Beste combimagnetron

De beste combimagnetrons van 2023

Joost  •  Laatst bijgewerkt op 14 november 2021

Een combimagnetron is eigenlijk een combinatie van een oven en een magnetron. Je hebt dan alle voordelen van een oven en een magnetron samen in één product. Zo heb je dus maar één apparaat nodig in je keuken wat je voor verschillende doeleinden kunt gebruiken. Met een combimagnetron kun je gerechten makkelijk (opnieuw) opwarmen, bakken, grillen en ontdooien.

Beste koop van 2024
Sharp R961INW
De beste grote combimagnetron

Sharp R961INW

 • Inhoud van 40 liter, groot genoeg voor het hele gezin
 • Met grillfunctie
 • Meerdere automatische programma’s
 • Nagenoeg geluidloos

Afbeelding Product Voor wie? Waar te koop?
Sharp R961INW

Sharp R961INW

Voor mensen die een grote combimagnetron zoeken
Whirlpool MCP 349 SL

Whirlpool MCP 349 SL

Voor mensen die een snelle en krachtige combimagnetron zoeken
AEG MSB2548CM

AEG MSB2548CM

Voor mensen die een luxe inbouw combimagnetron zoeken
Severin MW 7865

Severin MW 7865

Voor mensen die een kleine combimagnetron zoeken

Wat is een combimagnetron?

Een combimagnetron is een veelgebruikt apparaat in de moderne keukens. Je kunt er voedsel mee ontdooien en opwarmen maar je kunt er ook voedsel in bereiden. Van taarten tot afbakbroodjes. Er kunnen verschillende soorten voedsel in de combimagnetron. 

Let wel op. Een combimagnetron is een stukje kleiner dan een combi oven. Hieronder leggen we de andere verschillen tussen de twee uit. 

Een combimagnetron heeft altijd een ovenfunctie en vaak ook een grill functie. Er zijn ook combimagnetrons met een pizza of taart functie. Zo krijg je met een combimagnetron zelfs smakelijke pizza’s en taarten.  

Verschil met (combi) oven en solo magnetron

Een combi oven heeft veel factoren die lijken op de magnetron maar is toch meer gefocust op de standaard functies van een oven. Bijvoorbeeld voorverwarmen, boven/onder warmte etc. Daarnaast is een combi oven een slag groter dan een combimagnetron. Soms heeft de combi oven ook een grillfunctie. 

Een normale oven verschilt van een magnetron in een aantal punten. Een normale oven is vaak ingebouwd en dus niet verplaatsbaar zoals een magnetron. Verder heeft een oven geen magnetron standen en kun je dus niet binnen 2 minuten je voedsel er mee warm maken. 

Een solo magnetron lijkt in veel opzichten op de combimagnetron maar er missen een aantal functies. Zo heeft een solo magnetron geen oven functies zoals voorverwarmen of het bereiden van taarten. Je kunt in een solo magnetron alleen dingen snel opwarmen en ontdooien. 

Hoe werkt een magnetron?

Een magnetron verwarmt voedsel door middel van microgolfstraling. Magnetrons zijn zo gebouwd dat de straling binnen de magnetron blijft. Iets naast de magnetron kan dus niet door de straling opwarmen. Wel is het belangrijk altijd de handleiding van de magnetron na te leven. Zo mag je geen metaal of aluminium in de magnetron doen. Dit kan namelijk de straling weerkaatsen en hierdoor kan de magnetron beschadigd worden. Vaak staat er onderop borden, kommen of bekers of het voorwerp geschikt is voor de magnetron.

Bijna alle magnetrons hebben een draaischijf in het midden. Deze zorgt ervoor dat het voedsel ronddraait en dus gelijkmatig wordt verwarmd. In een combimagnetron kun je deze draaischijf vaak stilzetten wanneer je de ovenfunctie gebruikt. Met een ovenfunctie is het vaak niet noodzakelijk om je gerecht te laten ronddraaien. De gehele combimagnetron wordt dan al dezelfde temperatuur. 

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een combimagnetron?

Voordat je een combimagnetron gaat aanschaffen is het handig om een aantal dingen voor jezelf duidelijk te hebben. Zo kun je het aanbod kleiner maken en wordt de keus ook makkelijker. Allereerst is het belangrijk te bedenken welk budget je hebt voor de combimagnetron. Maar ook hoe je het apparaat wilt gebruiken en welke functies je wilt hebben, zijn belangrijk om van tevoren te weten.

Gebruik

Wanneer je een groot gezin of huishouden hebt is het handig om een grote magnetron aan te schaffen. Je hebt magnetrons van bijvoorbeeld wel 45 liter. Deze zijn dan waarschijnlijk een goede keuze. Wanneer je alleen bent of een klein gezin/huishouden hebt is een kleinere magnetron van 20 liter misschien een beter idee. 

Ook kun je er voor kiezen om combimagnetrons in te laten bouwen. Deze zijn vaak wat groter en duurder, maar daardoor ook luxer. Bovendien staat dit wel goed in je keuken doordat je geen losse apparaten op het aanrecht hebt staan. 

Functies

Ook is het handig om van te voren te bedenken welke functies je graag wilt hebben en denkt te gaan gebruiken. Combimagnetrons hebben functies van zowel ovens als magnetrons. Bijvoorbeeld grillen, boven- en onderwarmte etc. Maar er zijn nog meer functies waar je voor kunt kiezen, zoals bijvoorbeeld snelstarten, stomen en gewichtsautomaat. Ook heb je magnetrons met een kinderslot of kinderbeveiliging. Zo kunnen kinderen niet aan het apparaat komen en deze aanzetten. 

Wattage 

Wanneer je wilt dat jouw eten snel warm is, heb je een magnetron nodig met een hoog wattage. Bij voorkeur meer dan 1000 watt. Wanneer je eten liever langzamer en gelijkmatiger wilt ontdooien of verwarmen dan is een lager wattage prima.

Budget 

Allereerst is het belangrijk om een budget af te bakenen. Zo heb je voor jezelf duidelijk hoeveel geld je maximaal wilt besteden aan het apparaat en kom je ook niet voor dure verrassingen te staan. Ook weet je zo in welk segment je kunt gaan zoeken. Een budget kun je altijd nog aanpassen wanneer dit niet realistisch is. 

De vier beste combimagnetrons

Om de keuze voor de juiste combimagnetron iets makkelijk te maken hebben we vier apparaten hieronder uitgelicht. Hieronder vind je een review over de beste ingebouwde combimagnetron, de beste combimagnetron met hoog wattage, de beste grote magnetron (40+ liter) en de beste kleine magnetron (tot 20 liter). 

 • Inhoud van 40 liter, groot genoeg voor het hele gezin
 • Met grillfunctie
 • Meerdere automatische programma’s
 • Nagenoeg geluidloos
 • Lastiger om schoon te maken
 • Gaat tot 900 Watt
Sharp R961INW

De combimagnetron van Sharp heeft een enorme inhoud van wel 40 liter. Hierdoor lijkt het qua uiterlijk veel op een oven. Toch is het een combimagnetron met verschillende magnetron- en ovenfuncties. Zo heeft deze combimagnetron 14 automatische programma’s, 10 ontdooi programma’s en 5 verschillende kooktypes. Hier kun je alle kanten mee uit. Ideaal om als apparaat in de keuken te hebben dus.

Bovendien wordt de magnetron geleverd met een hoog metalen rooster, een laag metalen rooster en twee verschillende vierkante bakplaten. De Sharp R961inw magnetron heeft een makkelijk te bedienen display dat werkt door sensoren. Je hoeft dus niet hard op de knopjes te drukken om de instellingen in te voeren.

De motor in deze combimagnetron is nagenoeg geluidloos, zelfs op vol vermogen (900 watt). De ovenfunctie kan een maximale temperatuur van 250 graden bereiken. Dat maakt de combimagnetron geschikt voor zelfgemaakte pizza’s, broden en taarten.

Conclusie:

Met de combimagnetron van Sharp kun je grotere gerechten zoals pizza’s en ovenschotels moeiteloos verwarmen. De combimagnetron heeft namelijk een inhoud van 40 liter. Zelfs de grootste ovenschalen kunnen hierin. Ondanks de hoge maximale temperatuur is de motor in de combimagnetron nagenoeg geluidloos.

  • Maximaal wattage van 1700 watt
  • Ontdooien & grillen in 10 standen en vermogens
  • Inhoud van 25 liter
  • Vergrendelbaar bedieningspaneel
  • Eerste gebruik heeft oefening nodig
  • Beknopte handleiding
  Whirlpool MCP 349 SL

  Deze combimagnetron van Whirlpool heeft een maximaal wattage van 1700 watt. Deze kun je bereiken op de grillstand. Het maximale vermogen van de magnetron is 800 watt. Op deze manier kun je in een snel tempo eten opwarmen. Door dit hoge wattage kan de Whirlpool magnetron snel bevroren ingrediënten of gerechten ontdooien.

  De combimagnetron heeft een ovenruimte van 25 liter. Verder is er op het LED schermpje te allen tijde een klok te zien. Hier is ook de resterende tijd te zien van het gekozen programma. Ook is het bedieningspaneel te vergrendelen. Zo kunnen kinderen er niet mee spelen, niet het programma veranderen of zelf aan de slag gaan met de combimagnetron.

  Het draaiplateau is ongeveer 3128 cm in doorsnede. De Whirlpool magnetron maakt gebruik van een draaideur waarbij de scharnieren links zitten. Een rooster voor de magnetron wordt gelukkig meegeleverd.

  Conclusie:

  De combimagnetron van Whirlpool is de beste combimagnetron met een hoog wattage. Door dit hoge wattage kun je de magnetron sneller laten opwarmen. Ook kun je zo dus sneller gerechten opwarmen. Verder heeft deze combimagnetron een grote inhoud van250 liter, wat over het algemeen genoeg is voor een flink gezin.

   • Veel verschillende functies en standen
   • Maximaal vermogen van 1000 watt
   • Kan makkelijk gereinigd worden
   • Gewicht gestuurde ontdooi programma's
   • Installeren kan als lastig worden ervaren
   • Gebruik heeft wat oefening nodig
   AEG MSB2548CM

   De AEG MSB2548C-M is een luxe inbouw combimagnetron. Met deze combimagnetron heb je zowel de voordelen van een oven als van een magnetron. Je kunt dus zowel dingen ontdooien, opwarmen als gaar koken. Verder heeft deze combimagnetron ook een grillfunctie zodat je bijvoorbeeld restjes kunt opwarmen met een knapperig laagje. Bovendien beschikt de magnetron over een gewichts gestuurd ontdooiprogramma. Dit houdt in dat de magnetron zelf berekent, op basis van het gewicht wat je erin stopt, op welke wattage het moet gaan ontdooien.

   Verder is de binnenkant gemaakt van RVS. Hierdoor kun je de binnenkant makkelijk schoonmaken. De knoppen van de AEG magnetron hoeven niet hard ingedrukt te worden. Ze zijn namelijk erg gevoelig en zorgen ervoor dat de algehele bediening erg soepeltjes verloopt. Wel is de ervaring dat het eerste gebruik wat oefening nodig heeft. De handleiding kan hierbij goed helpen. 

   De combimagnetron heeft een inhoud van 25 liter, waardoor je verschillende gerechten hierin kunt opwarmen en klaar maken. Ook kun je gebruik maken van de bovenwarmte functie om mooie taarten en cakes te maken. Er zijn 10 standen en de combimagnetron heeft een maximaal vermogen van 1000 Watt. 

   Verder is de AEG combimagnetron 46 cm hoog en kan deze in praktisch elke keuken worden geïnstalleerd. 

   Conclusie: 

   De AEG is een moderne en luxe inbouw combimagnetron. Dat houdt in dat de magnetron mooi kan worden weggewerkt in de keuken. Het is dus geen los apparaat op het aanrecht. De magnetron heeft verschillende functies zoals grillen, opwarmen, ontdooien en gaar koken. De combimagnetron van AEG heeft alle voordelen van een oven en van een magnetron. Je kunt hiermee werkelijk alle kanten op in culinaire zin.

    • Ontdooi-, grill- en heteluchtfunctie
    • 10 verschillende vermogens instellingen & 9 kookprogramma’s
    • Verschillende functies kunnen zowel gescheiden als gecombineerd worden
    • Met twee grillroosters
    • Met kinderslot
    • Geen stoomfunctie
    Severin MW 7865

    De Severin combimagnetron is ideaal voor kleinere huishoudens of keukens. Door het compacte formaat kun je deze magnetron overal kwijt. En door de verschillende ovenfuncties is deze magnetron ideaal.

    De combimagnetron heeft 10 verschillende vermogensinstellingen en 9 automatische kookprogramma’s. Voor elke gerecht heb je dus de ideale instellingen. Geen enkel gerecht kan nu nog mislukken. Een aantal functies zijn bijvoorbeeld de grill- en de hetelucht functies. Alle functies kunnen zowel gescheiden als gecombineerd worden.

    Verder is de binnenkant van het apparaat goed en makkelijk schoon te maken. Ook zijn het draaiplateau en de twee grillroosters uitneembaar. Deze zijn ook vaatwasserbestendig. De combimagnetron heeft een digitale display met timer. Een signaal gaat af wanneer de timer klaar is. De combimagnetron heeft bovendien kinderbeveiliging.

    Conclusie:

    Deze kleine magnetron heeft een inhoud van 25 liter. Deze grootte is ideaal voor de meeste kleine huishoudens of keukens. Door het compacte formaat van de Severin combimagnetron staat het nooit in de weg op het aanrecht. Verder beschikt het apparaat over verschillende handige functies zoals de grill- en hetelucht stand. Een groot voordeel van deze combimagnetron is dat functies apart maar ook gecombineerd gebruikt kunnen worden.


     Reacties

     Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

     Geef een reactie:

     Bij Popula staan we altijd open voor vragen en feedback. Je hart luchten mag natuurlijk ook. Dit kan je doen door een reactie achter te laten of contact op te nemen via het contact formulier op onze contact pagina.