Beste kledingstomers

Beste kledingstomers van 2023

Popula  •  Laatst bijgewerkt op 28 december 2021

Een kledingstomer is een goed alternatief voor het strijken. Je kleding wordt rimpelvrij en heerlijk fris met een goede kledingstomer. Hoewel sommigen strijken een rustgevend klusje vinden, is het voor de meeste een flinke taak. Zeker als je garderobe vooral bestaat uit formele en semi-formele kleding, kan je soms uren kwijt zijn aan het strijken van blouses en pantalons. Kies dan voor een kledingstomer. Hieronder ons advies en de beste modellen uit de test.

Beste koop van 2024
SteamOne S-Nomad Plus
Beste koop handstomer

SteamOne S-Nomad Plus

 • Makkelijk mee te nemen
 • Inclusief kreukborstel
 • Inclusief kledinghaak
 • Hoog wattage
 • Eco stand voor dunnere stoffen

Afbeelding Product Voor wie? Waar te koop?
SteamOne S-Nomad Plus

SteamOne S-Nomad Plus

Onze favoriete handstomer en bekroond als beste koop - geschikt voor mensen die een makkelijk te gebruiken handstomer zoeken die overal te gebruiken.
SteamOne Minilys Plus

SteamOne Minilys Plus

Voor mensen die een all-round kledingstomer zoeken - snel, krachtig en kan lang stomen.
Philips Steam&Go
Budget

Philips Steam&Go

Beste betaalbare kledingstomer van goede kwaliteit voor een lagere prijs - je kan ook eenvoudig horizontaal en verticaal stomen.
SteamOne S-Travel

SteamOne S-Travel

De beste kledingstomer voor op reis - een strak, compact ontwerp en een handige kledinghaak die overal te gebruiken is zonder dat deze veel ruimte inneemt.
Princess 332848

Princess 332848

Voor mensen die een middelmodel kledingstomer zoeken met een handig statief. Inclusief kledingrek om eenvoudig en snel aan het werk te gaan.

Hoe werkt een kledingstomer?

Een kledingstomer krijgt jouw kleren door middel van stoom helemaal rimpelvrij, verwijdert kreukels en frist je kleding op. In een stoommachine zit een reservoir of stoomketel. Hierin wordt water verwarmd tot het gaat stomen. De stoom wordt vervolgens uit de kledingstomer geduwd met gevarieerde druk, afhankelijk van het apparaat.

Door je kleding bloot te stellen aan stoom worden de verbanden van de polymeermoleculen tussen de stofvezels afgebroken. Wanneer je deze moleculen verwarmt nemen ze een nieuwe vorm aan, welke vastgezet worden wanneer de stof weer afkoelt.

Het gestoomde kledingstuk neemt dus de vorm aan waarin je hem stoomt. Als je bijvoorbeeld een blouse ophangt en dan stoomt, zakken door de zwaartekracht de rimpels uit de stof. Een handig alternatief voor een strijkijzer.

Soorten kledingstomers

Om optimaal gebruik te kunnen maken van je aankoop is het handig om een stomer aan te schaffen die aansluit op jouw gebruik. Er zijn doorgaans drie soorten kledingstomers:

Hogedruk kledingstomer

Met een hogedruk kledingstomer haal je gemakkelijker kreukels uit kleding gemaakt van moderne stoffen.

Aangezien door deze stoommachine met hoge snelheid stoom naar buiten wordt geduwd, is de hogedruk kledingstomer meer effectief in het compleet verwijderen van rimpels.

Lagedruk kledingstomer

Voor de delicate stoffen (zoals wol, zijde, satijn en velour) is een lagedruk stomer meer geschikt. Doordat de stoom minder snel en krachtig tegen de stof wordt aangeblazen, is er geen kans meer op beschadigingen.

Voor de meer stugge stoffen als katoen zal alleen een lagedruk kledingstomer niet voldoende zijn om alle kreuken te verwijderen. In dit geval is het meer een aanvulling op een strijkijzer.

Kledingstomer voor op reis

Dit apparaat is handig als je veel reist en er vanuit je koffer altijd presentabel uit moet zien. Je neemt de kleine en compacte reis stomer gemakkelijk mee en warmt deze snel op. Ideaal voor dagelijks gebruik.

Kledingstomer of strijkijzer?

Er blijft natuurlijk verschil in resultaat en gebruik tussen strijken en stomen. Hieronder de belangrijkste verschillen tussen een kledingstomer en een strijkijzer.

Kledingstomer Strijkijzer
Verticaal gebruik Horizontaal gebruik
Verwijdert snel kreukels Je bent wat langer bezig met verwijderen van kreukels
Niet geschikt om plooien mee te creëren Geschikt om plooien mee te creëren
Frist je kleding op Doet niets met geurtjes
Geen accessoires nodig Strijkijzer of ander oppervlak nodig

Functies van een kledingstomer

Instelbare temperatuur

Op sommige stoommachines kan je de temperatuur zelf instellen. Dit is vooral handig wanneer je werkt met delicate stoffen en een te hoge temperatuur negatieve reactie op de stof heeft (bijvoorbeeld bij wol).

Stoomstoot

Een stoomstoot is een functie waarbij er in één keer met hoge druk extra stoom uit het apparaat geduwd wordt. Dit gebruik je bij het verwijderen van de meest hardnekkige kreukels.

Waar je op moet letten bij de aanschaf van een kledingstomer

Continue stoomproductie

Hiermee wordt aangegeven hoeveel stoom er per minuut uit de kledingstomer komt. Dit wordt aangegeven in gram. Over het algemeen geldt: hoe meer continue stoomproductie, hoe beter het resultaat.

Gebruiksduur

Hoe lang de kledingstomer per keer meegaat hangt af van een aantal factoren zoals de inhoud van het waterreservoir en de continue stoomproductie. Als je veel kleding per keer stoomt is het aan te raden om een stomer aan te schaffen met een wat langere gebruiksduur.

Kledingstandaard

Tegenwoordig worden veel verticale kledingstomers voorzien van een kledingstandaard. Dit is een rekje waar je verschillende dingen zo aan kan hangen dat het stoomapparaat er goed bij kan. Je hoeft dan dus niet moeilijk te doen met hangers aan deuren of kapstokken.

Accessoires

Vaak wordt je kledingstomer geleverd met een aantal accessoires zoals een kreukborstel, veiligheidshandschoenen of een plooimaker.

Welke accessoires er standaard bij jouw nieuwe kledingstomer horen, hangt af van het product. Ben je op zoek naar een specifiek accessoire, controleer dan vóór bestellen of deze meegeleverd wordt.

Vijf beste kledingstomers

Hieronder hebben we de vijf best beoordeelde kledingstomers vergeleken aan de hand van expert testen en consumenten ervaringen. We hebben een selectie gemaakt voor de verschillende gebruiksdoeleinden waar je een kledingstomer voor zou gebruiken.

 • Makkelijk mee te nemen
 • Inclusief kreukborstel
 • Inclusief kledinghaak
 • Hoog wattage
 • Eco stand voor dunnere stoffen
 • Niet snoerloos
 • Water gaat snel op
SteamOne S-Nomad Plus

De SteamOne S-Nomad plus is een wendbare handstomer die gemakkelijk te gebruiken is op ieder materiaal. Naast dat het apparaat erg praktisch en van goede kwaliteit is, is het ook nog eens een zeer strak design en zal hij niet misstaan in je huis.

Na 45 seconden is je handstomer al opgewarmd en klaar voor gebruik. Met een wattage van 1500 watt verwijdert de S-Nomad kreukels uit zelfs de stugge stoffen. Het apparaat is op twee stoomstanden in te stellen, zodat je geen beschadigingen aan delicate kledingstukken aanbrengt. Met een continue stoomproductie van slechts 24 gram per minuut maakt het niet uit dat de handstomer aan de kleine kant is en gaat het apparaat wat langer mee.

Aan de onderkant van de S-Nomad kun je door middel van de universele bottle connector de meeste waterflesjes aansluiten aan het apparaat en als reservoir. Hierdoor is deze stomer makkelijk mee te nemen en overal te gebruiken. Je bestelling komt ook met een kledinghaak die je door middel van een zuignap aan de spiegel of het raam kan bevestigen. Er is dus alles aan gedaan om deze kledingstomer zo draagbaar mogelijk te maken. Bij de S-Nomad krijg je ook een handige kreukborstel om de zwaardere materialen te bewerken.

  • Inclusief kledingrek
  • Geschikt voor alle materialen
  • Extra brede stoomkop voor een snel resultaat
  • Korte opwarmtijd van slechts 1 minuut
  • Geen stoomstoot functie
  SteamOne Minilys Plus

  De definitieve marktleider op het gebied van kledingstomers is het merk SteamOne. Dit bedrijf heeft, door het continue produceren van stroom producten van hoge kwaliteit, bewezen dat ze weten wat ze doen als het op kledingstomers aankomt. De Minilys is de kledingstomer als je in één keer goed wilt zitten met je aankoop. Het apparaat kost wat meer, maar heeft vervolgens wel alles waar je om kan wensen.

  De Minilys is binnen 1 minuut opgewarmd nadat je het ingebouwde waterreservoir met kraanwater hebt gevuld. Het hoge wattage (2000 Watt) van de Minilys zorgt ervoor dat zelfs de meest stugge materialen van kreukels worden ontzien. Ondanks het hoge wattage is het apparaat ook geschikt voor delicate stoffen. De continue stoomproductie van 42 gram per minuut zorgt ervoor dat je tot wel 40 minuten kan stomen voor het waterreservoir leeg is. Mocht je nog niet klaar zijn, dan kan je tijdens gebruik het waterreservoir bijvullen.

  De SteamOne Minilys wordt geleverd met een verstelbaar kledingrek. Je kan hier je kleding op de goede hoogte voor jouw lengte hangen. Zo voorkom je een lamme arm. De stomer heeft een extra brede stoomkop (15,5cm) zodat je niet langer dan nodig bezig bent.

   • Wendbaar en makkelijk te gebruiken
   • Lagere prijs
   • SmartFlow technologie voorkomt beschadigingen
   • Inclusief kreukborstel
   • Reservoir gaat snel leeg
   • Exclusief kledingrek
   Budget
   Philips Steam&Go

   Je hoeft geen bakken met geld uit te geven voor een goede kledingstomer. De Philips Steam&Go heeft alles wat je nodig hebt voor een klein prijsje.

   Deze handstomer heeft een wattage van 1000 Watt en pakt dus zelfs de meest hardnekkige kreukels aan. Met het borstelopzetstuk zorg je ervoor dat de stofvezels worden geopend en kan de stoom dieper doordringen in het materiaal. Bij kledingstukken van dikker materiaal is dit vooral handig aangezien de stoom normaliter minder effect hierop heeft. Met een continue stoomproductie van 1320 gram per minuut gaat het reservoir relatief snel leeg. Wel wordt er meer stroom geproduceerd waardoor je de kleding ook sneller kreukvrij krijgt.

   Je kan je kleding zowel verticaal stomen, als neerleggen op een ander oppervlak en horizontaal stomen. Door de wendbaarheid van deze handstomer heb je geen last van druppels en drukverandering tijdens het gebruik. De SmartFlow-technologie zorgt ervoor dat de stoomplaat wordt opgewarmd tot een optimale temperatuur die veilig is voor alle stoffen. Zo zul je geen vochtvlekken en beschadigingen op je favoriete kledingstukken krijgen.

    • Makkelijk mee te nemen
    • Warmt snel op
    • Inclusief kledinghaak
    • Geschikt voor ook delicate stoffen
    • De lengte van de slang waar de stoomkop zich aan bevindt is 2m
    • Het waterreservoir van deze kledingstomer is 0,26L
    SteamOne S-Travel

    Ben je veel op reis en leef je uit je koffer? Dan weet je vast hoe vervelend het is als je met jetlag en al ervoor moet zorgen dat je er presentabel uitziet. Maak het jezelf heel gemakkelijk met de SteamOne S-Travel. Deze mini handstomer past makkelijk in iedere koffer en is snel en effectief in gebruik.

    Dit no nonsense design van SteamOne is voorzien van de essentiële functies om kleding als overhemden gemakkelijk kreukvrij te maken. Met het mini-reservoir dat bevestigd is aan de S-Travel zou je denken dat je een zeer korte gebruikstijd hebt. Dit valt echter alles mee dankzij de lage continue stoomproductie van 24 gram per minuut. Hierdoor gaat je handstomer toch nog 15 minuten mee. Nog niet klaar? Je vult het waterreservoir gemakkelijk bij waarna het apparaat binnen 30 seconden weer is opgewarmd. Met de roestvrijstalen stoomplaat kun je zelfs de meest delicate stoffen behandelen zonder je zorgen te maken over krimpen of verbranden. Jetlag-proof dus!

    Bij je S-Travel krijg je een handig kledinghaakje dat je met een zuignap aan je spiegel of raam kan bevestigen. Zo hoef je niet moeilijk te doen en kan je echt overal je handstomer gebruiken.

     • Kledingstomer met statief
     • Veel kracht zorgt voor goed resultaat
     • Groot waterreservoir
     • Lagere prijs
     • Afstelbare strijkplank
     • Binnen 60sec opgewarmd
     • Geen oprolbare snoer
     Princess 332848

     Als je op zoek bent naar een kledingstomer met kledingrek voor een klein prijsje, heeft Princess het product voor jou. De Princess kledingstomer kost niet veel, maar beschikt wel over alle functies die je nodig hebt voor effectief stomen.

     De Princess kledingstomer beschikt over een zeer hoog wattage van 2100 Watt. De kracht van deze stoommachine zorgt ervoor dat je zelfs uit stugge stoffen zoals katoen de kreukels kan stomen. Het waterreservoir houdt maarliefst 1,1 liter water en is uitneembaar zodat je hem makkelijk schoon kan maken. Dankzij de oververhittings- en droogrookbeveiliging hoef je je geen zorgen te maken over beschadigingen en is deze kledingstomer van Princess zeer veilig in gebruik.

     Het kledingrek bestaat uit een uitklapbare strijkplank. Wanneer je deze plank in de verticale positie hebt staan passen kledingstukken als jurkjes en overhemden perfect over de bovenkant heen. De drie andere mogelijke standen van de strijkplank zijn allemaal handig voor het bereiken van verschillende hoeken of voor het stomen van moeilijk te positioneren kledingstukken. Wanneer je het stomen wil combineren met strijken, hoef je dus niet eens een losse strijkplank aan te schaffen.


      Reacties

      Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

      Geef een reactie:

      Bij Popula staan we altijd open voor vragen en feedback. Je hart luchten mag natuurlijk ook. Dit kan je doen door een reactie achter te laten of contact op te nemen via het contact formulier op onze contact pagina.