Philips Viva HD2637/90

De beste broodroosters van 2023

Popula  •  Laatst bijgewerkt op 7 augustus 2022

Broodroosters kunnen aangename apparaten zijn om in je keuken te hebben staan. Een geroosterd sneetje brood is al gauw een stuk smakelijker. Ook het oude brood kun je hiervoor nog goed gebruiken. Hoewel het simpel klinkt, een snee brood roosteren, zit er genoeg variatie in de modellen om het kiezen een lastige klus te maken. Wij hebben in deze review geprobeerd de eigenschappen van een broodrooster op een rij te zetten en een goed overzicht voor je te creëren.

Beste koop van 2024
Philips Viva HD2637/90
De beste koop voor broodroosters

Philips Viva Collection HD2637

 • Twee sleuven voor twee boterhammen
 • Beschikt over een broodwarmrekje
 • Brede sleuven voor dikkere plakken brood
 • Zeven verschillende standen
 • Buitenkant wordt niet warm
 • Ontdooi- en opwarmfunctie

Afbeelding Product Voor wie? Waar te koop?
Philips Viva HD2637/90
Beste koop

Philips Viva Collection HD2637

Voor mensen die op zoek zijn naar een uitstekend broodrooster
Philips Daily HD2581/90
Budget

Philips Daily Collection Broodrooster HD2581/90

Voor liefhebbers van geroosterd brood die het graag goedkoop houden.
Dualit Toaster Lite Zwart

Dualit Lite Gloss 4

Dit broodrooster is uitermate geschikt voor de speciale broodgenieters. Met ruimte voor vier sneetjes en extra brede gleuven, is dit broodroosters uitgerust voor ieder type brood.
Philips HD2692/90

Philips Viva Collection HD2692/90

Dit langwerpige broodrooster beschikt over één lange gleuf en is naast normaal brood ook ideaal voor het roosteren van stokbrood.

Waar moet je op letten bij het kopen van een broodrooster?

Zelfs bij producten als broodroosters kunnen er grote verschillen zitten tussen modellen. Het ene broodrooster van een merk presteert erg goed, terwijl de kwaliteit van een ander product van hetzelfde merk bijvoorbeeld van slechte makelij is.

Wij hebben de functionaliteiten van broodroosters in vijf punten onderverdeeld: aantal sneetjes brood, ontdooifunctie, kruimellade, broodjesverwarmer en de temperatuurregeling.

Grootte van het broodrooster en de sleuven

Wellicht een van de belangrijkste aspecten van een broodrooster: de sleuven voor het brood. Er zijn drie vragen die je jezelf moet stellen om tot een oordeel te komen welk model broodrooster het beste bij jou past.

 • Hoeveel sneetjes brood wil je per keer kunnen bereiden?
 • Hoe breed moeten de sleuven zijn?
 • Hoeveel ruimte mag het broodrooster innemen?

Aantal sneetjes brood per keer

Op de eerste vraag zijn eigenlijk maar twee antwoorden mogelijk: maximaal twee of vier sneetjes brood per keer. Hoewel er broodroosters zijn met een, twee, drie en vier gleuven, houdt dit echter nog steeds in dat het aantal sneetjes tot maximaal vier oploopt.

Als je elke ochtend vier geroosterde boterhammen eet, dan is het wel zo makkelijk als deze tegelijkertijd klaar zijn. In zo een geval is een broodrooster met 4 sleuven wel zo handig, zeker als je met meerdere gebruikt maakt van het broodrooster.

De lengte van de sleuven is ook een belangrijk aspect. Als je vaak brood koopt of zelf bakt dat afwijkt van de normale grote van een boterhammen, dan wil je wel dat deze sneetjes passen. Een broodrooster met één gleuf kan dan de oplossing zijn: hier passen vaak twee boterhammen in of één langere plak brood.

Breedte van de sleuven

Soms wil je meer. In dit geval wil je ook dikkere sneetjes brood kunnen roosteren. De breedte van de sleuven bepaalt in dit geval of dat wel of niet mogelijk is. Naast dikkere stukken brood kan je bijvoorbeeld ook bagels roosteren als de sleuven wat dikker zijn.

Grootte van het broodrooster

Niet iedereen is gezegend met een gigantische keuken, en zelfs dan wil je niet dat je keuken van top tot teen gevuld staat met allerlei keukenapparatuur. De grootte van je broodrooster maakt daarom zeker uit.

Daarnaast staat de omvang in de meeste gevallen ook in relatie tot het gewicht. Als je van plan bent het broodrooster ergens in de bovenste keukenkastjes te verstoppen, dan heb je waarschijnlijk geen zin om elke keer weer een zwaar apparaat er uit te tillen. Het voordeel aan een groter broodrooster is dan wel weer dat je meer sneetjes in het broodrooster kwijt kan.

Welke functionaliteiten heeft een broodrooster?

Broodroosters zijn heerlijk simpel. Je stopt de boterhammen in de sleuven en binnen enkele minuten springen de boterhammen er weer uit. Maar dan geroosterd. Toch komt er bij het kopen van de beste broodrooster die bij jou past meer kijken dan enkel het roosteren van brood.

Temperatuurregeling

Broodroosters werken qua temperatuurregeling op een andere manier dan de meeste apparaten zoals ovens en magnetrons. In het algemeen hebben broodroosters meerdere standen waar je uit kan kiezen, zonder een duidelijke uitleg wat de stand betekent.

Hoe hoger de stand, hoe warmer het broodrooster wordt. In de meeste gevallen zijn de hoogste standen ook niet nodig, aangezien je dan als resultaat een te lang geroosterde, zwarte boterham krijgt als resultaat.

Ontdooifunctie

Als je een ingevroren boterham wilt ontdooien, heb je geen zin om te wachten tot je boterhammen weer op een goede temperatuur zijn. Broodroosters met een ontdooifunctie bieden hier een goede oplossing voor.

De ontdooifunctie warmt het brood op zonder het te roosteren. Deze is vooral handig als je niet over een magnetron beschikt, aangezien een magnetron ook prima een paar sneetjes brood kan ontdooien.

Kruimmellade

Stiekem toch wel een van de handigste functies: de kruimmellade in het broodrooster. De kruimmellade vangt alle broodkruimels op. Zo hoef je niet telkens het broodrooster op de kop te houden en alle kruimels op je aanrecht te gooien.

Je schuift de kruimmellade uit het broodrooster, loopt naar de prullenbak en opgeruimd staat netjes! Voor sommigen wellicht overbodig, maar stiekem wel erg handig.

Broodwarmrekje

Het broodwarmrekje valt toch onder het segment van de luxe functies; niet perse nodig, maar wel erg handig. De broodjeswarmer zit bij het broodrooster vaak boven de sleuven en bestaat uit een metalen rekje dat omhoog kan worden getrokken.

De broodjes kunnen dan bovenop het rekje van het broodrooster worden geplaatst. De hitte van het broodrooster zal het broodje opwarmen en de korst heerlijk knapperig maken. Het enige wat jij nog hoeft te doen is het broodje een keer omdraaien, want het is wel zo prettig als beiden kanten goed knapperig zijn.

De vier beste broodroosters

We hebben de vier beste broodroosters op een rijtje gezet. De beste koop en beste budget broodrooster komen naar voren, maar daarnaast hebben we ook twee andere modellen belicht. Speciaal voor de grootgebruikers is er de beste broodrooster voor meerdere personen en voor de baguette liefhebbers onder ons is een uitstekend model voor stokbrood uitgekozen.

 • Twee sleuven voor twee boterhammen
 • Beschikt over een broodwarmrekje
 • Brede sleuven voor dikkere plakken brood
 • Zeven verschillende standen
 • Buitenkant wordt niet warm
 • Ontdooi- en opwarmfunctie
 • Niet geschikt voor langere boterhammen
Beste koop
https://www.popula.nl/wp-content/uploads/2019/06/PhilipsVivaHD263790.jpg

Op zoek naar een broodrooster, maar geen behoefte om teveel geld uit te geven? Als je simpelweg elke ochtend je brood wilt roosteren, dan is de Philips Viva Collection HD2637 de beste keuze. En dan zijn de functionaliteiten ook nog eens handig.

Onze keuze is gevallen op deze Philips broodrooster door het fraaie design, de handige extra functionaliteiten en de goede prijs.

De Philips HD2637 beschikt over twee sleuven, waardoor je twee boterhammen tegelijkertijd kan roosteren. Als je fan bent van dikke plakken brood, dan zit je met deze Philips broodrooster ook goed. Als je lange plakken wilt roosteren, dan is dit niet het juiste model.

Daarnaast beschikt dit model over een broodwarmrekje waar je broodjes op kan leggen voor een heerlijk knapperige korst. Aan de onderkant van het broodrooster zit een kruimelbak. Deze vangt de meeste kruimels op en kunnen zo eenvoudig worden weggegooid.

De vormgeving van de HD2637 broodrooster mag ook zeker aanwezig zijn. De buitenkant is gemaakt van plastic en wordt dan gelukkig ook niet warm tijdens het roosteren. Daarnaast is het model in zowel wit als zwart te koop.

  • Lagere prijs voor goede kwaliteit
  • Beschikt over een kruimellade
  • Acht verschillende warmtestanden
  • Beschikt over opwarmrekje
  • Ontdooi- en opwarmfunctie
  • Minder snel dan duurdere modellen
  • Niet geschikt voor langer of dikker brood
  Budget
  https://www.popula.nl/wp-content/uploads/2019/06/PhilipsDailyHD258190.jpg

  Als je simpelweg een goed broodrooster zoekt dan is het Daily Collection model van Philips een goede keuze. Voor een lage prijs kan iedereen zijn brood roosteren en biedt deze broodrooster toch een hoop functionaliteiten.

  De Daily Collection van Philips valt voornamelijk op door de lagere prijs. Het is dan ook niet voor niks de beste budget broodrooster uit de test. Budget staat tegenwoordig niet meer gelijk aan goedkope kwaliteit, want de Daily Collection is van een goede kwaliteit.

  Het is een vrij simpele broodrooster zonder te veel uitgebreide functionaliteiten. Met de acht verschillende warmtestanden waar deze broodrooster over beschikt kan je zelf instellen hoe heet het apparaat moet worden. Zo kan je er voor zorgen dat het brood toch nog wat sneller wordt geroosterd, want op de lagere standen kan dit toch erg langzaam gaan.

  Voor veel mensen is het ook belangrijk om brood te kunnen ontdooien. De HD2581/90 beschikt dan ook over zowel een ontdooi- en opwarmfunctie. Zo kan je in de ochtend brood uit de vriezer halen en is het binnen enkele minuten klaar om te worden belegd.

  Als je echter in de ochtend flink wat boterhammen wilt eten of klaarmaken, dan moet je rekening houden met het feit dat er twee sleuven zijn voor boterhammen. Er zijn slechts enkele andere modellen op de markt die over meer sleuven beschikken en deze zijn vaak een stuk duurder.

  Het grootste nadeel waar je bij een goedkoop broodrooster niet aan gaat ontkomen is dat de sleuven zijn gemaakt voor standaard boterhammen: niet te dik en ook niet te lang. Het is dus niet mogelijk om dikkere plakken of langere boterhammen met dit broodrooster te roosteren.

  Al om al is de Daily Collection het beste broodrooster als je een wat kleiner budget hebt.

   Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis via bol voor €28.99
   • Extra brede sleuven voor dikke sneetjes en bolletjes (36mm)
   • Beschikt over een kruimellade
   • Tot vier sneetjes brood
   • Ontdooi- en opwarmfunctie
   • Zeer egale bruining
   • Hogere prijsklasse
   • Beschikt niet over een opwarmrekje
   https://www.popula.nl/wp-content/uploads/2019/06/Dualit-Toaster-Lite-Zwart.jpg

   Als je echt een grote eter bent of als je met meerdere mensen bent, dan is het wel zo fijn om snel meerdere sneetjes brood te kunnen roosteren. Je kan natuurlijk het broodrooster op een zeer hoge stand zetten met de kans dat het brood verbrandt of je koopt een broodrooster met ruimte voor meer dan twee sneetjes.

   De Dualit Lite Gloss 4 valt dan ook direct op doordat deze maar liefst vier sleuven heeft voor brood. Bij goedkopere modellen passen in deze sleuven slechts normale boterhammen, maar Dualit heeft bij de Lite Gloss 4 gekozen om alle vier de sleuven extra dik te maken, zodat er ook dikkere plakken kunnen worden geroosterd. De sneetjes kunnen tot maar liefst 36 mm dik zijn.

   In de praktijk zijn de vier sleuven verdeeld in twee regio’s. Deze twee regio’s kunnen apart worden ingesteld. Hierdoor is het dus ook mogelijk om twee sneetjes te ontdooien, terwijl in de andere twee sleuven brood wordt geroosterd.

   Zoals kan worden verwacht van een broodrooster uit deze prijsklasse zit er een ontdooi- en opwarmfunctie ingebouwd. Ook een kruimellade is aanwezig om de restjes brood eenvoudig schoon te maken.

   Als je tijdens het roosteren wilt controleren hoe bruin de boterhammen al zijn geroosterd hoef je het roosterproces niet te onderbreken. De sleuven kunnen omhoog worden gehaald zonder het roosterproces te stoppen. Een klein detail, maar een zeer goede toevoeging.

   Helaas wordt de Dualit Lite Gloss 4 niet met een opwarmrekje geleverd. Hoewel dit geen ramp is, nemen wij dit wel mee in de test.

   Al met al is de Dualit Lite Gloss 4 een zeer goed broodrooster. De sneetjes brood (of bolletjes en bagels) worden snel en egaal geroosterd, wat bij goedkopere modellen niet altijd het geval is.

    • Geschikt voor stokbrood en lange sneetjes
    • Geschikt voor dikkere sneetjes
    • Beschikt over een kruimellade
    • Buitenkant blijft koel
    • Ontdooi- en opwarmfunctie
    • Beschikt over slechts één sleuf
    https://www.popula.nl/wp-content/uploads/2019/06/PhilipsHD269290.jpg

    Geen fan van de standaard vierkante sneetjes brood uit de supermarkt? Meer fan van stokbrood of langere sneetjes brood? Dan is de Philips Viva Collection HD2692/90 de beste koop. Uit onze test is deze gekozen als de beste broodrooster voor stokbrood en langere sneetjes.

    De HD2692/90 komt net als de beste koop broodrooster uit de Philips Viva Collection. Qua functionaliteiten zit er weinig verschil in. Philips heeft dit model op de markt gebracht speciaal voor iedereen die wat langere en grotere sneetjes brood eet.

    Als je liever niet je stokbrood of sneetje helemaal roostert maar wil opwarmen, dan kan je gebruik maken van het opwarmrekje dat op de bovenkant van het broodrooster is gemonteerd. Zo blijft de binnenkant heerlijk zacht, maar heb je wel die krokante bite aan de buitenkant van het brood.

    Het grootste verschil met de standaard versie is het langwerpige ontwerp. Ook valt direct op dat dit model van Philips over één gleuf beschikt. Hier is voor gekozen om het toestel niet al te breed te maken, wat in onze ogen de juiste keuze is geweest. Broodroosters kunnen al flink wat ruimte innemen, maar Philips heeft in dit geval geprobeerd dit probleem te beperken.

    De standaardfuncties zoals het ontdooien en opwarmen van brood zitten ook ingebouwd. Daarnaast beschikt de Philips ook over een kruimellade om het opruimen wel zo makkelijk te houden.

     Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis via bol voor €48.99

     Veelgestelde vragen

     Hoe werkt een broodrooster?

     Een broodrooster warmt het brood op met infrarode straling. Hierdoor wordt het brood warm en knapperig.

     Wat kan er in een broodrooster?

     Je kunt allerlei soorten brood in een broodrooster plaatsen. In de meeste modellen kunnen twee sneetjes brood tegelijk. Ook kun je in sommige modellen een tosti roosteren.

     Waar moet je op letten bij een broodrooster?

     Een broodrooster kan aardig heet worden, zeker de binnenkant. Pas dus op voor de warmte en steek niet je vingers in het rooster zelf. Ook is het belangrijk om geen metalen voorwerpen in het rooster te stoppen. Metaal geleidt de stroom die door het broodrooster stroomt, dus je loopt het gevaar om onder stroom te staan als je een metalen voorwerp in het rooster steekt.

     Hoeveel kost een broodrooster?

     De prijs van een broodrooster varieert enorm. Je hebt al een broodrooster vanaf zo’n €20,00. Als je echt een uitgebreid model wilt hebben is het ook mogelijk om €200,00 uit te geven voor een broodrooster.


     Reacties

     Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

     Geef een reactie:

     Bij Popula staan we altijd open voor vragen en feedback. Je hart luchten mag natuurlijk ook. Dit kan je doen door een reactie achter te laten of contact op te nemen via het contact formulier op onze contact pagina.