Beste keyfinder

Keyfinder kopen: dit zijn de beste Keyfinders

Merijn  •  Laatst bijgewerkt op 26 september 2022

Hoe irritant is het als je al haast hebt en je op dat moment je sleutels weer eens niet kunt vinden? Daar is nu een ideale oplossing voor, namelijk de keyfinder. Door een klein apparaatje als sleutelhanger aan je sleutelbos te bevestigen kun je ze altijd weer terug vinden.

Keyfinders zijn een prachtige oplossing, zeker als je af en toe het hele huis overhoop haalt om je sleutelbos te vinden. We hebben de beste keyfinder gevonden voor de meeste situaties en er is keuze genoeg.

Beste koop van 2024
Apple Airtag
Beste keyfinder als je meer Apple devices bezit

Apple Airtag

 • Perfect voor al jouw Apple devices
 • Werkt met Apple HomeKit
 • Passende cases voor de AirTag
 • Nauwkeurig zoeken via Ultra Wideband

Afbeelding Product Voor wie? Waar te koop?
Apple Airtag

Apple Airtag

De Airtag is voor iedereen een goede keuze, maar is ideaal als je zelf gebruik maakt van een Apple device zoals een iPhone, iPad, Apple Watch of MacBook. Zeer nauwkeurig maar wel wat prijziger.
iTrack Easy™ 3

iTrack Easy™ 3

Een goede keyfinder voor diefstalpreventie - je krijgt o.a. een melding als je smartphone in beweging komt.
Nut 4 Keyfinder

Nut 4 Keyfinder

Onze aanrader als diefstalpreventie belangrijk is bij jouw keuze voor een goede keyfinder (inclusief smartphone app)
HY Products Keyfinder

HY Products Keyfinder

Onze aanrader voor een keyfinder met een afstandsbediening
Keysmart Pro

Keysmart Pro

Onze aanrader voor een keyfinder die beschikt over Bluetooth (werkt ook om je smartphone te vinden!)
Bluetooth Sleutelhanger

Bluetooth Sleutelhanger

Een goede keyfinder voor diefstalpreventie - je krijgt o.a. een melding als je smartphone in beweging komt.

Wat is een keyfinder en hoe werkt het?

Een keyfinder bestaat vrijwel altijd uit twee onderdelen, namelijk de keyfinder zelf en een remote control. De keyfinder bevestig je aan je sleutelbos, of kun je eventueel ook in je portemonnee of tas kwijt. Met de remote control kun je dit apparaatje geluid laten maken, zodat je hoort waar je sleutels zich bevinden. Deze remote control kan ofwel een meegeleverde afstandsbediening zijn of je smartphone.

Wanneer de keyfinder zich binnen bereik bevindt kun je hem met behulp van de remote control activeren zodat hij geluid gaat maken en/of licht gaat knipperen. Op deze manier kun je jouw sleutel of andere persoonlijke eigendommen snel en makkelijk terug vinden. Sommige keyfinders zijn zelfs uitgerust met een GPS functie. Dan kun je op je smartphone zien waar dan ook ter wereld de keyfinder zich bevindt. Zo kun je met een gerust hart gaan slapen als je weet dat je jouw portemonnee op kantoor hebt laten liggen.

Eigenschappen van een keyfinder

Zoals we je inmiddels verteld hebben is een keyfinder een apparaatje waarmee je gemakkelijk je sleutels of andere persoonlijke eigendommen terug kunt vinden. We bespreken hieronder een aantal eigenschappen van keyfinders. Niet alle keyfinders zullen alle eigenschappen bezitten, dus je kunt zelf een afweging maken welke specificaties jij graag terug ziet in jouw keyfinder.

Communicatie methode

Om je sleutels terug te kunnen vinden moet er communicatie plaats vinden tussen de keyfinder en de remote control. Deze remote control wordt soms los meegeleverd, maar meestal kan dit met behulp van je smartphone en bijbehorende app.

Wanneer je met een app je sleutels kunt terugvinden is dit ofwel via bluetooth of met behulp van GPS. Wanneer de communicatie met behulp van Bluetooth plaatsvindt moet de keyfinder binnen een bepaalde afstand zijn om te kunnen werken. Deze afstand verschilt van keyfinder tot keyfinder, maar staat meestal goed gespecificeerd.

Als er een GPS tracker in de keyfinder zit kun je op jouw smartphone exact zien waar je sleutelbos zich bevindt. Hiermee kun je dus ook zien of je jouw portemonnee of werktas op kantoor hebt laten staan, mits je de keyfinder hieraan bevestigd hebt.

Communicatie afstand

Zoals net al even kort benoemd vindt er communicatie plaats tussen de keyfinder en de remote control. Wanneer dit met behulp van een meegeleverde afstandsbediening of bluetooth is, zit er een maximale afstand aan verbonden. Dus alleen wanneer de keyfinder zich binnen dit bereik bevindt kan de keyfinder geactiveerd worden om geluid te maken, zodat jij je sleutels terug kunt vinden. De afstanden verschillen enorm, want bij de ene keyfinder is dit 30 meter en bij de andere 120 meter. Let hier dus goed op bij de aanschaf van jouw keyfinder, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Communicatie richting

Uiteraard werkt de communicatie in ieder geval vanuit de remote control naar de keyfinder. Maar sommige keyfinders zijn ook uitgerust met een button waardoor jij je smartphone makkelijk terug kunt vinden als je alleen je sleutelbos bij de hand hebt.

Geluidssterkte

Een keyfinder werkt met behulp van geluid, want doordat het apparaatje geluid gaat maken weet jij waar je sleutels zich bevinden. Het is dan alleen natuurlijk wel handig dat je het ook daadwerkelijk hoort. Zeker voor keyfinders die over langere afstanden werken is het belangrijk dat de keyfinder aardig wat geluid produceert. Ter referentie geven we je een lijstje wat voor geluid er bij een bepaald aantal decibel hoort:

 • 30 dB: Fluisteren
 • 50 dB: Langsrijdende auto
 • 60 dB: Stemgeluid
 • 70 dB: Stofzuiger
 • 80 dB: Wekker
 • 90 dB: Geschreeuw

Bekijk voor de aanschaf van jouw keyfinder dus hoeveel geluid het apparaatje produceert en ga na of dit voldoende is om de maximale communicatie afstand te overbruggen.

Waar moet je op letten tijdens de aanschaf van een keyfinder?

Naast bovenstaande eigenschappen zijn er nog een aantal andere dingen waar je op kunt letten tijdens het kopen van een keyfinder. Dit zijn niet perse eigenschappen van het apparaatje zelf, maar wel dingen om in gedachte te houden.

Bevestiging

De meeste keyfinders zullen zijn voorzien van een gaatje waar je een sleutelring doorheen kunt steken. Zo kun je ze gemakkelijk bevestigen aan je sleutelbos of tas. Als de keyfinder een platte vorm heeft, kun je hem ook in je portemonnee stoppen. Zo kun je zelf bepalen welk product jij graag met de keyfinder terugvindt.

Andere keyfinders zijn speciaal ontworpen voor paspoorthoesjes of laptops. Dit zijn platte kaartjes met een plakstrip. Die plak je dus gemakkelijk aan een product, zoals bijvoorbeeld je laptop vast.

Batterijduur

Keyfinders werken op batterijen. Vaak gaan deze batterijen erg lang mee, tot wel een jaar. Je hoeft de batterij dus niet vaak te vervangen, maar let hier voor de zekerheid toch even op bij de aanschaf. Andere keyfinders kun je simpelweg opladen met een micro USB kabel. Dat is wel zo makkelijk en ook nog eens beter voor het milieu.

De vijf beste keyfinders van 2020

Bovenstaande helpt je waarschijnlijk al een heel eind op weg tijdens je zoektocht naar een goede keyfinder. Mocht je er nog niet helemaal over uit zijn, dan zetten we hieronder de vijf beste keyfinders van 2020 voor je op een rijtje:

 • Perfect voor al jouw Apple devices
 • Werkt met Apple HomeKit
 • Passende cases voor de AirTag
 • Nauwkeurig zoeken via Ultra Wideband
 • Duurder dan andere keyfinders
Apple Airtag

De Apple AirTags zijn een gebruiksvriendelijke keyfinder om jouw kwijtgeraakte devices en bezittingen terug te vinden. Ze zijn eenvoudig in te stellen en te gebruiken, en met de Precision Finding-functie kun je nauwkeurig je gadgets terugvinden. Apple heeft veel veel aandacht besteed aan privacy om te voorkomen dat de locatietrackers misbruikt kunnen worden. Wel is het een dure keyfinder, vooral als je meerdere van de Apple AirTags wilt aanschaffen.

De Precision Finding-functie maakt het veel gemakkelijker om spullen te vinden naast enkel te luisteren naar het geluid, dankzij de aanwijzingen op het je smartphone scherm en een nauwkeurig beeld hoever je ervan verwijderd bent – de enige keyfinder die dit momenteel aanbiedt.

  Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis via bol voor €34.99
  • Motion sensor
  • Communiceert twee richtingen op
  • Met mobiele app voor je smartphone
  • Compact design
  • Bereik van 50 meter
  • Geluidsvolume van 95 dB
  • Geluid is niet altijd zo hard als gepromoot
  iTrack Easy™ 3

  Deze keyfinder heeft een bijzondere optie, namelijk een motion sensor. Dit houdt in dat je een melding krijgt op je smartphone zodra het apparaat in beweging komt, heel erg goed als diefstalpreventief middel.

  Je koppelt het apparaat met behulp van bluetooth aan de app op je smartphone. Zo kun je ten alle tijden de keyfinder geluid laten maken om je sleutels terug te kunnen vinden. De app geeft zelfs aan op welke afstand de keyfinder zich bevindt en of je dichterbij komt. Maar met een geluidsproductie van 95 dB is het al bijna niet te missen.

  De keyfinder maak je met behulp van een sleutelring aan je sleutels vast, maar je kunt hem ook in je portemonnee of werktas stoppen. Andersom werkt hij overigens ook, dus door op de knop van de keyfinder te drukken gaat je telefoon af. De batterij gaat ongeveer een jaar mee waarna deze vervangen moet worden om functioneel te blijven.

   • Communiceert twee richtingen op
   • Met mobiele app voor je smartphone
   • Compact design
   • Bereik van 50m
   • Geluidsvolume van 95 dB
   • Met diefstalpreventie
   Nut 4 Keyfinder

   Dit is de opvolger van de Nut 3 en de upgrade is goed gelukt. Het geluidsvolume is verhoogd naar 95 dB waardoor je hem echt altijd zult horen en ook het design ziet er gelikt uit. Het is een van de platste en dunste bluetooth trackers die je kunt vinden.

   Met behulp van de sleutelring bevestig je deze keyfinder gemakkelijk aan je sleutelbos of tas, maar door het dunne ontwerp kun je hem ook gemakkelijk kwijt in je portemonnee. Door middel van bluetooth en je smartphone kun je zo je persoonlijk eigendommen binnen een bereik van 50 meter makkelijk terug vinden, doordat je het apparaatje kunt laten piepen. En andersom werkt het ook, dus heb je je sleutels bij de hand, maar ben je even vergeten waar je telefoon ligt, dan kun je je telefoon oppiepen met deze Nut 4.

   Een andere super handige functie is de antidiefstalfunctie. Wanneer je deze functie aanzet krijg je een melding zodra de keyfinder meer dan 20 meter bij je smartphone vandaan is. Zo kun je met een gerust hart je sleutelbos op tafel leggen als je op het terras een biertje drinkt. De meegeleverde batterij gaat tot 8 maanden mee, die je daarna simpelweg kunt vervangen.

    Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis via bol voor €25.95
    • Toepasbaar op verschillende producten
    • Meegeleverde afstandsbediening
    • 30m bereik
    • geluidsvolume van 80 dB
    • Werkt niet met je smartphone
    • Eenzijdige communicatie
    HY Products Keyfinder

    Dit product van HY products brengt je een set van zes keyfinders met één afstandsbediening. Zo kun je al jouw persoonlijke bezittingen, van een sleutelbos, tot je portemonnee, werktas of zelfs je mobiele telefoon voorzien van een keyfinder. Met behulp van de afstandsbediening vind je het met gemak weer terug binnen een bereik van 30 meter.

    Je kunt de keyfinder aan je producten vast maken met behulp van een sleutelring of met de plakstrip. Alle keyfinders hebben een kleur die overeenkomt met een kleur op de afstandsbediening. Dus als jouw sleutelbos voorzien is van de gele keyfinder, druk je simpelweg op de gele knop op de afstandsbediening om je sleutelbos te laten piepen en oplichten, want er zit ook een led lampje in de apparaatjes..

    Zowel de keyfinders als de afstandsbediening zijn voorzien van een platte lithium batterij. Deze gaan tot wel een jaar mee en je hoeft je dus geen zorgen te maken dat het binnen een week al niet meer werkt.

     Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis via bol voor €49
     • Met GPS
     • Communiceert twee richtingen op
     • Met mobiele app voor je smartphone
     • Organiseert ook je sleutelbos
     • Opladen met micro USB
     • Geluidsvolume van 85 dB
     Keysmart Pro

     Deze Keysmart Pro gaat een stapje verder. Het is een innovatief ontwerp die je niet alleen je sleutelbos terug laat vinden, maar hem ook nog eens voor je organiseert. Je kunt er twee tot tien sleutels in kwijt, maar er zit ook een sleutelring aan, zodat je je autosleutel eraan kunt bevestigen.

     In deze keyfinder zit een GPS ingebouwd en met behulp van de app kun je op je smartphone exact zien waar jouw sleutelbos zich bevindt. Natuurlijk kun je de sleutelbos ook geluid laten maken, zodat je hem met gemak terug vindt als hij onder een stapel papieren is beland.

     Andersom werkt het trouwens ook, dus als je je sleutelbos bij de hand hebt maar je je telefoon niet kunt vinden, dan kun je met behulp van de Keysmart Pro je telefoon laten rinkelen, zelfs als deze in de stille modus staat.

     De Keysmart Pro wordt geleverd met een flesopener en een ingebouwde zaklamp. Deze functioneert trouwens als led verlichting wanneer je je sleutelbos aan het zoeken bent, maar je kunt hem nog verder uitbreiden met gadgets. Zo kun je er bijvoorbeeld een schaartje, zakmes, tang of zelfs een usb stick. De keyfinder gaat tot drie maanden mee en dan kun je hem met behulp van een micro USB kabel opladen. Super makkelijk dus!

      • Communiceert twee richtingen op
      • Met mobiele app voor je smartphone
      • Compact design
      • Bereik van 50m
      • Geluidsvolume van 95 dB
      • Met diefstalpreventie
      Bluetooth Sleutelhanger

      Deze keyfinder heeft een bijzondere optie, namelijk een motion sensor. Dit houdt in dat je een melding krijgt op je smartphone zodra het apparaat in beweging komt, heel erg goed als diefstalpreventief middel.

      Je koppelt het apparaat met behulp van bluetooth aan de app op je smartphone. Zo kun je ten alle tijden de keyfinder geluid laten maken om je sleutels terug te kunnen vinden. De app geeft zelfs aan op welke afstand de keyfinder zich bevindt en of je dichterbij komt. Maar met een geluidsproductie van 95 dB is het al bijna niet te missen.

      De keyfinder maak je met behulp van een sleutelring aan je sleutels vast, maar je kunt hem ook in je portemonnee of werktas stoppen. Andersom werkt hij overigens ook, dus door op de knop van de keyfinder te drukken gaat je telefoon af. De batterij gaat ongeveer een jaar mee waarna deze vervangen moet worden om functioneel te blijven.

       Wat is een keyfinder?

       Een keyfinder is een handige manier om je sleutels makkelijk en snel terug te vinden. Je bevestigd het apparaatje aan je sleutelbos of andere eigendommen die je niet wilt kwijtraken. Bijvoorbeeld je portemonnee of tas.

       Hoe werkt een keyfinder?

       Het apparaatje bestaat uit twee delen, de keyfinder en een remote control. Je bevestigd de keyfinder aan je sleutelbos en wanneer je deze kwijt bent druk je op de remote controle. De keyfinder gaat nu geluid maken. Wanneer je afgaat op het geluid zul je je sleutels weer vinden.

       Is de Apple Airtag geschikt als keyfinder?

       Ja, de Apple Airtag is geschikt als keyfinder – en ook zeker een goede keuze. De Airtags worden los verkocht maar er zijn ook verbindingsstukken verkrijgbaar waarmee je het apparaat aan je sleutelbos kunt bevestigen.

       Is een sleutelvinder hetzelfde als keyfinder?

       Ja, een sleutelvinder is het Nederlandse woord voor keyfinder. Het is dus hetzelfde apparaat. Beiden kunnen aan je sleutelbos worden bevestigd zodat je deze gemakkelijk kunt vinden.

       Werken keyfinders op zowel iOS en Android?

       Ja, voor vrijwel alle keyfinders zijn er apps te downloaden die werken op Android en iOS. Lees van te voren altijd de productbeschrijving zodat je zeker weet dat de keyfinder te koppelen is aan jouw telefoon. Voor iPhones raden we de Apple AirTag aan, die duidelijk de beste prestaties heeft van alle keyfinders op de markt.


       Reacties

       Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

       Geef een reactie:

       Bij Popula staan we altijd open voor vragen en feedback. Je hart luchten mag natuurlijk ook. Dit kan je doen door een reactie achter te laten of contact op te nemen via het contact formulier op onze contact pagina.