Bestekset van goud met zwart

De beste besteksets van 2023

Joost  •  Laatst bijgewerkt op 12 september 2022

Het zijn van die dingen die we dagelijk gebruiken en vaak pas waarderen op het moment dat ze niet om handen zijn. Een bestekset is een essentieel onderdeel van het leven en zonder bestek zouden we direct terugstappen in een primitieve tijd.

En het allerfijnste bestek is het bestek bij jou thuis. Van je eigen bestek weet je namelijk exact waar de balans van de lepel ligt, hoe scherp het mes is en hoe lang de vork is. Het is daarom zeker de moeite waard om te investeren in een goede bestekset. Dit maakt namelijk iedere maaltijd nog net even beter.

Beste koop van 2024
Villeroy & Boch Piemont Bestekset
Beste koop bestekset

Villeroy & Boch Piemont Bestekset

 • prachtige modern klassieke ontwerp is tijdloos
 • chroomnikkelstaal samenstelling is vaatwasserbestendig en behoudt zijn glans

Afbeelding Product Voor wie? Waar te koop?
Villeroy & Boch Piemont Bestekset

Villeroy & Boch Piemont Bestekset

Voor de luxe gastheer
Sola Donau Bestekset

Sola Donau Bestekset

Voor de elegante gastheer met grote gezelschappen
Gero Ellen Bestekset

Gero Ellen Bestekset

Voor gastheer die graag opvalt
Tiny Panda Bestekset van Bamboe

Tiny Panda Bestekset van Bamboe

Voor de reiziger die een goede bestekset zoekt
Timmers Trading Bestekset

Timmers Trading Bestekset

Voor de gastheer of -vrouw die graag een feestelijke bestekset heeft
Nijntje Dierentuin Kinderbestekset

Nijntje Dierentuin Kinderbestekset

Voor de kleine bestekgebruikers onder ons

Bestekset kopen, hier moet je op letten

Om de allerbeste bestekset voor bij jou op tafel te vinden, hebben we de belangrijkste punten voor je op een rijtje gezet. Dit zijn de belangrijkste punten om op te letten bij het aanschaffen van een bestekset.

 • Grootte van de set
 • Wel of geen dessert bestek
 • Het materiaal
 • Het ontwerp
 • De kleur

1. De grootte van de set

Een van de belangrijkste punten om op te letten is de grootte van de set. Alhoewel een te grote set eigenlijk geen kwaad kan, moet je er wel rekening mee houden dat een set behoorlijk wat ruimte in een besteklade in kan nemen. Mocht je een te grote set hebben dan kan het zijn dat deze niet langer in de lade past.

Een te kleine set is vaak echter een grotere ergernis. Heb je namelijk een grote familie of komen er regelmatig gasten over de vloer, dan wil je hier namelijk wel voldoende bestek voor hebben zodat je alle gasten met diezelfde prachtige lepels, messen en vorken laat eten.

2. Dessertbestek

Iedere bestekset bestaat uit minimaal een lepel, een vork en een mes. Daarnaast beschikken sommige sets ook over dessertbestek. Dit zijn kleinere versies van het bestek wat speciaal ontworpen is om dessert of gebak mee te eten. Komt een dessert geregeld op je eettafel voorbij dan is niets mooier dan hier hetzelfde prachtige bestek voor te gebruiken.

3. Het materiaal

Het materiaal van de set is ook een belangrijke vormfactor. Niet ieder bestek is gemaakt van hetzelfde materiaal. De standaard bestekset is gemaakt van roestvrij staal wat een enorme duurzaamheid biedt en daarnaast bestand is tegen heel wat gebruik.

Roestvrijstaal is doorgaans in twee samenstellingen te vinden. Chroomnikkelstaal, een samenstelling die dankzij de eigenschappen van het chroom en nikkel, duurzaam en glanzend is. De andere veel voorkomende samenstelling is chroomstaal. Deze samenstelling is erg corrosiebestendig maar glanst minder dan bestek vervaardigd uit chroomnikkelstaal. Beide samenstellingen kunnen in de vaatwasser gereinigd worden.

Naast roestvrijstalen bestek zijn er ook nog alternatieve materialen. Roestvrijstalen lepels, vorken en messen zijn namelijk niet ideaal om mee op reis te nemen. Vooral omdat ze niet in de handbagage mee het vliegtuig in kunnen en daarnaast in verhouding behoorlijk wat gewicht innemen. Voor vakanties is er dan ook speciaal reis bestekset van een licht materiaal zoals bamboe ontworpen. Deze besteksets kunnen mee het vliegtuig in en zijn daarnaast licht van gewicht.

4. Het ontwerp

Het ontwerp of het design van de bestekset is een andere belangrijke vormfactor. Met een mooi design geniet je nog meer van iedere maaltijd op het moment dat jij het prachtige bestek het bord ziet framen. Daarnaast is het een genot om in de hand te houden en voelt het gebalanceerd aan. Al deze factoren zijn persoonsgebonden en daarom is er voor iedere persoon een ander design wat past.

5. De kleur

De standaard bestekset is zilverkleurig en meestal gemaakt van staal. Toch zijn er tegenwoordig ook andere kleuren verkrijgbaar die jouw eettafel er uit laten springen. Denk hierbij aan een prachtig gouden bestekset of een mystieke zwarte set. Aangezien een bestekset een leven lang meegaat is het aan te raden goed na te gaan welke kleur het beste bij jou past.

Top 6 beste bestekset

Dit zijn de beste besteksets verkrijgbaar: de beste bestekset voor een groot gezelschap, maar ook onze keuze voor de meest luxe bestekset. Ook een selectie aan bestek met een bijzondere kleur of van goud. Tot slot onze aanrader voor een goede bestekset voor op reis & een setje voor kinderen.

 • prachtige modern klassieke ontwerp is tijdloos
 • chroomnikkelstaal samenstelling is vaatwasserbestendig en behoudt zijn glans
 • ook de prijs valt in het luxere segment
Villeroy & Boch Piemont Bestekset

De Piemont bestekset van Villeroy & Boch is een bestekset met een prachtig tijdloos design. De luxe bestekset is vervaardigd uit chroomnikkelstaal waardoor het een vaatwasserbestendige bestekset is die zijn glans behoudt.

Modern klassiek

De Villeroy & Boch Piemont Bestekset is een prachtige bestekset die voor een luxe uitstraling aan de dinertafel zorgt. Het is bij uitstek de keuze om iedere maaltijd speciaal te laten voelen. De lepels zijn ellipsvormig en hebben een slank handvat. Deze zelfde vorm is deels weer terug te vinden in de vork en het mes. Hierdoor voelt het als een homogene set waarbij het design de familiare trekken van de Piemont bestekset laat zien.

24 delige set

De set bestaat uit 24 delen: er zijn zes lepels, zes vorken, zes messen en zes dessertlepels. Wil je de set complementeren met ondere andere de Piemont serveerlepel dan zal deze apart aangeschaft moeten worden. Op deze manier weet je zeker dat je geen ongebruikte delen van deze set krijgt. Zeker met het oog op de prijs is dat een fijn geweten.

Blijvende glas

De Piemont Bestekset is gemaakt van een chroomnikkelstaal. Dit is een roestvrijstaal met 18% chroom en 10% nikkel. Deze samenstelling van het roestvrij staal zorgt voor een blijvende glas en een robuuste kwaliteit. Hierdoor is deze Villeroy & Boch bestekset vaatwasserbestendig en behoudt het zijn glans ook na intensief gebruik.

  • 100 delige set is geschikt voor maar liefst 12 personen
  • bevat ook dessert lepel, vork en mes en speciaal ijslepeltje
  • slanke design geeft de gedekte tafel een luxe uitstraling
  • komt met een behoorlijk prijskaartje
  Sola Donau Bestekset

  De Donau Bestekset van Sola is een prachtig elegante 100-delige bestekset vervaardigd uit roestvrij staal. Met deze set heb je bestek voor 12 personen en dit is inclusief dessertbestek voor als de gasten ook nog blijven voor het nagerecht.

  Een tafel vol

  De Donau bestekset van Sola is een complete 100-delige set. Met deze set kun je tot wel 12 personen voorzien van de prachtige lepels, vorken en messen. Daarnaast is deze set ook voorzien van een dessert lepel, -vork en -mes zodat ook het dessert met prachtig bestek gegeten kan worden of zelfs met een speciaal ijslepeltje van een nog kleiner formaat.

  Tot slot bevat deze set nog twee serveerlepels en twee sauslepels om de tafel compleet te kunnen dekken.

  Slank ontwerp

  De bestekset Donau van Sola is vernoemd naar een van Europa’s meest kenmerkende rivieren en dit is terug te zien in het ontwerp. De messen, lepels en vorken hebben slanke handvaten die erg fijn in de hand liggen. De lichte buiging van het handvat van de lepels en vorken is zo subtiel dat het amper opvalt maar wel voor een uitstekende balans zorgt.

  Robuuste feel

  Het materiaal van de Sola Donau is roestvrij staal. Dit geeft het slanke design een toch robuuste feel. Tijdens het gebruik ervan wordt je zo op een subtiele wijze gewezen op de luxe bestekset waarmee gegeten wordt. Met deze complete zilverkleurige set maak je gegarandeerd een indruk op al je gasten.

   • prachtige mat zwarte uitvoering is een unieke verschijning
   • perfect uitgebalanceerd en ligt dankzij slanke hals fijn in de hand
   • De mat zwarte kleur is niet voor iedereen weggelegd
   Gero Ellen Bestekset

   Het prachtige mat zwart van de Gero Ellen bestekset is in combinatie met het fraaie design een genot voor het oog. Met deze set ben je gegarandeerd van positieve reacties van je gasten.

   Mat zwart

   De Gero Ellen bestekset is anders dan alle andere sets. Deze bestekset is namelijk verkrijgbaar in een prachtige mat zwarte uitvoering. Ondanks de unieke kleur voelt het als een tijdloos ontwerp en is het iets wat de jaren goed zal doorstaan. Daarnaast gooi je met deze set verzekerd hoge ogen bij je gasten.

   Hoogwaardig edelstaal

   De Gero Ellen bestekset is vervaardigd uit een hoogwaardig edelstaal wat samengesteld is uit een sterk chroomstaal. Dit chroomstaal is corrosiebestendig en kan in de afwasmachine gereinigd worden.

   24-delige set

   De set bestaat uit 6 vorken, lepels, messen en dessertlepels. Het ontwerp van het bestek is modern, onder andere door de taps toelopende hals van het bestek. Het bestek ligt erg lekker in de hand en voelt goed uitgebalanceerd. Vooral het dunner dan gemiddelde  handvat is een genot om vast te houden.

    • duurzame bamboe reisset is milieubewuste keuze
    • opbergdoek maakt het makkelijk mee te dragen
    • komt inclusief tandenborstel en eetstokjes
    • de vork is niet even scherp als metalen bestek
    Tiny Panda Bestekset van Bamboe

    Met de bamboe bestekset van Tiny Panda heb je een duurzame set om je op iedere reis te vergezellen. De stevige set zorgt ervoor dat je altijd je eigen bestek meedraagt en zo de verspilling van plastic eigenhandig tegengaat.

    Reisset

    Als je van huis bent komt het regelmatig voor dat je toch bestek nodig hebt. De Tiny Panda bestekset is een bestekset die speciaal ontworpen is om altijd met je mee te dragen. Deze set is namelijk gemaakt van een sterk bamboe waardoor het zelfs met je mee het vliegtuig in kan. Op deze manier hoef jij niet met wegwerpbestek te eten wat niet alleen je beleving beter maakt maar ook nog eens de verspilling van plastic tegengaat.

    Sterk bamboe

    Het bamboe voelt erg sterk aan en doet niet onder voor metalen bestek. Het mes kan bijvoorbeeld gebruikt worden om vlees mee door te snijden. Enkel bij de vork wordt een verschil vernomen en is het niet even scherp als een metalen vork.

    Inclusief opbergdoek

    De set bestaat uit de traditionele combinatie van een vork, mes, lepel en dessertlepel maar is daarnaast ook nog voorzien van eetstokjes, een rietje en een tandenborstel. Op deze manier heb je alles om iedere situatie te tackelen. Om de set goed op te bergen wordt deze met een prachtige canvas opbergdoek geleverd die eenmaal opgerold weinig ruimte inneemt. De set is leverbaar met een zachtroze doek of een klassiek zwarte doek.

     • prachtig goudkleurige set is een bijzondere verschijning
     • wordt met een goudkleurige opbergkoffer geleverd
     • klassiek ontwerp ligt lekker in de hand
     • gouden kleur is niet voor iedereen
     Timmers Trading Bestekset

     De Timmers Trading bestekset is een prachtige goudkleurige bestekset. Met deze 24-delige bestekset heeft jouw eettafel een warme, elegante uitstraling die uit het oog springt bij iedere gast.

     Klassiek ontwerp

     De Timmers Trading bestekset klassiek goud, is een prachtig klassiek ontwerp in een goudkleurige uitvoering. De 24-delige set bestaat uit 6 vorken, 6 messen, 6 lepels en 6 dessertlepels. Het ontwerp is klassiek al is de afwerking toch karakteristiek. De hals van het mes heeft een vlakke afwerking die het hierdoor een modern randje geeft. Eenzelfde vlakke afwerking wordt bij de vork terug gevonden.

     Goudkleurig

     De kleur van de bestekset is anders dan de meeste besteksets. De prachtig goudkleurige afwerking is zeker in combinatie met het klassieke ontwerp een bijzondere verschijning op tafel. De samenstelling van de bestekset is chroomstaal. Dit leidt tot een erg robuuste samenstelling die corrosiebestendig is en dus gewoon in de vaatwasser gewassen kan worden.

     Prachtige opbergdoos

     De Timmers Trading bestekset wordt in een prachtig gouden opbergdoos geleverd. Hierdoor is het de ideale luxe set om enkel tijdens feestelijke gelegenheden te gebruiken en vervolgens weer netjes in de koffer op te bergen.

      • duurzame kinderbestekset zorgt levenslang voor prachtige jeugdherinneringen
      • iconische Dick Bruna gravering maken het een unieke set
      • Hogere prijs ondanks kleine formaat
      Nijntje Dierentuin Kinderbestekset

      De Nijntje Dierentuin bestekset is voorzien van een iconische Dick Bruna gravering. Hierdoor zal je kind ze herinneren als een van de meest favoriete voorwerpen uit zijn kindertijd.

      Iconische gravering

      Voor degenen met kleinere handen en een nog groeiende motoriek is normaal bestek niet geschikt. Voor kinderen is daarom speciaal kinderbestek op de markt. Dit bestek is kleiner van formaat en daarnaast beschikt het over een kindvriendelijk ontwerp zonder de scherpe punten. Het Nijntje Dierentuin kinderbestek is een van de mooiste besteksets voor kleintjes verkrijgbaar. De set is namelijk gemaakt van een roestvrijstaal en voorzien van een iconische Dick Bruna gravering.

      Duurzame set

      De bestekset bestaat uit een lepel, vork, mes en dessertlepel op kinderformaat. Dit betekend dat de items allemaal kleiner van formaat zijn en dat de scherpe punten minder scherp zijn. De set is gemaakt van een sterk edelstaal wat een leven lang meegaat. Deze duurzame set zal op een gegeven moment ontgroeid worden maar nog altijd zijn glans en emotionele waarde blijven behouden.

      Ideaal cadeau

      De bestekset wordt geleverd in een prachtig doosje met daarop Nijntje en de dieren die op het bestek gegraveerd zijn. Dit maakt het een ideaal cadeau voor pasgeboren kinderen en zullen aan de basis staan van de puurste herinneringen aan de kindertijd.

       Wat is bestek?

       Bestek is de verzamelnaam voor messen, vorken en lepels die gebruikt worden aan de etenstafel. Deze drie objecten vormen namelijk bijna overal ter wereld de belangrijkste instrumenten tijdens een maaltijd. Met ieder een eigen functie heeft het onze tafelmanier behoorlijk ontwikkeld en wordt eten zelfs zo geserveerd dat het met deze instrumenten te eten is.

       Geschiedenis

       Bestek speelt al eeuwen een belangrijke rol in onze levens. De eerste lepels stammen zelfs terug uit de Oude Steentijd. Later zijn daar de vork en het mes bijgekomen. Daarnaast heeft door de eeuwen heen bestek meer dan alleen een functionele rol gehad. Vroeger was goed bestek namelijk ook een statussymbool en werd het gebruikt om onderliggende boodschappen mee te geven aan de gasten: vond men de lepel omgekeerd aan de etenstafel dan betekende het dat de gast wel van gastvrijheid kon genieten maar dat het eigenlijk met tegenzin van de gastheer was. Was de lepel andersom gedraaid dan betekende dit dat de gast meer dan welkom was.

       Waarom een bestekset?

       Omdat het de meest gebruikte voorwerpen zijn in ons dagelijks leven vergeten we soms hoe belangrijk bestek is. Een goede bestekset zorgt ervoor dat we nog meer van onze maaltijden kunnen genieten. Iedereen herkent wel de irritatie van een stomp mes of een gebutste lepel.

       Daarnaast is een prachtige bestekset ook een kunstwerk op tafel. Een prachtig zilveren of gouden bestek complimenteert niet alleen het servies maar ook de maaltijd. Een prachtige bestekset maakt de eetervaring beter, een truc die door restaurants ook al eeuwenlang gebruikt wordt.

       Hoeveel bestek heb je nodig?

       Een standaard bestekset is vaak 6-delig, dit betekent dat je zes messen, vorken en lepels krijgt. Dit is ongeveer genoeg voor een gezin bestaande uit 2 personen.Voor een gezin bestaande uit 4 personen is het dus aan te raden om een 12-delig bestek aan te schaffen. Let hierbij wel op dat dat ook kan beteken dat je 12 koffielepeltjes hebt, dit is misschien wat te veel.

       Waar moet een bestekset aan voldoen?

       Een bestekset moet in ieder geval bestaan uit messen, grote- en kleine vorken en grote- en kleine lepels. Verder kun je het aanvullen met items die je denkt nodig te hebben, zoals een vismes of een opscheplepel. Daarnaast is het belangrijk dat de bestekset van goed materiaal is gemaakt, zoals RVS

       Wat is het beste materiaal?

       De meest voorkomende samenstelling is roestvrijstaal met 18% chroom en 10% nikkel. Deze combinatie zorgt ervoor dat het bestek sterk is, lang meegaat en bestand is tegen corrosie. Een materiaal dat steeds meer populariteit vergaard is bamboe. Dit is een milieuvriendelijk materiaal dat lang mee gaat. Het is licht in gewicht en komt in verschillende leuke kleuren.

       Wat zijn goede merken voor een bestekset?

       De meest verkochte merken voor besteksets zijn Villeroy & Boch, Sola, Gero, Hescom, Timmers trading en Lusso. Maar ook IKEA verkoopt degelijke besteksets voor een leuke prijs.

       Kan al het soort bestek in de vaatwasser?

       Ja, al het bestek kan in de vaatwasser worden gereinigd. Wel wordt afgeraden om houten bestek in de vaatwasser te reinigen omdat het veel vocht en daarmee viezigheid opneemt. Lees van te voren altijd goed de instructies door zodat je zeker weet dat jouw bestek veilig in de vaatwasser kan. Ook gaat bestek met een houten handvat aanzienlijk korter mee wanneer je het in de vaatwasser doet.


       Reacties

       Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

       Geef een reactie:

       Bij Popula staan we altijd open voor vragen en feedback. Je hart luchten mag natuurlijk ook. Dit kan je doen door een reactie achter te laten of contact op te nemen via het contact formulier op onze contact pagina.