De beste bruiswatermachines

De beste bruiswatermachines van 2023

Joost  •  Laatst bijgewerkt op 26 september 2022

Ben jij een grote fan van bruiswater en wil je een steentje bijdragen aan de verduurzaming van de planeet? Dan is een bruiswatermachine het product voor jou. Dit product is vriendelijk voor milieu en portemonnee. Daarnaast zorgt het ervoor dat er altijd een karaf bruiswater op tafel kan staan.

 • Bespaar geld met het maken van je eigen bruiswater
 • Altijd bruiswater in de buurt, niet afhankelijk van de supermarkt
 • Volledige controle over de koolzuurverhouding
 • Prikwater tot ijsthee: elke vloeistof kan je gebruiken
Beste koop van 2024
SodaStream Crystal Bruiswatertoestel
De bruiswatermachine met de meeste accessoires

SodaStream Crystal Megapack

 • Robuust design
 • Inclusief twee glazen karaffen
 • Je hebt geen stroom nodig
 • Bij te vullen CO2 cilinders

Afbeelding Product Voor wie? Waar te koop?
SodaStream Crystal Bruiswatertoestel
Beste koop

SodaStream Crystal Megapack

Beste bruiswatermachine als je alles in één keer wilt hebben
SodaStream Spirit One Touch

SodaStream Spirit OneTouch

Mensen die een gebruiksvriendelijke bruiswatermachine zoeken
AARKE Carbonator II Roestvrijstaal
High-end

AARKE Carbonator II

Voor mensen die een luxe uitziende bruiswatermachine zoeken
SodaStream Spirit Bruiswatertoestel
Budget

SodaStream Spirit

Mensen die geïnteresseerd zijn in een bruiswatermachine en een goedkoop model zoeken
SodaStream Crystal Bruiswatertoestel
High-end

SodaStream Crystal

Voor mensen die een luxe bruiswatermachine zoeken

Wat is een bruiswatermachine?

De bruiswatermachine heeft de capaciteit om zelf CO2 aan je kraanwater toe te voegen waardoor bruisend water ontstaat. Je doet dit door een CO2 cilinder achterin het apparaat te bevestigen en simpelweg de knop in te drukken. De hoeveelheid CO2 (en daarmee de intensiteit van de bubbels) bepaal je helemaal zelf.

Waarom een bruiswatermachine?

In de grote oceaan drijft een enorm eiland van plastic afval. Het merendeel hiervan bestaat uit plastic afval dat we één keer gebruiken en vervolgens weggooien, zoals plastic flessen. Tot voor kort was de enige manier om bruiswater in huis te halen het kopen van gevulde plastic flessen. Om het drinken van bruiswater niet alleen duurzamer maar ook goedkoper te maken, is de bruiswatermachine ontwikkeld. 

De prijs voor een liter Spa Rood is €0,68 en de prijs van een liter kraanwater (uitgaande van leverancier Dunea maar de prijzen liggen dicht bij elkaar) €0,0011. Wanneer je de prijs van een gemiddelde bruiswatermachine van het totaalbedrag aftrekt bespaar je op 100 liter water alsnog zo’n €8 en heb je het initiële aankoopbedrag van de bruiswatermachine eruit. Na de eerste 100 liter bespaar je meer en meer, zoals je hieronder kan zien. 

Spa Rood Bruiswatermachine
Initiële gemiddelde kosten €0 €60
Prijs 1 liter €0,68 €0,0011
Prijs 100 liter €68 €0,11
Totaalprijs 100 liter €68 €60,11
Prijs 1000 liter €680 €1,10
Totaalprijs 1000 liter €680 €61,10

Functies

Niet alleen water

Geen fan van koolzuurhoudend water? Ook voor jou heeft de bruiswatermachine een functie. Je kan bijna elke vloeistof waar water aan te pas komt voorzien van CO2. Hieronder valt ook vruchtensap, limonade, ijsthee, etcetera. Je kan dus gemakkelijk je eigen frisdrank maken. Véél gezonder dan de zoete frisdrank die je in de winkel koopt. Let wel op dat je alleen water in de bruiswatermachine mag gebruiken. Je zal de zoetstof, siroop of sap dus later moeten toevoegen. 

In te stellen koolzuurverhouding

Bij de meeste bruiswatermachines is de CO2 verhouding in te stellen. Zo kun je met een druk op de knop zelf de intensiteit van je bruiswater of zelfgemaakte frisdrank afstellen en hoef je niet meer verschillende merken bruiswater uit te blijven proberen om een geschikte intensiteit te vinden.

Waar je op moet letten bij de aanschaf van een bruiswatermachine

Behuizing

De behuizing van de bruiswatermachines is meestal van kunststof of roestvrijstaal. De kunststoffen exemplaren zijn ideaal om te verplaatsen zodat je ze alleen tijdens gebruik op het aanrecht hoeft te zetten. Hoewel de RVS bruiswatermachines er heel strak uitzien op het aanrecht, zijn ze wel wat zwaarder en maken ze makkelijker vlekken.

Kleur

Voor iedereen die het bruiswaterapparaat op hun aanrecht wil hebben staan, is er keuze uit verschillende leuke kleuren om de keuken wat op te vrolijken. Zo kan je kiezen uit strak zwart, wit of een van de pastelkleuren.

Accessoires

De meeste bruiswatermachines komen met een aantal accessoires. Zo wordt je bestelling meestal geleverd met één of twee kunststof flessen en minstens één CO2 cartridge. Bij een luxere bestelling kun je soms ook een mooie glazen karaf verwachten.

Er zijn nog een beperkt aantal bruiswatermachines op de markt. SodaStream heeft veruit de meeste modellen op de markt gebracht en maakt dan ook de meest betrouwbare producten op het moment. Toch is er wel keuze tussen een aantal modellen. Hieronder hebben we geprobeerd dat makkelijker te maken voor je. Hieronder hebben we bijvoorbeeld het beste betaalbare model, de bruiswatermachine met de meeste gadgets en de beste luxe bruiswatermachine voor je geselecteerd.

 • Robuust design
 • Inclusief twee glazen karaffen
 • Je hebt geen stroom nodig
 • Bij te vullen CO2 cilinders
 • Garantie geldt alleen als je SodaStream flessen gebruikt
Beste koop
https://www.popula.nl/wp-content/uploads/2019/06/SodaStreamCrystalBruiswatertoestel.jpg

Wil je in een keer alles in huis hebben om de komende tijd met je bruiswatermachine vooruit te kunnen? Kies dan voor de SodaStream Crystal Megapack. Met de robuuste RVS behuizing van de SodaStream Crystal kun je ervan op aan dat je apparaat de komende jaren uitstekend werkt. 

Bij je bestelling van een Crystal Megapack ontvang je naast het apparaat zelf twee glazen karaffen en een CO2 cilinder. Om de SodaStream Crystal te gaan gebruiken schuif je het bovenste gedeelte van het apparaat omhoog en zet je de glazen fles in de stevige RVS behuizing. Vervolgens zet je de fles in de juiste positie en verlaag je het mondstuk tot de tube in de waterfles en onder water staat. Druk de knop in en je kraanwater wordt omgetoverd tot heerlijk bruisend water. Hoe vaker je de knop indrukt, hoe meer koolzuur er in je water wordt gepompt. Dit zorgt voor verschillende niveaus bruisend water.

De SodaStream Crystal hoeft niet van stroom voorzien te worden om te werken. Waar je hem neerzet maakt dus niet uit. Na een tijd de CO2 cilinder gebruikt te hebben kun je deze goedkoop laten bijvullen bij een verkooppunt. Je hoeft dus niet telkens opnieuw de cilinders te bestellen. 

  • Compact design
  • Inclusief kunststof waterfles
  • Drie in te stellen bruisniveaus
  • Bij te vullen CO2 cilinders
  • Garantie geldt alleen als je SodaStream flessen gebruikt
  • Je moet het apparaat dichtbij een stopcontact zetten
  https://www.popula.nl/wp-content/uploads/2019/06/SodaStreamSpiritOneTouch.jpg

  Zoek je een touch and go systeem om je kraanwater van koolzuur te voorzien? Kies dan voor de SodaStream Spirit OneTouch. Deze aftakking van de SodaStream Spirit maakt bruiswater maken makkelijker en sneller dan ooit tevoren. 

  In tegenstelling tot de andere bruiswatermachines sluit je de OneTouch aan op de netstroom. Dit zorgt ervoor dat je gebruik kan maken van de instellingen voor drie bruisniveaus van licht parelend tot sterk bruisend water. Vóór je het apparaat aanzet is het belangrijk om de fles met het klikbevestigingsmechanisme stevig op zijn plek te klikken. Na je bruisniveau keuze gemaakt te hebben spreekt de rest voor zich: één druk op de knop en je kraanwater verandert in bruiswater.

  Je bestelling wordt geleverd met één herbruikbare kunststof waterfles en een CO2 cilinder. Na een tijd de CO2 cilinder gebruikt te hebben kun je deze goedkoop laten bijvullen bij een verkooppunt. Je hoeft dus niet telkens opnieuw de cilinders te bestellen.

   • Luxe uiterlijk
   • Compatibel met vele CO2 Cilinders
   • Behuizing van roestvrij staal
   • Wordt niet geleverd met CO2 cilinder
   • Geen instelbare hoeveelheid CO2
   High-end
   https://www.popula.nl/wp-content/uploads/2019/06/AARKECarbonator2Roestvrijstaal.jpg

    

   Voor een RVS bruiswatermachine met een strak design zit je bij de AARKE Carbonator II aan het juiste adres. Deze bruiswatermachine heeft een volledig roestvrijstalen behuizing en hiermee een luxe uitstraling. Het design is dun en compact, waardoor hij overal op je aanrecht tussen past.

   Om de AARKE Carbonator II te gebruiken, schroef je de meegeleverde kunststof fles in het apparaat zodat de tube in het water zit. Vervolgens hoef je alleen de hendel naar beneden te duwen om je water van koolzuur te voorzien. Terwijl je de hendel naar beneden houdt, wordt tegelijkertijd de druk uit de fles verwijderd. 

   Je bestelling komt niet met een CO2 cilinder. Wel is het apparaat compatibel met de cilinders van SodaStream, AGA, Linde en vele anderen. Je hebt het dus alsnog voor het uitkiezen. 

    • Lagere prijs
    • Heeft geen stroom nodig
    • Een enkele drukknop
    • Bij te vullen CO2 cilinders
    • Geen accessoires
    • Slechts één waterfles meegeleverd
    • Garantie geldt alleen als je SodaStream flessen gebruikt
    Budget
    https://www.popula.nl/wp-content/uploads/2019/06/SodaStreamSpiritBruiswatertoestel.jpg

    De SodaStream Spirit is de beste keuze wanneer je eigenlijk alleen de basis bruiswatermachine nodig hebt. Dit dunne, compacte design is gemakkelijk op te bergen en biedt precies genoeg ruimte voor de CO2 cilinder en de kunststof waterfles. Meer heb je ook niet nodig om van heerlijk bruisend water te genieten.

    Je kan de SodaStream herbruikbare fles met het klikbevestigingsmechanisme stevig op zijn plek klikken. Zorg dat het tuitje in het water zit en druk vervolgens op de intuïtieve drukknop om het apparaat koolzuur vrij te laten geven in de fles. Door de knop vaker in te drukken wordt er steeds meer koolzuur aan het water toegevoegd en wordt de bruis intenser. De fles is gemakkelijk mee te nemen na het toevoegen van CO2.

    De SodaStream Spirit hoeft niet van stroom voorzien te worden om te werken. Waar je hem neerzet maakt dus niet uit. Na een tijd de CO2 cilinder gebruikt te hebben kun je deze goedkoop laten bijvullen bij een verkooppunt. Je hoeft dus niet telkens opnieuw de cilinders te bestellen. 

     • Robuust design
     • Glazen karaf
     • Je hebt geen stroom nodig
     • Bij te vullen CO2 cilinders
     • Garantie geldt alleen als je SodaStream flessen gebruikt
     High-end
     https://www.popula.nl/wp-content/uploads/2019/06/SodaStreamCrystalBruiswatertoestel.jpg

     Met deze luxe variant van de SodaStream is je eettafel altijd voorzien van een karaf bruisend water. Het robuuste RVS design van de SodaStream Crystal zorgt ervoor dat je bruiswatermachine nog langer meegaat. Naast de duurzame bouw van deze versie van de SodaStream, krijg je een duurzame glazen fles bij je bestelling. Geen kunststof fles met houdbaarheidsdatum meer. 

     Om de SodaStream Crystal te gaan gebruiken schuif je het bovenste gedeelte van het apparaat omhoog en zet je de glazen fles in de stevige RVS behuizing. Vervolgens zet je de fles in de juiste positie en verlaag je het mondstuk tot de tube in de waterfles en onder water staat. Druk de knop in en je kraanwater wordt omgetoverd tot heerlijk bruisend water. Hoe vaker je de knop indrukt, hoe meer koolzuur er in je water wordt gepompt. Dit zorgt voor verschillende niveaus bruisend water.

     Ook de SodaStream Crystal hoeft niet van stroom voorzien te worden om te werken. Waar je hem neerzet maakt dus niet uit. Na een tijd de CO2 cilinder gebruikt te hebben kun je deze goedkoop laten bijvullen bij een verkooppunt. Je hoeft dus niet telkens opnieuw de cilinders te bestellen.

      Wat zijn de kosten van een bruiswatermachine?

      Je hebt al een goede bruiswatermachine vanaf ongeveer €50. De duurste modellen kosten ongeveer €210. Om bruisend water te kunnen maken heb je een CO2 cilinder nodig, Vaak wordt er eentje meegeleverd. Je verbruikt per jaar ongeveer 2 cilinders, deze kosten ongeveer €12,50 per stuk. Daarnaast kun je per model kiezen hoeveel flessen je erbij wilt hebben. Een herbruikbare fles aanschaffen kost tussen de €5 en €10 euro.

      Kan siroop in een bruiswatermachine?

      Nee, je kunt siroop niet toevoegen aan de machine. Vul de fles alleen met water en voeg later pas het smaakje toe. Op deze manier kun je elke keer genieten van een ander smaakje.

      Wat zijn de beste merken bruiswatermachines?

      Het meest bekende merk is Sodastream. Andere betrouwbare merken zijn Aarke en Mysoda. Kies altijd voor een betrouwbaar merk bij een bekende winkel.

      Wat kan je maken met een bruiswatermachine?

      Met een bruiswatermachine kun je bruisend water en frisdrank maken. Dit doe je door CO2 (prik) toe te voegen aan het water. Vervolgens kun je er een smaakje bij doen, bijvoorbeeld limonade, sap of zoetstof. Op deze manier maak je zelf spa rood, cola, ice tea en andere lekkere drankjes.

      Sodastream Spirit en Crystal verschillen?

      Het grootste verschil tussen de sodastream Spirit en Crystal is het materiaal. De Sodastream Spirit is gemaakt van lichter materiaal, namelijk kunststof. Hierdoor voelt het geheel minder stevig aan wanneer je het vergelijkt met de Sodastream Crystal. Deze is namelijk gemaakt van RVS. Ook krijg je bij de Sodastream Crystal glazen flessen meegeleverd en bij de Spirit ontvang je kunststof flessen. Het voordeel hiervan is dat de kunststof flessen makkelijker zijn voor onderweg.


      Reacties

      Yvonne

      Yvonne

      Wst kost het vullen van en co2 cilinder?
      Bedankt voor de moeite y

      Geplaatst op 25 jul 2020
      Maikel

      Maikel

      Hallo Yvonne,

      Nieuwe co2 cilinders kunnen eenvoudig via bol.com of coolblue worden gekocht! Op het moment van schrijven kosten deze 35,99 op coolblue (1 stuks) en 90 euro op bol.com (3 stuks).

      Sodastream zelf biedt ook nog zogenaamde ruilcilinders aan. Alle informatie hierover is terug te vinden op de site van sodastream.

      Mocht je verder nog vragen hebben horen wij dit graag!

      Maikel
      Team Popula

      Geplaatst op 25 jul 2020
      Alexander

      Alexander

      Wel mooie berekening als het vervangen van de cylinder niet meegenomen wordt in de kosten...
      Een machine is dan alsnog een verstandigere keus maar zo economisch voordelig als jullie nu schetsen is het dan ook weer niet.

      Geplaatst op 22 sep 2020
      Jip

      Jip

      Een capsule die 25-30 euro kost, waar je 'tot 60 liter' bruiswater mee maakt...moet je wel meerekenen natuurlijk. Dat is 42 tot 50 cent per liter! Stuk beter voor het milieu, als het apparaat jaren mee gaat en je de lege capsules recycled, maar een fles prikwater van een B merk is toch echt een (heel) stuk goedkoper.

      Geplaatst op 05 jun 2022

      Geef een reactie:

      Bij Popula staan we altijd open voor vragen en feedback. Je hart luchten mag natuurlijk ook. Dit kan je doen door een reactie achter te laten of contact op te nemen via het contact formulier op onze contact pagina.