Reviews
Beste yoghurtmakers van 2019

De beste yoghurtmakers van 2019

Auteur: Maikel
Laatst bijgewerkt op: 21 aug 2019

Altijd al zelf yoghurt willen maken, maar voel je je geïntimideerd door het ingewikkelde proces? Het wordt je heel makkelijk gemaakt met een yoghurtmaker. Een yoghurtmaker heeft alles in huis om heerlijk verse yoghurt te kunnen creëren met maar één druk op de knop. Geïnteresseerd? Hieronder vind je een overzicht van wat je moet weten bij de aankoop van een yoghurtmaker en een lijst met de vijf beste yoghurtmakers van dit jaar.

Moulinex Yogurteo YG231E32 - Yoghurtmaker

Beste keus: Moulinex Yogurteo

De Moulinex Yogurteo is niet de goedkoopste, maar heeft alles in huis om verschillende soorten yoghurt te kunnen maken.

Afbeelding Product Voor wie? Waar te koop?
Moulinex Yogurteo YG231E32 - Yoghurtmaker

Moulinex Yogurteo

Voor mensen die een yoghurtmaker zoeken die veel soorten yoghurt kan maken
Severin JG 3519 - Yoghurtmaker

Severin JG 3519

Voor mensen die een betaalbare yoghurtmaker zoeken
Steba JM2 - Yoghurtmaker 12x210 ml

Steba JM2

Voor mensen die een grote yoghurtmaker zoeken
Cuisinart YM400E Yoghurtmaker

Cuisinart YM400E

Voor mensen die graag verschillende soorten yoghurt willen proberen
Yoghurtmaker, 20W, kunststof

Natuurlijkerleven yoghurtmaker

Voor mensen die snel en makkelijk veel yoghurt willen maken

Hoe werkt een yoghurtmaker?

Met een yoghurtmaker wordt het mogelijk om zelf verschillende soorten yoghurt te maken. Het enige wat je nodig hebt is melk, een yoghurtcultuur (te krijgen online, bij een apotheek of je kan een voorverpakte yoghurt gebruiken). Door deze twee ingrediënten te mengen gebruik je twee melkzuurbacteriën die de melk verzuren en stremmen tot yoghurt. Door de bakjes met het mengsel in de yoghurtmaker te doen en op 45°C constant te verwarmen, ontstaat na 4 tot 6 uur standyoghurt. Voor roeryoghurt verwarm je het mengsel op 31-32°C voor dezelfde tijd. 

Waarom zelf je yoghurt maken?

Je eigen yoghurt maken heeft meerdere voordelen. Zo bevat zelfgemaakte yoghurt minder lactose omdat de melk langer wordt verwarmd en kun je in het geval van een allergie zelfs plantaardige melk gebruiken voor lactosevrije yoghurt. Daarnaast is zelfgemaakte yoghurt vrij van kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen en kun je de hoeveelheid suiker (als je suiker wil toevoegen) zelf bepalen. Dit maakt zelfgemaakte yoghurt een stuk gezonder. Tot slot hoef je maar één keer zelfgemaakte yoghurt te proberen om erachter te komen dat verse yoghurt een stuk gezonder is dan de variant uit de supermarkt. 

Functies van een yoghurtmaker

Timer

De betere yoghurtmakers zijn voorzien van een ingebouwde timer. Met deze timer kun je de gewenste bereidingstijd instellen (vaak op het display of met een draaiknop) en zal het apparaat een seintje geven wanneer de ingestelde tijd verstreken is. Met deze functie hoef je de yoghurtmaker niet de hele tijd in de gaten te houden en zul je vanzelf een geluidssignaal te horen krijgen. 

Automatische uitschakeling

Wanneer je yoghurtmaker beschikt over automatische uitschakeling, wordt het apparaat met behulp van een ingebouwde timer vanzelf uitgeschakeld. Het enige wat je hoeft te doen is de gewenste tijd in te stellen op het display, en de machine stopt wanneer de tijd verstreken is. Meestal gaat dit gepaard met een geluidssignaal.

Overhittingsbeveiliging

Zoals altijd met een apparaat dat verwarmingselementen gebruikt, bestaat het gevaar op oververhitting. Door een apparaat met oververhittingsbeveiliging aan te schaffen, voorkom je gevaarlijke situaties en zal je yoghurtmaker automatisch uitschakelen als er iets mis gaat met de temperatuur. 

Automatische temperatuurinstellingen

Een yoghurtmaker met automatische temperatuurinstellingen stemt de temperatuur van het verwarmingselement in op een passende temperatuur voor de hoeveelheid en soort yoghurt die je wil maken. Andere soorten yoghurtmakers beschikken over een instelbare temperatuur waarmee het minder makkelijk is om in te stellen, maar je wel meer vrijheid hebt in de soort yoghurt die je maakt.

Waar je op moet letten bij de aanschaf van een yoghurtmaker

Materiaal

De meeste yoghurtmakers hebben een roestvrijstalen behuizing waardoor het apparaat langer meegaat. Daarnaast is roestvrijstaal gemakkelijk te reinigen door het af te nemen met een doekje en hoef je niet hard te schrobben. Goedkopere yoghurtmakers beschikken al snel over een kunststoffen behuizing. Het grote voordeel is het lichte gewicht van kunststoffen yoghurtmakers. 

Bediening

Je kan je yoghurtmaker meestal bedienen door een LCD display of draaiknoppen. De meeste yoghurtmakers zijn inmiddels overgestapt naar een modern design met LCD display.  

Inhoud

De inhoud van je yoghurtmaker zal dicteren hoeveel yoghurt je in een keer kan maken. Het maken van yoghurt gebeurt meestal door het zuivel te verdelen over een aantal losse bakjes die vervolgens perfect naast elkaar in het apparaat zullen passen. De inhoud ligt meestal tussen de 1000 en 2000 gram yoghurt per keer. 

De beste yoghurtmakers van 2019

Inmiddels zijn er aardig wat verschillende modellen yoghurtmakers op de markt. Wij hebben geprobeerd te beste modellen alvast voor te sorteren. Hieronder hebben we kort de beste allround yoghurtmaker, de beste grote yoghurtmaker en een betaalbaar model geselecteerd. Ook hebben we het beste model voor het maken van verschillende yoghurtsoorten gevonden.

Moulinex Yogurteo YG231E32 - Yoghurtmaker
 • Automatische uitschakeling
 • Instelbare tijd tot 15 uur
 • Glazen potjes los te bestellen
 • Datum op de deksels van de potjes aan te geven

Een goede yoghurtmaker beschikt over voldoende functies om je genoeg vrijheid te geven in het maken van verschillende soorten yoghurt. De Moulinex Yogurteo is niet de goedkoopste, maar heeft alles in huis om verschillende soorten yoghurt te kunnen maken. De behuizing is gemaakt van stevig kunststof, wat het apparaat draagbaar maakt. Met de 7 meegeleverde glazen potjes van ieder 160 ml, maak je maarliefst 1120 ml yoghurt per keer. Vervolgens kun je de potjes reinigen in de vaatwasser. 

Na het vullen van de potjes met de gekozen ingrediënten, kun je op het strakke LCD display de tijd instellen. Vervolgens hoef je alleen nog maar op de aan-knop te drukken om de bereiding van start te laten gaan. De yoghurtmaker is in te stellen tot maximaal 15 uur en zal een seintje geven als de ingestelde tijd verstreken is. Tijdens het geluidssignaal schakelt het apparaat automatisch uit waardoor je niet per ongeluk je zelfgemaakte yoghurt kan verpesten.

Als je vaak gebruik maakt van je Yogurteo is het ook nog mogelijk om de glazen potjes los te bestellen. Zo heb je elke dag een bakje verse yoghurt. In de deksel van de glazen potjes kun je de datum aangeven zodat je precies kan zien welke je eerst op moet maken. 

Severin JG 3519 - Yoghurtmaker
 • Simpele bediening
 • Zeer goedkoop
 • Instelbaar geheugensteuntje voor start of eindtijd
 • Wordt geleverd met extra potjes

Wanneer je op zoek bent naar een goed basismodel, is de Severin JG 3519 een prima keuze. Voor slechts een paar tientjes bestel je deze veelzijdige yoghurtmaker en kun je aan de slag met je eigen verse yoghurt. Dit model wordt geleverd met 14 potjes van 150 ml. Er kunnen er 7 tegelijk in het apparaat. Met de 14 potjes wordt ervoor gezorgd dat je zelfs als er nog een aantal potjes yoghurt in koelkast staan, nog steeds nieuwe yoghurt kan maken. Zijn de potjes leeg, dan reinig je ze simpelweg in de vaatwasser. 

De Severin JG 3519 beschikt over slechts één aan en uit schakelaar, wat het proces zeer makkelijk maakt. Met de ‘memory dial’ draai je een geïnstalleerde ring naar de gewenste start of eindtijd. Deze functie heeft geen timer of automatische uitschakeling maar dient uitsluitend als geheugensteuntje voor wanneer het proces in gang is gezet. 

Steba JM2 - Yoghurtmaker 12x210 ml
 • Grote hoeveelheid yoghurt per keer te maken
 • Automatische uitschakeling
 • Timer met geluidssignaal

Heb je een groot gezin of eet je gewoon graag yoghurt, dan is het zeker aan te raden een wat groter model aan te schaffen. Met dit apparaat van Steba maak je maar liefst 2,5 liter yoghurt per keer door de 12 glazen potjes van 210 ml te gebruiken. Door het handige rechthoekige design passen alle 12 potjes tegelijk in het apparaat. Dankzij de kunststoffen behuizing is dit model makkelijk op te bergen.

Om het de Steba JM2 te gaan gebruiken vul je de potjes met de ingredienten voor jou gewenste soort yoghurt en stel je de timer in op de geschikte tijd. Wanneer de tijd verstreken is schakelt de JM2 yoghurtmaker automatisch uit om mislukkingen te voorkomen. 

De instellingen zijn met slechts twee knoppen intuïtief en makkelijk instelbaar. Op het LCD display zie je de ingestelde tijd en met de start/stop knop hoef je alleen de JM2 nog aan te zetten. Wanneer je yoghurt klaar is eindigt de timer met een geluidssignaal.

Cuisinart YM400E Yoghurtmaker
 • Instelbare temperatuur
 • Instelbare timer met geluidssignaal
 • Ook geschikt voor het maken van kaas

Over het algemeen beschikken yoghurtmakers enkel over een in te stellen timer en is het maken van verschillende soorten yoghurt dus erg lastig. Met dit model van Cuisinart heb je net wat meer vrijheid en kan je zelfs de temperatuur aanpassen. De temperatuur kan op 43°C ingesteld worden voor standyoghurt, of op 33°C voor het maken van roeryoghurt of zelfs (bij langere bereidingstijd) kaas. Met de ingebouwde timer stel je in hoe lang de bereidingstijd is. Wanneer de tijd is verstreken wordt dit door middel van een geluidssignaal aangegeven.

Het robuuste geborstelde RVS design zorgt voor een professionele uitstraling en is makkelijk schoon te houden. Bij je bestelling ontvang je 6 kleine potjes (125 ml) voor yoghurt en twee grotere potten (250 ml) voor het bereiden van kaas. Alle instellingen kun je in de gaten houden met het mooie LED display en zijn te bedienen met slechts vier intuïtieve knoppen. Wanneer je klaar bent met het bereidingsproces reinig je alle losse onderdelen makkelijk in de vaatwasser.

Yoghurtmaker, 20W, kunststof
 • Instelbare timer
 • Automatische uitschakeling
 • Instelbare temperatuur
 • Geschikt voor verschillende soorten yoghurt
 • Je kan veel yoghurt in één keer bereiden

Geen zin in al dat gedoe met losse potjes? Met deze unieke yoghurtmaker van Natuurlijkerleven kun je in één keer een emmertje yoghurt van 1,5 liter bereiden. Let wel op: de bereidingstijd is wat langer. Een volle lading yoghurt kost 11 tot 12 uur om te fermenteren en is vervolgens 4 tot 8 dagen goed in de koelkast. De gemaakte yoghurt is gemakkelijk te bewaren in de meegeleverde opslagcontainer met deksel. Wanneer je zin hebt in griekse yoghurt, kun je gebruik maken van de meegeleverde zeef. 

Om van je yoghurtmaker gebruik te maken, voeg je eerst alle ingrediënten toe en plaats je de container vervolgens in het apparaat. Dek het geheel af met een deksel en stel de tijd in op de gewenste bereidingstijd. Wanneer de tijd verstreken is zal dit worden aangegeven met een geluidssignaal en slaat het apparaat automatisch af. Ook de temperatuur is aan te passen tussen de 20 en 55° C. Zo heb je meer vrijheid om verschillende soorten yoghurt te bereiden.

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Bij Popula staan we altijd open voor vragen en feedback. Je hart luchten mag natuurlijk ook. Dit kan je doen door een reactie achter te laten of contact op te nemen via het contact formulier op onze contact pagina.