Man gebruikt een van de beste baardtrimmers in de spiegel

De beste baardtrimmers van 2021

Joost  •  Laatst bijgewerkt op 19 april 2020

Een baardtrimmer is ideaal om jouw baard in toom te houden. Een baard oogt namelijk al snel onverzorgd, maar met een trimmer kun je dit ongedaan maken.

Beste koop van 2021
De Braun MGK3045/1 is de beste koop baardtrimmer
De beste koop baardtrimmer

Braun MGK3045

 • Multigroom set
 • Makkelijk schoon te maken
 • Precisietrimmer
 • Draadloos
 • Geen etui om alles samen op te bergen
 • Snel opgeladen
 • Batterij gaat lang mee
 • Geluidsarm
 • Ligt goed in de hand door rubberen handvat
 • Met neus- en oortrimmer

Afbeelding Product Voor wie? Waar te koop?
De Braun MGK3045/1 is de beste koop baardtrimmer
Beste koop

Braun MGK3045

Voor mensen die een uitstekende all-round baardtrimmer zoeken
Philips Oneblade Review

Philips OneBlade QP6520/30

Voor mannen die van een afwisselende look houden
Remington MB4125 Baardtrimmer voor lange baarden

Remington MB4125

Voor mannen met een langere baard

Wat is een baardtrimmer?

Met een baardtrimmer kan je je baard onder controle houden. Er zijn echter veel verschillende soorten trimmers. Je hebt de baardtrimmers, die zoals de naam al zegt, alleen geschikt zijn voor het bijhouden van de baard. Maar er zijn ook trimmers waarmee je andere beharing, zoals de neus, snor, bakkebaarden en oren kan bijhouden. Je kan deze verschillende functies ook combineren in één apparaat, door bijvoorbeeld opzetkammen erbij te kopen.

Waarom zou je er eentje kopen?

Wanneer je een baard hebt, wil je natuurlijk dat deze er altijd goed en verzorgd uit ziet. Je kan je baard en andere beharing bijhouden met een schaar, maar dit is gevaarlijk. Je kan zo uitschieten en een groot stuk van je baard af knippen, of erger, van je oor of neus. Om de beharing bij te houden is er daarom een trimmer. Hiermee kan je de baard bijhouden, maar het kan je ook helpen om de beharing dichterbij de huid af te scheren.

Met een baardtrimmer kan je scherpe lijnen trekken in je baard, snor of bakkebaarden. Met trimmers worden vaak ook lijntjes en figuurtjes gemaakt in het haar. Een trimmer is dus erg precies. Een baardtrimmer is naast makkelijk te gebruiken, ook makkelijk in onderhoud. Je wisselt snel van opzetstuk en smeert de mesjes met olie in zodat je de baardtrimmer makkelijk schoon houdt.

Wat is het verschil tussen een tondeuse en baardtrimmer?

Er bestaat vaak verwarring over het verschil tussen een tondeuse en een trimmer. Mensen halen de twee apparaten door elkaar en kopen een trimmer wanneer zij een tondeuse willen en andersom.

Een tondeuse is een grotere versie van een baardtrimmer. Hierdoor heeft de tondeuse ook een krachtige motor zodat het langer en dikker haar kan afscheren. Dit is ook waar het apparaat voor bedoeld is; het compleet scheren van het haar. Ook voor de tondeuse zijn er verschillende opzetkammen waarmee je de scheerlengte kan bepalen.

Het verschil tussen een baardtrimmer en tondeuse zit hem dus in het gebruik. Een trimmer gebruik je om te trimmen; gedetailleerd werk en het bijhouden van de baard. De tondeuse is voor het grotere werk. Verder is een trimmer kleiner, de kop van het apparaat smaller en ligt de vertanding dichter bij elkaar. Haar scheren met een trimmer gaat echt niet. De baardtrimmers zijn simpelweg minder krachtig en de kans is groot dat het apparaat vast komt te zitten in het haar.

Waar let je op bij het kopen van een baardtrimmer?

Wanneer je besluit om een baardtrimmer te kopen is het handig om na te denken welke functies je gaat gebruiken. Er zijn namelijk veel verschillende soorten baardtrimmers te koop.

Haarlengtes afscheren

Bij sommige baardtrimmers zijn er instellingen voor de lengte. Je kan dan instellen hoeveel mm je van je baard trimt. Zo kan je in één keer meer trimmen of gewoon een klein stukje. Dit is erg handig als je voor een bepaalde gelegenheid je baard netjes wilt trimmen.

Opzuigsysteem

Wanneer je je baard trimt vallen er natuurlijk haartjes af. Deze kan je laten vallen in de wasbak. Maar er blijven dan altijd haartjes achter en dat is niet fijn. Daarom zijn er baardtrimmers met een opzuigsysteem. Dit systeem zit in de trimmer en zodra je begint met trimmen zuigt/vangt het alle haren op in een reservoir. Wanneer je klaar bent met trimmen gooi je dit reservoir leeg in de prullenbak.

Waterdicht

Wanneer je baardtrimmer waterdicht is, kan je deze ook onder de douche gebruiken. Handig voor drukke ochtenden waarbij je het liefste alles tegelijk doet. Je hoeft dan na of voor het douchen niet meer aan de slag met je baard.

Opzetkammen

Met opzetkammen kan je op verschillende manieren je baard trimmen. Handig wanneer je maar één apparaat wilt gebruiken voor meerdere doeleinden. Er zijn verschillende opzetkammen, namelijk:

 • De vaste opzetkam : De vaste opzetkam heeft één vaste lengte. Vaak krijg je er meerdere meegeleverd. In deze kammen zitten verschillende trimlengtes, de opzetkam bepaalt dus welke lengte je je baard trimt.
 • De instelbare opzetkam : Met een instelbare opzetkam stel je zelf de trimlengte in. Vaak gebeurt dit met een schuifknopje op het apparaat. Vaak wordt dit type opzetkam meegeleverd met basismodellen baardtrimmers. Je stelt dan de trimlengte in op de opzetkam in plaats van op het apparaat zelf.
 • De detail trimmer : Deze gebruik je voor de details in je baard. Bijvoorbeeld het strak maken van de bakkebaarden of het accentueren van de baardgrens.
 • De neus- en oorhaartrimmer : Met een neus en/of oorhaartrimmer haal je de overbodige haren in je neus of oor weg. Deze trimmer kan vaak roteren. Hierdoor worden ze er niet echt uitgetrokken en doet dit ook minder pijn.

Laser

Details in de baard maken je look altijd net even wat netter. De baardtrimmers van hogere kwaliteit en prijs hebben vaak een ingebouwde laser. Deze richten een lijn op je baard grens of aan de onderkant van je bakkebaarden. Zo kan je heel precies je baard trimmen voor een nog beter effect.

Oplaadbaarheid

In de batterij van baardtrimmers heb je twee opties; een model waarbij je de stekker in het stopcontact moet stoppen of een oplaadbare trimmer. Beide hebben voor- en nadelen. Het model met de stekker heeft dan dus ook een kabel die erg in de weg kan zitten. Daarnaast is dit minder makkelijk op te bergen. Een oplaadbaar model moet je dus wel regelmatig opladen. Wanneer je dit vergeet werkt je trimmer niet. Dat kan erg onhandig zijn wanneer je even snel je baard wilt trimmen.

 • Multigroom set
 • Makkelijk schoon te maken
 • Precisietrimmer
 • Draadloos
 • Geen etui om alles samen op te bergen
 • Snel opgeladen
 • Batterij gaat lang mee
 • Geluidsarm
 • Ligt goed in de hand door rubberen handvat
 • Met neus- en oortrimmer
 • Alleen draadloos te gebruiken
 • Niet geschikt voor lange baarden
 • Tijdens het opladen kan je het apparaat niet gebruiken
 • Geen afzuigmechanisme
Beste koop
https://www.popula.nl/wp-content/uploads/2019/08/Braun-MGK3045-1.jpg

De Braun MGK3045 is het meest geschikt voor een korte baard. Naast het trimmen van je baard kan je met dit apparaat ook de rest van je lichaam trimmen.

Specificaties:

Batterijduur 60 minuten
Gewicht 0,5 kg
Garantie 2 jaar

Met de Braun MGK3045 kan je niet alleen je baard trimmen maar ook de rest van je lichaamsharen. Bijgeleverd is namelijk een multigroom set. Dit zijn vier verschillende opzetkammen waarmee je al je lichaamshaar kan trimmen. Er zitten dertien lengte standen bij, van 0,5 tot 21 mm. Daarnaast wordt bij deze set ook een scheermes meegeleverd, voor wanneer je je baard zat bent bijvoorbeeld.

Één van de meegeleverde opzetkammen is de precisietrimmer. Met deze opzetkam creëer je strakke lijnen en kan je bijvoorbeeld je bakkebaarden bijwerken. Daarnaast zit er ook een kam voor lange baarden bij, maar deze wordt door veel mensen met een lange baard niet altijd positief ontvangen. Verder zit er een opzetkam bij voor één en twee millimeter en een neus- en oortrimmer.

De batterij van het apparaat gaat ongeveer zestig minuten mee en is ook in zestig minuten volledig opgeladen. Het opladen gaat via een kabel en wanneer het apparaat aan het opladen is kan je het niet gebruiken. Je moet dan wachten totdat de baardtrimmer is opgeladen of hopen dat de batterij vol genoeg is voor jouw trimbeurt. Een led lampje in het apparaat geeft aan wanneer de batterij leeg is en geeft tijdens het opladen de status aan.

Het gehele apparaat is makkelijk schoon te houden door het simpel onder de kraan te houden. Verder gaan de opzetkammen lang mee en kan er makkelijk een vervanging worden besteld.

Conclusie:

De Braun MGK3045 is uiterst geschikt voor mensen met een korte baard die ook de rest van hun lichaamshaar willen trimmen. Dit kan door de bijgeleverde accessoires. De batterij gaat lang mee en het opladen gaat ook snel. Alleen tijdens het opladen kan je het apparaat niet gebruiken. De baardtrimmer is makkelijk schoon te houden maar helaas niet makkelijk op te bergen. Dit komt door de vele accessoires en geen etui om het in op te bergen.

  • Licht en gemakkelijk in gebruik
  • Zeer variabel in te zetten door de precisiekam
  • Volledig waterdicht
  • Flexibele scheerkop met beschermingssysteem voor optimaal comfort
  • Mesjes gaan 4 tot 5 maanden mee
  • Geen inzicht in resterend batterijvermogen
  • Geen reisetui
  • Geen verschillende scheerstanden
  https://www.popula.nl/wp-content/uploads/2019/06/Philips-OneBlade-QP652030.jpg

  Een scheerapparaat kan soms een wat groot apparaat zijn om te bewaren en te onderhouden. Gelukkig heb je niet per sé een groot apparaat nodig voor goede resultaten. De OneBlade van Philips is niet alleen licht en gemakkelijk in gebruik, hij kost ook nog eens minder dan je standaard scheerapparaat.

  De hybride scheerkop van de Philips OneBlade is speciaal ontwikkeld voor mannen die graag afwisseling in hun look hebben. Bij je bestelling krijg je een precisiekam. Deze heeft 14 vergrendelbare lengtestanden, waardoor je baard altijd precies naar wens kan stylen. Het snel bewegende mesje maakt maar liefst 200 trillingen per seconde waardoor je binnen een handomdraai klaar bent met de scheerbeurt, ondanks het kleine formaat van het apparaat.

  Met behulp van het dubbelzijdige mesje is glad scheren een fluitje van een cent. Met de flexibele scheerkop volgt het mesje altijd de contouren van je huid, waardoor je niet te vaak over dezelfde plek heen moet voor een glad resultaat. Door het beschermingssysteem scheer je altijd comfortabel, zelfs als je tegen de haartjes in scheert. Dit maakt het apparaat ook ideaal voor de stoppel- en de kleine baard.

  De mesjes zijn ontworpen voor langdurig gebruik en makkelijk te vervangen. Door het enkele mesje hoef je geen kapitaal meer uit te geven aan het vervangen van de scheerkop. De OneBlade is geheel waterdicht en is daardoor onder de douche en zowel met als zonder scheerschuim te gebruiken. De batterij is makkelijk op te laden in het meegeleverde docking station en gaat, na volledig opgeladen te zijn, 90 minuten mee.

   • Erg lange gebruiksduur
   • Scheren tot 18 mm, dus geschikt voor de lange baard
   • Meerdere opzetkammen
   • Afwasbaar en komt met reinigingsborstel
   • Voordelige koop
   • Past makkelijk in een toilettas
   • Makkelijk in onderhoud
   • Geen opzuigmechanisme
   • Enkel draadloos te gebruiken
   • Mesjes hebben regelmatig olie nodig om goed te blijven
   • Wordt gezien als een trimmer voor beginners
   https://www.popula.nl/wp-content/uploads/2019/08/Remington-MB4125-1.jpg

   De Remington MB4125 is het meest geschikt voor lange baarden. Dit komt doordat je met de opzetstukken wel achttien millimeter kan trimmen. Deze baardtrimmer is minder geschikt voor kortere baarden omdat er tussen de opzetkammen veel ruimte zit.

   Specificaties:

   Batterijduur 40 minuten
   Gewicht 0,2 kg
   Garantie 2 jaar

   Je kan de Remington MB4125 gebruiken met of zonder de opzetkammen, het ligt namelijk aan de trimlengte die je kiest. En bij deze baardtrimmer is er veel keuze. Zonder opzetkam kan je 0,4 mm tot 1 mm trimmen. Met opzetkam zijn er negen lengtestanden waar je uit kan kiezen. Deze lopen van 1,5 mm tot 18mm. Dit maakt het apparaat uitermate geschikt voor langere baarden.

   Je verstelt de lengtes door de opzetkam omlaag of omhoog te schuiven. Daarna kan je de opzetkam vergrendelen om een gelijkmatig scheerresultaat te creëren. Na gebruik reinig je de mesjes gemakkelijk door ze schoon te maken met het meegeleverde borsteltje.

   Het apparaat gaat ongeveer veertig minuten mee. Dat is genoeg voor meerdere trimbeurten. Wanneer de batterij toch leeg blijkt te zijn kan je het apparaat tegelijkertijd opladen en gebruiken. Een minpuntje is dat je het apparaat niet goed in de douche kan gebruiken.

   Door de Comfort Tip krijg je geen sneetjes of andere huidirritaties. De Comfort Tip zijn namelijk afgeronde snijbladen. Deze snijden dus nooit in de huid. Daarnaast heeft het apparaat ook CaptureTrim blades, dit zijn gekartelde snijbladen waarmee je heel precies te werk kunt gaan.

   Conclusie:

   Wanneer je op zoek bent naar een baardtrimmer voor een langere baard, dan is de Remington MB4125 iets voor jou. Zonder opzetkam kan je heel kort trimmen en met de meegeleverde opzetkammen kan je tot wel 18 mm trimmen. Verder is het apparaat makkelijk schoon te maken en kun je het tegelijk gebruiken en opladen. Daarnaast is het een klein apparaat waardoor je het makkelijk mee kan nemen op reis.


    Reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

    Geef een reactie:

    Bij Popula staan we altijd open voor vragen en feedback. Je hart luchten mag natuurlijk ook. Dit kan je doen door een reactie achter te laten of contact op te nemen via het contact formulier op onze contact pagina.

    Specificatie Braun MGK3045 Philips OneBlade QP6520/30 Remington MB4125
    Baardlengte 5 tot 10 mm | Langer dan 10 mm | 1 mm | 1.1 - 3 mm 1 mm | 1.1 - 3 mm
    Fabrieksgarantie termijn 2 jaar 2 jaar
    Garantietype Carry-in Carry-in
    In de doos Doos bevat: 1 x Baard- en haartrimmer 1 x Precisietrimmer 1 x 4 kammen 1 x Gillette scheermesje 1 x Intelligente oplaadstekker baardtrimmer, reinigingsborstel, handleiding
    Kleur Zwart | Blauw donker rood
    Materiaal Kunststof
    Meegeleverde accessoires Reinigingsborsteltje | Trimmer opzetstuk | Opzetkam Opzetkam | Reinigingsborsteltje | Batterijen
    Merk Remington
    Met display Nee
    Reparatie type Carry-in Carry-in
    Soort oplader Stopcontact
    Type batterij oplaadbaar
    Uitzonderingen fabrieksgarantie N
    Voedingstype Werkt op: Adapter/ lichtnet Werkt op: Accu