Beste toetsenborden voor iPad

De beste toetsenborden voor je iPad en iPad Pro

Merijn  •  Laatst bijgewerkt op 11 oktober 2021

Als je op zoek bent naar een toetsenbord voor je iPad dan is het aanbod zeer groot. In deze koopgids leggen we uit waar je op moet letten bij het kopen van een geschikt toetsenbord dat werkt met jouw model iPad of iPad Pro. Eerst vergelijken we de vijf beste toetsenborden voor iPads, daarna behandelen we de koopgids en eindigen met een review per toetsenbord uit de test. De toetsenborden zijn geschikt voor de iPad Air (2019) en de iPad Pro (11 en 12,9 inch).

Een iPad is licht in gewicht, eenvoudig mee te nemen, krachtig in prestaties en dus perfect voor onderweg. Het toetsenbord voor je iPad mag het gemak waar een iPad je van voorziet niet ontdoen. Tijdens het uitzoeken van toetsenborden voor deze test hebben we rekening gehouden dat de gekozen modellen echt een uitbreiding zijn voor het gebruik van je iPad.

Beste koop van 2024
Apple Smart Keyboard Folio voor iPad Pro
De beste koop toetsenbord voor de iPad Pro

Apple Smart Keyboard Folio voor iPad Pro

 • Geschikt voor de iPad Pro 11 en 12,9-inch
 • Fijne type ervaring
 • Case biedt extra bescherming
 • Auto-wake functie
 • Eenvoudig vast te klikken

Afbeelding Product Voor wie? Waar te koop?
Apple Smart Keyboard Folio voor iPad Pro

Apple Smart Keyboard Folio voor iPad Pro

Voor mensen die op zoek zijn naar een toetsenbord voor de iPad Pro
Logitech Slim Folio Apple iPad

Logitech Slim Folio Apple iPad

Onze favoriete budget koop voor de iPad Pro - ook beschikbaar voor normale iPads. Toetsen met backlight, een hoes die tegen een stootje kan een een zeer fijn toetsenbord om op te typen.
Logitech K780 draadloos toetsenbord voor de iPad

Logitech K780

Onze favoriete keuze voor de vaste werkplek met een handige stand waar je de iPad in kan plaatsen. Je switcht snel tussen drie verschillende devices.
Draadloos Apple Magic QWERTY toetsenbord met bluetooth 4.0

Apple Magic QWERTY Keyboard

Beste draadloze toetsenbord voor MacOS dat je eenvoudig onderweg kan meenemen. Erg licht in gewicht, maar door de layout van de buttons minder geschikt voor Windows gebruikers.

Het toetsenbord draadloos aansluiten op je iPad

Voor een iPad kies ik bij uitstek voor een draadloos toetsenbord. Een draadloos toetsenbord is eenvoudiger mee te nemen en je behoudt de mobiliteit van de iPad die je verliest wanneer je er een toetsenbord met draad aanhangt. Kies voor een toetsenbord die via Bluetooth werkt. Bluetooth zit standaard in elke iPad ingebouwd, waardoor je zeker weet dat je het toetsenbord kan gebruiken met de iPad.

Draadloze toetsenborden werken via Bluetooth of RF. Toetsenborden die gebruik maken van de draadloze RF verbinding maken ook gebruik van een USB-adapter. Hierdoor moet je een USB-poort op je iPad inleveren en dit wil je voorkomen. iPads beschikken van zichzelf al over te weinig ports.

Toetsenbord met accu of vervangbare batterij

Draadloze toetsenborden hebben twee opties: modellen met accu of met vervangbare batterijen. Bij batterijen gaat het vaak om een set van AAA of AA batterijen om het toetsenbord met de iPad te laten verbinden.

Vervangbare batterijen

Een toetsenbord dat werkt op batterijen heeft een batterijduur van tussen de 12 en 24 maanden. Zodra de batterijen op zijn, moeten deze worden gewisseld voordat je het toetsenbord weer met de iPad kan verbinden. De Magic Keyboard van Apple is onze favoriete keuze voor iPads en Macbooks. Nou ja, eigenlijk voor alle Apple devices.

Dit kan vervelend zijn, behalve als je voorbereid bent en een set van AA of AAA batterijen met je meeneemt. Bodem van je tas, dan vind je ze altijd terug wanneer je ze nodig hebt.

Oplaadbare accu

Een toetsenbord met accu moet je net als je iPad opladen om deze te kunnen blijven gebruiken. De meeste accu’s maken daarnaast gebruik van dezelfde batterij-technologie als iPads en iPhones, namelijk lithium-ion batterijen. Een toetsenbord met accu gebruikt weinig energie. Hierdoor hoef je de accu slechts elke 30 dagen op te laden.

Twee soorten toetsenborden voor je iPad

iPad hoes met een ingebouwd toetsenbord

iPad hoes met ingebouwd toetsenbord

Als je op zoek bent naar een echt compact en klein toetsenbord voor je iPad, dan kan je het best direct kiezen voor een hoes met een ingebouwd toetsenbord. Het voordeel is dat je altijd het toetsenbord bij je hebt en je daarnaast je iPad ook nog eens beschermt – zowel in je tas als tijdens het gebruik.

Voor de iPad zijn er speciale hoezen uitgebracht die naadloos aansluiten op het ontwerp van de tablet.

Draadloos toetsenbord voor iPad en iPadOS

Draadloos toetsenbord voor de iPad

Met een volledig draadloos toetsenbord verlies je niet de extreme mobiliteit van je tablet. Een stand-alone toetsenbord heeft het voordeel dat je vanaf elke plek de iPad kan besturen. Waar een toetsenbord met hoes je beperkt dat je recht voor de iPad moet zitten, is een draadloos toetsenbord geschikt voor op het bureau of juist lekker lui op de bank.

Voor de iPad kan je kiezen voor een smal toetsenbord of juist voor een model dat ook beschikt over een numerieke toetsen aan de rechterkant. Minder compact, maar wel ideaal voor vaste werkplekken – zoals op werk of in je thuiskantoor.

iPad toetsenbord voor thuis, onderweg of kantoor?

De gebruikssituatie van het toetsenbord is erg belangrijk. Als je jouw iPad vooral thuis gebruikt, kan je kiezen voor een groter, minder compact toetsenbord met meer functionaliteiten. Als je de iPad veel meeneemt, dan een compact en mobiel toetsenbord de beste keuze voor je iPad.

iPad toetsenbord voor op locatie

Als je veel op een locatie werkt en weinig reist of onderweg bent met het toetsenbord, dan is het gewicht en de mobiliteit minder belangrijk. Je kan nog steeds voor een compact toetsenbord kiezen, maar het opent ook de mogelijkheid om een langer toetsenbord met een numpad te hebben.

iPad toetsenbord voor onderweg (en in de rugzak)

Als je veel onderweg bent met je iPad dan raden we aan om te kiezen voor een kleiner, compact toetsenbord. Het gewicht speelt ook een rol, zeker als je moet lopen, fietsen of gebruik maakt van het openbaar vervoer. Speciaal voor iPads zijn er hoezen die voorzien zijn van een ingebouwd toetsenbord. Deze zijn erg dun en nemen weinig ruimte in. Voor meer mobiliteit van het toetsenbord kies je wel een stand-alone toetsenbord die niet vast zit aan de iPad.

iPad hoes met ingebouwd toetsenbord voor onderweg

Hoe kies je een toetsenbord voor je iPad?

Afhankelijk van je werkplek kan je dus kiezen voor een iPad hoes met toetsenbord of voor een draadloos toetsenbord die je via Bluetooth verbind. De onderstaande vier vragen over iPad toetsenborden neem je nog even snel door voordat je een keuze maakt.

Welk toetsenbord layout is het meest geschikt voor de iPad?

Hoezen met een toetsenbord en draadloze toetsenborden zijn de twee opties voor iPads. Draadloze toetsenborden zijn breder en zijn niet afhankelijk van het formaat van de iPad.

Bij een draadloos toetsenbord voor een iPad kan je kiezen voor een compacte layout zonder numpad of een langwerpig toetsenbord met een numeriek toetsenbord.

Hoe verbind je een toetsenbord met de iPad?

Een draadloos toetsenbord kan je via Bluetooth verbinden met de iPad. Alle iPad modellen beschikken over een ingebouwde Bluetooth chip, waardoor deze gegarandeerd werkt met draadloze Bluetooth toetsenborden.

Kiezen voor een iPad toetsenbord met accu of batterijen?

Zowel een toetsenbord met accu als een model met batterijen is een prima keuze. Een toetsenbord met batterijen heeft vaak een batterijduur van tussen de 1 en 2 jaar. Een toetsenbord met een ingebouwde accu gaat vaak tussen de 1 en 3 maanden mee op een volle accu, voordat deze wordt opgeladen.

Bij voorkeur kiezen we voor een oplaadbaar toetsenbord, maar laat je niet weerhouden omdat een toetsenbord enkel werkt met batterijen.

Welke merken zijn een betrouwbare keuze voor een iPad toetsenbord?

Logitech en Apple zijn onze favoriete merken voor iPad toetsenborden. Bij Apple ben je verzekerd van de kwaliteit die garant staat bij Apple producten. Logitech produceert ook toetsenborden van hoge kwaliteit en prijst haar producten een stuk lager dan Apple.

ZAGG maakt hoezen met een ingebouwd toetsenbord op maat voor de verschillende iPad modellen. Met flink wat verschillende modellen biedt ZAGG veel verschillende features verspreid over verschillende cases.

De drie beste toetsenborden voor je iPad

Voor deze test hebben we veel verschillende toetsenborden vergeleken. iPads zijn nog steeds erg populair en hierdoor is het aanbod op Bol.com overrompeld door third-party sellers die hun producten uit China importeren. Hier is niks mis mee, maar bij elektronische producten merk je dit vaak in de kwaliteit.

De drie toetsenborden die wij hebben vergeleken in deze test werken gegarandeerd met je iPad. Met modellen van zowel Apple als Logitech kies je voor een toetsenbord van goede kwaliteit – of het nou voor je iPad of je iPad Pro is.

 • Geschikt voor de iPad Pro 11 en 12,9-inch
 • Fijne type ervaring
 • Case biedt extra bescherming
 • Auto-wake functie
 • Eenvoudig vast te klikken
 • Zonder track pad
 • Houdt minder handig vast als iPad
Apple Smart Keyboard Folio voor iPad Pro

Dit officiële toetsenbord van Apple is onze favoriete keuze als je op zoek bent naar een betaalbaar toetsenbord voor de iPad Pro. Met twee verschillende kijkhoeken,

Je connect de iPad Pro eenvoudig met het toetsenbord door middel van de smart connector. De smart connector zit op de achterkant van de laatste iPad Pro modellen. Het voordeel is dat dit toetsenbord niet apart hoeft worden opgeladen.

Dagelijks gebruik

Het typen op de Smart Keyboard Folio is prettig. Het is te vergelijken met de Butterfly toetsen van de laatste generaties MacBooks. Niet geschikt voor iedereen, maar voor de kleine form-factor van deze case + toetsenbord vinden we het een goed compromis. Apple heeft ook enkele veranderingen op het ontwerp doorgevoerd. De speakers en knoppen aan de rechterkant zijn volledig vrij, de hoes zit hier niet in de weg.

Dankzij de ingebouwde magneten in jouw iPad Pro klikt de case eenvoudig vast. Dit voelt solide en de magneten zijn dan ook sterk genoeg om de case op zijn plek te houden. Om de iPad als tablet te gebruiken is het in combinatie met het toetsenbord wat minder handig. Je kan er voor kiezen om het toetsenbord naar de achterkant te klappen, maar dan zit je wel met je vingers op te toetsen. Hoewel dit geen input geeft aan de iPad, houdt het toch onhandig vast.

De 11 en 12,9-inch modellen vergeleken

Waar het toetsenbord van de 12,9-inch modellen erg fijn typt, is het toch wel wennen om te typen op het 11-inch model. De toetsen zitten net wat dichter op elkaar, waardoor je zeker op het begin wat extra typefouten zal maken.

Batterijduur

Een van de punten waar jij je geen zorgen over hoeft te maken met dit toetsenbord is de batterijduur. Aangezien het toetsenbord via de smart connector een verbinding maakt met de iPad Pro, wordt deze via dezelfde manier opgeladen.

Conclusie

Een fijn toetsenbord om te typen van hoge kwaliteit. Een handige manier van connecten en extra bescherming voor je iPad Pro. Als je echt meer uit je iPad wilt halen, dan is de Smart Keyboard Folio waar je begint met kijken. Wil je niet de hoofdprijs uitgeven aan het Apple Magic Keyboard voor de iPad Pro? Als je jouw iPad vooral inzet voor typen en minder voor het browsen van bestanden en het web, dan is dit onze aanrader.

 

  • Erg fijn toetsenbord om op te typen
  • Stevige hoes beschermt je kostbare iPad Pro
  • Speciale sneltoetsen voor iOS
  • Speciale houder voor je Apple Pencil
  • Draadloos
  • Met handige mediabuttons
  • Geen verlichte toetsen
  Logitech Slim Folio Apple iPad

  Je iPad Pro is al kostbaar genoeg. Logitech heeft speciaal voor de iPad Pro 11 en 12,9 inch modellen een hoes ontworpen met een ingebouwd toetsenbord. Met deze hoes kan je jouw iPad Pro gewoon als tablet blijven gebruiken, maar is deze ook meer als een normale laptop te gebruiken. Het is een premium toetsenbord, maar dat is ook in de functionaliteiten terug te zien.

  Het is een van de weinige draadloze toetsenborden met toetsverlichting. Het witte backlight bij alle toetsen maakt het eenvoudiger om in de avond of op een donkere werkplek de hoes te gebruiken als toetsenbord. Dit vind je bij Apple enkel bij de prijzige Magic Keyboard voor de iPad Pro.

  De Logitech Slim Folio maakt daarnaast gebruik van Bluetooth om te verbinden en heeft een accuduur van circa 2 tot 3 maanden. Het opladen van de iPad hoes doe je via de USB-C poort.

  Stevige hoes met toetsenbord voor je iPad Pro

  De Slim Folio biedt extra bescherming voor je iPad Pro. De hoeken worden beschermd met een extra dikke rand, waardoor je iPad direct een stuk robuuster wordt.

  Als je de iPad Pro gebruikt voor grafisch werk, met name illustraties, dan is de Apple Pencil houder aan de bovenkant van de hoes voor de Apple Pencil een fijne toevoeging

  Vergelijking met de iPad Pro Smart Folio van Apple

  Dit toetsenbord van Logitech is vergelijkbaar met de duurdere, officiële iPad Pro hoes van Apple met een ingebouwd toetsenbord. De toetsen van de Logitech Slim Folio zijn in vergelijking met de Apple Smart Keyboard Folio dikker, wat veel mensen fijn vinden typen.

  De hoes van de Logitech is daarnaast vrij robuust en biedt meer bescherming, erg fijn voor een duur apparaat als je Pro. Het design is hierdoor minder strak en je iPad Pro oogt hierdoor een stuk dikker.

  Het toetsenbord van Logitech beschikt daarnaast over handige media buttons, waar je de muziek van apps op de iPad Pro supersnel kan pauzeren, skippen of muten. De Smart Folio van Apple beschikt hier niet over, wat zeker een gemis is.

  Logitech laat met de Slim Folio zien dat ze nog steeds een grote speler zijn op het gebied van draadloze toetsenborden, ook als het om ‘nieuwere’ markten zoals tablets gaat. Een degelijk toetsenbord voor een goede prijs.

   • Handige stand voor je iPad en iPhone
   • Eenvoudig via Bluetooth of USB-dongle verbinden
   • Snel schakelen tussen verschillende devices
   • Numeriek toetsenbord handig voor cijferwerk
   • Maakt gebruik van 2 AAA-batterijen
   https://www.popula.nl/wp-content/uploads/2020/03/Logitech-K780-Draadloos-toetsenbord-voor-iPad.jpg

   Op een vaste werkplek kan het ook fijn zijn om gebruik te maken van een wat groter toetsenbord met meer functionaliteiten. Logitech introduceert met de K780 een draadloos toetsenbord dat speciaal is ontworpen voor mobiele devices zoals je iPhone en iPad (Pro).

   Een toetsenbord met ingebouwde iPad stand

   De K780 beschikt over een speciale tablet- en telefoonhouder waar je elk formaat iPad schuin in kan plaatsen om deze als scherm te gebruiken. Dankzij de toevoeging van het numerieke toetsenbord is het ook een breder model dan veel andere tablet toetsenborden.

   Dit zorgt er op haar beurt voor dat je naast de iPad ook je smartphone in de houder kan plaatsen – erg handig als je wat nauwlettender je notificaties in de gaten moet houden.

   Een design toetsenbord voor tablets en smartphones

   Het mag gezegd worden dat de Logitech K780 een echte blikvanger is. Het lijkt alsof zwarte toetsenbord op een mooie, off-white, zwart gespikkelde basis ligt. Toch vormen de twee onderdelen een geheel. Ook de toetsen zijn opvallend: in plaats van de welbekende vierkante toetsen, vind je op de K780 rondere toetsen. Dit geeft het toetsenbord een vriendelijk, maar ziet er nog steeds strak vormgegeven uit.

   Dat de vorm van de toetsen anders is, dat is ook even wennen. Na enige dagen met het toetsenbord door te brengen, zal het al snel natuurlijk aanvoelen. De toetsen zijn vrij diep in te drukken, wat voor langdurig typen een fijn gegeven is.

   Het toetsenbord wordt geleverd met een setje van 2 AAA-batterijen. Met een set nieuwe batterijen met de K780 het met normaal gebruik circa 2 jaar volhouden. Het handige indicator lampje laat je weten wanneer het tijd is om binnenkort te batterijen te vervangen.

   Eenvoudig wisselen tussen drie apparaten

   Het toetsenbord werkt met Bluetooth en wordt daarnaast geleverd met een USB-dongle. Deze kan worden gebruikt om devices zonder Bluetooth te verbinden met de K780.

   Het is mogelijk om drie verschillende devices met het toetsenbord te verbinden. Zo schakel je eenvoudig tussen je desktop, (zowel Windows als MacOS), je iPad en je iOS of Android telefoon. Dit doe je via de drie connect buttons, die aan de linker bovenzijde van het toetsenbord zijn verwerkt. Erg fijn als je tussen meerdere apparaten wisselt.

   Conclusie van de review

   De Logitech K780 is een fantastische optie voor multitaskers die willen dat één toetsenbord werkt met al hun apparaten, of het nou een iPad is of je desktop computer die Windows 10 draait.

   De Logitech K780 werkt onder andere met iOS, iPadOS, MacOS, Windows en Android.

    • Perfect voor je MacBook, iPad of iMac
    • Lange accuduur van 30 dagen
    • Geen batterijen die je moet vervangen
    • Bluetooth 4.0 zorgt voor een snelle connectie
    • Vooral geschikt voor Apple producten
    https://www.popula.nl/wp-content/uploads/2020/03/Draadloos-Apple-Magic-QWERTY-Keyboard-met-bluetooth.jpg

    Het herontworpen Apple Magic Keyboard maakt goed wat de voorgangers fout deden. De wensen van gebruikers zijn gehoord. Dit minimalistische draadloze toetsenbord is de perfecte toetsenbord voor je Apple devices, van iPads en iPhone tot iMac en Macbooks.

    Waar oudere Magic Keyboards aan de achterkant een ronde basis hadden die aan het uiteinde omhoog stak voor de AAA batterijen, bevat dit model een oplaadbare accu. Hierdoor is de gekke, maar wel kenmerkende bolling aan de achterkant van het Magic Keyboard verdwenen. Wat krijg je er voor terug? Een toetsenbord met de kwaliteit die je gewend bent van Apple.

    Toetsenbord met oplaadbare accu voor 30 dagen batterijduur

    De oplaadbare accu gaat ongeveer 30 dagen mee wanneer deze volledig is opgeladen. Een kortere batterijduur dan met batterijen, maar wel een stuk handiger – je laadt het toetsenbord zo nu en dan gewoon thuis of op werk op. Erg fijn, zeker als je het toetsenbord in combinatie gebruikt met een laptop (een perfecte keuze als toetsenbord voor een iPad of MacBook).

    Een van de grootste vooruitgangen op het oude Magic Keyboard is dan toch echt de accu. Je laadt het toetsenbord vaak genoeg op, waardoor in de praktijk de accu nooit leeg raakt. Geen gedoe met batterijen zoals bij de Magic Keyboard 1. Met Dankzij Bluetooth versie 4 heb je een grote range om gebruik te maken van het toetsenbord op afstand.

    Ook zijn de toetsen verbeterd. Ze hebben meer gewicht tijdens het typen, wat zorgt voor een prettige type ervaring. De pijltjestoetsen zijn minder groot geworden, wat wel even wennen is als je overstapt van het oude Magic Keyboard.

    Conclusie van de review

    Over het geheel genomen is het Magic Keyboard misschien iets prijziger dan andere opties in onze lijst met beste draadloze toetsenborden, maar het is gewoonweg de fijnste manier van werken op MacOS en iOS devices.

     Op zoek naar een draadloos toetsenbord voor meer dan enkel je iPad?

     Een draadloos toetsenbord is handig voor meer dan alleen mobiele apparaten. Het aanschaffen van een draadloos toetsenbord en een draadloze muis is de perfecte start om jouw werkplek wat mobility-friendly te maken. Lees hier onze review om het beste draadloze toetsenbord te vinden.


     Reacties

     Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

     Geef een reactie:

     Bij Popula staan we altijd open voor vragen en feedback. Je hart luchten mag natuurlijk ook. Dit kan je doen door een reactie achter te laten of contact op te nemen via het contact formulier op onze contact pagina.