Leuke en de beste krabpaal voor katten

Krabpaal: 5x de beste krabpaal voor jouw kat of kitten

Merijn  •  Laatst bijgewerkt op 29 augustus 2022

Katten zijn lastig te peilen. Wat willen ze nu precies? Een paar dingen aan een kat zijn echter zeker: ze slapen graag, eten goed en vijlen hun nagels aan alles wat los en vast zit. Dit kan heel ergerlijk zijn, zeker als ze het bijvoorbeeld aan je prachtige lederen bank doen of wanneer ze je eikenhouten poten van de eettafel onder handen nemen. Een goede krabpaal is goed voor de meubels & super leuk voor jouw kat.

Om dit te voorkomen zijn krabpalen in het leven gekomen. Deze speeltuigen zijn gemaakt voor katten om hun nagels aan te scherpen en zo de aandacht van jouw meubilair te nemen. Met een krabpaal is jouw kat een gelukkige gebruiker van zijn speeltje en ben jij een stressvrije eigenaar van een kat. In deze koopgids helpen we je met de aanschaf van de beste krabpaal. Neem hieronder direct een kijkje naar onze favoriete krabpalen.

Beste koop van 2024
Ebi Classic Eco Highpost
Beste klassieke krabpaal voor katten

Ebi Classic Eco Highpost

 • Geschikt voor katten van alle formaten
 • Drie verschillende kleurencombinaties
 • Heerlijk zacht pluche

Afbeelding Product Voor wie? Waar te koop?
Ebi Classic Eco Highpost

Ebi Classic Eco Highpost

Voor dierenliefhebbers die een klassieke krabpaal zoeken
Adori Kyra Krab En Ligmeubel

Adori Kyra Krab En Ligmeubel

Voor dierenliefhebbers die een multi-functionele krabpaal zoeken
Beeztees Serpa

Beeztees Serpa

Voor dierenliefhebbers die een kattenpaal zoeken om ook mee te spelen
Adori Krabpaal Lunar

Adori Krabpaal Lunar

Voor dierenliefhebbers die een krabpaal voor meerdere katten zoeken
Designed by Lotte Elora

Designed by Lotte Elora

Voor de dierenvriend die een duurzame krabpaal zoekt

Krabpaal

Van oorsprong zijn katten wilde dieren die zich in gras-, woestijn- en boslanden bewegen. In het wild vallen bomen en struiken slachtoffer aan de klauwen van de kleine katachtigen.

Met de loop van tijd zijn katten gedomesticeerd waarnaar zij niet meer in het wild leven en dus ook niet meer in het wild hun nagels vijlen.

Toch zit deze aard nog wel in het beestje.

Om een geschikt voorwerp voor katten te creëren waar zij hun behoefte toch kwijt kunnen, zijn krabpalen uitgevonden. Een krabpaal is een speeltuig voor katten, gemaakt van een duurzaam materiaal waar een kat zijn nagels aan kan vijlen.

Krabpalen zijn palen, al zijn ze er tegenwoordig in alle soorten en maten te vinden, gemaakt van hout of kunststof, bedekt met een textuur waar katten zich graag op werpen. Krabpalen worden ook wel kattenmeubels genoemd.

De ideale krabpaal voor jouw kat(ten)

Meestal beschikken krabpalen over meer vermaak voor een kat dan alleen een textuur om nagels op te vijlen. Vaak worden ze gecombineerd met een plek om te slapen of liggen en speeltjes om hun jacht vaardigheden op te oefenen. Op deze manier is het de plek in huis waar jouw kat zich het liefste bevindt.

Waar let je op bij de aanschaf van een krabpaal?

Dit zijn de belangrijkste punten om op te letten bij het aanschaffen van een krabpaal. 

 • Functionaliteit
 • Grootte en afmetingen
 • Duurzaamheid
 • Design en ontwerp

1. Functionaliteit

Katten zijn lastig en ze doen bijna nooit wat we willen. Zoek een krabpaal die past bij het karakter van jouw kat en maak hun zo de gelukkigste kat op aarde..  anders is de kans aanwezig dat het meeste gebruikte item de doos is, waarin de krabpaal geleverd wordt.

2. Grootte en afmetingen

De grootte van de krabpaal is van belang. Bij een iets grotere kat moet de krabpaal wel passen anders kan het zijn dat je kat er met de krabpaal vandoor gaat en bijvoorbeeld met paal en al omvalt omdat hij het gewicht van je kat niet aankan.

Daarnaast gebruiken katten een krabpaal om zich uit te rekken. Mocht het krab gedeelte niet hoog genoeg zijn, dan is de kans aanwezig dat je kat deze links laat liggen.

3. Duurzaamheid

Als je eenmaal een voor jouw kat aantrekkelijke krabpaal gevonden hebt, weet je zeker dat jouw kat zich volledig op de paal zal gaan werpen. Ondanks dat een kat misschien niet het grootste dier is, zijn de krachten toch behoorlijk. Hierdoor is het belangrijk dat de krabpaal wel bestendig is tegen de molestatie van je kat.

Kies voor een krabpaal gemaakt van een stevig materiaal wat zo weinig mogelijk rommel achterlaat terwijl je kat zijn nagels scherpt. Dit levert een enorm gemak op.

De meeste krabpalen zijn gemaakt van sisal. Dit is een natuurlijke vezel komend van een tropische plant. Het heeft een lange levensduur en is onschadelijk voor je kat.

4. Design en ontwerp

Omdat een krabpaal, als het goed is, een belangrijk deel van je meubilair wordt en niet alleen praktisch hoort te zijn maar ook aangenaam is voor jouw oog, wil je een krabpaal hebben die in jouw huis past.

Krabpalen zijn er in de meest uiteenlopende vormen en kleuren. Start je zoektocht door na te gaan wat goed in de hoek van je woonkamer staat en een compliment is naar de rest van je interieur. Op deze manier heeft niet alleen je kat veel plezier van de krabpaal maar geniet jij ook bij de blik van de poes bij zijn prachtige krabpaal.

Beste krabpalen

Dit zijn de beste krabpalen verkrijgbaar: de beste krabpaal klassiek, de beste krabpaal met slaapplek, de beste krabpaal met speeltje, de beste krabpaal met speelrek en de beste krabpaal met natuurlijke look. 

 • Geschikt voor katten van alle formaten
 • Drie verschillende kleurencombinaties
 • Heerlijk zacht pluche
 • Geen andere functies naast krabpaal
Ebi Classic Eco Highpost

De Ebi Classic Eco Highpost is een klassieke krabpaal met een hoogte van 90 cm. Hiermee kan je kat niet alleen perfect zijn nagels scherpen maar kan hij zich ook tegelijkertijd heerlijk rekken.

Klassieke krabpaal in drie varianten

Deze krabpaal van Ebi doet wat je van een krabpaal wilt. Deze krabpaal is gemaakt van een sisal textuur. Dit materiaal is natuurlijk en perfect voor kattennagels. De paal is op een voet geïnstalleerd. Deze is bedekt met een heerlijke pluche laag wat katten heerlijk vinden. Hier kunnen ze na het krabben heerlijk op dutten.

De krabpaal is leverbaar in drie verschillende varianten waarbij het pluche in verschillende kleuren komt: zwart, grijs en bruin.

Degelijke paal

De afmetingen van de krabpaal zijn 40 bij 90 cm. Hiermee is de krabpaal geschikt voor zowel kleine als grote katten. Het gewicht van de krabpaal is 3100 gram. Dit zit voornamelijk in de voet van de krabpaal. Hiermee blijft deze in balans ook al wordt er fel aan gekrabt.

De installatie is eenvoudig, de paal schroef je op de voet en klaar ben je.

  • Krabpaal én slaapplek voor jouw kat
  • Zacht pluche
  • Comfortabele hol perfect voor katten
  • Driepoots-constructie is niet erg stabiel
  • Krabgedeelte te laag voor grote katten
  Adori Kyra Krab En Ligmeubel

  Het Adori Kyra Krab- en Ligmeubel is niet alleen een uitstekende krabpaal, het is tegelijkertijd een plek om heerlijk te slapen. Dit vindt jouw kat helemaal geweldig!

  2-in-1 meubel

  Het Kyra Krab- en Ligmeubel van Adori is zo ontworpen dat het de plek is waar jouw kat zich het liefste bevindt. Dit slimme meubel is namelijk een koepel waar katten op kunnen liggen, in kunnen kruipen en onder kunnen liggen. Hij is namelijk van binnen en van boven bedekt met een zachte pluche laag. Je kat kan dus heerlijk wegkruipen in het donkere, comfortabele hol. Voor katten, die erg van de duisternis genieten, is dit een uitstekende plek.

  Compact en knus

  De buitenkant van het kattenmeubel is bedekt met een laag sisal wat uitstekend is om aan te krabben. Dit meubel heeft afmetingen van 36 bij 36 bij 36 cm. Hierdoor is het niet groot en kan het zijn dat het vooral voor iets grotere katten, niet geschikt is omdat het krab gedeelte te laag zit.

  Het ontwerpt is een driepoots en hierdoor kan het zijn dat als er hard aan de verkeerde hoek getrokken wordt, deze omvalt. Dit probleem is verholpen als jij het meubel tegen de muur aan zet.

   • 90 cm hoogte
   • Met speeltje aan elastiek
   • Bedekt met zacht pluche
   • Speeltje niet oneindig bestand
   Beeztees Serpa

   De Serpa van Beeztees is meer dan een krabpaal, met 90 cm hoogte is het een ideale paal voor katten van alle formaten. Het speeltje met elastiek aan de bovenkant biedt een geweldige uitdaging voor jouw kat.

   Krabpaal met speeltje

   De Serpa van Beeztees is meer dan alleen een krabpaal. Het heeft de vorm van een klassieke krabpaal maar is uitgerust met een extra speeltje voor je kat. Hierdoor wordt het ineens een plek waar jouw kat ook direct zijn jacht kunsten kan oefenen. Dit zit bovenop de paal met een elastiek bevestigd. Katten vinden dit helemaal geweldig. Spelenderwijs verbeteren zij namelijk hun vaardigheden. Doordat ze actiever zijn, slapen ze daarna ook nog beter!

   Het balletje is gemaakt voor katten om mee te spelen. Toch is het niet bestand tegen de oneindige krachten van katten. Vooral sterkere katten kunnen op den duur het tuig doorbreken.

   Voor alle formaten

   Deze krabpaal van Beeztees wordt geleverd in twee verschillende kleuren: zwart en wit. Met een hoogte van 90 cm is het een speeltuig voor katten van alle formaten. Het zware voetstuk zorgt ervoor dat de paal altijd op zijn plek blijft. Met 3165 gram is deze krabpaal zwaar genoeg om jouw kat weerstand te geven.

   Deze krabpaal heeft een pluchen voetstuk en is bovenop ook afgedekt met een pluchen top. De zijkant is bedekt met een sisal laag. Deze laag is sterk en duurzaam en biedt voldoende weerstand voor jouw kat om heerlijk zijn nagels op te vijlen.

    • Veel slaapplekken en speeltjes
    • Veel ruimte om te krabben
    • Ideaal voor meerdere katten
    • Neemt veel ruimte in
    • Pluch pluist behoorlijk
    Adori Krabpaal Lunar

    De Lunar is een eindeloze bron voor vermaak voor jouw kat. Deze krabpaal heeft zoveel te bieden dat het perfect voor meerdere katten gebruikt kan worden.

    speelplaats voor meerdere katten

    Katten houden ervan om te spelen. Alhoewel ze solitaire jagers zijn, houden ze van sociale interactie. Dit geldt ook tijdens het spelen. Met de Lunar van Adori heb je een krabpaal in huis waarmee meerdere katten zich kunnen vermaken. Het beschikt over maar liefst 5 slaapplekken, 1 hol en heeft 3 speeltjes waaronder een dik touw om te grijpen. Op deze manier is er altijd afwisseling te vinden op deze gigantische krabpaal.

    Degelijke constructie

    Deze enorme krabpaal voelt erg degelijk en sterk aan en de constructie is behoorlijk groot. Het heeft een afmeting van 70 bij 60 bij 178 cm en is hiermee een meubelstuk waar je niet omheen kunt. Mocht je de ruimte hebben voor dit grote speeltuig dan is het een groot plezier om jouw katten te zien spelen op dit apparaat.

    De palen van deze krabpaal zijn van onder tot boven afgewerkt met sisa. Hierdoor kan je kat overal een plek vinden om te krabben. De rest is bedekt met een extreem zacht pluche wat hemels is voor katten. Houd er wel rekening mee dat dit erg snel pluist.

     • Prachtig ontwerp met natuurlijke materialen
     • Twee slaapplekken
     • Afneembare kussens
     • Hogere prijs
     • Niet ieder product is even stabiel
     • Sisal krab gedeelte erg klein
     Designed by Lotte Elora

     Deze prachtige krabpaal van Designed by Lotte is een eyecatcher in iedere woning. Het prachtige, natuurlijke ontwerp zorgt voor een prachtig plaatje als jouw kat zich op deze krabpaal werpt.

     Natuurlijk design

     De Elora is een prachtige krabpaal. Het ontwerp waar echte takken voor gebruikt zijn, komt het meest in de buurt hoe wilde katachtigen hun nagels vijlen. De Elora bestaat uit een basis waarvoor een deel van een tak gebruikt is met twee prachtige slaapplekken. Jouw kat hierop zien slapen, maakt het prachtige plaatje compleet.

     Deze krabpaal heeft een gewicht van 9 kg en een hoogte van 100 cm. Omdat ieder product gemaakt wordt met natuurlijke materialen kan dit in werkelijkheid iets afwijken. Hierdoor is het zo dat niet iedere krabpaal even stabiel staat.

     Eenvoudig te reinigen

     De slaapplekken zijn bedekt met twee langharige kussentjes. Deze zijn afneembaar dankzij de rits en kunnen hierdoor eenvoudig op 30 graden gewassen worden. Zo hoef jij je geen zorgen te maken over het poetsen van deze krabpaal.

     Rondom de paal is een deel sisal terug te vinden. Dit is echter niet veel en voor jouw kat zal de rest van de paal net zo interessant zijn om te gebruiken als nagel scherper. Aan de paal is daarnaast ook nog een touw te vinden. Deze is ideaal om mee te spelen.

      Veelgestelde vragen

      Waarom hebben katten een krabpaal nodig?

      Er zijn meerdere redenen waarom een kat een goede krabpaal nodig heeft. Zo kunnen ze goed rekken en strekken door aan een krabpaal te gaan hangen. Hierdoor houden ze verschillende gewrichten soepel. Ook zorgt het ervoor dat katten zich ontspannen voelen en kunnen ze op deze manier ook hun energie kwijt. Daarnaast is het een goede manier voor katten om de nagels schoon te houden. En wat weer fijn is voor het baasje, katten houden zo ook hun nagels kort.

      Hoe groot moet een krabpaal zijn?

      Het is belangrijk dat de krabpaal een stuk groter is dan je kat. Op deze manier kan hij/zij zich compleet uitrekken. Je kunt ook kiezen voor een horizontale krabpaal, bijvoorbeeld tegen de muur of de zijkant van de bank. Ook hierbij is het belangrijk dat deze langer is dan je kat wanneer hij/zij zich compleet uitrekt.

      Hoelang gaat een krabpaal mee?

      Wanneer je kat een krabpaal veel gebruikt gaat deze natuurlijk korter mee. Vaak wordt er ongeveer 6 maanden aangehouden voor één paal. Het is hierdoor dus op de lange termijn ook voordeliger om meerdere krabpalen aan te schaffen. Daarnaast kun je met meerdere krabpalen ook duidelijker zien welke vervangen moeten worden.

      Waarom gebruikt mijn kat de krabpaal niet?

      Katten vinden het fijn om vaak op dezelfde plek te krabben. Wanneer je dus een nieuwe krabpaal introduceert is het soms lastig om je kat deze paal te laten gebruiken. Er zijn een aantal tips die ervoor kunnen zorgen dat je kat wel de paal gaat gebruiken. Zorg ervoor dat de paal goed stevig staat. Wanneer deze niet stevig genoeg is, ziet de kat dit als onveilig en gaat hij/zij deze niet gebruiken. Je kunt ook je kat helpen. Wanneer je kat aan bijvoorbeeld de bank begint te krabben, zet je hem/haar op de krabpaal. Hierdoor leert je kat dat de krabpaal voor krabben is. Ook kan het zo zijn dat je kat liever aan een horizontale paal krabt in plaats van verticaal. Zorg dus voor voldoende afwisseling in krab-mogelijkheden!

      Waar zet je een krabpaal voor een kat neer?

      Katten houden van rustige plekjes in huis maar ook van hoge plekken waar ze overzicht kunnen houden. Ook ingangen vinden ze fijn om te markeren. Dit zijn allemaal goede plekken om een krabpaal neer te zetten. Verder wordt er aangeraden om voor jonge kittens en oudere katten de krabpaal dicht bij het eten en drinken neer te zetten.


      Reacties

      Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

      Geef een reactie:

      Bij Popula staan we altijd open voor vragen en feedback. Je hart luchten mag natuurlijk ook. Dit kan je doen door een reactie achter te laten of contact op te nemen via het contact formulier op onze contact pagina.