Beste kruimeldieven 2019

De beste kruimeldieven van 2023

Popula  •  Laatst bijgewerkt op 29 december 2021

Geen zin om voor iedere omgevallen plant de stofzuiger uit de kast te trekken? Klaar met het constant tevoorschijn halen van een stoffer en blik? Dan is een kruimeldief misschien wel hét apparaat voor jou. Het compacte design van de kruimeldief is ontwikkeld om kleine hoeveelheden stof en kruimels op te ruimen. Ideaal voor bijvoorbeeld grote gezinnen of huishoudens met dieren. Ben jij benieuwd waar je op moet letten bij de aanschaf van een kruimeldief, lees dan vooral verder.

Beste koop van 2024
JAP Tornado S3
Beste uitgebreide kruimeldief die alles aan kan

JAP Tornado S3

 • 22,2V motor
 • Met huisdieren- auto-, en vloeibaar vuil kopstuk
 • Met HEPA filter
 • Vuilreservoir van 500ml
 • Ophangbaar oplaadstation
 • Laag geluidsniveau (72 dB)
 • Licht in gewicht (700gr)
 • Snel opgeladen

Afbeelding Product Voor wie? Waar te koop?
JAP Tornado S3

JAP Tornado S3

Voor mensen die op zoek zijn naar luxe kruimeldief met vele extra's
Bosch BBH21631 Readyy'y

Bosch BBH21631 Readyy’y

Voor fans van kruimeldieven zonder te hoeven bukken
Philips MiniVac FC6149/01 - Kruimelzuiger

Philips MiniVac FC6149

Voor mensen die een kruimeldief voor in de auto zoeken
Black & Decker PD1420LP-QW
Energie zuinig

Black & Decker PD1420LP-QW

Voor mensen die een energiezuinige kruimeldief zoeken
Black & Decker WDB115WA-QW

Black & Decker WDB115WA-QW

Voor mensen die een betaalbare kruimeldief zoeken

Hoe werkt een kruimeldief?

Je kan de werking van een kruimeldief vergelijken met die van een stofzuiger. Met behulp van een accu wordt een zuigmotortje in de kruimeldief geactiveerd. Het vuil wordt opgevangen in een reservoir of stofzak wat zo nu en dan geleegd of vervangen moet worden. Natuurlijk is het reservoir een stuk kleiner dan dat van een grote zakloze stofzuiger, maar omdat het zo een klein en wendbaar apparaat is, is het legen zo gepiept.

Omdat een kruimeldief meestal op een accu werkt, moet deze na gebruik worden opgeladen. Vaak gebeurt dit door middel van het meegeleverde laadstation. Deze kun je soms zelfs aan de muur hangen om ruimte te besparen.

Functies van kruimeldieven

Vochtzuigfunctie

Sommige kruimeldieven zijn voorzien van een vochtzuigfunctie. Ideaal voor gezinnen met jonge kinderen of als je zelf gewoon een beetje onhandig bent. Je kan namelijk ieder omgevallen glas water gemakkelijk opruimen door het op te zuigen met je kruimeldief. Wanneer je kruimeldief over deze functie beschikt, wordt het water opgevangen in het handige reservoir. Je kan deze vervolgens legen in de gootsteen of het toilet. Er komt geen vaatdoekje meer aan te pas!

Dierenharen verwijderen

Omdat dierenharen vaak hardnekkig blijven plakken aan stoffen, kan niet elke kruimelzuiger deze effectief verwijderen. Als je huisdieren hebt en graag je kruimeldief wilt gebruiken om haren op te ruimen, zal je een model met een speciale opzetborstel moeten aanschaffen. Deze opzetborstel heet een turbo mondstuk. Lees hieronder meer over opzetstukken van kruimeldieven.

Opzetstukken

Vloeistoffen opzetstuk

Zoals je hebt kunnen lezen, zijn sommige kruimeldieven geschikt om vocht mee op te ruimen. Je kan hiervoor gebruik maken van het handige siliconen mondstuk. Dit opzetstuk zorgt ervoor dat er geen borstels worden beschadigd wanneer je vloeistoffen opzuigt.

Turbomondstuk

Deze accessoire bestaat uit een overkapping met hierin een snel draaiende grove borstel. Het turbomondstuk is speciaal ontwikkeld om huisdierharen of hardnekkig stof mee te verwijderen. Waar vuiligheid normaal blijft plakken, wordt het door de grove haren van de borstels opgepakt en door de kruimeldief opgezogen.

Kierenmond

Met dit opzetstuk kun je de kruimeldief gebruiken om in alle hoekjes en gaatjes te kunnen stofzuigen. Extra handig voor meubilair en moeilijk te bereiken plekken.

Zacht borsteltje

Als je de kruimeldief gaat gebruiken op bijvoorbeeld houten vloeren of ander kwetsbaar materiaal, dan is het een goed idee om gebruik te maken van een opzetstuk met zachte borstel. Deze wordt bijna altijd meegeleverd met je kruimeldief en kun je dus gebruiken om krassen te voorkomen.

Waar je op moet letten bij de aanschaf van een kruimeldief

Inhoud

Een kruimeldief is van zichzelf al niet het grootste apparaat. Meestal moet je dus ook het reservoir of de stofzak na een paar keer gebruiken al legen. Hoe vaak je het apparaat kan gebruiken voordat het geleegd moet worden, hangt af van de inhoud. Deze ligt doorgaans tussen de 0,2 en 0,5 liter. Ben je van plan om je kruimeldief vaak te gebruiken? Dan kan je het beste een model uitkiezen met een grotere inhoud.

Stofzak of zakloos?

Net als bij stofzuigers, komen kruimeldieven in de zakloze of de stofzak variant. Het voordeel van zakloos is dat het makkelijker is om snel te legen en beter is voor het milieu. Ook is het uiteraard goedkoper, aangezien je niet constant nieuwe zakken hoeft aan te schaffen. Het voordeel van het gebruik van stofzakken is dat je minder snel het reservoir hoeft schoon te maken.

Accu

De kracht van de accu bepaalt hoe lang je de kruimeldief kan gebruiken voordat deze opgeladen moet worden. In de meeste gevallen gaat de accu rond de 10 tot 30 minuten mee en duurt het vervolgens rond de 15 uur om op te laden. De meeste kruimeldieven worden geleverd met een handig oplaadstation die je aan de wand kan hangen of op een handige plek neer kan zetten. Met zo’n oplaadstation kun je je kruimeldief tussen de zuigbeurten door opladen en zul je dus nooit met een lege accu zitten.

Zuigkracht

Hoeveel zuigkracht een kruimeldief heeft kun je zien aan het voltage. Over het algemeen geldt: hoe hoger het voltage, hoe hoger de zuigkracht. Meer zuigkracht is erg handig voor plekjes die lastiger te bereiken zijn of voor hardnekkig stof dat lastig uit je meubilair komt. Over het algemeen zijn kruimeldieven verkrijgbaar met voltages rond de 2 volt tot zelfs boven 12 volt. Voor veelvuldig gebruik is het aan te raden om voor een wat hoger voltage te kiezen.

Kruimeldief met of zonder steel

Wanneer je wat slecht ter been bent of gewoon niet de hele tijd wil hoeven bukken om gebruik te kunnen maken van de kruimeldief, kun je ervoor kiezen om een kruimeldief met steel te kopen. Deze modellen beschikken over een wendbare, lange steel vergelijkbaar met een stofzuigerslang. Zo heb je een handig en licht apparaat tussen stofzuiger en kruimeldief in. Meestal zijn deze apparaten zo gemaakt dat je de hand kruimeldief uit de steel kan nemen en zo ook van de draagbare variant gebruik kan maken.

De vijf beste kruimeldieven

Kiezen blijft natuurlijk moeilijk. Om je een beetje op weg te helpen hebben we hieronder de beste kruimeldieven van 2020 voor je op een rijtje gezet. Voor iedere gebruiker hebben we de juiste kruimeldief weten te vinden!

 • 22,2V motor
 • Met huisdieren- auto-, en vloeibaar vuil kopstuk
 • Met HEPA filter
 • Vuilreservoir van 500ml
 • Ophangbaar oplaadstation
 • Laag geluidsniveau (72 dB)
 • Licht in gewicht (700gr)
 • Snel opgeladen
 • Gaat 30 minuten mee dus niet geschikt voor grote schoonmaakklussen
JAP Tornado S3

Wanneer je op zoek bent naar een luxe alleskunner-kruimeldief is de JAP Tornado S3 wat voor jou. JAP Appliances heeft alles uit de kast getrokken om een luxe, strakke kruimeldief te ontwerpen die echt alles in huis heeft.

De 22,2 volt motor is ongeëvenaard als het om kruimeldieven gaat. Met deze kracht ben je binnen een paar seconden klaar met de meeste opruimklusjes. De accu gaat wel 30 minuten mee. Mocht het apparaat toch op een gegeven moment leeg zijn, dan kun je met behulp van het handige laadstation de kruimeldief binnen 180 minuten weer volledig opladen. Dit oplaadstation is bovendien ophangbaar.

De kruimeldief is uitgerust met vijf verschillende kopstukken. Zo is er de Animal Friendly accessoire voor het eenvoudig opzuigen van dierenharen. Verder is er onder andere een accessoire voor vloeibaar vuil en speciaal voor alle kleine hoekjes in de auto.

Het reservoir kan tot wel 500ml vuil vasthouden. Hierdoor hoef je het niet na ieder klusje hoeft te legen. Wanneer je het vuil uiteindelijk toch uit het reservoir moet verwijderen, dan kan dit met één simpele handeling waarbij je de binnenkant van het reservoir niet aan hoeft te raken. Je hebt dus geen speciale zak nodig. Dit reservoir is bovendien voorzien van een HEPA filter.

 

  Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, maandag in huis via bol voor €74.95
  • Als steelstofzuiger én kruimeldief te gebruiken
  • Hoog voltage zorgt voor veel zuigkracht
  • Solide parkeerstand-functie
  • Zakloos reservoir
  • Gaat 40 minuten mee
  • Wendbaar in gebruik
  • Kan helemaal plat, ideaal voor onder de bank
  • Geen opzetstukken voor kruimeldief
  • Niet geschikt om vocht mee op te ruimen
  Bosch BBH21631 Readyy’y

  Een stofzuiger te groot en een normale kruimeldief te klein? Met het Bosch Readyy’y model heb je de gemakken van beiden in een multifunctionele steelstofzuiger met uitneembare kruimeldief. Handig wanneer je bijvoorbeeld dagelijks wilt stofzuigen, maar niet constant de stofzuiger uit de kast wil trekken.

  Door de wat langere afstand tussen zuigmond en motortje wanneer je dit model in steelstofzuigerstand gebruikt, moet er een flinke motor in zitten om optimaal te kunnen opruimen. Met een voltage van 16,8 kun je wel merken dat ze hier wel degelijk aandacht aan hebben besteed. De zuigkracht is voor zowel de kruimeldief zelf als de steelstofzuiger erg hoog. Dit zal dus voor al je opruimklusjes voldoende zijn.

  Tussen de opruimbeurten door kun je de Readyy’y gewoon staand opbergen. Door het gebalanceerde ontwerp blijft het apparaat uit zichzelf rechtop staan en zal deze dus ook weinig ruimte in beslag nemen. Hoewel zowel de steelstofzuiger als de kruimeldief draadloos gebruikt kan worden, zijn ze door middel van het ingebouwde snoer makkelijk op te laden. De accu gaat wel 40 minuten mee en is vervolgens binnen 16 uur weer opgeladen.

  Met het EasyClean systeem is het 0,3 liter zakloze reservoir makkelijk te verwijderen en schoon te maken. Het wendbare design van de steelstofzuiger is gemaakt om helemaal plat op de grond te kunnen liggen. Stofzuigen onder de bank hoeft dus geen probleem meer te zijn! In de steelstofzuigerstand kan je gebruik maken van de turboborstel. Hiermee kun je hardnekkig stof en dierenharen makkelijk verwijderen.

   • Inclusief autokabel
   • Veel opzetstukken
   • Groot vuilreservoir
   • Veel zuigkracht dankzij hoog voltage
   • Lagere prijs
   • Niet geschikt om vocht op te ruimen
   • Niet geschikt voor het verwijderen van dierenharen
   • Korte accuduur
   https://www.popula.nl/wp-content/uploads/2019/06/PhilipsMiniVacFC614901Kruimelzuiger.jpg

   Een van de beste kwaliteiten van de kruimeldief is de mogelijkheid om hem overal mee naartoe te nemen. Zo hoef je met het schoonmaken van je auto niet meer met verlengsnoeren en zware stofzuigers in de weer. Voor een kruimeldief die echt helemaal is ontwikkeld voor in de auto, camper of caravan, ben je bij de FC6149 van Philips aan het juiste adres.

   Deze krachtige kruimeldief heeft een voltage van maar liefst 12. Hiermee kun je zelfs de moeilijkste hoekjes van vuil en stof ontzien. De accu gaat 11 minuten mee, maar als je hem toch nog wat langer nodig hebt (of on the go wil opladen) kun je gebruik maken van de handige autostekker. Het dockingstation kun je aan de muur hangen voor extra opbergruimte. Het enorme zakloze reservoir (0,5 liter) is doorzichtig. Zo kun je in een oogopslag zien wanneer deze geleegd moet worden. Dankzij de filter worden alle fijne stofdeeltjes in het reservoir gehouden.

   Wat deze kruimeldief van Philips uniek maakt, is het enorme scala aan opzetstukken dat je meegeleverd krijgt. Met de lange slang heb je meer bewegingsvrijheid en kan je de mond van de kruimeldief in de gekste hoeken krijgen. Ideaal voor de inrichting van bijvoorbeeld een auto, waardoor de stoelen voor wat moeilijk te bereiken plekjes kan zorgen. Met de grote en kleine kierenmond kom je tussen iedere stoel en, zoals de naam van het opzetstuk al zegt, in iedere kier. Als je bang bent voor krassen kun je de grote en kleine zachte borstel gebruiken. Zo heb je alle ingrediënten voor een gemakkelijke en effectieve stofzuigbeurt.

    Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, maandag in huis via bol voor €88.2
    • Geschikt om dierenharen te verwijderen
    • Verspilt dankzij ‘Eco smart charging’ geen onnodige elektriciteit
    • Veel zuigkracht
    • Groot vuilreservoir
    • Niet geschikt voor het opruimen van vocht
    • Hogere prijs
    Energie zuinig
    https://www.popula.nl/wp-content/uploads/2019/06/BlackDeckerPD1420LP-QW.jpg

    Als je je net als een van de Ghostbusters wil voelen dan moet je zeker voor deze kruimeldief van Black & Decker gaan. Hij ziet er niet alleen hartstikke strak uit, het is ook nog eens een multifunctioneel en zeer sterk apparaat.

    Met 14,4 volt kun je behoorlijk wat zuigkracht van deze kruimeldief verwachten. De accu gaat 12 minuten mee. Niet super lang, maar dankzij de ‘Eco smart charging’ functie is het apparaat in slechts 4 uur weer helemaal opgeladen. Je kan de kruimeldief dan gewoon in het laadstation laten zitten. Deze schakelt automatisch uit wanneer je kruimeldief vol zit zodat je geen stroom verspilt.

    Het zakloze stofreservoir kan maarliefst 0,56 liter vuil houden voordat je hem moet legen. Doordat het reservoir doorzichtig is, zie je meteen wanneer je het moet legen. Met de 1,5 meter lange flexibele zuigslang kom je op alle moeilijk bereikbare plekjes. Al helemaal wanneer je hem combineert met de verschillende opzetstukken. Zo heb je een lange en een korte kierenmond waarmee je makkelijk tussen de bank of in kleine hoekjes kan schoonmaken. Ook kun je de zachte borstel gebruiken als je bang bent voor krassen. Als klap op de vuurpijl is deze kruimeldief ook geschikt voor het verwijderen van dierenharen wanneer je de speciale borstel erop aansluit.

     Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, maandag in huis via bol voor €117.95
     • Lagere prijs
     • Zakloos reservoir met quick release
     • Geschikt om vocht mee op te ruimen
     • Oplaadstation kan aan de muur worden gehangen
     • Zuigkracht aan de lage kant
     • Niet geschikt om huisdierharen op te ruimen
     • Korte accuduur
     https://www.popula.nl/wp-content/uploads/2019/06/BlackDeckerWDB115WA-QW.jpg

     Een kruimeldief hoeft niet altijd bakken met geld te kosten. Waar bij dit soort apparaten meestal de uitspraak ‘goedkoop is duurkoop’ van toepassing is, heb je met dit model voor een laag prijsje toch ongelofelijke kwaliteit.

     Met een voltage van 3,6 heb je prima zuigkracht voor de meeste klussen. De accu gaat slechts 7,5 minuten mee, maar met behulp van de handige wandhouder met oplaadstation kun je de kruimeldief tussen de opruimbeurten door blijven opladen. Zit je met een volledig lege accu? Binnen slechts 10 uur is deze weer volledig opgeladen.

     Het zakloze reservoir is door de quick release functie makkelijk te legen. De grote 0,37 liter opvangbak is doorzichtig waardoor je in een oogopslag kan zien wanneer deze geleegd moet worden. De beste eigenschap van deze kruimeldief van Black & Decker, is dat hij geschikt is om vocht op te zuigen. Met behulp van het speciale opzetstuk, voorzien van een siliconen rand om makkelijk vocht mee op te vegen, maak je van ieder omgevallen glas limonade snel werk. Het vocht wordt opgevangen in hetzelfde reservoir en kan dus makkelijk gereinigd worden.

     Naast het siliconen opzetstuk kun je ook gebruik maken van de kiermond. Dit dunne verlengstuk zorgt ervoor dat je makkelijk tussen kussens op het meubilair en in moeilijk bereikbare hoekjes kunt schoonmaken. Ook kun je gebruik maken van het ingebouwde borsteltje om krassen te voorkomen.

      Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, maandag in huis via bol voor €39.74

      Reacties

      Willem van der laan

      Willem van der laan

      Ik zoek een kruimeldief die niet doorzichtig is welke zijn dat .
      Groeten Willem van der laan

      Geplaatst op 19 dec 2019

      Geef een reactie:

      Bij Popula staan we altijd open voor vragen en feedback. Je hart luchten mag natuurlijk ook. Dit kan je doen door een reactie achter te laten of contact op te nemen via het contact formulier op onze contact pagina.