Reviews
De beste lazerontharingsapparaten 2018

De beste laser ontharingsapparaten van 2019

Bijgewerkt op 6 augustus 2019 door Joost

Ontharing staat bekend als een flinke klus. Al helemaal wanneer je het gevoel krijgt iedere vierkante centimeter van je lichaam te moeten scheren, waxen of epileren. Gelukkig komt de  laserontharing op. Je hoeft tegenwoordig niet meer duizenden euro’s neer te leggen om van dit gemakje te genieten, laserontharing kun je tegenwoordig gewoon zelf thuis doen.

Braun Silk Expert IPL BD5007 Review

Beste keus: Braun Silk-expert IPL BD 5007 Body & Face

Deze handige onthaarder is een pretje voor de gebruiker. Geschikt voor moeilijke plekjes en uitgerust met een snelle flitser.

Afbeelding Product Voor wie? Waar te koop?
Braun Silk Expert IPL BD5007 Review

Braun Silk-expert IPL BD 5007 Body & Face

Voor mensen die op zoek zijn naar een goed en makkelijk laser ontharingsapparaat
Philips Lumea Prestige BRI956/00 Review

Philips Lumea Prestige BRI956/00

Voor de snelle onthaarders onder ons
Silk'n Infinity IPL Review

Silk’n Infinity

Uitermate geschikt voor mensen met een donkerdere huid
Silk'n Jewel XL 150.000

Silk’n Jewel XL

Geschikt voor mensen die op zoek zijn naar een goedkoop ontharingsapparaat
Rio LAHC6

Rio LAHC6

Voor mensen die op zoek zijn naar een permanent laser ontharingsapparaat

Wat is laserontharing?

Laserontharing is een pijnloze vorm van ontharing. Tot niet zo lang geleden kon je dit alleen bij specifieke schoonheidssalons laten doen die de behandeling deden. Het wordt je tegenwoordig erg makkelijk gemaakt met deze at-home laserapparaten.

Bij het gebruik van laserontharing wordt er een laser in de individuele haren geschoten. Door de melanine, die van nature aanwezig is in je haren, wordt de hitte vervoerd naar het haarzakje. Deze wordt door de warmte vernietigd. Laserapparaten zijn voorzien van een speciale koeltip. Deze beschermt de omliggende bloedvaatjes en huid tegen de hitte van de laser. Hierdoor is het proces pijnloos.

Definitieve ontharing is helaas niet in één sessie gebeurd. Hoeveel behandelingen er nodig zijn voordat de haren echt wegblijven hangt van een hoop factoren af zoals haardikte, pigment en huidskleur. Gemiddeld heeft men zo’n 6 tot 10 sessies nodig voordat er echt resultaat te zien is. Als je niet persé voor altijd van de haren wilt afkomen, bekijk dan de beste ladyshaves.

Lichtontharing

De meeste laserapparaten voor thuis werken met IPL technologie. Dit wordt ook wel eens lichtontharing genoemd. De afkorting IPL staat voor ‘intense pulsed light’. Zoals de naam al suggereert, worden met deze methode lichtpulsen op de haarzakjes afgeschoten. Dit brengt de haarzakjes in de ‘rust-stand’ waarna ze uitvallen. De lichtpuls werkt zich, net als de laser, door de melanine naar de wortel van de haar.

IPL of laser: welke moet je kiezen?

De technische werking van IPL en laser apparaten lijkt erg op elkaar. Maar hoe weet je nou welke je het beste kan kiezen?

Licht type

Het type licht dat wordt gebruikt om de haarzakjes kapot te maken verschilt tussen laser- en IPL ontharing. Een laser apparaat schiet gebundeld licht in één golflengte op de haarzakjes af. Hierdoor is de lichtstraal een stuk sterker dan bij IPL ontharing, waarbij het licht wordt uitgezonden in verschillende golflengtes. De kracht van een laserapparaat is dus sterker.

Resultaten

Hoewel IPL apparaten zeer effectief zijn in het verwijderen van ongewenst haar, is de kans groter dat de haarzakjes zichzelf herstellen en het haar terugkomt. Bij het gebruik van lasertechnologie worden de haren tot 80% definitief verwijderd. De reden hiervoor komt weer terug op de kracht van de lichtstraal waarmee de haar wordt aangepakt.

Behandeltijd

Doordat de laser erg precies gericht moet worden op de individuele haartjes, duurt de behandeltijd bij een laser langer dan bij een IPL apparaat. Bij IPL wordt per keer een groter oppervlak behandeld en hoef je dus minder precies te zijn.

Laser IPL
Voordelen Effectiever door sterke lichtstraal Snellere behandeltijd
Goedkoper dan laser
Nadelen Duurder dan IPL Minder effectief door zwakkere lichtstraal
Langere behandeltijd

Risico’s

Zoals met elke behandeling, komt definitieve haarverwijdering niet zonder risico’s. Gelukkig worden deze wel minimaal gehouden door middel van een handig koelingssysteem. Hierdoor worden de bloedvaatjes en de huid om de haarzakjes beschermd van de hitte van de laser.

Wanneer je bij een salon je haar laat verwijderen, weet je nooit zeker of je behandelaar goed met het systeem om kan gaan. Hierdoor kun je in het ergste geval brandwonden oplopen of kunnen er pigmentvlekken ontstaan. Gelukkig zijn de laserapparaten voor thuis helemaal gericht op eigen gebruik en wordt ervoor gezorgd dat er eigenlijk weinig mis kan gaan.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een laserapparaat?

Wanneer je een laserapparaat aanschaft zijn er een aantal functies en opzetstukken die nog wel eens bij je bestelling kunnen zitten. Het is zeker aan te raden om de haarverwijderaar te kiezen die precies bij jouw wensen past

Opzetstukken

Je hebt voor verschillende lichaamsdelen verschillende opzetstukken. Zoals je wel begrijpt, behandel je je bovenlip op een andere manier dan je benen. Voor de moeilijk te bereiken plekjes op je lichaam (oksels, gezicht en bikinilijn) worden er vaak extra opzetstukken meegeleverd. Met deze opzetstukken wordt de oppervlakte dat je met de lasers behandelt kleiner gemaakt, zodat je meer controle hebt. Wanneer je van plan bent het laserapparaat op je bovenlip of bikinilijn te gebruiken, let dan zeker op of hiervoor opzetstukken worden meegeleverd.

Draadloos of met kabel

Zoals de meeste moderne apparaten heb je ook een optie om draadloos haar te verwijderen. Dit kan erg handig zijn wanneer je wat lastiger te bereiken plekjes probeert te ontharen. Zo hoef je niet met een kabel te stoeien terwijl je bezig bent.

Haar- en huidskleur

Helaas geldt voor laserapparaten voor thuis vaak: Hoe groter het verschil tussen huidskleur en haarkleur, hoe beter het resultaat. Dit houdt in dat wanneer je lichte huid met donker haar hebt, je het beste resultaat zult bereiken. Gelukkig houden sommige merken hier wat meer rekening mee dan anderen. Sommige modellen zijn dan ook wel geschikt voor medium tot donkere huid. Bekijk per product goed of de technologie geschikt is voor jou. 

De vijf beste laser ontharingsapparaten

Met alle verschillende technologieën en modellen snappen we dat het lastig is om een keuze te maken. We hebben hieronder vijf van de beste laser ontharingsapparaten op een rij gezet om de keuze wat makkelijker te maken.

Braun Silk Expert IPL BD5007 Review
 • Huid-tintsensor zorgt voor bescherming van de huid
 • Geschikt voor alle huidskleuren
 • Snelle flitsen met glijfunctie
 • Meeneemetui inbegrepen
 • Geschikt voor gezicht, oksels en bikinilijn
 • Niet draadloos
 • Hoge prijs

Dit IPL ontharingsapparaat van Braun heeft met recht de titel silk-expert gekregen. Uit overweldigend positieve reacties van consumenten in Nederland blijkt dat dit model de investering zeker waard is.

Met één flits per seconde is dit een van de snellere laserapparaten. Je bent namelijk binnen een paar minuten klaar met de behandeling. Wanneer je toch nog sneller klaar wil zijn, beschikt de silk-expert over een glijmodus. Hiermee beweeg je in één beweging het apparaat langzaam over het lichaamsdeel. Het apparaat flitst dan sneller achter elkaar om geen enkel stukje over te slaan. De snelheid doet niet af aan de kwaliteit; 94% van vrouwen ziet zichtbare resultaten na slechts drie maanden.

Dankzij de innovatieve technologie van Braun wordt de tint van je huid 80 keer per seconde gescand. De lichtintensiteit wordt op basis van je huidtint aangepast, waardoor de kans op verkleuringen drastisch verminderd. Om je ogen te beschermen, flitst het apparaat ook alleen maar wanneer het apparaat volledig in contact staat met het lichaam.

De Braun Silk-expert is zelfs geschikt voor moeilijk te bereiken plekjes. Dankzij de behandelingsknop, waarmee je zelf de timing van de flitsen bepaald, kun je de flitsen zeer precies op de gewenste plekken richten. Zo is dit model ook geschikt voor gebruik op gezicht, oksels en bikinilijn.

Door het aan te passen flitsvermogen is de  Braun Silk-expert geschikt voor een wijd scala aan huidskleuren. Selecteer de extra milde functie om alle huidtypes te kunnen behandelen. Tot slot komt de Braun Silk-expert met een handig meeneemtasje. Dat maakt het ideaal om het apparaat mee te nemen op vakantie.

Philips Lumea Prestige BRI956/00 Review
 • Snel in gebruik
 • Verschillende opzetstukken voor verschillende lichaamsdelen
 • Huidtint sensor past de intensiteit van de flitsen automatisch aan
 • Niet geschikt voor alle huids- en haarkleuren
 • Hoge prijs

Dit luxe model van Philips heeft dankzij de snelheid en precisie een streepje voor als het op ontharen aankomt. De Lumea Prestige is geschikt voor een wijde variatie aan huids- en haarkleuren, maar werkt helaas niet bij een zeer donkere huid, zeer blond, rood of grijs haar. De huid-tint sensor meet voortdurend de tint van de huid. Wanneer het apparaat meet dat een stuk huid te donker is, worden voor de veiligheid geen lichtflitsen meer uitgezonden.

Met de IPL technologie wordt, door zachte lichtflitsen naar de haarzakjes te sturen, de haarcyclus onderbroken. De haartjes zullen dan uitvallen. Na drie behandelingen (elke twee weken één behandeling) ziet 92% van de gebruikers al aanzienlijke haarvermindering. Om blijvende resultaten te zien wordt aangeraden om de behandeling iedere 4 tot 8 weken te herhalen.

Door de meegeleverde opzetstukken is dit IPL apparaat geschikt voor ook de moeilijkst te bereiken plekjes. Het opzetstuk voor het gezicht is extra klein (2 vierkante cm) voor optimale precisie, en beschikt over een extra schermpje voor de veiligheid. Het opzetstuk voor de oksels heeft een naar buiten gebogen ontwerp om de contouren van de oksels te volgen, en beschikt over een iets groter schermpje van 3 vierkante cm. Voor de rest van het lichaam kan je gebruik maken van het standaard opzetstuk. Deze heeft een naar binnen gebogen vorm om de contouren van het lichaam te volgen. Het scherm is maarliefst 4 vierkante cm, waarmee je extra snel klaar bent met de behandeling.

Silk'n Infinity IPL Review
 • Geschikt voor bijna alle huidskleuren
 • ePHL technologie
 • Geen navul cartridges nodig
 • Snelle behandeltijd
 • Geschikt voor gezicht, oksels en bikinilijn
 • Geen losse opzetstukken
 • Klein scherm zorgt voor minder oppervlakte in één keer te behandelen

Voor een zeer donkere huid kan het soms erg moeilijk zijn om een laser ontharingsapparaat te vinden. De Silk’n Infinity is één van de zeldzame modellen die wel op deze huidtypes gebruikt kan worden. Dankzij de 400.000 flitsen die dit apparaat kan uitzenden, zijn navul cartridges niet nodig met de Silk’n Infinity en gaat deze ontzettend lang mee.

Door de unieke ePHL technologie van het merk Silk’n, is het eindelijk mogelijk om zelfs de meest donkere huid-types te ontharen door middel van IPL. Deze technologie bestaat uit een combinatie van Galvanische Energie en Optische Energie, welke door een krachtbundeling ervoor zorgen dat haartjes efficiënter verwijderd kunnen worden. De huidporiën worden geopend en haarzakjes worden optimaal bereikt met de lichtflitsen.

De Infinity maakt gebruik van snelle, opeenvolgende lichtflitsen. Na iedere flits zit slechts 1 tot 2 seconden pauze. Hierdoor kun je je hele lichaam in 20 minuten hebben behandeld wanneer je het apparaat in secties over je lichaam laat glijden. Ideaal voor de drukke gebruiker.

Zelfs voor de bikinilijn, oksels en het gezicht kun je gebruik maken van de Silk’n Infinity. Met het kleine scherm (3 vierkante cm) kan je heel secuur kleine secties op je lichaam behandelen. Het apparaat is ook te verbinden met een app, om behandelingen optimaal in te kunnen plannen. Tot slot is de Infinity door middel van bluetooth te vergrendelen, zodat hij niet per ongeluk door kinderen gebruikt kan worden.

Silk'n Jewel XL 150.000
 • Lage prijs
 • Ingeboude huid tint sensor
 • Maar liefst 5 standen
 • Geschikt voor oksels, gezicht en bikinilijn
 • Kortere levensduur door aantal flitsen
 • Niet geschikt voor zeer donkere huid

Laserontharing kan een ontzettend dure grap zijn, dat is duidelijk. Gelukkig zijn er ook een aantal goedkopere modellen op de markt, waarmee je zelfs op een krap budget van permanente ontharing kan genieten.

De Silk’n Jewel heeft alle gemakken van een duur ontharingsapparaat voor een ontzettend lage prijs. Je compenseert voor de wat minder lange levensduur van het apparaat door het maximale aantal van 150.000 flitsen. Genoeg om al een heel eind te komen, maar een stuk minder dan je standaard IPL apparaat.

Met een druk op de knop zet je de Jewel XL aan, waarna hij automatisch lichtflitsen afgeeft. Op deze manier kan je het apparaat langzaam over je lichaam bewegen en hoef je niet telkens de knop opnieuw in te drukken.

De Jewel XL beschikt over vijf standen. De hoogste stand boekt de beste resultaten, maar zorgt door het opladen van de flitsen voor langere behandeltijd. Bij stand 1 zit er 1 tot 2 seconden tussen de flitsen, waardoor je sneller klaar bent. Wel is de eerste stand een stuk minder krachtig. Wanneer je net lang in de zon bent geweest of hele gevoelige huid hebt, is deze stand zeker aan te bevelen.

Voor de veiligheid van je huid zit er een huidtint sensor in het apparaat. Deze zorgt ervoor dat de lichtflitsen nooit worden uitgezonden wanneer deze te krachtig zijn voor je huidskleur. Helaas is dit model dan ook niet te gebruiken door mensen met zeer donkere huid.

Rio LAHC6
 • Laser technologie zorgt voor permanent resultaat
 • Twee verschillende standen
 • Op gezicht, oksels en bikinilijn te gebruiken
 • Lange behandeltijd
 • Niet geschikt op donkere huid of lichte en witte haren

De meeste ontharingsapparaten voor thuisgebruik maken gebruik van IPL technologie. Dit omdat deze apparaten makkelijker en goedkoper zijn om te maken. Je compenseert, zoals je in dit artikel hebt kunnen lezen, met deze IPL technologie wel wat kwaliteit. Een van de weinige laser ontharingsapparaten die op de markt is, is de Rio LAHC6. Hiermee bereik je toch dat salon-resultaat, vanuit je eigen badkamer.

Door de intensiteit van de laser is het schermpje een stuk kleiner dan bij de IPL apparaten. Ook duurt het langer om de flitsen op te laden. Hierdoor is de behandeltijd een stuk langer dan bij de bovenstaande producten. Wat je ervoor terugkrijgt is écht permanent resultaat. Waar de IPL behandeling eens in de 4 tot 8 weken herhaald moet worden om effectief te zijn, ben je met deze lasertechnologie na een aantal weken klaar. Net als bij de professionals.

De Rio LAHC6 beschikt over twee standen: één om individuele standen te verwijderen, en één om grotere oppervlaktes tegelijk te behandelen. Door deze standen is de LAHC6 zowel op het lichaam, als op het gezicht te gebruiken. Helaas is dit model niet geschikt voor gebruik op donkere huid of op zeer lichte en grijze haren.


Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Bij Popula staan we altijd open voor vragen en feedback. Je hart luchten mag natuurlijk ook. Dit kan je doen door een reactie achter te laten of contact op te nemen via het contact formulier op onze contact pagina.