Beste sheet masks voor alle huidtypes

Beste sheet masks van 2021 voor alle huidtypes

Popula  •  Laatst bijgewerkt op 21 februari 2020

Wat zijn sheet masks?

Een sheet mask is een makkelijkere en sterke versie van het standaard gezichtsmasker. Het product bestaat uit een stuk variërend materiaal gevormd naar je gezicht. Het masker is verrijkt met een variatie aan verzorgende ingrediënten zoals hyaluronic acid of vitamines. De ingrediënten zijn verwerkt in een serum. Door het serum met een bepaald materiaal op je gezicht aan te brengen, vervliegen de ingrediënten een stuk minder snel dan bij een normaal gezichtsmasker. Zo wordt je huid tot diep in de poriën verzorgd.

Het materiaal van de sheet masks hangt af van de kwaliteit van het product. De meest goedkope sheet masks zijn gemaakt van een papierachtige niet-geweven stof. Hoewel deze maskers een stuk goedkoper zullen zijn, houdt dit materiaal het serum een stuk minder goed vast. De andere goedkope optie is katoen. De kwaliteit is wat beter dan bij de niet-geweven stof maar de beweeglijkheid van deze maskers is wat minder.

De beste sheet masks bestaan uit een van twee materialen. Hydrogel is een materiaal met een zeer goed absorptie systeem. Het serum wordt dus goed door het masker opgenomen waardoor het langer duurt voor de werkzame stoffen vervlogen zijn. Doordat de beweeglijkheid van hydrogel niet geweldig is, bestaan deze sheet masks meestal uit twee delen: één voor de bovenkant van je gezicht en één voor de onderkant van je gezicht.

Het beste materiaal voor sheet masks

Het allerbeste materiaal voor een sheet mask is bio-cellulose. Een duur, maar geheel natuurlijk en effectief materiaal. Niet alleen heeft bio-cellulose de beste beweeglijkheid en plakt het materiaal het beste op je gezicht, ook de absorptie van dit materiaal is het beste op de markt.

Beste koop van 2021
Gevoelige Huid: TonyMoly I'm Real Aloe Vera Sheet Mask
Beste sheet mask met natuurlijke ingrediënten

TonyMoly I’m Real Aloe Vera Sheet Mask

 • Helemaal natuurlijk
 • Bevat twee maskers per verpakking
 • Werkt meteen
 • Vrij van parabenen
 • Drie-laagse pulp sheet

Afbeelding Product Voor wie? Waar te koop?
Gevoelige Huid: TonyMoly I'm Real Aloe Vera Sheet Mask
Beste koop

TonyMoly I’m Real Aloe Vera Sheet Mask

Beste sheet mask met natuurlijke ingrediënten
Tegen huidveroudering: Skin Academy Vitamin C Sheet Mask

Skin Academy Vitamin C Sheet Mask

Beste sheet mask tegen huidveroudering
Tegen mee-eters: Bio Aqua Animal Panda Tender Mask

Bio Aqua Animal Panda Tender Mask

Beste sheet mask als je last hebt van mee-eters
Vette huid: Missha Pure Source Cell Sheet Mask Lentil Bean

Missha Pure Source Cell Sheet Mask Lentil Bean

Beste sheet mask voor een vette huid

Hoe gebruik je een sheet mask?

Stap 1: Reinig je gezicht

De belangrijkste stap vóór je de sheet mask aanbrengt, is het grondig reinigen van je gezicht. Je gezicht gaat een hele marathon door naarmate de dag vordert. Haal maar eens een doekje over je gezicht wanneer je de hele dag door de stad hebt gelopen. Het is daarom belangrijk om met een facewash je gezicht te wassen aan het eind van de dag. Wanneer je een sheet mask aanbrengt zonder je gezicht te reinigen, wordt al het vuil geïmpregneerd in de huid van je gezicht.

Stap 2: Gebruik eventueel een toner

Hoewel veel mensen deze stap overslaan, doe je je huid een groot plezier door na het reinigen een toner aan te brengen. Het doel van dit product is om de PH-waarde van je huid weer op een gezond niveau te brengen na het aanbrengen van een vrij heftig product.

Stap 3: Breng het masker aan

Het aanbrengen van een sheet mask is erg makkelijk. Alles dat je hoeft te doen is het masker uit de verpakking te halen, hem open te vouwen en aan te brengen op het gezicht. Hoe lang je het masker op je gezicht moet laten zitten, hangt af van het soort en merk sheet mask.

Stap 4: Volg de rest van je verzorgingsroutine

Na het gebruik van een sheet mask kun je verder met het gebruik van je normale producten. Sluit af met een goede hydraterende crème om je routine af te ronden en geniet van je heerlijk zachte en verzorgde huid.

Ingrediënten: wat kun je beter vermijden?

Parabenen

Parabenen worden al heel lang gebruikt als conserveringsmiddel in gezichtsmaskers en andere verzorgingsproducten. Omdat parabenen chemische stoffen zijn, kunnen ze de huid uitdrogen, en nare reacties veroorzaken. Of parabenen ook daadwerkelijk schadelijk voor de gezondheid zijn, wordt nog nader onderzocht. Voor mensen die liever het risico niet nemen zijn er genoeg goede dagcrèmes zonder deze stoffen. Voor meer informatie over parabenen en andere stoffen kan je altijd dit artikel doorlezen. Vermijd in dat geval de volgende stoffen:

 • Methylparaben
 • Propylparaben
 • Butylparaben
 • Ethylparaben

Siliconen

In ontzettend veel verzorgingsproducten worden siliconen verwerkt. Door je gezicht in te smeren met een masker met siliconen, wordt over het gezicht een beschermend laagje gevormd. Dit zorgt voor afsluiting van vuil en bescherming tegen omgevingsfactoren. Hoewel de meningen verschillen over of het nou slecht voor je huid is of niet, zijn er wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden als het op siliconen aankomt.

Siliconen die niet wateroplosbaar zijn, kunnen alleen met een facewash worden verwijderd. Het is erg belangrijk om ‘s avonds de crème goed van je huid te verwijderen om het verstoppen van poriën te voorkomen. Om ervoor te zorgen dat er geen opbouw van siliconen laagjes op het gezicht ontstaat, kun je dus het beste verzorgingsproducten met alleen wateroplosbare siliconen gebruiken. Vermijd dus de volgende siliconen:

 • Dimethicone
 • Dimethiconol
 • Cyclopentasiloxane
 • Cetearyl methicone
 • Cetyl dimethicone
 • Trisiloxane
 • Trimethylsilylamodimethicone

Retinol producten

Retinol is een welbekend aftreksel van vitamine A en wordt, dankzij de versnellende werking op het aanmaken van nieuwe huidcellen, vaak verwerkt in anti-rimpel crème en gezichtsmaskers. Hoewel de werking van retinol wetenschappelijk is bewezen, is wel bekend dat retinol producten, wanneer ze blootgesteld worden aan zonlicht, carcinogeen worden. In nachtcrème levert dit ingrediënt geen problemen op maar let er op dat je, wanneer je ‘s ochtends een gezichtsmaskers gebruikt, de volgende ingrediënten vermijdt:

 • Retinylpalmitaat
 • Retinyl palmitate
 • Retinylacetaat
 • Retinyl acetate
 • Retinoïnezuur
 • Retinoic acid
 • Retinol

Parfum of “Fragrance”

Hoewel het tegenwoordig erg moeilijk is om verzorgingsproducten zonder parfum te vinden, is het toch belangrijk om in de gaten te houden wat voor parfum in je gezichtsmaskers wordt verwerkt. Meestal wordt synthetische geurolie (of synthetische essentiële olie) gebruikt, welke ftalaten kunnen bevatten. Ftalaten zijn schadelijk en zorgen voor problemen met de hormoonhuishouding. Wanneer de gebruikte olie niet synthetisch is staat op de verpakking: ‘gecertificeerde biologische essentiële olie’.

De vier beste sheet masks

Bij beauty producten is het aanbod altijd zo overweldigend dat het lastig kan zijn om de juiste keuze te maken. Met de vier onderstaande sheet masks zit je zeker goed qua huidverzorging.

 • Helemaal natuurlijk
 • Bevat twee maskers per verpakking
 • Werkt meteen
 • Vrij van parabenen
 • Drie-laagse pulp sheet
 • Pulp houdt de emulsie wat minder goed vast dan duurdere varianten
Beste koop
https://www.popula.nl/wp-content/uploads/2019/09/TonyMoly-Im-Real-Aloe-Vera-Sheet-Mask.jpg

De TonyMoly ‘I’m Real’ sheet mask bevat alleen maar natuurlijke ingrediënten. Het masker is daarom zacht voor de huid en irritatie en roodheid wordt voorkomen. Hoewel deze lijn gezichtsmaskers in een hoop verschillende variaties komt, is onze favoriet de aloe vera sheet mask. Aloe vera heeft zeer hydraterende eigenschappen, waardoor je na gebruik met een hemels zachte en gehydrateerde huid achter blijft. Naast hydratatie heeft aloe vera ook kalmerende kwaliteiten. Erg fijn voor mensen met een gevoelige huid. Roodheid en irritatie wordt aangepakt en je huid krijgt even een verdiende pauze.

Het masker is helemaal natuurlijk, en daarom vrij van parabenen. De pulp-sheet is voorzien van drie lagen waardoor de werkzame ingrediënten langer blijven zitten voor deze vervliegen tijdens het gebruik. Iedere laag is voorzien van een ander type emulsie (water-type, micro-emulsie type en melk-lotion type) waardoor ieder huidtype van de intense hydratatie van de toegevoegde aloe vera kan genieten.

Om het masker te gebruiken, hoef je alleen grondig je huid te reinigen en vervolgens het masker op het gezicht aan te brengen. De sheet bestaat uit slechts één onderdeel door de het stevige pulp-materiaal en is dus makkelijk aan te brengen. Houd het masker 20 tot 30 minuten op je gezicht en masseer na afloop het overgebleven product in de huid. Leuke tip: leg voor gebruik het masker even in de koelkast voor een extra verfrissende ervaring.

  • Vitamine C gaat verouderingsverschijnselen van de huid tegen
  • Zorgt voor vermindering van pigmentvlekken
  • Biedt diepe hydratatie
  • Hogere prijs
  https://www.popula.nl/wp-content/uploads/2019/09/Skin-Academy-Vitamin-C-Sheet-Mask.jpg

  Vitamine C is een onmisbaar ingrediënt in je verzorgingsroutine. Niet alleen zorgt het voor het op niveau houden van essentiële antioxidanten, ook worden deze vitamines ingezet in de meeste anti-ageing producten. Door het gebruik van vitamine C wordt een overmatige afbraak van collageen voorkomen en krijgt de huid een stralende, frisse gloed. Ook pigmentvlekken worden aangepakt door de toevoeging van vitamine C. Bij regelmatig gebruik zal de huid een egale teint krijgen.

  Naast de toegevoegde vitamine C, wordt gebruik gemaakt van een cocktail van werkzame, hydraterende ingrediënten om het vochtgehalte van je huid op peil te houden. Zo verdwijnen onzuiverheden als sneeuw voor de zon.

  Gebruik het masker door eerst de huid goed te reinigen en vervolgens het masker uit de folie te halen en aan te brengen op het gezicht. Zorg ervoor dat het enkele vel goed het hele gezicht bedekt en strijk eventuele rimpels glad op de huid. Na 20 tot 30 minuten kun je het masker verwijderen. Masseer tot slot goed het overgebleven product in de huid.

   Uiterlijk 24 juni in huis via bol voor €11.49
   • Werkt goed tegen in het verwijderen van mee-eters
   • Hydraterende ingrediënten
   • Zeer lage prijs
   • Leuk (en schattig) design
   • Pulp-masker zorgt voor een snellere verdamping van de ingrediënten
   https://www.popula.nl/wp-content/uploads/2019/09/Bio-Aqua-Animal-Panda-Tender-Mask.jpg

   Met de opkomst van de peel-off maskers zijn er veel producten ontstaan die de kwaliteit hebben om mee-eters te verwijderen. Zo ook de tender mask van Bio Aqua. Dit schattige gezichtsmasker heeft de tekening van een panda. Je geniet dus niet alleen van complete verzorging, maar ziet er ook nog eens leuk uit.

   De ingrediënten van de Panda Tender Mask zorgen ervoor dat je huid een matte en gezonde uitstraling krijgt. Daarnaast staat het masker erom bekend dat je bij regelmatig gebruik van je mee-eters af kan komen. Het natuurlijke pulp-masker is voorzien van hydraterende ingrediënten en zorgen ervoor dat je met een prachtig egale huid achterblijft.

   Gebruik het masker door eerst de huid goed te reinigen en vervolgens het masker uit het folie te halen en aan te brengen op het gezicht. Zorg ervoor dat het enkele vel goed het hele gezicht bedekt en strijk eventuele rimpels glad op de huid. Na 20 tot 30 minuten kun je het masker verwijderen. Masseer tot slot goed het overgebleven product in de huid.

    Uiterlijk 23 juni in huis via bol voor €7.99
    • Bevat natuurlijke linzen emulsie
    • Katoenen sheet mask
    • Lagere prijs
    • Komt in veel verschillende varianten
    • Bevat maar een sheet mask per verpakking
    • Het duurt even voor je resultaat ziet
    https://www.popula.nl/wp-content/uploads/2019/09/Missha-Pure-Source-Cell-Sheet-Mask-Green-Tea.jpg

    Het populaire K-beautymerk Missha heeft natuurlijk ook een geweldig ontvangen sheet mask in zijn assortiment. Laat de simpele verpakking je niet misleiden; dit gezichtsmasker zit bomvol werkzame ingrediënten en heeft alles in huis om je huid te laten stralen. Het gezichtsmasker wordt aangeboden in vele soorten en maten, maar onze favoriet voor het aanpakken van de vettige huid is het ‘Lentil Bean’ masker.

    Linzen is een ingrediënt dat je niet snel tegenkomt in een sheet mask. Deze peulvrucht zit echter bomvol proteïne en doet wonderen voor mensen met acne-gevoelige huid. De linzen zorgen dat de talgproductie beter gereguleerd wordt en dat je huid dus minder snel vettig wordt. Let op: je moet het masker wel een tijdje gebruiken voor je verschil zal merken.

    Waar veel goedkope anti-acne producten het vocht volledig wegtrekken uit de huid, is de lentil bean sheet mask juist heel verzorgend. De huid wordt van binnenuit gehydrateerd en pakt tegelijkertijd de overproductie van talg aan. Het masker zelf is gemaakt van stevig katoen waardoor je het vel in een keer over het gezicht kan leggen.

    Gebruik het masker door eerst de huid goed te reinigen en vervolgens het masker aan te brengen op het gezicht. Zorg ervoor dat het enkele vel goed het hele gezicht bedekt en strijk eventuele rimpels glad op de huid. Na 20 tot 30 minuten kun je het masker verwijderen. Masseer tot slot goed het overgebleven product in de huid.


     Reacties

     Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

     Geef een reactie:

     Bij Popula staan we altijd open voor vragen en feedback. Je hart luchten mag natuurlijk ook. Dit kan je doen door een reactie achter te laten of contact op te nemen via het contact formulier op onze contact pagina.

     Specificatie TonyMoly I'm Real Aloe Vera Sheet Mask Skin Academy Vitamin C Sheet Mask Bio Aqua Animal Panda Tender Mask Missha Pure Source Cell Sheet Mask Lentil Bean