DYMO Label Manager 280

De beste labelprinters van 2023

Popula  •  Laatst bijgewerkt op 29 december 2021

We kennen het allemaal wel: vroeger plakte je moeder overal je naam op met zo’n klein wit stickertje om te voorkomen dat je het kwijt zou raken. Denk aan een naamstickertje op je boterhamtrommel, op je beker of zelfs op je koekverpakking. Tegenwoordig worden labelprinters overal gebruikt, zowel thuis als in het bedrijfsleven. Stel je eens voor dat je komende kerst die lamme hand kan vermijden door adressen gewoon te printen. Met een labelprinter is dit makkelijk te realiseren. Je hoeft ze slechts in te voeren en op print te drukken.

In deze review hopen we je op weg te helpen als je op zoek bent naar een labelprinter. We zullen een aantal eigenschappen benoemen en verder uitdiepen. Om jouw keuze uiteindelijk wat makkelijker te maken, hebben we de beste modellen ook alvast voor je geselecteerd!

Beste koop van 2024
DYMO Labelwriter Wireless
Beste etiket en labelprinter

Dymo LabelWriter 450 Twin Turbo

 • Print in een hoge resolutie van 300 DPI
 • Print zowel labels als etiketten
 • Etiketten en labels zijn eenvoudig te personaliseren
 • Print direct uit Word, Excel en Outlook
 • Geen geknoei met inkt of toners

Afbeelding Product Voor wie? Waar te koop?
DYMO Labelwriter Wireless
Beste koop

Dymo LabelWriter 450 Twin Turbo

Ieder die zowel etiketen als labels wil
Dymo Labelwriter 450 Twin Turbo

Brother QL700 Labelprinter

Iedereen die van gemak houdt
DYMO Letra Tag LT100T

Dymo Wireless Labelwriter

Ieder die een draadloze labelprinter zoekt
DYMO LabelManager 160

DYMO LabelManager 160

Een goede handheld labelprinter die makkelijk te gebruiken is
DYMO Letra Tag LT100T

Dymo LetraTag LT-100T

Beste labelprinter voor AZERTY liefhebbers

Het kiezen van de perfecte labelprinter

Tegenwoordig is de labelprinter flink gemoderniseerd en zijn er veel handige features die het printen nog eenvoudiger en sneller maken. Voor thuis kan je nu voor de kinderen aan de slag gaan met naamstickers en op kantoor en in de winkel kan je in een handomdraai de prijslabels afdrukken. Maar ook in het laboratorium om labels te drukken voor het uit elkaar houden van potjes en buisjes kan een labelprinter van pas komen. Op kantoor kan een labelprinter zichzelf bewijzen om bijvoorbeeld de archieven te onderscheiden.

Een heel veelzijdig apparaat dus die uit veel bedrijven (maar ook thuis!) niet meer weg te denken is. Kortom: handig voor thuis of op de werkvloer. Alle chaos wordt weer georganiseerd met een labelprinter in huis. Klinkt goed toch?

Helaas is een labelprinter uitzoeken nog niet zo makkelijk. Vroeger was het een apparaat dat eigenlijk alleen maar een simpel label kon printen. Tegenwoordig kun je het zo gek niet bedenken of het bestaat. Verschillende formaten, kleuren en bij sommige modellen te gebruiken met WiFi of bluetooth. Om de wereld van de labelprinters met daarin al zijn verschillende opties een beetje te leren kennen, heeft Popula de belangrijkste opties op een rijtje gezet.

Manier van printen

Printen met een labelprinter kan op twee verschillende manieren. De eerste manier die we even toelichten is direct thermisch printen. Hierbij is er warmtegevoelige printmedia nodig. Er wordt bij thermische overdracht geprint door middel van waslint of waxribbon. Dit wordt in de wereld van labelprinters ook wel ribbons genoemd. Hiermee wordt het inktlint bedoeld die in de labelprinter gebruikt wordt. Daarmee kun je het etiket bedrukken.Het nadeel hiervan is dat de print op lange termijn steeds donkerder van kleur gaat worden en vervaagt. Het voordeel ervan is dat je geen aparte waxlint nodig hebt.

De tweede manier van printen die wij willen toelichten is thermische overdracht. Het grote voordeel hiervan is dat de print langer goed blijft. Nadeel hiervan is dat je een aparte waxrol nodig hebt om te printen.

Type stroomvoorziening

Afhankelijk van hoe lang achter elkaar je de labelprinter wilt gebruiken, is het verstandig om te kijken naar de manier waarop de printer zijn stroom verkrijgt. Er zijn zowel labelprinters die werken op accu, netstroom en batterij. Hieronder hebben we de verschillende stroomvoorzieningen voor je op een rij gezet.

Accu

Het voordeel van de labelprinter op accu is dat deze zodra hij opgeladen is, klaar is voor gebruik en niet aan een snoer hoeft te blijven zitten om te werken. Daarnaast hoef je geen batterijen te kopen. Je zit dus niet opeens met een leeg apparaat omdat de batterijen op zijn.

Batterijen

Een labelprinter die werkt op batterijen kan desalniettemin toch handig zijn: je hebt geen last van snoeren en de printer werkt altijd en overal: als er maar volle batterijen in zitten. Zeker handig voor de printer die rouleert tussen werkplekken en vaak van hand wisselt.

Netstroom

Een labelprinter die zijn stroom krijgt door middel van netstroom kan soms een belemmering zijn: hij moet in het stopcontact zitten om te werken. Als je een labelprinter hebt die in principe één vaste plek heeft, is dit helemaal geen probleem. Hij werkt altijd, dat weet je zeker. Daarbij hoef je, net als bij een labelprinter met accu, geen batterijen te kopen.

Verbinding en aansluiting

Er zijn drie verschillende manieren om verbinding te maken met een labelprinter. Sommige apparaten beschikken over meerdere van deze functies. De type verbindingen zijn USB, bluetooth en WiFi. Hieronder wederom de verschillende types onder elkaar.

USB

Een veilige en makkelijke verbinding tussen labelprinter en je laptop of computer is een USB verbinding. Via een snoertje kun je dan bijvoorbeeld de software van je labelprinter updaten, of je kunt met een bijbehorend programma je labels ontwerpen en vervolgens printen.

Bluetooth

We kennen het allemaal wel: bluetooth. De draadloze verbinding tussen apparaten op korte afstand. Zo kun je je labelprinter, wanneer deze over bluetooth beschikt, koppelen aan je laptop of computer om op deze manier te kunnen printen. Zo heb je geen draden nodig en is het allemaal in 1 druk op de knop geprint en geregeld!

Wifi

Een draadloze wifi verbinding is handig zodat de labelprinter en computer of laptop meteen contact heeft. Vaak beschikken labelprinters over bijvoorbeeld én wifi én USB aansluiting, zodat je op diverse manieren verbinding kunt maken met je computer of laptop. Wifi is fijn wanneer meerdere personen gebruik willen maken van één labelprinter. Op deze manier kan iedereen erbij en weet iedereen hem te vinden op zijn of haar eigen computer.

Labelbreedten

Per printer hebben wij uitgezocht welke labelbreedte de printer allemaal compatibel mee is. Dit kan verschillen tussen de 6 en 60 mm. Een hoop keuze dus. Het is fijn om bij een wat groter lettertype een breder label te hebben en bij een wat kleiner type een smaller label. Het moet er natuurlijk ook nog een beetje leuk uitzien en goed in verhouding zijn.

Type label

Er kan onderscheid gemaakt worden in 2 type labels. Tape-labels en etiketten. Tape-labels zijn het meest geschikt voor het samenbinden van kabels of het ordenen van tabbladen (of zoals moeders dat vroeger deed: het labelen van je drinkbeker en boterhamtrommeltje).

Etiketten zijn meer geschikt wanneer je het schrijven van adressen op de enveloppen van de kerstkaarten zat bent, of barcode en naambadges wil printen. Voor alle twee de labels is iets te zeggen, het een sluit het ander zeker niet uit.

Toetsenbordindeling: QWERTY of AZERTY

De labelprinters zijn grofweg onder te verdelen in twee types: de labelprinters met QWERTY toetsenbord (Nederland) en de labelprinters met AZERTY toetsenbord (België en Frankrijk). De werking is hetzelfde, alleen staan de knopjes net even anders dan dat je gewend bent. Als de layout niet uitmaakt, hoef je hier natuurlijk niet op te letten, maar het kan voor sommigen een groot struikelblok zijn. Er zijn ook labelprinters die helemaal niet over een toetsenbord beschikken en aangesloten moeten worden op een computer of laptop om de juiste tekst te kunnen typen.

Lettertypes en groottes

Elke labelprinter verschilt in de hoeveelheid functies en opties. Je kunt kiezen uit verschillende kleuren labels, maar ook uit verschillende lettertypes en groottes. De één biedt misschien maar 1 of 2 verschillende letterstijlen aan, daar waar een andere printer er misschien wel 30 heeft.

Ook de grootte van de letters en de hoeveelheid formaten daarin kan nogal verschillen. Let hier dus goed op. Het zou zonde zijn als je een printer aanschaft die te kleine letters print dan voor welk doel jij hem wil gebruiken.

Draagbaarheid & afdruksnelheid

Een draagbare labelprinter is een stuk efficiënter dan een tafelmodel wanneer je bijvoorbeeld de hele dag rondloopt in een magazijn en daar moet stickeren. Het is dus bij de aanschaf van een labelprinter verstandig om na te denken over waar en hoe je hem wilt gaan gebruiken.

Wordt hij veel of weinig gebruikt? Bij grootverbruikers is het handig om een labelprinter te hebben die snel print, zodat je tijdens je werk niet telkens hoeft te wachten tot het labeltje geprint is. Een hoge afdruksnelheid is dan ook een must. Let wel op dat labelprinters met een snellere afdruksnelheid vaak wel wat duurder zijn dan zijn wat langzamere broertjes.

Bij draagbaarheid hebben wij ook opgelet op het gewicht van de labelprinter. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat het een blok aan je been is!

Snij-mechanisme

Een aantal labelprinters is uitgerust met de functie dat hij, zodra de label is geprint, het label of etiket automatisch afsnijdt. Je hebt ook varianten waarbij het label of etiket er nog handmatig af moet scheuren. Voor sommigen is dit handiger dan voor anderen. Als je bijvoorbeeld grote hoeveelheden labels moet afdrukken is het fijn dat ze automatisch afgesneden worden. In andere gevallen, bijvoorbeeld bij de draagbare printer, is dit weer totaal onpraktisch.

Vijf beste labelprinters

Nu we weten waar we op moeten letten bij het aanschaffen van een labelprinter en wat de mogelijkheden allemaal zijn, heeft Popula een groot assortiment aan labelprinters onder de loep genomen. Hier zijn de vijf best presterende labelprinters uitgekomen. Voor de meest gebruikte doeleinden is er gekeken naar de beste modellen die momenteel op de markt zijn.

 • Print in een hoge resolutie van 300 DPI
 • Print zowel labels als etiketten
 • Etiketten en labels zijn eenvoudig te personaliseren
 • Print direct uit Word, Excel en Outlook
 • Geen geknoei met inkt of toners
 • Print geen kleur
 • Printserver nodig om netwerkverbinding te gebruiken
Beste koop
https://www.popula.nl/wp-content/uploads/2019/06/DymoLabelwriter450TwinTurbo.jpg

Als je op zoek bent naar het beste van twee werelden, dan staat Popula voor je klaar. Maak kennis met de DYMO LabelWriter 450 Twin Turbo. Met deze labelprinter maak je niet alleen labeltjes, maar ook nog eens etiketten! Het beste van beide dus, gebundeld in één apparaat. Door de twee afzonderlijke rollen verricht je tweemaal zoveel werk in dezelfde tijd. Op de lange termijn gaat dit je veel tijd en energie schelen.

De Dymo LabelWriter beschikt over twee rollen. Wanneer de eerste rol op is, schakelt hij automatisch over naar de tweede rol. Zo staat het werk nooit stil. Daarnaast snijdt deze printer automatisch zijn labels en etiketten af, dat scheelt jou een hoop werk.

De software geeft je de kans om direct gepersonaliseerde labels en etiketten te printen. Zo creëer je binnen een handomdraai iets origineels! Je hebt door de techniek van het direct thermisch printen geen last meer van geknoei met inkt of toners. Dit model is wel afhankelijk van netstroom en daardoor niet draagbaar.

Deze labelprinter wordt geleverd met 200 etiketten, de benodigde software, een USB-kabel, stroomkabel en handleiding.

Printtechnologie Thermo-printer
Type label Label en etiketten
WiFi Nee
USB Nee
Toetsenbord Nee
Labelbreedte Maximaal 62mm
Stroomvoorziening Netstroom
Draagbaar Nee
Gewicht 1100 gram
  Op voorraad. Nu besteld, maandag in huis via bol voor €239.66
  • Een voordelige prijs
  • Print erg snel
  • Zeer eenvoudig in gebruik
  • Zes labelbreedtes: van 12mm tot 62mm
  • Print enkel zwart-wit, geen kleur
  https://www.popula.nl/wp-content/uploads/2019/06/BrotherQL-700.jpg

  De labelprinter van Brother: een toppertje als je het ons vraagt! Deze labelprinter is geschikt voor het printen van etiketten en print dus bredere labels dan bijvoorbeeld de labelprinter van DYMO.

  Dit model is supersnel wat betreft zijn printsnelheid en dit bespaart je een hoop tijd wanneer je een grote stapel etiketten nodig hebt. Door de thermische afdruktechnologie hoef je nooit inkt bij te kopen; het enige wat je af en toe moet aanschaffen zijn de labels zelf. Daarnaast heb je ook geen batterijen nodig omdat deze printer gewoon aangesloten kan worden op het stopcontact.

  Je kunt met deze labelprinter zowel met als zonder software aan de slag. Je hebt na het installeren van de software weliswaar wel meer opties en functies ter beschikking dan wanneer je de software niet gebruikt, maar het is geen vereiste.

  De printer is helaas niet onder je arm mee te nemen, maar is wel zeer geschikt voor het grootschalig afdrukken van etiketten. Een handige bijkomstigheid is dat hij automatisch de etiketten afsnijdt. Dit voorkomt een hoop werk tussendoor.

  Deze labelprinter wordt geleverd met USB-kabel, en de software en benodige programma’s kan je online downloaden of installeren via de bijgeleverde CD. Daarnaast krijg je een 62mm labelrol en een gestanste labelrol van 29mm x 90mm.

  Specificaties

  Printtechnologie Thermoprinter
  Type label Etiket
  WiFi Nee
  USB Ja
  Toetsenbord Nee
  Labelbreedte 12 mm, 18 mm, 19 mm, 24 mm, 36 mm, 62 mm
  Stroomvoorziening Netstroom
  Draagbaar Nee
  Gewicht 1120 gram
   Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis via bol voor €85.95
   • Kan via WiFi printen
   • Creatief: ontwerp je eigen labels
   • Geen inkt nodig door de thermische afdruktechnologie
   • Beschikt over WiFi en een USB aansluiting
   • Zit vast aan netstroom, niet draagbaar
   https://www.popula.nl/wp-content/uploads/2019/06/DYMOLabelwriterWireless.jpg

   Word je ook helemaal gek van alle draadjes en kabeltjes die door heel uw huis lopen? Elk apparaat een ander snoer, zoveel dat het amper uit elkaar te houden is? Met aanschaf van de labelprinter van DYMO Wireless komt er in ieder geval niet nog een snoer het huis in! Deze labelprinter is namelijk Wireless, oftewel draadloos en werkt door middel van een WIFI-verbinding. Je kunt op deze manier de labels printen via de wifi, zo vanaf je smartphone of laptop.

   Inkt is ook bij dit model overbodig door de directe thermische afdruktechnologie. De software die meegeleverd wordt is handig om je eigen labels te ontwerpen en bepaalde instellingen aan te passen, zodat je het label krijgt zoals jij ‘m wilt hebben. Daarnaast is er ook een mobiele app om de labels te ontwerpen.

   De Dymo Wireless Labelprinter is dus de perfecte labelprinter voor wie zijn creativiteit kwijt wil en dit op een gemakkelijke en snelle manier via elk apparaat voor elkaar wil krijgen. Als je de labelprinter door je enthousiasme vergeet uit te zetten, geen zorgen. Dit model schakelt zichzelf na verloop van tijd uit.

   Deze labelprinter wordt geleverd met een startrol met adreslabels, een stroomkabel, USB-kabel en handleiding.

   Specificaties

   Printtechnologie Thermo-printer
   Type label Tape-label en etiket
   WiFi Ja
   USB Ja
   Toetsenbord Nee
   Labelbreedte Maximaal 62mm
   Stroomvoorziening Netstroom
   Draagbaar Nee
   Gewicht 633 gram
    Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis via bol voor €174.5
    • Licht in gewicht
    • Handheld
    • Aan te sluiten op PC
    • Makkelijk te gebruiken
    • Label breedte 12 mm
    • QWERTY toetsenbord
    • Werkt op batterijen
    DYMO LabelManager 160

    Deze labelprinter, de DYMO LabelManager 160 is een super labelprinter voor wie op zoek is naar een mooi model zonder al te veel overweldigende opties.

    Hoewel de Dymo LabelManager 160 een mooi ontwerp heeft, is dit niet het beste aspect van deze labelprinter. Het model is draagbaar en is een echt lichtgewicht: het weegt minder dan een half pak suiker. Hij is aan te sluiten op Windows waardoor je de labels kunt optimaliseren met lettertypes en afbeeldingen vanaf je eigen laptop of PC.

    Doordat de printer werkt op batterijen kun je snel aan de slag en hoeft het apparaat niet continu aan het stopcontact te hangen.  De labels zijn er in diverse kleuren beschikbaar. Niet alleen het standaard zwart op wit, maar ook blauwe, groene en rode labels zijn mogelijk! Alles wat je typt is direct te zien op het scherm en kun je meteen afdrukken. Dit model is een topper voor zowel thuis als op de werkvloer. De Dymo 160 beschikt over genoeg functies, zonder dat het als teveel aanvoelt.

    De labelprinter van DYMO wordt geleverd met starter tape 12 mm (zwart op wit), USB-Kabel, handleiding, maar zonder oplaadbare batterijen en een adapter.

    Specificaties

    Printtechnologie Thermo-printer Type label Tape WiFi Nee USB Ja Toetsenbord QWERTY Labelbreedte 12 mm Lettertypes 3 Lettergroottes 6 Stroomvoorziening Batterij Draagbaar Ja Gewicht 400 gram
     Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis via bol voor €45.49
     • Voordelige prijs
     • Batterijbesparingsmodus zet de labelprinter vanzelf uit
     • AZERTY layout
     • Batterijen zitten niet standaard inbegrepen
     • Adapter heeft een hoge prijs, maar batterijen werken ook
     https://www.popula.nl/wp-content/uploads/2019/06/DYMOLetraTagLT100T.jpg

     Wie speciaal voor een AZERTY toetsenbord wil gaan, zit goed met de labelprinter van LetraTag. Dit model is zeer eenvoudig in gebruik en ideaal voor wie gewend is aan een AZERTY toetsenbord. Echter is het toetsenbord niet te wisselen naar een QWERTY-layout, dus deze labelprinter is echt bedoeld voor gebruikers van een AZERTY toetsenbord.

     De LetraTag wordt geleverd met tape maar zonder de batterijen, dus deze moeten worden bijbesteld als je direct aan de slag wil. Er is ook een adapter voor, maar in verhouding zijn batterijen ongeveer even duur. Door zijn lichtgewicht en stroomvoorziening op batterij is dit model zeer draagbaar. De cassettes zijn beschikbaar in witte opstrijkbare tape en diverse andere kleuren. Het display van de Dymo LetraTag laat zien hoe de labels er uiteindelijk uit komen te zien.

     Klaar met labelen maar vergeten de printer uit te zetten? Geen probleem, deze labelprinter schakelt zichzelf automatisch uit na verloop van tijd. Daarnaast wordt de Dymo LetraTag geleverd met tape om direct aan de slag te gaan.

     Specificaties

     Printtechnologie Thermo-printer
     Type label Label
     WiFi Nee
     USB Nee
     Toetsenbord Ja, AZERTY
     Labelbreedte 12 mm
     Lettertypes 5
     Lettergroottes 5
     Stroomvoorziening Batterij (4x AA)
     Draagbaar Ja
     Gewicht 229 gram
      Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis via bol voor €41.39

      Reacties

      Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

      Geef een reactie:

      Bij Popula staan we altijd open voor vragen en feedback. Je hart luchten mag natuurlijk ook. Dit kan je doen door een reactie achter te laten of contact op te nemen via het contact formulier op onze contact pagina.