Beste papierversnipperaars

Papierversnipperaar: beste papier versnipperaars & vernietigers van 2023

Merijn  •  Laatst bijgewerkt op 10 augustus 2022

Online is privacy belangrijk, maar offline mag niet worden vergeten. Uit het grote aanbod van goedkope, mid-range en high-end papierversnipperaars hebben wij de drie beste modellen gekozen. Ze hebben dan wel een erg simpele taak, maar het is nog best lastig om een goede papierversnipperaar te vinden van hoge kwaliteit en een fijn gebruiksgemak.

In het kort voor thuis: kies minimaal voor een papierversnipperaar met een DIN-P3 waardering. Deze zijn geschikt voor het vernietigen van persoonsgegevens. Een ongeluk zit in een klein hoekje – kies voor een versnipperaar met vinger sensoren. Onze favoriete budgetkoop, de Rexel Momentum X308, beschikt over beiden.

Voor op kantoor: verwerk je meer dan enkel persoonsgegevens? Het is belangrijk dat interne informatie ook daadwerkelijk privé blijft. Kies voor minimaal DIN-P3 of hoger. Een grotere opvangbak is aangeraden, maar belangrijker is het aantal vellen dat per keer kunnen worden versnipperd. De beste keuze voor kantoor is de Fellowes Powershred 73Ci.

Voor nog meer.. als je dagelijks veel papier vernietigd, dan raden we aan om een krachtpatser te kopen die het leven een stuk makkelijker maakt. Bekijk de Fellowes Powershred 225Ci als je voor een groot bedrijf of kantoor een versnipperaar zoekt.

Beste koop van 2024
Fellowes Powershred 73Ci
De beste koop papierversnipperaar voor middelgrote bedrijven

Fellowes Powershred 73Ci

 • DIN-P4 rond de 420 snippers p/minuut
 • Krachtige motor en vrij stil
 • Vernietigt ook cd's, creditcards, nietjes en paperclips
 • Geschikt voor advocaten en notarissen
 • Anti-jam systeem
 • Uittrekbaar opvangbak en handige wieltjes

Afbeelding Product Voor wie? Waar te koop?
Fellowes Powershred 73Ci
Beste koop

Fellowes Powershred 73Ci

De beste koop papierversnipperaar voor middelgrote bedrijven.
Rexel Momentum X308 Papierversnipperaar
Budget

Rexel Momentum X308

Beste goedkope papierversnipperaar voor thuisgebruik. Vernietigt privacygevoelige informatie tot kleine stroken. Geschikt voor nietjes & paperclips.
Fellowes Powershred 225Ci

Fellowes Powershred 225Ci

De beste keuze voor grote kantoren. Deze papierversnipperaar kan 24 vellen tegelijkertijd versnipperen, heeft een grote opvangbak van 60 liter en is erg stil. Perfect voor kantoor.
Fellowes Powershred 36C

Fellowes Powershred 36C

De beste papierversnipperaar voor thuis. Klein en krachtig.x

Waar moet je op letten bij het kopen van een papierversnipperaar?

Een papierversnipperaar is simpel. Toch zijn er enkele punten waar je op moet letten tijdens de aanschaf. De situatie waar je het apparaat gaat gebruiken is van groot belangrijk.

Papierversnipperaar voor thuis

Voor thuis is het belangrijk dat het apparaat zeker niet te duur in aanschaf is, maar dat deze wel je persoonsgegevens vernietigt. We raden de Rexel Momentum X308 aan. Deze kan 8 vellen tegelijkertijd aan en maakt gebruik van veiligheidsniveau DIN-P3, welke geschikt is voor het vernietigen van persoonsgegevens.

Papierversnipperaar voor kantoor

Voor kantoren met privé informatie en interne documenten die niet mogen uitlekken speelt er meer. De versnipperaar zal elke dag een stuk meer papier en documenten vernietigen. Een grotere opvangbak van minimaal 30 liter is aangeraden. Een papierinvoer van minimaal 10 vellen is aan te raden. Kies voor DIN-P3 als er geen geheime documenten worden vernietigd en enkel persoonsgegevens – dit model van Fellowes is aan te raden. Kies voor DIN-P4 als je denkt dat er geheime documenten worden vernietigd, dan raden we de Fellowes 225Ci aan.

Een handmatige of automatische papierversnipperaar?

Voor thuisgebruik is een handmatige meer dan voldoende. Het wordt interessant om een automatische papierversnipperaar te kopen wanneer je een bedrijf of groot kantoor bent dat dagelijks veel vertrouwelijke documenten moet vernietigen.

Bij een handmatige versnipperaar is het belangrijk om te kiezen voor een model met veiligheidsfuncties om verwondingen aan de vingers te voorkomen.

Voor welk merk kies je?

Op de Nederlandse markt kom je vooral twee merken tegen op het gebied van versnipperaars: Fellowes en Rexel. Beiden merken maken kwalitatief goede apparaten en bieden zowel budget als mid- en high-end modellen aan.

Fellowes

Fellowes papierversnipperaars

Het merk Fellowes staat vooral bekend om hun papierversnipperaars voor zakelijk gebruik. De wat hogere prijs is terug te vinden in de bouwkwaliteit van de producten. Dit is een belangrijk gegeven voor de duurdere, zakelijke apparaten. Het is een gegeven dat de papierversnipperaar de komende paar jaar flink wat uren gaat draaien op de zaak zonder kapot te gaan.

Ook de goedkopere papierversnipperaars van Fellowes zijn van hoge kwaliteit. Ze zijn erg stil en beschikken over de SafeSense technologie om verwondingen aan de vingers te voorkomen.

Rexel

Rexel papierversnipperaars

Consumenten en zakelijke klanten kunnen een versnipperaar vinden bij Rexel. Ze hebben een groot aanbod shredders en zijn onder de consumenten vooral in trek door de goedkopere modellen in het assortiment. Voor thuisgebruik biedt Rexel de Momentum X308 aan, alhoewel deze ook in kleinere kantoren is te gebruiken.

Ook Rexel produceert meer versnipperaars die meer gericht zijn op de high-end markt. Hun duurdere modellen beschikken over automatische papierinvoer en zijn erg krachtig.

Beiden merken maken producten van kwaliteit. Het aanbod is echter zeer groot, en het is belangrijk dat je een versnipperaar ook echt effectief is. Daarom is de DIN 66399 norm opgezet.

DIN 66399 voor papierversnipperaars

De term DIN 66399 komt vaak naar voren als het gaat over papierversnipperaars. Het is een mate van veiligheid die in zeven veiligheidsniveaus (DIN-P1 tot DIN-P8) en drie beschermingsniveaus worden gerangschikt. Bij elke stap in niveau wordt het vele malen lastiger om de informatie van een vernietigd stuk papier te achterhalen.

Wat is DIN 66399?

DIN staat voor ‘Deutsches Institut für Normung’, wat vertaald wordt naar ‘German Institute for Standardization’. DIN 66399 is de norm voor het versnipperen of vernietigen van mediadragers. Deze DIN-norm beschrijft de vernietigingseisen voor meerdere media categorieën. Naast papier ook, film, optische media, harde schijven en elektronische gegevensdragers zoals USBs.

Welke DIN norm heb ik nodig voor een papierversnipperaar thuis?

Kies thuis altijd voor een papierversnipperaar met minimaal veiligheidsniveau DIN-P3. DIN-P3 versnippert een A4 vel tot circa 320 snippers. Het resultaat zijn kleine snippers die erg lastig weer te identificeren zijn. Perfect voor bankafschriften en andere persoonlijke post.

DIN-P3 wordt gebruikt voor het vernietigen van persoonsgegevens.

Welke DIN norm heb ik nodig voor een papierversnipperaar op kantoor?

Kies voor op kantoor altijd een papierversnipperaar met minimaal veiligheidsniveau DIN-P3. DIN-P3 maakt gebruikt van circa 320 sneden per minuut. Het resultaat zijn kleine snippers die erg lastig weer te identificeren zijn. Geschikt voor vertrouwelijke documenten.

Kies voor DIN-P4 wanneer je als bedrijf/kantoor  gevoelige informatie verwerkt op papier en deze moeten vernietigen. Deze versnippert een A4 vel tot circa 420 snippers.

DIN-P4 wordt gebruikt door advocaten en notarissen.

Welke beschermingsniveaus van DIN 66399 zijn er?

De DIN 66399 norm bestaat uit drie verschillende beschermingsniveaus. In deze niveaus vallen de veiligheidsniveaus die van 1 tot 7 lopen. Meer uitleg over papierversnipperaar veiligheidsregels is hier verkrijgbaar.

Normale bescherming: beschermingsgraad 1

 • Geschikt voor niet-vertrouwelijke informatie.
 • Veiligheidsniveaus: 1, 2 en 3.

Hoge bescherming: beschermingsgraad 2

 • Geschikt voor vertrouwelijke informatie.
 • Veiligheidsniveaus: 3, 4 en 5.

Extreem hoge bescherming: Beschermingsgraad 3

 • Geschikt voor zeer vertrouwelijke informatie.
 • Veiligheidsniveaus: 5, 6 en 7.

Welke beveiligingsniveaus van DIN 66399 zijn er?

DIN P-1 is geschikt voor het vernietigen van papier

Volledige A4 vellen worden vernietigd vanaf minimaal 18 stroken. Informatie achterhalen is eenvoudiger dan een kinderpuzzel.

 • Snippers: < 2.000 mm²
 • Breedte: < 12 mm

DIN P-2 is ongeschikt voor persoonsgegevens

Volledige A4 vellen worden versnipperd in minimaal 35 stroken. Informatie achterhalen is nog steeds eenvoudig.

 • Snipper: < 800 mm²
 • Breedte: < 6 mm

DIN P-3 is geschikt voor persoonsgegevens

Volledige A4 vellen worden versnipperd in circa 310 snippers. De originele informatie achterhalen is lastiger, maar haalbaar.

 • Snipper: < 320 mm²
 • Breedte: < 2 mm

DIN P-4 Geschikt voor erg vertrouwelijke gegevens

Een volledig A4 vel wordt versnipperd in circa 420 snippers. De originele informatie is enkel met veel inspanning te achterhalen.

 • Snipper: < 160 mm²
 • Breedte: < 6 mm (6 x 26,5 mm)

DIN P-5 is geschikt voor geheime gegevens

Een volledig A4 vel wordt versnipperd in circa 1000 snippers. Om de originele informatie te achterhalen kost het extreem veel inspanning.

 • Snipper: < 30 mm²
 • Breedte: < 2 mm (2 x 15 mm)

DIN P-6 is geschikt voor zeer geheime gegevens

Een volledig a5 vel wordt versnipperd in circa 6000 snippers. Het is bijna onmogelijk om de originele informatie te achterhalen.

 • Snipper: < 10 mm²
 • Breedte: < 1 mm (0,8 x 12 mm)

DIN P-7  is geschikt voor extreem geheime informatie:

Een A4 wordt vernietigd vanaf 12.474 snippers. Reproductie is onmogelijk.

 • Snipper: < 5 mm²
 • Breedte: < 1 mm (0,8 x 5 mm)

Welke snijmethoden heeft een papierversnipperaar?

Er zijn drie soorten snijmethodes. De eenvoudigste en meest minst veilige manier is het versnipperen van langwerpige stroken. Stroken en geen snippers – een stuk onveiliger. In deze review komt geen enkel model naar voren dat deze methode gebruikt, het is simpelweg te onveilig en is enkel handig om van papier te ontdoen.

Stroken of snippers?

De verschillende DIN veiligheidsniveaus zorgen voor een verschillende mate van versnippering. Welke van de drie onderstaande zou je verstaan als vernietigd?

Langwerpige stroken, snippers en microsnippers

Het linkerglas is nauwelijks gevuld. Dit is het resultaat dat je krijgt met DIN-P1 en DIN-P2. Daarom raden we aan om te kiezen voor minimaal het middelste glas, DIN-P3.

De drie beste papierversnipperaars

Onze keuze is gevallen op drie modellen. De goedkope papierversnipperaar (Rexel Momentum X308)is uitermate geschikt voor thuisgebruik, waar onze persoonlijke favoriet de beste koop is voor middelgrote kantoren. Deze versnipperaars komen het best uit de test – ze krijgen goede recensies van zowel consumenten als bedrijven.

 • DIN-P4 rond de 420 snippers p/minuut
 • Krachtige motor en vrij stil
 • Vernietigt ook cd's, creditcards, nietjes en paperclips
 • Geschikt voor advocaten en notarissen
 • Anti-jam systeem
 • Uittrekbaar opvangbak en handige wieltjes
Beste koop
https://www.popula.nl/wp-content/uploads/2020/03/Fellowes-Powershred-73Ci-Papierversnipperaar.jpg

Bekroond als onze beste koop en met goede redenen. De Fellowes Powershred 73Ci is een krachtige papierversnipperaar die maar liefst 12 vellen tegelijkertijd aan kan. Deze papierversnipperaar is uitermate geschikt voor middelgrote kantoren dankzij het snelle versnipper proces, de veiligheidsmaatregelen en de hoge bouwkwaliteit.

Papiersleuf met SafeSense technologie. Zodra je vingers te dicht bij de rand komen, dan schakelt de Fellowes zich uit. Soms voelt dit iets te gevoelig aan, maar je hoeft enkel weer op de startknop te drukken en de 73Ci hervat het snipperen.

Het display van de Fellowes is erg simpel: een aan/uit-knop, papier shredden en papier terug omhoog duwen.

De geintegreerde stroomkabel en aan/uit schakelaar. Als je teveel papier in doet, dan gaat er een rood lampje branden. Je kan echter 12 vellen papier tegelijkertijd versnipperen, dus het is een vrij snel proces. Hoe meer papier je in het apparaat doet, hoe langer het duurt. Het versnipperen kost dan extra kracht.

Naast papier kan de Fellowes 73Ci ook cd’s, creditcards en andere passen versnipperen. Deze Fellowes hanteert veiligheidsniveau DIN-P4, waardoor er rond de 420 snippers worden gemaakt bij een vel A4-papier.

Als je het papier verkeerd erin doet, zorgt de jam-proof beveiliging om het papier omhoog te duwen en dan extra hard naar beneden te trekken. Dit slimme proces handelt zichzelf af, zodat je in de tussentijd verder kan gaan met wat je aan het doen was. Ben je niet 10 minuten kwijt met het klungelen om papier uit de machine te trekken, wel zo fijn!

De grote opvangbak met een inhoud van 23 kg zorgt dat je niet telkens de bak hoeft te legen. Bij het legen zelf komen de wieltjes goed van pas, zo rol je de papierversnipperaar eenvoudig naar de papierbak. Kortom, de Fellowes Powershred 73Ci is onze favoriete papierversnipperaar. Een goede prijs, prestatie en van degelijke bouwkwaliteit.

  • Goedkope papierversnipperaar voor thuis
  • 320 snippers per A4 vel
  • Geschikt voor nietjes en paperclips
  • Stopt automatisch als vingers te dicht bij komen
  • Maakt met max 70 dB het geluid van een scheerapparaat
  • Heeft na 3 minuten gebruikt 1 uur afkoelen nodig
  Budget
  https://www.popula.nl/wp-content/uploads/2020/03/Rexel-Momentum-X308-Papierversnipperaar.jpg

  De Rexel Momentum X308 is een goedkopere papierversnipperaar en is perfect voor thuisgebruik. Met veiligheidsniveau DIN-P3 kan je met het volste vertrouwen privacygevoelige documenten vernietigen. Documenten met nietjes en paperclips zijn ook geen probleem, dus deze hoef je niet eerst apart los te maken. Super handig en maakt het vernietigen van veel documenten een stuk sneller.

  Erg fijn is de veiligheidsfunctie, wat een fijne toevoeging is voor een goedkope papiervernietiger. Als je vingers te dicht bij de scherpe messen van het apparaat komen, zal deze automatisch stoppen. Een must have als je deze papierversnipperaar in je thuiskantoor wilt gebruiken en je kleine kinderen hebt rondlopen.

  Met een doorvoercapaciteit van 8 vellen per keer kan je flink wat documenten vernietigen. Papier wordt versnipperd op veiligheidsniveau DIN-P3, wat staat voor gemiddeld 320 snippers per A4 vel.

  De Momentum X308 is niet de stilste papierversnipperaar. Met een maximale doorlooptijd van 3 minuten zal je gelukkig niet heel veel last hebben van de 70 dB aan geluidsniveau. Na deze 3 minuten moet deze versnipperaar wel een uur lang afkoelen voordat deze weer verder kan. Hierdoor is de X308 minder geschikt voor kleine kantoren, waar vaak wat meer papier moet worden vernietigd. Voor thuis is dit echter een zeer goede keuze.

  De opvangbak van 15 liter is voldoende voor thuisgebruik. De opvangbak is ook weer niet zo groot en zwaar dat het moeite zal kosten om de papierbak te legen.

   Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis via bol voor €62.5
   • DIN-P4 rond de 420 snippers p/minuut
   • Zeer grote opvangbak van 60 liter
   • Geen last van het geluid dankzij SilentShred
   • SafeSense technologie voorkomt verwondingen
   • Automatische terugloopfunctie en standby modus
   • Geschikt voor advocaten en notarissen
   • De hogere prijs is een minpunt
   https://www.popula.nl/wp-content/uploads/2020/03/Fellowes-Powershred-225Ci-Papierversnipperaar.jpg

   Als je op zoek bent naar een papiervernietiger voor grotere kantoren, dan is de Fellowes 225Ci een zeer goede keuze. Belangrijk is dat deze versnipperaar erg stil is – met een geluidsniveau van 58 dB heb je er nauwelijks last van. Zo werk je rustig door terwijl de 225Ci zonder problemen 24 vellen tegelijkertijd kan vernietigen op veiligheidsniveau DIN-P4.

   Anti-jam technologie

   De anti-jam technologie die in meer Fellowes papierversnipperaars kan worden gevonden zorgt dat vastzittend papier automatisch wordt doorgetrokken. De papierversnipperaar gebruikt dan extra kracht en duwt het vastzittende papier heen en weer. Zo zorgt de 225Ci ervoor dat het papier wordt gesnipperd en bij de rest komt in de grote opvangbak van 60 liter. Wel zo fijn op de werkvloer, je wilt namelijk niet gaan stressen over een stuk vastzittend papier.

   De grote opvangbak van 60 liter zorgt er voor dat op dagen dat er veel documenten worden vernietigd, de papierversnipperaar niet telkens hoeft worden geleegd. Met de wieltjes aan de onderkant is het een simpele rit naar de papierbak en je kan weer verder.

   Veiligheidsniveau DIN-P4

   Dit niveau van veiligheid is geschikt voor het vernietigen van privacy gevoelige data. Zowel advocaten als notarissen maken gebruik van deze papierversnipperaar.

   Met een afkoelperiode van 30 minuten kan de papierversnipperaar niet constant worden gebruikt. Na verloop van tijd wordt deze heet en moet deze afkoelen voordat het versnipperen kan worden hervat.

   Met de Energy Savings Mode gaat de 225Ci uit zichzelf in de standby-modus. Wanneer nodig kan je weer snel aan de slag met het apparaat, maar bespaar je wel energie wanneer nodig. Zo hoeft de papierversnipperaar ook minder vaak af te koelen.

    • Vernietigt naast papier ook nietjes, paperclips en creditcards.
    • DIN-P4 rond de 420 snippers p/minuut
    • Moet relatief snel afkoelen (na 2 minuten gebruik, 20 minuten afkoelen)
    Fellowes Powershred 36C

    De Fellowes Powershred 36C is een van de goedkopere papierversnipperaars op de markt. Dit maakt deze perfect voor thuisgebruik. Ook tijdens het thuiswerken kan je dankzij het veiligheidsniveau DIN-P4, zonder schaamte privacygevoelige documenten vernietigen. Credit Cards, nietjes, paperclips, het is allemaal geen probleem. Erg handig en maakt het vernietigen van veel documenten sneller dan wanneer je deze met de hand moet verwijderen.

    Ondanks de goedkope prijs bevat ook deze papierversnipperaar bevat een veiligheidsfunctie. Als je vingers te dicht bij de messen komen, zal deze automatisch stoppen. Erg fijn voor wanneer je kinderen ook thuis rondlopen tijdens je werk.

    De Powershred 36C heeft doorvoercapaciteit van 6 vellen per keer, wat minder is dan de meeste duurdere apparaten. Ondanks dat kan je flink wat documenten vernietigen. Het papier wordt versnipperd op veiligheidsniveau DIN-P3, dit houdt in dat er gemiddeld 420 snippers per A4 vel worden geproduceerd.

    Het apparaat is relatief stil, met slechts 65 dB aan geluidsniveau. Dit is ongeveer vergelijkbaar met een vaatwasser. Met een maximale doorlooptijd van 2 minuten kun je geen hele boeken tegelijk versnipperen. Het apparaat zal daarna namelijk zo’n 20 minuten moeten afkoelen. Dit maakt de versnipperaar minder geschikt voor op kantoor, waar vaak wat meer papier vernietigd moet worden. Voor thuis is dit echter een zeer goede keuze.

    Ook de opvangbak met plek voor 12 kilo is ruim-voldoende voor thuisgebruik, zonder dat het oncomfortabel wordt om deze te legen..


     Reacties

     Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

     Geef een reactie:

     Bij Popula staan we altijd open voor vragen en feedback. Je hart luchten mag natuurlijk ook. Dit kan je doen door een reactie achter te laten of contact op te nemen via het contact formulier op onze contact pagina.