De beste flessenwarmers vergeleken en getest

De beste flessenwarmers van 2023 voor je baby

Merijn  •  Laatst bijgewerkt op 23 december 2021

Wat is een flessenwarmer?

Tijdens het zoeken naar de juiste babyspullen zul je het vast al eens voorbij hebben horen komen: de flessenwarmer. Dit apparaatje kun je gebruiken om de babymelk te verwarmen voor je kindje. Het is namelijk belangrijk dat baby’s hun voeding op de juiste temperatuur binnen krijgen.

Wanneer de melk te koud is kan dit hun gevoelige darmen van streek brengen.  te warme melk weer kan zorgen voor brandwonden op hun lippen, mond en in de slokdarm. Het is daarom belangrijk  dat de babymelk op de juiste temperatuur is.

Voor deze koopgids hebben we meer dan 25 flessenwarmers vergeleken. Vier modellen zijn als best uit de test gekomen. Hieronder vergelijken we de flessenwarmers kort, gevolgd door de koopgids en eindigend met een review per product.

Beste koop van 2024
Alecto BW 512 CAR Flessenwarmer
De beste koop flessenwarmer met sterilisatie functie

Alecto BW-512 CAR+

 • Onze favoriete flessenwarmer voor baby's
 • Met een sterilisatie functie
 • Warmt snel op in circa 5 minuten
 • Handige 12 volt adapter voor de auto
 • Inclusief warmhoudstand

Afbeelding Product Voor wie? Waar te koop?
Alecto BW 512 CAR Flessenwarmer
Beste koop

Alecto BW-512 CAR+

Onze favoriet en de beste koop flessenwarmer. Opgewarmd in circa 5 minuten, heeft een handige sterilisatiefunctie en is niet duur in prijs.
Alecto BW 70 Flessenwarmer

Alecto BW-70

De beste flessenwarmer voor flesjes en potjes. Verwarmt zowel eten als drinken en heeft een handige warmhoudfunctie. Verwacht geen magnetron snelheden.
Alecto BW-512 CAR

Alecto BW-512 CAR

De beste flessenwarmer voor als je een dagje op pad gaat en niet zeker weet of je gebruik kan maken van een stopcontact. Met een inhoud van 500 ml kan je flink wat melk en vaste voeding opwarmen
Alecto BW 700 flessenwarmer met display
High-end

Alecto BW 700

Onze favoriete keuze voor een digitale flessenwarmer met ingebouwd display. Een wat hogere prijs, maar erg snel en bevat een ingebouwde sterilisator en ontdooi functie.
Philips Avent SCF35500 Elektrische flessenwarmer

Philips Avent SCF355-00

De beste keuze voor een flessenwarmer met ontdooifunctie. Maakt de melk warm in circa 5 tot 10 minuten.

Welke soort flessenwarmers zijn er verkrijgbaar?

Er zijn veel verschillende soorten flessenwarmers, allemaal met hun eigen voor- en nadelen. Deze kun je onderbrengen in drie categorieën. Je hebt namelijk de elektrische flessenwarmers, digitale flessenwarmers en flessenwarmers voor onderweg. Elk van deze drie heeft zijn eigen kenmerken.

Elektrische flessenwarmer

Elektrische flessenwarmer

De elektrische flessenwarmers werken vaak met heet water of met stoom. Deze kan je niet meenemen in de auto omdat ze een elektriciteitsbron nodig hebben om warm te worden. De modellen die werken met stoom zijn maken de fles vaak sneller warm dan de flessenwarmers die werken met heet water. Maar daartegenover staat dat de verwarming via heet water weer meer geleidelijk is. Ook blijven bij de heet water modellen de voedingsstoffen in de babyvoeding nog net iets beter behouden.

Flessenwarmer voor onderweg

Flessenwarmer voor onderweg

De flessenwarmers voor onderweg werken vaak met een oplaadbare batterij of accu. Sommige hebben een adapter die in de sigarettenaansteker van de auto past. Over het algemeen zijn deze modellen compacter zodat je ze makkelijk mee kan nemen in een tas. Deze modellen hebben wel meer tijd nodig om op te warmen.

Digitale flessenwarmer

Digitale flessenwarmer

De digitale flessenwarmers zie je het meeste in de winkels en online webshops. Deze werken op elektriciteit of met een accu. De digitale flessenwarmers hebben een LCD schermpje waarop de temperatuur van de babyvoeding wordt weergeven. Ook bevatten deze flessenwarmers verschillende programma’s, bijvoorbeeld ontdooien, timers, sterilisatie etc. Sommige modellen kunnen ook twee flessen tegelijk warm maken en warm houden.

Handige informatie over flessenwarmers

Hieronder bespreken we kort wat een flessenwarmer is en wat de voordelen zijn voor jou en je baby.

Wat is een flessenwarmer?

Een flessenwarmer is een apparaatje waarmee je de fles (en inhoud) gemakkelijk kan opwarmen. Op deze manier krijgt je kindje zijn of haar voeding op de juiste temperatuur binnen. Een flessenwarmer helpt je om snel en gemakkelijk de babyvoeding voor te bereiden zodat je kindje niet lang hoeft te wachten. De meeste flessenwarmers werken op elektriciteit of op batterijen, wat het nog makkelijker maakt. 

Door nieuwe technologie en ontwikkeling worden de flessenwarmers ook steeds beter en krijgen zij nieuwe functies. Zo kan de babyvoeding goed in de gaten gehouden worden.

Waarom is het handig een flessenwarmer te kopen?

De ideale temperatuur voor de babyvoeding is natuurlijk lichaamstemperatuur. Je kunt de babyvoeding op verschillende manieren opwarmen. Namelijk via een warmwaterbad, de magnetron of de flessenwarmer.

Met een warmwaterbad weet je niet precies hoe warm de babyvoeding is. Dit zul je moeten testen.

Het opwarmen van de babyvoeding via de magnetron is niet compleet veilig en handig. Het opwarmen via de flessenwarmer zorgt er voor dat de babyvoeding op de juiste temperatuur is en dat de voeding ook gelijkmatig warm is.

Ook komen er steeds meer nieuwe functies bij. Er zijn bijvoorbeeld modellen die babyvoeding kunnen ontdooien en de fles kunnen steriliseren.

Het voordeel van een flessenwarmer is dat de voedingsstoffen worden behouden. Wanneer babyvoeding in de magnetron of met een warmwaterbad wordt opgewarmd kan je dit niet garanderen.

Ook kan de voeding geleidelijker opgewarmd worden en bovendien kan je de temperatuur nauwkeuriger instellen. En de voeding is in een flessenwarmer een stuk sneller op de juiste temperatuur als je het vergelijkt met de andere opwarm methodes. 

Waarom is het afgeraden een fles op te warmen in de magnetron?

Wanneer je babyvoeding in de magnetron opwarmt is het lastig om de temperatuur van de melk zelf bij te houden. De fles is misschien warm maar dan kan de voeding nog koud zijn.

Ook kan het zijn dat de melk veel te warm wordt voor de baby. Gevaarlijk, want de lippen en de mond van je baby zijn erg vatbaar voor verbranding.

Wanneer de voeding te warm wordt verliest het vaak vitamines en voedingsstoffen. Dit geldt niet alleen voor moedermelk maar ook melkpoeder en voeding uit een potje.

Hoe maak je een flessenwarmer schoon?

Wanneer je de flessenwarmer wilt schoonmaken moet je deze eerst in ieder geval van de stroom afhalen. Daarna kan je alle losse onderdelen van de flessenwarmer afhalen en deze in de vaatwasser zetten. Voor de behuizing kan je het beste een vochtige doek gebruiken. Gebruik geen extreme schoonmaakmiddelen of schurende doeken.

Wanneer je vaak gebruik maakt van kraanwater zul je kalkafzettingen op de flessenwarmer gaan zien. Als je dit niet wilt kun je het beste gedistilleerd of gekookt water gebruiken om het apparaat schoon te maken. 

Waar let je op bij de aanschaf van een flessenwarmer?

Net als bij andere babyspullen zijn er vaak zoveel opties dat het soms onoverzichtelijk wordt. Waar let je op  Hieronder een paar punten waar je van te voren goed over na moet denken zodat je voor jouw situatie het juiste apparaat aanschaft.

Het formaat en de inhoud van de flessenwarmer

Wanneer je een tweeling hebt of kindjes die qua leeftijd erg dicht op elkaar zitten is het handig om op het formaat van de flessenwarmer te letten. Je kan namelijk ook een flessenwarmer aanschaffen waar je twee flessen in één keer kan opwarmen.

Ook kan je hierop makkelijker flessen met een breed mondstuk op plaatsen. Vaak zijn deze flessenwarmers wel duurder doordat ze groter zijn en vaak ook nog andere extra functies hebben.

Een hoog vermogen betekent een snelle flessenwarmer

Flessenwarmers met een groter vermogen hebben logischerwijs ook een snellere verwarmingstijd. Dus wanneer je niet lang wilt wachten totdat de babyvoeding klaar is dan is een flessenwarmer met groot vermogen aan te raden. Deze houden de voeding ook voor langere tijd op temperatuur.

Kies voor een flessenwarmer met warmhoudfunctie

Veel flessenwarmers schakelen zich automatisch uit wanneer de melk op temperatuur is. Zo kan de melk niet oververhit raken. Erg handig wanneer je niet de hele tijd bij het apparaat wilt blijven totdat het klaar is.

De warmhoudfunctie is in dit soort situaties ook een handige uitkomst. Wanneer de fles de gewenste temperatuur heeft bereikt schakelt de verwarming uit en gaat de warmhoudfunctie aan. Hierin is het belangrijk dat er een geïntegreerde thermostaat zodat het water de juiste temperatuur houdt.

Let op deze extra functies bij een flessenwarmer

Naast bovengenoemde functies kun je ervoor kiezen om een flessenwarmer te nemen met nog andere functies die het nog iets makkelijk maken. Zo zijn er flessenwarmers met een sterilisatie functie. Deze functie laat het water koken om zo alle sporen van bacteriën te verwijderen.

Ook zijn er verschillende flessenwarmers te koop die de mogelijkheid hebben om babyvoeding uit een potje op kunt warmen of om babyvoeding op te warmen.

De 5 beste flessenwarmers

Wanneer je een baby hebt of krijgt wil je graag de juiste producten die aansluiten bij jouw wensen. Hieronder behandelen we achtereenvolgens de beste flessenwarmer voor flesjes en potjes, de beste voor onderweg, met ontdooifunctie en de beste digitale flessenwarmer waarmee we hopelijk de keuze iets makkelijker maken.

 • Onze favoriete flessenwarmer voor baby's
 • Met een sterilisatie functie
 • Warmt snel op in circa 5 minuten
 • Handige 12 volt adapter voor de auto
 • Inclusief warmhoudstand
Beste koop
https://www.popula.nl/wp-content/uploads/2020/03/Alecto-BW-512-CAR-Flessenwarmer.jpg

De Alecto flessenwarmer voor onderweg werkt volgens een auto adapter en zo kun je onderweg supersnel babyvoeding klaar maken voor je kindje. Ook kun je deze flessenwarmer thuis gebruiken.

De flessenwarmer van Alecto is de ideale flessenwarmer voor onderweg. De babyvoeding warmt snel op. Voor of na het gebruik kun je de flessenwarmer steriliseren door middel van een stoomkap. Deze functie doodt 99,9% van de bacteriën.

Verder is de BW-512 Car flessenwarmer makkelijk in gebruik. Je zorgt dat er genoeg water onderin de flessenwarmer zit. Vervolgens stop je de auto adapter in de sigaretten aansteker. Je zet het apparaat aan en zet de flessenwarmer op de juiste stand. In de eerste stand gaat het opwarmen geleidelijk en fungeert ook als warmhoudstand. In de tweede stand gaat het opwarmen twee keer zo snel en in stand drie gaat het opwarmen nog sneller.

Ook bevat de flessenwarmer een droogkookbeveiliging waardoor de melk niet zal overkoken. Hierdoor blijven alle vitaminen en voedingswaarden behouden. Ook is deze flessenwarmer geschikt voor alle flessen.

Conclusie

De auto flessenwarmer van Alecto is ideaal voor onderweg. Met de auto plug kan je de flessenwarmer onderweg aanzetten. Met de normale kabel kan je dit apparaat ook thuis gebruiken. De flessenwarmer heeft een sterilisatie functie en droogkookbeveiliging, met deze functies zorg je ervoor dat je de beste voeding voor je kindje kan bereiden.

  • Verwarmt eten en drinken
  • Eenvoudig te bedienen
  • Geschikt voor grote en kleinere flessen
  • Te bedienen met één hand
  • Temperatuur kan je traploos worden ingesteld
  • Geen extra functies zoals ontdooi- of sterilisatie functie
  • Verwacht geen magnetron snelheden
  https://www.popula.nl/wp-content/uploads/2020/03/Alecto-BW-70-Flessenwarmer.jpg

  Met de Alecto flessenwarmer kun je zowel flesjes als potjes opwarmen. Zo kan je snel je kindje de juiste voeding geven.

  De flessenwarmer voor flesjes en potjes verwarmt het eten gelijkmatig tot de gewenste temperatuur. Hierdoor kan je kindje meteen eten als het op temperatuur is. Ook is het apparaat makkelijk te bedienen, zelfs met één hand.

  De flessenwarmer is geschikt voor zowel grote als kleine flessen. Om het te gebruiken stop je de stekker in het stopcontact en zet je de fles er in. De temperatuur kan je traploos instellen. Wanneer het water warm genoeg is gaat het led-lampje brengen. Op dat moment is je flesje op potje gelijkmatig verwarmd en klaar voor gebruik.

  Conclusie

  De flessenwarmer van Alecto is geschikt voor zowel flessen als potjes. Zo kan je altijd er voor zorgen dat je kindje op de beste manier zijn/haar voeding binnenkrijgt. De temperatuur kan je traploos instellen, zo kan je dus zelf bepalen welke temperatuur de voeding krijgt.

   • Perfect voor onderweg
   • Ook thuis te gebruiken
   • Droogkookbeveiliging
   • Binnen een paar minuten klaar
   • Zelf temperatuur in de gaten houden
   Alecto BW-512 CAR

   Tijdens een dagje weg is het fijn om wel een flesje melk te kunnen verwarmen voor je baby. Deze flessenwarmer voor onderweg van Alecto is dan ook perfect voor een dagje naar buiten zonder je zorgen te maken over een stopcontact.

   Het apparaat werkt namelijk prima in de auto. Het duurt wel iets langer om het flesje op te warmen in de auto in vergelijking met thuis. De flessenwarmer is super gemakkelijk te gebruiken. Steek de stekker in het stopcontact thuis (230V) of in de auto (12V), zorg dat er genoeg water onderin de flessenwarmer zit, kies de gewenste stand en plaats de fles of het potje erin. Voor het opwarmen van een potje zet je de flessenwarmer op stand drie.

   De gelijkmatige verwarming zorgt ervoor dat de melk of babyvoeding overal even warm is. Want koud is niet lekker en te warm is niet veilig. Deze flessenwarmer auto zal bovendien niet droog-koken, dankzij de ingebouwde droogkookbeveiliging. Zo kun je rustig een dagje weg en heb je binnen een paar minuten een warme fles melk voor je kindje.

    • Digitale flessenwarmer
    • Met sterilisatie en ontdooi functie
    • Warmt op binnen drie minuten
    • Automatische uitschakeling bij bereikte temperatuur
    • Standaardprogramma duurt 15 minuten
    • Na elke opwarming moet het water geleegd worden
    High-end
    https://www.popula.nl/wp-content/uploads/2020/03/Alecto-BW-700-Flessenwarmer-met-display.jpg

    De BW-700 flessenwarmer van Alecto beschikt over veel functies. Het is een digitale flessenwarmer met sterilisatie functie, ontdooifunctie en natuurlijk de verwarmfunctie.

    De flessenwarmer brengt de voeding binnen enkele minuten op de juiste temperatuur. Je kindje kan snel eten. De voeding wordt gelijkmatig verwarmd zodat alle voedingsstoffen bewaard blijven. Alle voeding heeft dezelfde temperatuur.

    Tijdens het verwarmen van de babyvoeding zie je op het display staan hoe lang het nog duurt voordat de gewenste temperatuur is bereikt. Wanneer dit gebeurt schakelt het apparaat zichzelf uit. Zo kan de melk niet overkoken.

    Naast het opwarmen kan deze flessenwarmer ook zichzelf steriliseren. Dit gebeurt door middel van een stoomkap. Zo bespaar je een hoop tijd. Ook kun je met deze flessenwarmer babyvoeding ontdooien om daarna te bewaren tot etenstijd of om meteen op te warmen voor gebruik.

    Conclusie

    De digitale flessenwarmer van Alecto heeft veel verschillende functies; functie om de voeding op te warmen, sterilisatie functie en een ontdooifunctie. Eigenlijk alles wat je nodig hebt om je kindje veilig en snel eten te kunnen geven. Het nadeel is alleen dat de flessenwarmer na elke maaltijd opwarming geleegd moet worden.

     • Warme melk in circa 5 tot 10 minuten
     • Melk blijft circuleren
     • Met ontdooifunctie
     • Melk overkookt niet
     • Warmhoudfunctie
     • Enkel geschikt voor Philips Avent flessen
     • Geen timer of temperatuurmeter
     https://www.popula.nl/wp-content/uploads/2020/03/Philips-Avent-SCF35500-Elektrische-flessenwarmer.jpg

     De Philips Avent SCF355/00 is een elektrische flessenwarmer die er voor zorgt dat de babyvoeding tussen de 5 en 10 minuten klaar staat. Dit is afhankelijk van de temperatuur – komt het uit de koelkast of is het al op kamertemperatuur?

     Naast dat deze flessenwarmer de babyvoeding opwarmt houdt het apparaat ook de melk warm en zorgt het ervoor dat het goed bewaard wordt. Dit komt door de melk circulatie, zo kan de melk ook niet overkoken en worden alle voedingsstoffen behouden.

     Ook heeft deze flessenwarmer een ontdooi-instelling zodat ingevroren voeding op de juiste manier klaargemaakt kan worden. Er zit geen timer of temperatuurmeter op de flessenwarmer maar de circulatie zorgt ervoor dat de melk goed blijft.

     Deze flessenwarmer werkt alleen met de Philips Avent flessen. Ook bevat de flessenwarmer een instructietabel met de correcte opwarmtijden zodat je de fles er direct uit kan halen wanneer de flessenwarmer klaar is

     Conclusie

     De Philips Avent SCF355/00 heeft naast de opwarm functie en een circulatiefunctie ook een ontdooifunctie. Zo kan je naast melk opwarmen en laten circuleren ook babyvoeding laten ontdooien zodat je het op de juiste temperatuur kan geven aan je kindje.


      Reacties

      Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

      Geef een reactie:

      Bij Popula staan we altijd open voor vragen en feedback. Je hart luchten mag natuurlijk ook. Dit kan je doen door een reactie achter te laten of contact op te nemen via het contact formulier op onze contact pagina.