Beste mobiele fotoprinters van 2019

De beste mobiele fotoprinters van 2021

Popula  •  Laatst bijgewerkt op 19 maart 2021

Tegenwoordig worden er zoveel foto’s gemaakt, dat de helft ervan vergeten wordt. Stel je voor, je hebt een leuk avondje met vrienden. Er worden een paar leuke kiekjes genomen, de sfeer is goed. Wat is er dan beter dan direct de foto’s kunnen afdrukken vanaf je mobiel? Je kunt je vrienden dan direct een tastbare herinnering meegeven. Een mobiele fotoprinter biedt daarmee precies waar je naar op zoek bent.

Ook voor jezelf is het handig als je geen zin hebt om te wachten op een goede kortingsactie bij de Hema. Met een mobiele fotoprinter print je direct de leukste foto’s af vanaf je mobiel. We hebben de beste fotoprinters voor je geselecteerd in deze review. Ook geven we je wat tips waar je op moet letten bij het kiezen van een compacte fotoprinter.

Beste koop van 2021
Fujifilm Instax Mini Link
Beste koop mobiele fotoprinter

Fujifilm Instax Mini Link

 • Goede prijs-kwaliteitverhouding
 • Compatibel met iPhone en Android smartphones
 • Eenvoudige verbinding via Bluetooth
 • Opladen via micro-USB
 • Print mooie vintage polaroids - supermakkelijk

Update maart 2021: de HP Sprocket is lastig verkrijgbaar. Het fotopapier is universeel, waardoor je de Sprocket kan blijven gebruiken. Voor 2021 is raden we de Fujifilm Instax Mini Link aan.

Afbeelding Product Voor wie? Waar te koop?
Fujifilm Instax Mini Link

Fujifilm Instax Mini Link

Gekozen als beste koop mobiele fotoprinter. Goede prijs-kwaliteit en mooie foto's met een echte vintage polaroid look. Direct vanaf je iPhone of Android smartphone.
Canon SELPHY CP1300 Pocketprinter

Canon SELPHY CP1300 Pocketprinter

Een pocketprinter met handig beeldscherm. Ideaal voor thuis, maar ook voor onderweg met een externe accu - geschikt voor foto's van 10x15 cm.
Fujifilm Instax Share SP-3

Fujifilm Instax Share SP-3

Onze aanrader als je op zoek bent naar een pocketprinter die hoge kwaliteit foto's afdrukt - en dat supersnel in 13 seconden.
HP Sprocket
Beste koop

HP Sprocket

De HP Sprocket is heeft een fijn klein formaat en maakt het afdrukken van foto's on the go nog makkelijker - intuitief in gebruik en je kan met de handige smartphone app direct vanaf je Instagram of Facebook printen.
HP Sprocket Plus pocket printer in het zwart
High-end

HP Sprocket Plus

De Plus editie van de Sprocket is perfect om wat grotere foto's on the go te printen. Grotere foto's, betere kwaliteit en een verkrijgbaar in het zwart of in het wit.

Wat is een mobiele fotoprinter of pocketprinter??

Een mobiele fotoprinter is een compact printapparaat waarmee je, waar je ook bent, foto’s kunt afdrukken. Op reis, thuis of onderweg, overal kun je direct je favoriete kiekjes afdrukken. Het enige wat je nodig hebt, is je zakmodel fotoprinter en wat printpapier. Ideaal voor mensen die hun foto’s het liefst tastbaar willen hebben in plaats van op een vergeten harde schijf op je computer.

Waar moet je op letten als je een mobiele fotoprinter aanschaft?

Zoals met zoveel elektronische apparaten, moet je bij mobiele fotoprinters of pocketprinters goed weten waar je op moet letten bij de aanschaf. Zo is de manier van printen belangrijk en bijvoorbeeld de resolutie van de foto’s die afgedrukt worden. Ook het gebruiksgemak met een mobiele applicatie speelt een belangrijke rol. Daarnaast zijn de extra eigenschappen waarover sommige apparaten beschikken interessant. Hieronder vertellen we daar meer over.

De twee typen mobiele pocketprinters

Over het algemeen zijn er twee type printers te onderscheiden voor fotoprinters. De klassieke type printer is de inkjetprinter. Een gewone printer is meestal ook een inkjetprinter. Deze werkt heel simpel, de inkt wordt namelijk aangebracht op vel papier of fotomateriaal. Hiermee kunnen ongeveer drie tot zes kleuren, en hun combinaties, geprint worden. Normaal gesproken heb je natuurlijk de laserprinter, maar voor foto’s worden die eigenlijk  vrijwel niet gebruikt.

De andere soort printer is een dye-sublimation printer. Dye-sublimation is een techniek waarmee door warmte verschillende kleuren worden aangebracht op een stukje transparante folie. Hieronder ligt dan het fotopapier, wat de kleuren overneemt. De folie is voorzien van verflaagjes in de kleuren cyaan, geel en magenta. Doordat de temperatuur varieert, wordt de kleur feller of zwakker op het onderliggende fotopapier geprint. De printer wisselt in felheid, hierdoor worden de overgangen in kleur mooier gerealiseerd dan met een inktjetprinter.

Het grote voordeel van dye-sublimation is dat foto’s een langere levensduur hebben dan normaal afgedrukte kiekjes. Ook zijn ze vrijwel direct watervast en niet gevoelig voor vingerafdrukken. Voor mobiele fotoprinters is dit echt een uitkomst. Deze techniek wordt ook wel ‘Zink’ genoemd, wat een afkorting is voor ‘zero ink’, waarbij er dus geen inkt wordt gebruikt.

Resolutie van de foto’s

Een belangrijk aspect van je geprinte foto’s is natuurlijk de resolutie. Hoe hoger de resolutie is, hoe scherper de foto’s worden weergegeven. Nu wordt dit bij foto’s meestal uitgedrukt in dots per inch (dpi). De maat is eigenlijk meer gemaakt voor inktjetprinters, omdat die puntje per puntje aanbrengen op een geprint papier. Door de dye-sublimation techniek van mobiele fotoprinters is dit niet 1 op 1 met elkaar te vergelijken. Je kunt bijvoorbeeld een inkjetprinter met 4800 dpi het beste vergelijken met een dye-sublimation printer met 300 dpi.

Formaat van de foto’s

Het is goed om in de gaten te houden hoe groot de foto’s zijn die jouw fotoprinter kan afdrukken. De meeste pocketprinters kunnen ongeveer foto’s ter grootte van een visitekaartje uitprinten. Sommige moddelen zijn echter gemaakt om wat grotere foto’s te printen. Lees van tevoren goed welk formaat jouw model kan afdrukken. Zo kom je niet voor vervelende verrassingen te staan.

Gebruiksgemak

Het gebruiksgemak bij een mobiele fotoprinter is uitermate belangrijk. Vaak werken deze producten met een mobiele applicatie, waardoor je van je mobiel foto’s kan afdrukken. Dit is essentieel voor het ‘mobiele’ aspect, zo kun je namelijk overal waar je bent leuke kiekjes afdrukken. Geavanceerde modellen kunnen ook direct foto’s afdrukken van bijvoorbeeld Instagram of Facebook, zonder dat je ze hoeft op te slaan op jouw mobiel. Dit kan het gebruiksgemak nog prettiger maken.

De meeste applicaties werken erg simpel. Je opent de app op je mobiele telefoon, je selecteert een foto en je drukt op print. Je mobiel maakt verbinding met de fotoprinter door middel van bluetooth of NFC (of een combinatie daarvan) en zorgt dat de foto wordt afgedrukt. Sommige oudere modellen vereisen nog dat je met een snoertje contact maakt met het apparaat. De meeste moderne fotoprinters werken echter met een draadloze techniek. Vaak kan je in de applicatie vervolgens nog aangeven of je extra effecten wilt toevoegen. Hierbij moet je denken aan een extra filter of een emoticon en/of sticker op de foto.

De meeste apparaten doen ongeveer een minuut over het afdrukken van een foto. Vaak heeft de mobiele fotoprinter een accu, waarmee enkele tientallen foto’s afgedrukt kunnen worden op dezelfde accu. Het opladen van het apparaat gaat meestal met een meegeleverde USB-kabel.

Speciaal papier

Je kunt niet zomaar op elk papier printen met een mobiele fotoprinter. Je hebt een specifiek soort papier nodig om te foto’s op af te drukken. Dit papier is voorzien van speciale laagjes die ervoor zorgen dat de kleur goed overkomt. Bij de meeste modellen wordt een kleine hoeveelheid papier meegeleverd. Als je daar doorheen bent, zul je nieuw papier moeten aanschaffen. Afhankelijk van hoeveel foto’s je afdrukt, kan dit aardig wat extra kosten met zich meebrengen.

Omdat het extra leuk is om deze foto’s direct ergens op te kunnen plakken, is dit papier voorzien van een kleeflaag aan de achterzijde. Zo kun je direct je leukste kiekjes op de koelkast of in jouw plakboek plakken.

De drie beste mobiele fotoprinters

De keuze van pocket printers is niet enorm en er zijn slechts enkele belangrijke spelers. Hieronder zetten we per mobiele fotoprinter de plus- en minpunten op een rij. Daarnaast geven we per pocketprinter aan wat de verschillen zijn, zodat je een weloverwogen keuze maakt.

Hieronder hebben we de drie beste modellen uitgelicht, geselecteerd op waar je ze voor wilt gebruiken.

 • Goede prijs-kwaliteitverhouding
 • Compatibel met iPhone en Android smartphones
 • Eenvoudige verbinding via Bluetooth
 • Opladen via micro-USB
 • Print mooie vintage polaroids - supermakkelijk
Fujifilm Instax Mini Link

De Fujifilm Instax Mini Link is een eenvoudige, op batterijen werkende pocket printer die werkt met je smartphone. In tegenstelling tot de concurrentie, die meestal gebruik maakt van warmtegevoelige thermische materialen van lagere kwaliteit om te printen, gebruikt de Mini Link juist instant film. Het chemische proces zorgt voor scherpere details en veel zuiverdere kleuren dan Zink-alternatieven, hoewel het wel iets meer kost per afdruk.

Of de hogere kwaliteit van de foto’s de kleine meerprijs waard is: dat bepaal je zelf. Voor een grote versie van Fujifilm, dan is er ook nog de Instax Share SP-3, een vergelijkbare mobiele fotoprinter die grotere, vierkante foto’s maakt.

Gebruikt instax mini film, deze wordt niet meegeleverd. De film heeft een grootte van 86 x 54 millimeter, het beeld is 62 × 46 millimeter. Voor het bewerken en printen van foto’s kan je de smartphone app gebruiken. Voor de stroomvoorziening heeft deze pocket printer een ingebouwde lithium-ion batterij. Printcapaciteit van circa 100 instax films voordat de batterij moet worden opgeladen. Na een dag gebruik laad je de pocketprinter in ongeveer 2 uur op.

Conclusie: Een zeer goede pocketprinter, zeker dankzij de goede prijs-kwaliteitverhouding. De foto’s zijn scherp en beschikken over mooie kleuren. De pocket printer zelf is beschikbaar in vier kleuren.

  Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis via bol voor €109
  • Grote foto's van 10 x 15 cm
  • Eenvoudig in gebruik
  • iPhone, Android, Windows en MacOS
  • Beeldscherm en fysieke knoppen
  • Geleverd zonder externe batterij
  Canon SELPHY CP1300 Pocketprinter

  De Canon SELPHY CP1300 is een mobiele fotoprinter die veel verschillende aansluitmogelijkheden met zich meebrengt. Geschikt voor zowel iPhone en Android toestellen, maar ook via MacOS en Windows. Dit maakt het ook een ideale printer voor thuisgebruik, als je enkel kleine foto’s wilt printen zonder een normale printer aan te schaffen.

  Met een formaat tot 10×15 cm zijn het vrij grote foto’s, wat het apparaat ook wat groter maakt dan de écht compacte pocketprinters. Daarnaast druk je ook andere afmetingen af, ook kleinere foto’s van bankpasformaat en pasfoto’s. Ook heb je keuze uit een matte of glanzende print.

  De set wordt niet geleverd met externe batterij, zonder deze werkt de printer enkel via de stroomkabel. De externe batterij van de pocketprinter kan apart worden aangeschaft. Met de accu print je rond de 40 tot 50 foto’s. Al om al is de SELPHY een zeer goede keuze voor grote foto’s, maar er zijn goedkopere alternatieven te vinden. We raden de SELPHY CP1300 aan voor ieder die een compacte mobiele fotoprinter zoekt

   • Hoge kwaliteit foto's via je telefoon
   • iPhones en Android smartphones
   • Makkelijk in gebruik
   • Speciale share applicatie voor collages & filters
   Fujifilm Instax Share SP-3

   Hoge kwaliteit foto’s direct afdrukken in slechts 13 seconden. De Instax Share SP-3 beschikt is de snelste mobiele fotoprinter van ’t moment. Edit je foto’s via de Fujifilm Share app of print direct foto’s uit je library, Instagram en Facebook.

   Specificaties van de Fujifilm Instax Share SP-3

   Printsnelheid 1 print in 13 seconden
   Gewicht 312 gram
   Printtechniek 3-color exposure met OLED
   Accuduur circa 160 prints
   Resolutie 318 x 318 dpi

   De snelheid van de SP-3 maakt het niet alleen de snelste pocketprinter, maar ook een van de meest populaire. Als je een foto doorstuurt via je smartphone dan heb je binnen 13 seconden een print. De foto’s die je maakt zijn écht klassiek dankzij het vierkante formaat.

   Ook je creativiteit kan je loslaten op je prints. Kies er voor om de foto’s van tevoren te bewerken met de Instax Share app. Met verschillende templates en filters kan je zonder eindeloos bewerken direct een leuke en bewerkte foto printen. Of kies om je eigen favoriete fotobewerking app te gebruiken. Zelf zijn we wat minder tevreden over de applicatie en ’t verbinden voor de eerste keer levert bij meer mensen problemen op.

   Door de LED technologie van Fuji krijgen je foto’s een soort nostalgische uitstraling, zoals foto’s er ook bij een polaroid-camera uitzien. Let wel op, deze fotoprinter werkt via WiFi. Beveilig hem dus goed met een wachtwoord, anders kunnen andere mensen net zo makkelijk foto’s afdrukken.

   Conclusie:

   De Fuji Instax Share SP2 is een razendsnelle mobiele fotoprinter. Daarnaast is hij ideaal om mee te nemen door de compacte bouw. Ook kan hij wel 100 foto’s afdrukken op dezelfde accu. Een goede keuze dus!

    Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis via bol voor €161
    • Klein en compact, dus eenvoudig mee te nemen
    • Je maakt 30 prints op een volle accu
    • Handige smartphone app voor iOS en Android
    • Printen vanaf je camerarol, Facebook en Instagram
    • Werkt enkel met iOS en Android smartphones
    Beste koop
    https://www.popula.nl/wp-content/uploads/2019/06/HP-Sprocket.jpg

    De HP Sprocket is een uitstekende mobiele fotoprinter. HP heeft ruime ervaring als het op printers aankomt en dat is bij dit model duidelijk te zien. Het is een handig en klein apparaatje, dat je gemakkelijk overal met je mee kan dragen.

    Specificaties:

    Afmetingen:        75 x 116 x 23 mm (b x d x h)
    Printsnelheid:     1 print per minuut
    Gewicht:               172 gram
    Printtechniek:     ZINK (zero-ink)
    Accuduur:            circa 30 prints
    Resolutie:             313 x 400 dpi

    Zoals je in de specificaties kunt zien, is deze mobiele fotoprinter van alle markten thuis. Met de compacte afmetingen past dit apparaatje zelfs in jouw broekzak als het moet. Daarnaast is het totaal niet zwaar om te dragen. De resolutie is prima, zeker voor het compacte formaat foto’s dat afgedrukt wordt. De foto’s zijn ongeveer 5 bij 7,6 cm groot. Met een opgeladen apparaat kun je een gezellige avond prima aan. Je kunt namelijk zo’n 30 printjes maken op één opgeladen accu.

    Het printen van jouw foto’s werkt heel simpel. Je downloadt de HP Sprocket applicatie op je smartphone. Vervolgens kun je gemakkelijk verbinding maken met de mobiele fotoprinter via bluetooth. In de applicatie zelf kun je de foto nog een beetje tweaken met een filter of een opschrift. Vervolgens print het apparaat de foto in een minuutje. Het nadeel is wel dat de applicatie alleen werkt op een Android of iOs besturingssysteem. Ook kun je direct van Facebook of Instagram foto’s printen.

    Conclusie:

    De HP Sprocket mobiele fotoprinter is een goede keuze als je een mobiele fotoprinter zoekt. Het model is makkelijk mee te nemen, drukt prima foto’s af en werkt intuïtief. Ook is hij goed te betalen. Een prima keuze dus!

     • Grotere foto's met een hogere resolutie printen
     • Je maakt 30 prints op een volle accu
     • Handige smartphone app voor iOS en Android
     • Printen vanaf je camerarol, Facebook en Instagram
     • Verkrijgbaar in zwart of in wit
     • Een wat groter formaat dan andere mobiele fotoprinters
     High-end
     https://www.popula.nl/wp-content/uploads/2019/02/HP-Sprocket-Plus-Pocket-Printer-.jpg

     De HP Sprocket Plus is de grote broer van de HP Sprocket. In veel opzichten is het apparaat vergelijkbaar, maar er zijn een aantal verschillen die hem net even wat aangenamer doen aanvoelen. Als je net iets meer zoekt in een mobiele fotoprinter, is dit het juiste model voor jou.

     Specificaties:

     Afmetingen:        142 x 89 x 18 mm (b x d x h)
     Printsnelheid:     1 print per minuut
     Gewicht:               205 gram
     Printtechniek:     ZINK (zero-ink)
     Accuduur:            circa 30 prints
     Resolutie:             330 x 600 dpi

     De HP Sprocket Plus lijkt zoals gezegd veel op z’n kleine broertje, de HP Sprocket. Toch is dit model net even wat aangenamer. Het is nog steeds een mooi uitziend, compact model mobiele fotoprinter. Hij is net een slagje groter, waardoor de geprinte foto’s ook net wat groter zijn. Deze fotoprinter drukt namelijk kiekjes af van een formaat van 5,8 bij 8,7 cm. Hiermee zijn ze wel 30% groter. Het nadeel daaraan is wel dat het apparaat ook minder makkelijk in je broekzak past. Gelukkig is het nog steeds geen probleem voor je rugzak of handtas. Wel is het apparaat net wat dunner en weegt maar een fractie meer. De accu is vergelijkbaar en kan ongeveer 30 printjes maken totdat hij op is. Opladen gaat simpel met een micro-USB kabel.

     Het printen werkt even simpel als met de normale Sprocket. De handige applicatie leidt je door de printerinstellingen heen. Je maakt simpelweg contact met je mobiele telefoon via bluetooth en je kan aan de slag. Foto’s kun je bewerken en verfraaien met de applicatie. Ook kan je, zodra je dat ingesteld hebt, direct vanaf je social media printen. Wat wel duidelijk opvalt aan de Sprocket Plus, is de resolutie van de foto’s. Die zijn namelijk beduidend scherper dan die van de kleinere variant.

     Conclusie:

     Kortom, de HP Sprocket Plus is een net wat luxere uitvoering van de HP Sprocket. Met dezelfde prettige functionaliteiten werkt de fotoprinter als een zonnetje. De foto’s zijn net wat groter en de resolutie is wat beter. Dat geeft net even die extra kwaliteit aan jouw afgedrukte kiekjes. Een uitstekende keuze dus als je op zoek bent naar een goede mobiele fotoprinter.


      Reacties

      Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

      Geef een reactie:

      Bij Popula staan we altijd open voor vragen en feedback. Je hart luchten mag natuurlijk ook. Dit kan je doen door een reactie achter te laten of contact op te nemen via het contact formulier op onze contact pagina.

      Specificatie Fujifilm Instax Mini Link Canon SELPHY CP1300 Pocketprinter Fujifilm Instax Share SP-3 HP Sprocket HP Sprocket Plus
      Merk HP