Hoe kies ik de juiste bloeddrukmeter?

Het meten van je eigen bloeddruk in een veilige en comfortabele omgeving heeft zo zijn voordelen. Veel mensen vinden het fijner om thuis te meten dan bij bijvoorbeeld de huisarts. Ook blijkt dat de bloeddruk soms een stuk lager is in vergelijking met een meting elders, je bent thuis tenslotte meer op je gemak.

Wanneer je zelf de bloeddruk wilt gaan meten is het wel fijn dat je een goede elektronische bloeddrukmeter hebt. Het aanschaffen van een elektronische bloeddrukmeter brengt een aantal keuzes met zich mee. Om deze keuzes voor jou makkelijker te maken hebben wij een keuzehulp gemaakt!

Vraag 1
Vraag 2
Vraag 3

Meten op de bovenarm of op de pols?

Er zijn twee verschillende manieren om bloeddruk te meten. Welke manier het fijnste is verschilt per persoon, beide manieren hebben zowel voor als nadelen.

Bovenarmbloeddrukmeters

Een bovenarmbloeddrukmeter wordt om de ter hoogte van het hart om de bovenarm gedaan. Dit zorgt voor een nauwkeurige meting dan wanneer de meting bij de pols wordt gedaan. Deze apparaten zijn groter dan meters die om de pols worden gedragen. Het voordeel van een groter model is dat de gegevens makkelijker kunnen worden afgelezen. Bovendien hebben veel bovenarmbloeddrukmeters extra functionaliteiten.

Polsbloeddrukmeter

Polsbloeddrukmeters

Polsbloeddrukmeters meten sneller en eenvoudiger je bloeddruk dan de hierboven beschreven bovenarmbloeddrukmeters. De meting is, wanneer je het apparaat ten hoogte van je hart houdt bijna even betrouwbaar als de meting met een bovenarmbloeddrukmter. Verder zijn polsbloeddrukmeters gemakkelijker mee te nemen omdat deze apparaten vaak kleiner zijn dan de modellen voor de bovenarm.

Bovenarmbloeddrukmeter

Gebruik maken van analysesoftware?

Analysesoftware

Sommige bloeddrukmeters zijn uitgerust met extra analyse software. Hiermee kan je bijvoorbeeld over langere periode zien hoe jouw bloeddruk is. Lees hier meer over analysesoftware op een bloeddrukmeter.

Door het gebruik van analysesoftware is de gemeten data overzichtelijk terug te zien op bijvoorbeeld een laptop. Hierdoor kan je bijvoorbeeld analyseren wat het effect van je dieet is op je lichaam.

Een ander doel van deze analyse software kan zijn om de bloeddruk over een langere periode goed bij te houden. Ook bieden veel van deze software pakketten de mogelijkheid de resultaten uit te printen via de computer. Hierdoor hoef je niet elke keer het hele apparaat mee te slepen naar de huisarts.

Bloeddrukmeters zonder analysesoftware zijn niet minder goed. Bijkomend voordeel is dat deze vaak een stukje goedkoper zijn dan de bloeddrukmeters die wel over analysesoftware beschikken.

Hoeveel persoonlijke profielen zijn gewenst?

Sommige bloeddrukmeters zijn geschikt voor meerdere gebruikers. Dit is bijvoorbeeld handig wanneer jij en je partner allebei de bloeddruk willen meten. Het apparaat beschikt dan over bijvoorbeeld twee geheugenplaatsen zodat voor ieder zijn eigen gemiddelde kan worden berekend. De meeste bloeddrukmeters hebben een of twee geheugenplaatsen, er zijn echter ook bloeddrukmeters met drie of vier geheugenplaatsen op de markt.

Ik ga de bloeddrukmeter alleen zelf gebruiken.

Ik ga de bloeddrukmeter met twee personen gebruiken. Bijvoorbeeld mijn partner of een ander familie lid.

Ik ga de bloeddrukmeter met drie personen gebruiken.

Ik ga de bloeddrukmeter met vier personen gebruiken.

De volgende producten uit onze database komen overeen met jouw wensen:

Komt 100% overeen met jouw keuzes!
product

Komt 100% overeen met jouw keuzes!
product

Komt 100% overeen met jouw keuzes!
product
Helaas wij hebben geen producten gevonden die aan jouw criteria voldoen.

Lees ook...

Uitgelichte producten

Caso Winemaster 66
De Caso Winemaster is perfect voor fervente verzamelaars met een collectie van 50 to…
Caso Winemaster 66 Review
Philips Pastamachine HR2355/12
De beste elektrische pastamachine. De Philips doet al het zware werk terwijl jij op …
Philips Avance Pastamachine HR2355-12 Review
Philips SatinShave Prestige BRL180/00
Multifunctioneel en geschikt voor de intieme zone met een goede prijs-kwaliteitverho…
Philips SatinShave Prestige 180/00 Review
Russell Hobbs Adventure
Een van de goedkopere modellen van Russell Hobbs, de Adventure, is de beste keus als…
Russell Hobbs Oxford Waterkoker Review