De gezondheidsapp: wat kan je er allemaal mee?
De gezondheidsapp: wat kun je er allemaal mee?
Tegenwoordig zijn er een heleboel modellen voor bloeddrukmeters. De meest recente modellen worden nu ook vaak voorzien van een gezondheidsapp. In de bloeddrukmeter zit nu ook een computertje ingebouwd die de gemeten gegevens meteen door kan sturen naar een extern apparaat. Dat klinkt erg fancy, zo’n app om je gezondheid in de gaten te houden. Voor de meeste mensen is het alleen nog niet helemaal duidelijk wat je daar precies mee kan.
Welke apparaten hebben een bijgeleverde app?
Verschillende leveranciers van bloeddrukmeters hebben inmiddels een app ontwikkeld om jouw metingen inzichtelijk te maken. Vooral de apps van Omron en Beurer zijn bekend. Maar let op, niet alle bloeddrukmeters kunnen met een externe applicatie communiceren.
Voor Omron zijn dit de modellen M7 Intelli (of M700 Intelli IT), de MIT5s connect en de EVOLV. Op de site van Omron kun je meer lezen over hun applicatie.
Beurer heeft de modellen BM 55, 57, 58 en 85, allen bovenarms bloeddrukmeters, uitgerust met software om met een applicatie te communiceren. Ook de modellen BC 57 en 58 voor de pols kunnen dit. Op de site van Beurer kun je meer lezen over hun applicatie.
Daarnaast heeft Beurer ook een aantal ander soort apparaten in staat gesteld om met een app te communiceren. Zo zijn er weegschalen, saturatiemeters, activiteitssensors en bloedsuikermeters gemaakt die ook met een applicatie kunnen communiceren.
Wat kan een gezondheidsapp voor je betekenen?
Over het algemeen maakt een gezondheidsapp de gegevens een stuk inzichtelijker. Zo zie je gemakkelijk wat de laatste bloeddruk is geweest. Ook kun je het verloop van de bloeddruk over de afgelopen weken duidelijk zien. Vaak kan een applicatie zelfs een klein grafiekje voor je maken om het beter te visualiseren. Zo is het ook mogelijk om trends in de bloeddruk of pols makkelijk te zien.
Met de app van Beurer kun je ook, mocht je meerdere apparaten gebruiken, gemakkelijk wisselen tussen twee verschillende metingen. Daarnaast kunnen de gegevens op een computer worden bekeken en zo eenvoudig worden doorgestuurd naar andere personen als dat gewenst is. Op die manier kan bijvoorbeeld de huisarts ook snel en eenvoudig jouw bloeddruk zien.
Dus, kortom:
Conclusie
Een gezondheidsapp klinkt als een modern snufje, maar draagt ook daadwerkelijk wat bij aan je bloeddrukmeter. Metingen zijn overzichtelijk en kunnen in illustratieve grafieken weergegeven worden, data is makkelijk te versturen naar anderen en er kunnen zelfs meerdere apparaten op één app aangesloten worden.
Mocht je nou geïnteresseerd zijn in het aanschaffen van een bloeddrukmeter, hebben we een aparte review geschreven over de beste modellen bloeddrukmeters. Die kun je hier terugvinden. Naast een review hebben wij ook een keuzehulp voor het kiezen van de juiste bloeddrukmeter.
Reacties
Er zijn nog geen reacties op dit artikel.