 tot 200 euro heb je op deze manier binnen de 5 en 10 jaar er uit gehaald.

Waar moet je op letten bij het kopen van een vriezer?

De hedendaagse diepvriezer kunnen meer dan alleen maar erg koud worden. Sommige eigenschappen zullen voor jou misschien overbodig zijn, maar het is goed om te weten waaruit je kunt kiezen!

No Frost of anti ijsvorming

Het grote frustratiepunt van vriezers is dat je na verloop van tijd de vriezer moet ontdooien om van al het ijs af te komen. Nu zijn er een aantal modellen op de markt die hier wat aan kunnen doen. Deze modellen beschikken namelijk over een No Frost-functie.

Deze functie zorgt ervoor dat de producten wel gekoeld worden met koude lucht, maar de vochtige bestanddelen afgevoerd worden. Zo voorkom je dat deze vocht ijs wordt en de diepvriezer gaat vullen. Dit scheelt toch in het onderhoud en voorkomt het jaarlijkse ontdooien!

Supervriezen of Superfrost

Veel hoogwaardige modellen beschikken tegenwoordig ook over een supervriesfunctie. Soms wordt dit ook wel Superfrost genoemd, maar dat betekent eigenlijk hetzelfde. De vriezer kan dan de temperatuur kortdurend extra laag brengen zodat producten versneld invriezen. Dit zorgt voor een beter behoud van de vitaminen van de levensmiddelen die je invriest.

Licht- en geluidssignalen

Tegenwoordig zijn diepvriezers, en zeker de modellen in een hoger prijssegment, uitgerust met handige licht- en geluidssignalen. Zo kunnen er bijvoorbeeld LED-lampjes branden die aangeven of de vriezer goed werkt of niet. Of een geluidssignaal dat aangeeft of de temperatuur in de vriezer te hoog oploopt. Wij zullen dit in de specifieke reviews duidelijk aangeven.

IJsdispenser

Wil je niet meer in de weer gaan met plastic invries vormpjes om een koud ijsblokje in jouw drankje te kunnen doen? Dan heb je geluk. Sommige diepvriezers hebben namelijk een ijsdispenser. Hiermee kun je razendsnel een ijsblokjes tevoorschijn toveren.

De vier beste diepvriezers

In onze zoektocht naar de beste diepvriezers hebben we aantal uitstekende modellen gevonden. Hieronder lichten we deze modellen verder uit en hebben we ze onderverdeeld naar de soorten diepvriezers die je nodig kunt hebben.

 • Superfrost-functie
 • NoFrost-functie
 • Inhoud en deurbeweging aan te passen
 • energiezuinig
 • Waarschuwende signalen bij open laten staan en storing
 • Veel inhoud

Koop de Liebherr GNP 2313-21

Beste koop
https://www.popula.nl/wp-content/uploads/2019/06/LiebherrGNP2313-21.jpg

Specificaties

Afmetingen h x b x d (cm): 144,7 x 60 x 60
Inhoud: 185 liter
Energieverbruik per jaar: 206 kWh, klasse A++
Geluidsniveau: 42 dB

Ontwerp en inhoud van de vriezer

De binnenkant van de Liebherr is ingericht met 6 transparante lades. Hierdoor is het makkelijk te zien welke producten in welke lades zitten. Ook zijn de lades makkelijk uit te schuiven door een handig rolsysteem met wieltjes onder elke lade. Mochten de lades je niet bevallen dan is dat ook geen probleem. Ze zijn namelijk volledig uitneembaar en bijvoorbeeld te vervangen door glasplateaus.

Aan de bovenkant van de diepvriezer zit een bedieningspaneel waarmee je de vriezer kunt bedienen. Hier kan je de vriezer aan- en uitzetten en bijvoorbeeld de Superfrost-functie inschakelen. Ook zie je hier hoe koud de diepvriezer ongeveer is.

Extra eigenschappen

Dit model is uitgerust met een aantal handige extra eigenschappen. Zo kun je bijvoorbeeld de draairichting van de deur aanpassen. Erg handig als bijvoorbeeld een openslaande deur naar rechts niet uitkomt met de inrichting van de schuur of kamer.

Daarnaast beschikt de Liebherr GNP 2313 over een NoFrost-functie. Zo hoef je de diepvriezer nooit meer te ontdooien om hem schoon te maken. Dit wordt gerealiseerd met een ventilator aan de binnenkant, die overigens geen extra geluid maakt. Ook is er een Superfrost-functie aanwezig, die levensmiddelen snel kan invriezen.

Tenslotte maakt dit model een waarschuwend geluid als je per ongeluk de deur open laten staan. Zo verspil je geen kostbare energie door een stommigheidje. Ook bij een storing zul je zowel een lichtje als een geluidje horen, zodat je weet dat er wat aan de hand is.

Conclusie van de review

De Liebherr GNP 2313-21 is een uitstekende vrijstaande vrieskast, typisch geschikt om in de schuur te plaatsen. Met een ruime inhoud, een NoFrost functie en uitgebreide mogelijkheden om het model aan te passen is dit een goede koop. Zeker als je op zoek bent naar een kastmodel diepvriezer. Wel raden we je aan dit model niet in de keuken te zetten, daar kan de geluidsproductie als storend worden ervaren.

 • Klein en compact
 • Goedkoper model
 • Draairichting deur aan te passen
 • Semi zuinig met energielabel A+

Koop de Exquisit GB05-4.1A+

Budget
https://www.popula.nl/wp-content/uploads/2019/06/ExquisitGB05.jpg

Specificaties

Afmetingen h x b x d (cm): 51 x 44 x 47
Inhoud: 34 liter
Energieverbruik per jaar: 146 kWh, klasse A+
Geluidsniveau: 41 dB

Ontwerp en inhoud

Deze mini diepvriezer van Exquisit is simpel ontworpen en heeft twee vakken aan de binnenkant. De vriesinstallatie zit achterin de onderste lade, wat betekent dat die minder diep is dan de bovenste lade. De lades worden van elkaar gescheiden door een wit rooster.

Je kunt de draairichting van de deur aanpassen aan de inrichting van jouw keuken of kamer. Zo past dit model zich mooi aan. De vrieskracht kun je met een draaiknop aanpassen naar jouw wensen.

Extra eigenschappen van de vriezer

De extra eigenschappen van dit model zijn beperkt. Er is geen Superfrost- of NoFrost-functie aanwezig en er zijn geen waarschuwende signalen bij het open laten staan van de deur. Wel maakt het ontwerp van deze diepvriezer het makkelijk om een plekje te vinden in jouw woonruimte.

Conclusie van de review

Bovenstaande diepvriezer is een simpele en compacte minivriezer die doet waar hij voor gemaakt is. Hij is handig te plaatsen en goed te betalen. Een ideale keuze voor éénpersoons gezinnen en studentenkamers. Als je de diepvriezer voor meer mensen wilt gebruiken raden wij een groter model aan.

  Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis via bol voor €125
  • Geschikt voor een ongeïsoleerde schuur
  • Geschikt voor omgevingstemperatuur vanaf -15
  • Energielabel A+++
  • Ruime inhoud van 203 liter
  • Neemt vooral verticaal ruimte in
  • Geen no-frost systeem

  Koop de Beko RFSA240M33W

  https://www.popula.nl/wp-content/uploads/2020/03/Beko-RFSA240M33W-Vriezer.jpg

  Niet elke vriezer is geschikt voor een ongeïsoleerde schuur of garage. Een omgeving zonder isolatie kan in de wintermaanden flink koud worden, zeker in de nacht. De Beko RFSA240M33W is een vriezer die geschikt is voor ongeisoleerde omgevingen tot -15 graden Celsius en is hierdoor perfect voor in de schuur.

  Met een inhoud van 203 liter en maar liefst 6 lades is er genoeg plek in deze vrieskast om alles kwijt te kunnen. De lades zijn vrij ruim waardoor ook hoge en lange producten zonder problemen passen. Vijf van de lades zijn identiek, maar Beko levert ook een grotere lade genaamd de BigBox. Deze lade beschikt over extra veel ruimte, waardoor je er écht van alles in kwijt kan.

  Het A++ energielabel zorgt er voor dat de jaarlijkse kosten niet oplopen. Ondanks de ruime inhoud van 203 liter is het jaarlijks verbruik gemiddeld slechts 202 kWh. Dit komt neer op rond de 40 euro in energiekosten. Een A++ apparaat verbruikt 30% minder energie dan een soortgelijke vriezer met energieklasse A.

  Ook in Nederland kan het in de winter koud genoeg worden dat een vriezer niet meer goed functioneert. Wordt het in de winter vrij koud in de schuur? Dan kan je er van uitgaan dat de schuur niet is geïsoleerd. Controleer dit voordat je de Beko RFSA240M33W aanschaft.

  Conclusie van de review

  De Beko RFSA240M33W is onze favoriet voor een ongeïsoleerde schuur met een energiezuinig label van A++. Het belangrijkste aspect is dat de vriezer zonder problemen kan blijven presteren in koude omstandigheden tot -15 graden, perfect tijdens de winter voor in de schuur. Met een inhoud van 203 liter biedt de Beko voor de meeste huishoudens meer dan genoeg ruimte om van alles in te vriezen.

  • Lagere prijs
  • Makkelijk te plaatsen
  • Draairichting deur aan te passen
  • A+ energielabel

  Koop de Whirlpool AFB 601 AP/1

  https://www.popula.nl/wp-content/uploads/2019/06/WhirlpoolAFB601AP1-TafelmodelDiepvries.jpg

  Specificaties van de vriezer

  Afmetingen h x b x d (cm): 85 x 55 x 58
  Inhoud: 88 liter
  Energieverbruik per jaar: 179 kWh, klasse A+
  Geluidsniveau: 39 dB

  Inhoud en vormgeving van de vriezer

  Deze diepvriezer is een klassiek tafelmodel en heeft hiermee dus ongeveer de hoogte van een bijzettafel. Je kunt hem makkelijk in de woonkamer of de garage plaatsen. De inrichting bestaat uit een viertal lades, waarvan de bovenste drie dezelfde afmeting hebben. De onderste lade is wat hoger, maar minder diep. De lades zijn transparant, waardoor je goed kunt zien wat waar ligt.

  Ook bij dit model kun je de draaiing van de deur makkelijk van kant laten wisselen. Hierdoor hoef je jouw inrichting niet aan te passen aan de diepvriezer. Voor de rest ziet deze diepvriezer er vrij simpel uit met een strak, wit design.

  Extra eigenschappen

  Deze Whirlpool diepvriezer is in principe een vrij simpel model, maar dat merk je ook terug in de prijs. Je kunt de temperatuur in de vriezer aanpassen met een draaiknop. Helaas beschikt hij niet over een NoFrost-functie, dus je zult de diepvriezer enkele keren per jaar moeten ontdooien en schoonmaken.

  Conclusie van de review

  Dit handige tafelmodel diepvriezer is een goede keuze als je op zoek bent naar een goed functionerende, simpele diepvriezer. Hoewel het model weinig extra eigenschappen te bieden heeft, doet het zeker wat hij moet doen.

   Onderhoud van een vriezer

   Het onderhoud van apparatuur is altijd een belangrijk aandachtspunt. Je wilt namelijk zo min mogelijk extra klusjes door het jaar heen. Met een goede investering kan je die tot een minimum beperken bij diepvriezers.

   Ontdooien

   Vroeger moesten diepvriezers regelmatig ontdooid worden om het ijs kwijt te raken. Na een tijdje ontstond er namelijk een laag ijs op de bodem en tegen de wand aan. Uiteindelijk slibt dan de hele vriezer dicht. Tegenwoordig zijn er echter modellen gemaakt die dit tot een minimum kunnen beperken.

   Dit komt door een continue luchtcirculatie, waardoor er geen ijs ontstaat in de vriezer. Handig hierbij is ook dat de producten geen rijpvorming ontwikkelen, wat ze nog langer houdbaar maakt in de vriezer!

   De vriezer schoonmaken

   Het schoonmaken van de vriezer is misschien wel de vervelendste klus. Na enige tijd ontstaan er vieze luchtjes in de vriezer. Meestal heeft dit te maken met ijs dat er al te lang in zit. Toch is het, ook zonder vieze luchtjes, verstandig om te diepvriezer af en toe schoon te maken.

   Dit gaat het beste met een schone doek en speciale diepvries spray. Hiermee heb je de binnenkant in een handomdraai schoon. Wel is het natuurlijk handig om voor het schoonmaken de diepvriezer te ontdooien.


   Reacties

   Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

   Geef een reactie:

   Bij Popula staan we altijd open voor vragen en feedback. Je hart luchten mag natuurlijk ook. Dit kan je doen door een reactie achter te laten of contact op te nemen via het contact formulier op onze contact pagina.

   Specificatie Liebherr GNP 2313-21 Exquisit GB05-4.1A+ Beko RFSA240M33W Whirlpool AFB 601 AP/1
   Artikelnummer GNP 2313 RFSA240M33W AFB 601 AP
   Merk Liebherr Beko Whirlpool