De beste IPL en laser apparaten voor thuis

De beste IPL en laser ontharingsapparaten van 2023

Popula  •  Laatst bijgewerkt op 20 februari 2022

Ontharing staat bekend als een flinke klus. Al helemaal wanneer je het gevoel krijgt iedere vierkante centimeter van je lichaam te moeten scheren, waxen of epileren. Gelukkig komt de  laserontharing op. Je hoeft tegenwoordig niet meer duizenden euro’s neer te leggen om van dit gemakje te genieten, laserontharing kun je tegenwoordig gewoon zelf thuis doen.

Beste koop van 2024
Philips Lumea Prestige BRI956/00 Review
Beste koop IPL laser apparaat voor thuis

Philips Lumea Prestige BRI956/00

 • 90 dagen op proef te proberen
 • Geschikt voor het hele lichaam
 • Geschikt voor oksels, gezicht en bikinilijn
 • Automatische huidtint sensor voor de juiste flitssterkte

Beste IPL apparaten

Afbeelding Product Voor wie? Waar te koop?
Philips Lumea Prestige BRI956/00 Review
Beste koop

Philips Lumea Prestige BRI956/00

De beste koop IPL laser ontharingsapparaat voor thuis. Blijf maar liefst 6 maanden haarvrij - geschikt voor het hele lichaam!
Braun Silk Expert IPL BD5007 Review

Braun Silk-expert IPL BD 5007 Body & Face

Voor mensen die op zoek zijn naar een goed en makkelijk laser ontharingsapparaat. Deze handige onthaarder is een pretje voor de gebruiker. Geschikt voor moeilijke plekjes en uitgerust met een snelle flitser.
Philips Lumea Advanced BRI923/00
Allround

Philips Lumea Advanced BRI923/00

Geschikt voor mensen die zoeken naar een draadloze laser- en ontharingsapparaat
Silk'n Jewel XL 150.000

Silk’n Jewel XL

Geschikt voor mensen die op zoek zijn naar een goedkoop ontharingsapparaat

Wat is laserontharing?

Laserontharing is een pijnloze vorm van ontharing. Tot niet zo lang geleden kon je dit alleen bij specifieke schoonheidssalons laten doen die de behandeling deden. Het wordt je tegenwoordig erg makkelijk gemaakt met deze at-home laserapparaten.

Bij het gebruik van laserontharing wordt er een laser in de individuele haren geschoten. Door de melanine, die van nature aanwezig is in je haren, wordt de hitte vervoerd naar het haarzakje. Deze wordt door de warmte vernietigd. Laserapparaten zijn voorzien van een speciale koeltip. Deze beschermt de omliggende bloedvaatjes en huid tegen de hitte van de laser. Hierdoor is het proces pijnloos.

Definitieve ontharing is helaas niet in één sessie gebeurd. Hoeveel behandelingen er nodig zijn voordat de haren echt wegblijven hangt van een hoop factoren af zoals haardikte, pigment en huidskleur. Gemiddeld heeft men zo’n 6 tot 10 sessies nodig voordat er echt resultaat te zien is. Als je niet persé voor altijd van de haren wilt afkomen, bekijk dan de beste ladyshaves.

Lichtontharing via IPL

De meeste laserapparaten voor thuis werken met IPL technologie. Dit wordt ook wel eens lichtontharing genoemd. De afkorting IPL staat voor ‘intense pulsed light’. Zoals de naam al suggereert, worden met deze methode lichtpulsen op de haarzakjes afgeschoten. Dit brengt de haarzakjes in de ‘rust-stand’ waarna ze uitvallen. De lichtpuls werkt zich, net als de laser, door de melanine naar de wortel van de haar.

Wat zijn de verschillen tussen IPL en laser?

De technische werking van IPL en laser apparaten lijkt erg op elkaar. Maar waar kies je voor?

De meeste ontharingsapparaten voor thuis maken gebruik van IPL. De high-end lichtontharing apparaten van Philips en Braun zijn hier goede voorbeelden van. Laser-apparaten voor thuis zijn minder goed beschikbaar, dit is een techniek die veelal is bestemd voor klinieken. Voor thuisgebruik raden wij dan ook aan om te kiezen voor een IPL apparaat, waar deze betere resultaten opleveren dan laser apparaten voor thuisgebruik.

IPL en laser ontharing in de praktijk

Bij een laserapparaat moet de laser erg precies gericht moet worden op de individuele haartjes. Hierdoor duurt de behandeltijd bij een laser veel langer dan als je gebruik maakt van een IPL lichtontharing apparaat. Laserbehandeling is een bewuste keuze bij het verwijderen van haar op kleine plekken met een sneller resultaat.

Het type licht dat wordt gebruikt om de haarzakjes kapot te maken verschilt tussen laser- en IPL ontharing. Een laser apparaat schiet gebundeld licht in één golflengte op de haarzakjes af. Hierdoor is de lichtstraal een stuk sterker dan bij IPL ontharing, waarbij het licht wordt uitgezonden in verschillende golflengtes.

De kracht van een laserapparaat is sterker, maar het werken met een laser thuis is erg precies en tijdrovend werk. Het gebruik van een laser voor grote oppervlakten zoals de benen is een klus die zeer veel tijd in beslag zal nemen. Een IPL apparaat heeft meer sessies nodig, maar je bent in totaal een stuk minder tijd kwijt en je hoeft niet super precies te werken, wat een eis is van laser apparaten.

Conclusie: we raden een IPL lichtontharing apparaat aan voor thuis

Bij IPL wordt per keer een groter oppervlak behandeld en hoef je dus minder precies te zijn. Daarnaast zijn laser apparaten die bedoeld zijn voor thuisgebruik vaak van lagere kwaliteit in vergelijking met de hedendaagse IPL technologie. Daarnaast zijn IPL apparaten voor thuisgebruik tegenwoordig relatief betaalbaar, zeker in opzichte van de prijs-kwaliteit die je er voor terugkrijgt.

Voordelen van IPL apparaten thuis

 • Snellere behandeltijd dan laser
 • Goedkoper en effectief in vergelijking met laser apparaten voor thuis
 • Minder effectief dan laser uit een kliniek
 • Geschikt voor grotere oppervlakten tot 4 vierkante cm

Wat zijn de risico’s van IPL

Zoals met elke behandeling, komt definitieve haarverwijdering niet zonder risico’s. Gelukkig worden deze wel minimaal gehouden door middel van een handig koelingssysteem. Hierdoor worden de bloedvaatjes en de huid om de haarzakjes beschermd van de hitte van de laser.

Wanneer je bij een salon je haar laat verwijderen, weet je nooit zeker of je behandelaar goed met het systeem om kan gaan. Hierdoor kun je in het ergste geval brandwonden oplopen of kunnen er pigmentvlekken ontstaan. Gelukkig zijn de laserapparaten voor thuis helemaal gericht op eigen gebruik en wordt ervoor gezorgd dat er eigenlijk weinig mis kan gaan.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een IPL lichtontharing?

Wanneer je een laserapparaat aanschaft zijn er een aantal functies en opzetstukken die nog wel eens bij je bestelling kunnen zitten. Het is zeker aan te raden om de haarverwijderaar te kiezen die precies bij jouw wensen past

Opzetstukken

Je hebt voor verschillende lichaamsdelen verschillende opzetstukken. Zoals je wel begrijpt, behandel je je bovenlip op een andere manier dan je benen. Voor de moeilijk te bereiken plekjes op je lichaam (oksels, gezicht en bikinilijn) worden er vaak extra opzetstukken meegeleverd. Met deze opzetstukken wordt de oppervlakte dat je met de lasers behandelt kleiner gemaakt, zodat je meer controle hebt.

Wanneer je van plan bent het laserapparaat op je bovenlip of bikinilijn te gebruiken, let dan zeker op of hiervoor opzetstukken worden meegeleverd. Zowel de Philips Lumea Prestige BRI956/00 als de BRI954/00 beschikken over een opzetstuk voor de bikinilijn.

Draadloos of met kabel

Zoals de meeste moderne apparaten heb je ook een optie om draadloos haar te verwijderen. Dit kan erg handig zijn wanneer je wat lastiger te bereiken plekjes probeert te ontharen. Zo hoef je niet met een kabel te stoeien terwijl je bezig bent.

Veel IPL lichtontharingsapparaten werken minder snel als deze draadloos wordt gebruikt. Niet erg als je wat extra minuten de tijd hebt. Voor grote oppervlakte zoals de benen is het gebruik met een draad aan te raden – een stukje sneller, zeker als je al wat ervaring hebt na 1 of 2 sessies!

Haar- en huidskleur

Helaas geldt voor laserapparaten voor thuis vaak: Hoe groter het verschil tussen huidskleur en haarkleur, hoe beter het resultaat. Dit houdt in dat wanneer je lichte huid met donker haar hebt, je het beste resultaat zult bereiken. Gelukkig houden sommige merken hier wat meer rekening mee dan anderen. Sommige modellen zijn dan ook wel geschikt voor medium tot donkere huid. Bekijk per product goed of de technologie geschikt is voor jou.

De vijf beste laser ontharingsapparaten

Met alle verschillende technologieën en modellen snappen we dat het lastig is om een keuze te maken. We hebben hieronder vijf van de beste laser ontharingsapparaten op een rij gezet om de keuze wat makkelijker te maken.

 • 90 dagen op proef te proberen
 • Geschikt voor het hele lichaam
 • Geschikt voor oksels, gezicht en bikinilijn
 • Automatische huidtint sensor voor de juiste flitssterkte
 • Niet geschikt voor alle huids- en haarkleuren
 • Hoge prijs
Beste koop
https://www.popula.nl/wp-content/uploads/2019/06/PhilipsLumeaPrestigeBRI95600.jpg

Dit luxe model van Philips heeft dankzij de snelheid en precisie een streepje voor als het op ontharen aankomt. De Lumea Prestige is geschikt voor een wijde variatie aan huids- en haarkleuren, maar werkt helaas niet bij een zeer donkere huid, zeer blond, rood of grijs haar. De huid-tint sensor meet voortdurend de tint van de huid. Wanneer het apparaat meet dat een stuk huid te donker is, worden voor de veiligheid geen lichtflitsen meer uitgezonden.

Philips geeft aan dat je na 6 maanden gebruik van de Lumea Prestige een haarvrije huid hebt. Na 3 behandelingen is er al sprake van 92% haarvermindering. Uiteraard heeft Philips de Lumea Prestige uitvoerig getest en de cijfers zijn als volgt op te breken. 27 van de 55 vrouwen zien na 3 behandeling een vermindering van 92% of hoger.

Het onderzoek is uitgevoerd met Nederlandse en Oostenrijkse vrouwen.  56 vrouwen, na 3 behandelingen van oksels, bikinilijn, benen en 2 behandelingen op het gezicht. De testresultaten van het onderzoek zijn als volgt: gemiddelde resultaat haarvermindering na 12 behandelingen: 78% op benen, 64% op bikinilijn, 65% op oksels. Geen volledige haarvermindering, maar zolang je blijft laseren

Met de IPL technologie wordt, door zachte lichtflitsen naar de haarzakjes te sturen, de haarcyclus onderbroken. De haartjes zullen dan uitvallen. Na drie behandelingen (elke twee weken één behandeling) ziet 92% van de gebruikers al aanzienlijke haarvermindering. Om blijvende resultaten te zien wordt aangeraden om de behandeling iedere 4 tot 8 weken te herhalen.

Features van de Philips Lumea Prestige

 • Het apparaat is draadloos te gebruiken dankzij de oplaadbare accu
 • De ingebouwde huidtintsensor detecteert automatisch jouw huidtint
 • De SmartSkin sensor zorgt de juiste instellingen op het juiste moment
 • De geintegreerde UV-filter beschermt je huid tegen de UV-straling
 • Opzetstukken voor gezicht, lichaam, oksels en de bikinilijn
 • Handige app voor het herinneren van je laser behandelingen thuis

Ervaringen met de Philips Prestige Lumea

Dit IPL laser apparaat van Philips heeft al meerdere versies gehad. De techniek wordt geleidelijk beter en het grootste verschil met de oudere modellen is zeker te zien in het resultaat. De Lumea Prestige is eenvoudig in gebruik en zorgt voor een goed resultaat bij voor het grote deel van de gebruikers. Hoewel de Prestige draadloos te gebruiken is, zal het apparaat minder snel flitsen dan wanneer deze bedraad is.

Geduld en discipline is een belangrijk gegeven bij het ontharen met laser – of je nou naar een kliniek gaat of het thuis doet. Je zal altijd meerdere sessies nodig hebben en voor de een gaat het sneller dan de ander. Het is duidelijk uit de vele ervaringen en reviews dat de Lumea Prestige duidelijk werkt. De resultaten mogen er dan zeker zijn, vraag alleen wat geduld en discipline van jezelf.

Meer ervaringen van consumenten met de Philips Prestige Lumea lezen? Lees 150+ reviews van deze IPL.

De verschillende opzetstukken van de Lumea Prestige

De Lumea Prestige kan worden geleverd met verschillende opzetstukken.

De BRI954/00 wordt geleverd met 3 opzetstukken: voor het gezicht, lichaam en een precisie opzetstuk voor de oksels en bikinilijn.

Philips Lumea Prestige opzetstukken voor lichaam, gezicht, oksels en bikinilijn

Philips Lumea bevat 4 opzetstukken: voor het lichaam, gezicht, oksels en de bikinilijn

Opzetstuk voor het gezicht

Door de meegeleverde opzetstukken is dit IPL apparaat geschikt voor ook de moeilijkst te bereiken plekjes. Het opzetstuk voor het gezicht is extra klein (2 vierkante cm) voor optimale precisie, en beschikt over een extra schermpje voor de veiligheid.

Opzetstuk voor de oksels

Het opzetstuk voor de oksels heeft een naar buiten gebogen ontwerp om de contouren van de oksels te volgen, en beschikt over een iets groter schermpje van 3 vierkante cm.

Opzetstuk voor de bikinilijn

De bikinilijn is een van de wat lastigere zones om te bereiken. Het speciale opzetstuk voor de bikinilijn dat wordt geleverd bij de Prestige is geschikt om korte metten te maken met sterkere en dikkere haartjes. Het lichtvenster is 3 vierkante centimeter, waardoor de bikinilijn een vlugge klus is.

Standaard opzetstuk voor het lichaam

Het scherm is maar liefst 4 vierkante cm, waarmee je extra snel klaar bent met de behandeling. Hiermee kan je dan ook lekker snel grote oppervlakte mee aanpakken. Het is dan ook echt ideaal voor het ontharen van je benen!

Voor de rest van het lichaam maak je dus vaak gebruik van dit standaard opzetstuk. Deze heeft een naar binnen gebogen vorm om de contouren van het lichaam te volgen.

De vier modellen van de Lumea Prestige

Philips heeft vier verschillende modellen van de Lumea Prestige uitgebracht. Het verschil zit in de meegeleverde opzetstukken. Hieronder bespreken we de verschillen tussen de BRI950/00, BRI954/00, BRI956/00 en de BRI959/00.

De standaard versie, de Lumea Prestige BRI950/00 wordt geleverd met twee opzetstukken: voor het gezicht en voor het lichaam. Het opzetstuk voor het lichaam is een stuk minder handig als je deze wilt gebruiken voor de oksels en de bikinilijn en laat die twee nou juist zo belangrijk zijn!

De Lumea Prestige BRI954/00 wordt geleverd met 3 opzetstukken: voor het gezicht, lichaam en een precisie opzetstuk voor de oksels en bikinilijn. Dit precisie opzetstuk is hetzelfde als het opzetstuk voor de bikinilijn die wordt geleverd bij de BRI956 en de BRI959.

Onze favoriete uitgave is de Lumea Prestige BRI956/00 en wordt geleverd met alle opzetstukken: lichaam, gezicht, oksels en voor de bikinilijn.

  • Huid-tintsensor zorgt voor bescherming van de huid
  • Geschikt voor alle huidskleuren
  • Snelle flitsen met glijfunctie
  • Meeneemetui inbegrepen
  • Geschikt voor gezicht, oksels en bikinilijn
  • Niet draadloos en een hogere prijs
  https://www.popula.nl/wp-content/uploads/2019/06/BraunSilk-expertIPLBD5007BodyFace.jpg

  Dit IPL ontharingsapparaat van Braun heeft met recht de titel silk-expert gekregen. Uit overweldigend positieve reacties van consumenten in Nederland blijkt dat dit model de investering zeker waard is.

  Met één flits per seconde is dit een van de snellere laserapparaten. Je bent namelijk binnen een paar minuten klaar met de behandeling. Wanneer je toch nog sneller klaar wil zijn, beschikt de silk-expert over een glijmodus. Hiermee beweeg je in één beweging het apparaat langzaam over het lichaamsdeel. Het apparaat flitst dan sneller achter elkaar om geen enkel stukje over te slaan. De snelheid doet niet af aan de kwaliteit; 94% van vrouwen ziet zichtbare resultaten na slechts drie maanden.

  Dankzij de innovatieve technologie van Braun wordt de tint van je huid 80 keer per seconde gescand. De lichtintensiteit wordt op basis van je huidtint aangepast, waardoor de kans op verkleuringen drastisch verminderd. Om je ogen te beschermen, flitst het apparaat ook alleen maar wanneer het apparaat volledig in contact staat met het lichaam.

  De Braun Silk-expert is zelfs geschikt voor moeilijk te bereiken plekjes. Dankzij de behandelingsknop, waarmee je zelf de timing van de flitsen bepaald, kun je de flitsen zeer precies op de gewenste plekken richten. Zo is dit model ook geschikt voor gebruik op gezicht, oksels en bikinilijn.

  Door het aan te passen flitsvermogen is de  Braun Silk-expert geschikt voor een wijd scala aan huidskleuren. Selecteer de extra milde functie om alle huidtypes te kunnen behandelen. Tot slot komt de Braun Silk-expert met een handig meeneemtasje. Dat maakt het ideaal om het apparaat mee te nemen op vakantie.

   • Geschikt voor een hoge verscheidenheid aan haar- en huidtypen
   • Geïntegreerde huidtintsensor meet de behandelde huidskleur en stopt automatisch wanneer het niet veilig is
   • Groot behandelvenster voor snelle toepassing op grote gebieden
   • Gratis Lumea-app voor een persoonlijke begeleiding bij de behandelingen
   • Niet geschikt voor sommige haartypen en zeer donkere huid
   Allround
   Philips Lumea Advanced BRI923/00

   Philips Lumea

   De Philips Lumea Advanced BRI923/00 met pentrimmer voorkomt de terug groei van haar op het lichaam. De zachte impulsen zorgen er bij regelmatig gebruik voor dat de huid zijdezacht blijft. Philips belooft minimaal 3 maanden een haarvrije huid en minimaal 85% haarvermindering na slechts 3 behandelingen.

   Intense Pulsed Light technologie

   Philips Lumea werkt met een innovatieve, op licht gebaseerde technologie genaamd IPL (Intense Pulsed Light). Professionele schoonheidssalons gebruiken deze technologie ook. Bij de ontwikkeling heeft Philips samengewerkt met vooraanstaande dermatologen en daardoor kon Philips deze technologie zodanig aanpassen dat je het product veilig thuis kan gebruiken. Philips Lumea stuurt zachte lichtpulsen naar de haarwortel, daardoor laat de haarwortel los en wordt voorkomen dat deze terugkomt. Door deze behandeling te herhalen, blijft de huid altijd zacht en glad. De Philips Lumea is niet geschikt voor een zeer donkere huid en voor wit/grijs, lichtblond, rood haar.

   Skin Tone-sensor

   De ideale Skin Tone-sensor meet de behandelde huidskleur en stopt automatisch wanneer het niet veilig is. Het precisiehulpstuk zorgt voor een veilige behandeling van gezichtshaar en andere gevoelige gebieden. Als accessoire worden de Satin Compact-pentrimmer en een speciaal opzetstuk voor het gezicht meegeleverd

   Conclusie

   Ben je op zoek naar een laser- en ontharingsapparaat die je draadloos kan gebruiken, ervoor zorgt dat je langer kan genieten van een haarloze & gladde huid en meer opzetstukken heeft die goed aansluiten bij de rondingen van elk lichaamsdeel? Dan is de Philips Lumea iets voor jou!

    • Lage prijs
    • Ingeboude huid tint sensor
    • Maar liefst 5 standen
    • Geschikt voor oksels, gezicht en bikinilijn
    • Kortere levensduur door aantal flitsen
    • Niet geschikt voor zeer donkere huid
    https://www.popula.nl/wp-content/uploads/2019/06/SilknJewelXL150000.jpg

    Laserontharing kan een ontzettend dure grap zijn, dat is duidelijk. Gelukkig zijn er ook een aantal goedkopere modellen op de markt, waarmee je zelfs op een krap budget van permanente ontharing kan genieten.

    De Silk’n Jewel heeft alle gemakken van een duur ontharingsapparaat voor een ontzettend lage prijs. Je compenseert voor de wat minder lange levensduur van het apparaat door het maximale aantal van 150.000 flitsen. Genoeg om al een heel eind te komen, maar een stuk minder dan je standaard IPL apparaat.

    Met een druk op de knop zet je de Jewel XL aan, waarna hij automatisch lichtflitsen afgeeft. Op deze manier kan je het apparaat langzaam over je lichaam bewegen en hoef je niet telkens de knop opnieuw in te drukken.

    De Jewel XL beschikt over vijf standen. De hoogste stand boekt de beste resultaten, maar zorgt door het opladen van de flitsen voor langere behandeltijd. Bij stand 1 zit er 1 tot 2 seconden tussen de flitsen, waardoor je sneller klaar bent. Wel is de eerste stand een stuk minder krachtig. Wanneer je net lang in de zon bent geweest of hele gevoelige huid hebt, is deze stand zeker aan te bevelen.

    Voor de veiligheid van je huid zit er een huidtint sensor in het apparaat. Deze zorgt ervoor dat de lichtflitsen nooit worden uitgezonden wanneer deze te krachtig zijn voor je huidskleur. Helaas is dit model dan ook niet te gebruiken door mensen met zeer donkere huid.


     Reacties

     Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

     Geef een reactie:

     Bij Popula staan we altijd open voor vragen en feedback. Je hart luchten mag natuurlijk ook. Dit kan je doen door een reactie achter te laten of contact op te nemen via het contact formulier op onze contact pagina.